0
[#]

 Tā, nu tad sākšu. Uz koncertu, sastresojies par to, ka nokavēšu, ierados apmēram pusotru stundu pēc paredzētā sākuma un, beidzot ieradies, atviegloti nopriecājos, ka nekas vēl nav pat sācies. Publikas sākumā likās diezgan daudz, iespējams, tāpēc, ka uz pārējiem koncertiem Salamandrā ierados tīri savlaicīgi un biju jau pieradis ierasties gandrīz tukšā zālē un gaidīt, kamēr tā piepildās. Pēc tam, kad dzirdēju pirmās divas grupas(ja nekļūdos, tad 15 Minutes of Fame un Eli Chi Dead), pat nožēloju, ka neatnācu vēl kādu stundu vēlāk, jo viņu mūzikā nespēju saskatīt(sadzirdēt) neko tādu, kas mani vai vispār kādu pie tās spētu piesaistīt. Mērķauditorija šim grupām - nezināma vai pat neesoša, vismaz Latvijas līmenī.

 Nākošie spēlēja Disease - Simfoniskais metāls, ja nekļūdos, no Daugavpils. Spēlēja ļoti labi, viena no pasākuma labākajām grupām. Mūzika tiešām interesanta, ļoti piemērota galvas kratīšanai, ko nekautrējoties izmantoja dažas 12-13 gadus vecas uubergotiskās meitenītes savā bariņā, un arī diezgan daudz advancētu metālgalvu skatuves priekšā. Vizuāli abi ģitāristi man ļoti atgādināja nesen redzētos Vader. Iepriekš dzīvajā Disease nebiju redzējis, un uz nākošo viņu koncertu Rīgā noteikti iešu.

 Pēc tam uz diezgan ilgu laiku pametu zāli, lai pasēdētu lejā un atpūstos no Disease. Atgriezos tieši uz Sanktpēterburgas gothic/love metal grupas Tearfall uzstāšanos. Cik saprotu, biju nokavējis Preternatural un, iespējams, arī vēl kaut ko. Tieši Tearfall, lielākoties, bija tā grupa, kuras dēļ es nācu uz koncertu, un viņi vilties nelika. Lieliski! Satriecoši! Perfekti! Tiešām, neatceros, kad kādas grupas uzstāšanās būtu atstājusi uz mani tādu iespaidu, trūkst vārdu, lai izstāstītu tās emocijas. Tas ir jādzird! Iepriekš biju dzirdējis tikai pāris viņu mp3 gabalus un nebiju gaidījis tik ideālu uzstāšanos! 100%-īga atdeve no grupas, lai arī viņus skatījās tikai kādi 20-30 cilvēki. Dažiem gabaliem, cik nopratu, šī uzstāšanās pat bija pirmatskaņojums. Vienīgais, par ko biju vīlies, bija bassģitāra, kas, manuprāt, skanēja nedaudz par klusu. Pirms koncerta neuzskatīju sevi par lielu gotiskās mūzikas cienītāju(vienīgi My Dying Bride ļoti patika), tagad esmu nolēmis iebraukt dziļāk šajā lauciņā.

 Nākamie spēlēja Lietuvas kibergoti Xess. Ļoti spēcīga bungmašīnas skaņa, interesants skatuves tēls, ļoti labs vokāls - otra labāka vakara grupa(nedzirdētos Preternatural neskaitot). Uzstāšanās sākumā gan ģitāristi izklausījās diezgan pabāli, bet uz beigām saņēmās un noblieza kārtīgi. Spēcīga gan elektronikā, gan metālā. Klausītāju skaits jau tuvojās rekordam - apmēram trīsdesmit pieciem purniem. Tiešām kauns par šādu attieksmi pret grupām, jo lielākā daļa no tām tiešām bija labas. Laikam šeit bija organizatoru kļūda, liekot noprast, ka koncerts ir domāts vairāk priekš gotiem un elektroniskajiem industriāļiem, nevis trūmetālistiem, lai gan arī pēdējiem šeit būtu bijis tīri interesanti.

  Nākamie spēlēja Mano Juodoji Sesuo  - divi lietuvieši puiši, no kuriem vienam pat bija ģitāra! [no publikas puses atskan apbrīnas pilnas balsis: "Ģitāra? Nevar būt! Tiešām"?] Priekšnesuma laikā pie ģitāras bija ticis arī otrs mūziķis, bet līdz beigām viņš to noturēt nespēja. Priekš manis grupas Mano Juodoji Sesuo mūzika tomēr bija pārāk elektriska un sintētiska. Neesmu elektronikas cienītājs un, manuprāt, nekā sevišķa tur arī nebija - uz grupu skatījās kādi 5-10 cilvēki. Atzīšos, ka šo un arī nākošo grupu spēju noklausīties tikai ar piespiešanos. Piepildījās manas bažas, ka nakti tikai ar gotisko mūziku izturēt lielākajai daļai nabūs iespējams, jo tā ir ja ne gluži garlaicīga, bet pilnīgi noteikti izraisa vismaz miegainību. Pirms Mano Juodoji Sesuo vai Forgotten Sunrise vajadzēja ielikt kādu vieglu powerīti, kas pamodinātu nogurušo publiku, piemēram, Distant Light, jo visi jau mierīgi snauda stūros un vienīgā vieta, kur nebija pilnīgi neviena cilvēka, bija pie skatuves.

 Kā pēdējie spēlēja Forgotten Sunrise no Igaunijas, ko laikam vajadzēja uzskatīt par pasākuma hedlaineriem. Nesaprotu, kāpēc. Pārtraukumā starp Mano Juodoji Sesuo un Forgotten Sunrise diezgan nesekmīgi centos cīnīties ar miegu un, ja vienam no Forgotten Sunrise ģitāristiem, iespēlējoties un pārbaudot instrumentus, nebūtu gadījusies viena no tām lažām, kad caur tumbām pilnā skaļumā kādu sekundi skan čerksoša skaņa, it kā kāds ar nagiem brauktu pa skolas tāfeli, tad es, ļoti iespējams, nebūtu pamodies uz Forgotten Sunrise, bet gan tikai kādos septiņos no rīta pilnīgi tukšā klubā un šobrīd justos daudzmaz izgulējies. Bet... viņš nolažoja. Uztraucos augšā no miega un uzreiz traucos skatīties priekšnesumu. Tukšo zāli bija piepildījuši dūmi un uz skatuves griezās ugunsdzēsēju sirēna. Viss tieši tā, it kā publikai būtu fanātiski kliedzot jāgaida kādas pasaules slavenas grupas uzstāšanos. Bet kaut kā tomēr pietrūka, laikam jau publikas. Kādu laiku skanēja jau minētā sirēna, līdz, metāla karaļu cienīgā pompozitātē uz skatuves kāpa Forgotten Sunrise un sāka tukšajai un dūmu pilnajai zālei spēlēt kaut ko neaizmirstami garlaicīgu. Tehniski jau it kā nekādas vainas, bet garlaicīgi un nogurdinoši. Nekādu emociju. Publika - 15-20 cilvēki - tie, kuri izturēja līdz beigām. Ar lielām mokām sagaidīju beigas un ar lielu prieku uzreiz pametu klubu.

 Nobeigumā gribu pateikt lielu paldies FILTH'am ar koleģēm par drosmi veidot šādu pasākumu, un lai arī krietnos mīnusos, tas tomēr bija ļoti labs un Tearfall dēļ vien bija vērts iet. Tiem, kas  neatnāca - paši vainīgi. Paldies!

kudars

 

Komentāri
0
Paldies tev,Kudar..Man gan shkjiet,ka organizatoru kljuuda bija driizaak meegjinaajums "savest kopaa" diezgan nesavienojamas auditorijas-truemetaljorus un pokegotus..Rezultaats-gand... katram vismaz puse pasaakuma likaas nevisai baudaama :/
0
Es gan tieshi gribeetu uzslaveet FS par tieshaam pilnveertiigu un pilnasiniigu uzstaashanos,njemot veeraa,ka skatiitaaji tieshaam bij kaadi 10..
0
Kudar, tu laikam neesi kompetents gotiskajaa muuzikaa. Kaa tu vari saukt My Dying Bride par gothic? Vinji ir visiistaakais DOOM METAL, nevis kaut kaads gotiskais nonsenss. Ja interesee gotika, tad klausies Lacuna Coil, Mandragora Scream u.c taadus Nenjem ljaunaa, bet man patiik stilu tiiriiba :)
0
nezinu, man koncis likaas reti liels sviests. Ierados, kad speeleeja Preternatural, kas principaa speeleeja kaa parasti - ne labaak, ne sliktaak, normaali. Tearfall skaneejums bija it kaa labs un tiirs, bet muuzika...vieniigais, ko shiem nebija izdevies no HIM nokopeet, bija vokaals - gluzhi tik zheelabaini neskaneeja :) Visai vienveidiigi un ne visai origjinaali. kad nu peec tam saakaas taa drausmiigaa "disene", ko aciimredzot izpildiija leišu sadomazohisti, tad vairs neiztureeju un devos lejaa uz baaru, kur pavadiiju laiku liidz riitam :) turklaat alus bija veel dranjkjiigaaks nekaa parasti Salamandraa :)
0
Jaa... un cilveeki veel blauj, ka "kabata" suukaa. Na jau "kabata" suukaa, bet publika... neko citu kaa "kabatu" nav pelniijusi. Es domaaju ka ir tiiri pienjemami, ka taadas grupas, kuras plashaas masaas nav paziistamas uzstaajas "kabataa". Viena nopietna grupa, divas triis piekabei un gatavs. Man patika Hornas koncis, noklausies konci, un tad veel saliidzinoshi agri dodies maajaas, vai kur sirds veelas. No shii koncha skiet buutu sanaakushi 2 konchi "kabataa".
0
es ierados krietni iesilis pēc "nelielas" svinēšanas, tad droši vien reibums bija iemesls tam, ka tā pasākuma daļa, ko redzēju, bija tīri normāla.
Vai Disease bija tie, kas izmantoja vijoli? nekad tos nebiju vēl redzējis... bet likās tīri tā neko.
Pirmo reizi noskatījos lielāko daļu no Preternatural - bija patīkami, izraisīja labas emocijas dzirdes centros :)))
Tearfall riktīgi atgādināja HIM, manai pavadonei patika :)))
Bet kopsummā tāds relaksējošs tuss, kad varēja pasēdēt dīvāniņā un atpūsties.... maz publikas, nebija grūstīšanās utml - kaut kas nepierasts.
0
patīkams koncerts bija, jaunas skaņas, iespaidi. Patikās gan leišu grupas, gan Tearfall. Arī 15 Minutes of Fame patika.

Paldies par organizēšanu.
0
Cik noprotu pasākums tika veltīts par godu vienai personai… Nu man līdz tādai dzīmenītei ir tālu ;)
Ja nopietnāk, tad grībās pievērsties krievu “mīlas” mūzikas izpildītājiem… Sanktpēterburgas TEARFALL… Grupas nosaukums ir pazīstams ar to ka tieši ar tādu nosaukumu tika laists pirmais albums krievu bandai FORGIVE-ME-NOT… krietni agrāk… dzirdot ka F-M-N ir šo nosaukumu savam albumam izdomājuši varu izteikt “feee” varbūt arī pat pamatoti par sanktpēter(burger)iešu “oriģinalitāti”… Nu tas protams nav tik būtiski… parunāsim par mūziku…
Ģitārists, basman, bunģeris, (vo)kāls… tātad četri… tāds bija cilvēku skaits uz skatuves kad koncerts ir sācies… pirmās sekundes un man saka likties ka uz skatuves slēpjas vēl divi… svilpotais un sņako’tais… pēc paris dziesmām ar tiem tomēr izdevies sarunāt ka skatuvi ir jāpamet… (Vo)kālista balstiņa… nē… tā nav mīlas mūzika… ka var dziedāt par mīlas lietām tāda balsī? Asociācijas? Lācis, kas tikko atgājis no ziemas miega… un medus nav… Ja nopietni tad (vo)kāla diapazons man likās pārak mazs priekš šī stila… tas (vo) vai nu zemā balsi, ka tas lācis “basēja” par savām nelaimēm… vai nu tieši otrādi, labi ka ļoti reti pielietoja samocīto falcetu…
Ka jau teicu pirmā dziesma tika nospēlēta ar trokšņa “efektiem”… sakās otrā… asociācija… kas zina krievu rok grupu “ČAIF” iedomājaties šo mūziku ar zemāk noskaņotam ģitārām… Tālāk paris dziesmās saklausīju slikto kopiju to pašu FORGIVE-ME-NOT… Starp citu kam patīk līdzīga mūzika pamēģiniet… sameklējiet kaut kur F-M-N “tearfall” vai arī otro “spaceapfel”… vai ko jaunāku… nenožēlosiet…
Nu uz pašam beigām mūziķi labi iesildījās un visa padarīšana saka izklausīties HIMiska, pat (vo) intonācijas un uzvedībā varēja saskatīt lielu grību tuvoties Ville, ir jāpiebilst ka savā sniegumā otrajā daļā viņš dziedāja daudz labāk… Pēdējā dziesma noskanēja… Vai nu tā bija TEARFALL krutākais hits, vai nu gribējās vēl paspēlēt, bet to nospēlēja atkārtoti… dīvaini… liela pieprasījuma no pustukšas zālēs es nemanīju…
Beigas grību pateikt ka nebija ne labi ne slikti… nebija ne kā… un tikai tāpēc ka TEARFALL nav vel atraduši savu trademark’u… tādu ar kuru var palikt atmiņā…

p.s. (vo) pēc koncerta uzvedas ka ķēms ;)
0
eku dazas bildes
/gallery/65/
0
Vissuudiigaakais koncis, kaadaa esmu bijusi. Nekad vairs neieshu uz pasaakumiem, kurus neriiko Gothic Production vai kur ir maz paziistamu grupu. Shis koncis bija reaals sviests. Ljoti priecaajos, ka 2 naktii aizbraucu no turienes.
0
ja taa godiigi, tad shitasi pasaakums galiigi garaam! vieniigi Disease un Preternatural bija veerts dzirdeet.. paliku liidz beigaam, cereeju, ka buus kas laps, bet jo taalaak jo trakaak!
0
Heh,nu pasaakumam bij bezgala daudz minuusu,tachu tie izcili neapmierinaatie (preternatural un disease fani)bishk arii pashi vainiigi-nu kaapeec ir jaameklee kkaads desu metaals gotikas pasaakumaa?Kaapeec jaajauc kopaa divas dazhaadas subkultuuras?Kas gan kopiigs gotiem un metaalistiem,ja neskaita domineejosho melno kraasu apgjeerbaa (taapat kaa hc aharhistiem un daudzaam beibeem laroccaa :)?
0
Vienvardsakot,ja uz plakaata mineetas taadas lietas kaa cybergothcore vai deathbeat,tad laikam jaasaprot ka Vader koncis tas noteikti nebuus..so nav arii ko suudzeeties par grupu izveeli-juus tikaat briidinaati:P
0
Kāds vēl gotiskais pasākums!? Plakātā pirmās četras grupas bija minētas kā "gothic doom metal, melodic metal, sympho metal, melodic death metal" ( kaut gan reāli savam stila aprakstam atbilda tikai DISEASE).
0
Es nemaz nejuutos vainiigs, ka nebiju! Man ir mezzoniigs prieks, ka negaaju to sviestu luureet un veel samaxaat, lai vareetu guleet troxnii!
0
Nu tip preses reliizee tas bij aprakstiits kaa gothic fests..baigaa putra sanaak
0
nu ja... istu gotu tur bija maz.. bet pokemonu gan daudz. un vispar....
0
Zb tie pokemoni, kuri maisa tur gaisu...tochna zb...!
0
nesaprotu, kāpēc tāda naidīga attieksme pret tā sauktajiem "pokmoniem"? kādam kaut ko nodarījuši briesmīgu, vai? paši nekad nebijāt jauni un zaļi?
labāk jāpriecājas, ka jaunajai paaudzei interesē smagāka mūzika... es cenšos parasti nevies sākt braukt virsū, bet gan ko interesantu pastāstu un cenšos izvest uz pareizā ceļa.... kā mani savā laikā izvilka no popmūzikas purva...
ja nepalīdzēs "pokemoniem" kļūt par kārtīgiem metalhediem, metāla scēnai Latvijā nedzīvot!
0
Jaa, dalleeji es Tev piekriitu pilniibaa, bet liela dalla klausaas Marilyn Manson, Linkin Park varbuut veel Metallica un domaa, ka ir true metalhead.
0
"dalleeji piekriitu pilniibaa" :DDD Bet ja nopietni, tas jau ir tas, par ko Deathperado runaa - jaaizved uz pareizaa celja, jaaliek saprast, ka M.Manson un L.Park nav nekaads metaals, ka ir papilnam visaadas veertiigaakas smagaas muuzikas.
0
Nu ja, ka dalleeji! Vienai vinna texta dallai es piekriitu pilniibaa, bet otrai nee.
0
Labi, labi, man piemiit nikjis piekasiities :)
0
Ka Gotiskais koncis-tas ir izagaazies jo taa kaa smagais HIM un elektoniskaas bungas un muuzika bez ritma ir baigais SHIT, bet tomeer man bija patiikami bija dzirdeet pirmo grupu kas speeleeja citaa stilaa no parreejiem.
0
makten-dikten patika Disease, Preternatural OK kaa vienmeer, bet paareejais gan absoluuts shits - tiesa gan apmeeram tam biju arii gatavojies :)
0
toch... tur no gotikas bij maz kas klausaams.. lai nu kaa, ceru,ka organizeetaaji naakoshreiz, ja atisiis gotikas "festa vakaru" tad tieshaam saliks gotikas paarstaavjus nevis citus zhanrus!!!
0
Tas tomeer pirmais taads, ja viss buutu ideaali, kur paliktu izaugsmes iespeejas:))
Par pokemoniem- vinji jau nemaz netrauceetu, ja seedeetu savaa vietaa, bet man piemeerm traucee, ka pokomons var atljauties paskatiities uz mani no augshas, jo luuk vinjam/vinjai GOTISKAIS apgjeeerbs sapirkts par pusi no vecaaku aldzinjas..
0
Un kad piesit, tad skan:DDD
0
Nu jaa,ne visai daudz-principaa bija 3 grupas,ko vareetu ietilpinaat ieksh gothic (plashaakaa noziimee-un tur ietilpst arii briesmiigaa elektroniskaa muuzika :P kaa arii daudz kas cits-post-punk,ethereal,da... folk,dark ambient utt utml..)
0
Ja kādam ir ko labu teikt par 15mins of fame sūtiet man uz e-mail: exhausted@one.lv
0
Tiesham taja konci kas bija labs tie bija Pretnatural un Disease!parejais galigi garam.
0
"pārējais galīgi garām"
Ļoti gudri! Kāpēc nevar vienkarši pateikt, ka "man visvairāk patīk Preternatural un Disease, un pārējie nepatīt"?
Katra grupa pelnījusi uzmanību.
...Ne nado bitj uzko orientirovannim, k tomu ze, 4uzoe tvor4estvo nado uvazatj!
0
"pārējais galīgi garām"
Ļoti gudri! Kāpēc nevar vienkarši pateikt, ka "man visvairāk patīk Preternatural un Disease, un pārējie nepatīk"?
Katra grupa pelnījusi uzmanību.
...Ne nado bitj uzko orientirovannim, k tomu ze, 4uzoe tvor4estvo nado uvazatj!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas