Intervija ar DARK THE SUNS
0
Mums visiem labi zināms, ka grupa Dark The Suns šī gada maija mēnesī uzstāsies Rīgā un Cēsīs kopā ar latviešu Frailty un Preternatural. Tādēļ arī P3lican Team ir sagatavojuši nelielu interviju ar Mikko un Inka, lai latvieši palasa, kas lācītim vēderā.

P3lican team: Pēc tam, kad biju izlasījusi jūsu grupas biogrāfiju, es pamanīju, ka kopš 2005.gada jūs esat daudz sasnieguši – vai tas bija galvenais mērķis vai arī tas notika dabiski? Ko jūs par to domājiet?
Mikko:Šīs grupas galvenais mērķis jau no pašiem sākumiem līdz pat šodienai ir bijis kombinēt skaistas klavieru melodijas, smagās ģitāras un tumšus vokālus. Mēs visu laiku esam bijuši apzināti par to, ko daram un ka esam investējuši daudz darba. Es domāju, ka tas funkcionē diezgan labi.
Inka:Protams, mēs esam bijuši mazliet pārsteigti par to, cik daudz ir noticis kopš mēs pievienojāmies grupai 2006.gada pavasarī - bet mēs visi esam spēlējuši daudzās mazākās grupās un projektos pirms DTS, tā ka mums visiem ir gara vēsture instrumentu spēlēšanā un mūzikas radīšanā. Kā jau Mikko minēja, mēs esam veltījuši tik ļoti daudz darba šai grupai, ka tas ir lieliski, ka mēs esam arī kaut ko sasnieguši 

PT: Ko jūs domājat par spēlēšanu Latvijā un kas jūs pārliecināja to darīt?
Mikko: Mums ļoti patīk uzstāties un esam nospēlējuši vairāk kā 35 koncertus Somijā pa pagājušo gadu vien. Ar visiem šiem koncertiem esam arī atbalstījuši savu debijas albūmu “In Darkness Comes Beauty”. Esmu pārliecināts, ka Latvijā spēlēt būs jauki. Pie tam – šis arī būs pirmais koncerts ārpus Somijas un to mēs nepacietīgi gaidam.

PT: Ko jūs domājat par latviešu grupām FRAILTY un PRETERNATURAL?
Mikko: Esam klausījušos viņu mūziku caur myspace – laba mūzika, labas grupas!

PT: Kas motivē jūsu mūziku? Kas jūs iedvesmo?
Mikko: Man ļoti patīk spēlēt klavieres. Visas dziesmas spēlēju ar klavierēm vai sintazatoriem. Tad es aranžēju pārējos instrumentus,lai atbalstītu melanholiskās melodijas un skumīgo atmosfēru. Es uzskatu, ka skumjas ir spēcīgākās sajūtas pasaulē. Tā ir patiesi efektīga sajūta, kas liek cilvēkiem pārstāt domāt par savām dzīvēm katru dienu.
Inka: Arī es visas savas dziesmas esmu sarakstījis ar klavierēm. Spēlēju kopš 6 gadu vecuma, tādēļ par spīti tam, ka mīlu spēlēt basģitāru, klavieres tik un tā paliek mans svarīgākais mūzikas instruments. Skumja atmpsfēra un melanholiskas sajūtas arī man ir svarīgas kā motivācija.

PT: Līdz šim – kādas atsauksmes esat saņēmuši par saviem ierakstiem?
Mikko: Mūsu debijas albūms ir saņēmis daudz labu recenziju no mēdiju puses. Cilvēkiem patīk mūsu mūzika un tas, protams, ir ļoti labi, jo ieguldītais darbs bija patiešām liels. Brīnišķīgi, ka cilvēki to novērtē.

PT:Kā jūs attiecaties pret kriticismu, kas ir tik bieža parādība šajā metāla žanrā?
Mikko:Es domāju, ka kritika nekādi neiespaidos mūsu mūziku. Es pirmkārt spēlēju pats sev un tas ir lieliski, ja cilvēkiem patīk mana mūzika, bet ja kādam nepatīk, tas ir ok. Es par to nedomāju.

PT: Ko jūs uzskatāt par savas muzikālās attīstības virsotni un kādi ir jūsu mērķi?
Mikko: Diena, kad Somijā pirmo reizi ieraudzīju mūsu albūmu veikalos, bija kolosāla. Arī tūre “In Darkness Comes Beauty” ar vairāk kā 15 koncertiem bija ļoti jauks laiks.
Inka: Šovasar mēs spēlēsim pēc iespējas vairāk koncertus un pēc tam, visticamāk, ka rudenī, sāksim ierakstīt nākamo albūmu. Pusi albūma (sintazatorus, ģitāras un basu) ierakstīsim paši taustiņspēlētāja Juha mājas studijā – tieši tā darījām ar debija albūmu. Mēs sarakstam jaunas dziesmas visu laiku un priecājamies par ierakstīšanu!

PT: Vai atbalstiet jautrošanos mēģinājumu un koncertu laikā? Vai iedrošiniet sevi ar alu vai kādu stingrāku alkoholu?
Mikko:Ir jau patīkami iedzert kādu aliņu pirms koncerta, bet tas nav tik būtiski. Kā mēs sakam Somijā “Joo ja kaljaa!” 

PT: Cik svarīgas jums ir liriskās tēmas, vai ir kas tāds, ko vēlaties visiem pateikt caur tekstiem?
Inka: Es uzskatu, ka teksti mūzikā vienmēr ir svarīgi, bez tiem nav stāsta. Tie atspoguļo un pastiprina gaisotni, ko rada mūzika un melodijas… Savos tekstos mēs runājam par skumjām un nomācošām domām, visiem dzīves tumšākajiem brīžiem. Daudzās dziesmās mēs pieminam nakts tumsu – arī tad, kad pasaule guļ un tu esi viens pats, ir atrodams skaistums.

PT: Ko jūs gribētu pateikt latviešu publikai pirms Dark The Suns koncerta?
Mikko: Apmeklējiet mūsu mājas lapu www.darkthesuns.com un klausieties mūsu singles. Tiksimies maijā Rīgā un Cēsīs!!!

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
diezgan kretīniska intervija, bet muzons ok, paklausīties kādreiz var
0
"Daudzās dziesmās mēs pieminam nakts tumsu – arī tad, kad pasaule guļ un tu esi viens pats, ir atrodams skaistums."

Es īsti nezinu kāpēc, bet šitais made me lol.
0
0
Nu pipec; tāda recenzija; +10 :D Par visiem 100% ataino notiekošo. Tāpat, kā tā intervija.
Šitie tiešām skan tā, itin kā Nightwish pēkšņi būtu pārdomājuši tālāk darboties, izķēruši Somijas galvaspilsētas ielās pirmos 4 garāmgājējus, uzkāruši tiem savus instrumentus un likuši tālāk spēlēt zem sava nosaukuma; tikai nekādu operdziedātāju! Nav ko apkaunot mantojumu, tādēļ nāksies growlot! Tu dzirdēji? Nedziedāt, es saku! Maksimums, pačukstēt atļaušu pārmaiņai; bet tas arī viss!
OMG; kur te tas kaku stūrītis?...
Ja kas var būt par šito satriecošāks, tad vienīgi atmiņā neizbēgami ataustošie austrieši Autumn Clan - precīzi tā pati mūzika; ar neaizmirstamiem tekstiem:
"You're the one I adore
but I can't find you anymore
I'm hunting you there in the night
in the forrest you will hide..."

Long live new gothicism!
0
Kur tur var Nightwish saklausīt ? Gan jau koncī visi dzirdēs un tad jau redzēs kā reāli ir ... A pretī uz sitiena šitādu recenziju varu iedot, man liekas samērā objektīva:
www.metal-observer.com/articles.php?lid=1&...
0
Dadzeršu alu un MA tulīt savu 100/100 punktu recenziju uzmaukšu, ģelov ta kuča ... ja nebūs slinkums ... a man vislaik slinkums ...
0
Nu tak ir ar melodijas kā no mobilā telefona, kā nebūs Nightwish. Moš, tam bābietim vismaz padziedāt atļaut varēja, lai vai kādai daudzveidībai?
0
Ja melodijas kā no mobiļņika - tad tā jau ir Baha / Bēthovena klases mūzika ...
0
Biežāk gan no turienes "Čornij bumer" var dzirdēt...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas