Krievija vs Baltija
0
Es parasti neesmu nekāds politiskais aktīvists, bet nu šitādas lietas mani tiešām kaitina!

Ja triju Baltijas valstu vadītāji noraidīs Maskavas ielūgumu ierasties uz uzvaras 60.gadadienas svinībām 9.maijā, viņi nokļūs izolācijā no Eiropas valstu saimes, uzskata Krievijas Valsts domes starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs un Krievijas delegācijas vadītājs Eiropas padomes Parlamentārajā asamblejā (EPPA) Konstantīns Kosačovs.
"Ja triju Baltijas valstu līderi neieradīsies Maskavā, viņi mums nekādi nesabojās svētkus, bet vienīgi nostādīs sevi Eiropas globālā izolācijā," intervijā aģentūrai "Interfax" teica Kosačovs.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka vienīgi Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga paziņojusi, turklāt "Krievijai absolūti nepieņemamā formā", ka viņa nolēmusi piedalīties 9.maija svinībās Maskavā. "Lietuvas un Igaunijas līderi šajā jautājumā vēl nav izteikušies," paskaidroja Konatantīns Kosačovs.

Viņš norādīja, ka "triju Baltijas valstu līderu dalībai pašai par sevi nav īpašas nozīmes, jo ielūgumi viņiem tika nosūtīti kopā ar ielūgumiem vairāk nekā 50 dažādu valstu vadītājiem". Kosačovs paziņoja, ka Krievija "negatavojas nevienu pierunāt ierasties svētkos, kas saistīti ar padomju karaspēka uzvaru pār fašismu Otrajā pasaules karā".

Krievijas parlamenta deputāts uzsvēra, ka oficiālā Maskava "mēģināja radīt triju Baltijas valstu vadītājiem ērtas iespējas, piedāvājot atsevišķu tikšanos ar Krievijas prezidentu 10.maijā".

Konstantīns Kosačovs norādīja, ka šīs tikšanās gaitā bija paredzēts parakstīt robežlīgumus ar Latviju un Igauniju, kā arī attiecīgas politiskās deklarācijas. Kosačovs paskaidroja, ka ar Lietuvu līgums parakstīts jau sen, bet politiskā deklarācija - 2001.gada martā.

"Mēģinājumi izmantot mums svēto datumu pašu politiskajiem mērķiem un jau tagad panākt no Krievijas kaut kādus tālejošus paziņojumus par Otrā pasaules kara un mūsu kopīgās padomju pagātnes novērtējuma pārskatīšanu ir absolūti destruktīvi, un šādi mēģinājumi rada vienīgi kavēkļus divpusējās attiecībās un netuvina mūs to problēmu atrisinājumam, kuras šajās attiecībās tiešam pastāv," uzsvēra Kosačovs.

Viņš īpaši atzīmēja, "cik nevietā un nekorekti, turklāt ultimatīvā formā, kā to izdarījusi Latvija, ir prasīt šo problēmu atrisinājumu tūlīt, lielās uzvaras gadadienas svinību priekšvakarā".
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Es domāju, ka daudziem šeit ir ko teikt šajā sakarā!
0
atkal tie dirsumušas austrumi meklē kašķi
0
"Mēģinājumi izmantot mums svēto datumu pašu politiskajiem mērķiem un jau tagad panākt no Krievijas kaut kādus tālejošus paziņojumus par Otrā pasaules kara un mūsu kopīgās padomju pagātnes novērtējuma pārskatīšanu ir absolūti destruktīvi"

SVEETO datumu! Padomaa tik! ha ha ha ha

Tie "taalejoshie" pazinjojumi iisteniibaa buutu atpakaljejoshi pazinjojumi, jo 2. pas. karsh beidzaas pirms 60 gadiem un okupaacija - pirms 12 gadiem (it kaa) un runa ir tikai par okupaacijas fakta atziishanu.

Nu bet Krievija, protams, ir impeerija ar visaam no taa izrietoshaam sekaam. Kultuuru atnesa. A kaa krieviski ir "sviestmaize"?
0
Man ir ko teikt KILL URLAS-viss
0
Krievijas politiķiem demagoģija patīk, tas sen zināms...un it sevišķi Baltijas valstu jautājumā. Tieši tāpēc kārtējos augsta ranga urlas publiskos murgojumus vislabāk uztvert ar vēsu prātu. No sērijas - suņi rej, bet karavāna iet tālāk.
0
cik nju tur demogogija, cik atkal nostraadaa - mees, krievi, ugh! mees visu - ugh! mees visu pareizi! krieviem atziit okupaaciju liidzinaas atziit, ka esam dariijushi `slikti` - nepavisam nesaskan ar lielo `urraa`
0
Un Manuprāt viņi to nekad arī nedarīs, vismaz ti ilgi, kamēr putins būs pie varas...
0
Nja, diez vai mēs to dienu piedzīvosim, kad Krievija savas kļūdas atzīs..brīnumi notikt nemēdz :)
0
"Ja triju Baltijas valstu līderi neieradīsies Maskavā, viņi mums nekādi nesabojās svētkus, bet vienīgi nostādīs sevi Eiropas globālā izolācijā,"

Mjā, labi ka Eiropai nav jālauza galva ko darīt, jo Gudrā māte Krievija jau visu ir izdomājusi.:))))

Man vienreiz tāds smuks smīns uzmetās par viņu stresiem. Beidzot mūsu Preže ir likusi šiem kārtīgi pasvīst. Nabadziņi! Apķengās viņu svēto datumu.
Nē nu no vienas puses jau viņus var saprast. Tas ir apmēram tā ka tevi uzaicina uz Jāņa dzimšanas dienu un tad tu saki ka ieradīsie bet zato staigā apkārt stāstīdams kā Jānis bērnībā tevi turēja pagrabā un apmētāja ar kotletēm.
Bet principā lai viņi savu neapmierinātību iebāž labi dziļi. Var pat teikt ka tagad šiem atsākas imperiālisma laiki. Es tā saku skatoties uz Putniņa izdarībām, piemēram gubernatoru varas ierobežošana utt. Vispār var notikt tā, ka Putins atlaiž Valsts domi. Tas būtu samērā interesanti....
Tikai kādas tam būs sekas Latvijā.....

Labi kopsavilkums - Krievi ejiet dirst!
0
uzmanigak ar izteicieniem, acis ir visur.
bet tiem kas nav draugos ar RODINU un tas CARU PUTINU garbardi, tad jums fakts ko ierekt:
mans fateris(skirts un dzivo maskava, lai nerastos jautajumi par etnisko piederibu) taisija pec laikam krievu valdibas pasutijuma reklamas klipu par Putinu (tipa ka vins ari ir cilveksar jutam, ta un ta, spelejas ar dzivniekeim, apciemo barenus slimnicas. ideja tika aizguta no klipa par bushu, ja nemaldos) un vini filmeja skatu ka vins kap ara no sva limuzina un viena momenta putins kasa kuli. Matrials diemzel tika konfiscets un filmeshana partraukta, bet fakt pats par sevi ir labs. Atliek vienigi priecaties par to ka mums ir tik spidosha valsts galva :)
0
Labi, ka Vairai nav kules, ko kasiit :D
0
Krievija nekad neatziis okupaaciju, jo tas viniem nav izdeviigi, jo tad naaktos izmainiit visu eiropas oficiaalo veesturi!!! No vienas puses ir slikti, ka prezidente brauc uz Maskavu, bet no otras vajag pasaulei staastiit patieso veesturi un nemeeginaat paarliecinaat Krieviju, kas ir pilniigi bezceriigi, bet gan griezties pie paareejaas eiropas, jo taa jau neko nezin par to kas iisti seit notika!!
Bet tik daudz cik tagad, Krievija par Latviju nekad nav rakstijusi un runaajusi, taaka varam priecaaties, ka mees Krievijaa esam gandriiz vai galvenaa probleema!!!!
0
vairai ir kas cits ko kasiit :D
0
Nu jā, man te nav, ko teikt. Viss jau ir pateikts, un arī visiem zināms. Krievija nez vai kādreiz atzīs okupācijas faktu, jo tad visi Latvijā dzīvojošie "apspiestie nepilsoņi" un "neaizsargātā nacionālā minoritāte" automātiski kļūst par civilokupantiem, un tas pilnīgi iznīcinātu viņu tiesības pieprasīt otru valsts valodu un ielu nosaukumu plāksnīšu nomaiņu.

kirke:"augsta ranga urlas" Ui, ku tas ir labs. Nedēļas izteiciens. >:)
0
vo vo. to es nebiju aizdomajies, shitas bija labi teikts, bet diez vai tagad, nu pat ja vini 101. reizi atzis to okupaciju ( visiem ta veture tik svariga), ko tad daris ar tam vecajam krievu tantim "okupantem", nejau sutis projam. Es domaju tad krievija vel vairak pieprasitu savu 2 valodu un savas debilas ielu plaksnites. Da viniem vienmer i pa maz. Vini ta pat ka igauni, h hmm
IIIIIIIIRRRRRRR SSSTTTTUUULLBBBIIII!!!!!!
0
igauni stulbi? tad kaa izskaidrot, ka igaunija daudzaas jomaas i prieksaa gan lietuvai, gan latvijai? piemeeram, inetu visvairaak lieto igauninjaa, vai, saliidzinam cik metal bandas i ikaunijaa? vai arii, kur mazaakais inflaacijas kaapums?
0
augury: Labrīt. Ja kāda kopiena, valsts vai tauta, lai arī ar citiem netīkamām metodēm mēģina izsist pašlabumu, tad nav korekti to saukt par stulbumu. Par nekaunību un uzmācību drīzāk. Šīs savukārt nav tās īpašības, ko var piedēvēt vidusmēra igaunim.

Vēl kas: iemācieties takš rakstīt, ellē ratā. Dažas sintakses kļūdas katram var gadīties. Un iedzerot pat vairāk, bet nu šeit paprāva ļaužu daļa raksta tā itkā katram vismaz pa puslitram šņabja būtu ribās.
0
nezinu nezinu man pret igauņiem nekas nav pretī vienīgais kas pie viņiem ir stulbi ir tas ka 0 promiles pieļautais pie stūres pārējais viss tur ir vairāk nekā kārtībā
0
metaalisti arii KRIEVIJAA un IGAUNIJAA ir metaalisti a vis paareejais ---- kuru gan tas interesee iessu ka es labaak guleet m/
0
Pie stuures arii jaabuut 0 promileem.
0
to Juods

ja tev ir tik laba ta latieshu valoda, pasveicu. Bet es neparlasu katru tekstu 10 reizes, beidz piekasities.

P.S. igauni ir stulbi. Tads ir mans uzskats, un kas tas vispar par raditaju, da nu po cik no viniem tur to internetu lieto, ta nav nekada baiga gudribas pazime. Da lai viniem ir vairak to bandu, mums vismaz ir kur augt. Nav vini tie labakie cilveki, nu nav.
0
Velreiz to Juods

izsist pašlabumu

bet tas vinu nav nekdu minimalako tiesibu pieprasit neko, vai tada nekauniba vienkarshi nav stulba ? (tu tos krievus aizstavi vai ka)
0
biju domajis
bet viniemtachu nav nekadu tiesibu kaut ko pieprastii

(nu izlaboju druku, vai darits ?)
0
Mēģināju vienā citāforumā runāt ar Krievijas iedzīvotājiem par okupācijas tēmu. Atbilde bij: "Nezinu, kas tur Latvijā notika, bet nedrīkst visā vainot Krieviju". Bet citi sāka stāstīt par to, kā latvieši ar ziediem sagaidījuši fašistus.
Manuprāt, sekojusī reakcija labi ilustrēja situāciju. Politikā joprojām valda tie paši likumi, kas uz ielas - neba nu ambāļi ies rakāties sevī, analizēt savu rīcību un attieksmi pret citiem... Un, acīmredzot, tādi nu mēs Krievijas uztverē paliksim - tauta ar mazākājām samdzenēm un īsāko atmiņu, kas ar ziediem sagaidījuši tos, kas verdzināja mūs simtiem gadus, nobīstoties no krievu nestās kultūras.
Un nez vai Rietumu pasaulē, kur nevienu neinteresē mūsu ciešanas vai cerības, bet tikai saimnieciskā konjunktūra, atradīsies kāds, kas nepiekritīs krievu pārmetumiem, ja šie tādus sadomās izteikt latviešiem kaut vai par šādām ciemosbraukšanām... Deram uz Vairas kuli, ka Latvijas delegācija tomēr būs noliktajā datumā Krievijā? :)
0
50/50 ka tu ta sac runat, bet istas parliecibas nav. Vina ir izradijusi stipru raksturu ( kaut kada intervija bbc vai kas tamlidziigs) bet vainu pat ja aizbrauks ies tur dirsties ar putinu, shaubos.
0
vairaak vajag koncentreeties uz tuvojoshos 16. martu. taa diena, atshkjiriibaa no 9. maija, godina varonjus, nevis okupantus. sekojiet liidzi infai, kad/cikos buus gaajiens legjionaaru atcerei.
0
Nu lūk, lietuvieši atteicās piedalīties tajās "svinībās" Maskavā, domāju, ka arī Igauņi atteiksies, tad tikai paliks latviešu kārta.
0
Piekriitu Stonerosim.
0
Es gan neredzu neko sliktu tajā, ka dažādu valstu pārstāvji savācas šajā datumā kopā, lai atzīmētu kara beigas... Maskavā, vai vienalga kurā valstī - kāda gan atšķirība? Ar ko jums šis datums nepatīk; es tā arī nesapratu?...
Njā, bet, ja šinī datumā mūsu valstij jārisina dažādi slimi jautājumi, tad gan tur nekas nevar sanākt par labu mums; tas gan tiesa... "Izglāba" mūs lācis no vilka; tad nu būsim visu mūžu šiem klanīties.
0
šis datums, kad Padomju Krievijā tika izsludinātas kara beigas un nacisma sagrāve (Eiropa gan to svin dienu iepriekš), tiek uzskatīts par Latvijas okupācijas (un laikam arī pārējo Baltijas valstu) sākumu, jo tapa skaidrs, ka Padoju spēki Latvijas teritoriju neatstās, tāpēc arī tas būtu absurds- svinēt šo datumu kā svētkus.
0
atzīs okupācijas faktu - viena puse neapmierināta.
neatzīs - otra.
tas ir koks ar vienu galu, kas izraisīs tikai nacionālo grupu nesaskaņas. un, ja pieļaujam kaut kādu kompensāciju izmaksu, kā notika ar pēckara Vāciju, tās tāpat aizstaigās valstvīru prēmijās :D.
karoč - ko tas mainīs tavā personīgajā dzīvē?

es nezinu, kaut kā neesmu gulējis, varbūt nav pagalam saprotami. ai
0
malacis!
0
un ko jus teiksiet par to ka shodien uzzinaju ka muusu prezidente vieniigaa no Baltijas tur brauks
0
*eed spekja piiraadzinju*
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas