METĀLMŪZIKAS GADA BALVA 2017
+5
Latvijas smagās mūzikas grupas un izdevēji tiek aicināti iesniegt 2017. gadā izdotus ierakstus tradicionālajai Latvijas Metālmūzikas gada balvai. Tiek gaidīti jebkuri 2017. gadā iznākuši smagās mūzikas ieraksti — metāls, hārdroks, postroks un postmetāls, kā arī jebkuri to apakšžanri un hibrīdi.

Pieteikšanās Latvijas Metālmūzikas gada balvai ir bez maksas.

Ieraksts līdz 3. janvāra vakaram jāatnes uz krogu "Zobens un Lemess" Rīgā, Aristīda Briāna ielā 10.

Pretendentiem jāiesniedz DIVI albuma CD, LP, EP, MC vai cita formāta eksemplāri. Ja konkrētais ieraksts izdots TIKAI digitālā formātā, to var iesniegt elektroniski vai datu nesējā. Daudziem ierakstiem fiziskie formāti iznāk vienā gadā, bet digitālais - citā: šādā gadījumā iesniedzēji var izvēlēties, kurā gadā to pieteikt Metālmūzikas balvai.

Interneta balsošanas sākums tiks izziņots 5. janvārī, bet pati balvu pasniegšanas ceremonija un koncerts notiks 9. februārī klubā «Melnā piektdiena».
(informācija sekos!)

Metālmūzikas gada balvas pasniegšanas ceremonija šogad Latvijā notiks jau devīto reizi. Tās iniciatori ir apvienības «Zobens un Lemess» un mūzikas kluba «Melnā piektdiena» pārstāvji, kas ar metal mūzikas pasākumu organizēšanu nodarbojas kopš 1996. gada.

Latvijas Metālmūzikas gada balva ik gadu tiek pasniegta kategorijās "gada labākais albums", "koncertgrupa", "gada debija", "labākais vokālists", "mūziķis - instrumentālists", kā arī "gada labākā grupa" kopumā. Visās kategorijās uzvarētājus nosaka interneta balsojums un žūrija. Žūrijai ir tiesības piešķirt papildu balvas par ieguldījumu Latvijas metālmūzikas attīstībā, kā arī par citiem nopelniem.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+8
3. novembrī ZL krogā grupas Ocularis Infernum jaunā albuma "Expired Utopia" noklausīšanās!

Turpmāk, līdz pat februārim sadarbībā ar krogu Zobens un Lemess klātienē iepazīstināsim ar Latvijas Metālmūzikas Gada balvai iesniegtajiem ierakstiem un to izpildītājiem.

Pirmie kroga viesi: Ocularis Infernum!

Pasākuma gaitā tikšanās pie alus kausa ar grupas dalībniekiem, jaunā albuma "Expired Utopia" pirmatskaņojums un iespēja to iegādāties par īpaši draudzīgu cenu.

Krogs atvērts no pl. 18.00, ieeja brīva!
0
Kamēr ieraksti balvai vēl ienākas, sametu vienā recenzijā iepriekš izlaistos dažādu apakšžanru EP:

karametals.lv/zinas/liki-masu-kap...
0
Konstantinopole pirmskristīgajos laikos? :D
0
Konstantinopolē jau bija kristietība, kamēr Daugavpilī (m. ē. IV -- XI gs.) vēl nebija, paldies Dievam.
+2
Tā kā m. ē. IV -- XI gs. vēl nebija Daugavpils, diezgan loģiski, ka kristietības tur nebija. Tai pusē pareizticību gan sāka praktizēt jau pirms 11. gadsimta.
+1
2017. gads ir bijis ražīgs, vērtēšanai iesniegts 21 ieraksts! Tie ir:

Darrva - Laika rats
Eschatos - MÆRE
Everlust - Hurts to Live
FRAILTY - Ways of the Dead
Iron Wings - Tumšie miglāji
Kapakmens - Mosties reiz brīvības cēlais gars!
Lust'n'Dust - Animosity
Mindesign - Filth
Numbers - Between Phenomena
Ocularis Infernum - Expired Utopia
OGHRE - Gana
Once Upon - Morningstar
Relicseed - Ideoloģija
Rusted Wheel- Too Long
Saturn's Husk - Marée Noire
... Sick of Life - Vivant dans le Passé
Symbolic - Mūžam Saule debesīs
TEMPUS - Hymn for the Courageous
Undusted - Method To Madness
Urskumug - The Throne For My Ego
Wasptress - Darkness

Tā kā liela daļa ierakstu tika iesniegti pēdējā brīdī, balsošanu uzsāksim vien 7. janvārī.

Labāko apbalvošana un koncerts 9. februārī MP:
www.facebook.com/events/126740588042...
+2
Turpmāk līdz pat februārim, sadarbībā ar krogu "Zobens un Lemess" (Rīgā, A. Briāna ielā 10) klātienē iepazīstināsim ar Latvijas Metālmūzikas Gada balvai iesniegtajiem ierakstiem un to izpildītājiem.

Sestdien, 6. janvārī kroga viesi būs grupa Oghre.
Pasākuma gaitā grupas jaunā CD "Gana" publiska noklausīšanās, tikšanās ar grupas dalībniekiem neformālā gaisotnē un iespēja iegādāties grupas produkciju par īpaši draudzīgām cenām.

Sākums pl. 19.30, krogs būs atvērts no 18.00.
Ieeja brīva!

Krogs: www.facebook.com/ZobensUnLemessKrogs...
+1
Izvēlies labākos Latvijas smagajā mūzikā!
Balso šeit: shortly.lv/latmet
Neatliec, balsis tiks pieņemtas līdz 17. janvārim.
0
Kaut kā esmu pamanījies gandrīz neko no visa tā saraksta nedzirdēt. Būs pamatīga paklausīšanās laikam jātaisa, lai varētu kaut ko balsot mēģināt.
+1
^ kaut nu vairāk tādu kā tu būtu.
0
Es ar tikai Frailty un Eschatos esmu dzirdējis
0
^^ Es (šobrīd) bez tiem vēl Ocularis Infernum, Rusted Wheel un Urskumug. Vēl no pa kādam atsevišķam gabalam no dažiem.
0
Iepostēšu vēlreiz sarakstā esošo "... Sick of Life" DSBM gabalu "Vivant dans le Passé":

www.youtube.com/watch?time_continue...

Kijivas un Olaines duets, kuram izdevējs savukārt no Rivnes (bez šī albuma ir arī dueta demokasete; ja kāds grib kolekcijai, man ir pa liekam eksemplāram no abiem ierakstiem).
+1
Gada debija: grupa URBIX! :)
+2
Jā, grupas "Jānis Bukums" un "Urbix" mums jau ir, kas sekos tālāk? Ansamblis "Poļix"? Partija "Levits"?
-3
Bukumam drīzāk vajadzētu balvu par mūža ieguldījumu pasniegt sakarā ar Latvijas rokmūzikas asociācijas sasniegumiem.
+8
Ko tad tā asociācija jau ir paspējusi sasniegt?
+2
^ Tas bija sarkasms vispār. Vienkārši Facebook parādījās ziņa, ka asociācija ir jaunu biedru meklējumos ar tekstu: "Martā apritēs gads kopš Latvijas Rokmūzikas Asociācija dibināšanas. Šajā laikā esam paveikuši lielas lietas, bet lielākās vēl tikai priekšā!"
+3
Kas tad cits suņam asti cels :D
Kā izskatās, pagaidām lielie darbi ir biedrības nodibināšana (ar visiem attiecīgiem atribūtiem - statūtiem, mērķiem un biedru naudām), un mājas lapa, kurā pat ir kāds saturs. Laikam kaut kāds pasākums Ziemeļblāzmā ar nupat bija sarīkots. Baigos kalnus desmit mēnešu laikā jau skaidrs, ka nevar nogāzt, bet nu jā, bez tādas pompozitātes arī varēja iztikt :D
+3
LEVITU PAR PREZIDENTU!
+4
Čāpoju pa ielu, lūkojos veikala skatlogā - koka velosipēds! "Materia Bikes". Nespēju paiet garām. Noskaidroju, ka tas esot darbietilpīgs process, 72h, tādēļ velosipēda cena - 5500€. "Mēs Latvijā varam!", pārdevējs lepni saka.
Lielākā nl brenda Gazelle velo maksā 4x mazāk, un ļauži ar tiem nobrauc gadus 50. Ja gribas ko ekskluzīvāku - dārgākais speed pedelec no Koga Miyata (brenda, kuru dēvē par Ferrari starp velosipēdiem), kura Bosch elektromotors rauj uz priekšu ar 45 km/h ātrumu, maksā zem 4000€.
Tā arī Latvijas Rokmūzikas Asociācija. Tirgos uz Rietumiem koka ciskudriļļus...
0
Tas tur Cēsu ielā?
0
Aha.
+1
Manīju to dēļu čupu. Nuina.H.
+2
Ha, nu, jā, 5500 par 72h darba ir adekvāts cipars :)
+1
Neaizmirsīsim arī Latvijas koka rokaspulksteņus un tauriņus :D
+1
^^^^^^ neuzprasīji cik daudz tos velo viņi ir pārdevuši?
+2
Lielie darbi vēl priekšā :>
+2
Latvju zīmes tam koka sūdiņam ir ?
+3
Roka asociācija ir jauno biedru meklējumos, jo vecie, droši vien ir izstājušies ārā :D
+3
Bļins, pa 76 jurčikiem stundā es ar veļļukus paslīpētu :D
+1
Nu labi, tur noteikti pusi no cenas sastāda visas pārējās komponentes.
Nav jau īsti korekti salīdzināt šādu produktu, kas būtībā ir zīmēšanās objekts, interjera elements utt. tādiem pircējiem kas pērk dārgas lietas, tāpēc ka var nopirkt, ar riteni, ko cilvēki izmanto kā pārvietošanās līdzekli ikdienā.

Vienīgi ko es līdz galam nesaprotu - ja kaut kāds stila braucamais ar koka rāmi ir daudzmaz loģisks, tad sacīkšu šosejnieks par 9K+? Par to pašu taču var dabūt visai augsta līmeņa karbona hi-tech agregātu. Tiešām tie koka rāmji spēj konkurēt ar karbonu - pārējās komponentes tāpat ir tās pašas?
+3
Dabīg ka nevar. Svars vien cik tādam koka klucim, konstantīnam.
Runājot par dabīg, vajadzēja šito mārketingēt kā zaļo-dabīgo, utt.
+3
Vegan šekumdrills, jopcik!
+3
Maniem 4 nozagtajiem/nomainītajiem velo, Gazelle Orange C7+, Koga Advance, Gazelle Ultimate T1, Koga Supermetro, visiem ir Shimano un Sram komponentes, pēdējiem 2 arī uz rāmja stāv rakstīts "Handbuit in Holland". Kopā tie izmaksāja tik, cik 1 tas koka brīnums. Ir aizdomas, ka, ja letiņi iemācītos uzbūvēt parastu konkurētspējīgu ikdienā lietojamu velo, arī tāda kocinieka, kurš izskatās pēc tehnikuma audzēkņa kursadarba, cena nokristu vismaz pāris reizes. Saprotu, ka luksusa preču pircējiem 5k makā robu nespēs iecirst, bet nu tas ir tāpat kā nodibināt asociāciju, lai palīdzētu tuklu mietpilsoņu glamūrīgajām atvasēm spēlēt rokmūziku. Nav izprotams mērķis, izņemot štata vietu radīšanu. Skyforger un Neglected Fields kļuvuši par žanra klasiku, Frailty rūkuši gana sparīgi, lai sasniegtu žanra pazinēju ausis, pat Sovvaļnīks godalgots kādos tur Eiropas folkfestivālos. Iztikuši bez tizlas reklāmas. Mocītu sirdsapziņa tos 5€ mēnesī atdot par LRMA biedra naudu, nevis nopirkt kādu albumu Bandcamp vai iemest ielu muzikanta cepurē.
P.S. Viena Materia Bikes velo vieta veikalā bij brīa, esot nosūtīts klientam. Acīmredzot, visi nav tādi lumpeņi kā es.
0
Glamūrīgajām atvsēm?
+1
Vai tad ne? Pagājuši tie laiki, kad neizprotami pinkaini indivīdi tikpat neizprotamā vīzē kaut ko protestēja. Jaunā paaudze mūizkā ir frizēta un ģērbta saskaņā ar modes tendencēm, un viņu daiļrade, regulāri apskatot altenative.lv jaunumus, 90% gadījumu izskatās šādi:
youtu.be/AnhAWh7RIas...
youtu.be/mSD1bvx6VDA...
+4
Tas jau ir tikai normāli. Laiki mainās mode tiem līdz. Tā frizētība, šķiet panesās kā dumpis pret pinkainību, kas, gluži loģiski, bija sevi diezgan sausu paspējusi izsmelt divdesmit gadu laikā.
Skaidrs, ka mūzikas, hmmm, preferences - nespēju šorīt rast adekvātu latviskojumu - jau nebūt tik ātri kā mode nemainās, un pat ne tik ātri kā jaunas paaudzes izaugšana arī ne.
Tas, ka kāds atspēlē triljono reizi žanra klasiku sājā versijā, arīdzan nekad nav bijis liels retums.
+3
Piektdien, 9. februārī klubā Melnā piektdiena jau devīto gadu pēc kārtas tiks pasniegtas Latvijas Metālmūzikas gada balvas – nozīmīgākais apbalvojums Latvijas smagās mūzikas scēnā. Pasākumā uzstāsies arī virkne Latvijas metālmūzikas apvienību – doom metal metri Frailty, simfoniskā metāla apvienība Oceanpath, folkmetāla izpildītāji Symbolic, postmetāla duets Tempus no Saldus, thrash metal grupa Terror Activator un folk/ death pārstāvji Ryvendir no Liepājas.

Gada ieraksta godam nominēti pieci albumi – melodic black metal apvienība Ocularis Infernum ar ierakstu Expired Utopia, black metal pārstāvji Eschatos ar EP MÆRE, Latvijas doom metal klasiķi Frailty ar albumu Ways of the Dead, black/death metal veterāni Urskumug ar minialbumu The Throne for my Ego, kā arī sludge/ doom trio Saturn’s Husk ar instrumentālo albumu Marée Noire.

Par Gada koncertgrupas titulu sacentīsies pagan metal grupa Skyforger, kas pērnā gada vasarā satricināja Limbažus ar pirmo latviešu metāla operu Kurbads, eksperimentālā black metal pārstāvji Velnezers, kā arī Urskumug.

Gada debijas balvai izvirzītas trīs apvienības – prog metal manierē spēlējošie Numbers, smagnējā sludge/ stoner metal banda Oghre, kā arī smagā roka apvienība Rusted Wheel.
Uz Gada vokāla nosaukumu pretendē ekstrēmā vokāla meistare Māra Lisenko (Ocularis Infernum), akadēmiski skolotā Laima Krīgere (Oceanpath) un zemo frekvenču eksperts Oskars Dreģis (Oghre).

Gada mūziķa - instrumentālista balvai izvirzīti taustiņinstrumentālists Magnuss Znatnajs (Ocularis Infernum), ģitārists Jēkabs Vilkārsis (Frailty) un ģitārists Mārtiņš Platais (Eschatos).

Pēc pasākuma oficiālās daļas dzīres @ Krogs / Zobens un Lemess / Tavern līdz rītam!

Labākos metālmūzikas izpildītājus jau tradicionāli noteicis klausītāju balsojums, kā arī žūrijas lēmums, un balvas tiks pasniegtas kategorijās Gada ieraksts, Gada koncertgrupa, Gada debija, Gada vokāls un Gada mūziķis.

Latvijas Metālmūzikas gada balvas iniciatori ir smagās mūzikas kluba Melnā piektdiena un apvienības Zobens un Lemess pārstāvji, kuri kūrē Latvijas metāla scēnas notikumus jau kopš 1996. gada.
+3
"eksperimentālā black metal pārstāvji Velnezers". A kas tur tāds eksperimentāls?
0
Mani vairāk uztrauc tā black metal invāzija. Ja paskatās nominācijas, vieni vienīgi blekeri :D
0
^^ tā viņi paši sevi ir nosaukuši.
-1
teksta autoram jau nu gan būtu pienākums pārbaudīt informācijas patiesumu, nevis kabināt klāt 'experimental' pie standarta blekmetāla. šitā var arī nokaitināt trve norsk arrysk experimentālistus.
+1
gaidam rezultatus :D
+3
Te arī rezultāti:
nra.lv/izklaide/muzika/236...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Lācis
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas