METAL.LV (Filma / Arhīvs par Latvijas metālmūziku)
+9
METAL.LV* - Dokumentālā filma / arhīvs par Latvijas metālmūziku 80-2000.

Latvijas metālmūzikas kultūras pārstāvju veidotā dokumentālā filma par Latvijas smagās mūzikas skatuvi, notikumiem, personībām un vēsturi no astoņdesmito gadu vidus līdz mūsdienām.
* darba pagaidu nosaukums

Filmas pamatā aculiecinieku stāsti, audio un video ieraksti dažādos laikos:
• 80-to gadu vidus un pirmssākumi, Padomju Savienības režīms un tā sabrukums
• Atmodas laiks un Neatkarības iegūšana. Pārmaiņu laiks un 90-tie.
• 2000. gads – jaunu pārmaiņu laiks.

KĀPĒC?
Materiāla mērķis ir saglabāt un dokumentēt Latvijas metālmūzikas pirmsākumus, atmiņas, personības, laikabiedrus, foto un video, notikumus un grupas nākamajām paaudzēm.
Latvijas smagās mūzikas skatuve ir ļoti saistošs apskates un pētīšanas objekts, taču līdz šim kultūra telpā nav bijis pieejams vienots informācijas avots vai vietnes, kurā būtu apkopota informāciju par šādu mūziku, notikumiem, grupām.

Šim mūzikas virzienam bija ļoti liela nozīmē astoņdesmito gadu beigās un padomju varas laikā, kad šāda tipa muzikālās izpausmes bija aizliegtas, taču tas neliedza žanram attīstīties un izveidot stabilu skatuvi, kurā darbojās vairākas grupas un kolorītas personības.

Projekta „METAL.LV” ietvaros veidotā dokumentālā filma apkopo informāciju par Latvijas smago mūziku, personībām, dzīvesstāstiem, sarežģīto vēsturi.
Projekta mērķis ir Latvijas smagās mūzikas skatuves mantojuma apzināšana un arhivēšana, kā arī atpazīstamības un popularizēšanas veicināšana.

Projekta ietvaros tiek meklēti un apkopoti video, audio, foto materiāli par Latvijas metālmūzikas skatuvi, kas tiks apkopoti dokumentālajā filmā.

Paralēli tiks izveidots arī vienots un sabiedrībai brīvi pieejams informācijas arhīvs. Šādi Latvijas smagās mūzikas vēsture tiks saglabāta un būs pieejama nākamajām paaudzēm.

plašāk un vairāk:
metal@rocknfilms.com
www.facebook.com/Metallv-13957359460...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
Šim resursam nav neviena komentāra!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas