12.01.2019. Jozef van Wissem (Nīderlande / ASV) koncerts Rīgā
+3
12. janvārī Ģertrūdes ielas teātrī Rīgā savu koncertu Latvijā sniegs komponists un lautists Jozefs van Visems (Jozef van Wissem) no Nīderlandes.

Jozefs van Visems ir nīderlandiešu avangarda komponists un baroka lautas meistars. Viņa mūzika ir nepārblīvēta un tieša, reizē hipnotiska un melodiska, kas "cieņpilni ievelk klausītāju transcendentālā stāvoklī un liek katram palēnināt mūzikas klausīšanos kā individuālu pieredzi." Van Visems nepaguris koncertē dažādās pasaules vietās, vairākkārt viesojoties arī Baltijas valstīs, un lasa lekcijas par lautas "atbrīvošanas" tēmu.

Beidzamajos gados, darbojoties duetā ar kulta kinorežisoru Džimu Džārmušu (Jim Jarmusch), ir izdoti vairāki studijas ieraksti. Turklāt 2013. gadā par abu komponēto mūziku Džārmuša filmai Only Lovers Left Alive Jozefs van Visems saņēma Kannu kinofestivāla konkursa balvu par labāko filmu skaņas pavadījumu.

Savas radošās karjeras laikā viņš ir sniedzis vairāk kā tūkstoti koncertu visā pasaulē, to skaitā prestižajos festivālos All Tomorrow's Parties un Primavera Sound. Novembrī Beļģijas izdevniecības Consouling Sounds paspārnē klajā nāca Jozefa van Visema jaunais autormūzikas albums We Adore You, You Have No Name.

Biļetes uz koncertu 12. janvārī Ģertrūdes ielas teātrī Rīgā (Ģertrūdes ielā 101A, iekšpagalma mājā) nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietā internetā - TicketShop.lv. Pirmās 20 biļetes par īpašu cenu - EUR 10. Pārdošanā ierobežots skaits biļešu.

www.jozefvanwissem.com

***

Noklausies!

Video Jozefa van Visema skaņdarbam You Know That I Love You:

youtu.be/MRhEzHT7ts4...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Koncerts jau šo sestdien! Tā īpašā viešņa - Anete Kozlovska!

Pasākums Facebook:

www.facebook.com/events/882566635200...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas