MaYaN [NL] / Carthagods [TN] @MP
+1
Piektdiena, 07.12.2018. 19:00 Melnā Piektdiena

MaYaN [NL] / Carthagods [TN]

************************
Go Loud Agency, in collaboration with Darkside Records, is proud to announce that all-star band MaYaN (NL) – featuring members of Epica, Nightwish and Firewind, among others – will play four exclusive shows in the Baltic States, with very special guests Carthagods (TN)!
MaYaN was conceived in early 2010 by versatile musician and Epica mastermind Mark Jansen and old friend, ex-After Forever keyboardist Jack Driessen. Their goal was to write an album in the style they’ve always been longing to play. Mark asked guitarist Frank Schiphorst (Symmetry, Christmas Metal Symphony) to join in: the chemistry was undeniable and the project soon evolved into a real band. The initial lineup was thus completed by Epica drummer Ariën van Weesenbeek and guitarist Isaac Delahaye.

Boasting vocalists like Henning Basse (currently Firewind), Laura Macrì, Simone Simons (Epica) and Floor Jansen (currently Nightwish), MaYaN‘s debut album Quarterpast – released via Nuclear Blast in 2011 – quickly grabbed the media’s attention, with excellent reviews, in-depth interviews and raving reactions of fans worldwide to boot.

After the release of their sophomore album Antagonise in 2014 – the first MaYaN album to enter the official Dutch and Belgian album charts, as well as album of the month in leading Dutch metal magazine Aardschok and album of the week in Revolver Magazine – followed by very successful tours and prestigious festivals through parts of Europe, Central and South America, the band is now ready to promote their current album Dhyana. Aside from a handful of excellent guests, the record also features orchestral arrangements provided by The City of Prague Philharmonic Orchestra (the very same orchestra of Dimmu Borgir’s album Death Cult Armageddon).
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Sportiska interese, kāds bija vakar apmeklējums?
Es īstenībā esmu nikna, sašutusi, ... [insert lamuvārds here], ka var tik sūdīgi nopromotēt koncertu. Liela daļa no šī žanra klausītājiem pat nezināja, ka Mayan būs LV. OK, es pati pamanīju, bet pārāk vēlu, lai mūsējo konci pārceltu.
+1
Opā, tu vēl dzīva mythago?
0
Nopromotēts atbilstoši grupu kvalitātei, kā var tā dziedāt un tik neinteresanti spēlēt, kas tas par žaanru vispār..... ta jau tiešām Nightwish vai Epica kudiš labāki - klausāmāki......
0
Mjā, es arī būtu nācis, par vēlu uzzināju...
0
šogad tieši paklausījos - vokālistes jau super, bet dziesmas stipri viduvējas - no jaunā albuma tikai viens garais gabals patika, un ar tikai noslēdzošā daļa
+3
MaYaN nebija nonācis manā redzeslokā, laikam jau tāpēc, ka Epica, After Forever utml. nav bieži viesi manā pleilistē, attiecīgi, nesekoju šo grupu mūziķu gaitām. Tomēr, izlasot reklāmu, ka Rīgā spēlēs grupa, kuras dalībnieku pamatdarbs ir šādu dzirdētu grupu pamatsastāvos, radās interese ievērtēt, kas tas par brīnumu. Pārsteidza, ka, atšķirībā no pamatgrupām, spēlētais stils ir simfodesa. Pārskrēju pāri viņu izdotajiem albumiem, nelikās nekas interesants, bet pietiekami sakarīgs, lai būtu vērts aizvilkties uz koncertu.

CARTHAGODS - Melnais metāls??? Melnais tādā nozīmē, ka no melnā kontinenta. Visi citi kontinenti un reģioni ir vairāk vai mazāk plaši pārstāvēti metāla scēnā, bet Āfrika likās kā tāds melnais caurums, kur metāls nedzīvo, tāpat kā Antarktīda ir baltais caurums, bet tas vairāk tāpēc, ka tur nav permanentu cilvēkveidīgo iedzīvotāju. Ja jānosauc vēl kāda grupa no šī kontinenta, laikam nezināšu... Carthagods gan jau arī drīz aizmirsīšu - neko neizsakošs powerītis. Nospēlēts labi, bet līdzīgi spēlē vēl vismaz 1000 grupas. Neviens meldiņš prātā nepalika, bet savu iesildītāju uzdevumu veica godam. Kā jau dienvidnieki, ar publiku komunicē brīvi un nepiespiesti.

MaYaN - saņemtais daudzkārt pārsniedza gaidīto. Stiliņš stipri atsit Therion Theli laikos, bet nospēlēts ļoti profesionāli (bass gāja fonogrammā). Laikam jau šaubu nebija, ka mūziķu prasmju līmenis atbilst vēlmei šādu mūziku spēlēt. Uz skatuves pieci vokālisti - divi soprāni, divi ķērcekļi, viens tīrais/pustīrais vokāls. Ģitārists un ģitāriste (pirmo reizi redzēju, ka ladas uz grifa galu aiziet arvien slīpāk). Taustiņi, bungas un meitene pie pogām. Mūzika ļoti enerģiska, pārsvarā diezgan fiksā tempā. Vokāli savā starpā saspelējas, veido dialogus. No tā arī visvairāk līdzība ar Therion. Lai arī publikas bija ļoti maz (sūdīgs man acumērs, bet domāju, ka nebija pat 100), harizmātiskā uzstāšanās aizrāva sev līdzi. Atmosfēra bija lieliska. Patika gan grupas draudzīgā attieksme pret publiku, gan arī savā starpā. Sajūta tāda, it kā veci draugi būtu sanākuši kopā, izdomājuši, ka grib un var kopā uzspēlēt, un tad kāpj uz skatuves sev un publikai par prieku.

Lai arī mūzika nebija tā unikālākā un interesantākā, bet esmu ļoti apmierināts, ka izdomāju piektdienas vakaru pavadīt MP. Profesionāla uzstāšanās, kluba, vai pat drīzāk ģimeniska atmosfēra, gūzma patīkamu emociju. Tiešām žēl, ka apmeklētāju skaits tāds paknaps. Ne jau tāpēc, ka man tas pūlis trūktu, bet koncerts noteikti nesa kaudzi zaudējumu organizatoriem, un tas nozīmē, ka drīz mēs šeit redzēsim tikai "drošās" grupas. Starp citu, dzirdēju runājam, ka pat uz Kredļiem pamaz biļetes pārdotas...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
2econd_Skin
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas