Par tautām
0
Itkā jau mūzika vieno un šmē šmē, bet laikam nevienam nav noslēpums, ka latviešu metālgalvas ar krievu metālgalvām īpaši netusē, kaut arī zinu pāris izņēmumus. Tad nu kādas ir jūsu domas par to?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+3
+3
Patiess video. Atceros, kā pašam gāja tad, kad matus audzēju: beidzot dabūjis tos garumā pāri ausīm, iegāju frizētavā un palūdzu, lai pielīdzina galiņus. Bet krieviete tik ielaiž mašīnu iekšā tā, ka beigās sanāk "čupčik vpereģi ostaviķ"? :D Pusgada pūles vējā...
+11
Es uzskatu, ka valodai nav nozīmes. Galvenais, ka sakarīgs cilvēks. :) Ir stulbi krievi, un ir arī stulbi latvieši.
+1
Atceros, kā 5 gadus atpakaļ lētajā krievu frizētavā pateicu, ka gribu, garus matus. Tad šī losene paņem un ar mašīnīti uz divnieku (jo tas krievu urlām skaitās 'gari mati') nodzen. Pāris mēnešu darbs vējā, bet pēc tam paliku gudrāks.
+1
Aizgāji uz dārgo latviešu frizētavu?
+2
Ja iet uz frizētavu, tad tikai to, kur ar tevi runā latviski un saprtot skaidri un gaiši, ko īsti gribi TU, nevis friziere.

Otra iespēja ir negriezt matus vispār.
+1
Ir arī iespēja paprasīt kādam pazīstamam, kurš prot ar šķērītēm daudz maz rīkoties. Pats nesmu bijis pie friziera kādus 4 gadus, jo parasti prasu draudzenei, lai pielīdzina galus par kādiem 5 cm un parasti sanāk baigi labi, atšķirībā no citiem ''krutajiem'' saloniem, kur matus sataisa tā, ka pēc tam gribas uz nulīti dzīt bez man vai.
+1
Njā, pēdējo reizi pie griziera biju piespiedu kārtā - pirms pusotra gada salauzu atslēgaskaulu un pats sev galvu nespēju izmazgatāt - aizvilkos uz tuvējo frizētavu un pie reizes man galus apšņikāja. Bišķi vairāk nekā gribēju, bet tas jau tāds frizieru instinkts ;) Bet par friziera pakalpojumiem pirms tam kādus gadus 15 nebiju maksājis, ne tikai tāpēc ka negriezu matus, bet arī tāpēc, ka senča māsīca ir augstas klases friziere.

P.S. darkfirelv teiktajam nav ko piebilst. +1
+3
Man īpaši netīk, ja kompānijā gandrīz visi sazinās krieviski, tad jūtos tā kā stulbi, bet krieviski runāt vienk lepnums neļauj. Un labāk nēmēģinu ar, saprast krieviski ta labi saprotu, bet runāt būtu parodija. Tā jau matainie kā matainie, tikai prikoli mēdz atšķirties, nezinu, varbūt tas dēļ valodas.

+4
darkfirelv, šodien, plkst. 17:22
Es uzskatu, ka valodai nav nozīmes. Galvenais, ka sakarīgs cilvēks. :) Ir stulbi krievi, un ir arī stulbi latvieši.

Piekriitu, bet Latvijaa krievam ir pienaakums iemaacities un runaat latviski!
+9
visiem krievu matainajiem ir uusas.
+4
Precizeejums: tipa nevis katram iebrauceejam krievam, bet tiem, kas ilglaiciigi Lv dziivo.
+3
^^ tadas skidras, kas izskatas pec pelejuma :D
bet ne visiem gan nav.
+5
Shizz, lieta jau tāda, ka tāda pienākuma nav. Valodu mācās tad, ja ir vajadzība pēc tās. Teikim, tu aizbrauc dīvot uz, piemēram, Bangladešu. Lai varētu darbu atrast, to veikt, pajumti sev saorganizēt un rijamo iepirkt, tev gribot negribot jāiemanās vervelēt vietējā valodā vismaz elementārā līmenī. Savukārt, ja tev priekšā ir savus pāris simtu tūklstošu liela latviešu kopiena, tu tajā vari gluži labi eksistēt arī bez vietējās valodas zināšanām. Tāda, lūk, ir tā problēma.
+2
Par to pienākumu es domāju praktiski, ne morāli.
+1
"bet krieviski runāt vienk lepnums neļauj" - redzēs cik stiprs būs tas lepnums, kad ar salauztu kāju gulēsi grāvī, bet apkārt būs tikai krieviski runājošie un būs vien jāsaka "požaluista pamagiķe".
Bet cik var malt šito stulbo tēmu, ir daudz forši krievisiki runājoši cilvēki, tik kādam kaut kāds bezjēdzīgs lepnums neļauj ar tiem komunicēt.
+1
nu var jau runat ka taij reklama, tu vervele latviski es krieviski un visie viens otru saprot, vismaz lielakoties.
0
taa arii biezhi ir. nav jau taa, ka krievvalodiigi visi latviski pilniigi njibumbum. biezhi vien jau ir taa, ka nu vismaz saprot, ja nu pats runaat nemaak. tad var arii runaaties - viens latviski, otrs krieviski un viss norm.
0
Bāc. Šo gan es nesaprotu. Ja latvietis negrib krieviski komunicēt, tad tas ir "bezjēdzīgs lepnums". Tajā pašā brīdī - kāpēc man "jāatmet lepnums" un jākomunicē ar "foršu" krievu, kuram tāpat ir lielais lepnums (vai vienkārši smadzeņu nespēja), kas neļauj iemācīties/lietot latviešu valodu ?

Rezumē: Kāda velna pēc latvietim ir jāpielāgojas krievam, lai ar to komunicētu ?
+5
kaut vai tāda velna pēc, ka lai noslēgtu līgumu un vienotos par visiem punktiem precīzi, nevis pēc tam vazātos pa tiesām, jo nav sapratušies "bezjēdzīgs lepnuma" dēļ un abi padirsuši naudu.
+5
Ar čomiem krieviem parasti runājam tā, ka viņi savā valodā, es savā. Normāli, inteliģenti cilvēki. Bez ūsām, ja kas :D
+2
Ir jau tā, ka vismaz normāli saprot latviski lielākā daļa no tiem vietējiem krieviem, ar kuriem sanāk/ir sanācis komunicēt, tā ka nav nekādu problēmu ar viņiem latviski runāt. Droši vien viņi visi varētu arī tīri sakarīgi runāt, ja mazliet vairāk censtos to darīt (nerunājot par tiem, kas to arī dara). Krieviski runāt ir gadījies visai reti, un tas tiešām arī ir bijis gadījumos, kad ir kādas nopietnas darīšanas, kur ir svarīgi, lai abas puses visu saprastu pareizi.
0
Bizness u.tml. ir jau cits pasākums un es ne parto runāju.
+3
jebkurā gadījumā, biedroties ar cittautiešiem vai nē ir katra izvēle.
Tik tāds jautājums, ja kāds uz ielas angliski/vacīski/vatever jautās kā aiziet līdz brīvības piemineklim, arī iestāsies "latviskais princips" vai tomēr būs gandarījuma sajūta, ka sanāca palīdzēt cittautietim ? >:)
+2
^ Nu paga, ir taču bišķi atšķirība, vai runa ir par tūristiem vai pastāvīgiem iedzīvotājiem, ne?
+1
Viena lieta gan besī - ja uz ielas pajautā ceļu krievam, tad 90% gadījumu atbilde būs Krieviski ..., ja otrādāk, tad visdrīzāk atbilde arī būs krieviski.
+2
un kā tad paliek ar tūristiem no Krievijas... drīzāk jau runa par attieksmi.
+1
nez, mani vairāk kā šitā kārtējā krievošanās uztrauc ņemt vai vakarā brūno ar kolu, vai aliņu.
0
Ņem abus ...
+1
tad toč rīt galva sāpēs... nah...
+1
Negribi, lai gava sāp rītā - ņem balto.
+1
balto ? šodien tak pirmdiena, vīri :D:D
+1
^ a ko ... švaks ja ? :D
+2
nevar tagad saprast, kaunēties jūsu vai sevis priekšā... :D:D
+1
^misters istabas sturis vienmer palidzes, eij kaunies tur ;)
ar turistiem ir savadak, piemeram, sodien kad gaju uz jaundubultiem, brauca garam vacietis, sis prasija ka noklut tur un tur, bet vaciski, es protams nesapratu ne varda ko sis teica, bet ari nedariju ta ka "no no" un gaju prom, paskaidroju samam angliski, bet vai to vins saprata vai ne, ta jau ir vina djeela.
bet ar krievu turistiem ir savadak, tu tacu nezini vai sis no krievijas vai tepat no zolika, purna jau nepateiksi. vai ari krievijas krievi no baltijas krieviem ar kautko atskiras?
+3
nu nez, pārsvarā man šķiet - lielākoties tas nacionālais jautājums daļēji protams ir uzpūsts no dažādu "pseidopatriotu puses". Ja kāds Latvijā dzīvojošs krievvalodīgais vēl nezin latviski, tad tas salīdzinoši ir maz ar to skaitu, kas dzīvoja apmēram pirms gadiem 15 - 20. Tolaik ierasta lieta bija kautiņi starp krievu un latviešu skolām. Tagad šķiet , ka tāda parādība pēdējā laikā nav novērota - daudzi tomēr salīdzinoši kļuvuši iecietīgāki.... Jaunākā krievvalodīgo paaudze stabilāk zin latviski un cenšas runāt, nekā vecākā paaudze, kura vēljoprojām dzīvo ilūzijās un atmiņās par vareno krievu valodu lielajā padomju savienībā...
+2
^ shim jaapiekriit, bet es gan skaitljus pamainiitu.

par tuuristiem - ja normaali paprasa, tad angliski atbildu. Kautkaa krievvalodiigus virziena vaicaataajus neesmu sastapis, bet lielaakaa jautriiba, kad pienaak 2-3 britu staggi un aizsuutu vinjus nezinaamaa virzienaa :D
+1
vel ar pirms laika dzirdēju pieaugušos runājam (biju tiešām vel neliels vīriņš), ka krievvalodīgie daudz cītīgāk mācās skolā un galu galā ieņem labākus amatus, jo latviešu valodu bija labāk apguvuši kā liela daļa latviešu. Vai tas tā ir vai nav, nezinu, man darbā tikai viena krievu meitene. Laikam jau tā nav >:)
0
pasham regulari jastrada ar ta sacit krievvalodiigajiem
neko sliktu nevaru teikt
manaa skatiijumaa letinji ir daudz kashkjiigaaki par krieviem
neiet runa par personiibaam kuras tiek deeveetas par U.R.L.A'S
tas ir cits temats
bet lai es kautkaada sviestaina lepnuma deelj ietu tagad ar cilveku nerunatu vinja meelee
nu sorrriii,pashi latvieshi mees esam novedushi valsti liidz kraham,laujot pashu tautieshiem pie stuures sedeet(PAdebilaam persoonobaam visaij)...
-4
Par to valodu runajot mums te LV ir kautkads divains princips ka musu vecaki nereti vismaz tie liberalie uzskata ka lai butu veiksmiga komunikacija ir pienemams ka latvietis ar krievu runa krieviski jo tadejadi vins paradis ka ir inteligentaks tadejadi mak ar krievu runat vina valoda.
Var jau ar viniem runat par to ka ja runajam krieviski tad lienam uz vedera krievu prieksa tikai si runasana parasti nenostrada jo vini tak ir inteligenti parparem un paliek ar tadu pasu nostaju.
Cik redzams sabiedriba parak pielien krieviem un nemaz neskatas tik loti uz eiropu ka vajadzetu.
Vispar jau censos runat pec iespejas vairak latviski ar visiem krieviem un krievvalodigajiem.
Kaitina piemeram ka mes esam tada unikala valsts kur hokeja treneris kas sanem algu no LV savus speletajus neuzruna valsts valoda bet tikai krieviski ka saprotu.
Ka tadejadi mes necienam valsts valodu.
Interesanti ja kanadas izlasi trennetu meksikanis vai tad ari butu pielaujams ka vins runa tikai spaniski ?
Vel kaitina ka sabiedriba nenosoda un piemeram neiesudz tiesa Intaru Busuli par valsts pazemosanu eirovizija kur vins nomainija to dziesmu uz krievu valodu kaut ar sakuma teica ka speles latviski.
Vinu vajadzetu par sito notiesat un uz paris dienam kauna sieksta piesiet pilsetas centra lai katrs latviesu patriots sim kangaram var pa gimi sadot.
Krievu metalisti cik ieverojis esmu ir ar isakiem matiem neka LV metalisti.
Iespejams vel interesanti ka saja pasa foruma nav praktiski krievvalodigo.
-2
Vel par tiem krievijas krieviem nereti vini ir sakarigaki neka Latvijas vietejie krievi.
Piemeram ar viniem ja kautkas nesanak var runaties jau ari angliski.
Protams vel jau var gadities ari nesakarigie jo ko var zinat varbut tas krievs ir nocnij dozor biedrs.
+1
"Iespejams vel interesanti ka saja pasa foruma nav praktiski krievvalodigo."

Patriotiski gudrais bobijdirsiens, kurš kā parasti nāk no mūsu tautas super-inteliģentā pārstāvja, kas LABI prot pielietot savu dzimto valodu. Tagad atceramies metalmusic.lv, kad bobijs uzcepa trūmetālā par to veselu tēmu - kāpēc Latvijā ir forums krievu valodā?! Un tagad aktualitāte ir: kāpēc krievi nenāk sēdēt uz latviešu forumiem :D :D :D :D :D

šodien uz rēku pavilka.

+6
"Krievu metalisti cik ieverojis esmu ir ar isakiem matiem neka LV metalisti." - LOL

Tas noteikti ir ļoti TICAMI (jo tā ir personīgā, bļeģ, BOBIJSTATISTKA), svarīgi un ļoti spēcīgi raksturo latviešus un krievus.
+1
^ par tiem matiem ;DDD
nu vāks, ku' labs novērojums :D
+7
"Iespejams vel interesanti ka saja pasa foruma nav praktiski krievvalodigo."

Tas tiešām ir ļoti dīvaini.

Turklāt, vai cilvēks, kurš audzis jauktā ģimenē un vienlīdz labi pārvalda gan krievu, gan latviešu valodu, ir uzskatāms par krievvalodīgo vai nav? Tādu starp mūsdienu jauniešiem nav retums, un arī šajā forumā vismaz daži noteikti ir. Protams, ir manīti arī daži labi, kam dzimtā valoda krievu. Jebkurā gadījumā, rakstīšana latviešu valodā tiem padodas labāk nekā Bobijam.

P.S. tikko pa radio teica, ka pazudis suns ar kakla siksniņu, uz kuras rakstīts "Bobijs".
-6
Iemetiet ludzu preti statistiku cik daudziem krieviem ir garaki mati neka latviesiem no metalistu bariem.
Sito vienkarsi veroju pie laimas pulkstena atvelkas tadi metalisti pankveidigie sak tuset dala cilvekiem lapinas ar tekstiem par to ka mc donalds ir slikta estuve jo vinu sistemu var ar fasismu salidzinat ta bija tajas lapas rakstits.
0
Ja runajam filosofiski tad tas vai esi latvietis vai krievvalodigais tas jau ir taka galva nevis vai tu cik labi maki latviski runat.
Man te iepriekseja darba bija darba kolegis krievvalodigais mate baltkrieviete un tevs ukrainis ja nekludos.
Pirma valoda vinam ir krievu pec tam protams vins runa ari diezgan sakarigi latviski tikai visa uzskatu sistema tada radikala kreisa ka musu valsti latviesi atstumj krievus.
Ka socialas iespejas nekadas nav iespejams lietot.
Gruzijas konflikta protams vins bija par krievijas taisnibu.
Vel bija nedaudz paslinks un ar tieksmi apspriest paveles kas vinam nav jaapsriez.
+1
Intar, es esmu jaukts, ja kas... :)

"Iemetiet ludzu preti statistiku cik daudziem krieviem ir garaki mati neka latviesiem no metalistu bariem."

tu ībli, vai maz zini, kas ir statistika? Statistiku neveido pie Laimas pulksteņa. Un hui tu vispār pateiksi, vai matainais ir krievs vai latvietis? Tu iesi klausīties viņa sarunas, lai noteiktu, kurā valodā šams runā?

Ar to gribu pateikt, ka statistiku, ko tu pieprasi, ir ļoti grūti dabūt, tāpēc varbūt nevajag atkal gudri izcelties, par lietām, kuras nezini??!

Galu galā, tas, cik gari cilvēkam ir mati, nav nekādīgi atkarīgs no tautības. Gēnos tāda fīča nepārnēsājas, kas raksturo tavu gribu audzēt garākus, vai īsākus matus. Bet tev jau patīk domāt savādāk un uzpūst hui zin ko no nekā...
+5
Bet tas taču ir tik ļoti svarīgi - katram taču ir skaidrs, ka par cilvēka "metālismu" liecina galvenokārt matu garums.
+4
tāpēc es jau nogriezu matus, lai varētu rammstein klausīties...
+2
Sindiju Lauperi cilvēkiem ar īsiem matiem arī ir aizliegts klausīties, ja kas, tā kā sargās, brāļi!
+2
0
nē nu, ja jau nesaak kashjeeties, tad jau viss kartiibaa:D
manupraat, galvenais ir cilveeka iekšējais nevis vai viš ir krievs latvietis vai nēgeris, bet nu ar čigāniem kkaa gan negribeetos tuseet kaut arii nevienu čigān metaļugu nezinu:D
+2
Sssuki latishi!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [2]
Dethecrator
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas