Metāls- kāpēc?
+2
Sveiks, manu metālisko draudziņ,

Sākšu ar to, ka esmu novērojis, ka te rosās dažāda vecuma, nodarbošanās utt. un visādi citādi raiba publika. Tad nu man rodas jutājums: kāpēc jūs klausāties (spēlējat, muzicējat utt.) metālu?
Manā prātā nāk sekojošas atbildes:

1.Kā noprotu, šī mūzika jau sākotnēji bijusi kā protests pret dažām sociālām vai gluži vienkārši iekšējas dabas problēmām, un tas ir veids kā izkliegt savu sāpi, savu dumpinieka garu utt.

2. Jums gluži vienkārši patīk ģitāru rifu, mežonīgu bungu vai kādas tik tur vēl katram subžanram raksturīgās skaņas. Arvienvardsakot, jūs parāk neiedziļinaties lirkā- vienkārši patīk tās skaņas.

3. Jūs pēc dabas esat ar nedaudz pesimistiskām ievirzēm un, piemēram, dūms vai blekmetāls atspoguļo visu jūsu būtību, jūs analzējat liriku utt.

4. Tas vienkārši ir kas nedaudz citādāks, ne visiem saprotams, un šis fakts vien liek jums justies labi.

5. Jūs neklausāties metālu vienatnē, taču jums patīk festivālu, MP u.c. pucēšanās vietu aura un cilvēki no šīs kopienas, kurus jūs jau pazīstat.

Galu galā, saprotu, ka ne visus subžanrus vajadzētu bāzt vienā maisā, jo laikam power metāls un funerālis ir dažādiem dvēseles stāvokļiem, bet mani interesē, kas ir tas, kas jums liek turpniāt klausīties šo pēc dabas tomēr dumpiniecisko mūziku un vai, piemēram, uz vecumu nesāk gribēties ko mierīgāku, nerodas apjausma, ka agresiju ar agresiju nepieveksi un citi pensionāru uzskati. ??
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
kad bija kādi 15 gadi, tad bija 4.variants, tagad 2ais.
0
2. variants no sakta gala, kaut ari es nesmu nekads oldskulais metalheads
+1
Es tik, man tik patīk skatīties uz ģitārām un jā, skaņa, ahm.
+1
2. un daljeeji 3.
+1
nu nezinu drošvien ka gan 2. gan 3. variants, daļēji varbūt arī 4. Ir grupas kur klausos tikai mūziku, citas kur mēģinu arī tekstos iedziļināties.
+1
1. jau neviens neatzīsies :D

Bet ja reāliskatās, tad pa druskai no visa, izņemot 3., un visvairāk 2.
0
Visvairāk tā kā 2. variants būtu atbilstošs...
+1
saakotneeji laikam 2 ar noslieceem uz 4 tachu veelaak 3 un 1 un liidz ar koncentreeshanos uz shiem parametriem paareja no metaala kaukur taalaak. peec tam atvaljinaajums un taga akal 2 ar noslieceem uz 3. zajebis algoritms
0
nu vairāk jau tas 2.variants.
-2
Jautājums ir tikpat stulbs, kā: ''Kāpēc tev garšo olīves?'' vai ''Kāpēc tev patīk zaļā krāsa?''...
0
Nu, nezinu, man 1 ir aktuāls visu laiku. 2 - protams, patīk tā kašāšanās (šobrīd klausos DETENTE) bet ne tikai - teksti ir aktuāli - pie jēzusmetāla ne tik labi jūtos kā salīdzinot ar sociāli aktuālajiem vai Welna parautajiem - tā kā 3 arī, bet ne jau doom vai black vien - heavy/thrash/death/grind arī raksta aktuālus tekstus. 4 - protams - šī mūzika nav domāta stulbajam pļeskotāju baram!!! 5 - kā bez tā - tas taču ir mans dzīvesstils. Varbūt ne uz katru festu, bet man interesējošos cenšos garām nelaist!
Tā kā ar nelieliem pielabijumiem sevī varu saskatīt visus piecus variantus un ne no viena netaisoos atkāpties.
Tā lūk!
+1
1.
+1
(tas nenozīmē, ka es to 1. iedaļu formulētu tieši tāpat kā tu, tas tikai nozīmē to, ka man tas liekas visatbilstošākais no piedāvātajiem, jo ir nu tāds... fundamentālākais).
Un otrais vienkārši izklausās kaut kā pārāk bobijiski.
+1
Bet ja pašam sava atbilde, tad tāpēc, ka tieši metālā mēdz būt tā mūzika, kas dažādus pasaules faktorus skata vistiešāk acīs, spļauj pa taisno sejā un saka skaidri, ko domā un kā jūtas. Vistiešākā neirozes, agresijas un baiļu izpausme.
+1
Nu jā un vispār, metāls tak ir šim laikmetam ļōōti atbilstoša mūzika. Vienmēr, kad kaut kāds jaukucis smagucis skan, ir tāds iekšējais mieriņš, harmonija. Tā teikt, garīgā dziedniecība. Ja visi valstu prezidenti klausītos metālu, ziedi ziedētu daudz krāšņāk un lapas būtu daudz zaļākas!
+1
oi man gribas gulēt, vispār nerakstas
0
1., 2., daļēji 3. un 4.
+1
"Jautājums ir tikpat stulbs, kā: ''Kāpēc tev garšo olīves?'' vai ''Kāpēc tev patīk zaļā krāsa?''..."

Njā, droši vien nav nekas intelektuāls, un vispār mans mērķis nebija, lai visi tagad sauktu tos cipariņus- tās bija tikai manas pāša pārdomas par tēmu. Lieliski būtu, ja jūs pastāstītu paši savu iemeslu.

RuncisRenars, bet vai tā visa metāla padarīšana kopumā tomēr nav pesimistiksi, agresīva? Nāk prātā stulbais teiciens, par to, ka, kam gan vajadzīgas liekas negatīvas emocijas, ja visapkārt to jau tāpat ir tik daudz? Iekšējais miers, saki? Īsti nesaprotu. Domā, tāda kā negatīvās enerģijas izlāde? Nu, ir jau daudzi veidi, kā izlādēties- sports, piemēram.
0
Metāls, un mūzika vispār, ietver sevī visdažādāko emociju spektru. Metāls nebūt nav tikai negatīvs...vispār savulaik tas man bija mierinājums, zāles pret dzīvi. Mūzika, kas tieši otrādāk pozitīvi uzlādē. :) Sports ir pavisam cita rakstura lieta. Diez vai tas raisīs pārdomas vai precīzāk sportam nav vēstījuma, mūzikai ir.
0
a patīk un viss, ko tur daudz spriedelēt. distortion and double bass drum - tas viss silda sirdi
+1
Jā, apmēram, negatīvās enerģijas izlāde. Un metāls nav tikai negatīva un depresīva mūzika.

Sports ir jauka lieta, bet, kā jau teica Dandala, sportams nav vēstījuma, tas, ja to var tā iedalīt, ir vairāk fiziska izlāde, mūzika būtu vairāk garīga izlāde.

Bet, protams, ir jau arī cilvēki, kas mošingu, bangingu, nailingu lol un citas metāliskās aktivitātes tīri labi veido sportiskā garā ieturētas >:)
0
Pesimismu var meklēt pie Emo ... metālā ir pāris stilu, kur ir samērā daudz skumīgas mūzikas (Doom/Gothic), un daudz vairāk, kur ir jautra mūzika (Hard'n'Heavy, Power, Thrash, Folk). Lielākā daļa Metāla novirzienu var būt (bet ne vienmēr ir) agresīvi.
+1
mh
agresīva - vairāk jā
pesimistiska / skumja - vairāk nē
0
Es aizvien neesmu spējusi atbildēt, kāpēc es klausos kaut ko tik "drausmīgu un depresīvu" kā metāls. Visi minētie varianti man atbilst, bet ar lielāku patiku uz smagās mūzikas skanējumu pašu par sevi :) Kaut gan klausos ne tikai bleķi
+1
tach intensitaate. laadinjsh var buut gan pozitiivs gan negatiivs
0
nu nez, var jau sportot, taa vnk, lai kacaatu musiisus, tad jaa, tur nebuus veestijuma un tikai fiziskais..
bet, es uzskatu ka sportaa ir gan fiziska, gan gariiga izlaade un arii uzlaade, un arii veestijums ir, piemeeram ciinu sportos..

no tiem cipariem man visraksturiigaakais ir 2. un 3... agraak bija 1. un 4. ..

klausos tieši tās grupas, kuru lirika man patīk, un mūzika pastiprina to liriku un dod fīlingu..
-1
Būtībā visi, metāls ir un paliek metāls, izejas nav...
-1
....viss ir metaals, izejas nav!!!!
0
6. 666
+2
(klausos, spēlēju, muzicēju metālu, jo tā man liek Sātans, atvečaju)
0
nu tak atkariiba arii rodaas. tad kad kopsh beerniibas esi klausiijies metaalu un veel shausmiigaakas lietas tad zin taa uztvere ir tiktaalu pielaagojusies ka kaukaadus mazaak intensiivus kairinaajumus vispaar nevar uzskatiit par kauko ieveeriibas cieniigu.

tiko izlasiiju beigas ja tam jautaajumam
+1
2.variants - patīk ģitāru rifi, balsis. Mūzika garastāvoklim, kad punk ir par švaku. Forši cilvēki!

Nekādu filosofiju, kastu vai dzīvesstilu tajā nesaskatu.
Esmu arī absolūti mierīgs, nedepresīvs un neagresīvs cilvēks, kā lielākā daļa maitaino, starp citu. Daudziem tā ir tik tāda izrādīšanās. :)
0
1.
+1
Viennozīmīgi 5.- "patīk festivālu, MP u.c. pucēšanās vietu aura". Jo man patīk pucēties. :)

Bet, ja nopietnāk, tad iesākumā vairāk bija tas 1.var. un daļēji 2.var., tagad primārais ir 2.var., bet nevar noliegt, ka sava daļa 1.var. romantikas joprojām ir saglabājusies.
0
1
2
3
4
Līdz ar to arī 5
0
Es loti atvainojos par so offtopicu, bet kaa var dabut privilegiju, lai rakstitu recenzijas "recenzijas" sadalaa? :)
0
^nekādu privilēģiju nav, raksti un sūti uz lapas apakšā redzamo meilu un apbruņojies ar pacietību.
0
skaidrs, paldies :)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Dethecrator
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas