Niiche
0
Vo... striidos atkal paraadiijaas Niiche, taapeec atcereejos. Vienreiz man ar kungu vaardaa Zarinsh "po klichke" MyDyingBride (nezinu vai tas pats kas te apgrozaas) izveertaas diskusija par sho personu, nu protams viedoklji bija atshkiriigi. Pie visa taa, paaris bandaam (jo sevishki NSBM) Niiche ir ljoti tuvs.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Kas ir labs? – Viss, ko varas sajūta, varas griba un pati vara paaugstina cilvēkā.

Kas ir slikts? – Viss, kas cēlies no vājuma.

Kas ir laime? – Sajūta par to, ka vara aug, ka pretestība sagrūs.

Nevis apmierinājums, bet vairāk varas; nevis miers, bet karš; nevis tikums, bet krietnums.

Vājajiem un neveiksminiekiem jāiznīkst – pirmais teikums mūsu cilvēkmīlestībā. Turklāt mums vēl viņiem pie tā jāpiepalīdz.

Kas ir kaitīgāks par jebkuru netikumu? – Žēlīga rīcība pret neveiksminiekiem un vājajiem – kristietība.
0
Tas ir mans tulkojums no angļu valodas. Nīčem ir daudz interesantu domu un ne tikai NSBM atzīst viņu. Iesaku palas't grāmatu "Antikrists"
0
tie, kas neko nezin par Nīči, piemēram arx, vai Pagāns ar saviem: "Latviešiem būt pagāniem" - Lūdzu nebojājiet vismaz šo sadaļu!!!
0
Mja... idejas vinjam tieshaam veerieniigas... dazham man pat patiik. Man patika ukrainju (ja namaldos Hate Forest, varbuut jaucu) izteiciens: "If you buy our records, you buy weapons against yourself". Nez vai kaads sievishkis nevareetu izteikties, ko vinja domaa par Niichi, buutu interesanti.
0
Par to varu... es veel saprotu varaskaarus cilveekus ar shaadaam idejaam. Bet iipashi mani fascinee cilveeki, kas atziist shaadas idejas, un ir gatavi pakljauties varai, tie kas bez taas nespeej. Peec mana psihologiskaa portreta mani jau ir nolamaajushi par anarhistu, taapeec man taadus cilveekus ir gruuti saprast.
0
Nemuldi Mefilstofel, tev vieta - KKK.
Diez vai Nīče bija aplaizīts patriots kā dažs labs te. hehe
Atradies "Pācilvēks". Ar savu izteikto kolektīvisma garu (un augstāk - ātrāk - tālāk mērķi), škiet, ka tu par večo žīdekli neko daudz nezini, kā vien iztulkot šo to.
0
To Mefistofels:

redzi, tu vari skaidri uzraxtiit, lai nenaak un nesaccakaree ssito sadallu, bet vienmeer atradiisies, kaads nenobriedis, nervozs idiots, kas to tiessi izdariis.
0
Un tas ideots esmu es he he.

Tu Mefistofel nerunaa visu vaardaa, runaa pats savaa vaardaa, jo nejau visiem nepatiik, mans teiciens par pagaaniem, shoreiz to nerakstiishu jo taads bij tavs luugums, un starp citu, Tu pats nezini par Nīči, es stipri šaubos vai Tu šo zināji...

Nīče (Nietzsche) Frīdrihs (1844. 15. X - 1900. 25. VIII) - vācu filozofs ideālists. Iracionālisma un voluntārisma pārstāvis. Mācījies Bonnas (1864-65) un Leipcigas universitātē (1865-68). Bāzeles universitātē profesors (1869-79). A Šopenhauera mācības un R Vāgnera estētisko ideju ietekmē Nīče pievēršās filozofijai, turpināka F. K. S. Šillera, F. V. J. Šellinga un vācu romantiķu aizsākto kultūru tipoloģizāciju, analizēja divus esamības un kultūras sākumus: dionīsisko (instiktīvo, iracionālo, traģisko) un apollonisko (racionālo, harmonisko) sākumu. Nīče centās pārvarēt racionālismu, akcentējot gribas un instinktu lomu, viņa mācībā atsevišķi jēdzieni nav sakārtoti vienotā sistēmā, bet ir daudznozīmīgi simboli (piemēram, "dzīve"). Nīčei tuva esejas forma, aforismi, raksturīga pievēršanās leģendai un mītam. Nīčes ideāls ir brīvdomātājs, pārcilvēks, ko grūtības un ciešanas rosina uz jaunradi, bezbailību, cietsirdību un nesavtīgu kalpošanu idejai. ("Tā runāja Zaratustr", 1883-91, latviešu 1908-10 per.). Nīče vēršās pret buržuāristisku demokrātiju, sieviešu līdztiesību, kristietību, sociālismu; domāja, ka morāles pamatā ir griba valdīt.
Nīče es filozovija ietekmēja vairākus buržuāristiskās filozovijas virzienus: dzīves filozofiju, eksistenciālismu, pragmatismu. Stipras personības kultu, tradicionālāas morāles noraidīšanu un dažas citas Nīčes iedejas izmantoja vācu fašisma ideologi.

...taapeec vien pats buusi saarnnotaajs, pirms raksti padomaa, visu uzreiz piedzimstot nevar zinaat, to iemaacaas, un ja es to nezinaaju pirms meenesham, tas nenoziimee, ka nekad to nespeeshu iemaaciities, es ceru, ka tu saprati, jo Tu mani pamatiigi aizvainoji, ka es sheit lai nejaucoties ar pagaanismu, jo redz nezinu par niichi praktiski neko, un tu pats jau esi baigais gudrais niiches lietaas, filozofija ir tik plashs jeedziens, ka lai iebrauktu niiches gudriibaas un vinna filozofijaa ir jaastudee par vinnu gadus, jaaiet apmekleet radus un taadus kas par vinnu kaut ko maacees pateikt, un manupraat par Niichi neviens vairs neuzinaas iisteniibu, ja vien kaads paargudrais viirinsh kursh dariis ne rakstiis izkudros laika mashiinu....

Materiāls ņemts no Latvijas Padomju Enciklopēdijas 7 sējuma.
0
labi, atvaino. es neuzskatu, ka zinu visu - tad jau es buutu kaa arx. vienkaarshi man arii gribas par vinju vairaak ko uzzinaat un es gribu, ka shii sadalja netiek maisiita ar kaut ko citu. protams, var Niichi kritizeet, var vinja idejas saliidzinaat (kaut vai ar pagaanismu), bet viedoklim jaabuut argumenteetam. ir taadi cilveeki - saukti sheit par pumpainiem tiinjiem, kas visur bljaustaas tikai lai buutu uzmaniibas centraa. vinju izteikumi ir spontaani un neargumenteejami. ja Tu, Pagān, gribi diskuteet "pa teemu", man tikai prieks. uzskati, ka ierochi pagaidaam nolikti pie malas.
0
he he, es arii esmu pumpains tiinis, bet, manupraat, es nebllaustos visur lai pieveerstu uzmaniibu, tas ir domaats es nebllaustos pliki, es bllaustos ar savu domu un ideju, kura man liekaas pareiza... Bet vieniigais MEF neliedz cilveekam izteikties, kaa shajaa gadiijumaa, vai Niichei tas tika liegts, daudzi vinnu ieniist un noliedz, piemeeram, es shodien paprasiiju vai ko nnemsim latvieshu valodaa par Niichi vinna teica, ka varbuut, bet vispaarinoshi neiedzilinoties paaraak, tad vinna man teica par vienu darbu, kuru neatminos, bet es prasiiju par "antikristu" graamatu, skolotaaja teica, ka taa nav laba graamata, bet es vinnu nevainoju, jo domas speej atskirties, tachu manupraat daudzi sho graamatu noliegs, speeciigaa titula deell, jo muusdienaas ir lloti daudz kristiigie cilveeki sarazzojushies, bet nu turpinaashu iesaakto, neliedz cilveekiem izteikties - izteikshanaas ir kaa lidojums, kas ir kaa filozofija, un Niiche ir viens no spilgtaakajiem filozofiem...

Es arii gribu uzzinaat, ko vairaak par shaadu personiibu, bet ja es nezinaashu un ja tu saki, ka nezinaataajiem sheit nav vietas, tad kaadaa veidaa lai to uzzinu, izsakot viens viedokli, izraisiisies reakcija, kas samaisiisies ar citu viedokli un tiks piemineets Niiche, liidz ar to uzzinaasim, ko jaunu par Niiches personiibu, varbuut pat darbiem, kurus Tu Mef esi tulkojis...
0
labi, es precizeeshu - ar vaardu nezinaataajs es domaaju taadu nekur nekompitentu personiibu, kas sper visaadas fraazes pa labi, pa kreisi laukaa: "tu par večo žīdekli neko daudz nezini" - nu, gan jau vairaak par dazhu labu zinu.
0
vakaraa, ja buus laiks, kaut ko uzrakstiishu, bet vai taa bija ironija: "varbuut pat darbiem, kurus Tu Mef esi tulkojis..."? ja nee, tad tencinu, bet es tomeer neesmu literaats vai dzejnieks, man nav tulkotaaja diploms vaacu vai anglju valodaa...
0
Ironija taa nebija, bet cik nopratu tu jau ne darbus tulkoju, nedaudz paarspiileeju, rindkopas paaris esi tulkojis...
0
Hmjā, Nīče, lai ko par viņu rakstītu Padomju encikl., ir viens no lielākakjiem 19. gs. filosofiem, kas ietekmējis un ietekmē joprojām ne tikai 20. gs. filosofiju, bet arī literatūru, mākslu. Latvju mēlē dabonams: "Tā runāja Zaratustra" (izdots vairākas reizes pirms 2. p. k. kā arī mūsdienās), "Antikrists" (mūsdienās, arī laikam vairākas reizes), Ecce Homo (vienreiz sērijā "Pagātnes domātāju darbi").
Interesanti, ka Nīče tika atzīts tikai pēc viņa nāves, un par ģeniālu filosofu viņu atzīst arī "smagsvara" kristietiskie domātāji, kā, piemēram, "katoliciskā eksistenciālisma" pamatlicējs Karls Jasperss u.c.
Nacionālsociālismam un fašismam bija izdevīga Nīčes "pārcilvēka teorija", tāpēc viņi arī diez ko nekautrējās to drusku pielabot, lai rastu savai ideoloģijai "dziļāku" pamatojumu. Bet arī pats Nīče nav vis nekāds jēriņš, protams. :D
0
Tpfu, pavisam aizmirsu: Nīčes darbu fragmentus latvju mēlē var atrast iekš www.lirika.lv un www.satori.lv
0
Pagaanam:

Es ar to biju domaajis arx:)
0
esmu lasiijis gramatu antikrists tikai nedaudz, bet daudzkam es tur epiekriitu. protams kristetiiba suuds taa un taa, bet ... noteikti izlasiishu liidz galam un tad atgrieziishos lai izteiktu savas domas siikaak. Man pedeeja laikaa gruti spriest par kaadu citu literetuuru, jo izlasiiju vienu graamatu, pareizaak sakot nelielu sadalu. Shii gramata ir no seerijas Gadsimt nosleepumi, ja nemaldos tad ta bija 6. dala. un nodala saucaas DEMONOLOGIja. Briesmiigs nosaukms tachu tas ir tikai virsraksts. SHiis nieka 129 lapas puses apgrieza ar kaajaam gaisaa visu manu pasaules uztveri, lasot graamatu es itkaa visu izdiivoju pats, nevis iesliiku dzilos filozofijas astraalajos labirintos kur viena teorija apgaaz citu. Mana sirds darbiiba palielinaajas vismaz 2 reizes, ar katru lapas pusi es arvien vairaak nespeeju noticeet tam ko lasu, lidz es sapratu shi staast butiibu. Atzisho es nelasu daudz, bet zinu ka var izlasiit 1 graamatu pa 20 gadiem un justies taa itka vairaak nekas neebutu vajadziigs un zinaatu visas pasaules gudriibas. Ceru ka neizbojaaju Shou forumu. ( iesaku izlasiit sho mazo gramateli).
0
Jā, Nīčes ideja par pārcilvēku NAZI purniem bija izdevīga. Viņi gan visu pamatīgi vienkāršoja un piemēroja tieši savām vajadzībām.
Nīče, man šķiet, būtu pats cīnījies pret nacismu, ja dzīvotu tajā laikā, jo tāpat kā viņam bija pretīgs dieva kults viņam būtu pretīgs arī Hitlera kults.
Daudziem, ar kuriem esmu runājis, nepieņemama šķiet ideja par pārcilvēku. "Pārcilvēks" gan nenozīmē atrašanos pāri cilvēkiem, bet gan pāri CILVĒKAM. Cilvēkam kā tādam. Pašam sev, vispirms. Šī ideja labi saskan ar to bieži lietoto teicienu: "Kas pats sev nepavēl, tam pavēlēs cits." Kāpēc gan tam, kurš ir pārvarējis savas vājības un patiesi saņēmis dzīves grožus savās rokās (rets gadījums starp citu) būtu jāatrodas vienā līmenī ar tiem, kas nav spējuši vai nav gribējuši to izdarīt. Viņš IR augstāks par tiem pārējiem. Bet te parādās kaut kāds dieva dēls un māca, ka visi ir vienādi. Ha! Sen jau vairs neticu "demokrātijai". Te nu atļaušos piebilst kaut ko no sevis. Nav nekā objektīva, kas šim pāri stāvošajam varētu aizliegt tos citus mīdīt ar kājām. Bet man šķiet, ka patiesi liela personība starp apakšā esošajiem pratīs saskatīt nevienu vien kam ir potenciāls pacelties un palīdzēs viņam. Kā matriksā - iedos sarkano kapsulu, lai atvērtu acis. "Welcome to the real world". Nīče jau runāja par margām sabangotas upes malā, kur var pieķerties, lai tiktu laukā no straumes, bet viņš arī teica "jūsu kruķis es neesmu". Katram jātiek tālāk pašam. Vispār manī nedaudz ierunājās humānists tāpēc piebildīšu - mīdot citus ar kājām nemaz nav iespējams stāvēt viņiem pāri, jo tu stāvi UZ viņiem. Pacelsānās pāri manā izpratnē ir nevēlēšanās vispār ielaisties kādās darīšanās ar tiem pārējiem. Nu tas tā - simboliski salīdzinot.
Nīči, man šķiet, ir jāprot savā galvā labi "apstrādāt". Viņam patika dikti ekstrēmi izteikties (viņa stilu un izteiksmes spēku ir uzslavējuši neskaitāmi literatūras kritiķi). Ja no viņa teiktā, to visu uztverot burtiski, mēģinātu izveidot konkrētu rīcības modeli, pasaulē būtu viens vienīgs nebeidzams karš. Man tā šķiet.
Es domāju, ka Nīčes milzīgā, neatsveramā vērtība slēpjas tieši tajā, ka viņš ar savu "pērkoņzibeņaino" izteiksmi atver acis uz šādu faktu - mēs tomēr nezinām vai pēc nāves kaut kas būs, tāpēc IR JĀDZĪVO TAGAD. Nevis šajā dzīvē, bet tieši šajā mirklī, un nedrīkst ļaut nekam nostāties savā ceļā uz šo mēŗķi, citādi tu mūžīgi paliksi savas parastā cilvēka dzīves vergs. Šādas frāzes it kā dzird gandrīz katru dienu. Cilvēkiem patīk tās skandināt, bet es diemžēl no savas pieredzes zinu, cik liela ir aiza starp prātā apjēgtu domu un domu, kas kā zibens izskrien cauri visiem nerviem, brīdī, kad tu saproti - TAGAD VAI NEKAD.
Starp citu, vai kāds var pateikt, no kurienes rodas un cik patiesas ir baumas, ka Nīče bijis asinsgrēka attiecībās ar savu māsu?
0
Mja... man arii shii paarcilveeka ideja no vienas puses ir nepienjemama, bet droshvien tas ir tas gadiijums, kad Niiches idejas ir nepareizi saprastas. Lai gan no otras puses, es zinu cik ljoti es necieshu cilveeku piiksteeshanu... visizteiktaak izpauzhaas audzinot beernu. Man asinis saak vaariities, kad beerna reakcija uz to ka kaut kas vinjam netiek atljauts vai kaut kas neizdodas ir asaras. No otras puses ir cilveeki kuros es saskatu "plashu dveeseli" un vinjam klaajas slikti, gribaas padot roku un piecelt vinju... lai gan riskeejot ar to ka tevi pashu pavilks uz leju. Nevienoziimiiba... bet nu.

Par taam grupaam... biezhi vien tiek kultiveetas niiches idejas tieshi par karu... biezhi vien pret visu cilveeci un pat pashiem pret sevi.
0
kk:(, man patika tavas pārdomas, bet par to, vai viņš cīnītos pret nacistiem - grūti spriest. Visdrīzāk, ka jā, bet es spēju viņu arī iedomāties stāvam starp Hitleru un Himleru. Viņš noteikti cienītu Hitleru, cilveeku, kurš spējis sagrābt tādu varu un tik stipri realizējis savu gribu. Hitlers, lai gan traks un apmāts, bija, garīgi ļoti spēcīgs. Bet vai tad spēks neslēpjas apmātībā un paranojā? Uz šo jautājumu es nespēju viennozīmīgi atbildēt. Lai nu kā, Nīče nejūsmotu, piemēram, par Staļinu - ne mazāk varaskāru diktatoru. Viņa panākumi balstās pirmkārt uz genocīdu pret savu tautu un nodevību. Nīče ļoti augstu vērtēja godprātību un necieta nodevīgu rīcību (nodevība arī cēlusies no vājuma). Interesanti būtu zināt viņa viedokli par vienas tautas pacelšanos uz citu rēķina. Varbūt kāds ir lasījis par viņa uzskatiem šajā jomā?
0
Vai vispaar kaads var isprast vinna filozofiju, vinaa domas, mees lasaam, bet tomeer to daraam mees un mees lasaam ko gribam, liidz ar to arii vinna filozfisko domu paarfraazeejam pa savam, piemeram, parunaajot ar kaadu traku fanaatu, ko mees ikdienaa suutam uz Tvaika ielu, vai mees maz vinnu varam saprast, ja vinsh runaa, piemeeram, par NLO, ka vinni tuuliit naaks un taa taalaak, kas zin varbuut atbrauks ar, tikai mees sevi uzskatam par normaaliem un liidz ar to pastaav normas, bet normas, ideaali, uzskati, domas un filozofija tomeer ir katram savas, cits uzskata par normu iet botaas, cits zaabakos, cits pastalaas, cits basaas kaajaas, un liidz ar to shiis chetras poziicijas, nereti viena otru uzskata par nenormaaliem, un ja vinniem piebiedrojaas veel kaads, tas ir ja izteelotos piiraagu, kuru vajadzeetu griezt ketraas dallaas, bet viena piiraaga dalla buutu 2gr, cita buutu 100gr, bet viena 10kg, nezinu vai saprataat manu domu, bet tas ir taa teikt atbalsts un cilveeku normas, vairaakums it kaa uzvar un "izpota" mazaakumu, vinnu domas, ideologiju un uzskatus, liidz ar to kas ir norma, nevar neviens to pateikt, jo katram taa ir sava, citam varbuut lloti liidziiga cita normai... Un juus te sakat, piemeram, Niiche augsti veertee.. Niiche ir filozofs... Niiche reiz teicis... utt, juus runaajat Niiches vaardiem un vinna domaam, tad taa jau vairs nav Niiches filozofija, tas jau katu kas paarcilveekam, bet kas zin ko patiesiibaa Niiche ir domaajs, varbuut vinsh neatbilst sabiedriibas normai, varbuut vinsh bij traks, varbuut vinsh jaajaas ar savu maasu, varbuut ar teevu, negribu apvainot, bet kaapeec neticeet, taa ir neveeleeshanaas zinaat taisniibu, bet juus ticat, ka taads ir bijis, taapeec juuse nezinat taisniibu, bet vai ja juus neticeetu, vai tad zinaatu? Bet vai maz ir zinaams, ka pats Niiche nav bijis vaajsh, ka varbuut tas vinnam sevii nepatika un veersaas pret sevi, kaut vai vaajums pret alkaholu, es nezinu vai vinnam taads ir bijis, tikai taadu piemeeru, tas tomeer ir vaajums, atkariiba, un saak veidoties atkariiba no Niiches, mees vinnu atbalstam, ikdienaa pieminam, pieminam vinna vaardu saakam runaat vinna vaardaa it ka tas buutu muusu meistars, varbuut vinsh to veeleejaas panaakt, ka vinnam nepatika ka kristiigie llaudis pieveersh lielaaku uzmaniibu nevis vinnam bet krusta dievam, un tagad pieveershamies mees, pat kad vinsh ir miris un pa galam, kad miesa vairs nejuutiiga, mees tomeer vinnu pieminam, par vinnu runaajam, bet vai tas ir vaajums, it kaa jau ir, bet kaapeec, tas taapeec, ka pakllaujamies kaada domai, nevis liekam pretii saveejo...

Nedauz pamuldeeju, bet nu...
0
...and wahat's the point?
0
Es nezinu kur ir punkts, bet gribeeju nedaudz pafilozofeet, taa teikt iejusties Niiches teelaa he he, bet gribeejaas vienkaarshi pafilozofeet, tas arii viss, gribeejaas zinaat citu "filozofu" domas, kaa vinni saliidzinaas vienu filozofiju ar citu utt.
0
ir filosofija, filosofija, mans draugs, nevis filozzzofija!
0
Nee, kluudies Tu Mef, nevis sofija, bet zofija, daudz internetaa skatiijos izmanto, gan taa gan taa, bet tikko skatiijos skaidrojoshaa vaardniicaa un tur bij ar "z" taa kaa kluudiies Tu, bet kaa jau teicu, noteikti ir sastopami abi varianti, filosofija - tas vairaak ir angliski un vaaciski, filosofen utt. Bet latveishiem tomeer sof, soft utt. iisti nav, mums tomeer ir cietaaka meele un runaajam z, nevis s, un arii rakstam, neesam maigie he he!
0
Vai pagaans, to garo penteri neizlasiiju, bet par peedeejo komentu... neesmu valodnieks bet IMHO foloZofija ir gjermaanisms, jo kaa tev shkie kaa vaacieshi lasa vaardu filosofie? Jekuraa gadiijumaa, latvieshu izselsmes vaardu ar ko aizvietot vaardu filozofija tu neatradiisi. Paldies mifestofelim par komentu "what's the point", droshvien ietaupiija man nedzudz laika.
0
Filosofija=philo+sophia (iz sengrieķu valodas) un nozīmē aptuveni "gudrības mīlestība".
Pareizāk būtu ar "s" burtu, un tā tas pašlaik Latvijā arī notiek (tulkojumos, oriģināldarbos, periodikā).
0
Par filozofiju, no grieku valodas sofija ir gudriiba, bet zofija ir mullkiiba, liidz ar to valodnieki uzskata, kaa jau tu mineeji ar s, bet kaa jau teicu, daudzi lieto arii ar z, bet taa nav klluuda, taa kaa pagaidaam nav iisti vienotiibas shai jautaajumaa
0
Melnie DATI (Black DATA):

Filozofija - tas vareetu buut apcereeshana, domaashanas maaksla, maaksla izteikties, paust savu viedokli..., shie gan neapziimee preciizi filozofija, bet lloti liidziigi apziimee shii vaarda ideju. Es vispaar iisti nezinu kaa lasa vaacieshi filozofija, jo neesmu nevienu vaacieti dzirdeejis sho vaardu lasaam, bet nu jaa, vinniem s kaa z lasaas, bet mees jau bijaam cik tur tos gadsimtus vaacu pakllautiibaa, taa kaa neietekmeeties no vinniem bija neiespeejami...
0
Man dazhreiz shkjiet, ka taa miilestiiba pret Niichi ir pilniigi aplama. Es varbuut kljuudos, bet iespeejams daudziem tas ir stila elements. Niiche - tas ir true, tas ir labais, tas ir stiliigi. (protams, es banalizeeju, bet cerams ideju saprataat) Kameer, tajaa pashaa laikaa dazhs labs cits filozofs varbuut ir daudz tuvaaks sirdij. Man, piemeeram, no taadiem, kas vairaak ar atzinjaam njemaas, ljoti patiik Seneka. Tieshaam viedus vaardus onkolis rakstiija. Gribat nomirt aiz garlaiciibas? Tur jau naak Aristotelis. Gribat izmezhgjiit smadzenes? Hei! Tur jums paliidzees vecais muudzis Kants ar saviem bezjeedziigajiem Prolegomeniem. Un patiik man tas Kants. Dzhekam galva straadaa. Aizdomaaties var nepajokam. Es ar to visu gribeeju jums pateikt, ka taa vietaa lai seedeetu uz Niiches, palasiet arii ko citu, un tad arii buus ar ko saliidzinaat, un iespeejams, ka Niiche vairs neliksies tik ljoti saistoshs. Nenjemiet ljaunaa, bet man taa tieshaam saak likties, ka smagaas muuzikas pasaulee Niiche ir modes lieta. Un nepaarprotiet mani - ja patiik, ljoti jauki, tikai ja nu gadiijumaa neesi citus gudros viireljus lasiijis, varbuut veerts pameegjinaat? Mkeej?
0
Man peedeejaa laikaa kautkas noticis... Esmu palicis kautkaads taads kaa miiljsh. Taads puukains. Jums negribaas mani samiiljot? Nolaiziet mani kaads.
0
Hmm, nez, vai tā ir īpaša mode smagās mūzikas pasaulē, nav ne jausmas. Bet to, ka tā vispār IR zināmā mērā modes lieta, sak, "es lasu Nīči, es esmu kruts" (kad varbūt vispār nemaz nelasa...) - to nevar noliegt.
0
Laikam neepaziistu daudz matainos, bet nu Niiche, kaa mode matos, nezinu vai, vinsh it kaa buutu jaazin katram inteligentam cilveekam, bet nu vai tieshaam tik daudzi pieveersh vinnam uzmaniibu... Vinnu paarzin...
FAUNS, negribas tevi samiillot, bet kaapeec taadas krasas "stila" mainnas, ar savu leciigumu TU klluvi ieveerojams, ar ko tevi daudzi atmineesies, tagad met spalvas un puukas, saac rakstiit kaa "normaalais" mataino viduu, kaapeec? Vai tevi kaads fiziski iespaidoja he he. Bet nu laiziit tevi negribees, manupraat.
0
Fauns lai palaiza sevi pats, bet taisnība viņam arī ir lielā mērā. Daudzi droši vien izlasa kaut ko no Nīčes tāpēc, ka ir manījuši viņa citātus kādu smago grupu CD bukletiņos (piem. VADER). Izlasa un tad cenšas sev iestāstīt, cik ļoti viņiem tas Nīče patīk, lai gan viņiem galīgi nav iekšā pat tuvoties pārcilvēkam. (savu izpratni par to kas ietverts pārcilvēka idejā es jau izklāstīju augstāk.)
0
Pagānam

Nedomāju, ka Nīči var uztvert un uztver pilnīgi dažādi. Nez vai viens viņu redz kā pastalu, cits - kā zābaku. Viņš tomēr mēdza izteikties diezgan skaidri.
0
Kaut kādas atšķirības protams var būt un ir.
0
Fiziski iespaidoja, he hee... Tu nu gan esi miiljsh. Nee, man vienkaarshi apnika ar jums te njemties, taapeec metu savu neraatno aizraushanos pie malas un paliku puukains un rozaa. Un tev jau atkal kautkas nav labi, ko vai ne?
0
Es domaaju, ka man nekad nekas nebuus labi, vienmeer atradiisies vieta kur piesieties, kur buus kaut kas ne taa.

kk, laikam ar druumo, nevis beediigo smaidinnu:

Nu tomeer, vareetu atrast simboliku starp pastalu un zaabaku, pastala, negribu apvainot pastalas he he, bet saliidzinot ar kaartiigiem zaabakiem ir mazaaka un neizturiigaaka, un liidz ar to simbolika - viens Niichi vispaar neredzees, tas laikam taa kaa basas kaajas buutu, viens Niichi buus kaut kur dzirdeejis, kaut ko par vinnu zinaas un shajaa Niiches laucinnaa buus visai nezinosh un vaajsh, kaa pastala, kaut gan pastala nav nemaz tik vaaja, cits atkal buus buuries caur graamataam gadu gadiem, buus studeejis un peetiijis un Niiches forumos jutiisies kaa zaabaks he he, stiprs un drosh un paarliecinaats, jo nu tik varees spert savas zinaashanas aaraa.
0
Ja kas, tad NĪče uzsver ne tikai to, ka pārcilvēks ir brīvs no šīs pasaules grožiem un tamlīdzīgiem sūdiem, bet arī to, ka līd ar brīvību nāk arī milzu atbildība.
Otrs ja kas - padomājiet cik tālu jūs esat no patiesā pārcilvēks.
PALD?IES
0
Es dievinu Nīčes darbus un viņa rietumeiropas racionalismu, kaut mēs visi būtu tik stipri un izturīgi kā viņš, tad viņa darbiem nebūtu jēgas...
0
tikai neliela piebildiite - latvieshu valodnieki par pienjemamiem uzskata abus variantus - gan filoSofija, gan filoZofija. Viens tiek pienjemts kaa mantojums no griekju, otrs - no vaacu valodas.
0
wisi niiches pienjeemumi antikristaa balstaas uz ideju, ka cilweex juutas labaak waldot paar kaadu, izjuutot dominanci, newis paliidzot un darbojotis solidaritaatee. taadeelj man taa graamta shkjiet diezgan swiesc :)
0
pitchfork: ja nepamaniiji, tad visa Nīčes filozofija balstās uz pārcilvēka teoriju. Pēc idejas ir sava līdzība ar neosātanismu (kas savukārt ietekmējies no humānisma) teicienā varu stiprajiem, nāvi vārguļiem. Pie kam cik es zinu, tad neviens vārgulis tā arī neko nav sasniedzis, jo visur viss balstās uz morālo pārspēku. Es pats to dēvēju par kaut kādu procentuālu pārcilvēku. Pie kam... nekur netika teikt, ka Tu nevari nevienam palīdzēt, bet ok ...atzīstu... kaut kādam liekulim kristietim laikam nepalīdzētu nekādā gadījumā. Un vēl, filozofu darbi nav jālasa kā dzīves pamācība. Paņem no tā visa kaut ko, kas Tev tuvāks un pieņemamāks un dzīvo tālāk. Tādēļ man šķiet, ka PAT bībele nav pilnīgs swiesc, jo māca nenogalināt un nezagt. Ja godīgi... man šie punkti ir pat ļoti pieņemami, lai gan visā visumā, par kristietību, piekrītu Nīčem. BTW: Antikrists ir darbs kas mērķēts tieši pret kristietību un ja esi kristīgs... varbūt pamēģini Zaratustru? :)
0
man patīk nīčes ideja par pāecilvēku, jo ja pavēro sabidrību tad jau to var arī novērot, man liekas ka viņš nav atejists tikai kāds kuru neizprast līdz galam, taču viņš dievu nenoliedz un tas ir pats svarīgākais, ka viņš uzsver morāles pagrimumu un baznīcas liekulību.patīk!!!man tas nīče
0
iewucis grib nolaiziit FAUNS
0
iewucis grib nolaiziit FAUNS
0
jaa ljoti gudri ir njemt info par Niichi no padomju enciklopeedijaam (pagaanam)

un gudri ir izgraabstiit paaris fraazes kuru saturs kaadam liekaas simpaatisx tajaa pashaa laikaa nezinot neko par kopeejo problemaatiku -

ja niiches vieniigais ieguldiijums buutu bazniicas aplikshana un netiesha saistiiba ar nacisma ideologiju tad diezin vai vinjsh tiktu uzskatiits par Rietumu kultuuras stuurakmeni
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
vainamoinen
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas