viela pārdomām
0
starpcitu aizvakar gadnriz uzspragu kad manas rokas nonaca IZM akceptetaa macibu gramata un burtnica kristigaja macibaa 1. un 2.klasei.

noladetie satanisti.

jau tik agri berniem tiek skalota galva pretigi :/
un tas notiek valstiska limeni.
nesaprotu kapec netiek saglabata neitralitate?
ok sitas tiesham sadusmo. tad ja ta padoma ir verts uzrakstit gramatas par vikanismu jeb wicca, druidismu , dievturibu un bidit izm apstiprinaasanai.

riebjas ja religija tiek jaukta dzilji. ok ja sita dara nu tad vajag rikoties.

labi sry par agresiju un emocionalitati.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Kārtējā huiņa, kas rausta tikai bobiju, bet ne pārējos.... Eu Uggas onkul, nevari izdarīt tā, ka katra bobija tēma pēc 24 h automātiski idzēšas?
0
davai! rīkojies! Tagad!

vai arītu teiksi, kas man ir jādara, un es skriešu un darīšu?
0
Faun, tu man šito??
0
zini, nav gan veerts. goddemit, nekaada religija nav jaamaca, lai cilveeks pats izdomaa un izveelas, un to var dariit, kad ir biki vecaaks nekaa taa pirmaa/otraa klase.

bet vai tad taa kristiigaa maaciba ir obligaata?
0
Saproti nelaime jau tada ka tas gramatas ir sakumskolai sagatavotas un tad jau cilveks vairak no vecakiem un skolas ietekmejas. propaganda jau loti agri :/

pie tam padoma kad berni bus maciti pec shadam graamatam. mosh mums nakama paaudze bus taa ka blackmetalu klausisies cilveki tikai virs 40 gadiem. a visi pareji bus christian metal piekriteji :/
0
Bobi,kas tev par daļu?Ne Tavi bērni mācīsies.
Nu un?Ja cilvēks kristietis,tad viņš jau ir "apdiršanas" objebkts?
0
Šnicele saka tā - kāda propoganda? Bobij, ej propogandē tualetē! varbūt idzirsīsi ārā to lenteni, kas tev urbjās smadzenēs...
0
Bobi nedomaaju ka tur ir tik tragiska propoganda. Visticamaak tas ir vienkaarshi apspriedums par dazhaadam religiskaam teemaam un konfesijaam demokratiskaa gaisotnee. nepatiik-nelasi.

Lielaaks stulbums ir kristiit beernus agraa beerniibaa kad vinji pashi nespeej pienemt leemumus. Labi vien ir ka vismaz man paveicaas un nokristija par luteraani nevis piemeeram katoli. Bet anyway man tas liekas diezgan debiili beernus sveetajaa udenii agraa vecumaa meerceet
0
roof, piekrītu...lielu daļu nokrista (piemēram, mani) mazus. Un tur vairs neko nevari padarīt.
0
nav jau arii nekas jaadara, jo tas neko nemaina. nav tak nekaada jeegaa stresot par kaut kaadiem bezjeedziigiem rituaaliem, kas veikti tavaa beerniibaa.
0
Šnicelīt, atslābsti... tas nebija tev, mann mazo draudziņ ;) usi, susi...

Kas attiecās uz iem, kas bērnībā "pret savu gribu" ir tikuši kristīti.. phh... ļaujiet nosmieties... jūs droši vien pretojāties, un tas "svētais" ūdens iesūcās jums caur miesu un galvaskausu smadzenēs, ak manu vai!!! Iespejams tagad arī esat bik pasisti dēļ tā... tāpat kā es.. nokristīts luterāņu draudzē.. vai manu vai!! Kā lai es tālāk dzīvoju!! Katru reizi, kad dzirdu smago metalu, man sap galva.. jā... tur ir vainojams tikai un vienīgi SVĒTAIS ūdens! Es jau skrienu mušīt nost to kropli, kurš atļāvās man tecināt uz galvas, un dedzināt nahuj to iestādījumu! Vai arī jūs gribat teikt, ka man būtu janones pašam sava māte, kura mani tur, labu gribēdama, aizveda????? JŪS TO MAN GRIBAT PATEIKT??!???

:)

0
Es to atceros nevis kā ūdeni uz galvas, bet savas miesīgas mātes svētību, kas tiek nodota caur šo rituālu. Viņa toreiz tam ticēja, un es neuzskatu, ka tas ir kaut kas nosodāms. kristietība, kā ticība, nevienam ļaunu nenes! Un nevajag te pīt iekšā vēsturi ar krustnešiem un tamlīdzīgiem umņikiem, kas to izmantoja savtīgu interešu labā. Lai arī kristietība, kā visas ticības, lieliski atspoguļo visuma pamatlikumus, kas noved tikai un vienīgi pie mīlestības... ...pret sevi! Jā, mēs dzīvojam onānisma valstībā, kur visi nemitīgi ir krutāki viens par otru!

Esmu pateicīgs viņai par to, ka ir par mani rūpējusies. Un pirmām kārtām - garīgi! A jūs, apmulsušie, savas identitātes meklētāji, godīgi sakot, variet bezdēt cik jums tīk, ja nekā cita nav ko darīt. Tāpat, agri vai vēlu, nonāksiet pie tā paša secinājuma... cik jūs esat kruti, o jē! Pag pag... jūs jau tagad esat ahujenna kruti, ne?! Un es esmu tikai lohs jūsu acīs, jo jūs esat mega-trū džeki.

Katram savs redzējums... (lai gan, jūs vēl neesat atskārtusi, ka mūs visus vieno vieni un tie paši likumi, kam pamatā ir VIENA UNIVERSĀLA FORMULA)

..un tas, ka tie "ļaunie" tagad mīcās ap "taviem" bērniem (eu, pagaidi, nīkuli, tev nemaz nav pašam savu bērnu, ne????), ir tikai un vienīgi tas, kā tu GRIBI redzēt šo pasauli! Tāpēc es jūtos daudz reizes krutāks džeks, liekot mīksto uz tādiem, kā jūs, un tādiem, kas ar pilnu pārliecību "vērš šo pasauli par labāku vietu, kur atrastiem citiem, un, pats galvenais, PAŠAM, mmm... saldie puikas"! FUKK OFF!!!

Tas bija mans viedoklis, un paldies jums, ka uzklausījāt to! labprāt uzklausīšu arī jūsu variantus par tēmu, kas būs izvērstāki par "ļaunie VS labie" ;]
0
faun labs :D
0
gimmibērmāns, ble beidzas alins ;(
0
njaa visas religjijas veeta vienu un to pashu a atshkjiriibas taas iemanto tikai izejot cauri sociaalajam filtram. tb teoreetiski baigi skaisti tikai sociaali organizeeti realizeejot vienmeer kaukas nesanaak iisti peec priekshraxtiem. buutu baigi diivaini tachu ka dievs miileetu vienu tautu (?) vai kultuuru vairaak par citaam taapeec tieshi tai pieshkjirtu patiesiibu. nehuja. taapeec ir daudz pravieshu. daudziem ir taisniiba. bet patiesiiba tikai visiem kopaa ko cilveeki diemzheel nevar saprast. tb vainojiet cilveekus nevis religjijas.

man personiigi taadaa gadiijumaa vareetu buut (ja ljoti gribeetos) aizspriedumi pret patriotisma maaciibu. kam tas vajadziigs? lai ieniist krievus zhiidus vai vaacieshus vai lai piedzeraas pa jaanjiem nevis tad kad gribaas?
0
Manuprāt, vajag ticēt tieši tam, kas pašam šķiet pieņemams un pilnīgi JEBKĀDU literatūru par reliģiju iesaku lasīt kritiski, un daudz neuztraukties par to, ko raksta kaut kādās 1. klases reliģijas mācības grāmatās.

Un reliģija ar mūziku diezko labi neiet kopā :)
0
Bļe, kas tik pa pjanim neiet laukā :D tas tak IR pāļa efekts, vai ne? :D
0
iet iet religjija ar muuziku kopaa. labaakie piem pareizticiigo liturgjiskie dziedaajumi / musulmanju religjiskaas un kaujinieku dziesmas / budistu muuku dziedaajumi (taads power drone). energjeetiski laadeeta muuzika - pats labums. un nee nav gan gluzhi paalja efekts ja tas taa bija domaats
0
pag ja ieteiksiet kadu labu teksta atpazisanas trial programmu ko var parocigi lietot tad es atnesishu majas saskeneshu uzmetishu uz kada web vai ftp servaka un iedoshu izvertet.
0
Problēma ir nevis to grāmatu saturā, bet pašā faktā, ka tādas vispār tiek izdotas.
0
Njaa ari taisniba.
0
Kristīšanu cik zināms var veiksmīgi nomazgāt Daugavā :)

Arī manuprāt kristīgā mācība (nevis reliģijas/ētikas) jau pirmajā klasē ir garīgi garām. Kādā 8.klasē kā izvēles priekšmets būtu OK

Nothing.Alone, aizvakar, plkst. 14:22
Ja cilvēks kristietis,tad viņš jau ir "apdiršanas" objebkts?

Protams. Un vēl lielākā mērā kā bobijsxxx. Cik stipri ir jāapdauza galva, lai ticētu tām vecu žīdu pasakām ?
0
"Cik stipri ir jāapdauza galva, lai ticētu tām vecu žīdu pasakām ?"

nu nez, ja jau cilvēkam tās pasakas palīdz justies labāk, tad lai jau tic, kāpēc viņu par to apdirst? Man vairāk nenormāli liekas visi tie scientoloģisti un kas tik vēl tur nē...
es gan tam visam neticu, bet man patikās kaut kāda filozofa, tagad neatceros vārdu, teiktais:

Izdevīgāk ir dievam ticēt nekā neticēt, jo, ja
1) dievam tu netici un viņa galu galā nav, tad viss ok
2) ja ut dievam netici, bet viņa ir, tad ir dirsā
3)ja tu dievam tici, bet viņa nav, tad viss ok, tu neko neesi zaudējis
4)ja tu viņam tici un viņš ir, tad viss ok.

nu tā, sasummējot labāk ir ticēt, nekā neticēt:DD bet tas tā..atslodzei
0
Eu, bobiju parcela beidzot uz 2.klasi-Vo zajebis! Tu mums te ists gudrinieks! Labak neidi bet izlasi to ko skolotaja tev liek, un nepuksti savadak vel dabusi 2 un mammai negribas lai skolotaja pazvana uz majam!!! Ta jau visiem pietiek rupju par tam tavam kladem :D
0
Chaos, bet iedomājies, kāds žopņiks iestājes tev pēc nāves, ja tu esi ticējis NEPAREIZAJAM dievam? Pret citu dievu pielūdzējiem dievi nav visai iecietīgi. Galu galā Faustā grieķu pagāni tusēja pa augšējiem, siltajiem slāņiem, bet ķeceri - pašā apakšā :D
0
Turklāt kādi iebildumi Dievam varētu būt pret neticīgo - neko viņam nelūdz, neprasa; nelamā, ja kas nesanāk; nepiesauc viņa ienaidnieku, ja WC pāragri beidzies papīrs ...
0
Žīdi saka: Ticēsi Jēzum, nonāksi ellē
Kristieši saka: Neticēsi Jēzum, nonāksi ellē

Nu jebkurā gadījumā mums ir dirsā :D Kristīt vai nekristīt, tas jau pohuj :D
0
šodien pa Bastejkalnu vazājās svētie bariem vien un uzmācās ar savām svētām runām...
0
bobijam bērnu vispār nebūs.
0
Bīstami ir tad, kad Bobijs vai Šnicele runā par reliģiju.
0
es saprotu Robja sašutumu. man arī nav vienalga! es nevēlos, lai manam bērnam tie naivie cilvēki izskalotu smadzenes. protams, ja būtu visu (lielāko) reliģiju apskats, tad tas būtu tikai labi, tas iemācītu mazo cilvēku kaut cik spriest. bet ja tagad grib iestāstīt, ka ir tikai viena īstenā reliģija, esmu pret. mans bērns paaugsies un pats izlems, kas viņa sirdij tuvāk. nevēlos, lai būtu kā man, - jāapmeklē kristīgā svētdienas skola un piespiedus kārtā jāpiedalās baznīcas rituālos.
0
Latvijas izglītības sistēma taču vispār ir galīgā caurumā, ministrijai vajadzētu domāt, kā uzlabot vispārējo izglītības līmeni, lai centralizētie eksāmeni nebūtu ik pa laikam jātaisa vieglāki, kā panākt to, lai par skolotājiem gribētu strādāt sakarīgi cilvēki utt., nevis iebāzt sīčiem stundu sarakstā vienu pilnīgi nevajadzīgu mācībstundu. Galu galā valstij uzreiz ir par to jāmaksā, ne? Ja jau Izglītības ministrijai nav kur to naudiš likt, tad jau labāk tā vietā vēl vienu matemātikas stundu, vai lat.val., vai angļu val. vai da jebko, kas vismaz ir noderīgs priekšmets.
0
Nu gan Lūsis nodeva!! :) Bet taisnība jau ir, ar izglītības līmeni ar katru gadu paliek aizvien trakāk!
0
Nu nevar nepiekrist Lūsim...laikam jau to visu izlemj cilvēki, kam ar skolām ir visai tāls sakars. Kautkāds tur ISEC ierēdnis tak ne velna neatjēdz kā viss reāli notiek.
Un gan jau visa šitā sistēma atkal ir ievākta no kādas citas valsts.
0
Nu kamōn, vai ta nu tālāk par savu ne pārāk garo degunu nevar paskatīties? Kristietība tiek nolikta par pilnīgākā naivuma, stulbuma, kontroles un visāda citāda ļaunuma iemiesojumu. A bļa paši laikam levitē pusmetru virs zemes. Gudrie prātnieki varbūt nav nav nonākuši saskarē ar mūsdienu pamat/sākum skolniekiem. Tak tas ir gatavais piraņu bars. Cik gan nav stundu, kurās nav iespējams normāli strādāt skolotājam, jo nav iespējams savaldīt 40 sīkus brīvdomātājus. Labi pohuj, ka kristietība kā reliģija ir baigais murgs utt., bet galvenais taču ir un paliek morālās vērtības. Un bērniem mūsdienās tieši morālās vērtības akūti pietrūkst. No kā tad lai viņi iemācās ka pasaulē arī ir lietas ko darīt ir slikti? No TV? No stilīgajiem tīņu žurnāliem? No vecākiem, kas bērnus redz fotogrāfijās sev uz rakstāmgalda darbā? Ta lai labāk viņiem māca par 10 baušļiem un Dieva mīlestību 1.,2. klasē, kad viņi tajā vēl ieklausīsies. Kad paaugsies tāpat sapratīs, ka Kristietība nesniedz atbildes uz pārāk daudziem jautājumiem. A ja tiktāl neaizdomāsies - pohuj vismaz būs kkāda iekšējā morāle iesēdusies iekšā. Baigie krutie ateisti visi. Pasakiet atklāti - cik daudz jūs esat paredzējuši veltīt sava laika/spēka utt. nodarbībām ar savu bērnu, lai izaudzinātu viņu par labu cilvēku?

Fauns ļoti labi visu pateica, kāpēc neviens neizlasīja un nepadomāja?

PS
Ja rasu teoriju sāktu mācīt sākumskolā, tas laikam Bobsi neuztrauktu...
0
Jaa un Luusi tev informacijai.

vakar uz veikalu bij atnacis viens no taa moderna tipa vecakiem tjip perk visas gramatas bezmaz jo bernam uz skolu vajag. bet isti nezin ko. nu labi bija saraksts. tur skatos apstiprinats 2.klasei ar macibu dalas parakstu.
skatos ka taa ir rigas centra sakumskola pielauju ka nedaudzi zina kas ta par skolu.
cik pec savam zinashanam atceros ta nebut nebija religiska sakumskola. parsvara lielaka dala vinju beidzeju iet uz ndg un 1.gimnaziju.
un vel ir tada lieta
ka ta gramata bija ka sarakstaa ieklauta tb nu laikam ka pamatprieksmets.

nez izglitibas sistema tiesham ir sacekareta ja atlauj sitadu propagandu maukt :/

kautkas ir jadara. zinu ka esam samera bespecigi bet kautkas ir jadara.

0
"
kautkas ir jadara. zinu ka esam samera bespecigi bet kautkas ir jadara."

www.worldsex.com
0
Kristieši iet par tālu. Mums kaut kas ir jādara. Mēs to tā neatstāsim.

Kristieši iet par tālu. Mums kaut kas ir jādara. Mēs to tā neatstāsim.

Kristieši iet par tālu. Mums kaut kas ir jādara. Mēs to tā neatstāsim.

Kristieši iet par tālu. Mums kaut kas ir jādara. Mēs to tā neatstāsim.

Kristieši iet par tālu. Mums kaut kas ir jādara. Mēs to tā neatstāsim.

Kristieši iet par tālu. Mums kaut kas ir jādara. Mēs to tā neatstāsim.

Kristieši iet par tālu. Mums kaut kas ir jādara. Mēs to tā neatstāsim.

Kristieši iet par tālu. Mums kaut kas ir jādara. Mēs to tā neatstāsim.

Kristieši iet par tālu. Mums kaut kas ir jādara. Mēs to tā neatstāsim.

Kristieši iet par tālu. Mums kaut kas ir jādara. Mēs to tā neatstāsim.

Kristieši iet par tālu. Mums kaut kas ir jādara. Mēs to tā neatstāsim.

Kristieši iet par tālu. Mums kaut kas ir jādara. Mēs to tā neatstāsim.

Mums ir spēks. Es ticu. Es zinu!
0
Un kurš tagad ir stulbs?
0
bobij, man ir aizdoma, ka tu strādā kaut kādā grāmatnīcā. vai tik ne zvaigznē uz brīvības ielas :) globusā tevi nepaņemtu.
0
+/- pievienojos +Enemy+ paustajam.
0
Enemy, bet šim nolūkam taču var izvēlēties otru no divām iespējām - ētiku.
0
Mazais vai tad tas ir kads noslepums kur es stradaju?
precizi jau neteiksu lai tev ir par ko galvinju palauzit bet pateiksu ka matainie vispar reti pie manis iegriezhas.

Nja neonz ja nemaldos tu biji kristietis.
starpcitu kas pec konfesijas?
0
Strādā grāmatnīcā? Tu maz kādu grāmatu esi atvēris un izlasījis vismaz līdz ievada beigām? :D Ar tavu centību skolā tavs visbiežākais teikums tavā turpmākajā darbā būs: "McKomplekts atsevišķi vai ar čīzburgeru?"
0
manliekas Bobijs strādā Valterā un Rapā. manliekas vismaz.
0
Cepums Faunam un Enemy.

Nu neizvēlējās ētiku-pasaules gals?Toties iemācīs arī kristīgajā mācībā kaut kādas ētikas normas,kas būtu jāzin visiem.Un cilvēks nav jāvērtē pēc viņa reliģiskās pārliecības.bet,laikam,v... te vnk tas līdz smadzenei neaiziet,jo ir savā pārliecībā tiešām tālāk par savu degunu neredz.Priekā,urbiniet tālāk degunus.
0
Deth nesabojasim attiecibas galigi sarunasim ka talak tu infu neplatisi ok? :)
starpcitu ja kadam interese mums ir vakance.
alga nav parak liela toties. ir dazhadi bonusi piem metaliska dienas pavadisana. klausoties favoritest music uz tumbam.
maz cilveku kas vai nu iedzen garlaiciba vai ari lauj meditet un izlasit kadu gramatu.
lokacijas vieta ari nav elle rata.
tuveja veikala noperkamais foods ir loti kvalitativs.

hmz nothing alone ta vis nesaki ka nav javerte. ir piemeram loti dazhadas religijas.
piem es fanatiskos judaistus delj vinju religijas nevaru nekadigi pienemt un nepienemsu.

0
Bet es saku gan,jo man ir pie vienas vietas,tā teikt,kāda reliģija,galvenais,lai cilvēks man patiktu.

Taisni brīnums,ka tie paši neformāļi,frīki utt.zvēri var būt tāpat aizspriedumaini.
0
kāda infas izplatīšana. jebkurš cilvēks ieejot V&R un būdams apskatījis tavu profilu draugos, nē, pat nav vajadzības iet uz grāmatnīcu, tev galerijā manliekas ir bildes, kuras redzams tavs darbinieka krekls un veikala interjers.

fundamentālisti parasti pēc defaulta ir stulbi un aprobežoti, vai tas būtu musulmanis, jūdaists vai kristietis.
0
Nu nez par to ētiku, es domāju, ka tas variants, ka var izvēlēties mācīt ētiku vai kristīgo mācību ir gana optimāls. Vienīgi man ir stipras šaubas vai no ētikas būs lielāks labums, kā no kristīgās mācības, jo ētika ir savā ziņā plika zinātne bez īpaši personiskām piesaistēm. A savukārt kristietībā tomēr māca ka viss izriet no Dieva mīlestības, nevis no plika principa ka jābūt ētiskam jo tā ir redz pieņemts. Manuprāt tāda personiska bērna uzrunāšana varētu iedarboties efektīvāk, nekā plika klāstīšana, ka sist Anniņai nav ētiski, jo tas nav ētiski. Ētiku jau tāpat māca, kaut kādā 7. klasē laikam. Nu i tolks? Visi pasēž paņirdz, dabū ieskaitītu (jo priekšmets nav uz atzīmi) un viss. Ja to mācītu 1. klasē varbūt tam vēl būtu kāda jēga.

Bobsis atkal paspīdēja ar savām nepārspējamajām zināšanām reliģiju jomā. Visu laiku runa gāja par kristietību, te pēkšņi šis pārmetās uz jūdaismu. Varbūt būsi dzirdējis, ka kopš kristietība atdalījās no jūdaisma, tās ir divas pilnīgi dažādas reliģijas? Un sevišķi stulbi tas ir tāpēc, ka jūdaisms ir ebreju ticība un viņi nevienam to nevēlas uzspiest (jo uzskata sevi par izredzētajiem). Starp citu, pirms turpini bārstīt savas gudrības, varbūt atbildēsi uz manu jautājumu - cik daudz laika Tu taisies veltīt, lai ieaudzinātu savam nākotnes bērnam morālās vērtības tādā mērā, ka viņš izaugtu par kā tautā saka "labu cilvēku"? Jeb varbūt tev liekas, ka pietiek viņam ieaudzināt rasu naidu un ar to šai saulē pietiek?
Un pirms sāc dirst par rasēm, neaizmirsti, ka vismaz pēc ārējiem dotumiem, tu galīgi neesi pirmšķirīgs ārietis (pēc nacistu standartiem).
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas