Hard Rock Laager 2007
0
Apskatījos, ko tad estipoisi uz savu festu šogad sarūpējuši, pagaidām esošā infa ir šāda:

HARD ROCK LAAGER 2007
29-06-2007
Vana-Vigala

SOILWORK (swe)
VADER (pol)
ENTWINE (fin)
+
paljud teised
::: kokku 22 bändi :::
::: 10 eri riigist :::

Price 450/...
Doors 14:00

www.hardrockclub.ee/en/main.php?aken=KA...

Nu, pagaidām nemanu progresu, salīdzinot ar pāris iepriekšējiem gadiem. Bet tā jau fests pats par sevi ir ļoti labi noorganizēts, ir vērts apmeklēt.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
+ Cathedral
...
Price 495/...
0
Nu domājams ka CATHEDRAL ir jūtams progress.
0
Kaut kaa igaunnu hardrockclub (laager.hardrockclub.ee) iebremzee, parasti vinniem maajas lapaa ir normaali infa, bet varbuut vinni sleepjas politiskaas situaacijas ietekmee :))

www.hardrockclub.ee/en/main.php?aken=FO...

CATHEDRAL (UK)
SOILWORK (SWE)
VADER (POL)
ENTWINE (FIN)
KOSMIKUD
FORGOTTEN SUNRISE
GORESOERD
SMASHED NAIL SISTER
BURDEN OF GRIEF (GER)
GALADRIEL (SVK)
THARAPHITA
LOITS
MUST MISSA

Es a taa visai atturiigi skatos uz shii gada sastaavu.
0
Visi, kas redzēšanas vērti, jau redzēti... Nu ok, Vader nekad nevar būt par daudz, bet citi...
0
495 cik tas ir ? kadi 20 ls?
a kur tas isti notiekas?
cik parasti izmaksa celsh ja nestopo bet brauc ar sabiedrisko?
0
Jā, apmēram 20 Ls sanāk biļetes cena. Par sabiedrisko nezinu. Fests notiekas nelielā miestiņā Vana Vigala, kādus 45 km uz ziemeļiem no Pērnavas.
0
+ ENSLAVED (nor)
0
Nu tas jau ir patīkamāk :)
0
Pagaajshnedeell satiku Denisu, teicaas, ka Preternatural no Latvijas araid buushot.
Ja nekas taads gauzhaam labaaks neiekriit, tad vareetu pat aizbraukt.
0
ENSLAVED (NOR)
CATHEDRAL (UK)
SOILWORK (SWE)
VADER (POL)
ENTWINE (FIN)
AMORAL (FIN)
THARAPHITA
LOITS
MUST MISSA
KOSMIKUD
FORGOTTEN SUNRISE
GORESOERD
SMASHED NAIL SISTER
BURDEN OF GRIEF (GER)
GALADRIEL (SVK)
PRETERNATURAL (LAT)
OBTEST (LIT)
BRIDES IN BLOOM
FINISH ME OFF
SPITBLOOD
SMÕUK

Tikai atgādinājums, kur rīt jābrauc.
0
Nu ir pēcfestivāla paģiras izgājušas, var mēģināt arī īsumā komentēt, kā bija. Un bija, protams, prīmā :)

Tā kā no Rīgas izbraucām piektdienas vakarā pēc darba, tad festivāla sākumu nokavējām, ierodoties pēc desmitiem vakarā, kad uz galvenās skatuves pirms brīža bija sākuši Enslaved; izkāpjot no mašīnas un sadzirdot „As Fire Swept Clean The Earth” skaņas, žiperīgi iegādājāmies biļetes un traucāmies pie skatuves. Biļetes, tāpat kā pagājšgad, varēja iegādāties lētāk – par iepriekšpārdošanas cenu, ja tikai radīja gana pārliecinošu iespaidu, ka esi no Latvijas. Šogad gan bija vēl atsevišķi jāiegādājas aproce iekļūšanai „apsargātā” telšu zonā par 35 EEK, bet tas nu tā.

Pēc visa spriežot, mūsu ierašanās brīdī Enslaved savu uzstāšanos bija sākuši diezgan nesen, tā kā noveicās redzēt lielāko daļu viņu seta. Un tas tiešām bija to vērts, jo lai gan viņi principā šoreiz noignorēja savas daiļrades vidusposmu, koncentrējoties galvenokārt uz pēdējiem 2 albumiem „Isa” un „Ruun”, tomēr nogāza pāris gabalus arī no „Frost” un vienu pat no „Hordanes Land”. Uzstāšanās paskrēja kā vienā elpas vilcienā un visai augstā līmenī, arī skaņa bija baudāma.

Pēc tam, kamēr uz mazā steidža ņēmās jau bieži vaigā skatītie Loits, pieslējām teltis blakus jau laicīgāk atbraukušo biedru mītnēm, iestiprinājāmies, un drīz vien bija klāt laiks doties skatīt angļu doom un vēlāk arī stoner metal leģendas Cathedral, ar bijušo Napalm Death vokālistu Lee Dorian priekšgalā. Pirmais, kas likās uzkrītoši, bija vokālista līdzība ar Oziju Osbornu gan apģērbā, gan brīžiem arī kustībās; UN daža laba no dziesmām arī saskanēja ar šo imidžu. Tomēr Cathedral netrūkst pašiem savu, oriģinālu un lielisku dziesmu, kuras tad nu viņi arī nekautrējās nospēlēt, cik labi vien prazdami. Mana personīgā favorītdziesma no šī seta bija Ebony Tears no pirmā, visdomīgākā albuma, bet savu uzstāšanos šie beidza ar Hopkins (The Witchfinder General) – kā tad nu bez tā :)

Ar to tad festivāla pirmās dienas muzikālā programma bija beigusies, kas gan nenozīmē, ka visi dotos uz čuču; protams, tika itin brangi lakts un kretinēts līdz pat rīta gaismai, tiesa gan, kā ziemeļzemē pieklājas, tumšs nemaz nekļuva.

Nākamajā dienā, diezgan izvēlīgi būdami, sevišķi necentāmies izsekot līdzi visam uz skatuvēm notiekošajam, turklāt brīžiem pa gabalu dzirdamās skaņas nemaz sevišķi jaukas nelikās. Galīgi neveicās slovāku dark/gothic metal bandai Galadriel, kurus pamatīgi izčakarēja ar skaņu uz mazās skatuves – vairākas reizes pēc kārtas viņiem nācās sākt savu uzstāšanos no jauna, jo pirmās dziesmas laikā skaņa vienkārši pazuda vispār. Kaut arī pēc tam viss it kā sanāca normas robežās, nekādu sevišķo iespaidu šie neatstāja.

Preternatural bija tikuši uz lielās skatuves, un nospēlēja godam, īpašu publikas atsaucību izpelnoties ar Depeche Mode kaveri pašās beigās. Vēl ļoti jauku priekšnesumu uz lielās skatuves sniedza igauņi Tharaphita, pēc kuriem savukārt uz mazā steidza sāka ārdīties somu technical death jaunie censoņi Amoral. Vispār šamie iztirināja no saviem instrumentiem visai interesantus izgājienus, tādēļ viņu šovs šķita starp labākajiem šajā festā liekams, par spīti epizodiskiem stipri core-iskiem iestarpinājumiem.

Un tad jau beidzot bija klāt laiks galvenajiem hedlaineriem, salvenajiem poļu napierdalatoriem Vader. Domāju, te ir lieki ko komentēt, uzstāšanās bija vienkārši nevainojama. Angliski mēdz dažkārt lietot izteicienu „tight playing” – nu Vader spēlēja tik „tight”, ka i ūdens cauri netecēja, kā vienots, precīzs mehānisms. Repertuārā bija pārstāvētas visai daudzas viņu plates, sākot ar debijas The Ultimate Incantation” un beidzot ar pērno „Impressions in Blood”.

Pēc Vader devāmies atpakaļ uz teltīm, liekot mīksto uz „eesti elite tume muussika elektroonika” Forgotten Sunrise, kā arī uz Soilwork, kuru nelabie brēcieni un vienveidīgais džampdafakaps nu nemaz neraisīja vēlmi šiem tuvoties. Ar to arī festa oficiālā daļa bija cauri.

Kopsavilkumā var minēt, ka fests atkal bija labi noorganizēts, lielā skatuve izcēlās ar visai labu skaņu, un ar laiku arī noveicās – nebija ne karsts, ne lietains. Viss liecina par to, ka nākamgad jālaiž atkal.
0
Var vieniigi piebilst, ka festivaala oficiaalais merchandaizings shitajaa gadaa bija padevies lloti gejisks, taapeec neviens arii no man zinaamajaiem letinniem taa arii neiegaadaajaas festa kreklu, bet nu ja Hopkins iebaaziis Pernavaa tapusho krekla coveru, tad vareetu apmeeram saprast kaads tas izskatiijaas:))
Visaa visumaa fests bija just perfect, iznnemot merchandaizingu, redzeesim kaa buus ar skannu Blomee, gads ir treshais un taa kaa esmu bijis uz visiem Hard Rock laager saaokt ar tresho taa pastaveeshanas reizi, tad buus ar ko ieliidzinaat.
Treshajaa gadaa Hard Rock laagerii bija divi stage, cik saprotu Blomee tas veel nedraud, bet nu cerams, ka skanna buus krietni labaka nekaa divus ieprieksheejos gadus, igaunni shajaa zinnaa naudu nezheelo, kaut gan saliidzinot ar ieprieksheejo gadu nekaads progress skannas zinnaa nebija aciimredzami saskataams, tachu jaasaka tas ir shaada liimeenna pasaakumam vairaak nekaa ideaals.
0
Igaunnu bildes var ieluureet sheit:
gallery.alkohol.ee/v/hrl2007/...
0
HRL 2 steidži bija jau otrajā gadā, btw ;)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
vainamoinen
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas