Obligātā literatūra t.i. m
0
Runcis Renārs ierosināja domu aizsākt diskusiju par to, kas jūsuprāt būtu tās nedaudzās metāla un arī roka blices, ko kaut kādu pozitīvu iemeslu dēļ noteikti būtu jāzin un kaut mazliet jāciena.

Aizsākšu ar banāli vispārējiem, taču manuprāt neapstrīdamiem piemēriem:
Led Zeppelin
The Beatles
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+2
Black Sabbath viennozīmīgi.
+2
Tā pati Metallica
0
Kas, bļeģ, par delīriju trijos naktī iestājies? :) Rokas nepiekusīs drukāt?
Še saite:
www.classicrockbands.nl/
Manuprāt, aptuveni objektīvam priekšstatam par notiekošo, kaut apmēram būtu jāzin tas viss, no Buddy Guy līdz Velvet Underground. Uz to arī tiecos...
Kas attiecas uz metālu - kad par augšminēto bišķi priekšstats izveidojies, nevajadzētu būt grūtībām atsijāt graudus no pelavām; laba materiāla pietiek, atliek tikai izvēlēties; galu galā, man svarīgāki Gods Tower, citam - Sonata Arctica, kā lai tur kādu kopsaucēju izvelk, pagrūti iedomāties.
+1
Mazliet dīvains tas saraksts šķiet -- Kraftwerk, Opeth un Korn pie "Classic Rock" ? Izskatās pēc viena čaļa "Favourite bands list". :P
+1
Nekā dīvaina neredzu - klasika nav tikai britu blūzroks, vai zinies; tā nu ir sanācis, ka šīs trīs grupas atbildīgas par nopietniem pavērsieniem rokmūzikas vēsturē, un ieguvušas milzumu sekotāju.
-1
Kraftwerk ir tīrākā elektronikas grupa un nezinu nevienu rokgrupu, Korn un Opeth veidotas 90-ajos gados un īsti nav "ietekmējošas grupas, kas būtu jāzin visiem" (nu labi, Korn varbūt par Nu Metal popularizēšanu kaut kādu cepumu ir pelnījuši). Un tajā sarakstā nav Kreator, kas noteikti ir jāmin pie Thrash Metal grandiem un "often credited with helping create death metal, by containing a few elements of what was to become death metal."
0
*nezinu nevienu rokgrupu, kas būtu no viņiem ietekmējušies*
tā es domāju.
+1
Atkal strīdamies ne par ko...

Par Kraftwerk - atver jebkuru rokenciklopēdiju, un atradīsi gana atsauču par ietekmi uz rokmūziku tās tradicionālajā izpratnē:
en.wikipedia.org/wiki/Kraftwerk#Infl...

Kreator - nu varētu jau būt pieminēšanas vērti, taču, ja tai sarakstā ir Metallica, Megadeth, un Slayer, viss pārējais jau būs tikai detaļas.

Opeth - šķiet, žurnāla Classic Rock lasītāji aptaujā atzinuši šos par visu laiku labāko metāla grupu... Tas, protams, ne par ko īpaši neliecina - ja nu vienīgi par to ietekmi, kāda ir šai grupai uz to cilvēku prātiem, kas īpaši tai mētālmūzikā iedziļināties nemēdz.
Vismaz es pazīstu dažus, kas mēdz izteikties, ka ienīst metālu - bet Opeth, tai pašā laikā, mīl.

Vsjo; ir jau vēls, t.i., agrs, mans iet gulēt :)
-3
heresy: Kopsh kura laika teh beatles ietilpst rock un/vai metal! Stulbeniite mazaa :D
Infestus/Drako: jautaajums ir par ietekmiigajaam rock/metal grupaam, nevis par visiem projektiem kas kautko ietekmeejushi.
+9
Nē, jautājums bija par "metāla un arī roka blices, ko kaut kādu pozitīvu iemeslu dēļ noteikti būtu jāzin un kaut mazliet jāciena"...
Tādu, manuprāt, nav. Tādēļ ka (atkal manuprāt) katrs līdz savai patreizējai mūzikas izpratnei ir gājis savu ceļu, iekāpis tajā vagonā ātrāk vai vēlāk, balstoties tikai uz sev vien zināmām (vai nejaušām) apstākļu un gadījuma sakritībām.
Ja jautājums būtu par "svarīgāko grupu ieguldījumu vispasaules metalizācijas vēsturē", atbilde būtu pavisam cita, taču, varat spļaut man gīmī, bet (tieši man) Black Sabbath, Iron Maiden, Megadeath un vēl vairākas, tā saucamās "kulta" bandas ir absolūti neinteresantas. Tā vietā varētu nosaukt daudz nemetāla bandu, kas mani "noveda" līdz metālam, bet tas jau ir pavisam cits stāsts :)
0
Ķipa, ja nezini to listi - Tu esi duraks. :p
Kā Valdis saka, katram savi apsvērumi, vēlmes un taciņas kuras aizvedušas līdz "brīvībai". Bet nu, protams, saraksts noderīgs, ja gribas gudri muldēt par citu grupu ietekmēm utml, katrā ziņā vērts paskatīt brīvajā laikā :)
+2
Vai labi ShIzzz, ka es tāda stulbenīte - The Beatles itin nemaz nav ietekmējušas itin neko un spēlēja viņi nevis bigbītu un roku, bet japāņu tautasdziesmas, ne?

Vismaz man tā britu "strādnieku šķiras mūzikas" rašanās liekas ļoti būtisks pavērsiens, jo tā jau bija salīdzinoši smaga (salīdzinājumā ar dejojamu rock'n'roll un tā paveidiem)un tajā skatuviskumu un vizuļus nomainīja skarba (tam laikam) un vienkārša attieksme.
+2
Re - kad runa ir par mūziku, Heresy sāk stāstīt sasodīti viedas lietas :)
Vispār interesanti ar to roka klasiku ir, es jums teikšu. Tieši Bītlu gabals "Helter Skelter", taču, tā teikt, radīja "pirmo blekmetālistu" Čārlzu Mensonu :)
Un īru blūza ģitārista Rorija Galahera (tas mūziķis, kura dēļ instrumentu rokās paņēma Glenn Tipton, ja kas) grupa Taste varētu būt nodefinējusi metāla skanējumu jau pirms Black Sabbath.

Bet kopumā jau ir tā, kā te dažs augstāk runā - jo vairāk klausies ko no ar smagajiem nesaistītām lietām, jo vairāk arī no metāla kas pielec. Kā smejies, visa mūzika tik un tā nāk no viena avota, un galīgi nav svarīgi, kādā veidā mēs to aizķeram.
Tomēr tas neizslēdz faktu, ka kaut kādiem orientieriem, pēc kā vadīties visā šajā lērumā, tomēr būtu jābūt.
+1
Heresuk, ar šito tēmu tu esi pārkāpusi sviesta robežu.
"noteikti būtu jāzin un kaut mazliet jāciena." Psc. Mazais muļķiks.
-1
nu baa, heresy, tad kaads ir iisti jautaajums ?
- "... kas jūsuprāt būtu tās nedaudzās metāla un arī roka blices, ..."
vai
- visas grupas, kas ietekmeejushas metal/rock rashanos.

Neesi sabuurusies muljkjiit ? :)

es jau nesaku, ka vaboles nav neko ietekmeejushas, bet pati jau saakumaa prasiiji rock/metal grupas, bet tas kvartets ne vienaa un veeljomazaak otraa grupaa iederas.
0
tiri gaumes lieta protams daudzmaz jazin ari sudu muzika ka tada vispar eksiste ka visi eminemi un tamlidzigi tomer ja cilveki klausas kadus konkretus zanrus tad nezinat parejos nav nekas slikts
butu velams lai cilveki zinatu par Latvijas roka panku metal un gothic vesturi cik nu vina mums te ir 30 gadus gara
+4
Atkal tas pats ... Kāds izsaka domu, kura kādam nepatīk un sākas tukša apdiršana, nevis savu versiju izteikšana :(

P.S. Un The Beatles var droši iebāzt gan pie roka, gan pie Popa un vieņu ietekmi uz 70-to gadu un vēlāko mūziku grūti noliegt.
+4
Arvīds un Trīs Cūkpisēji
0
bod tas tak ir trumetalistu un citu portalu metalistu gara nodirst savadaka viedokla piekritejus :D
sava veida urlisms bet par to jau neviens neaizdomajas.
+1
Necrophagist
0
BladeOfDarkness: "Atkal tas pats ... Kāds izsaka domu, kura kādam nepatīk un sākas tukša apdiršana, nevis savu versiju izteikšana :("

Jā, man patiesi nepatīk doma, ka ir grupas, kuras man būtu jāciena. Ņiuvažaješ, bļa?
0
*būtu jāciena, kaut arī nepatīk
-1
vot stulbie truemetalisti
+3
Valdi, man arī ir līdzīgi, pats Black Sabbath, Iron Maiden un Megadeth neklausos ikdienā, bet novērtēju viņu devumu mūzikai. Runa jau nav par grupām, kas patīk, bet par grupām, kas ir ietekmējušas kaut ko un arīdzan kaut ko aizsākušas.

Pats es pieskaitos pie tādiem, kas klausās pārsvarā jaunos projektus (90-o gadu vidus un jaunāki), bet tāpat novērtēju kaut vai The Beatles devumu. :)
-1
Neuzskatu The Beatles ne par metālu, ne par roku.
Pie tam neuzskatu šo grupu ne par ko tāāādu, lai tā slavētu un daudzinātu.
0
Eh, atkal nevaru vienā komentārā iekļauties.
Mans iepriekšējais bij domāts attiecībā uz 1. komentāru (heresy).
+2
Es te kāreiz nesen Beatles diskogrāfiju pārklausījos, so, man te tīri teorētiska interese radās - piemēram tu, Lash, ko vispār no Beatles dzirdējis esi, ka tā runā?
+3
SADISIK EXEKUTION tev ir jāciena, neesi losene!

"SADISTIK EXEKUTION is the originator for others to imitate. Old Roman times when the coliseum was a good venue, Kaos the evil secret service from "get smart", C is for cunt and K is for kunt! Sadistik is for K you must obey, exekution is for fukk you, you fukking kunt."

www.apollyon.kiev.ua/interviews.php?lang...
+2
*drukas kļūda. alus. nē. bled kroplis uzrakstīt SADISTIK EXEKUTION nepareizi... pizģēēēēcc.. es eju sev iesist pa muti.
0
bet tā pamatīgi
0
Nedomāju, ka ir grupas, kuras būtu obligāti jāciena. Bet ir grupas un izpildītāji, par kurām būtu vērts kaut ko zināt un kuras būtu vērts kaut reizi dzīvē dzirdēt. Bet tur saraksts varētu būt pagarš, jāpadomā nedaudz. Bītlus gan tur neliktu, bet The Who un vecajam nēģerim vieta noteikti atrastos.

Ā, Sadistik Exekution ir kruti. Nesen ienācās viņu splits ar Nifelheim ("Tribute to Slayer Magazine" [2006]) un iecepīja pietiekami, lai būtu vēlme iešņaukt nāsīs ko vairāk.
+2
Ē, Faun, iesiti sev?

Saki kaut ko, lai zinam, ka neesi sevi nositis netīšām.
+4
"Neuzskatu The Beatles ne par metālu, ne par roku."

pirms nāc klajā ar tādiem teikumiem, pamēģini noklausīties tādus gabalus kā:
I Want You (She's So Heavy)
Revolution
Helter Skelter
Come Together
Back in the USSR
Strawberry Fields Forever
Birthday
Oh Darling
Tie, kas uz sitiena ienāca prātā.

roks neesot.
-3
Paldies, bet nav vēlmes klausīties. Brālis gan savulaik šo diskogrāfiju klausījās uz randomu, es fonā šo to dzirdēju, bet nekas pēc puslīdz kāda roka neizklausījās.
Anyway bītlus uzskatu par vienu no pārvērtētākajām grupām. Vienmēr gan atradīsies entuziasti, kas šo dziesmās dzirdēs nezin ko tik izcilu un skaistu. Un uzskatu, ka liela daļa no bītlu cienītāju bara par tiem atsaucas labi tikai tāpēc, ka pārējais kvantums saka - IR LABS (ietekmējoties viens no otra).
+5
Mazā neizglītotā tauta :D
Izklausās vai neizklausās, bet mūzikas teorija ir nepielūdzama un skarba tante. Bītli spēlēja bigbītu, kas ir roka žanrs. Zem roka ietilpst arī Rokenrols ar visiem Tutti Frutti gabaliem un Elvisu Presliju priekšgalā. Zem roka ietilpst Avangarda roks. Noklausaties the residents brīvajā laikā, domāju lielākajai daļai šet klātesošo neliktos, ka avandarda roks ir pieskaitāms pie roka. Galu galā, lielākā daļa tagadējās popsaļugas izpilda roku - Visas spīrsas un pussy cat dolls.
Tas tāa - infa tiem kuri te sāk veidot personīgo mūzikas klasifikācijas sistēmu.
UN atgriežamies pie pirmā jautājuma, ko katram metālistam no roka (un it īpaši no metāliskā roka (kārtējais roka žanrs)) vajaddzētu noklausīties obligāti vismaz reizi mūžā?
Ceru strīdu vairs nebūus un cilvēki beidzot sapratuši par ko iet runa atbildēs uz jautājumu.
Mana atbilde uz jautājumu.
Pols Anka
Elviss (vismaz priekšstata gūšanai)
Bītli
Led Zeppelin
AC/DC
Rolling Stones
Sex pistols
Metallica
Black Sabbath
Iron Maiden
Judas Priest
Ceru nosaucu visu ko gribēju.
+1
Heresy jau pieminētie Led Zeppelin, Black Sabbath, Pink Floyd, Deep Purple, Uriah Heep, Scorpions, KISS, AC/DC.
+4
KISS drīzāk nevis klausīties, bet skatīties vajadzētu.
+3
Var jau to jautājumu formulēt kā "grupas, kuras būtu jādzird, lai varētu iesaistīties pārgudrās diskusijās" vai kaut kā tā:D

tad papildus jau nosauktajām, ja brauc dziļāk metāla lauciņā, nāktu vēl

Motorhead
Venom
Celtic Frost/Hellhammer
Bathory
Mantas/Death
Repulsion

u.c.
+2
this topic is gay. tāds tas ir tāpēc, ka ganrīz neviens no jums nav ticis tālāk par oldschool bāstardiem. jūs dikti ietekmējaties un ikdienā dikti klausaties alisi kūperu, bītlus, elvisu, sabbatu, judas priest un citus tādus? vai nav bišķi savādāk patiesībā? vai tā cieņa nav tikai nevajadzīga formalitāte, skriešana līdzi citiem tādiem, kuri cer būt kruti, jo ķipa ciena oldschoolos?

par mani: es cienu Celtic Frost (starp citu, oldschool ;) ), kas pēc tik pamatīga sviesta visas karjeras garumā uzražoja Monotheist, kas sašķaida visu agrāko priekšstatu par šo grupu, liekot atklāt jaunas muzikālās iespējas un jaunus standartus iekš vairākiem žanriem - avantgarde, doom, black un gothic. R.I.P, CF! Es cienu Paradise Lost, kur nekad nav baidījušies eskperimentēt, nedomājot par trve faniem, bet par mūzikas un melanholijas bezgalību, par mākslas daudzveidību - vai tas ir electronic vai metal. uzskatu, ka jāciena ir tikai tie, kas nav baidījušies būt paši, un attīstīties brīvi no stila rāmjiem. tikai tie, kas eksperimentē, ir tā vērti. bet, tas ir tikai mans viedoklis.
+1
Drīzāk jājautā - cik te bez tevis ir tādu, kas dod priekšroku vēlīnajiem Paradise Lost, Judas Priest un Sabbath vietā? :D
Un - esmu pārliecināts, ja dirsēji papūlētos noklausīties kaut vai Bītlu "Balto Albumu" vai "Revolver", runāšana arī būtu pavisam cita, nekā tagad, kad šī grupa droši vien saistās tikai ar "Love Me Do", kura pavadījumā padomjlaika diskotēkās kratījušas savus tuklumus viņu muterītes (vecmāmiņas?).

0
Nu, The Beatles dzirdēti tik, cik pa teļļuku redzēts, bet kopumā savi 20 gabali jau ir noklausīti.

Par pārvērtētāko drīzāk Elvis Prestley uzskatītu.
0
infestus laikam nesaprato, ko gribēju pateikt. mani nekasa, cik un kas te kādam patīk, savu bandu šeit man nevajag. that's gay. runa iet par attīstību un uzdrīkstēšanos, kas ir pelnījusi cieņu.
0
Varētu tēmu pārdēvēt par "Grupas, ko kaut kādu negatīvu iemeslu dēļ noteikti nebūtu jāzin, un nemaz nedrīkstētu cienīt" :)
Un, ja runājam par pārvērtētajiem, pomproks a la Asia, vai agrīnais progroks ar aizvēsturiski un vienkārši smieklīgi skanošajiem taustiņiem, ar kuriem tas pārbāzts, a la Emerson, Lake & Palmer - tur nu gan aiz garlaicības var nosprāgt... Par ko man patīk metāls, ir tā turēšanās tuvāk zemei arī tais tehniskākajos brīžos, atšķirībā no šitiem visiem.
0
E., kurš ta' šeit tavu attīstību aiztiek? Runa bij tik vien kā par tiem kritērijiem, pēc kuriem to attīstību tālāk vērtēt - ja tev ti ir citādi, ok; bet nedirs arī virsū atšķirīgam viedoklim, vēl jo vairāk, ja pats neesi papūlējies iedziļināties tēmas būtībā.
Ok, nu jau pietiks; peace!
0
^izskatās, ka tu vienīgais apvainojies par neko. es vnk uzdevu jautājumus. uz tiem varēji atbildēt un pamatot savu nostāju, kāpēc tavuprāt ir pareizāk tā, kā domā visi: tobiš cienam veco laiku roķeli, tāpēc, ka redziet tās ir mūsu saknes, un tas nekas, ka viņu mūzika ir novecojusi un neiespārda. mums principa pēc tā patīk, vai, tai IR jāpatīk, jo citādi nebūsim izglītoti metālisti,tā sacīt.
manam viedoklim par to, kuras grupas es personīgi uzskatu par cienījamām, vispār nevajadzēja pievērst uzmanību un sākt norādīt uz to, ka es esmu savās domās viens. it kā man nebūtu vienalga. gribi parunāties - atbildi uz jautājumiem, ja ir ko sacīt, nevis meklē manī kādu noziegumu pret tevi vai nedod dievs, citiem kolēģiem. Peace be with you! :)
+4
Kas ta nu būs ! Kāds vēl ''peace with you'' ? Tas ir totāli gejiski. A nu dajošs ''epic battle'' a la VENOM vs NEFOLK m/
+1
E.,
oi, bļa, kā tu visu sarežģī... Kāpēc tu nevarētu vienkārši pieņemt, ka cilvēki klausās tādu mūziku, kāda viņiem patīk?
Man šķiet, vienkārši atmet aizspriedumus un izmazgā ausis, un visa brēka atkritīs pati par sevi :)
"Novecojusi un neiespārda" - tā varētu teikt par kādu mūsdienu metāla trendu, kurš bijis modē pāris gadus atpakaļ, un nu vairs ne; bet ne par Judas Priest un Sabbath, kuru ietekmi var saklausīt katrā otrajā mūsdienu grupelē, tik atšķaidītā veidā. Vienā judas Priest gabalā būs vairāk oriģinālu un spārdīgu rifu, nekā visā Dying Fetus diskogrāfijā; tāpat kā viens aizgrābjošs Bītlu meldiņš spējīgs izraut sirdi kā burkānu, atšķirībā no vairuma pretenciozo "melodic/ sympho-metal" grupu. Kādus vēl pamatojumus te vajag?
0
^nesanāk no tevis karatē sensejs. tāds brutāls barbars vien esi :D
0
(tas nav infestus, bet gan BoD)
0
"Atbildi uz jautājumiem, ja ir ko sacīt" :)
+3
secinājums:
- viedoklis beigās tā vai tā paliek subjektīvs!
- topiks = gay :)
0
cepu cepu, tev, Infestus, garu palagu ar visādiem argumnetiem, apnika uzskaitīt. es savu pateicu jau agrāk. tomēr, prieks, ka mēģini konstruktīvi pamatot savu viedokli. tas gan nemaz nav pārsteidzošs. Kā saka, zelta laiks bija pagātnē. Nākotnē mūs sagaida drūma atgremošana, vēljoprojām siekalojoties uz Judas Priest un Bītlu oriģinālo un novatorisko pieeju.

0
Shizz +1
0
Bītli taču ir baigais metāls, vai ne?
0
E.
Cilvēks, kas izdara kautko, ko cits nav darījis, pirmais - ir oriģināls. Pārējiem jau tāpat nekas cits neatliek, kā paņemt sākotnējo un pārveidot/pielabot/attīs... vēlamajā/tīkamajā virzienā. Tā jau ar tiem žanriem ir. Nezinu vai tikdrīz kāds kautko radikāli jaunu izdomās :)

Tad vēl arī ir veiksmes aspekts, jo varu derēt, ka bītlu laikā bija arī citi, kas tālāk par muzicēšanu savās garāžās netika tāda vai savādāka iemesla dēļ.
0
pareizi. tomēr, vai ir forši sēdēt gadiem uz vienas skaņas, vienas tēmas, un viena un tā paša materiāla, mainot tikai rifu secību un laiku pa laikam iespēlējot citu melodiju? es te pirms kāda laika lasīju, ka halfords gribot uztaisīt black metal albūmu. tas jau būtu kaut kas, ja ne kvalitatīvs, tad vismaz apsveicams kā kreatīvās kapacitātes apliecinājums. domāju, ka otrs painkiller nevienam 100 gadus nav vajadzīgs.
0
heh ... Painkiller. Man tā songa kaveris, ko taisīja Death patīk 100x labāk nekā JP oriģināls :D
Bet šitos vecos JP, BS, u.t.t. varu tikai pa rādzu paklausīties. Nesaista man viņi. Paldies par ieguldījumu, bet es klausīšos tāpatās tikai ~80to gadu līdz mūsdienām pasākumu metālā.

Pēc visa šitā teksta lasīšanas es saprotu, ka mūzika bezmaz ar Bītliem un Elvisu sākusies, bet jamie jau ar ietekmējās no citiem priekšgājējiem.
0
es teiksim bītlus klausos arī ikdienā, un bieži vien vairāk par visādu jaunāka gadugājuma mūziku.
atsaucoties uz sākuma jautājumu, par cik man psihodēlija ir tuvākā no mūzikas, in my opinion, ir jāizn Pink Floyd. Vēl arī The Doors.
0
Vecajos, labajos laikos bij mazāk šablonu saražots, līdz ar to arī mūzika spārdīgāka sanāca. Bet tas jau nenozīmē, ka neklausīsimies tagad to, kas patlaban ir svaigs un oriģināls - ar sviestu putru nesabojāsi. Viss, pietiks - tāpat ir auzas.
+4
Da vispār, pēc Baha nekas kārtīgs nav sakomponēts ... Ejam visi gulēt.
0
^ +1 :)
0
^christian power ;)
0
Aphex Twin
+2
mazliet papozerēšu, bet man liekas, ka pirmkārt mums ir jāzin un jāciena latviešu mūzika. domājiet bija viegli cīnīties ar padomju cenzūru un spēlēt 10 gadus uz vietējo kolhoza kultūras namu skatuvēm, kamēr ieguva kkādu popularitāti. tad nebija attaisnojumu- tas ne tā nospēlēja, skaņotāji vainīgi, kule spiež...
0
to u
conquest, dies irae, butchers piemēramm :)

cynic traced in air iespaidā revaizēju savu discogrāfiju un jau nedēļu kaifoju par Atheist "Elements" un Pestilences "Spheres"(abi 1993)
0
es gan nezinu vai viņi ir spēlējuši uz kolhozu kultūras namu skatuvēm, bet arī fakts- viņi ir jāzin! mēs varam dirst tālāk nekā redzam, ka būtli ir nekam nederīgi, bet mūsu pašu mūzika ir jāzin un jāciena. (nav pat obligāti jāpatīk)
+1
"mūsu pašu mūzika ir jāzin un jāciena. (nav pat obligāti jāpatīk)"

Tepat jau arī ir šīs tēmas strīdus ābols-strīdols, vismaz viens no tiem. Vai var cienīt mūziku, kas nepatīk? Un vai var patikt mūzika, ko neciena? Attiecībā uz pirmo jautājumu, domāju, ka ne, labākajā gadījumā var būt neitrāla attieksme. Ja jau cieni, tad kaut kādā ziņā kaut ko pozitīvu tu tur saskati. Attiecībā uz otro neesmu tik pārliecināts, bet varētu būt līdzīgi.

Tā gan tas tikai tad, ja ņem pliku mūziku, abstrahējoties no personālijām, tēla, jeb, kā saka, imidža utt. Es varu cienīt kādu, bet nedot ne plika graša par viņa mūziku, vai otrādi, bet par to nav runa. Attiecīgi uzskatu, ka cīņa ar cenzūru un spēlēšana uz kolhoza skatuves pati par sevi nekādu sevišķu pačotu negarantē. Toties tas var būt lielisks katalizators ģeniālām idejām, kas ir tās, kas to respektu pelna.
+1
Daugavpils Gaļas Kombināt VGA (Vokāli Guturālais Ansamblis) BUTCHERS: ''Dobrij večer tovariši. Mi grupa Buče i un nas antireļigiozniji ķeksta". Molča. Aizietu uz urrā. m/
0
nu banālākais, kas man ienāca prātā ir Līvi, Linga. 100 gadus man viņi nav patikuši, bet tai pat laikā uzskatu, ka katram latvietim viņi ir jāzin un faktiski arī cienu viņu ieguldījumu.
0
Nu te jau arī nākamais - vai viņu ieguldījums Tavā uztverē ir tā viņu mūzika, vai tomēr ietekma uz citiem - laikabiedriem un sekotājiem?
+1
Līvi spārda dirsu. Kārtīgs latviet-is(e) var neskatīties Panorāmu, bet jāzin ''Dzelzgriezējs'' m/

Un Linga ar ir visai sakarīga banda. Signe melo, suka bļa.
0
Ā, Linga, Sameša vārdiem runājot, bija mans pirmais solis pretīm karametālam. Jau kaut kad aizgājušā gadu simteņa 80-to/90-to gadu mijā. Katrā ziņā neko senāku no rokmūzikas īpaši piefiksējis neesmu. Lai gan no Pērkona repertuāra kaut kas bij' dzirdēts, bet īstas nojausmas, kas tie tādi, nebija. A vot Linga likās krutais džeks.
+3
Ir vērts noklausīties to, kas bijis pirms tevis, tīri informācijas pēc, bet tas nav obligāti. Vai uz papīra līnija mainīsies, kad to būs uzvilcis cilvēks, kas vienkārši labi zīmē, un kad to uzvilks cits, pirms tam izšķirstījis miljons citu autoru darbus? Līnija visticamāk izskatīsies tāda pati, bet tā būs piesātināta ar daudz dziļāku izpratni, kas kaut vai zemapziņā barosies no nosacīti svešas pieredzes, papildinot to ar savām izjūtām un savu izpratni, filozofiju. Man Bītlus pietiek dzirdēt pavisam nedaudz, un man ar to pietiek. Piemēram, Suffocation es gribu klausīties atkārtoti, vēl un vēl, ieslīgstot detaļās, izbaudīt tās, pēc tam atkal klausīties kā vienu veselumu utt...

Ir ļoti daudz "sākuma punktu" no kuriem ir iespēja startēt.
Tu ej uz priekšu vai atpakaļ, tāpat beigās esi tikai tu pats.
0
^ Intar, kāpēc obligāti par to filozofēt un nodalīt? ietekme uz laikabiedriem un sekotājiem, varbūt, bet kas tad tos sekotājus ietekmē, ja ne mūzika? un pagājuši 20-30 gadi un joprojām ietekmē daudzus.
tā gan ne tik sena vēsture, bet es zinu vairākus cilvēkus, kas pavilkušies uz metālu konkrēti pateicoties heaven grey dziesmai upe. pēc manas izpratnes arī neapšaubāms ieguldījums. pati mūzika vai tas feelings, kas valdīja, kad šī dziesma toreiz tika koncertos izpildīta? kāda tam nozīme?
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas