slaavi
0
hahah, turiet mani hahah... es kriitu..

www.latvians.lv/modules.php?name=zi...

vai vajadzeeja pie mella humora labaak likt ?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Uz manu komentāru, par informācijas izcelsmi tā arī neviens neatbildēja, tikai kaut ko par Moskovskij Komsomolec mājas lapu(kur man arī neko neizdevās atrast).
0
protams var uztvert kaa joku, bet tomeer logiski spriezhot ja kas taads buutu noticis krievijas oficialajos medijos tas NEKAD neparaaditos...
0
Tas ir skaidrs! Bet kaut kādu norādi uz avotu tač' vajag, jo ja jau tā ūberslepenā informācija ir nonākusi līdz latvians.lv (izcili latvisks lapas nosaukums), tad tai noteikti ir jābūt publicētai kaut kur, jo es stipri šaubos, ka tie džeki ir spējīgi tādas lietas uzzināt patstāvīgi!
0
starpcitu vēl Jeļcina laikos, kad nosacīta preses un tv (u.c. medijos) brīvība vēl eksistēja jaunajā postsovietiskajā Krievijā, atceros, biju skatījies kautkādu raidījumu pa kādu no Krievijas kanāliem par dzīvi armijā, tostarp par t.s. ģedovščinu... njā, seksuāla pazemošana un vardarbība tur pastāv (bezmaz vai kā cietumā). Reāli džeki stāstīja par šādām praporščiku (cik saprotu, krievu armijā prapors ir virsdienestā palicis armijnieks, kuram ir līgums .Nu tipa profesionālajā dienestā. Šie tad arī ir tur lielākie dīdītāji... resp. atsaldēts armijas deģenerāts) un virsnieku izdarībām ar puišiem. Elementāri nakts vidū uzrauj no gultas, aizved uz kādu kambari, atsit nieres, izpiš dirsā pa apli un. tmldz. stāsti. Tāka es nebrīnos par to rakstu latvians.lv... Noteikti tas ir tā tīri labi piepušķots, bet nav dūmu bez uguns. Nevajag domāt, ka krieviem armijā tur tagad visi ir homoseksuālisti- izvarotāji, muļķības... bet nu redz, gadās arī morāli kropļi.
Ar tagadējo caru Vladimiru (ala Putins) pseidodemokrātiskajā autoritārajā Krievija tagad tādas atklātības, protams, nebūtu iespējamas, kad gandrīz 90-95 % saziņas līdzekļi ir pilnīgā kremļa kontrolē...
Atliek tik fantazēt, no kurienes tāds `skaļš` info ir latvians.lv rīcībā.
0
0
ej nu tiec gudrs...
0
par to krieviju
0
Kārtējā nacionālā naida kurināšana.
0
Nu nu, kāds tur nacionālais naids? Tā tak Krievijas iekšējā lieta, mums no tā ne silts, ne auksts.

P.S. Man nepatīk tēmas nosaukums- ar vārdu "slāvi" apzīmē ļoti daudzas tautības vēl bez krieviem: poļi, slovāki, čehi, slovēņi, bulgāri, grieķi, utt.
0
nee vienk publiska nirgaashanaas par "speeciigaako valsti pasaulee" un vinjas "vareno armiju"...
0
hmm grieki - slaavi ?

nu paareejie ar nav diez ko labaaki, vismaz nav imperiaalistiskaas domashanas, bet muslimu asinis piejaukushaas ;F
0
Lūsis nemāk lasīt starp rindiņām.Kāds fanātisks nacionālists, vai cits kāds kasīgs tips šito izlasot varēs droši teikt-krievi- pidari.
0
Nezināji? Grieķi ir rietumslāvi, tāpat kā bulgāri un vēl daži. Tamdēļ jau kirilica ietekmējusies no grieķu burtiem.

A par pārējiem- lēnāk pār tiltu, manī, vai zinies, arī 1/4 poļu asinis rit.
0
grieķi ir slāvi ? es tiešām nezinu, bet ,šķiet, ka Lūsis kautko jauc... nezinu. A varbūt ir.
0
Ir, ir slāvi. Pavēro indoeiropiešu valodas koku. Sengrieķu valoda tuvāka pārējām slāvu mēlēm, jaungrieķu gan tālu, bet uz tā paša zara vien ir.
0
man studējot medicīnu pirmajā kursā bija jāmācās latīņu valoda un daudzi grieķu valodas ekvivalenti.. es nezinu, vai tas, ko mums deva bija jaungrieķu vai sengrieķu elementi (galu galā neesam filologi) bet ar slāvu valodu ļoti maz līdzības. Līdzību uzreiz sadzirdi poļu, čehu, ukraiņu u.c. slāvu valodās, bet grieķu ... velns viņu zin. Labi, neiešu strīdēties, lai tā būtu.. To valodu koku pēdējoreiz skatīju gadus 3-4 atpakaļ. Tev noteikti informācija savaigāka un `jaunāka` . :-)
0
Muahahaha. es gar zemi. Nu taakaa krievi jau mums ir taadi stulbi cilveeki, tad nu shitajaa pat zinaama dalja patiesiibas vareetu buut.
Ma galvenais, lai tad, kad jamie savaa roogjinaa buus apmirushi, izvaac savus pretekljus no muusu valsts (njaa ceru, ka taa apspraagshana driiz notiks).
0
Nezinu, bet man šķiet, ka Lūsim par grieķiem ir taisnība. Valodas līdzība-nelīdzība neko nenozīmē. Piemēram, ungāru valodai ar somu ar nav gandrīz nekādas līdzības, bet abi ir somugri.
0
atstāsim to kompetentāku cilvēku, resp. filologu vai varbūt vēsturnieku ziņā... kad nu tāds še uzradīsies, tad arī ieviesīs skaidrību :-)
0
Ahā, nu labs i`, kad nākamgad studēšu vai nu vēsturi vai filoloģiju, tad es uzradīšos. ;)
0
Man ĢIS`ā pasniedz;ejs atgādināja tādu svarīgu jautājumu- kam tas vajadzīgs?
0
Gaidīsim ar nepacietību, lai apgaismotu mūsu tumšo neziņu.
0
to Viesulim: tu nevari iedomāties cik pasailē ir nevajadzīgu lietu... fak..
Tev labāk ir dzīvot mazā mikropasaulītē ? mucā audzis, caur spundi barots, ne ? forši !
0
pasaulē
0
Nevaig ar šim lietām, aizņemt savu dzīvi.Tad nebūs jāsaka -fak.
0
protams, labāk ir mikropasaulē .
Ja esi lasījis par Pinokkio bērnībā (es gan šaubos), tad atceries, kas notika ar Pinokio, kad viņš negribēja gūt zinības skolā, bet izvēlējās aimaukt uz Leiputriju haļavu dzīt... viņš pārvērtās par ēzelīti..
Līdzīga fiška bija Nezinīti uz mēness... Tur arī bija tāda Muļķu sala, kur knēveļi tik to vien darīja, kā izklaidējās un garīgi notrulinājās.. viņi pārvērtās par auniem :-)
0
Es jau teicu: jau kaut kas šķiet neinteresants, tad izvairies no tā.man piemēram interesē atrast kādu animētu shēmu par zemes un mēness orbītām un man tāpat ir skaidrs ka grieķi ir slāvi-man šis jautājums šķiet neinteresants, kā arī šī jautājuma ieskaidrošana citiem.Ja tu domā ka es tāpēc dzīvoju tikai savā mikropasaulē, tad tu esi visai aprobežots, vai arī tev vienkārši gribas padirst, kā jau truemetal forumā.
0
Ja es tā domāju, tad tas galīgi nenozīmē, ka esmu visai aprobežots. Un tu iepriekš nekā neteici, tik izmeti frāzes tipa `vai vajadzīgs`. Tas ir viens un otrs ir tas, ka es šo jautājumu apspriedu ar cilvēkiem, kuriem tas acīmredzot interesē (kaut vai priekš vnk erudīcijas), kad pēkšņi izlīdi tu ar repliku, kam tas ir vajadzīgs.. Ja nav vajadzīgs, tad lūdzu pasēžam maliņā un nemaisam citiem, nu ! A par tavām Mēness un Zemes orbītu animētajām shēmām parunāsim citreiz, kad man vai kādam citam radīsies interese.
p.s. kaut gan man šķiet, ka tu to tikai kā pirmo galvā radušos piemēru minēji, a varbūt ne, varbūt tiešām + man īstenībā ir pofig :-)
0
taadas galeeji labaas (nacionaaliskaas) aviizes nelasu...apshaubu taas faktu patiesiibu....bet ja taa ir taisniiba, tad priecaaties par citu nelaimi nav labi!!!!!
0
Druscinj bullshits pat griekju valodas piederiibu slaavu valodaam. Griekju valoda sastaada atsevishkju zaru indoeiropieshu valodu kokaa, kuram nav nekaa kopiiga ar slaavu zaru. Tad jau latvieshus vai leishus var saukt par slaaviem ar 1000x lielaaku ticamiibas garantiju, jo baltu un slaavu valodas ceelushaas no kopiigas baltu-slaavu pirmvalodas (zinaatnieki par to gan striidaas). Jaungriekju valoda, jaadomaa, attiistiijusies no sengriekju valodas, taapeec tai nevajadzeetu buut ne tuvaak ne taalaak slaavu zaram kaa sengriekju valodai. Un tas, ka kirilica izmanto atsevishkjus griekju alfabeeta burtus neko nenoziimee - piemeeram, muusdienaas ir diezgan padaudz ne-indoeiropieshu valodu, kas rakstiibaa izmanto kirilicu.
0
Eu Lūsene, kur paliki?!!!!
0
bljee kaut kas tads laikam var tikai krievijaa notikt!
0
Ko tev no Lūsenes vajag?
0
ehh,nu ko var par šito cepties!mūs tas neskar un miers!
0
Bļā, kārtējā aptrakušo nacionālistu provokācija - 100 punkti raksts ir safabricēts, paskatieties uz tiem uzvārdiem - Afigenovs, Gadilovs, nu skuju tādi tur patiešām ir tiem armijniekiem-pederastiem. Nav pirmā reize, kad latvians.lv publicē tendenciozus melus. kein respekt. latvians.lv to the wall!!!
0
Cepties vai necepties, bet ja tas raksts ir safabricēts tad tie latvians.lv ir maitas.
0
manuprāt par to nav 2 domu, skatos, ka sfinxters domā tāpat jau otrajā postā..
0
Bļā tas taču ir kā uz delnas redzams, sk. sadaļu ESI PUBLICISTS!
www.latvians.lv/modules.php?name=Su...
tur viņiem iet vaļā tas pats truemetāl klonu mežs un pils tikai citā līmenī :))
0
mosh paaugstinam arī mēs savu līmeni?
0
mankurti jobanie, cuukaam izbarot :F
0
kas tie tādi?
0
Safabriceets - nea. Izskaistinaats - varbuut. Iecheko BeerBear postu un apsties, kas tur linkaa. Lai arii sunju valodaa lasiit iisti nemaaku, bet nu sapratu, ka teema ir taa pati.

Taa luuk.

norchal : nu tie taksh ir krievi. Es par vinju nelaimeem iipashi gardi smejos. hehe
0
Es ar domāju, ka gluži no pirksta izzīsts tas raksts nav; izpušķots - noteikti. Piemēram tas par to, ka klienti var nopirkt nakti ar zaldātu, izklausās pārspīlēti. Tas, ka ģedovščinas ietvaros izvirtuši virsnieki drāž zaldeātus, gan ir ļoti pat ticams. Un Afinogenovs nav nemaz tik rets krievu uzvārds. Drīzāk būtu aizdomīgi, ja tur būtu Ivanovs, Sergejevs, Volkovs...
0
tipa >>>komsomolskaya pravda<<< vai jums pats nosaukums jau neizklausaas bishki paradoksāls???
0
bet ar latvians.lv ir vēl švakāk, literātu klubiņš :(
0
Izlasīju es to MK rakstu (pirmīt meklēju starptautiskajā saitā). Izklausās pēc ļoti izpušķota stāsta, bet par to, ka tādas lietas tik tiešām pie viņiem notiek, vairs nešaubos. Kas nevar nepriecēt.
0
Labi ,ka pie mums forumā tādas lietas tikai pa retam notiekās (virtuāli, protams). Kad vietnieki ar mužikiem pazemo un izvaro gaiļus ala broilerus. Dūži (pahani) gan ar to nesmērējas, bet norāda, kuri gaiļi ir jāpārmāca.
0
Vai ta boks ar ir krievu armijā dienējis, ka tik labus un detalizētus salīdzinājumus atrod?
0
Starpcitu, Vladimiram Putinam šodien ir dzimšanas diena. Tad nu Truemetal vārdā sūtam viņam slapju sveicienu... varbūt viņš pats vai viņa aģenti sēž šeit onlainā...
0
Nebūt ne... kad krievu armijas pēdējās paliekas izvācās no Latvijas 1994. gadā, man bija 14 gadi. Tāka gribēdams, nevar'ju tur dienēt.
0
Es viņam labprāt aizsūtītu beigtu lāci.
Tad tu esi gājis tai armijā vai nē, Ko boks?
0
Vienīgā saistība ar armiju man pagaidām ir izieta uzņemšana virsnieku- speciālistu kursā, kas bija šogad janvārī, bet tākā nenokomplektējās pilna grupa, tad tā lieta tika atlikta uz gadu... Tad nu 2006. gadā vajadzētu takā notikties.
p.s. runa iet, protams, par mūsu pašu bruņtajiem spēkiem.
0
es pagājušo ruden gandrīz iestājos studentu militārajā apmācībā, bet tur bija jāgriež nost mati, tas tā pēc reglamenta.
A vispār mūsdienās ja kas tad, viss jau notiek ar vadāmu raķešu un citas mašinērijas palīdzību...
Bet būtu vienalga labi kaut vai tai apmācībai iziet cauri.Vispār mēs ar Artuuru diskutējām par to matu griešanas jautājumu armijā, sievietēm piemēram mati armijā nav jāgriež, bet džekiem ir.tradīcijas laikam tik vienkārši nevar lauzt.
0
Šveices vai Zviedru armijā (es godīgi sakot precīzi nezinu, bet Eiropā toč) var pat dredus staipīt... par erokēzu pričeni gan nezinu :-) Tur rietumu armijās attiecībā uz matiem un reglamentu vispār ir krietni demokrātiskākas prasības, nekā pie mums. Nu ar to jau jārēķinās. Lāčplēsim spēks bija ausīs... bet mums ta matos spēka nav :-) Var jau arī paciest to matu apgriešanu.
A studentu militārā apmācība ir laba fiška... cik es zinu, ir arī studentu bataljons, kur tā pati armija vien ir, bet tik izstiepta uz 2 gadiem. Vai tā bija agrāg un tagad ir ieviesta tā studentu militārā apmācība, īsti nezinu, neesmu interesējies.
0
Labi ka vairs nav obligātā, bet tikuntā man nevarētu paņemt... Lūk laba dziesma no Morālās Atejas --->
Armijā es neiešu
Labāk ārā sēdēšu
Labāk alu iedzeršu
NĒ, armījā es neiešu

Labāk sev sievu meklēšu
Nevis armijā dzīvi pavadīšu
Labāk Latvijā dzīvošu
Nekā armijā es nomiršu

Armijā es neiešu
Matus nost es negriezīšu
0
Šodien ir arī PSRS kostitūcijas diena; sarkans datums kādreiz kalendārā bij.
0
to Zipaks- nu vismaz kara gadījumā būtu derīgs ?

p.s. Intar- nostaļģija ? :D
0
Eu , ta jau var taisīt augšā haju lai atļauj ar gariem matiem dienēt, kurš ar grib iet armijā?
0
Bok - nevarētu vis teikt, ka nostaļģija, vienkārši atceros, ka kādreiz dienu pirms manas dzimenes bij brīvdiena.
0
Tā, izpētiju indoeiropiešu valodas koku šodien: sengrieķu valoda skaidri un gaiši atrodas uz slāvu zara. Par jaungrieķu thetrve taisnība- uz atsevišķa zara.

Info avots: Ritas Lāces "Latviešu valoda 10.-12. klasei".
0
Iesaku balstiities uz autoritatiivaakiem avotiem :)

Ieskatam:
www.sas.upenn.edu/sasalum/newsltr/sum...
andromeda.rutgers.edu/~jlynch/language.ht...
0
Nu klausies, ja vidusskolas mācību grāmata nav gana autoratīvs avots, tad izglītības ministrija pelnījusi izrūnīšanu visi kā viens. >:(
0
Izglītības ministrijā viņi to ir pelnījuši arī bez šīs mācību grāmatas.
0
Jā pareizi! Lai pieliek učukiem pie algas lai paliek normālāki!!
0
Tas nu toch.Un šito stulbo reformu ar varējā drusku kulturālāk veikt.
0
Tēmas nosaukums tiešām ir gana nezolīds, jo krievijā nebūt ne vien slāvi dzīvo.

Bet vispār liela māksla, parādīt savu cēlimu, norādot otram, ka viņš sūdā iekāpis.
0
Čukčas rullē! Jē!!!!
0
bardaks kaa jau parasti
nu nemaak neviens laikam mieraa dziivot tieshaam laikam etniskaa tiiriishana buus jaatisa globaalaa liimenii zeel tikai ka hitlers beigts
0
Ag dies`! KAD? KĀ? KUR? Vai tu esi drošs, ka viņš patiešām ir beigts? Varbūt tās ir tikai baumas? Oh, mein Got! Oh, mein Got!
0
jaa tas gan edmund, nebuutu tie mati jaagraiza ari staatos paleekdamies... nu no vinas puses discipliinai arii jabuut ;F

vaacam parakstus karo4... taisam mataino bataljonu !
0
parakstos
0
bļa, kas tas par "nebūtu mati jāgriež, parakstītos", tu pimpi bļe marš uz studentu bataljonu - tur nav jāgriež nekas, atrunas te visādas, ha, tāds patriots , jaunais latviešu sonnenvolk un nav dienējis, pat zemessardzē nav bijis, pasaki vēl, ka tev nav B kategorijas autovadītāja apliecības????
0
heheh impulsiivais hippijs atradies
0
Baigi jau nu tev tur ko griezt...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas