dziive peec naaves
0
par sho teemu ir daudz un dazhaadi viedoklji. kaads ir juuseejais? kas, peec juusu domaam, notiek ar dveeseli nomirstot?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Es te atkal uzpliishos, bet man vienalga, dveesele lido uz vellu (veļu) valstiibu, kur valda vellu maate, kur ir miers.
0
man arii gribeetos ticeet, ka jaabuut kaadai vietai, kurp dveesele aizlido un lielais vairums tic. tikai, manupraat, tai vietai nav nekaadas liidziibas ar paradiizi vai elli, taa vieta ir muuzhiigas miglas tiita, dveeselju tur ir vesels putenis, tachu taas nesastopas, taas klainjo nebuutiibaa vienas...
0
varam Pagan sarunaat, ka tu neattiistiisi savu senlatvieshu skatiijumu uz naavi. te atkal saaksies kjiivinsh. tu izsaki apgalvojumu, nevis pienjeemumu nevienam cilveekam nezinaamaa jautaajumaa, taa ir nezinaashanas un negribas iedziljinaaties paziime. atvaino, es arii cienu muusu senchus.
0
Hm, interesanta tēma...;)Uzskatu, ka cilvēkam nomirstot dvēsele izlien no ķermeņa un kaut kur nokļust, nemāku isti paskaidrot kur (neesmu to pārbudījis). Bet man ir dažas teorijas, piemēram, varētu būt tāda veļu valstība kur pilns ar dvēselītēm, vai arī dvēsele klīst pa pasuli un mīt cilvēku atmiņās. Un ta man ir vēl viena doma, kurai pats vispār neticu, bet kad cilvēks nomirst , tad dvēsele kurai nav apmierināta un pasaulē ir svarīgi nepadarīti darbi, vai vajāšanas un apsēstības kāre, pa pusei materializējas (kļust caurspīdīga) un baigi spokojas. Bet sokiem neticu!
+1
A no kura dupsha ir izrauts tas, ka mums visiem ir dveesele??
0
;)Tas dupsis laikam ir liels ar vairakiem caurumiem (uzskatiem)!!Bet va ta tu neuzskati, ka ir dvēsele, cilvēks vienkārši tā nomirst un cauri??
0
Diive peec naaves - ellee, kur skanees nepaartraukti heavy metal, liis nebeidzamas alus straumes un Robs Halwords braukaas ar moci apkaart un auros - I am Metalgod!!!
0
Mefistofel:

Tika jautaats kas notiek ar dveeseli nomirstot, un es sniedzu atbildi nevis paarlieciibu, vai apgalvojumu kaa tu mineeji. Vai tieshaam senlatvieshu mitologiju piishana un visu kas ap to saistaas ir striids, ne tikai, bet ja jau tu cieni, citi ciena, tad kaapeec striidaas?
0
Nevaram sarunaat, ka neattistiishu senlatvieshu sarunu, jo tas ir mans uzskats un man arii ir vaarda briiviiba!
0
Mefistofel:

Vai varam sarunaat, ka tu neietekmeesies no graamatas "Dveesellu putenis"?, es arii cienu streelniekus, tachu kaa tu pats man pat brauci virsuu, vinni bija kristieshi...
0
Mēs varam tikai minēt un cerēt, ka pēc nāves būs tā kā mēs to vēlamies, bet ta jau redzēs... mēs visi to kādreiz piedzīvosim.. tikai nevarēsim vairs viens ar otru pārrunāt kam ta bija vai nebija taisnība! Tāpēc izmantosim lietderīgi laiku kamēr vēl varam un izmantosim izdevību, kamēr vēl esam šeit... :)
0
Klasisks teiciens - paradiizee ir labi, bet ellee ir jautraaka kompaanija. Bet ja nopietni, paac shitaadaam teorijaam, gribaas ticeet ka peec naaves nekaa nav.
0
nu ta tik jaashauj uz elli visiem!;)
-1
jaa, jo ja pienjem, ka elle pastaav un paradiizee ir labi, tad labaak uz elli. kaapeec? es uzskatu, ka visaugstaakais, kas cilveekaa var buut ir speeja progreseet. raujoties caur neskaitaamaam gruutiibaam cilveeks noruudaas, atklaaj sevii jaunas iipashiibas. peec kristiigo uzskata, paradiizee nekaa netruukst - taatad tur valda bezruupiiga un laiska dziive, cilveeks jeb cilveeka dveesele taadeejaadi notrulinaas. nerunaajot pat par to, kaa ir ellee, no dveeseliskaa skatiijuma paradiize ir cietums, kas apmierina miesisko kaari. taa ir vieta, kur miesa valda paar dveeseli.
0
tas ir savdabiigs skatiijums, bet varbuut kaadam liks aizdomaaties
0
Es tomeer uzskatu, ka mees dziivojam lai mociitos un jo vairaak mociisies, jo vieglaak tev ies peec naaves dziivee, jo dziive ir mokas, vismaz man taas ir mokas, mokas miilas frontee un ne tikai, taapeec ir jaatpuushas un peklee (elle - man taa liekas ka kristieshu radiits vaards, vismaz pekle ir senlatvieshiem) ir jaasaak dziivot iistaa dziive ar meteneem un alu, bet alu es nelietoju, vismaz pagaidaam, bet nu tas ka gruutiibas noruuda tas gan, pats arii kaut kur esmu to mineejis, bet dziive ir pilna mociibu, taapeec mees buusim tik taalu noruudiijushies, ka nu jau vairs...
-1
vai juus nemaz neesat dzirdeejushi par vairaakiem liimeniem (ja nemaldos bija 7), kur attieciigi peec karmas likuma arii nonaak dveesele - augstaakaa vai zemaakaa liimenii.. Un jo cilveeka gars ir augstaak attiistiits, jo augstaakaa liimenii vinjsh nokljuust.
Par dveeseli runaajot - cilveekam ir 7 kjermenji un dveesele ir viens no tiem.
Shii teorija naak no Tibetas un tai es piekriitu visvairaak!
0
godīgi sakot nebiju dzirdējis par 7 karmas līmeņiem, bet interesanti būtu uzzināt vairāk..kur var iegūt šādu inormāciju?
0
Ja jau runājam par cilvēka 7 ķermeņiem, tad jārunā arī par reinkarnāciju. Ir viena Tatjanas Ismailovas grāmata, tur ir īsumā par tiem astrālajiem ķermeņiem jeb aurām, viņa piekrīt teorijai, ka auras ir saistītas ar iepriekšējām dzīvēm, tās nosaka arī šīs dzīves veselību.
Kaut arī saucu sevi par pagānu, dizgan ticama man liekas teorija par reinkarnāciju, jo dabā jau nekas tāpat vien nepazūd. Tas arī sniedz loģisku izskaidrojumu, kāpēc viens piedzimst bagātā ģimenē, bet cits piedzimst par invalīdu. Tā esot karma, sliktie darbi iepriekšējās dzīvēs.
0
Tad jau nav ko biities no naaves, dziivosi visu muuzu, kaa pa apli palaists, skriesi vienu apli, no dzimshanas liidz mirshanai, kad jaaskrien otrs un atkal atdzimsti, taa visu muuzu, bet nu naak jau jauni, cilveeki, kuri shai pasaulee nav veel bijushi, kuri nav "piedzimushi" veelreiz, jo mees ar katru gadu paliekam vairaak un kaa tad to var izskaidrot, kur vinsh piedzims vai kaads vinsh piedzims?
0
No vienas puses gribas domāt, ka ar nāvi dzīves aplis ir ar galapunktu, kurā beidzot ir miers... Varētu vēl parakstīties uz to, ka kautkad jau atpakaļ fiziskajā ķermenī varētu nonākt, bet pēc izvēles.... kad būtu pietiekami atpūties... bet negribas visu savu nefizisko ķermeņu pastāvēšanas laiku riņķot, bez miera... Cerams, ka nāve būs atpūta...
0
Ja naave ir miers, tad hipiji visu laiku deklereeja naavi, tik pat labi vinni vareeja teikt: "death, man", nevis "peace, man" he he
0
E, ko tur daudz, nomirsim, tad redzeesim (ja redzeesim vispaar veel kaut ko - es jau taa ne paaraak ticu peecnaaves dziivei). Bet "death, man" sakan labi :DD
0
Jo vairāk cilvēku, jo mazāk dzīvnieku.. (dzīvniekiem arī iraid dvēselīte..)
0
Pagānam: Kākuram ar to mieru... Ja cilvēkam dzīvē ļoti veicas, viņš ir laimīgs un apmierināts ar visu esošo situāciju, ja viņš gandrīz nekad nesatraucas par neko, kas skar NE viņu un viņam piederošo mantu, tad: 1. viņš ir bagāts, mantkārīgs egoists (visticamāk...); 2. viņš ir ahuunais veiksminieks; 3. jā, viņam nāve nebūs atpūta, bet gan nelaime! Mani neapmierina esošais stāvoklis pasaulē, Latvijā, cilvēkos, utt. Es nomirstot gūšu mieru... Bet tas nebūt nenozīmē, ka es gribu tagad mirt! Es miršu tad, kad man vajadzēs mirt un tur jau es neko nepadarīšu... tāpēc jebkurā gadījumā tas notiks un ar to ir jārēķinās! Es varu tikai cerēt, ka tā būs izeja, nevis ieeja... ;)
0
Izeja no kaa? No mokaam, vai miera? Vai vispaar dziives, un izeja uz nekurieni, viss cauri? Katraa es nepaziistu cilveekus kuri ir nomirushi un ir speejushi pastaastiit, kaa tad tur ir kad dveesele izlido un miesa paliek, respektiivi, kad naave muus sagraabusi..., bet ja kaads paziist taadu tad tik dodiet zinnu he he
0
Es zinu vienu cilvēku, kurš bija komā- gandrīz nomira, bija iestājusies klīniskā nāve, bet brīnumainā kārtā izdzīvoja...
0
...un vai atminaas vinsh to, kaa ta bija staaveet uz "liinijas" dziivot vai mirti, gandriiz jau naavee?
0
konkrēti nevaru pateikt, jo tam cilvēkam tās atmiņas un izjūtas bija diezgan neskaidras...Tas bija tāds kā dīvains sapnis, ceļs uz kau ko...
0
Interesants fakts- visas reliģijas un ticības visos laikos atzīst dvēseles nemirstību, vienīgi ateisti to noliedz.
+1
vienalga kur un ka..galvenais prom no sejienes....es ticu dveseles nemirstibas,bet nekada gadijuma uz zemes cilveka kermeni atgriexties nevelos...
-1
ir zinaatniski pieradiits,ka cilvekam ir dvesele.Bet es gribetu ticeet citai pasaulei,ku klaino deseliites.tachu at ir cita dimensija.par to neviens neko nezin,ja vien nav tur bijis kliniskas naaves laikaa
0
neeksistē
-1
(un paldies vienalga kam ka tā)
+2
Mincītim ar patīk virināt uz miroņiem? :P
+1
Manuprāt,vēl interesantāks fakts - neviena reliģija un ticība nekad nav varējusi un nevar apgalvot, ka sajēdz kaut nedaudz par to,kas notiek pēc cilvēka nāves. Minējumi,spekulācijas,dz... murgi,fantāzijas. Realitātē ir tikai viens veids,kā noskaidrot patiesību un tas ir neizbēgams ikvienam no mums,ar laiku.
0
Kas tad tā pa reliģiju, kas nepļūta par pēcnāvi?
+1
Pļūtīt un zināt nav viens un tas pats.
+4
dzīve pēc nāves ir tad, kad iepriekšējā dienā ir dzerts šnabis kopā ar alu lielos daudzumos... viss pārējais ir stāsti par salaveci.
+2
^^ "neviena reliģija un ticība nekad nav varējusi un nevar apgalvot" - nu kā tad nav?
+1
reliģija baigā sekkele, es domāju (un ceru), Fauns piekristu
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas