Gada balva (LaMPA)
+1
Varbūt kādam noder…

Līdz 1. decembrim turpināsies ierakstu iesniegšana Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai "Zelta mikrofons 2016"Ieraksti iesniedzami līdz šā gada 1. decembrim (ieskaitot) elektroniski, izmantojot kādu no failu apmaiņas serveriem, vai CD formātā LaMPA birojā Rīgā, Sēlpils ielā 2c.

Vērtēšanai tiek pieņemti visi ieraksti, kuri ir izdoti un/vai publicēti, sākot no 2015. gada 2. decembra līdz 2016. gada 1. decembrim. Reģistrācijas maksa par vienu iesniegto ierakstu vienā nominācijā – 25 eiro.

Optimizējot objektīvu izvērtēšanu, iesniegto albumu sadalījumu pa kategorijām veiks īpaši izveidota žūrija komisija. Joprojām nemainīgas tiek saglabātas četras vispārīgās nominācijas, kurās ierakstus var iesniegt paralēli iepriekšminētajam:

1. Labākais mūzikas video klips
2. Labākais koncertieraksts video
3. Labākā debija
4. Labākā dziesma (visi žanri)

Kā katru gadu, tiks pasniegta arī tradicionālā balva par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā, kā arī, apkopojot Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienības (LaIPA) datus, tiks noteikts radiostacijās visatskaņotākais un arī gada visklausītākais ieraksts jeb Radiohits.

Nominēto ierakstu piecinieki tiks paziņoti 2017. gada 16. janvārī. Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 2017. gada 28. februārī Dailes teātrī. Mūzikas ierakstu gada balva “Zelta mikrofons” tiks pasniegta jau 21. reizi.

Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas 2016 nolikums, žūrijas sastāvs u.c. informācija pieejama mājaslapā www.zeltamikrofons.lv. Pirms ierakstu iesniegšanas LaMPA aicina rūpīgi iepazīties ar pasākuma nolikumu.

Papildu informācijai organizatori aicina sazināties ar projekta administratori Ilzi Plešu – ilze@gadabalva.lv, tālrunis 67409924.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+2
Pievērš uzmanību tie, kam albumi iznāca 2015. gada decembrī (tādi bija salīdzinoši daudzi) — tie arī drīkst iesniegties!
0
Vēl pāris dienas atlikušas. Lai tā būda rūc!
+3
Nopietns saraksts sanācis šogad.

Roka vai metāla mūzikas albums:

Sēras - Apēdājs
Melnie Smiekli - Wagars
Unholy Five - Sanctimony
The Burning Centuries - Protean
The Good The Bad And The Heavy - Rebel Riot
Napaseitynuots - Sovvaļnīks
Manuscriptum - Heaven Grey
Pulse of Nebulae - Pulse of Nebulae
Gyrosophy - Holy Lamb
Glory Hole - Pussy Rock
Ugunslietus - Jānis Bukums
Perfekta rītdiena - Dzelzs Vilks
Sirdspuksts aiz sienas - Bastards
Židrūns un tas, ko nevar nest - Židrūns
Ēzelītis IĀ - Zig Zag
Permanent Issues – Backflow
0
Kādas likmes? Man kaut kā liekas, ka varētu uzvarēt Sanctimony vai grupa "Jānis Bukums un grupa".
-2
Nekādi negribu noniecināt šīs grupas sniegumu, bet man ir aizdoma, ka Heaven Grey piedalīšanās supernovā varētu viņiem pozitīvi atspēlēties :)
+1
Šogad jau nu pēc iesniegtā albumu skaita varēja atdalīt atsevišķi metāla un roka kategoriju. Būtu objektīvāk.
+2
^^ Heaven Grey piedalījās Supernovā?
0
oj, sajaucos ar Catalepsiju
+1
^^ likās jau ka tā arī būs, bet beigās sanāk ka tie žūrētāji tomēr nav spējīgi atšķirt rock no metal. Abos žanros tak gičas spēlē... ko tur dalīs...
+1
nja, un dodu 99,9% ka Bukums dabūs to statuj... ja atdalītu kategorijas, jams pat divas dabūtu.
+9
Bet vispār stilīgi, ka vienā kategorijā ir piemēram Proteīns un Dzelzs Vilks. Otrais pa manam nav pat īsti rokmūzika :)
+1
Labākā vokālista kategorijā jāuzvar Kaukulim!
+1
^trollings?
0
Šķiet, ka pēdējā laikā Kaukulis ir pasācis maķenīt labāk dziedāt - salīdzinoši bieži trāpa apmēram pareizajos toņos :D
+2
^ moš autotune sācis izmantot :D
0
a autotune laikam atkal skaitās stilīgi, sk. Busuļa aktuālo gabalu.
0
"Bet vispār stilīgi, ka vienā kategorijā ir piemēram Proteīns un Dzelzs Vilks. Otrais pa manam nav pat īsti rokmūzika :)"

Nja.

Šodien blabbermouth izlasīju par šīgada GRammy nominācijām. Kategorijā "Best rock performance" nominēti: Disturbed, Twenty One Pilots, Alabama Shakes un Beyonce.

0
ta jau skaidrs, kas uzvarēs ...
0
Kas tad tagad skaitās rock? nu, pēc jūsu pieņēmumiem un spriedumiem. kaut kādu piemēru, ja jau dz/v tajā nevar ieskaitīt.
+1
smagais roks bļa: Paziņoti "Zelta Mikrofons 2017" nominanti

Roka vai metāla mūzikas albums:

Gyrosophy – Holy Lamb
Perfekta rītdiena – Dzelzs Vilks
The Good The Bad The Heavy – Rebel Riot
Unholy Five – Sanctimony
Židrūns un tas, ko nevar nest – Židrūns

Uz Dailes teātra skatuves 28. februārī tiks pasniegtas Zelta Mikrofona statuetes
-1
nu pizģets, a kur metālists Jānis Bukums?
+1
Vērtētājuprāt Bukums tomēr neskaitās roks
0
^^ liste ir absolūti nepilnīga un tāpēc balsošanā nepiedalīšos. Kur ir Dons ar disku "Tepat" ? Kur ir Aigariņš ar savu izcilo grāvēju "Ak dzīve, ko nu dzīve” ?
+1
Interesanti, kā vēl dzelzsvilkam būtu jāspēlē lai šamos beidzot aizrotētu uz citu kategoriju? :D
0
Ko var ņemties, elektropantāras ir - značit roks.
+2
Dzelzs Vilks var spēlēt vienalga ko - kaut vai minimal progressive house - vienalga tiks nominēti kategorijā roks/metāls.
+4
Vispār man baigais prieks, ka "iekšā" ir tikuši Holy Lamb, jo būtībā jau uz viņu fona visi pārējie 15 ansambļi, kopā ņemti, nav ne plika graša vērti.
0
Nu ja tur ir kāda sajēgas kripatiņa tiem žūristiem, tad jau HL būtu jāizceļ, bet baidos, ka tāpat DzV atdos.
+3
^ kā jau bij paredzams tiem žūrijistiem tomēr nav ne kripatiņas sajēgas. Dzelzs Vilks ir roks un metāls.
+1
hahaha
0
atkal dominēja Brainstorm (+ Musiqq) un viņu atvases Carnival Youth. Spēja tik celties un iet pēc balvām.
p.s. Nabaga Ūdrītis izskatījās slikti, lai neteiktu vairāk. Zālē esošās publikas fizionomijas izskatījās apmulsušas, nezināja, kā reaģēt (smaidīt, viebties, novērsties, līdzjust u.t.t.). Ja šādi jāpavada atlikušais mūžs (būtisku uzlabojumu, visdrīzāk nebūs), tad nezinu; vai labāk nebūtu bijis, ka viss beigtos uzreiz, kad guva traumu. Labāk nezināt.
0
^tā jau ir tā mūsu medicīnas jocīgā ideja, ka galvenais, lai cilvēks paliek dzīvs. tas, ko tam cilvēkam ar savu dzīvi tālāk iesākt, mediķus maz interesē.
0
nja, mani tas gājiens ar Ūdrīti ar samulsināja.. no vienas puses it kā parādīt ka cilvēks nav aizmirsts, no otras puses... nez... manuprāt tas bija lieki.
+4
^^`````^tā jau ir tā mūsu medicīnas jocīgā ideja, ka galvenais, lai cilvēks paliek dzīvs. tas, ko tam cilvēkam ar savu dzīvi tālāk iesākt, mediķus maz interesē. `````
Gluži tā nebūs viss. It bieži, ja ir paredzams, ka cilvēks tuvākajā laikā neizdzīvos, terapijas pasākumi netiek eskalēti. Ūdrīša gadījumā ir savādāk. Tas, kā viņš dzīvo šobrīd, vairāk sociāla problēma (kopšana, aprūpe, rehabilitācija u.t.t.)
Tavu prāt mediķiem jāuzņemās atbildība par to, ka Ūdrītis palicis dzīvs, bet turmpāko dzīvi būs garīgs un fizisks invalīds? Un lai nelemtu viņu šādam liktenim, tad bija jāatslēdz no aparātiem un jāļauj nomirt, kad bija kritisks ? Tas jau būtu pants. Mediķus izvazātu pa tiesām, prokuroriem un izdrāztu tā, ka maz neliekās.
Šis ir sarežģīts jautājums, kas skatāms no medicinas, jurispridences, ētikas aspektiem. Katru gadu jauni džeki lauž sprandas, gavas, norauj rokas, kājas u.t.t., paliek guloši/ sēdoši kropļi, dārzeņi par nastu sev, saviem piederīgajiem, sabiedrībai, valstij. Bet vai par to jāuzņemas atbildība mediķiem, nu nez.
+6
Tāpēc vajag ļaut pašam indivīdam ielikt keķsīti iedzīvotāju reģistrā, ko darīt šādos gadījumos: on/off.
Tāpat eitanāziju sen bija jāatļauj juridiski. Psc kaut kāds.
+1
"Tas, kā viņš dzīvo šobrīd, vairāk sociāla problēma (kopšana, aprūpe, rehabilitācija u.t.t.)"

Par to jau es arī runāju, varbūt neskaidri izrakstījos - es runāju par valsts / likumu stulbumu un to, ko minēja BigUgga. Mediķiem tiek dots rīkojums izglābt dzīvību. OK, viņi izglābj. Ūdrītim ir dabūta nauda kopšanai, aprūpei, rehabilitācijai, bet arī ar to visu, kā pats teici, viņa stāvoklis neizskatās izcils. Bet ir arī cilvēki, kuru veselība sabrūk pirms viņu slavas stundas, naudas vai fanu iegūšanas. Pašnāvība LV nelegāla, eitanāzija nelegāla, valsts atbalsts invalīdiem - ne sevišķi dižs. Tādā veidā ir izjaukta ne tikai paša cietušā dzīve, bet arī tā ģimenes locekļa dzīve, kas pēc tam varēs par viņu visu dzīvi rūpēties. Un man ir zināmi gadījumi, kuros mediķiem būtu gan jāuzņemas atbildība, bet par to rakstīt būtu pārāk gari / nevēlos.
+1
Kad mana mutere vēl strādāja Raudas pansionātā (pie Tukuma), viņa vienreiz iedeva man iztulkot dokumentu, kuru pati nesaprata un pārējā administrācija arī ne. Dokuments bija līdzi vienam Kanādas latvietim, kurš bija pārcēlies uz dzimteni pavadīt beidzamos dzīves gadus. Papīrs saucās šādi:

— DO NOT REVIVE! —

Tas bija pie notāra parakstīts papīrs, saskaņā ar kuru vecītis, ja nonāk kritiskā veselības stāvoklī vai ir nelabojami traumēts, nav par katru cenu jāatdzīvina, bet viņam jāļauj mierīgi nomirt, nevis jāuztur dārzeņa stāvoklī sev un citiem par nastu. Dokumentā bija norādīts, ka tas ir spēkā uz vienu gadu, un pēc tam šis papīrs ir jāatjauno. Derīguma termiņš viņam bija beidzies pirms divām nedēļām.
0
Nez, mūsu likumi arī atbalsta šādus papīrus?
0
te no LAtvijas ārstu ētikas kodeksa. www.medicina.lv/lat/second4.php?pag... Teikšu uzreiz- ne viss dzīvē tik cēli un augstsirdīgi, kā kodekss paredz.
0
Vajadzētu šādu pašu kodeksu, aizvietojot ārsts ->automehāniķis; pacient/cilv->aut :>
+1
Nezinu, kurās valstīs šis neatdzīvināšanas/ re-reanimēšanas pasākums tiek atbalstīts, bet cilvēki to arī ietetovē sev uz krūtīm, lai viņus nekačā atkal augšā.
+2
Tetovējumiem juridisku spēku! :>
0
atkačās kreklu nenovelkot !
0
Tas viss ir huiņa, jo, ja pālī slāj pa ceļa vidu un sarunājies ar Leonu, kurš sēž uz mākoņa malas un lūkojas uz tevi, un, tad tev pārbrauc pāri cilvēks, kurš iespējams kratīja galvu klausoties Burzum- karoče huiņa.

Aptuveni pirms 15-17 gadiem viens indivīds piepisās laukos, tagadējā Apes novadā, šamējam pārpisa pāri fūre-veiksmīgi. Rezumē- nogrieza olas un uzlika sodu 200Ls, par to, ka gulēja uz ceļa braucamās daļas.
+1
Ar mani viss ir slikti, izņemot Dzelzs vilku nevienu nezinu :(

Labākais roka vai metāla mūzikas albums:

"Aston Kais" - "Modus Operandi";
"Bēdu brāļi" - "Duende";
"Dzelzs vilks" - "Jauni";
"Four Minute Man" -"The Beast Is Gone";
"So Lucid Electric Feel" - "Social MindScream".
0
Tu neesi vienīgais
+1
Par ļoti virspusējas iepazīšanas ar pārējiem četriem nominantiem var secināt, ka par metālu var runāt tikai "Four Minute Man" gadījumā. Normāls muzons. Pirms miega O.K. Par pārējiem grūti ko komentēt. Nav brīnums, ka tādas bandas nebiju dzirdējis, ņemot vērā, ka galvaspilsētā pēdējā laikā sanācis būt reti un pēdējais apmeklētais mūzikas pasākums bija ZL 2020, bet tur es mūzikai nepievērsu pārāk lielu uzmanību.
+1
Esmu "So Lucid Electric Feel" nosaukumu iepriekš manījis, bet nav ne jausmas ko šie īsti spēlē. "Dzelzs vilks" zināms, bet ne ka ir šāds jauns albums. Vārdsakot, pirmo reizi laikam būs tā, ka šai nominācijā neesmu noklausījies pilnīgi neko.
+6
kad nesaproti, kurš ir grupas nosaukums un kurš ir albuma nosaukums :D
0
Kur viņi vispār atrod tādas grupas?
+3
^

Straumētāko ierakstu tops atklāj šokējošas tendences Latvijas jauniešu mūzikas klausīšanās paradumos

Pirmajās 2023. gada nedēļās straumēšanas servisos Latvijā (tas ir, no Latvijā reģistrētām IP adresēm) populārāko dziesmu Top 3 ir “Bermudu divstūra” un “Apvedceļa” kopdarbs “Brāl’, ar dzīvi nekaulē”, “Singapūras satīna” dziesma “Uz seen” un daiļdarbs “Pie**** seju”, ko izpilda reperu duets ar skatuviskajiem vārdiem M***u Sencis un Grandmasters Neons. Šim tandēmam Top 10 iekļuvušas vēl divas dziesmas - “P**tavmam” un “3D”, bet vēl pirmajā desmitniekā ir arī dziesmas “Izvēmāmies” (Ziedu Vija), “Manas olas ir viss, kas man ir” (E6) u.c.

Par Instasamku un citiem fenomeniem: neatkariga.nra.lv/sakums/403434-strau...

0
Nākamā dziesma saucas - Neda****** tēva m******u mātes izp******* sū***abrālis!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas