WACKEN METAL BATTLE 2017
+7
Grupu reģistrācija konkursa Latvijas atlases kārtai ir sākusies!
Grupu dalības noteikumi ir un paliek nemainīgi:
Jūs esat „metal” grupa;
Jūs neesat viena no iepriekšējo „Wacken Metal Battle Latvia”atlases gadu uzvarētāju grupām.
Jūsu grupai nav parakstīts kontrakts ar ierakstu kompāniju un grupa neplāno parakstīt to tuvākajā laikā;
Jums ir gatava vismaz 30 minūšu gara skaņu programma, kura sastāv tikai no Jūsu pašu dziesmām;
Gadījumā, ja Jūs uzvarēsiet reģionālajā finālā, Jūs būsiet gatavi paši segt visus transporta un uzturēšanās izdevumus, kas saistīti ar piedalīšanos konkursa starptautiskajā posmā.

Kas ir vajadzīgs, lai piedalītos konkursā?
Grupas, kuras atbilst un piekrīt visiem iepriekš minētajiem noteikumiem, var iesniegt pieteikumu dalībai konkursā ar norādi „Wacken Metal Battle Latvia” uz adresi: estragons (at) inbox (dot) lv.
Pieteikumam jāsatur: 3-4 aktuālas dziesmas (.mp3 formātā), grupas foto (lielā izšķirtspējā), īss grupas apraksts angļu valodā ar kontaktinformāciju (.doc formātā), kura ietver grupas dalībnieka/(-u) kontakttālruni un e-pasta adresi.

Pieteikumu pieņemšanas termiņa beigas: 15.04.2017

Visus pieteikumus izvērtēs starptautiska žurijas komisija, kuras sastāvā nav paredzēti Latvijas pārstāvji. Rezultātā tiks atlasītas grupas, kas piedalīsies atlases koncertos.

Vairāk informācijas par konkursu ”Wacken Metal Battle” šeit: www.metal-battle.com
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+3
Rezultāti?
+5
Wacken Metal Battle 2017 Latvijas finālā, kas notiks šī gada 10. jūnijā klubā „Melnā Piektdiena”, piedalīsies grupas Pulse of Nebulae, The Mascaron, Once Upon, SEVER, Yomi un OGHRE
0
Sestdien, 10. jūnijā, klubā "Melnā Piektdiena" notiks konkursa "Wacken Metal Battle 2017” Latvijas atlases fināla koncerts.

Dalībai Latvijas finālā tika izvirzīti seši kolektīvi: Yomi, The Mascaron, Pulse of Nebulae, Once Upon, Oghre, Sever.

Kā īpašie viesi koncertā piedalīsies „Wacken Metal Battle Latvia” 2015. gada uzvarētāji grupa - Legacy ID.

Klubs atvērts no 18:30. Koncerta sākums: 19:00
Biļetes būs pieejamas kluba kasē koncerta dienā. Cena: 4 eur.
0
Paskaitīju- būs apmēram 35-40 cilvēku.
0
a ja 34? :)
+4
^nu tad kāds no kādas grupas džekiem nebūs ieradies :D
+1
Kāds tu optimists. Ja rēķina vidēji 4 cilvēkus grupā, tad tas sanāk 24, plus apsargs, skaņotājs, bārmenis, gaismotājs, Despers kā pieteicējs un Estriks kā rīkotājs – sanāk 30. Nu vēl nezināms skaits žūrijas dalībnieku, kopā uz 35 moš savelk.

Feisbukā kā nācēji atzīmējušies 100. Tas jau gan neko nenozīmē, un parasti jau laikam tik daudz kā sotelis nav bijis, ja nu vienīgi pirmajā reizē. Tiesa, Pulse of Nebulae, kā šķiet, ir diezgan aktīvi fani, un spriežot pēc tā, ka Sever (par kuru eksistenci uzzināju tikai šī konkursa sakarā) ir pāri 100K skatījumu jūtūbā (!), gan jau kaut kas savāksies arī šoreiz.
0
Ā, nuja, aizmirsu, ka ir tak vēl septītā grupa.
0
^tieši tā- grupas ta 7. FB jau pasen , kā neesmu. 100 sejas priekš šāda pasākuma (iekļaujot muzikantus, apsargus, bārmeņus u.c) būtu necerēti labs apjoms.
+6
Yomi - www.facebook.com/yomimetal
The Mascaron - www.facebook.com/TheMascaron...
Pulse of Nebulae - www.facebook.com/PoNofficial...
Once Upon - www.facebook.com/onceuponbandlv...
Oghre - www.facebook.com/oghreband
Sever - www.facebook.com/severmusic...

YOMI nokavēju, jo atvilku neilgi pirms 20:00, bet pēc atsauksmēm, bijis ļoti labs. Vēl ne reizi nav sanācis viņus redzēt - vai nu pirmie, vai pēdējie ...

MAKARONI mauca kōri - pietiekami kvalitatīvu, ar djentikiem iestarpinājumiem, bet labi, ka tikai kādu pusi sanāca dzirdēt.

PON - pirmai dziesmai skaņa lielā putrā, tik vbeigās bija OK un kopumā sliktākā skaņa no klausītajām (neteiktu, ka slikti - pat tīri OK, bet nākamajām bandām bija labāka). Tīro dziedāšanu vajadzētu aizsūtīt kautkur izplatījumā mellā cauruma virzienā - normāli skanēja tikai priekšpēdējā dziesmā ''Drone''. Trešajā (laikam) gabalā tīrie izklausījās pēc palīgā saucieniem no WC, kad gaismu izslēdz un pēdējā gabalā Hišams savu tīro vokālu nokāva. Bet kopumā jau labi un kvalitatīvi. Ir atmiņā paliekoši momenti. Ierakstā nebiju piefiksējis, bet vienā gabalā sanāca šiem veiksmīgi sapīt Black/Death/Prog un Kore elementus.

OGRE - hipstermetāls ar ļoti jaudīgu un spējīgu vokālistu, kam gan labi tīrie, gan iegrovls. Teksti latviski. Pat ar kādu jēgu. Mūzika kā post-Metal, Sludge, djent un varbūt Black maisījums, bet skan labi, nav nekā samocīta. Kopumā bija labi, it sevišķi priekšpēdējais gabals, kas bija lielisks. Tomēr pārāk jāiedziļinās šādā mūzikā, lai kārtīgu varētu pavilkt.

ONECE UPON A TIME - baltie puiši spēlēja kōri ar dažiem kviecieniem. No sirds un no pagasta, ar atdevi un jaudu, bet pārāk neizcēlās un sākums bija jaudīgi garlaicīgs, tik pēdējie divi gabali uzrausās virs vidējā līmeņa un palika atmiņā., toties pie viņiem jau bijā kādi 80 cilvēki sanākuši (pie PON bija ~65) un ņēmās ar lielu aizrautību.

SEWER - uz šī bērnudārza fona Once Upon likās oldskūli trušnijs Metāls - Emokōre ar dažiem iegraucieniem Metalkōrā. Jāsaka gan (tāpat kā par visām grupām), ka profesiānālais līmenis labs un nav kur piesieties, bet tāds Sum 49 mūsdienu izpildījumā vien bija, pa taisno no MTV. Sanākušajiem bērniem patika (ar ''bērni'' es domāju bērnus). Gan jau par viņiem diezgan daudz nobalsoja.

Bija vilinājums atdot balsi OGREI, jo tieši tovakar likās pārliecinošāki par PON, bet pēc nākamajiem iedarbojās vēlēšanu princips (neizniekot balsis), jo uz Ogri bija salīdzinoši maz tautas.

Zīlēšu, ka skatītāju balsis tika atdotas šādā secībā: PON, OU, Sever, Mascaron, Ogre.

Vispār, der apsvērt doma, ka balsošanas kastīte uzrodas tikai pēc pēdējās grupas pirmās dziesmas - galu galā, vajadzētu visus dzirdēt, lai secinājumu izdarītu ...

0
ā, izrādās, ka ONCE UPON uzvarēja.
0
bet OGRE normāli spārda:

OGHRE - Iļģuciema Velns (2017)
www.youtube.com/watch?v=TSIWa28fq2E...
+3
Nav slikti. Tīrais vok atgādināja Otra Puse :)
0
Labs gan. Varbūtība maza, bet moš Normunds Pauniņš no Otra Puse tiešām būs iedziedājis tīro vokāla partiju :D
+5
Man arī sanāca Yomi nokavēt, jo nevarēju laikā paspēt atpakaļ no Ventspils :( Yomi pēdējā gada laikā redzēti daudz, un gan jau visi šejienieši arī zina, kā viņi mauc.

Mascaron, kad pirms dažiem gadiem pirmoreiz parādījās un izlaida EP, bija daudz djentīgāki. Tagad — kōre kas kōre, turklāt laikam grupai nav pilns simts, jo pietrūka otrais ģitārists un klaviere (attiecīgās skaņas gāja finierī). Šī grupa noteikti uzlabos sniegumu, kad dabūs pilnu sastāvu un iespēlēsies koncertos — ir labi, bet uz pēdējo triju šeit minēto grupu fona redzams, ka vnk vajag lielāku praksi. Uzstāšanās beigās arvien vairāk parādījās djenta elementi.

Līdzīgs teksts sakāms par Miglu Pumpja sniegumu — tā kā šis radās kā divu čuvaku tipisks studijas projekts, tad dzīvajam sastāvam, ko veido nupat jau visās grupās teju vai spēlējošie Ocularis Infernum un citu grupu veterāni, vajag lielāku koncertpraksi. Vietām nevarēja dzirdēt Platajam ģitāru, un tīrie vokāli negāja kopā. Citādi jāpiezīmē, ka dzīvajā ļoti iedarbīgi izklausās Platā virtuozie solo uz pārmaiņām ar Gultnieka lēnajiem, uz ko jams bija meistars jau laikā, kad kā sātanistu tīnis močīja iekš Grondh. Arī basam un bungām ir ko izpausties: skaidri jūtams, ka gandarījums pašiem spēlēt :)

Vienu Reizīti Pa Virsu — šie nebija redzēti kopš 2014. gada, kad piedalījās togad notikušā Bloodstock festivāla ekspreskonkursa vairākās kārtās un negaidīti uzvarēja arī toreiz. Jāsaka, tolaik šī grupa bija tikko izveidota un parādīja strauju progresu pa vairākām uzstāšanās reizēm. Kopš tā laika Once Upon mūzika mainījusies uz deathcore pusi, tātad šie ne tikai gurķi rullējuši, bet dziesmas činījuši. Uz skatuves izturējās ļoti ekspresīvi un atgādināja Mayla pieeju prast pārliecināt arī tos, kas nav konkrētā stila fani.

Oghre — arī spēlē atmiņā paliekoši un interesanti, jo viņiem tāds kā sludge, stoner un kā tik vēl ne plūdums. Atsauca atmiņā līdzīga paskata, bet drusku savādākas mūzikas piekopējus Who Framed Roger Moore? no Igaunijas. Nesen Oghre esot iesildījuši Bongzillu, bet šie iesakāmi baudīšanai visiem, ne tikai kūpinātāju faniem.

Sever — tik tiešām, nav metāls, bet emoķērcamais uz A.F.I. un 30 Seconds to Mars pusi. Izcila skatuves ekspresivitāte, žanra kanoniem atbilstošas dziesmas utt., kā arī sava vizuālā noskaņa, pateicoties it kā dažām vienkāršām dienasgaismas spuldzēm, noliktām horizontāli uz kabinetiem un bungu paaugstinājuma malas. Šis ir viens no tiem gadījumiem, kad labi nostrādāta uzstāšanās pārliecina daudzus no tiem, kam konkrētā mūzika nepatīk — tieši tāpat, kā tas notika Once Upon laikā.

Skatītāju balsojuma iznākumu zina tikai Estriks, jo viņš rūpīgi visu saskaitīja un tad ar izbrīnītu sejas izteiksmi sāka rakstīt diplomu.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
BigUgga
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas