Black Sabbath
0
Nu, ko - informācija ir tāda, ka metāla aizsācēji un leģendas Black Sabbath beidzot ir sanākuši kopā un šogad gandrīz oriģinālajā sastāvā piedalīsies Ozzfestā. No tiem, kuri šo grupu aizsāka nespēlēs vien bundzinieks Bils Vords, un viņu aizstās Maiks Bordins, kurš spēlē vēl divās grupās - Ozzy Osbourne pie Ozija, grupā Jerry Cantrell pie izjukušo Alice in Chains solista Džerija Kantrela, un agrāk spēlējis arī izjukušjā Faith No More. Ceru, ka man tomēr izdosies sagaidīt vēl vienu Black Sabbath albumu, jo pēdējos gados iznkākušas vien izlases un DVD.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Black Sabbath ir dziivi? Man likaas, ka jau sen nospraaga:) Vispaar baigi labi, ka muusu senteevi atkal ir on stage.
0
Jaa, nnemot veeraa, ka tiira hevy metal banda vinni bija pirmie, tad redzeet tos vajadzeetu gan. Bet par metal aizsaaceejiem var smagi pastriideeties.
0
Jā, to jau vienmēr piemin, ka iespējams, tomēr nav pirmā metāla grupa, ka kāda varbūt ir senāka, bet neko konkrētu neesmu dzirdējis, neesmu arī īsti interesējies. Hellhammer, tu liec priekšā kādu konkrētu metāla blici, kas ir senāka par Black Sabbath, vai arī vienkārši pūt karstu gaisu?
0
Es lieku priekšā Deep Purple un Led Zeppelin:)Bet vispār vajag klausīties Ivaru Godmani 19:00 otrdienās pa swhrock.
0
Alice In Chains - mana mīļākā rokgrupa mūžīgi mūžam! :)
Tas nu tā; bet jauks ir fakts, ka jau puse no šīs grupas ir spēlējusi ar augšminētajiem milžiem. True rock forever! :)
Un vispār; man liekas, ka graujošāku dziesmu par "Black Sabbath" vai arī "War Pigs" es tā arī neesmu dzirdējis... (Ievērtējiet tās labākajās versijās - Ozija albuma "Ozzman Cometh"! Lūk tā ir tumsa un mošķi! :)) Tās tiešām ir pirmās smagākās dziesmas visā mūzikas vēsturē; pat tagad tās vēl tādas šķiet, pat uz visu death & black "bumbmetēju" fona... kāds nu tur Led Zeppelin (kaut gan visu cieņu arī pret šiem)...
Sabbath forever!
0
tolx, Deep Purple tomēr nav senāka par Black Sabbath, un Led Zeppelin nav īsti metāls, lai arī abas man ļoti patīk, tik un tā - Sabbath über alles!
0
To kudars;

Principaa, par pirmo metaaliska roka rifu tik uzskatits tas, kas izskan vienaa Hendriksa dziesmaa, diemzzeel uzmomentu neatceros nosaukumu.
Deep Purple vispaar savus pirmos existences gadus pavadija psihodeliskajaa novirzienaa. Jaa, vreetu likt priekssaa varbut Led Zeppelin, bet arii ne pa iistam.
0
Led Zeppelin uzskatu par smagaas muuzikas aizsaceejiem , jo tomeer , IMIGRANT SONG liek izcelt vinjus ;) Par Black Sabbath varu teikt tikai to ka albuums PARANOID ir ideaals. Black Sabbath ir black metal aizsaceeji , jo liidz tam nebija grupas ar taadiem tekstiem ;)
0
Black metal? Nu, nē! Led Zeppelin tomēr ir daudz vairāk hardroks nekā metāls.
0
Es teicu ka BLACK SABBATH ir black metal ;)
0
Nu, es arī to gribēju apstrīdēt. Pirmie divi teikumi bija domāti par Black Sabbath, pēdējais par Led Zeppelin. Varētu vēl piekrist, ka tekstuāli Black Sabbath ir līdzīgi dažiem blackeriem, bet mūzika gan ir pilnīgi atšķirīga.
0
Oriģinālā BLACK SABBATH sastāva bundzinieks Bils Vords tomēr ieņems savu likumīgo vietu blakus Ozijam, Gīzeram Batleram un Tonijam Jommi, kad metāla leģendas kāps uz vasaras ceļojošā festivāla OZZFEST skatuves.

Vorda iekļaušana sastāvā seko pēc vairākām nedēļām attiecību skaidrošanas starp viņu un pārējiem grupas dalībniekiem un OZZFEST organizatoriem. Pagājušomēnes, dienu pēc tam, kad tika paziņots par BLACK SABBATH atkalapvienošanos ar Ozija grupas bundzinieku Maiku Bordinu Vorda vietā, leģendārais bundzinieks ziņojumā savā mājas lapā atzina, ka noraidījis atkalapvienošanās uzaicinājumu, taču tikai tāpēc, ka viņu nebija apmierinājis festivāla organizatoru piedāvājuma saturs. Vēl pēc pāris dienās sekoja jauns Vorda paziņojums par to, ka kaut kāda cerība vēl pastāv. Nu beidzot Vorda daļība ir oficiāli apstiprināta.
Pēdējoreiz leģendārā grupa oriģinālajā sastāvā uzstājās 1999.gadā, šai pašā OZZFEST. VIŅI KĀPA UZ FESTIVĀLA SKATUVES ARĪ DIVUS GADUS VĒLĀK, TĀCU TOREIZ Vorda vietā pie bungām sēdēja Maiks Bordins.
Festivāla pirmais koncerts šogad paredzēts 10.jūlijā Hartfordā. Līdzās BLACK SABBATH uz festivāla skatuves kāps vēl viena leģendāra un veco sastāvu atguvusi grupa - JUDAS PRIEST, kā arī šo grupu iesāktā turpinātāji - SLIPKNOT, SLAYER, HATEBREED uc.

0
Mlje, ļaunais četrinieks atkal kopā! MuHHaaHHaaaHHaa!!
0
Starp citu, parakājoties labākajās rokenciklopdijās, var izlasīt, ka termins "black metal" tiešām aizgūts no Black Sabbath... Precīzāk: šis termins pirmoreiz parādījās rietumvācu presē; heavy metal grupu skaits auga, un sava darba atvieglošanai žurnālisti nosacīti izdalīja "ārkārtīgi smagu hārdroku ar blūza pamatni - stilu, kas aizgūts no agrīnās Black Sabbath mūzikas", un "nokristīja" to par black metal...
0
i like old bands... Black Sabbath, Judas Priest, Accept..cool!
0
Yeah..man ar tie visi patiik!
0
Black Sabbath ir doom metal netiessie pamatliceeji! Ar blekki vinus vareetu saistiit varbuut imidzza deell.
+2
Šo piektdien varētu teikt, ka ir dzimšanas diena hevī metālam, jo pirms 45 gadiem iznāca BS debijnieks. Tas tā - vēl viens iemesls piektdien ieraut :D
+3
īstiem vīriem vajadzīgs iemesls lai neierautu :p
+3
Es būtu šausmīgi priecīgs, ja 45. gadadiena kopš BLACK SABBATH albuma iznākšanas - būtu iemesls rasties kādai jaunai LV bandai. "Raut" māk katras plukatas, to esmu pagastā atskatījies...
0
Raut - jā, bet ieraut katrs plukata vis nemācēs.
0
Izraut - tur māku nevajag.
Laikam rauts sākas.
0
laiks tomēr ir nepielūdzams. Pirmā saskarsme ar Black Sabbath `Black Sabbath` (13.02.1970) man bija ap 1996-97 periodu, kad paralēli death/doom sāka parādīties interese par pirmsākumiem. Toreiz tiem albumiem (zelta klasika 70to sākums Demons and Wizards , In Rock, Led Zeppelin II) bija vid.25 gadi, jau tad tas likās kkas ļoti sens un totāla aizvēsture.
Bet šis skaitlis šodien- nu jau 45! Pzdc vienkārši :))
+1
^ a es uz pozitivus biļetes paķēru. Roberts Plants ir jāredz. Raušot arī vaļā Zepelīnu gabalus
+1
Jā, Plānta parādīšanās Positivusā ir paliels WTF. Nezinu gan, cik pamatotas ir cerības uz Zepeļu klučiem, un vai tas vispār ir vajadzīgs.
+1
Biju savulaik uz abiem Robert Plan Strange Sensation koncertiem Rīgā (2001`, 2002`) Ķīpsalā. Par abām reizēm no Zepelīnu klasikas nospēlēja Whole Lotta Love un Babe I'm Gonna Leave You vai Going to California (par divām pēdējām- tiesa, atmiņa var pievilt.) Moš vēl kāds gabals bija.
Cik redzēti Plānta visādi DVD konči, jūtubās mūsdienās, tad parasti pa kādam Zepelīnu gabalam nodzied gan.
0
Bija internetos ziņas, ka apsolījis 6 zepelinu gabalus. Bet lai tapēc uz positivus brauktu... nu i nafikk
+1
^ bet no otras puses- Plānts jau ir vecs un cik ta vēl ilgi turēs. Vēl var spēt redzēt vaigā dzīvu leģendu :)
-4
Es to Led Zeppelin ilgāk par trim dziesmām nevaru izturēt, tas Plānta vokāls mani vienkārši besī.
+2
Es, ja man besī kāds vokāls, parasti uzreiz pārtraucu klausīties konkrēto mākslinieku, necenšoties turēt līdz maksimumam.
Var jau mērauklu ieviest: piemēram- Dio varu izturēt 5 dziesmas, Dikinsonu- 10, Bentonu 7 vai Janu Gilanu 12 u.t.t. :)))
0
Gadās jau, ka muzons ir tā vērts, lai drusku pamocītos, un tad ar laiku pierastu arī pie vokāla. Man šādi ir bijis ar Mercyful Fate un Vio-Lence.

Ir arī gadījumi, kad viens un tas pats vokāls dažādi izpildās dažādos albumos. Ja teiksim, Hetfīlda vokāls, lai arī dažāds, man patīk no sākuma līdz ReLoad ieskaitot, tad iekš St. Anger besī nenormāli (faktiski pats lielākais ši albuma mīnuss), un turpmākajā laikā vienkārši samocīts liekas.
0
vokāla dēļ (tiesa- nevis tembra, diapozona vai kādu citu īpašību dēļ, bet konkrēti- stilistiski) nekādi nevaru uzsākt klausīties klasisko doom. Piemēram Candlemass, Saint Vitus, Soltice. Muzons ir nenormāli labs, bet tā dziedāšanas maniere, kas vairāk pierasta heavy metal izpildījumam, traucē.
Bet kas zin- varbūt tuvā nākotnē atklāšu sev Epicus Doomicus Metallicus u.c., kā patiesībā izcilus skaņdarbus ar lielisku vokālo izpildījumu. Jānobriest.
0
Candlemassam jau ir bijuši vismaz 5 dažādi vokāli, moš kāds iepatiktos.
0
Daudz nelaimes, hevīmetal!
0
Klausījos pleijerī sen vilktu bandu EMPIRE -The RavenRide- un priecājos, cik lieliski bliež Mārtina laika Black Sabbath garā (ne visas dziesmas šādā manierē, bet lielāk daļa raisīja asociācijas)

www.youtube.com/watch?v=MdK9E8hJFKo...

Atnāku mājās, paskatos - www.metal-archives.com/bands/Empire/6518... - labrīt, Šerlok: grupas pirmajā albumā dziedājis Lance King, pēdējā - Doogie White, bet divos vidējos, ak tavu pārsteigumu, Tony Martin. Basu drillē Neil Murray, kas ar nedaudz pazīmējies Black Sabbath
+1
Tony Martin dzied arī trijos pēdējos The Giuntini Project albumos (en.wikipedia.org/wiki/Giuntini_Proje... Protams, tas Giuntini nav Iommi, bet mazliet Mārtin-laika BlackSabbathu atgādina, īpaši lēnie, svinīgie gabali... arī tāpēc, ka BS gabals Anno Mundi kaverēts trešajā albumā.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas