antiokupacijas propaganda
0
Krievijā uzņemta Baltijas valstu okupāciju noliedzoša propagandas filma

- ta vesta tvnet

Igaunijas Drošības policija apgalvo, ka Krievijā uzņemtā jaunā propagandas dokumentālā filma "Baltijas valstis. Neapgūtās stundas". Filmā attaisnoti komunistiskā režīma noziegumi, tā satura ziņā īpaši neatšķiras no iepriekšējiem līdzīgiem darbiem, tikai šoreiz tas izdarīts ļoti profesionāli un liecina par propagandu jaunā līmenī, raksta "Eesti Päevaleht".

Filma uzņemta pēc televīzijas kanāla "Rossija" ("Krievija") pasūtījuma, un tās režisors ir pazīstamais propagandas filmu veidotājs Vadims Gasanovs.

Igaunijas Drošības policijas komisārs Martins Arpo sacījis, ka šoreiz filmai izvēlēts daudz nopietnāks formāts. Viņš uzsver, ka vēsture ir materiāls, kurā, pastiprinot vienas detaļas un noklusējot kādas citas, iespējams iegūt pilnīgi pretēju realitāti. Arpo arī norāda, ka Krievijas propaganda kopš 2006.gada, kad Eiropas Cilvēktiesību tiesa pirmo reizi atzina Igaunijas okupācijas faktu 1940.-1941.gados, ir mainījusies.

"Šajā ziņā Krievijai vairs nepalika argumentu okupācijas noliegšanai, un tā ķērās pie emocionālas noziegumu pret cilvēci attaisnošanas," norāda Arpo.

Vēsture šajā filmā tiek atspoguļota no kādas Latvijas meitenes viedokļa, mēģinot ar emocionālu un vēsturisku propagandas kadru palīdzību atspēkot "apgalvojumus par Baltijas valstu okupāciju".

Avīze raksta, ka atsevišķus kadrus no filmas bija iespējams redzēt arī Igaunijas televīzijā. Filmā ar emocionālu kadru un vēstures propagandas palīdzību atkal tiek noliegts Baltijas valstu okupācijas fakts.

Kā informē "Radio Svoboda", 2006.gadā Gasanovs uzņēma filmu "Ungāru slazds", kurā apgalvots, ka 1956.gada sacelšanās Ungārijā notika pēc ASV rīkojuma. Gasanovs uzņēmis arī vairākas citas propagandas filmas.

aicinu uz diskusiju.

kautkas sitik pretigs jau bija sagaidams. ir idejas ka lai so putru izstreebj?
varbut kadam ir gatavs scenaarijs filmai par to ko varetu kaa propagandu likt pretim?

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
pfff.... nu tak rietumvalstis nekad nav atzinušas Latvijas pievienošanos Krievijai de jure, runa ir par otro pasaules karu. aa kas veel R eiropaa tie sliktie ir vācieši-fašisti, par komunistu noziegumiem pret cilveeci tur diplomaatiskaas aprinaads nerunaa un parastaa tauta par to arii nemaz nezin-nedomaa-un neiedziļinaas taados jautaajumos, ta kaa... hmmm man ienaaca praataa domaa ka nu piem taadas organizaacijas kaa Visu Latvijai vai Klubs 411 vareetu uzņemties izveidot kaadu dokumentaalu filmu par komunistu zveeriibaa Baltijas valstiis vai kaut kaa taa. es šādu soli tikai atbalstiitu.
0
jee, mums ir pashiem savs sociaalo zinju redakotors. Sveicam bobiju
0
Pat šeit no politikas nav miera, gribas tomēr arī reizēm atpūsties no tā visa!
0
zārkā atpūtīsies.
0
bobij - beidz atgremot citu rakstus un taksh kjeries tad pie lietas tiigjeri :D
0
+1
0
Ok ir viena doma tb par paaris gramatinju aizliegsanu..
tikai nezinu kurai institucijai jaraksta iesniegums.
0
man ir doma par bobija aizliegšanu, bet es nezinu kuram bērnudārzam jāraksta iesniegums
0
bļeģ.
rīt Ozija koncis, bet truemetal.lv norisinās pļurkstēšana par Krievijas propogandām un skinhediem.

How low can you go?
0
Ne jau visiem tas Ozijs sevišķi interesē
0
Wrongtale ozijs acimredzot nav TRUE tapec ar nav izpelnijies ieksh notikumiem sadalu :D
0
tu bobij, jau nu vislabāk zini, kas ir trū.

klausās ac/dc un raksta par skiniem metal forumos :D
0
*ironija*
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas