Vai tu tici dievam?
0
Vai tu tici dievam, vai vinnss tur aukssaa ir, vai kad nomirssu nonaakssu tur aukssa, kaapeec pieluudz to ko neredz, nezin vai eksistee?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
hmmm.... ljauj padomaat... jaa.. ljoti interesants temats. Hmm... jaa... nu... jaa...
0
Jaa protams dievs tur ir augshaa!!! Mums jaanodziivo sava dziive peec baushljiem, lai gan naakas ciest dazheiz, tas nekas jo paradiizee viss buus labi! Vispaar shii dziive ir tikai paarbaudiijums! Iistaa dziive saaksies paradiizee! Nedziivojiet kaa gribat cilveeki, dziivojiet kaa vajag!!! Nedomaajiet kaadas ir iespeejas, ticiet dievam vins muus gaida peec naaves!! Lai slaveets dievs un (jobanijs - autora piziime) Jeezus Kristus!!! Zemu paklanos un gaidu sveetdienu kad vareeshu paklaniities atkal!
0
Christus Rex!!!
0
es ticu dievam...es gribu ticet!
0
bet man smaga aizdoamka vinsh isti netic man!
0
jesus loves you.everybody else thinks your an asshole.
0
Es nez, man liekas mūsdienās visi (itsevišķi pokemoni) netic Dievam, jo domā ka ir stilīgi neticēt Dievam, lai tic tas, kurš grib, par ļaunu nenāks (vismaz) kautkam ticēt un cerēt.
0
Es gribu alu...
0
es ticu tam dievam kas slepjas alus pudeles... un katru reizi parliecinos par vinja esamibu kad atveru kartejo alus pudeli.... :DDD
0
Aga, tikai ne kristiešu.
Drīzāk Hinduistu.
0
Un vēl ir DŽĀ.....
0
Vai tad dzhaa visulaiku neapdzied pa radio nabu Ska muuzikas izpildiitaaji, un regejaa...?
0
Hmmm......nuuuuuuu.....eee...
0
NNNNNNEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!... Ir veel kaadi jautaajumi?...
0
Vai krusta dievs tiešām jums tik svēts? Nav krusta dieva!
0
nu es nevaru ticet tam,kas man ir svesh. es ticu tam kas ir visapkart un galvenais sev. bet pacik kristieshu dievs ir uzspiests, neredzu vinja nekadu dziljo jegu. un bibele jau ar ir tik liels filisofijas krajums..
0
Man ir sakars ar neredzamo pasauli!
0
atbilde = Nē
0
Dazkaart es par visaam shiim ticiibas lietaam taa aizdomaajos, hm, citreiz paviid taada doma, ka pasaulee visi ljautini vairaak vai mazaak tic kaadai augstaakai buutnei, tikai sauc to atshkiriigi un interpretee savaadaak, tachu idejiski tas ir visai liidziiigi - kristieshiem Dievs (sveetaa triisvieniiba laikam - Dieva deels, Dieva Teevs, Sveetais gars); senie latvieshi - Zemes maate, Peerkonteevs utt., utt. Kaapeec gan neticeet kaut kam labam, ja veel tas paliidz pasham cilveekam, tad, luudzu, tici kam veelies. Galvenais, manupraat, ir nemeeginaat paarliecinaat citus un uzspiest savu ticiibu otram, jo pats veertiigaakais tachu ir ar pasha pieredzi panaakt rezultaatu. Daudziem kristietiiba saistaas ar ne visai labaam atminaam, jo diemzeel priekshveesture kristietiibas izplatiibai ir bijusi visai varmaaciiga, veel visas taas pashu ljautinju piedomaataas parashas klaat, tad beigaas kristietiibas pienemshana un dziivoshana peec taas priekshrakstiem, saistaas ar druumaam mokaam un atsaciishanos no dazaadaam lietaam, kas sagadaa cilveeciigus priecinjus. Taadeelj laikam jau man tuvaaks shiet viss pagaaniskais. Ai, nezinu, pati meedzu sapiities visaas shajaas ticeeshanas lietaas. Lai katrs tic, kam veelas, un lai neuzspiez savu paarlieciibu otram...
0
Piekrītu Zemei, ja cilvēks tic, tad jau ne tikai tādēļ, ka tā vajag, bet gan tādēļ, ka līdz šādai atziņai viņš ir nonācis pats. Un tā skaļa ticību lamāšana ir tikai nepilngadīgu bērnu ākstīšanās. Kāda Tev varētu būt daļa gar citu cilvēku pasaules uztveri?
Pēkšņi griezīsi viņu uz apgaismības ceļa?
0
Unicorns -> aga, tas ir zāles kumarītāju un visu rastamanu dievs:))Attieciigi raggay dub un ska ir religjiska satura muzons:))
Es gan vinja piekriteeja neesmu:)))))))))) , bet pozitiivs viš liidz nelabumam:))
0
Zeme saka pareizi. Manupraat katram cilveekam ir savs liktenis, taa kaa vareetu teikt, ka katram cilveekam ir savs dievs, kas vinju itkaa vada, bet manupraat viss jau ir nolemts pirms tevis. Tu vari ticeet,vai neticeet dievam, luugt vinjam kauko tur, bet taapat viss notiks kaa ir nolemts.

Juus visi esat nolemtie =)
0
Jocīgi, ka dažus viņš tā vienkārši nolemj padarīt par neticīgajiem... :) ?*%#$&?????
0
es neticu
0
Tas vispār ir interesanti, ja jau cilvēku ir radījis krusta dievs, tad kāpēc viņš mum visiem viņa radījumiem neieliek apziņu, ka viņš tāds ir? Kāpēc tad cilvēkam cilvēku jāpārliecina - misionāri, kristieši, nevis krusta dievs katrs pats pie sava radījuma neiegriežas un nesamaina apziņu? Vai krusta dievs palūdzis saviem radītājiem, kuriem šo apziņu viņš ir ielicis, palūdza, lai viņi pārmāca, dzen nāvē tie kuri viņu nedievina, netic? Kaut kā stulbi sanāk... Varbūt tad krusta dievs gribēja, lai nebūtu garlaicīgi un būtu nesaskaņas un kari? Vai varbūt tad viņš ir radījis tikai dažus cilvēkus, bet pārējie ir mērkaņu pēčteči? Stulbi, tik pat cik stulbi, kā reiz kristiešiem jautāja, ar ko atšķiras sociālisms no kristietības? Atbilde: ar to ka sociālismā aizmirsts pats galvenais - krusta dievs. Stulbi tiešām stulbi nosist gulbi, ja vēlāk žēl, tik stulbi, ka jāsit vēl...
0
Neticu Jahvem, bet esmu ziedojis pienu un vīnu Laimai.
0
Melnaa: Pozitiivs liidz nelabumam saki?:)))) Hehe
0
dievs-nav un neeksiste vismaz ne kristiesu eksiste tikai senie dievi
0
es nevis ticu, bet zinu, ka ir Dievi. Jēzus nav Dievs, tikai uzurpators - izdzimtenis.
0
nu Jēzus jau nav vainīgs pie tā, ko kristieši un viņu baznīca izdarīja. Un vairumu Jēzus teiktā jau no Bībeles izmeta ārā, jo tas neatbilda tā laika valsts interesēm. (Imperators Konstantīns un viņa komisija). Bībelē neiekļautais Toma evanģēlijs ir tīri interesants. (Thomas gospel), pie tam ir palicis neaizmainīts 2000 gadus.
0
ogo, vinju inetaa kaukur var dabuut, to toma evangeeliju?
Es nezinaaju ka tur ir kautkas izmests... Ka tur daudzkas neklapeejas kopaa un ka nebeidzami pretsati veidojas kristieshu biibelee to es zinaaju jau sen tikai nevareeju saprast kaapeec un kaa un vai tieshaam ir bijushi taadi kas shitaadu ticiibu izdomaaja(nu pienjeemu ka laikam jau...), tad varbuut shii ari ir atbilde. Nezini veel biibeles dalju kas netika iekljauta, bet tagad ir pieejama?
0
Es ticu tikai savam dievam un tas nav ne kristiesu ne arii kaads cits, tas ir mans Dievs!!
0
Unikorns - nu, ja raggay ir viņu slavas dziesmas Džā, tad vai viņš var būt negatīvs?
:)
Liek smaidīt, kumarīt un priecāties par dzīvi:)
0
nu Bībele, kādu mēs to pazīstam šodien, tika sastādīta pēc Austrumromas imperatora Konstantīna pavēles valsts (reliģijas) vajadzībām. Tika radīts pūļa kontroles rīks. Tika savāktas visas noderīgās leģendas, svētie teksti, utml, tie, kuri neatbilda valsts interesēm, Bībelē netika iekļauti. Piemēram no Toma evanģēlija:

"He who seeks, let him cease not to seek, until he finds; and when he finds, he will be troubled, and should he be troubled, he will become amazed, and he will become ruler over the All!"

"If those who would lead you say to you: 'Behold the kingdom is in heaven!' then the birds of heaven will be first before you, if they say to you: 'It is in the sea!' then the fish will be first before you. But the kingdom is within you, and it is without you!"

bet šādi teksti nederēja, jo tie nebiedēja un nerunāja neko par piespiedu pievēršanu ticībai, bet sludināja, ka katram pašam jānonāk pie "patiesības".

Redz, Romā tajā laikā un jau agrāk vairs neticēja senajiem dieviem, bet tauta bez bijības reliģijai bija palikusi pārāk nekontrolējama, jo tai nebija "nekas svēts". Tad nu populācijas kontrolei un citu valsu/cilšu pakļaušanas politikas attaisnošanai tika radīta organizētā reliģija, kas diezgan atšķīrās no agrīno kristiešu sludinātās.

te būs Toma evanģēlijs ->

www.thethomasgospel.com
0
Tad jav var arii ticeet pasakaam,,,ja jav tic dievam...
0
DŽĀ :D
visas manas labas govis.. govanna govanna :D
0
Fishers pasakaam ir jaatic. Taas iedvesmo, dod ceriibu, ka ir savaadaakas buutnes, ka cilveeks nai viens shai pasaulee(taatad taados briizhos, kad cilveeciskaa ligika nepaliidz, var paliidzeet mistiskaa) un kopaa ar legendaam un miitiem ir vieniigie vecaas pasaules apliecinaajumi, savsatpeejaas cilveeku attieciibas. No pasakaam var smelties ari filosofiju, pimeeram saliidzinot elfu sadziivi ar cilveekiem, kaa tagad ari ar citu rasu paarstaavjiem. Nevar saliidzinaat tieshi, bet ir lietas kas noder.
0
kad cilveeciskaa ligika nepaliidz --- tb --- kad cilveeciskaa logika nepaliidz
0
Senks Negaiss, tieshaam interesants. Izlasiiju pirmaas 2 lappuses, taalaak domas saak pinkjereeties, baigi sarezhgiitais. Droshvien tapeec, ka nevar izguleeties, paaraak interesantas lietas nejauj aizmigt:))))
0
aga, un visas manas aitas un viss pārējais:)
:D:D:D:D
0
Man liekas, ka tieshaam jauc ticību un tās principus ar cilvēku veiktajiem darbiem.
Nav jaabuut iipashi gudram, lai saprastu, ka arii krustakari ir tikai un vieniigi kaada cilveeka varaskaare, nevis katra kristiesha pienaakums
0
VienVarzaci, zini, kas ir neirozes un no kaa rodas? (retorisks jaut.;)
0
peerkon-es tev piekriitu,kam taadu kruta dievu vispaar vaig?tik ljaunu vinja beerni dara.un ja kaukaac dievs ir,tad pimaa lieta vinjam noteikti nav likt par to mums maniit.a to cilveeki ir aizmirsushi.teikshu godiigi-esot latvietei nesaprotu,kaadeelj muusu ljautinji latvijaa tic kaukaadiem citiem dieviem?man ir cienja pret citaam ticiibaam,bet ar vienu noteikumu-ja taas neiet citaas tautaas un teritorijaaas(masviediigi)... budisti,musulmanji vai daoisti-ok.bet tad kad cilveeki saak aiz baileem ticeet kaukaadam ar zobenu izplatiitam dievam-tas man ljoti nepatiik.mees taa izniicinam netiekai savu kultuuru bet arii geenu mantojumu.varat teikt ka tas ir sviesc,bet taas ir tikai manas domas...
0
nu kas tie par ... vaardu vietaa???rrrrrr
0
budisms nav reliģija
viņiem arī nav dieva
tā ir filosofija
0
jeah, aizvakar, plkst. 15:59
Man liekas, ka tieshaam jauc ticību un tās principus ar cilvēku veiktajiem darbiem.
Nav jaabuut iipashi gudram, lai saprastu, ka arii krustakari ir tikai un vieniigi kaada cilveeka varaskaare, nevis katra kristiesha pienaakums.

Njā... Bet krusta karos piedalījās tūkstoši nevis kaut kāds viens varaskārais. Un nevar ticību tā vienkārši atdalīt no rīcības, jo mēs dzīvojam materiālā, taustāmā pasaulē, kurā tiešas sekas atstāj nevis kāda cilvēka ticība, bet šīs ticības izraisītie darbi. Rīcība.
Krusta karos piedalījās tie, kuri TICĒJA, ka tajos ir jāpiedalās. Tas varbūt NEBIJA viņu pienākums, bet karu rīkotāji to IZSLUDINĀJA kā pienākumu. Un daudzi no tiem, kuri piedalījās, ticēja, ka tas ir viņu pienākums.
Un vēl šodien ir kristieši, kas tic, ka, ja būtu vajadzīgs, tad viņu pienākums būtu doties kādā šāda veida karā. Un tie, kas nav tam gatavi, nav nemaz "īsti" kristieši.
0
Reliģija,ha ha ha,vēža slimnieka pēdējā cerība.
Reliģija ir ļaunuma perēklis,iegansts varas iegūšanai,cilvēku kontrolei un vis beidzit alkatības apmierināšana,kopumā ņemot nekas pretīgāks nevar būt
Tukš zemošanās kam nēesošam,savu problēmu uzkraušana kam citam,it kaa to aizmirst,aizmest,bet ta nav tas tomeer paliek tevī,un izlaužas ārā kad to vis mazāk gaidi!!!
Vajag ticēt sev,jo cits Tev nespēs palīdzēt,kur nu vēl kas neesošs.Tik pat labi var ari svētdienaa,sestienaa vai melnajā piektdienaa lūugt paliidzību malkas pagalei xe xe
Miers ar jums sabiedrības pabērni...........
0
Un noslaukiet putekļus no jūsu kājām...
0
NEE!!!
0
Bet tie iekš www.nss.lv u.tml. tomēr aktīvi kristietību sludina... Kauns! Slāviem vismaz ir Pagan Front...
0
Negaiss,
Tev es ieteiktu vēl ko par to pašu tēmu: Haralds Biezais, grāmata "Kristietība, nacionālisms..." Eh, jopcik, netceros, kas tur vēl trešais bij...
Bet grāmata laba.

Pārējiem - Janīnas Kursītes "Latviešu folklora mītu spogulī"; tur tīri smalki un saprotami visi latviešu dieviņi "izskaidroti".
0
vai vajag? es patiešām ne ideoloģiski, ne kādi citādi neesmu kristietis. godīgi sakot, man viņi ir pavisam apnikuši. šaubos vai tajā grāmatā būs rakstīts, kas tāds, kas mani pārsteigtu.
0
Tu nesaparti; tur būs rakstīts par to kristietības īsto dabu; un pat vēl labāk (zinātniskāk), nekā Tevis rakstītais angliski... Tiešām iesaku; viena no labākām grāmatām, kas pēdējā laikā gadījusies; starp citu - visai plāna :) Tiksi galā vienā vakara; un tas ir to vērts.
0
tu mani nomierināji ar to "plāna" :))
pašlaik lasu vienu 1136lpp grāmatu
0
Bbeli? :)
0
Tfu - bībeli :)
Es arī to esmu izlasījis! :)
0
hehehe nēee, to jau daudzus gadus atpakaļ izlasīju. sci-fi par paralēlajām pasaulēm.
0
Ticu vai neticu - uz to ir gruuti taa konkreeti atbildeet, man passai ir gadijies situaacijas, kad ir vieglaak ticeet.Bet vienalga, neatkariigi no taa vai ticu vai nee,bazniicaa juutos savaadi,gribas tikt no turienes atraak araa...Un tad veel taas visas lietas "TAGAD LUUGSIM DIEVU TO KUNGU".. nav man tada, ka te uz pirksta maajiena saakssu sarunaaties ar TO, kuru neredzu & atbilstossi nevaru ticeet. Tad jau labaak klaniisos kaadam no koka grebtam senlatviessu elkam, t.i., kad gribu, kaa gribu, kur gribu. Es ticu sev un tik peec tam kaadam citam
0
kk:(, 14. augustā, plkst. 17:27

Sauliit, atljaushos Tev nepiekrist, jo, ja pareizi atceramies, krusta karus, kaa jebkuru darbiibu un nostaaju kristietiibaa, ierosina Paavests, nevis visi kristieshi kopaa saliek galvinjas un izdomaa. Taadeelj uzskatu, ka taa laika notikumi pilnaa meeraa ir atkariigi no dotaa briiza shajaa postenii atrodoshos personu.
0
Dievs...
Man liakas, ka kristietiibai nav stingra pamatojuma. taa ir vaajo un aklo ticiiba, kas domaata cilveekiem, kas pashi netiek galaa ar sevi un savaam probleemaam. Cilveekam jau no laika gala ir bijis vajadziigs kaads, kam ticeet un uz ko paljauties, kaads, ko vainot savaas nelaimees... cilveeks viens nav nekas, tas ir tikai veidols...
(sheit ljoti lietderiigi buutu pienineeineet Niiches "paarcilveeku")
cilveeks nekad nav vareejis ticeet tikai sev, jo apgaismiibas laika humaanisti nav iisti pareizi noformuleejushi savu domu. Cilveeks ir augstaakaa radiiba, nav nekaa varenaaka un speeciigaaka par cilveeku (neskaitos un shobriid pat nerunaajot par dabasspeekiem, tachu arii tie nav dievu statusa veerti), tachu pat muusdienu sabiedriibaa atrodas tumsoniibu uzsuukushies indiviidi, kam truuks pashpaljaaviibas un ticiibas SEV...
0
Cilvēks ir augstākā radība, nav nekā varenāka un spēcīgāka. Es esmu ļoti atļāvīgs un nepiekritīšu šam apgalvojumam, izteiecnam brutu virknējumam... Spēcīgi ir cilvēku radītie ieroči, pats viņš ir nīkulis, varbūt ne nīkulīgākā dzīvā radība, bet viņš ir nīkulis, piemēram, ja nokļūst viņš džunģļos viens starp lauvām, skorpioniem vai ieplūst kādā lielā ūdens bedrē starp svaigām haizivīm pazūd viņa spēks, spēks ir viņa izdomājumos, bet ne viņā pašā...
0
Sinner - visas religijas ir veidotas lai paliidzeetu cilveekiem tikt galaa ar savaam probleemaam. Psihologiskaam galvenokaart(varbuut kaads teiktu gariigaam). Bet par aklajiem taisniiba, vinji ir akli un nemaz neveelas kljuut redziigi...
0
Reliģijas veidotas? Reliģija ir filozofija, jeb pasaules, dzīvo radību rašanās utt. izskaidrošana, tā kā zinātnieks arī ir reliģija.
0
reliģija ir ticība bez faktuālās bāzes. piemēram, zeme ir apaļa, tas ir pierādīts fakts. visi cilvēki, kas tic, ka zeme ir apaļa, nav vienā reliģijā, jo tas ir pierādīts. savukārt kaut kādu dievu eksistence ir nepierādīta at best.
0
Religijai ir diezgan minimaals sakars ar dziivo radiibu rashanos izskairoshanu. Taas galvenais uzdevums - paliidzeet cilveekam dziivot.
Protams ka religijas ir veidotas, a ko tu domaa, religijas jau bija un tad dievs nosvieda aadamu un ievu uz zemes?
0
ne.
0
Kas tad viņas izveidoja? Reliģijas ir izdomātas nejau kāds piesēdās un sāka meistarot... Ne jau Ādams un Ieva bij pirmā reliģija, jau pirms tam ir pastāvējušas daudz citu, tiesa nedaudz vanckarīgāku un nestabilāku, jo raisījās tās katram pašam individuāli galviņā, reliģiju, jeb tik ļoti izslavētais pagānisms, kas arī ir visai vanckarīga reliģija.
0
kaada atshkiriiba starp izdomaashanu un meistaroshanu?;) Aadams un Ieva bija domaati kaa pirmie cilveeki, ja tu nesaprati. Un pirms pirmajiem cilveekiem nevareeja buut nekaada religija, jo ir jaabuut vistai saakumaa, un tikai tad vinja var izdeet olu....
0
Ādams un Ieva ir dažu mūku seksuālo fantāziju realizējums. Ne sūda viņi nebija pirmie cilvēki! Meistarot ir kaut ko reāli taisīt, bet izdomāt - tā ir fantāzija.
0
Mnju, ja kaa domaaju!! Es neko nerakstiju un domaaju pastiisssos ko buus sarakstijussi paareejie, bet kaa izraadaas tikai dazzi atiecaas pret sso teemu nopietni, jo, ja nejeedz ko raksta, bet raksta tikai rakstiissanas peec lai justos kruts tas ir lloti stuulbi! Teema ir diezgan atkariiga un cilveeks grib zinaat cita viedokli, jo es domaaju, ka daudzus ir kaut reizi nomaakusi taa teema, bet redz te atrodaas kaadi siiki lohi kuri saak dirsties vai ne pa teemu rakstiit..:(
0
Iisti neizprotu pagaan ko tu aizstaavi... es izsakos ar izteicieniem kaadi man patiik. Nu nebija pirmie cilveeki - nebija. Bet es pateicu taadaa kontekstaa kur man izklausiijaas Aadams un Ieva skaistaak, nekaa pirmie cilveeki. Vispaar kaads ir jautaajums. Es tevi nesaprotu pagaan....
0
Un es tevi nesaprotu Vienradzi (Unicorn) Es neaiztāvu neko, es cenšos izskaidrot... Vienkārši izklausījās tā, ka vienīgais kas ir tas ir - kristietība, ka tā ir gan reliģija, gan visas cilvēces pamats, un man šis apgalvojums šķiet pagalam aplams.
0
Stulbums , nahuj jaatic kaukaadam ziidu dievam un cauru dienu jaapieluudz kaukaads beigts, krustaa sists ziida liikjis!!????
0
Da muljiibas, nepareizi mani saprati;)) Tas taads stereotips man nezkapeec ieseedies, saliidzinaat aadamu un ievu ar pirmajiem cilveekiem. Patiesiibaa es taa galiigi nedomaaju;)) Vienkaarshi skan labaak imho;) Vispaariibaa, hmm vaitad tas nebiji tu kas saaka runaat par radiibu rashanos izskaidroshanu? Cik religijas tu vari nosaukt, kur izskaidro radibu rashanos - taa pietiekami smalki. Es varu nosaukt tikai Kristietiibu, vairaak nenaak praataa... Nejau es saku ka kristietiiba ir visam pamats, es ljoti labi zinu ka taa ir tikai 1 no religijaam. A vot citi nezin. Vispaaribaa mani shokee, ka aizej uz biblioteeku un uzprasi kautko par religijaam, vinji tev iedos pilnas rokas ar graamataam par kristietismu(nemaz neidomaajoties ka tu esi domaajis kautko citu), a ja tu prasiisi par citaam tad shie saaks domaat vai vinjiem vispaar kaukas no kaukaa cita ir. Besii ka cilveeki pat tiktaal aiziet ka vienaadiibas ziimi liek starp vaardu religija un kristietisms.
0
Visi šitie Alahi un Ra (kas vairāk mūsdienās vairāk jau pa sātanisko līniju iet) un arī mūsdienu pagāni he he... Es nepārzinu īsti citu tautu pagānu dievus un filozofiju, kā arī nezinu praktiski neko par šiem Alahiem, un tā tālāk, tāpēc nezinu vai viņi tik ļoti savā reliģijā izklāsta kā tad dzīvība radusies, bet vairāk senlatviešu pagānismā, tas ir nav tik ļoti atklāti skandināts, kā kristietībā, jo tas vairāk katra pašapziņā un nedaudz parunājot ar citiem izzināja viņu dievības, atlika tikai ticēt vai nē, bet man tā liekas ka viņi īpaši nopietni daudzi neņēma vērā viņu dievus, vairāk zintnieki, bet kas to lai zin...
0
Nu latvieshi man liekas ka njeema un pat ljoti nopietni, cik var secinaat peec tautasdziesmaam... Nu taadaa zinjaa ka varbuut vinji nedomaaja ka tieshaam ir dievs peerkons, un vinja 9 meitas, kas lietu sijaa, tachu man liekas, ka vinji tiem ticeeja, reizee apzinoties ka varbuut ari nav taadu dievu par kaadiem vinji runaa.

Zini man peedeejaa laikaa saak rasties jautaajums. Kaa dziivot labaak: Reaalajaa pasaulee, kur ir maajas, nauda, sekss, narkotikas, automashiinas, koki, daba, upes, cilveeku sarunas, arhitektuura, mediciina, militaarie speeki utt., vai ari tomeer tam visam paarklaat miitisku tiimekli un ticeet ne tikai religijai, bet ari dieviem attieciigajiem. Taadeejaadi ari neaizejot gotikaa un fantaazijaas tik taal, lai kad pienaak iistaas pasaules saapes, kad pienaak shis "kritiens no maakonjiem, kur cilveeks bija paceelies", kad vinsh saprot ka iistaa pasaule nav tik jauka kaa fantaazijas, tad lai cilveeks tam ir gatavs, jo apzinaas ka visa pasaule nav vieniigas fantaazijas. Taatad vai dziivot reaalajaa, vai ari saistot lietas ar fantaaziju un miitiskumu? Nez kapeec man shii reala pasaule izskataas paaraak plika.......
0
pallidus: NSS nesludina kristietiibu. Jaa, partijas vadiibu veido kristieshi, tachu partijaa ir arii nekristieshi (kaa es). No partijas liidzpriekshseedeetaaja Viktora Birzes runas 2. kongresaa: " Esam dzirdējuši pārmetumus, ka „Nacionālā Spēka Savienība” esot reliģiski neiecietīga kustība, kurā teju vai visi esot fundamentāli kristieši, kas savu nostāju gribot uzspiest visai tautai. Uz šiem pārmetumiem jāatbild, ka tiem nav nekāda dibināta pamata. „Nacionālā Spēka Savienībā” ir apvienojušies dažādu reliģisku pārliecību cilvēki gan dažādu konfesiju kristieši, gan latviešu dievturi- cilvēki, ko vieno kopīgi nacionālie ideāli un vēlēšanās kalpot savai valstij. Mēs uzskatam, ka šāda dalīšanās “labajos” un “sliktajos”- dievturos (no kuriem daļa sevi dēvē arī par pagāniem) un kristiešos ir ļoti nevēlama parādība un ne pie kā laba nenoved, jo tikai padziļina jau tā sašķeltās latviešu sabiedrības šķelšanos. Par vienlīdz noraidāmām parādībām uzskatām gan atsevišķu kristiešu neiecietīgos un aizskarošos izteikumus par latviešu tautisko filozofiju un no senčiem mantotajām paražām, kas nav nekas cits kā savas tautas noniecināšana, gan arī saujiņas pagānu uzbrukumus kristietībai un Latvijas kristiešiem, kas ir tādi paši latvieši. Te arī jāatgādina, ka vairums latviešu sevi identificē kā kristiešus un kristīgās mācības noniecināšana ir visa tā milzīgā skaita latviešu, kuri sevi par tādiem uzskata, apvainošana. Cilvēki, kuri vienalga kādu motīvu vadīti uzbrūk kristietībai un saviem tautiešiem- kristiešiem, paši sevi nostāda margināļu lomā, kas noved pie pašizolācijas. Tas nav ne pareizi, ne arī politiski gudri, jo ir taču jābūt skaidram, ka nacionālie spēki var gūt panākumus tikai, ja viņiem ir lielas latviešu tautas daļas atbalsts, bet destruktīvi uzbrūkot kristietībai šādi panākumi pat teorētiski kļūst neiespējami."
0
njaaa, sava taisniiba ir... tachu izklausaas peec pieliishanas tautai! Tipa mees tagad sludinam kristietiibu, mees esam taadi pashi kaa juus, sanaaciet... Zini ir daudz kristieshu, kuri uzskata ka vinji ir kristieshi. Ar vinjiem parunaajoties, izraadaas ka vinji paarkaapj, tuvu visus baushljus, un par evangeelija maaciibaam zin maz. Galvenais kas vinjus piesaista kristietiibaa ir atmosfeera. Miilestiiba, labestiiba, lidinaashanaas makoonjos, jo lai justos labi maakonjos nav nekas jaadara, tikai jaaiedomaajas... Juus vareetu tomeer ari ar pagaanisko ticiibu(es negrieetu saukt to par dievturiibu, jo runaa ka taa esot sekta, tralji valji, nezinu preciizi), tanii ticiibaa kautkaa paraadiit, labaas un jaukaas puses. Izveelas kristietiibu jo vinja ir izreklameeta ar savu gaishumu un pozitiivismu. Pagaanismaa ari ir pozitiivais un, man liekas, ka tie ne tik fanaatiskie kristieshi ari vareetu saprast pagaanismu... Ideaalaa rezultaataa sanaaktu pagaanisms ar kristietiibu vienadi procentuaals un paareejaas ticiibas un kosmopoliitisms vareetu aiznjemt paareejos procentus. Taads manaas aciis izskataas vis optimaalaakais iespeejamais risinaajums.

Veel ari tas, ka NSS taisaas "IEVIEST" kristietiibu, ne tikai respekteet tos kuri grib vinju saglabaat. Un tad veel taa militarizaacija skolaas... NSS ir bishku paar striipu paarshaavushi imho. Un daudzko uztver par speeciigu, un kaa uzbrukumu savai naacijai, taa vietaa, kad vinji var dariit citas lietas - piem. attiistiit folkloru. NSS baigi agresiivie, un ka zinaams agresija un naids veicina degradeeshanos, neljauj konstruktiivi domaat. Protams bez agresijas neiztikt, bet visam vajag buut sapraata robezhaas, lai speetu riikoties sapraatiigi, un taa KAA IR LABI VALSTIJ, nevis tikai lai to padariitu briivu. Heh,...
0
Un peec forumiem www.latvians.lv tieshaam liekas ka nss IR kristietiigi un religiski neiecietiigi.
0
Unicorns: Nu nesludina NSS kristietiibu. NSS ciinjas programmaa attieciibaa uz kristietiibu ir tikai teikts "kā obligātu mācību priekšmetu vispārizglītojošās mācību iestādēs ieviesīsim Ticības mācību, iesaistot jaunatni izglītojošā darbā ARII (izceelums mans -neonz) kristīgo baznīcu- tradicionālās kristīgās konfesijas (luterāņi, katoļi, baptisti, ortodoksāli u.c.), JAAVEICINA LATVIESHU TRADICIONAALAAS FILOZOFIJAS UN UZSKATU STUDEESHANU (izceelums mans -neonz)". Vieniigaas ar religjiju saistiitaas NSS akcijas liidz shim ir bijushas veerstas pret "kristiigo" sektas "Jaunaa paaudze" (kurai, kaa zinaams, simpatizee Shlesera/Jeekabsona vadiitaa "Latvijas pirmaa partija") destruktiivo darbiibu, kaa arii pret citas "kristiigaas" sektas - mormonju templja celtnieciibu Liepaajas centraa, taatad arii tikai un vieniigi pret taa saucamajaam "kristiigajaam" sektaam.

Militarizaacija skolaas ir nepiecieshama. Latvija kaa maza valsts nevar paljauties uz profesionaalo armiju, tai ir jaabuut rezerveem, ko mobilizeet kara gadiijumaa. Un es domaaju, ka labaak ir militaaros pamatus iemaaciit skolaa un peec tam praksi apguut nedeelju garaas nometnees, nekaa gadu no vietas dieneet.

Folkloras popularizeeshana, protams, ir laba lieta, bet, ja kameer okupanti ciiniisies par savaam tiesiibaam, mees to tik vien dariisim, kaa popularizeesim folkloru, tad driiz latvieshiem Latvijaa arii vairs nebuus taa nelielaa ietekme, kas vel ir palikusi.

Attieciibaa uz latvians.lv komentaariem un forumu - tur publiceejas ne tikai NSS biedri, to var dariit jebkursh, taa kaa tur rakstiitais nav jaauztver kaa NSS viedoklis. NSS maajaslapa ir www.nss.lv.
0
Neonz,
paldies. Tomēr es personiski nekad nepiekritīšu NSS nostājai šajā jautājumā; lai kā man simpatizētu viņu nostāja pārējās jomās...
Katrs, kurš lasījis Bībeli (vairums kristiešu nav lasījuši), zin, cik tā žīdiska; atvainojos par nekorekto izteicienu. Man šķiet, latvietim itin nemaz nav vajadzīgas tās bezgalgarās peršas par to, kā Zāra dzemdēja Haimi, Haime dzemdināja Īzaku, Īzaks - vēl vienu Joski... Kristietība radusies vidē, kurai nav bijis nekāda sakara ar Latvijas apstākļiem, ne toreiz, ne tagad. Šo jautājumu īsai apguvei vēlreiz iesaku izlasīt to nelielo H.Biezā grāmatiņu...
Var jau sludinat "ticību vispār" (kaut gan tas man šķiet visai muļķīgi), taču tas tā vai citādi tikai "izšķīdina latvietību"... (Cita lieta, ka "reliģiju vispār" var ērti izmantot tautas uzturēšanai pie kārtības un paklausības...)
Bet mums ir savi dievi, kuros personificēta mūsu daba, mūsu vēsturiskās, ētiskās vērtības, sadzīves ieražas utt. Un, man šķiet, mums nav vajadzības ne pēc kā cita.
Un katrs, kurš sludina iecietību pret svešu reliģiju, veicina svešas tautas uzskatu asimilēšanos latviešu vidē, ir apsūdzms postoša internacionālisma propagandēšanā un globalizāvcijas veicināšanā!

Un, vārdu sakot, mācieties šai ziņa no slāviem:
www.thepaganfront.com
0
pallidus, latvieshu lielaakaa nelaime ir taa, ka mees visulaiku mekleejam atshkjiriigo, nevis kopiigo. Rezultaats ir taads, ka shobriid Latvijaa ir 57 politiskaas organizaacijas un to apvieniibas. Un regulaari naakas lasiit dazhaadu cilveeku aicinaajumus dibinaat jaunas. Viens saka, ka, redz, esoshaas nekam nederot, vajagot dibinaat to vieno lielo (kuras panaakumu atsleega protams buutu shii cilveeka vadiiba), cits atkal uzskata, ka Latviju glaabs partija, kuras nosaukums buus "nacionaalsociaalistu partija", cits atkal bljaustaas, ka Latviju glaabs partija, kuras simbols buus ugunskrusts un kuras biedri sveicinaasies ar izstieptu labo roku un saukli "Ciinjai sveiks!", utt. Taadaa veidaa mees neko nepanaaksim.

Latvieshiem ir jaameklee kopiigas lietas savos uzskatos, un tad uz to pamata jaavienojas organizaacijaas. Religjiskais jautaajums shobriid, manupraat, nav tas svariigaakais. Svariigaakais ir latvieshu tautas izdziivoshana, cittautieshu varas mazinaashana Latvijaa. Vispirms mums ir jaakljuust par kungiem savaa zemee un tad arii vareesim savaa starpaa diskuteet par religjiskiem jautaajumiem.

NSS ideologjiju pamatos raksturo seshi punkti:

1. Latvija ir latviešu valsts.
2. Nācijas izdzīvošanas pamats- stipras latviešu ģimenes!
3. Latvijā jāvalda augstai morālei un tikumībai!
4. Vispārēja sabiedrības militarizācija ir mūsu valsts un nācijas labākais drošības garants!
5. Nav pieļaujama Latvijas atkarība no pārnacionālām, suverenitāti ierobežojošām organizācijām.
6. Visai mūsu valsts saimniecībai, resursiem, mūsu darbam ir jākalpo vienam mērķim- latviešu nācijas labklājībai.

Paareejais ir detaljas un ir otrshkjiriiga lieta.

Nu nepanaaks neko partija, kas sludinaas kristietiibas kaitiigumu, jo patriotisko latvieshu viduu kristieshu ir daudz vairaak kaa dievturu/pagaanu.
0
gribi teikt ka ja kristieshi ir vairaak nekaa dievturipagaani tad tas uz reiz noziimee ka taa ir labi un ka tas ir jaaizmanto
0
...un nepanāks neviena partija neko sludinot krusta dieva varenumu, es gan teiktu, ka vairāk ir PSRS radīto atejistu nevis kristiešu, kas ir diezgan patriotiski, lai sauktos par patriotiskumu. Kristietībai arī ir problēma, tā ka tā nemeklē, bet iznīcina atšķirības, kuras tik ļoti cenšas meklēt un saglabāt latvieši (pagāni)!
0
manz ar buut gibeet alu ;]
0
Njā... Nu, ja to pagriež šādi, tad, protams, jums taisnība...
Vēl lielāka bēda, manuprāt, ir tā, ka gandrīz neviena no šīm nacionālistiskajām partijām neko nopietnu sasniegušas arī nav. Vismaz, ejot uz vēlēšanām, no šiem visiem es varēju balsot tikai par Gardas apvienību.
Un tas arī ir saprotams, ja, piem., NSS pat savu manifestu tanī savā mājaslapā nav spējuši bez gramatiskām kļūdām nopublicēt... Un tā viņu programma arī ir gana bērnišķīga, cik palasīju. Sak, liberālisma mums nav pie ņemams; un turpat tālāk - radikāļi mēs neesam... Nu ja, skaidrs, partijā uzņem tikai līdz 30 g. vecus cilvēkus (un tā - vai tā ir tā Tevis minētā vienotība?)...
0
pallidus, kur rakstīts, ka partijā uzņem tikai cilvēkus, kas jaunāki par 30 gadiem? Rakstīts ir, ka partijas _vadību_ veido cilvēki, kas jaunāki par 30 gadiem. Partijas biedri ir arī vecie helinkieši, kuru vecums ir krietni lielāks par 30 gadiem.
0
3. Latvijā jāvalda augstai morālei un tikumībai!

Taa ir utopija... ir jaadara kaa liktens leemis nevis jaataisa utopija...

Labi, ka ir taads nss, tachu tur ir nepaardomaatas lietas un kaa jau pallidus teica, diezgan beerneshkiigi nereaali. Un ja pat tas sanaak tad valsts atradiisies kaa taadaa pasakaa... Zinaams, pasakaas nav izdomaats viss. Paarnestaa noziimee vareetu teikt pasakaas ir izdomaats tikai celja vidus, tachu var ari uzliit lietus, atklaaties, ka celsh paliek slidens, un celja gaajeejs nosliid no celja, paraujot liidzi savu mugursomu un iekriitot graavii, bet lietus laikaa no graavja pa slidenu zaali var buut gruuti izraapties, un pa to laiku celja gaajeejs gaaja maajaas pie saviem beerniem, bet tagad beerniem bails iet guleet, baidaas no negaisa, peerkons un zibens, vinji ir izsalkushi u paliek ar vien vairaak izsalkushi, liidz bailes un izsalkums noved vinjus tik taalu, ka viens panjem teeta bisi un noshaujas, cits ar to pashu bisi iet pie kaiminja zagt eedienu, treshais panjem 2 meeteljus uzvelk teeta lielos zaabakus un lietuscepuri, panjem zirgu un brauc uz citu seetu, bez nekaadas veeleeshanaas atgriezties dzimtajaa, varbuut tikai mazaa anninja seedees saravusies stuuriitii un gaidiis teeti paarnaakam...
Pasakaa taa nekad nebuus, jo var sarakstiit ko vien veelas, bet shii nav pasaka, te viss notiek pa iistam un nevis peec likumiem ko izgudro autors; te viss notiek reaali, un shinii pasakaa piedalaas reaali cilveeki. Ne viss var notikt peec scenaarija.
Es ceru ka shis scenaarijs nepiepildiisies,.... kautkan patiesiibaa laikam jau ar pashreizeejo valdiibu tas jau notiek. Tikai likmes ir mazas. NSS likmes ir nenormaali lielaakas un man liekas ka plaans buutu jaanomeera veel kaadas reizes desmit, vai labaak simts, jo te ir runa par latviju un latvieshu labklaajiibu un dziiveem.
0
Neonz,
nu tad atvainojos - runāju par to, ko labi nepārzinu... Vajadzēs vēl jūs papētīt cītīgāk...

Unicorn,
NSS vismaz cenšas kaut ko darīt, atšķirībā no mūsu pašreizējās valdības; viņi pelnījuši cieņu kaut vai par to.

Slikti tikai, manuprāt, ka viņi to pagaidām dara kaut kā, es atvainojos, caur pakaļgalu - nostādot pirmajā vietā ārējo - varu, un mazāk vērības piegriežot saturam - tai pašai latvietībai, ko taču sastāda nebūt ne vara.
Ne jau tādēļ latvieši ir izdzīvojuši cauri tiem 700 apspiestības gadiem, ka mums būtu bijusi varena armija utt... Tas bija mūsu garīgais kodols, tā teikt, kas tautai aizstāja ārējos labumus. Un tieši tam NSS u.tml. organizācijas kāreiz piešķir pārāk maz uzmanības.
Ko gan dos tas, ka pie varas būs latvieši, ja jau tagad ir gana daudz tādu latviešu, kam tik vien pasē rakstīts, ka viņš tāds ir, bet īstenībā... Īstenībā viņš var būt gan bezgodis naudasmaiss-žīds, gan morāli pagrimis krievs, kas latviski īstenībā pat bārā šnabi sev paprasīt nemāk...
Manuprāt, jebkurš rakstnieks vai muzikants, kas kopj un glabā tautas kultūru, ir izdarījis Latvijas labā daudz vairāk, nekā visas tās nacionālistiskās organizācijas kopā...
0
Ne suniisha es nespeeru,
Ne guntinjas pagaliites.
I suniitis Dieva laists,
I guntinjas pagaliite.

TAM es ticu, bet ne jau tiem murgiem, ko kristiesi sludina savaas bazniicaas. Vinji maaca aklu pakljaushanos, kalpiibu, bet latvieshu folklora ir pilna ar dziiveszinjaam un filozofiskaam atzinjaam, dainu lasiishana padara cilveeku labaaku, bet kristieshu maaciiba sen jau ir izkripljota un ir attaalinaajusies no sava pirmavota. Arii biibelee ir labas lietas, bet kristiigaa bazniica taas tulko izkropljoti.
0
...piebiedrošos, izsakot cerību, ka to arī drīzumā sāks sludināt visas mūsu tautiskās organizācijas, drusku novēršoties no tīrām varas spēlēm...
0
Veiss, piekriitu tavaam domaam. To zhiidu nevajag slaveet. Nahuj muusu tautai kautkaadu Jeezu, kuru pasha tauta nodeva?!?! Vai tieshaam latvieshi ir aizmirsushi savas tautas senos dievus un pieveersushies ZHIIDAM???
0
Zziidiem peec otraa pasaules kara vaidzeeja biibelee vaardus mainiit,,,nevis paar vinniem ugunslietus nolija,,,bet svina!!! :)))
0
Pareizi. Visus latvijas zhiidus savaakt uz vienu lielu vilcienu, vai diviem un aizsuutiit uz vaacijas koncentraacijas nometneem (ja taadas tur veel pastaav) =)
0
Es ticu kristiigo Dievam. Un man vienalga, ko saka citi.
Rex Xristos!
Par kristietiibu nevajag spriest peec bazniicas veesturiskaa idiotisma un peec moderno kretiinu sektantu uzspiestajiem uzskatiem. Bazniica ir cilveeku instituucija, un cilveeki nekad nav bijushi sveeti. Visiem noziegumiem un nejeedziibaam, kas pastraadaatas Dieva "vaardaa", nav nekaada sakara ar patieso Kristus veesti.
Kas attiecas uz t.s. latvieshu ticiibu, tad taadas nemaz nav. Peec dainaam mees nevaram rekonstrueet pilniigu senlatvieshu cilshu religjiju. To, ko izdomaaja dievturi pagaajushaa gadsimta saakumaa, nevar uzskatiit par religjiju, bet gan tikai par senaas kultuuras nepreciizu interpretaaciju. Starp citu, dainas nemaz nav tik vecas.
Es nezemojos radiibas priekshaa... un nekad nezemoshos.
Par to zhiidu... Juus laikam esat aizmirsushi, ka Jeezus sludinaaja cilveeciibu, nevis pakljaushanos. Vinjsh pats nepakljaavaas nevienam, bet dziivoja cilveeciibas deelj. Tieshi cilveeciigajaa atklaajas dievishkjais. Tieshi deelj cilveecibas un liidzcietiibas, ko vinjsh izraadiija, vinju nogalinaaja. Nokaava taapeec, ka vinjsh pirmais atlaavaas pateikt nee cilveeku ljaunumam, atriebiibai un naidam. Un mums shaadi cilveeki nepatiik, sabiedriiba taadus cilveekus aprij.
Jeezus nestaigaaja metru virs zemes, Jeezus nesludinaaja kaut kaadas apsleeptas zinaashanas kaadiem izredzeetajiem(starp citu tas pats Toma evangjeelijs), vinjsh bija cilveeciigs. Kristietiiba savaa iistajaa izpausmee = cilveeciiba un liidzcietiiba.
Tikai modernaa gljeevaa un neticami stulbaa sabiedriiba nezkaapeec meklee citus viltus dievus...
Es pateicu savas domas.
0
es ticu dievam taapeec ka IR kaut kas nevis nekas
0
Kāpēc ir jāmeklē citi tā sauktie viltus dievi? Kāpēc gan krusta dievs nav viltīgs? Kāpēc vecie dievi, kuri ir domāti stipri agrāk nekā krusta Dievs ir tie īstenie viltnieki? Ēdenesnezvērs (Edenbeast) tu saki ka nevajag par kristietību spriest pēc vēsturiska ideotisma, vai pēc mūsdienīguma. Un ja nebūtu senlatviešu ticības, tad visi šie dievi, kustības, folkloras kopas vienkārši lēš muļķi? Ka daudzu arheologu atklājumu un daudz grāmatu ir vienkārši izdevies JOks? Un kas par to ka nevaram rekonstruēt, nemaz nevajag tici tam kam pats vēlies, tici ūsiņam, tici latviešu Dievam, bet netici Laimai... Un tas viltienks un zaglis ir krusta Dievs, jo tapa zagts no pagāniskās ticības/reliģijas, visu dievu padarīšanu vienkāršojot un apvienojot divos - labā un ļaunā, un kristietība ir tā kas radīja ļaunu, jo pirms tam nebija ļaunums, bija sliktums! Un latvieši IR PAGĀNI!
0
kristietiskaas religjijas sisteemas vieniigais truukums ir tas ka taa ir pilniibaa izpista censhoties to padariit peec iespeejas saprotamaaku pielaagojoties neattiistiitiem pagaaniem senatnee un pusdebiiliem mietpilsonjiem/masaam muusdienaas
0
Nu vai zini,+ , Bet nosaukt pagānus par neaattīstītiem... It kā pati kristīgā sabiedrība tajā laikā būtu bijusi attīstīta! Ja jau viņi ticēja raganām un burvestībām, tad jau diez cik izglītoti nebija, pat Galileju viņi gribēja sadedzināt!
Un ja tu gribi ticēt tam "žīdu dievam", tad tici, bet respektē pagānus- mēs cienam savu pagātni un saknes, bet šķiet, ka kristietība tev ir iemācījusi noniecināt savu izcelšanos! Lai kā arī tev negribētos, tavas saknes ir pagānu tautā, kaut kā neticas, ka esi tik tīrs kristietis, ka pat Jāņus- šos "pagānu samaitātās līksmības" svētkus nesvini...
Un vispār pagāni nebija aprobežoti, Latvijas teritorijā jau 9., 10. gs. medicīna bija attīstījusies tik tālu, ka mācēja veikt galvaskausa trepanāciju(ceru, ka pareizi uzrakstīju...) Aizbrauc uz Āraišu ezerpili, tur tev parādīs bildīti ar 9.gs. galvaskausu, kurā skaidri redzams, ka veikta operācija, pie tam veiksmīga, jo galvaskaus pēc tam aizaudzis.
0
Un vispār, bļāviens, kur te tie kristieši saradušies, vai tad metālisti nav sātanisti, ateisti un pagāni? >:(
0
Atsauce uz Pagāna tekstu "tapa zagts":
Indiešu Krišnas mācībā un dzīves aprakstā ir ļoti daudz, pat bīstami daudz līdzības ar Kristu, bet šī mācība ir radusies kādus 3,4 gs pirms Kristus.
Paši kristieši gan šo faktu necenšas popularizēt...
2000 gadus vecs plaģiātisms?...
0
bljin es jau nerunaaju par cilveekiem (pagaaniem kristieshiem vai hrenszinkoveel) - es runaaju par maaciibu, moraalo kodexu, cilveeka apzinju...aarpus laika un neatkariigi no sociaali/antropologjiski/v... aspektiem
0
neesmu kristietis - ticu dievam
0
Līdzība ar kristu, bet es jau netiku minējis, ka zaga kristu, bet gan dievu...
0
To +
Vai! Un kaa gan dievs pieljaava, ka sho labo maaciibu taa izkropljoja, ka "taa ir pilniibaa izpista censhoties to padariit peec iespeejas saprotamaaku pielaagojoties neattiistiitiem pagaaniem senatnee un pusdebiiliem mietpilsonjiem/masaam muusdienaas"? Taa tachu ir tik perfekta, ka tai buutu neizmainiitai jaaspiid paari cilveeces gaitaam "muuzhiigi muuzhos"...
0
Edenbeast

Starp citu - vai Tu pietiekoshi ieniisti savu Maati un Teevu, lai vareetu pa iistam sekot Kristum?
0
Pagaan, kur ir tavi dievi? Kur vinji ir, ko? Es vinjus neredzu, nejuutu un nedzirdu. Kur ir tavi labie dievi, kaapeec nepaliidz pasaulei kljuut labaakai?
Laikam dievu vispaar nav... Ir tikai muuzhiigas saapes...
0
KK:(
Kam seko tu?
Par mani tu neko nezini, taapat kaa neko nezini par kristietiibu.
Bet man vienalga. Domaa ko gribi.
Patiesiiba ir vienkaarsha, bet tas to padara sarezhgjiitu un neizprotamu.
Pr Kristus vaardiem nevar spriest spekulatiivi. Tie pasham jaapiedziivo. Sorry, bet taa ir vieniigaa pieeja jabkurai taada veida sisteemai.
0
Un starp citu, Biibele runaa par cilveeciibu. Tas laikam jums visiem liekas nesaprotami, ko?
0
Es tiku teicis/rakstījis, ka tādi ir? Un kur ir krusta dievs un kur ir kristus, man arī nekādu sajūtu no viņiem nenāk. Es rakstīju, ka senāk, un iespējams arī tagad ticēja, ka tādi ir, ka bija tāda kultura, kurā nicināja krusta dievu! Un kas par to ka runā tur par cilvēcību? Paši esam cilvēki, paši varam ar sevi iepazīties, protams, kā jau daudzi minējuši ir bībelē labas lietas, bet nu nepatīk, ka zem šīm lietām labām/ļaunām stāv tikai un vienīgi krusta dievs/sātans... Ne jau nesaprotam bībeli kurā raksta par cilvēcīgumu, bet nesaprotam kristiešus, kāpēc viņi neliek mieru, kāpēc viņiem ir tāds seklums ka stāv tikai uz krusta un tā būtu jādara visiem.
0
Pagāni atšķiras no kristiešiem ar to, ka cilvēcība un labestība viņiem nav jāsludina - tā viņiem ir sadzīves norma.
Un vispār, cik var jūs lūgt un pārliecināt - izlasiet Janīnas Kursītes grāmatu "Latviešu folklora mītu spogulī" (lasīt mākat??)!
Ja iepatīkas - atrodiet vēl viņas mitoloģisko simbolu vārdnīcu un vēl "Mītiskais latviešu folklorā, literatūra, mākslā". Ar to pietiks - pirmajam laikam; lai varētu nākt un spriest šeit par pagānismu. Citādi dažs runā par to, par ko nav ne mazākās izpratnes; pilnīgi riebjas - pārējie vēl ņem tādas stulbas peršas par pilnu un strīdas... Latvieši, jūs ko?!...
0
iejaukshanos no dieva puses vareetu gaidiit tikai dizhenaa pagaanisma piekriteeji - vajag tachu saprast ka runaajot par dievu ir runa par maaciibu nevis kaukaadu existences formu - maaciiba pastaav aarpus laika telpas politikas un cilveeciskajaam konspiraacijaam - maaciibu ieveerot vai neieveerot ir katra pasha personiigaa dariishana - dievs neapbalvo par taas ieveeroshanu un nesoda par neieveeroshanu - to ieveeroshana ir tikai un vieniigi iespeeja dziivot ar tiiru sirdsapzinju - neieveeroshana = nekas labs - cilveex kaa jau zemisks savtiigs un nozheelojams radiijums protams paarnjeema maaciibu un paarveersa par ideologjiju kas pati jau savaa buutiibaa ir idiotisms liidz ar to protams to nevar uztvert par dieva gribu bet tikai cilveeka idiotisku interpretaaciju - arii duaalisms dievs/saatans ir cilveeka izkropljojums kas nav protams jaauztver burtiski - a ja runaa par latvietismu tad par to es iipashi nesatrauktos....... :)
0
Vai, pallidus, tu domā ka arī senlatvieši ņēma ķepā grāmatas un nu tik lasīja, kas un kā? Apziņa, pārliecība, patriotisms un nelielas zinības latviešu vēsturē un ieinteresētība - viss, kas vajadzīgs, lai sāktu spriedelēt par pagānismu, neviens neuzrakstīs, kas un kā un ko vajadzētu...
0
mmm... kristietismaa ir viens ljoti liels miinuss, tas ir galvenais iemesls kapeec piem. es necieshu kristieshus. Tas ir vinji dziivo pa maakonjiem. Ja mums kermenis(un psihologiskaas probleemas) ticis dots, mees esam radiiti ar kermeni(un psih prob), tad ir jaadziivo ari ar to. Fanaatiski kristieshi nedziivo ar kermeni un censhas probleemas izgaisinaat. Labaakajaa gadiijumaa vinji to kopj un probleemas izgaisina nekurienee(patiesiibaa jau vinjas nepazuud), jo vinji izveelas taam nepieveerst veeriibu. BET TAA VAR DZIIVOT TIKAI LIDINOTIES PA MAAKONJIEM. Ja mums ir jaadziivo uz zemes, mees esam radiiti uz zemes un kermenis ar visu pasaules iekaardtu taa ir izveidots - kaa ir, tad mums ari ar to ir jaadziivo un nevar sasniegt pilniibu, kaadu no shiem aspektiem izlaizhot(it iipashi, ja izlaizh visus iznjemot fantaaziju=)). Bet nu, kaa zinaams, ja nav pilniibas tad buus depresija un bezizeja; nu labi varbuut nevis pilniiba, tachu ja uz vinju netiecas tad.....ai nu par to laikam man buus graamata kaadreiz jaasaraksta=] Labi pietiks. Vienkaarshi nebuus labi, ja netieksies uz pilniibu, speeku robezhaas protams. Ai atkal saaku, labi ceru ka kaads domu saprot un varbuut kaads ari man piekritiis...
0
Nevar buut,,,gotiem toties nebuut uz maniem senncca kapiem vinu suukt...
0
2 Edenbeast
Tur jau tā lieta, ka MĒS izdomājam, kā tos vārdus uztvert un kā uz viņiem skatīties. Bet paši vārdi stāv rakstīti tādi, kādi viņi ir.
0
Nebūšu oriģināls, bet:
"god is in the TV"-and satan to!!!
0
Pagaaniem cilveeciiba esot sadziives norma?! Laikam te kaads neatceras senos laikus, kad tieshi pagaaniem cilveeciiba nebija imanenta.
Pastudeejiet kultuuras un religjijas veesturi, pashu cilveeces veesturi un tad spriediet par t.s. pagaanu cilveeciibu.
0
2 Edenbeast
Par tevi es neko tiešām nezinu. Bet varbūt tomēr?...
Taču par kristietību gan šo to zinu. Ja tu iebilsti par lietām, ko nezini, tad nedomā, ka citi dara tā pat. :)
Un es patiesībā sekoju saviem principiem. Zinu, ka tā "nedrīkst". Tieši tāpēc es to cenšos darīt. :)
Un nez vai man ir vajadzīga tava atļauja "domat ko gribu". :)))
0
Ja jau mans jautājums bija tik stulbs, (Es tiešām tikai pajautāju) tad kāpēc vispār tu atbildēji. Nav ko satraukties. :)
0
pagaanismam vairaak raxturiigs dziivniecisms nevis cilveeciiba ;)
0
Jā Pagāni ir zvēri, dzīvojam harmonijā ar dabu, nevis atsveišanimies no tās!
Ēdenesnevēr (Edenbast), kultūra 9. 10. gs un imanentisms? Par to laiku ir tik maz materiālā un kulturālā informācija, ka par dziļo iekšieni jau nu neviens nerakstīja, stipri šaubos vai vācu hronologi centās iedziļināties pagānos. Un Tu domā, ka kristieši bija baisi cilvēcīgie? Cirta visus, kam naidīgs krusta dieva vārds. Šeit tomēr vairāk iet par viduslaikiem runa, nevis senajiem laikiem, Jaunos laikus nevaru atminēties, kur nu vēl senos laikus, jo esmu dzimis Jaunākakos laikos he he.
Pagāns ir arī tagadne, un nav tik ļoti jāstudē kultūras un reliģijas vēsture, jo pats tad neko vairs nevari darīt lemt un ēst, vispirms ir kārdīgi jāizpēta, jāpasmaržo, jāpaprasa un tad tik var likt mutē?
0
Ja kāds tās grāmatiņas tomēr izlasītu, nekas no jūsu šeit rakstītā īten patlaban nebūtu izlasāms...
Starp citu, tās grāmatas nav nekāds kaut kāda vēl viena "pagāna" grafomānijas rezultāts, bet gan LU profesores un habilitētas zinātņu doktores ilggadēja pētniecības darba auglis. Taču, es redzu, visiem šeit sava "apziņa" liekas augstāka par nopietnu zinātnisku materiālu... Lai nu tā būtu.

Pagānu dievi - tās ir mūsu senču radītos simboliskos tēlos iemiesotas morāles un ētikas normas un dabas parādības; jo mūsu senčiem vienkārši nebij tāda jēdziena, kā personifikācija vai metafora. Ja kāds lasa dainas un uztver visu tue atrodamo tieši, nevis kā kodētu tēlainu valodu, simbolus, tad viņš tiešām negūst ne nieka no šīs nodarbes.
Pagān, mūsu senčiem nebija raksturīga tik izteikti primitīvi tieša domāšana, kā Tev. "istenībā, neskatoties uz savu patētisko segvārdu, Tu, jāsaka, no tā pagānisma, sajēdz kaitinoši maz. Vai Tu vispār zini, kas tie Tevis piesauktie Ūsiņš vai Laima vispār ir?...
0
Pardon par drukas kļūdām...

Edenbeast,
pagāni ir ne mazāk un ne vairāk cilvēcīgi, kā jebkuri cit icilvēki. Vienīgi - pagāni neiztaisās par svētajiem (vai nešķīstajiem, attiecībā no skatu punkta, kas katrā gadījumā ir savādāks), kā to dara jebkuras citas reliģijas piederīgie. Viņiem ir gan savi labu iemiesojošie dievi, gan ļaunie gari.
Latviešiem nevieni no tiem netika pielūgti vai to vārdā pastrādātas tādas zvērības, kā kristieši vēl tagad turpina darīt... Senči vienkārši dzīvoja savu dzīvi, dodot savu daļu - ziedu - apkārtējai pasaulei, iemiesotai viņu apziņā radītajos atspulgos - dievu tēlos; vai tā būtu viņu vaina?... Es to nesaprotu...

Vispār, nav nekādas patikas vairs uzklausīt jūsu analfabētisko šļupstēšanu. Aizstaigājiet taču uz bibliotēku... Ja jums šis mans ieteikums šķiet vīzdegunīgs, tad tikai pēc pāris apmeklējuma reizēm jūs, līdzīgi man, sapratīsiet, cik maz zināt par to visu...
0
Ai, ko var gribeet no cilveeka, kursh uzreiz uzraksta "Rex Xristos". Es piem. vareetu uzrakstiit "In nomine magnum dei nostri satanas"... Bet ko gan tas izteiktu. Viss viens vieniigs sviests. Pretstati, kas baro viens otru un pakljauj ljaudis ar noslieci uz ticiibu. Vispaar pareizi tika teikts: "Cilveeki iedalaas divos veidos - domaajoshie un ticoshie". Sho var teikt ar ironiju, apsmejot, bet padomaajot - tieshi taa arii ir. Tikai nez kaapeec daudzi ticoshie ir iedomaajushies, ka vinjiem ar savu "daavanu" (citaats no graamatas par kristietiibu muusdienaas) ir jaadalaas ar citiem. Kristietiibas vietaa vareetu likt arii kaadu citu religjiju, bet es izveelos tieshi to, jo ar vinju esmu tieshi saskaaries gandriiz visas dziives laikaa.
0
Izveelos - t.i. izveelos kaa piemeeru, nevis izveelos tai ticeet. Mazliet divdomiigi izteicos.
0
Pareizi, NSS ir izvirzījusi ļoti augstus mērķus, kuri tuvākajā laikā varētu šķist nepiepildāmi. Bet man tas šķiet taktiski pareizs gājiens, jo politika ir kompromisu māksla. Tas ir tā pat kā kaulējoties- jon augstāku cenu nosauksi, jo lielāka būs arī vidējā aritmētiskā summa. Tā pat Garda, kad viņš sāka runāt par dekolonizāciju, visi kliedza, ka viņš ir nenormāls radikālis, taču viņš no sava uzstādījuma neatkāpās, bet tagad, kad vairāki gadi ir pagājuši, sabiedrība pie jēdziena "dekolonizācija" ir pieradusi un 'par to tiek runāts jau visaugstākajā līmeni. Domāju, ka arī NSS pieradinās cilvēkus, ne velti šo kustību jau ir pamanījusi prese. Krievu avīzēs tā tiek zākāta, bet latviešu presē par to atsaucas visumā pozitīvi
0
DIEVS SUCKS!!!!
0
vai tad nevienam nav gadiijies sastapties dziivee ar ko nepieraadaamu bet tu zini ka tas ir un kauko mudii un kauko dara?
0
Nju es nez kaa ar to ticiibu,labaak ticeet pashjam sev!!!
0
"Cilveks ir apbrinojams. Vins nav spejigs radit pat blakti, bet dievus rada veseliem duciem"
/M. de Montens/
0
neticu
0
Ļoti vērtīga atziņa, no M. de Montena
0
driiz jau ne tik vien blaktis taisiis augshaa geenu inzenierija progresee
0
dievs ir
0
to Kants

Kur ir Dievs???
0
nu es ticu ka dievs ir
0
Pērkons, piemeram :)
0
protams, ka ticu, vai tad jums katru nakti sapņos nerādās sātans un ja ir sātans radās ir arī dievs HA
0
protams, ka ticu, vai tad jums katru nakti sapņos nerādās sātans un ja ir sātans radās ir arī dievs HA
0
man ne viens ne otrs sapnjos neraadaas, man tikai murgi raadaas, bet gan jau kaukur pa pagastu abi tuso apkaart :)))
0
Dievs-teikshu iisi-Agraak ticeeju tagad neticu,un ziniet ko?Juutos daudz briivaak!
Cilveekiem vienmer ir bijusi tieksme kaut ko pieluugt!Es pieluudzu sevi-savu meerktieciibu,personiibu!U... man ir loti labi!Kapeec muns buutu par kaut ko jaamaksaa?
Muusu dziive,dziivo tak arii dziivnieki,ka viniem ir kaads dievs vai kas-man buutu pirmaa dzirdeeshana!Vini turas pie dabas un ir no taas atkariigi,mees cilveeki neesam no taas dabas tik lielaa meeraa atkariigi,taapeec aizneko nedariishanas visaadus murgus domaajam!
P.S.Ja man kaads pieraadiitu,es dievam ticeetu!
0
ehhz! ticat sev un viss buus ok!
0
Kristieshu dievs ir radies kautkaadas stulbas zhiiidu legendas rezultaataaa!!!! Neuzskatu ka ir vajadziigs tam ticeet!!!!!!!!!!!!
0
Hail to Dzelsgriezējs! Mums ir līdzīgi profīli :))))
0
Kristietiibu,biezi uzspiezj!Ticiibu nedriikst uzspiest!Nereti biibelee atrodami texti-ja dievam netic,bet ja godiigu dziivi dziivojis esi tik un taa elle nonaaksi!Mulkiibas ,vienkaarshi grib lai tic!shis uzspieshanas es nesaprotu!!!
0
ka mans draugs teica "ELLE MUMS IES JAUTRI"
0
A kas zin...moshka tur dod alu ar visaadaam uzkodaam par briivu???
0
a ellee jautraak apkure pa velti a to mees te ziemaa salstam man vispaar jautri tikko dabuuju darbu un izraadaas ka aaraa fui
0
edenbeastam : prieks
0
DZELSGRIEZĒJ, TAGAD ES VISPĀR PROFILU NOMAINĪJU,BET TIK UN TĀ HAIL!
0
ja tāds arī eksistētu un būtu taisnība, ka vi'ņš to visu ievārījis, tad sen pats būtu pats no šausmām pakāries
0
ja tāds arī eksistētu un būtu taisnība, ka vi'ņš to visu ievārījis, tad sen pats būtu pats no šausmām pakāries
0
ja tāds arī eksistētu un būtu taisnība, ka vi'ņš to visu ievārījis, tad sen pats būtu pats no šausmām pakāries
0
vinsh vienkaarsi seez augsaa un ir uzkaapis uz korķja(dropeeeee) un uz visuu poooooo
0
ja ticam niichem ta vinjsh i miris laikam no beedaam pa visu sho putru
0
Bez komentaariem...
0
Palasot tizlas graameteles,kuraas ir izvirziita teorija skaraa ar to ka dieva nemaz nav,to izdomaaja velns,lai mullkja lautnniem butu vismaz kaada ceriiba....
0
a kas mums tur kopiigs bija??? es gaidu savu 1 sept bildi, uzvalkaa , kedaas un veel ar keedi!
vaax m/
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas