ēdiens
0
Par dzeerienu skaidrs - alutinjis vecais braals. Bet kaa ar edienu? kaads ir true eediens? Protams bez visaadaam iekshaam utt.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
asinsdesa... tas tā pirmais ienāca prātā ;P
0
es piemeeram pashlaik eedu rupjmaiziiti ar garneleem, lasi, ceptu sieru, sojas meerci, pipariem, siipolu un kjiploku maisiijumu un chilii
taa kaa es esmu tik trve, tad nu shis arii ir ljoti trve eediens!
0
sikspārņi un zirnekļi....
0
un kas teica ka alus nav ēdiens;D???
0
lherga blled:D
0
alus tak ir studneta vakarinjau pirmais, otrais un deserts. Dazhreiz pienaakaas papildporcijas.
Kaugan tiko uz sitienu ienaaca praataa ka vareetu saveerpt zirnekljutiiklu, ar visaam mushaam un pashu saimnieku, uz kocinja kaa cukurvati :P
0
dauz gaļas!!!
0
... es ēdu metālistu ēdienu...
0
ja jautājums bija par garšīgākajiem ēdieniem, tad: zirņi ar speķi un cepelīni.
0
grileetas sardeles ar tomaatu meerci(ne kečupu). bet diemzheel nav sezona
0
Skābeņu zupa ar svaigi vārītu olu.
0
Mn jau asinsdesa tiešām ļoti patīk. Un zaļie zirnīši ar majonēzi.
0
murgs - jaaeed to kas ledusskapii =)
0
GALJA!!!Buutu sezona,eestu mezzzveeru galju,sezonas gan nav bet taa galja ir sakraajusies daudz pa tiem paaris meenessiem.MMM...:P
0
...Pagaans pateica visgarshiigaako, ko jelkad atradiisiet uz shiis zemes!...
0
Daudz daarzenju salaati un to veidi - garshiigi.
0
vecas smilgas ar chiekuriem un skaidu zupu
0
Visi komerciālie ēdieni. Tie ir tik garšīgi!
0
apetīti nerosinošākie ēdieni pasaulē

spoki.tvnet.lv/foto-izlases/Vispre...

0
ai, tak daži nejēdz olu uzcept ...
0
Nu tas siers jā, pīles embrijs un sikspārņu zupa arī ne visai uzrunā, bet kas vainas aitas galvai un no iekšpuses ceptai kazai?
0
aitas galva ir norvēģu klasisks ēdiens .... drīz par fļaki sāks vēl vemstīties ....
0
Nezinu, kā ar norvēģiem, bet Spānijā tās aitas galvas bija visur, kur gaļu tirgoja, iegādājamas.
0
Ir kāds savā dzīvē baudījis kādu reti pretīgu ēdie u?
0
tb. - ēdienu.
+1
Piena ķīselis pamatenē (okupācijas laikos) bija tā pieriebies visiem, ka tika saukāts par «cūku puņķiem». Var gan saprast arī skolas ēdnīcas pavāres — padomju gadu beidzamajā periodā bija tāds deficīts, ka daudzveidīgus produktus diez vai varēja sadzīt rokā, tāpēc nācās taisīt to, ko varēja uzmočīt. Maizes zupa līdzīga iemesla dēļ riebj vēl tagad.
0
nēģi ? pieņemu, ka daudz vemsrītos ...

brēteliņas tomātu mērcē ar visām galvām un kraukšķīgajām acēm
0
ui, maizes zupa man ļoti patīk
+2
buberts!!!
0
kas nu kuram pretīgs. Man nekādu iebildumu pret "puņķu zupu" nebija, bet tagad desertus vispār ēdu ļoti reti. Arī vār'tā piena plēve, kas daudziem riebj, man nekādas emocijas neizraisa. Brētliņas tomātu mērcē vēl nesen sakārojās, izriju, ka 2 9.

Bet tā pirmais kas, nāk prātā kā pretīgs ēdamais, ir piena zupa ar kartupeļu ķiļķeniem. Tie man naturāli sprūda rīklē un rāva uz augšu.
+2
ķirbju manāputra ar plēvi ..... brrrrrrrrr
0
man jau brēteliņas garšo. reņģes ar veselas mēdzu cept un iekraukšķināt
0
Man riebj želejas un pudiņveidīgi ēdieni. Želeja plānā kārtiņā uz kūkas vēl ir ok, bet man laikam nepatīk tieši tā ļumīgā konsistence
0


Es gan biju domājis kaut ko eksotiski pretīgu:)
Nu piemēram, man mājās ledusskapī stāv tie smirdīgie konservi ar Norvēģijas zivīm. Laikam skaitās pūdētās zivis. Ir kāds mēģinājis? Kā lai tādu apēd, ja no tās smakas vien kļūst nelabi?

+1
nēģi želejā !
0
uibļanahujbļa - surstromings ? tās ir zviedru huiņas - ņem līdzi kapā ....
0
Nē, tas konservs ir nācis no Norvēģijas. Tā ir kaut kāda pūdēta forele...
+2
Nēģi želejā iet iekšā pa pirmo! Pūdētu siļķi nekad neesmu provējis ēst, bet haggis gan šobrīd iet iekšā uz urrā...
0
Mana draudzene ir sirsnīgi "ravējusi" pēc islandiešu cienasta - kaltētas vaļa gaļas, kas esot pilnīgi melna, gumijaina un reti pretīgu garšu
0
Interesanti - kāda burkāna pēc saēdās līdz ravēšanai, ja tik pretīgs? Pats esmu kodis tai viņu haizivī appūdētajā - ost ne pēc kā neoda (labi izvējota gan jau), a garšoja bik līdzīgi tiem kalmāru taustekļiem lielajiem (to biš - čuķ ta ka pēc amonjaka... a moš čībām pēc kaķa atriebības)
0
bet nu iepriekš nosauktos nēģus, želejas, izskata ziņā puņķainus ķīseļus, ķirbju mannāputras un kartupeļu ķiļķenus man mēle nekustās nosaukt par pretīgiem. Tauta, jūs esat izlepusi:)
+4
lai kas, bet vārīts treknums (tas, kas zupā) man cērt uz augšu....
Atceros bērnībā pie drauga bija jāēd zupa- a tur iekšā prāvs celulīta gabals. Blakus drauga sencis ar tekstiem- nu īsts vīrs taču speķi ēd. Es kaunējos to gabalu neapēst (tagad nesaprotu, kāpēc :D). Nu tad tākā Baiļu faktorā, kur ēd tārpus un cūku zarnas- acis aizmiedzis, visu gabalu ar maizi mutē un kā robots sakožļāju un noriju. Knapi noturējos.
Redzēdams, kā es tur rīstījos un mocījos, drauga fāters:- nu varēji jau neēst, ja tik ļoti negaršo :))
+2
Kurrat, ja tie konservi ir no Norvēģijas, tad varbūt tas ir lutefisk ("sārmzivs")? en.wikipedia.org/wiki/Lutefisk...

Nē nu kā jau teicu, kas kuram pretīgs. Esmu nogaršojis ceptus kukaiņus - siseņus, prusakus, sienāžus, un nebūt nelikās pretīgi arī pirms pagaršošanas. Jūrascūciņa ar nekādas emocijas neiztraisīja, vienīgi nebija sevišķi garšīga, bet tā jau varbūt pagatavošanas vaina.

Citam pretīgi šķiet visādi galvkāji - kalmāri un astoņkāji, bet tos es ņukāju iekšā ļoti labprāt, kad sanāk.
0
^

Nē, tā saucās Rakfisk.

0
Nu tad jau laikam līdzīgs surstrommingam būs. Bet principā šitie fiši sanāk skābēti, nevis pūdēti.
0
bet ož pēc līķa

nēģus želejā minēju ar domu, ka kādam ārzemniekam gan jau mūsu delikatese parautu uz augšu (+bonusā stāstiņš par līķu ēšanu)

Indiana Jones redzamie kāruma ar gan jau kautkur tiek ņukāti iekšā - vismaz mērkaķu smadzenes un zupīte ar aci točna

poļiem ir tradicionāla zupa no plaušas, kur tas gabals cēli peld pa vidu. Pazīstu dažus, kuri no flaki rauc degunus
0
"nēģus želejā minēju ar domu, ka kādam ārzemniekam gan jau mūsu delikatese parautu uz augšu (+bonusā stāstiņš par līķu ēšanu)"

^

cik esmu ievērojis, tad manos rados nēģus ēd galvenokārt bēru mielastos:)
+1
0
Boka minētais vārītais speķis ir diezgan pariebīga štelle, jā. Atceros, kaut kad skolas laikā spēlējām kārtis pie drauga mājās, un zaudētājam pārējie tad pagatavoja maizīti, kas bija jāapēd. Man trāpījās ar šito vārīto speķi uin zemeņu zapti :O~

Nēģiem pievilcību vairo arī tas moments, ka viņiem ir ļoti skaistas sejiņas: bdnpull.bangorpublishing.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/...
+4
Fļakus jau liela daļa letiņu pūdē. Domājams, ka amerikāņiem tas varētu būt Fear Factor ēdiens.

Man pat vārīts speķis tik spēcīgi uz augšu nerauj kā vārīts burkāns. Kaut kad bērnudārzā mūs palutināja ar piena zupu ar burkāniem un reņģēm (kurš, bļec, iedomājās pienā vārīt reņģes!??!). Spītējos, spītējos, beigās man lika ēst ar varu. Kad nopūtu visu pusdienu galdu, vairs nelika.
0
Normāla inkvizīcija. Mums tai zvērudārzā savulaik baroja iekšā "šokolādes sviestu" - margarīnā iemaisīta soja un blakus pastāvējis kakao... Vot tas gan bi riebīgs - lipa pie aukslējām
0
Neeegjiiiii.... vot tos varu lobit ieksha jebkura daudzuma....
Cukas, kepec mani sakardinajat, nevareshu tagad sagaidit, kad atkal majas uz LV braukshu :)
0
Ēdieni, kurus nelabprāt atceros, visi nākuši no PSRS laiku bērnudārza ēdienkartes: klimpu zupa, biezpiena sacepums.

No sērijas - ēdami tā kā bija (bez variantiem, jo tolaik rūpīgi uzpasēja un piespieda apēst arī to, kas negaršoja), taču papildporciju ofic prasīt negribējās nekad :)
0
Es gan neatceros, ka bērnudārzā vai skolas laikā dotā paika būtu bijusi tik pretīga, ka būtu atstājusi uz mani "paliekošu traumu". Tiesa, tās plēves no piena zupām toreiz īpaši nepatika, taču arī tikai tāpēc, ka vajadzēja solidarizēties ar pārējiem.
0
^ Tas ir - ja jau pārējiem nepatīk, nedrīkst izrādīt, ka man pajāt? :D
0
tieši tā!:)
0
man ar pienazupas ne visai - gan dēļ ņammīgās plēves, gan pašas garšas dēļ. Klimpu zupa arī netīk.

Vārīti sīpola gabali reizēm pariebīgi garšo.

žēl ka Rīgā nav kādas poļu ēstuves, tad bieži tur ietu flaki iekapāt. Pēdējās reizēs, kad gaidāms kārtējais Polijas caurpūtiens, jau laicīgi krējumiņu nopērku, jo prasās klāt pie tās zupītes

Nupat piefiksēju, ka ir uzradies vismaz leišu restūzis - www.db.lv/tirdznieciba/pakalp... - varbūs sanāks cepelīnu tur iekapāt.
0
Termiski apstrādāti sīpoli un ķiploki riebj. Viņi ir garšīgi svaigi taču, bieži vien nākas stāstīt ļaužiem, kas grib piegriezt jamos pie zupas. Bet visriebīgākā lieta ir silts piens pa taisno no goves. Ar visu liellopa smaku. Bieži vien laukos nākas atraidīt piedāvājumus padzert siltu pienu uzreiz pēc slaukšanas — ko lai dara, lieņ tikai auksts…

Senāk gājām ar vistuvākajām draudzenēm uz korejiešu restorānu «Soraksans» un prasījām pēc suņa gaļas, bet izrādījās, ka tomēr neesot pieejama. Bet suni ar draudzenēm gribējām speciāli uzēst tāpēc, lai varētu teikt — «esam kopā suni apēduši»!
0
Ceptiem sīpoliem nav nekādas vainas, ķiplokiem tāpat. Vārīti gan ne pārāk, bet zupai kā garšvielas tomēr ģeld.

Cepelīns = kartupeļu klimpa = fuipēkaka.
+1
Klimpu zupa, fuuuuu
+3
Zuppinenā IR jāpelž brangam sīpolam, citādi tāda ūdensļura vien sanāk. Ties agan pēc tam tas bumbuls parasti lido pa taisno musorā - moris savu padarījis, moris var iet .....
+1
es laikam esmu visēdājs:) no visa iepriekš nosauktā "neēdamā" - laikam varu apēst visu! Pat vārītus sīpolus esmu ēdis un nekāda vaina. Ir vienkārši lietas, kuras attiecīgajā brīdī gribas vairāk un ir lietas, kuras mazāk....
+1
Nu ja - nav tāds negaršo, ir tikai cik sen neesi dabūjis ēst :)
+1
Kā mana vecāmāte mēdza atreferēt savu vecomāti: "Negaršo? Nu ta japagaid, ka garšos."
0
speķis gandrīz jebkādā veidā , pie gaļas cepts vai zupā peldoš ... nogriežu to momentā nost un atsakos ēst . citi mājās gan loka iekšā uz urrā .
Pamēģināju kaltētus tārpiņus (laikam zīda kāpuri vai kas tāds) no taizemes bija sasodīti garšīgi Žēl tik ka iepakojums mazs bija .
0
īsti nezinu, kas tā par speķa zupu, bet speķīti un olas sacept nākamajā rītā ir svēta lieta. Arī tapat var žmiegt iekšā - laba uzkoda pie alus.
0
Nu nez, man jau personīgi visas piena zupas iet iekšā uz urrā, atskaitot piena - sakņu zupu, kurai ir pielikta siļķe, to es iekšā nevaru dabūt vispārībā, nez no kurienes tāda recepte, bet nu nevar un viss.... Un vienīgais pretīgais, kas no ēdieniem , man neiet pie dūšas ir sūda nēģi un zuši, tos es neesmu ēdis un savu mūžu nodzīvošu tos sūdus neēdot, nez nepatīk man viņu pļurainā konsistence....!!! Viss pārējais okei pa lielam, laikam neesmu tik izlepis, kā šeit dažs labs, arī speķis garšo, uzcienāju ziemā ar šamo zīlītes, cepelīni ik pa laikam parādās manā pusdienu galdā..........utt......... vardes, gliemeži ir ēsti, garšoja, tik pagatavošanas ilgums pret daudzumu nav vienāds ar pieliktu vēderu.......
0
Neciešu speķi - iespējams trauma no bendārza - kad lika stūķēt iekšā. Bet nu zušu un lašu taukvēderi iet uz urrā >:)
+2
A tu paprovē ukraiņu sālīto uz Lāču rupjmaizes. Pessecc, ku labs pie šnabīša
0
Kad braucu uz ārzemēm, tad parasti somā obligāti ielieku speķi (sālītu vai žāvētu) uz Lāču maizi. Kad pērku sālīto speķi, tad parasti pielūkoju, lai pa vidu tam speķim būtu kārtiņa ar liesumu. Speķis ir labs ne tikai kā zacene, tas kopā ar rupjmaizi piesien dūšu!
+1
Oi, zutis tak ir nejēgā gards. Daudz gan nevar apēst - trekns maita, un nav arī lēts.
0
^^ Paprovē Ukraiņu vai Baltkrievu sieru, kas sapīts tādā kā pīnē, ui ku labs pie aliņa kā zakusons :) Tik plēss un zelē......
0
Par klimpām būtu nepieciešams noprecizēt. Labprāt ēdu klimpas, kuras lielveikalos nopērkamas sasaldētā veidā, faktiski tās laikam ir tādas apaļas kartupeļu bumbas... Tā pati matērija, kas cepelīnu ārējais apvalks.

Savukārt, bērnudārzā nācās ēst klimpu zupu - tajā esošās klimpas bija tādā baltā nokrāsā, izmēros un vizuāli līdzinājās cietam sūdam. Un tās tad ir tās klimpas, kuras dikti negaršoja man.
0
pēdējās no graudu miltiem taisa
0
Pelmeņi - true and evil kārtīgs matainā paēdiens. :)
+1
Vienreiz vajadzētu izvilkt trū pavārgrāmatu no skapja un sataisīt itāļu šokolādes desertu ar cūkas asinīm. Tik vispirms laikam jāiet uz Centrāltirgu kāda burciņa palūgt...
0
Kā jau te kaut kur tika spriests, asinīm bez speciālām piedevām piemīt tieksme ātri sarecēt. Tā ka vislabāk to desertu tad taisīt cūku bērēs.
+1
starp citu, kāds ir cūku bērēs dzēris dzīvas cūku asinis? Mēģinājis pats neesmu, bet es pieļauju, ka tā lieta gan manu iekšējo kuņģa saturu varētu paraut uz augšu:)
0
Atminējos velnistu svēto vakarēdienu no Eksorcista - sūdi, sperma, strutas un mēnešreižu asinis. :D
0
Varbūt kādam noderēs šī recepte. Izskatās - ātri un vienkārši pagatvojama. Saucās - "Vienkāršs veču ēdiens"

www.apollo.lv/zinas/sirmgalvis-na...
0
tb. šitas bij domāts

www.apollo.lv/zinas/sirmgalvis-na...
0
bļin, atkal ne tas...
+1
Pohuj, īsto nelinkosi?
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas