pirmais pasaules karš
0
vai tas ko paveicām nav savā veidā neisespējamais ?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
a ko tad tu tur paveici?
0
es domāju māsu tauta , mūsu karēvji
0
Ja jau paveica, tad nebija neiespējami.
Jebkurā gadījumā, iesaku apmeklēt pareizrakstības stundas.
0
:D
0
Kad jau pasaa Cariskajaa Krievijaa buutu bijusi kaartiiba, tad nez vai mums taa neatkariiba tik viegli buutu naakusi.

Ja runaajam par karadarbiibu- jaa, latviesu puishi paveica lielu varondarbu, un par to buutu jaarunaa vairaak, lai arii visos punkainajos pokemonos un lipiigajos saldajos iedegtos patriotisma juutas.(iedegtos..- pasai bail, ku` poeetiski dazreiz izsakos. >:)

Bet par neatkariibas izciiniisanu.. Rietumeiropas valstis tak liidz kuram tur ,21.gadam ,vai, vilcinaajaas ar Latvijas neatkariibas atziisanu de jure, un kaapeec? Taapeec ka gaidiija- a ja nu Krievijaa bolseviku vara kriit un valdiit atgriezas cara valdiiba,tad jau vajadzees atdot atpakal Baltijas valstis..

Taa jau, protams, tas bija liels notikums, kad Cara valdiiba atlaava dibinaat latviesu nacionaalaas armijas vieniibas, un arii izciiniitaas uzvaras bija paarsteidzosas, ne par velti 1916. gadaa kaads Daanju zurnaalists rakstam par latviesu panaakumiem lika virsrakstu "Jauna valsts ir dzimusi".
0
Itaalju laikraksti jau iipashi slaveeja streltjus, bet tas jau bija sen, un diezin vai ja vajadzees speesim atkaartot taadus varonjdarbus...
0
domāju ka vairs nekad tauta nebūs tik saliedēta kā toreiz...
0
Kas tur ko daudz domaat, 19.gs. ar` diez vai kaads vareeja iedomaaties, kaadas lietas dariisies tajaa pasaa 5. gadaa, 1.pasaules karaa un tagad... taa kaa- kas zin, ko veel karstasiniigie letinji naakotnee izstraadaas.
0
Mūsdienu Latvija tikai pierāda, ka toreiz 1. p. karā pat bija vieglāk izcīnīt Latvijas valsti nekā jau esošu atbrīvotu Latviju sakārtot un attīstīt. Kur būs tie karstasinīgie letiņi (es)
kad krievu urlas dabūs divvalodību, krievisku valdību, kas veidota no maskavas (speciāli ar mazo burtu) ielikteņiem, kas veidos latviJIsku valsti. Varbūt daļa strādās Anglijā kur saņems 3x lielāku algu kā mūsu Vaira. Varbūt daļa sēdēs klusu mājās un uz austiņām (lai tikai krievu urļuks neizdzirdētu) klausīsies Skyforger un domās cik varonīgi bija latviešu strēlnieki 1. karā.
0
piekrītu tev ENEMY
0
Saameenesa Dziedniekaa bija raksts par latviesu raksturiigaako iipasiibu- individualitaate, neveeleesanaas darboties kopaa, ruupeesanaas tikai par sevi. Un ja kaadreiz arii urlas naaks pie varas, tad visi patrioti seedees katrs savaas maajaas un vientuliigaa apceree klausiisies Skyforger, nevis meeginaas ko dariit, ja? Ja politiki buutu patrioti.. Ha, ja tantei buutu kaajas gaisaa.., sviesc, nee, margariins.

Iisteniibaa, ko 700 gados neizdariija kristietiiba, to tagad dara pasi latviesi- ar apskauzamu prieku paaramerikanizeejas un savu nacionaalo kultuuru uztver bezmaz kaa apkaunojumu. Var jau buut, ka manam patriotismam ar` nav nekaadas jeegas, bet es savaadaak nevaru.
0
Latviesu lielaakaa probleema ir taa ka mees nespeejam atrast kompromisus svariigos jautaajumos!! Un taa kaa visus svariigos leemumus izlem politiki, tad vini ir viegli peerkami un ietekmeejami, ko arii maskava veiksmiigi dara!!!
Un es uzskatu, ka Latviesu tauta vairs nespees apvienoties, vismaz tik lielaa meerogaa nee!! Pa daudz mees klausam rietumiem un bucojam amerikaaniem un krieviem zaabakus!! Kaut gan ja buutu valstij speeciigs nacionaals vadonis, tad varbuut veel buutu kaada ceriiba!!
0
Tauta saliedējas patiešām lielās krīzēs. Uz priekšu, saliedētāji-masu cilvēki!
0
Gribēju taisīt jaunu tēmu, bet te jau viena aizsāka. Kad letiņi dzīvoja zem vācu baronu tupeles, tad gan zināja kā revalūcijas taisīt un sist krievus un vāciesus. Kad komonisti atnāca un parādija kā dzīvot "vienlīdzīgi" tad arī visi varēja sadoties rokās no Tallinas līdz Viļņai. Bet tagad, kad neviens vairs uz kakla nesēž tad gan atkal slikti: Leiši saveduši savu lēto pienu, bet letiņiem vienīgo man zināmo veikalu metālistiem-BOMBER vada krievi.Visi nobijušies ka zudīs mūsu kūltūra.

Un vēl tepat forumā - "tie kas klausās tos "otros" neīstos, tie paši taču tādi sūda pokemoni vien ir. Bet es ,lūk, klausos tos īsteni smagos, melnos, nesaldos, es esmu tas īstais metālists!"
Nu labi, man nekas nav pretim, tikai es .. es nezinu.. man vienalga kādu mūziku cilvēks klausās un kas vviņam mugurā.Man interesē kas viņam ir sirdī un prātā.

Esmu secinājis ka miera laikos latvietis ir liels egoists un skauģis. Viņam diezgan daudz interesē būt pārākam par savu kaimiņu. Vēl es domāja.. nu labi doma aptrūkās. Citreiz uzrakstīšu.
P.S.
Ja es kādu aizvainoju, neuztveriet to personiski, es te spriežu tikai pēc jūsu izteicieniem.
0
Jaa, bet ir jau visaadi latvieshi.
0
Man vajag dzelzhaina tveeriena,
Lai gribeetu izrauties un projaam jozt;
Man vajag zaabaka speeriena,
Lai izaugtu zobi, un iemaaciitos kost.

Iedzilinoties veesturee, man skiet, ka par latviesu tautu var tiekt tiesi taa. Latviesi savaa patriotismaa ir veikusi briinumu lietas savulaik, ir speejusi apvienoties, doties kaujaa ar vienotu domu, bet- tikai tad, ja brutaala vara apdraudeejusi briiviibu.

Gadsimtiem ilgi latviesi siiksti tureejaas pie savas senteevu ticiibas, nodeva to beerniem, kas turpinaaja to gadaa tureet ar veel lilaaku siikstumu- par spiiti apspiedeejiem. Bet vienas paaudzes laikaa viss glabaatais un saudzeetais tika gandriiz izpostiits- briivaas paaudzes laikaa, peec zemnieku briivlaisanas(dzimtbuusana... atcelsanas) latviesi masveidaa saaka atkrist un pieveersaas kristietiibai. tas pats notiek tagad- jauniesos nav patriotisma juutu.
0
Lielaakaa dalja latvieshu ir patmiiliigas cuuka kas dziivo uz citu reekjina. taa izliekas ka ir baigie draugi, bet kad no vieniem luudz paliidziibu vinji vairs naw tik draudziigi... visiem galvenais ir tikai tas lai pasham buutu labi, bet par citiem pat aizmirst. Un tie tizlie deputaati un taa saeima arii ir viena tizla padariishana. incanti kur vinji tos miljonus dabuuj? naudinja jau kokos neaug! nu karoche, kaa jau teicu, mees esam viena maza smirdiiga patmiiliiga tautinja....
0
*godaa tureet ar veel lielaaku siikstumu
0
te kaads no klaat esoshajiem vispaar var ar augsti paceltu galvu un ar roku uz sirds teikt- ES LEPOJOS KA ESMU LATVIETIS????
0
Jaa, es lepojos, ka esmu latviete!
0
2 Charmed69

"karoche, kaa jau teicu, mees esam viena maza smirdiiga patmiiliiga tautinja...."

RUNĀ PAR SEVI!
0
bet tu paskaties apkaart uz visiem un tad veel pasaki ka taa nemaz naw!
0
Burlaks arii lepojas, ka ir latvietis, tikai tagad netiek pie interneta, taapeec uzdeva man to pateikt vina vietaa.
0
Smirdiiga mees tautinja,vai nee, Charmed, bet mums ir par ko lepoties- par to, ka vispaar esam tautinja. A par politiku.. Kur tad ir taa gaishaa paraugvalsts, kuras politiki ir sveetie ar nimbiem virs galvas? Politika visur ir vienaada, vai taa buutu Latvija, vai "iespeeju" zeme Amerika, vai respekteejamaa Lielbritaanija.. visur politiki ir korumpeeti un domaa par to, kaa pasi sev saraust mantu.
0
Nu nevajag. Pasaki tad kāpēc citas valstis ātrāk attīstās un citās ir augstāks dzīves līmenis bet citām atkal iet kā Latvijā vai nemaz neiet (Čečenija). Pasaki kāpēc Lietuvieši var ar saviem korumpantiem pie mums ieperināties (Maxima/T-market) bet Latviešu korumpētā valdība nedadomājas pat pašmāju ražotnes sakārtot. Da labi huj viņi var sakārtot, bet tomēr doma paliek. Citās valstīs valdība ar visu korupciju strādā efektīvāk, bet citās atkal kā pie mums - neefektīvāk. Kad mēs atradīsim iemeslus kāpēc mūsu valdība ir tik tizla, un spēsim ar šiem cēloņiem cīnīties, tad arī Latvija zels un plauks.

Tad vēl viens fakts kas mani nolika. Ārstiem kuru fatāli trūkst, piedāvā darbu Lielbritānijā kas būs 3x lielāks kā mūsu prezidentei. Tā jau ir klaja ņirgāšanās par Latviešiem. Vai nu kļūsti par dzimtenes nodevēju (mazliet skarbi teikts) vai arī paliec dzimtenē bez maizes doniņas, jo pārsimts apdirsušos kretīnu netiek galā ar valsti.
0
ES LEPOJOS KA ESMU LATVIETIS
0
Charmed vari mani stabā izpist, bet no savas tautas es neatteikšos. Domā žīdi vai krievi vai hujviņzinkas ir labāks?
0
> Enemy:
Nu ja, nu ja, citur zaale zaljaaka, alus gardaaks un metaals skaljaaks. Palasi graamatu "Muuzha mezha maldi".
0
par Checeniju- ja, piem. Francijaa staaveetu krievu tanki iekshaa un vesela paaudze buutu izaugusi miera laikus neredzeejushi, tad ar diez kaa vis neattiistiitos. Tavs piemeers ar Checeniju bija nepiemeerots.
0
ja nabuutu ne to karu ne caru un visaadi idioti nebuutu izsaimniekojushi visu ko var izsaimniekot tad kautvai muusu vef buutu nokia liimenii un rrr ~ sony veel tagad eksperti RRR veertee kaa vienu no profesionaalaakajaam tehnikaam
0
ES LEPOJOS, KA ESMU L A T V I E T E!!
0
palasiet Veidenbauma dzeju un tad veel pasakiet ka mees neesam korumpeeta un apspiesta valstinja!
0
nacionaalpatriotiskaas organizaacijas ir kaa peedeejaas salinjas kosmopoliitisma cunami :/
0
Irēna:
Ko tu domā ar "nacionaalpatriotiskaam organizaacijaam"?
0
Luusi

Par Checheniju bija domaats taa, ka vinju valdiiba ir bezspeeciiga tieshi to tanku deelj. Taapeec jau tur nekaa neiet. Latvijaa vismaz valdiiba ir speejiiga kaut ko izdariit. Mums vismaz ir sava valsts. Bet valdiiba vinju draazh pakaljaa.
0
Un par to citur-labaak-buushanu.
Redzi es nerunaaju par to ka man gribeetos braukt pelniit lielo pikji uz Iiriju. Man tepat Latvijaa ar visaam vinjas probleemaam ir labi. Es runaaju par izveeli kuras priekshaa tiek nostaadiiti latvijas aarsti. Es patiesi ceru ka man shaadu izveeli nevajadzees izdariit. Jo tikai Latvijaa ir viszaljaakaa zaale un visskaljaakais metaals!
0
Un pilniigi noteikti visgardaakais alus! >:)
0
Lai mirst leenaas mokaas tie kas nelepojas, ka ir Latviesi!! Bet ja runaajam par veesturi un pirmo pasaules karu tad iesaku visiem aizbraukt sestdien uz Lozmeteejkalnu uz streelnieku atceres pasaakumu!!
Politiki jau protams ved valsti kapaa, bet vai tad taapeec es nemiileesu savu zemi un tautu...
0
Čečenijā ir naftas atradnes(ar diezgan tīru un kvakitatīvu naftu), tā pat kā Irākā. Tāpēc lielvalstis uz siem rajoniem uzkundzējušās. Latvja atrodas tirdzniecības ceļu krustcelēs, tapēc arī krievi mums mēgina uzkundzēties.
0
nu jā tas jau ir vēsturiski ka mūsu ģeogrāfiski izdevīgo reģionu vēlas kontrolēt lielvalstis
0
Arī šeit parādās tas, ka latviešu esot tādi un šitādi jeb vienkārši slikti. Kāds nav aizdomājies līdz tam, ka šīs īpašības ir mākslīgi izveidotas? Vācieši un krievi tās kultivēja, lai grautu mūsu tautas vērtību un pašlepnumu. Un latvieši to arī pieņem un sludina tālāk - latvietis latvietim vilks, bez sāls apēdīšot utt. Varbūt vienreiz jābeidz dirst par to.

Starp citu, šī tēma par patriotismu jau kuro reizi atkārtojas.
Besī, kā jau teicu citā līdzīgā tēmā agrāk, ka patriotisms, acīmredzot, rodas tikai no vēstures faktu zināšanas un turklāt, kas, manuprāt, ir pats nožēlojamākais, no KARU faktu kultivēšanas. Vai tiešām latviešiem nekā cita nav, kā tikai piedalīšanās kaut kādos tur stulbos karos?
0
Man vienkaarsi patiik dziivot Latvijaa.Te es esmu izaudzis, te ir mana "beerniibas zeme" Domaaju, ka esmu patriots taapeec, ka man skiet svariigi,lai mana dzimtaa zeme buutu dizena citu zemju prieksaa. Mees visi to izjuutam piem."re, kaa muusejie salika hokejaa krieviem" .Tas taa... piemeers.

patriotisms nerodas no maaciibu graamataam, filmaam, to cilveekiem iemaaca gimenee.
0
Nekur jau nav labi diezgan, bet citur ir sliktaak. Vislabaakaa augsne patriotismam ir tur kur ir sliktaak. Amerikaa patriotismu audzina jau no beernudaarza, tur katru riitu pirms nodarbiibu saakshanas visi pieceelaas, veersaas pret karogu un skaitiija kaukaadus paatarus. Jenjkji ir dumi, nu riktiigi dumi, bet patrioti. Aceroties kaa bija pirms un biku peec neatkariibas atguushanas - Latvieshu skolas sitaas ar krevu skolaam. Taat ljoti reti ir naacies dzirdeet shaadus atgadiijumus.
Nu nau jau taa ka krevu politikji te visu kontroleetu, muuseejie stiiveejas pretii bet nesaka neko un baidaas pagruust pretii. Kas man nepatiik, tad tas, ka aarzemnieki var "veesi" pirkt muusu zemi. Neatkaartos vairs 1905 gads, kad zemnieki muizhas svilinaaja.
Tomeer esmu lepns par to ka esmu Latvietis. Uzskatu sevi par patriotu. Tie gan ir tikai vaardi ko katrs var pateikt, darbi kas to pieraadiitu ir kriminaali sodaami.
P.S. neuzskatu ka notiek krevu integraacija, driizaak gan tautu sapluushana (vai mutaacija). daudzi Latvieshi klausaas peerk bmw, uzkar kaklaa cik nu var karaatus un klausaas uz 100 decibeliem kaukaadu suuda scooteru!!
Nu gan, laikam, aizraavos.. :P
0
Par to amerikaanju patriotismu- tas viss ir shovs, visa amerikaanju dziive ir shovs, leetums vinjiem ir asiniis.

Par latviesu jauniesiem- daudzi pasi labpraatiigi pakljaujas amerikanizaacijai, jo kosmopoliitisms- tas tacu ir stiliigi un kruti, taapeec ir baigais kichsh uzvilkt topinju ar amerikaanju karogu uz pupiem. Un kad triis taadas chiksinjas trollejbusaa ierauga mani- linu kreklinjaa un ar prieviiti, braucot uz Baltijas Sauli, tad reakcija ir kikinaashana, jo latvieshu folklora- tas tachu ir kaut kas vecmodiigs un nemodrens, par to bezmaz vai jaakaunaas. Pikjis un zeevele, kaa man sitais aizdod dusmas!
0
Atceries: Kameer buus aitas - buus cirpeeji.
Tiem kam tas ir izdeviigi, ka visi staigaa apkaart "stiliigi" un "modiigi" tie arii kultivee antipatriotismu sabiedriibaa, jo kaa cilveeki vairaak pieveersiisies savai tautai un kultuurai, jo mazaak kaa aitu bars skries uz vinju Bik-Bokiem.
0
aaaam... Luusis kauko dumu tur runaa briizham. Es ameerikaa nomaaciijos gadu, es to visu piedziivoju un redzeeju savaam aciim. Kaiminjos man dziivoja onka ar Korejaa sabeigtiem nerviem. Negribeetu tur niparko dziivot, vinji ir dumidumidumidumi!
Daljeeji piekriitu Enemy. Reiz braucu uz u/v Mols, taa bija piektdiena. Ieeju veicii un ku gadiijies ku ne - TF koncis rit pilnaa sparaa! Kaukaa pamaniiju ka auditorija ir ~12 gadiigi beerni. Tur jau taa netiiraa seekle tiek seeta - beernos! Uh, bla, kaa es ieniistu to shovu!*
ko Tu luusis iecikleejies uz kosmopoliitismu?! mans viedoklis i mazliet savaadaaks: iet "saldinjais" veikalaa un bolaas... ...bolaas un ierauga balinaatas dzinsas ar vizuliishiem un nopeerk!! Takaa zhagata ieraugot kauko spiidiigu. Galvenais ka gandriiz visur tirgo taadu apgeerbu, kaads skataams RnB klipos...nolaapiitie saldie neegeri.. ok...es te zem mazas promiles akal gudriibas rakstu.
0
Es uz kosmopoliitismu esmu iecikleejusies taapeec, ka tas iecikleejies uz mums, man no visaam puseem tiek baazts smadzenees, ka taa ir vislabaakaa, vismodernaakaa, visizdeviigaakaa dziives uztvere. Cik procenti no muusu paaudzes saviem naakosajiem beerniem maaciis, ka buut latvietim- tas ir labi? Piedodiet, ja kaadam tas kluust apniciigi, bet siis lietas mani tiesaam loti aizskar.
0
vai tas ka dumi provinciaalji piekauj iebrauceejus ir, tavupraat, patriotisms?
Man nekas nau pretii ka muusu slimniicaa ir Indieshu izcelsmes asinsvadu kjirurgs un ka kaadam Araabam ir maza paklaaju bodiite. Taat Eiropas Savieniibaa shaada migreeshana pieaugs arvien straujaak. par ko ta pats balsoji? :)
0
Globalizaacija ir nenoveershama, tachu kaapeec taa jaapienjem kaa pashsaprotama un kautkas labs?
0
es domaaju liidziigi kaa Deadfall.
0
Eiropas savieniibas referenduma laikaa man veel bija 17 gadi, taapeec nobalsot nevareeju. Bet ja buutu vareejusi, joprojaam nezinu, vai buutu balsojusi par vai pret, jo informaacija bija loti tendencioza un neobjektiiva- no abaam puseem. Tautas informeesana bija tikai preteejaa viedokla paarstaavju apsaukaasana.

Cittautiesu piekausana nav patriotisms, bet gan mulkiigs un paarprasts nacionaalisms. Mani neuztrauc pakistaanis, kurs sanjeemis pilsoniibu, straadaa Latvijaa un runaa skaidraa latvieshu valodaa. Mani uztrauc lielais "kaarklu vaacieshu" daudzums muusu tautaa. Ar "kaarklu vaacieshiem" es domaaju visus tos, kuri nonicina un kaunas no latvieshu kultuuras, kuriem viss, kas saistiits ar patriotismu liekas smiekliigs un nevajadziigs.

Viss, so sarunu beigsu, saaku jau atkaartoties, ceru, ka pietiekami skaidri esmu paudusi savaas domas.
0
Jaa, es ari lepojos ar to, ka esmu latviete!! Domaju, ka latviesu mazaa, siikstaa tautina ir daudz saliedetaka par lielakam tautam. Atceros to unikaalo patriotisma sajuutu 90-tajos, kad tauta sedeja uz barikaadeem un latvieshi atbalstija viens otru. Vestures gaita latvieshiem vienmer ir bijis jaacinaas pret svesham varaam. Tagad shii saliedetibas sajuta ir mazinajusies, jo ir paradijushas citas prioritaates...

Kosmopoliitisms ir ok tik taalu, ja tev ir iespeeja celjot, kur vien veelies, ja ir viena internacionāala valoda, lai tu vareetu saprasties ar cilvēekiem jebkurāa valstī. Tachu nevajag aizmirst savu izcelsmi, kultuuras un veestures veertibas, kas latvieshu tautai ir loti iipashas. Vai ir veel taada tauta, kurai tautas muuzika ir tik noziimiiga kaa latviesiem? Satiekoties nepazistamiem cilvekiem ir iespejams visu vakaru dziedat dziesmas, kuraam vardus zina visi!! Taa ir muusu unikaalaa veertiiba, kas padara muus iipashus un to nedrixt pazaudet! Riebjas, kadus vardus tagad dod berniem - Meerija, Dzeina, Dzons utt. Nez vai vini cieniis latviesu kultuuru? Es lepojos ar to, ka esmu latviete ar musu mentalitati, ka dzivoju valsti, kura ir briniskigas dabas vertibas (nevis izdegusi tuksnesi, ka daudzas siltajas zemes..)
0
Nu uzdziedam

Hare krishna
hare krishna
krishna krishna
hare hare....

:)
0
Pagaaniem, un visiem, kam interesee- tikko noskatiijos filmu "Dziiviite" par Dainu Teevu. Ja neredzeejaat, un ir iespeeja noskatiities- noteikti iesaku. Veesture + K.Barona biograafija + traapiigi piemekleetas dainas folkloras kopu izpildiijumaa + simboliska saistiiba ar 20.gs 80.gadu notikumiem Latvijaa. Filmai 2 seerijas.
0
Es arii to filmu skatijos.It kaa jau neko jaunu neuzzinaaju, bet nav slikti ja lieku reizi atgaadina cik lielu un svariigu darbu paveica Dainu teevs.

Nevaig uztraukties par kosmopoliitismu un globalizaaciju, cik tas ir slikti tas jau sen ir skaidrs. jaadomaak kaa paraadiit pasaulei, kas mees latviesi esam, ko varam.

Man arii uz ielas biezi skataas virsu, tad es domaaju:"Nu skaties, skaties kaads es izleceejs, baidies, BBUUUU," lai cilveeki domaa par manu izskatu ko grib, man biezi liekas, ka skatos uz viniem no augsas, vini tacu nemiil ne savu zemi ne ko citu, tikai naudu un slavu.Vini ir melni un mazini.
0
Luusis rakstiija:

"Es uz kosmopoliitismu esmu iecikleejusies taapeec, ka tas iecikleejies uz mums, man no visaam puseem tiek baazts smadzenees, ka taa ir vislabaakaa, vismodernaakaa, visizdeviigaakaa dziives uztvere."

Labi teikts. Tieshi taa arii ir.
Tagad jau mees tuvojamies (tiekam ciitiigi "tuvinaati") taadam staavoklim, kuraa patriotisms = noziegums un, savukaart, kosmopoliitisms = "apgaismots" praats, "veseliigi" uzskati utt.
0
Es arii skatiijos to filminju.Diemzjeel sanaaca redzeet tikai vienu seeriju.;( Bet taa jau patika.
0
Jaa, es redzeeju abas seerijas. Manupraat siis filmas galvenaa veertiiba ir simbolisma maaksla. Piem., raidiijuma "LABVAKAR" viiri saliidzinaati ar jaunlatvieshiem, utml.
0
Nez es uzskatu ka visas ejoshaas idejas izdomaa tie kas uz taa grib nopelniit.
Kosmopoliitisms = plashaaks tirgus = vairaak aitas = vairaak naudas.
Galu galaa jo visi cilveeki ir vienotaaki kosmopoliiti jo vieglaak vinjus kontroleet. Bet ja kautkaadas mazas suuda valstinjas domaas pa savam patriotiski nevis kosmiski tas tak nav izdeviigi. Vieglaak ka visi vienaa zupaa un kaa viens pasaka taa visi dara pakalj.
nauda + vara = kontrole.
Tas pats sociaalisms tikai rafineetaak.
0
Jaa, es arii taa domaaju. Taapeec buutu par to vairaak jaarunaa, lai taas aitas attopaas.
0
Patriotisms Latvijas lielaakajaa dalaa pagaidaam ir miris!!! Ja gribam kaut ko sasniegt tad vajag atcereeties savu identitaati un veesturi, daudzi musdienaas uzskata''A priekss kam man jaazin veesture tas tacu nav kruti'' un kameer taadi krutie pastaavees tikmeer Tauta grims dzilaak rietumu purvaa, kameer beigaas neatskirsies no amerikas!!! Kaut gan nav jau vainiiga amerika viena pati, taa ir visas rietumu pasaules vaina!!!
0
Visu mērīt naudā arī ir absolūti stulbi, ne vienmēr kosmopolītisms nozīmē vairāk naudas. Un uz ko tad tas iziet - "ubi bene ibi patria". Bet vai tas nozīmē laimi (labi, tikai bez filozofijas!), mieru, labsajūtu! Es, protams, varētu "vandīties" visu dzīvi pa dažādām citām valstīm, strādāt dažādus darbus, pelnot vairāk nekā jebkad Latvijā!?! Kārtīgs kosmopolītisma piemērs. Bet es savai dzīvei gribu vairāk garīgas vērtības un tad ir jājautā - vai ar savu dzīves "stilu" varu tādu iegūt? Kultūra-> Vēsture (u.tml.) - ja kāds bez tā var iztikt, lūdzu, bet es nevaru dzīvot vēderu kasīdams, nezināt ne sūda par savu (savu senču) vēsturi un uzskatīt, ka visa pamati tiek parādīti filmās "Troja"-> "Aleksandrs Lielais" u.c. tml. saturiski vēsturiskajiem epiem. Un šajā punktā, manuprāt, "spēlējoties" ar kosmopolītismu var smagi apdedzināties!
Es sevi nevarētu saukt par baigāko patriotu (nekad uz sevi neesmu šo vārdu attiecinājis), jo arī man patīk daudz labāk Zviedrija, Vācija, bet dzīvot es tur noteikti uz mūžu nepārvāktos, jo - politika un ekonomika ir viena lieta, bet pārliecība par sevi, apkārtējie cilvēki, draugi ir otra puse, kas, vismaz manā dzīvē, ir svarīgākā puse! Un arī Latvijā tomēr var izbīdīt lielas lieltas, starptautiskas lietas un arī nopelnīt var, tikai nepieciešams domāt plašāk uhn nesirgt ar "mazās valsts" sindromu!!!!!!!!!!!!
0
Tieshi taa.
0
Interese par seno latviesu dziivi un kultuuru pieaug.Es savaa pastkastee Atradu krievu zurnaalu, nu neko parasts zurnaals, tikai tur starp intervijaam un krutu auto fotograafijaam atradu lapu, kur bija rakstiits un skaidrots par Jumja ziimi, peerkonkrustu un Lielvaardes jostu.Ko juus par to teiksiet, ko?

Kad veel maacijos pamatskolaa, pie mums uz skolu bija atbraukusi viiru kopa "Vilki".Es ar interesi veeroju savus skolas biedrus- vienai dziesmai(neatceros kurai)visi plaudeeja liidzi.
MORAALE- paarliecini cilveekus, ka staigaat linu kreklaa ir stiliigi, izreklamee veikalus kur var nopirkt tos, pastaasti un paarliecini, ka senlatviesiem bija tikpat stiliiga religija kaa budisms un par kosmopoliitismu un globalizaaciju nebuus jaabaidaas!
0
hmm... Laikam jaadara man bizness valjaa un jaarazho linu krekli, prieviites, lielvaardes jostas utt.
0
>Burlak: Ja tu veelreiz vienaa teikumaa uzrakstiisi vaardus "senlatvieshi" un "stiliigi", nokodiishu tev pirkstus, lai vairs nevari muljkjiibas rakstiit. >:( Senticiiba- man taa ir sveeta lieta, taa ir paarlieciiba, nevis modes prece, padariit to par komerciju buutu manas sirds, manu saknju zaimoshana.
0
Un to krievu zhurnaalu es ar tiku redzeejusi, cik nu palasiiju, tur viena krievu dziedniece staastiija par sho ziimju dziedinoshajaam speejaam un speeku, ko taas ness.
0
Varbuut kaadu tas ieinteresees... www.zb-zeme.lv/antiglob.htm...
0
Dupsen bāzen tai stilošanai visai un pa to pašu vietu arī mainstramem un visai sūda popkultūrai
neuzskatu ka par komerciālu lietu būtu jāpadara visas mūsu pagāniskās lietas, kam vajadzēs tas arī sapratīs. Visu to par nepagriidi un nekomerciju varet reali padariit mainot visas musu valsts domashanu kopumā bet atkal pārāk utopiski

par tām ārzemēm, ja visu laiku tev ir jādzīvo nabadzībā kad ir jādomā ko riit eest vairaak par ko jebko citu tad logjisks ir rezultaats ka tu aizmuksi uz kaadu aarzemi pie pirmaas izdeviibas ja rijamaa caurumaa nav ko likt. tomeer tas ir cilveeka dabaa kad pa gariigam vertibam sak domat tikai ar vismaz ar puspilnu vederu lai ari cik tas proletariski neizklausitos no manas puses.
0
Es netaisos atstaat Latviju!!! Vismaz ne uz ilgu laiku!! Bet daudzi, kas taa saka un dodas prom itkaa uz paaris meenesiem taa arii nekad neatgriezas atpakal un cik zinu daudzi ir lieli nacionaalisti, bet neatgriezas atpakal valdiibas iistenotaas politikas deel, kad par godiigu darbu jaasanem smiekliiga nauda!!! Un ja latviesu smadzenes turpinaas aizpluust uz rietumiem, tad driiz jau buus pilniigi vienalaga, ko domaa valdiiba vai taadi kaa mees. jo vienkaarsi nebuus, kas to iisteno!!!
0
No skolnieku sacereejumiem:

"Un tika ievainots Latvijas virspaveelnieks O.Kalpaks, un vinju noguldiija uz baltas segas, un no ievainojuma teceeja asinis, un uz baltaas segas bija daudz asinju, kas arii bija muusu Latvijas karogs."

"Karavadonis Suvorovs bija iists viirietis un guleeja ar parastiem zaldaatiem."

"Ja latvieshu streelnieki nebuutu leejushi asaras, tad uz karoga nebuutu likushi saules simbolu."

"Naids pret vaacieshiem ir katra latvieshu patriota pienaakums."

"Latvijaa ieveda padomju cilveekus, kas ir krievu un kaukaazieshu mistrojums."

"Pateicoties streelniekiem, visaa pasaulee uzzinaaja, kas ir Latvija, un daudz ko citu par sho zemi. Peec tam daudzas valstis sagribeeja Latviju iekarot."

"Latvieshu karaviiri varoniigi nolika galvas ienaidnieka priekshaa."

"Katru dienu mees sajuutam okupantu atstaatos zaabaku nospiedumus uz sejas."

"Guntis Ulmanis jau nebija slikts cilveeks, vinjsh ruupeejaas, lai buutu laba razha un buutu cilveekiem ko eest. Es jau nesaku, ka Vaira Viikje- Freiberga ir slikts cilveeks, jo arii vinja domaa, lai cilveekiem buutu, ko est."

Avots- Zhurnaals "Meerkjis".

:)
0
"Katru dienu mees sajuutam okupantu atstaatos zaabaku nospiedumus uz sejas."

peerle :)
0
baigi labie tev tie skolnieku sacereejumu teksti ( lai gan patiesiibä tur nekaa laba nav ) veel viens pieraadiijums cik gudri un izgliitoti veesturee mees neesam :[[[
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
Viskas