Grupas vs Pārējie
0
Lasot visu, kas tiek apspriests šeit, visās foruma sadaļās, man rodas iespaids, ka Latvija ir sadalīta it kā divās daļās:
1 - Grupas un viņu draugi - šī daļa visu laiku cenšas sevi aizstāvēt no nomelnojumiem, apdirsieniem, uzbraucieniem. Cenšas kaut ko panākt Latvijas undergrounda labā, taču visu laiku tiek noliktas pie vietas. Konstruktīva kritika vai atbalsts tiek saņemts tikai pamatā no šīs pašas "daļas" cilvēliem.
2 - tā saucamā Latvijas publika, speciālisti/kritizētāji - pie katras sīkākas iespējas pauž savu graujošo viedokli, noliek visas Latvijas grupas un viņu centienus ar mēsliem, savu viedokli uzskata par vienīgo pareizo, viss nav nekam derīgs, spēlēt māk tikai ārzemju grandi....

Varat palasīt jebkuru komentāru, paskatīties viedokļus, un būs tikai manas "divas" minētās "daļas" ar ļoti retiem izņēmumiem.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Man domāt ka nav nemaz tik ļoti traki...
0
Nu un izskatās, ka Sonnenmensch pārstāv trešo cilvēku kategoriju, kas noliek tos t.s. speciālistus/kritizētāj... (publiku, karoče)... tā vietā, lai pats rakstītu pēc paša vārdiem izsakoties "konstruktīvu kritiku..."
0
Boks, jēē :)
Sonnenmensch, ko tu gribi? Pie tās situācijas, kādu tu aprakstīji, tas ir neizbēgami. Vai tad neienāk prātā, ka tai daļai, kas nav ne grupas, ne grupu draugi (vipār tā arī ir publika), liekas, ka pozitīvie komenti no "ģimenes draugu" puses nav objektīvi un ir viņiem kaitinoši tieši šīs pazīšanās dēļ. Korupcija, tā teikt. Un ir taču ļoti viegli to medu sabojāt ar kārtīgu sūdu piku.
Un vells pa rāvis, ja jau iēnāk prātā līst uz skatuves vai ielikt savus garadarbus šitajā čūsku midzenī uz noklausīšanos, tad ar tādām sūdu pikām ir jārēķinās. Un nav ko stresot. Kā mēs ar Fauna kungu jau izrunājām - galvenais, lai kolēģi no ceha pārāk neaizraujas ar muzikālā materiāla iztirzāšanu un izķidāšanu šādās lapās. Publikai ir visas tiesības to darīt. Grupas kavlitātes rādītājs nav draugu pozitīvie komentāri un nav arī ķengājošās replikas no nelabvēļu (ne-draugu) puses.
0
Manupraat tas ir dabiski.
0
ei, nav ko celt vētru ūdens glāzē. iedalījums galīgi garām - šitāds tuvredzīgs duālisms cauri neiet.
0
un manuprāt tieši starp mūziķiem tā nolikšana par citu ("konkurentu") spēlētnemāku ir daudz izplatītāka nekā profāno "fanu" vidū.

bet tā ir un citādāk nemaz nevar nebūt - metāls ir žanrs, kurā sliktas mūzikas nekad nepietrūks. :E
0
Huston, we have a big fuckin' problem!!! Te nu es piekrītu Sonnenmensch!!! Mus te Latvijā ir tik nežēlīgi daudz "muzikas profesoru" un "kritiķu". Eh, jā, skumji!!! Jo nu tiešām, kāpēc vienmēr ir jāsalīdzina ar ārzemju grandiem? Mums te vēl nav un kādu laiku nebūs ne tādu iespēju, ne tādu naudu, kā tiem grandiem, jo mums te Latvijā vienkārši nav MŪZIKAS INDUSTRIJAS!!! Un grupas te cīnās, bet nepārtraukti tiek nolietas ar mēsliem!!! Nu palasam komentārus pie Mutileitu demo!!! Sviests gatavais, ko tik nepiemin!!! Izgāšanos, nika špikošanu u.t.t. Un pats tizlākais ir tas, ka viss rakstītais ir tik "NEPAMATOTS/NEKONSTRUKTĪV... Es te vēl pieliktu trešo kategoriju- citu grupu dalībnieku uzdirsieni citām grupām. Nu tas ir variants no tēmas, par kuru Marlix un Fauns "apspriedās", kā jau minēts!!! Jā, visiem ir tiesības uz savu viedokli, bet ĻAUDIS, jums pie šoviedokļu konstrukcijas ir SMAGI jāpiestrādā, jo pagaidām lielākoties figurē tikai samazgas un mēsli!!! Un kā JŪS domājat, kā lai grupas mums te attīstās, ja visu laiku tiek noliktas!!!! Atšķirt tos sūdus, ko raksta citu grupu dalibnieki ļoti viegli var no tiem sūdiem, ko raksta publika!!! OK, ja dirš grupas, tad tā ir skaudība (U.t.t.-tāpat skaidrs), bety jau jau lielākā daļa publikas apdirš, tad jau gan ir skumji!!! A ko tad JŪS gribat???? Nepārtrauktu ABYSS, Finnvox, Morrisound u.c. studiju kvalitāti, nežēligi profesionāluattieksmi un vēl nez tik ko!!! Tad ludzu, sponsorējiet grupas, atveriet šāda līmeņa studijas un tad jums ar būs!!! Un iemācaties rakstīt konstruktīvi, pamatoti un pa tēmu!!!
0
es neuzskatu sevi ne par kritikki ne par ekspertu es vienkaarssi izsaku savu viedokli.
0
nu bet tas ir normaali pietam tik asi jau nav tie sadalijumi. Piemeeram ir dazhas labas grupas kuras bezmaz vai ir orgasmaa pashi par seviim un vinji tur the best utt un kaut kaadas objektiivas kritikas uztver slimiigi.Pietam katram tas viedoklis ir subjektiivs-vienam tas ir ruk ruk, otram brutal death utt.Ir jau daudziem gruuti pateikt "eu vechi ko juus domaajat par shito?". Taa vietaa ir "nee, shitais ir the best...Eu tu, kas tev nepatiik?" un aiziet ta piesieshanaas :)
0
Parasti, ja kur atļaujos ko komentēt, pūlos atturēties no "graujošas" kritikas izteikšanas.
Tomēr, šoreiz gribētos aizrādīt - ne jau Morrisound un Finnvox nosaka mūzikas kvalitāti. Īsts mūziķis arī uz Urala mācēs nospēlēt, jāsaka.
Savus murgus ierakstīt tagad ir iespējas jebkuram oligofrenīķim. Ar to arī sākas - sabrūvē dažu stundu laikā tāds paģiru murgu mocīts indivīds savu garadarbu, un tad tas tiek mums pasniegts - šis, sak, ir tāds un tāds metals, un ar to mēs gribam pateikt to un to. sak, tauta pati muļķe, nesapratīs. Un pasarg dies tādam ko bilst kritikai - tev tak, pasīvais klausītāj, vispār nav nekādu tiesību vērt muti vaļā.
Varbūt, ja tā publika tada muļķe, pameklējiet sev citu, ibio? Tvaika ielas dakteri būs vienmēr laipni atrisināt jūsu konfliktu ar pasauli.
0
/me arī nupat sajutās kā vis-vis-kompetentākais kultūr/mūzik-analizātor... šajā forumā. ai ai sātans kārdina mest vēl vienu akmeni...

nu tad aiziet. visā visumā pie mums smagās mūzikas skatuvē un zem tās ir:

1. Labās grupas un labie draugi (lūdzu, palīdziet ar piemēriem - varbūt vajadzētu tādu kā latvian friendly- un hostile-metal bandu listi sastādīt, m?)

2. Sliktās apdirsējgrupas un apdirsējdraugi.
Tie savukārt iedalās sekojošās apakšgrupās atkarībā no nolikšanas motivācijas:
2.1 skaudīgie apdirsēji (paši spēlēt nemāk ņifiga, uz koncertiem neaicina, grūpiji nemīl, etc.)
2.2 lepnie/iedomīgie apdirsēji (nu tipa Neglītā Destructiona brīžiem snobiskā attieksme - labi gan, ka viņam tas klucis tāds pozitīvs/neļaundabīgs ira.)

3. Parastā publika (folk vulgaris), kas apdirš visu un visus bez izņēmuma, pie tam nepazīst nevienu grupā spēlējošu mūziķi vai sliktākajā gadījumā neuztur ar tiem draudzīgas attiecības.

Pag, bet kur tad paliek hroniskie metālisti-alkāni, kas uz koncertiem iet jau 10o gadu, nepazīstot ne vienu grupu - ar plebejisku mērķi iedzert, patusēt, varbūt izkauties, pavemt un matus izpurināt? Nešaubos, ka jo daudziem mūzikas izpildes tehnika vai skanējums ir daudz mazsvarīgāks par vienkāršu uzturēšanos konkrētās subkultūras vidē, starp sev līdzīgajiem, ausīm tīkamu gaisa vibrāciju pavadījumā. Es esmu par tiem! Un labajiem mūziķiem. Respect.

Kein respect tiem "detektīviem", kas pārlieku jau cītīgi meklē to, kas šeit/tur/davienalgakur NAV kārtībā. Kas jūs kādi scēnas menti vai tikumības policija, vai? Nu labi, drusku pārspīlēju, tik slikti ar jums jau nav - veselīga kritika vienmēr noder, bet, tad tai jābūt vismaz korekti formulētai, nevis sastāvēt no bezjēgā absolutizētiem un pie tam apriori nekompetentiem pieņēmumiem (tos var viegli atpazīt pēc bieža tādu vārdu kā "visi", "neviens", "visur", "tikai", "nekad", "nemaz", utml. lietojuma).

respect nefolk
0
Nefolk

Hroniskie metālisti, alkāni un vispār visādi īstenie vērtību cienītāji un old school veči pēc pēdējās aptaujas rezultātiem neprot ieiet internetā. Un tie, kas arī iemānās ieiet, tad neprot iziet un pamazām paliek kā visi pārējie - dirš vienā diršanā. (ar 5% izņēmumiem)
0
Pilniibaa piekriitu Marlixam
0
marlix +/- 5% kljuda
0
man arii smeldz ka ir taadi tipi, kuri kaa "asinssunji" kluup citiem virsuu :(
0
absolūta taisnība Sonnenmenscham!
0
Apsolūtā taisnība ir tikai Kārlim Marksam un prokuroram :)
0
kas nu kuram tuvāks!:)
0
Es tikai gribētu teikt, ka, atšķirībā no daktera, klausītājs jūsu mākslu vērtē BEZ maksas. Sekojoši, viņam, iespējams, ir tiesības paust par dzirdēto savu viedokli; lai kāds tas arī būtu.
Bet, ja no uzdirsieniem bail, tad varbūt nevajadzēja nemaz rāpties uz skatuves, bet palikt mājā tupēt zem memmes brunčiem?...
0
tas viis taa arii var buut kurshs gan negribeetu pievienoties pirmai grupai un nevis palikt otraa luuzeru grupaa???
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas