death metal
0
Death Metal
“Pārliecināti cilvēki man patīk, bet cilvēki visi kopā ir murgs! Niecības un mērkaķi ar mašīnu atslēgām.” Kam Lī no Massacre.

Šis stils radās astoņdesmito gadu sākumā, no sākuma nebija nosaukuma tikai dažādu metāla stilu savienojums, piemēram, speed metal (straujšs un dinamisks) thrash metāls ( ātra ģitāras spēle), hardcore (bungu rībināšana, juceklīgs vokāls) šo visu stilu ietekme uz klasisko heavy metal ļāva rasties kaut kam jaunam un nebijušam. Kad stils izveidojas tas nav populārs un viņu neatdzina, tam pat nav nosaukuma, galvenokārt tādēļ, ka mūzikā balss kropļojumi no zemākas uz augstāku, kliedzieni, dziesmu vārdi un galvenā doma bija grūti uztverama. Pirmā paaudze, kuru šo jauno stilu spēlēja izpildījuma ziņā līdzinājās tā laika cilvēkiem, kuri pretojās vispār pieņemtamajām normām, uzskatiem, vērtībām viņi to visu noliedza, atdzīstot tikai no visas sabiedrības atšķirīgus uzskatus piemēram, visu cilvēku vienlīdzību, nāves esamību tepat blakus, taču viņi nedziedāja par to, ka nāve ir visuvarena, viņi parādīja pasauli, kurā mēs dzīvojam un kurā mēs nomirstam, tātad nāve ir tikai kā simbols, visu vienojošais un īstais.
Grupas izmantojot tos pašus mūzikas instrumentus, ko visi pārējie, taču radīja jaunu skaņu, kas nebija pieņemama sabiedrībai un pastāvošajai mūzikas industrijai Pirmās paaudzes grupas tādas kā The Exploited, Destruction uzmanību pievērš tieši ģitārspēlei, bungām, vokālam, izpildītājam dziedot dziesmas vārdus var saprast, kas ir raksturīgi tieši sākuma grupām. Vislabāk šo stilu varētu raksturot grupas HellHammer sauklis: „ Tikai nāve ir īsta”.
The Exploited, piemēram, varētu pārveidot par moderno death metālu, un tas neliksies nevietā (īpaši viņu "Let's have a war..." albūmā );vienkāršas skaņu deformācijas un mūzikas struktūras.Tas ir tā literārais slimīgums: tas neslavē nāvi, ne arī atgādina par to, bet izvērš to dīvainā apmātībā, kas pastiprina “galējās realitātes” pastāvēšanu: fizisku, dabīgu, objektīvu pasauli, kurā mēs dīvojam un kurā nomirstam.
Šis skatījums, vienpusību visā, kas apstiprina sabiedrības eksistenci, noliegums nebija skaidri politisks, nedz arī identificējams ar jebkādām sociālām kustībām, iespējams, izņemot daļēji ar eksistenciālismu, nihlismu un naturālismu; to noteikti nestudēja vairums death metāla grupu un fanu, Tomēr, izvēloties šo ceļu death metāls izvairījās no politizācijas, kā tas notika ar post-hardcore mūziku, un no konsekventas dialoga “inernalizācijas” līdz punktam, kur žanru uzturēja tikai estētisku pilsoņu mazākums: viņi nepauda nekādu kultūras, mūzikas vai uzskatu sistēmu. Nākamajās divās desmitgadēs šī žanra izturība tiks pastiprināti pārbaudīta ik pa laikam, jo žanri nevar uzturēt dalītu virzienu, zaudējot spēkus komercijā.
Šo mūzikas stilu par death metal nosauca tikai 1985 gadā, kad sākas tādu grupu kā Death, Sepultura. Jaunās grupas netikai dzied, bet arī dziesmu laikā izpilda straujus un dinamiskus ģitāru solo un ar šiem solo gabaliem, grupas dziesmās panāk melodiskumu.Dziesmu teksti ir filozofiski. Grupa Death šinī stilā ir kļuvusi par leģendu, kāds cilvēks ir teicis: „Ja jūs nezinat, kas ir Death, tad jūs nezinat, kas ir death metāls!”, un tiešām grupa ir kā paraugs un laba mācību stunda kā jāspēlē šis stils. Grupas Death dziesmu teksti nebija naidīgi, bet nicinoši un tieši, piemēram,: „ piedzimsti bez rokām, acīm, pus smadzenēm, tikai tāpēc, ka māte lietojusi narkotikas”, vai arī : „Aizvietot ar tehnoloģijām to, kas ir īsts, iedzīvotāju kontrolēšana, aizvietojot tos, kas rada!”
Death metāls, protams, bija pagrīdes mūziku un līdz ar to mūziķi savas dusmas, prieku,
idejas, dzīves uzskatus varēja izkliekt, nebaidoties no nicinājumiem un ignorēšanas. Tas bija stils kurš ļāva apzināties sevi un nebūt par ienaidnieku sev.

kā jums šķiet šis teksts? vai ir daudz faktu kļūdu
? kā jūs to varētu papildināt?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Hmm. Pats dzejoji? Neizskatās.
Visai juceklīgi uzrakstīts, grūti lasāms, arī daudzo sintakses kļudu dēļ. Faktu kļūdas - to esamība vai neesamība atkarīga no interpretācijas. Tomēr NEKAD vēl nebij nācies dzirdēt, ka hc/pankus/crossover'istus The Exploited sauktu par death metal. Kas attiecas uz Destruction, nu dies ar viņiem - brutālākais thrash gals no agrīnā death ir grūti nošķirams un robeža ir visai strīdīga.

Es gan uzskatu, ka astoņdesmito gadu sākumā tikai izveidojās thrash metal kā stabils stils, no kura pēc tam attīstījās death metal, un tas varētu būt astoņdesmito gadu vidus. Un nez kāpēc nav ne ar pušplēstu vārdu pieminēta grupa, kuru ļoti daudzi uzskata par death metal pamatlicējiem (līdzās Death) - Possessed (gk. albums Seven Churches - 1985).

A kam tev tas viss?
0
Man šķiet, ka tev tas teksts ir ātri jāmet ārā. Tu gadījumā neesi tas pats, kas rakstīja par tiem hipijiem, kam patika klejot un mīlēt? Ja tā, tad progress ir jūtams, bet varbūt tomēr nevajag?

Nu, Exploited šad tad uz thrashu vilka (ļoti nikns un ātrs panks, kas nav HC, piemēram, viens no mīļākajiem gabaliem "War Now", uh!!), bet nu jā, nav gluži no tām grupām, ko pieminēt metāla smagāko novirzienu pirmsākumos.
0
"A kam tev tas viss?"

- Nu tak atkal ķēzīs kautkur iekšā, lai vecām tantēm ko nopūsties, mammām aizlūgt, citas mūzikas cienītājiem nospļauties un mums ko izķengāties. Pilnīgs beztolks.
0
taisniba ir par Death ka stila aizsacejiem, es turpataas arii liktu Morbid Angel
0
"... mums ko izķengāties", nu un vai tad tas nav sava veida tolks, vismaz kaut kā jautrība tiek uzturēta, a nu iedomajieties, mums vajadzētu pashiem ar svešiem vardiem rasktīt visadas muļķibas, un tad ar īstajiem tās nodirst, nu tur gan nebūtu tolks
0
ja fakti ari labie, "...Kad stils izveidojas tas nav populārs un viņu neatdzina ...", nu ko lai saka, cik man zinams visiem 6 albumiem ir vis augstaka atdzime 10, cik vien visadi reviews ir lasiti, nu ja neskaita 7. albumu, kursh nebija tik populars. Nekas nav minets par "altars of madness" albumu, ( respektivi pilnigaks parskats par katras valsts scēnu, jo katrā ir savas atšķirības) Obituary - Cause Of Death, Grave un vispārības zviedrijas death metāla kaltuvi, un vispār stilu definējumi kā "... thrash metāls ( ātra ģitāras spēle", nu es nezinu, ta jau var patiekt par jebko, ai pi tam shitas murgs te ir divas reizes, man liekas vajadzetu iznemt ara, jo ienaks cilvesk no malas, un gribēs zināt kas tas DM ir nu un tadas aplamības
0
ka fauns teica " ... Kārtējais metālisko maigoņu savienības bīdītāju verbālists ar noslieci uz pedagoģiju ... "

tas ari atieciiba uz to filozofeshanu, es neamz taja murga netaisos iedziļinaties, anus.com definiicijas, skaidir un gaishi
0
un kur ir modernais death?? mūsdienu ultrabrutālā death metal skatuve nemaz nav pieminēta - NILE, DISGORGE? un par to exploited nu galīgi auzās... kur panku shit's var būt pie death metal? un hc? kāda tam daļa gar gaļu? un, kapēc aplūko tikai death filosofisko pusi? kāpēc nerunā par brutalitāti mūzikā, tās izpildījuma sarežģītību? es uzskatu, lai uzrakstītu labu rakstu par gaļu, ir jārunā pieteikami daudzpusīgi, un nedrīkstētu ignorēt moderno death attīstību. nu, tas tā, manas domas... neesu es jau nekāds death fans... bet, par to katras valsts skatuvi, gan ir labs aizrādījums no augury puses... ņem to vērā, hercog jēkab >;)
0
par to The Exploited gan galīgi garām... kāds tur fakin death? :-[].... Viens riktīgs, enerģisks thrash ar pancisku piegaršu. Mans favorīts Beat The Bastards (1996) vien ko sper pa dirsu ! Sevišķi tituldziesma šās plates ar tādu pašu nosaukumu. Tikpat labs ir 2003. gada Fuck The System. Pirmie albumi 80-tajos gan riktīgs punk.
0
A man ar tas Punks Not Dead riktīgi labi patika. Sex And Violence, I Hate Cop Cars... eh.. Kas tik nav jānovelk. Anthrax.. tagad vēl Exploited. Īsts nostaļģiskais vakars. Beat The Bastards, kauna lieta, neesmu dzirdējis, par spīti mūžīgajai slavināšanai, bet labošos tūlīt pat. Man tik Death Before Dishonour stāv. Baigi gards.

Nu tad, ja jau par death metal sākām runāt, tad lai iet ar...

Vēl šausmonīgi laba ir viena skinhedu grupa, Barking Dogs. Konkrēti, viņu albums "Royal Aces". Nu tas ir tik labs, ka aprakstīt nemāku. Smags roks ar Lemmijveidīgu vokālu (tikai skarbāks) No sākuma man bij tikai viens gabals ar tādu pašu nosaukumu "Royal Aces". Nu, jopcik, es to dziesmu laidu n-tās stundas no vietas. Atrast iekš dc kautko vairāk par vienu, divām dziesmām ir vienkārši maucīgi grūti. Bet nu kautkā kursabiedram izdevās vismaz divas trešdaļas no tā albuma dabūt, un jāsaka, velk nost muguru, ku labs. Labs, primitīvs kāju tirināmais un līdzi baurojamais roks.
0
Morbid Angel pirmais albums nav Altars of Madness bet gan Abominations Of desolation, vinjsh gan izdots tik 1991 gadaa, bet ieraxtiits jau 1986. + veel liidz ar Death 1985 gadaa Anglijaa saaka arii Napalm death un Carcass. vispaar tas smagais muzons saaka izplatiities vienaa laikaa, tieshi ap sho laiku, Metallica bij nesen kaa saakusi, izveidojaas Anthrax, Megadeth, bija jau Bathory,Venom, Celtic Frost, Slayer-taas ar grupas kuras ietekmejushas deathsceenu.
0
Pirmais oficiālais MA albums ir Altars Of Madness!!!
0
tas po.. galvenais ka vinji jau speeleeja 86ajaa, that`s the point
0
Nu, jā, I now that thing, dude!!!
0
Ja jau sākam atcerēties par vecajiem brīnumiem no death lauciņa, tad nedrīkst piemirst arī PESTILENCE (arī eksistē no 1986, pirmais oficiālais CD bija 1988 - Malleus Maleficarum), arī BOLT THROWER no 1986...
0
Un... piemirsu vienu no savām mīļākajām vecajām bandām NECROPHAGIA oficiāla bandas dibināšana tiek datēta ar 1983 gadu...
Kā arī, ja tika pieminēta Sepultura, tad nedrīkst aizmirst Brazīļu SARCOFAGO, eksistējošo no 1985.
0
un Vader jau arii tad kaut kad saaka lai gan pirmais albums iznaaca 90o sakumaaa
0
Es nezinu ko tur tur muldi universum bet pirmais MA albums ir Altars of Madness, un ari atziits par sasodiiti labu, man dzili neinteresee, ja tur kads cd kas ir izdots velak, bļa ir ierakstiit kaut 30 gadus atpakal, jo pie velna, mainija tieshi pirmais albums, ne tur treshais, un Celtic Frostta pat ka Bathory un Venom, man liekas death scenu ispaidoja maz, zin atkal sakas, ja lielie pamatliceji, tulit aizies lidz black sabath un pec tam liidz the doors ne, kaut ari BOLT THROWER's ir vetereranu britu grupa, nu tik lielu iespaidu vini nav atsaajushi jo nav tik populari bijushi,
0
un kas vispar notiek ar Benediction, mav dzirdet ka vini kur uzstatos, mmmmm, Artillery ari gandriz tai pasha laika kopa ar anthrax un ne par matu sliktaki
0
universum, ko tu muldi, kāds abominations of desolation? ALTARS OF MADNESS ir pirmais oficiālais alūms!!!!! paskaties MA mājas lapu, tad runā...
0
Pa pa, mieru, tikai mieru. Abominations... ir ierakstīts 1986. gadā, bet izdots tikai 1991., tas tiesa, bet tā kā tas pirms tam nebija izdots, tas ietekmi uz vispārējo attīstību nevarēja atstāt.

Celtic Frost gan ir ietekmējis vairākus stilus, tai skaitā gan death, gan black. Un, ja tika pieminēta Sepultura un Slayer, tad arī Kreator - Pleasure to Kill satur diezgan daudz proto-death fišku. Autopsy arī jau astoņdesmito gadu beigās grieza nepajokam.
0
ja jau venom (un vaitad vini tai lakai nebija soditi komerciala grupa ) , tad uzreiz var klat bazt ari sodom, bet autopsy, jau speleeja tadu palenu death, daudzi viņus uzskata par vienu no grupasm kapēc saka rasties tadi žanri ka deathdoom un funrealdoom, bet par to Celtic Frost, nu labi varbut uz kadu ari actaja iespaidu, es te aizravos, bet nu bathory, nu bet visnh vairak varetu iespaidu atstaa uz kadam black grupam, runajot par Sepultura, es nesaprotu ko tur visi saskata, man visnh liekas baigi primitivs un garlaicigs :p
0
hmm, funeral doom radās somijā, mans draugs augury, līdz ar grupām thergoton un skepticism (par albūmu Farmakon recenzija drīzumā). idejiski tas iespaidojies no death/doom, tikai, mūzika ir nesalīdzināmi lēnaka un smagāka. autopsy... nezinu gan... palēns death nebūt nenorāda uz death doom sākšanos. disembovelment un winter jums neko neizsaka? tieši šīs bija divas PIRMĀS grupas, kas sāka spēlēt death doom, lai gan tas bija vairak death... stils kristalizējās tikai ar MDB, PL un Anathema laiku...
0
un, runājot par celtic frost un bathory... arī uz death doom tiem ir savs iespaids... ;)
0
Atceros savulaik WINTER - klausoties likās, ka nekas pretīgāks un lēnāks vairs nav iespējams :)
0
:) ir gan... SUNN O))))
0
ir gan kas pretigaaks, Fall of the Grey-Winged One, shito disku pat ruditakais metalists nevares lidz galam nenoklausities neaizmidzis
0
pizdec, es jau neklausos doomu (pagaidam, visu nevare reizee ), tu mums tas specialsists, vienk. kaut kur lasiju, ka tikai tapec ka tadas grupas ka autopsy un vel tur hv kas sakushas spelet lenu death, tada tipa pec palidzeja ievirziteis, nu tema grozijas ap to ka death doom nav vienkarshi lens death, nu kaut kur es shito lasiju, laikam jau nepareizi bija rakstiit
0
ja kas ta evoken, kad man slikts gariigais, baigi palidz, sevišķi taja vieta kur saka feel death aproaching, tirpas pariet pari, diezgan auksts beikts tas muzons
0
ja runā par SUNN O))), tad tas neaizmidzina... tas ir kaut kāds vājprāts, ko NEVAR klausīties... stils saucas drone doom, un tur mūzika ka tāda neeksistē. ir tikai uz la noskaņotas (vai pat vēl zemāk) ģitāras... bungu nav. vokāla nav, bet ja ir, tad tas ir tik šausmīgs, ka liekas, ka runātu kalns... smagākā grupa pasaulē, kā nekā... un spēlē koncertus :D man ir viens albūms, saucas Flight of the Behemoth... esmu doomeris līdz kauliem, bet TAS bija par briesmīgu pat man... :D
0
ja gribat, uzrakstīšu recenziju par sunn o))), tikai tad polšs no jums man ;)
0
Zini - es to sviestu arī esmu dzirdējis... nē, paldies, tad jau labāk mani nošaujiet...

PS - Edenbeast., ko tu saki par tadu lietu kā SOLSTICE un tieši "New Dark Age..."? Man ar šo CD iznāca prikols - 1998 gadā no Misanthropy pasūtīju 2 Burzum diskus, a šie man atsūtīja vienu un iedeva alternatīvu... No sākuma es spļaudījos, bet kad noklausījos - kļuva par vienu no mīļakajiem albūmiem tajā laikā...
0
ko jus te psuhat abi,redzasm ka elektronika nepatik, man liekas pidztaa grupa, kadu laiku jau man ir [2000] 00 Void un [2003] White1, bet Fall of the Grey-Winged One ir daudz droneiniigaaks, aj ta var teikt, es isteniba brinos ka to nesauc par ambient ???? A kursh ir tas izslavetias SOLSTICE no visiem Sonnenmensch ?????
0
starp citu, mani uzjautrina fakts, ka ir arii taada drone doom blice kaa "Moonn D)))"
:D
0
esi parliecinats ka ta nav kaut kada ņirgāšanās ? :)
0
ko piepisaas par to MA, pats labi zinu ka pirmais oficiaalais ir Altars of Madness...galvenais ko gribeju teikt ir tas ka vinji jau speeleeja 86, ne jau pirmaa albuma izdoshana nosaucama par grupas rashanaas briidi...un ja tu augury neskatiitos tikai grupu diskograafijas bet palasiitu arii ko vairaak, tad uzzinaatu ka daudzu deathgrupu muuzikji par ietekmeejoshaaam grupaam ir nosaukushi gan slayer gan celtic frost, gan venom, jaa arii sodom.
he, uzdirsa par bolt thrower ka tie nav p[opulaari un pats nosauci kaut kaadu Artillery..wtf

0
P.S. un nafig tad kaut ko apsriest par muzikas stiliem, paliksim pie taa ka musdienu muzika radaas no vergu dziemsaam plantaacijaas, no kuraam radaas tipa bluuzs, dzezs un beidzot Elvis. visas saknes mekleeejams tieshi sheit....Kaa tu nezini no kaa doom radaas? no Elvisa..Black..nu tachu no Elvisa :PPP
0
To Augury:
par SOLSTICE, es tieši arī pieminēju, vinju 1998 gada disks "New Dark Age". A kas attiecas uz elektroniku, šeit ir atšķirība - man ļoti patīk elektronika, un šādu disku man ir vairāk neka metāla, tikai "elektronika" ietver sevī ļoti daudz dažādus stilus :) Man patīk tas ekstrēmākais gals.
0
mha, tas New Dark Age dazas vietas izklasuas ka kaut kas uz sf pusi, nu tas vokalas man ta neparak, un ari man likas ka doom ir tads skumiigs vai kas tads, shitas galigi neizskatas pec tada, nu tads ?:?
0
mmm elektronika, varbut Sonnenmensch iesi uz www.skanumezs.lv/index.php?id=1&type...
???
0
universum, nu paklau tev uz tas plantacijas nepaskadiroja ka pat ja grupa splee kosph akmens laikmeta, da pofig ko, ja vini nav starptautiski zinami tad nevar iespaidot death metal scenas atistibas gaitu globa liimeni, nu kads te sakars ar rashanas bridi, kas tev iekodis, man bolt thrower patik, bet labi zinami vini bijushi ieksh uk, p.s. man liekas ka nacionalas tautasdziesmas nerodas uz lauka neģeriem ha ha ha
0
ja atgriežas pie temas par "DM", tad man liekas komanda demigod ar albumu Slumber of Sullen Eyes 1992. gadaa, ari diez ko daudz mainiija, ne tikai CC, bet nu tas i mans viedoklis
0
To Augury:
to linku, kuru man norādīji var nolaist podā :) Par tādu elektroniku man nav vispār nekādas intereses, es klausos pavisam savādāku :)

Kas saistās ar SOULSTICE - man viņš patika tāds kāds bija - kā tu izteicies - "nu tāds" :)
0
kapec uzreiz poda , a kas tai vainas, tu kaut ko sevishku klausies ? Varbut Kaut kadu argumentaciju vari dot. Ja tu teici ka patik mzuiask ekstrwmakais gals tad nu SOULSTICE jau galigi tadi nav, bet ta jau katra pasha darishana
0
Par podā nolaišanu es domāju no sava viedokļa - un arī argumentēju, ja tā to var nosaukt - tāda tipa elektronika man nepatīk.
Tu nedaudz laikam nesaprati, vai es ne tā uzrakstīju - man patīk ektremālāka elektronika, bet kas attiecas uz SOLSTICE es tur par nekādu ekstrēmu nebiju domājis - vienkārši smuka mūzika :)
0
nezinu, man liekas ideali ja cilvesk klausas labu muziku ( un vispar vinam ir izveidojusies sava vienota gaume ) visos zhanros, gan metala ( death, black, doom u.t.t. ),gan rock/jazz mzuikaa, gan industrija, gan elektronika, gan klasiskaja u.t.t., man kaut ka liekas ka nav jabut tikai ekstremai, bet tas ka katrs uzskata, varbut es vienkarshi baidos novecot, mha, ( man SOLSTICE tas vokals nepatik :PP
0
Nezinu... laikam vienīgais, ko varēšu piebilst - es esmu palicis vecs... Jo ar mani ir tā, ka es atgriežos arvien vairāk pagātnē, un varu klausīties no metāla pārsvarā to, kas bija pirms gadiem 10 atpakaļ un vairāk... Un man sirdij tuvāka atvien paliek cita mūzika...
0
Sonnenmensch: esmu gan šo to dzirdējis no tā solstice albūma, bet kopumā noklausījies neesmu. bet, tas ko dzirdēju, man patika.
0
tas ir viss ko tu gribeeji pateikt...?varbuut pateiksi kautko no sevis?
0
:DDDD
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas