0
[#]

Kaut kā tā nu ir sanācis, ka šī beļģu “gaļinieku” grupa – Aborted - ir mani ieintriģējusi, tā nu ar sadomāju dažus vārdus sacīt par viņu pagaidām pēdējo garadarbu (neskaitot šīgada ar bonusiem papildināto EP).

Nedaudz iz vēstures: grupas dibināšana ir datēta ar 1995. gadu, bet pirmais demo ieraksts "The Necrotorous Chronicles" izdots 1998. gadā; uz šo brīdi Aborted ir izdevuši 3 pilna garuma albumus. Kaut arī nevarētu teikt, ka šī ir īpaši veca grupa, tomēr ir jau paspējuši koncertēt kopā ar tādiem monstriem kā Deranged, Dying Fetus, Vader, Cryptopsy, Kataklysm u.c., kamēr popularitātes ziņā diemžēl pagaidām no tiem nedaudz atpaliek.

Albums "Goremageddon: The Saw and the Carnage Done" ir iznācis 2003. gadā zem leibla "Listenable Records" un ir ļoti iesakāms visiem brutal death/gore metal cienītājiem.

Muzons šiem ir visai spēcīgs un samērā daudzveidīgs - tas variē no brutālas, ātras dragāšanas blast-beatu pavadībā līdz pat zviedriski melodiskiem ģitāras solo, temps mainās vairākkārt katras dziesmas laikā, un brīžiem ir grūti pateikt, vai turpinās tā pati dziesma, vai ir jau sākusies nākamā, jo principā albums ir "non-stop". Par savu instrumentu pārvaldīšanu uzteicami ir visi grupas dalībnieki, var just, ka pie tehnikas ir nopietni strādāts. Vokāls ir divējāds - dziļu rīkles atraugu tipa un nedaudz tīrāki ķērcieni. Ja pirmajā variantā tekstu principā saprast nevar (cik neparasti, ne?), arī vārdu burtošana līdzi še daudz nepalīdzēs, tad otrais variants jau ir krietni skaidrāks. Vispār ir jūtama arī Carcass ietekme, gan muzikāli, gan tekstos - šeit bieži sastopami dažādi medicīniski termini.

No atsevišķām dziesmām izcelt gribētos tituldziesmu "The Saw and the Carnage Done", tai sekojošo "Ornaments of Derision", kas pārsteidz ar visai melodisku ģitārsolo dziesmas vidū, "Sea of Cartilage" (skrimšļa jūra, hehe); faktiski vāju dziesmu te nav.

Neņemšos apgalvot, ka Aborted būtu sevišķi oriģināli vai atklātu jaunus muzikālos apvāršņus brutālo desu pasaulē, tomēr viņi priecē ar gana savdabīgu un ļoti kvalitatīvu skanējumu. Katrā ziņā, kā jau minēju, “brutaļņiku” cienītājiem šis ir "highly recommended", un varbūt spēj ieinteresēt arī kādu, kam gaļa un asinis mūzikā nepieder pie mīļākajām tēmām.

8,5/10

Intars

Komentāri
0
tiiri vai saintereseeji, buus jaaieveertee briivaakaa briidii
0
Pirms paaris meeneshiem tiku ieveerteejis shito reliizi, bet taa, kaa neesmu brutaalaas galjas cieniitaajs, tad taa arii palika tikai ieveerteeshanas liimenii mana paziishanaas ar sho blici.
0
Kur tu šitādu dabūji?
0
veikalā nopirku :P
btw, BigUgga, vai ta bilde ir tik gruuti atrodama?
0
kota? kasta?
0
GRIND!!!aBORTED,SEVERE TORTURE,DEADEN,EMBALMER,SA... IT'S BRRUUTALL LIVE/IT'S ALL IN THIS FUCKING WORLD!!!!!!!
0
FUCK TO ALL BLACK,GRIND IT'S AMAZINGLY REALLY, THE MOST BRUTAL MUSIC!!!I LOVE GRIND
0
THE FIRST ALBUM OF NAPALM DEATH IT'S THE FIRST WALK OF GRIND,IT'S THE FIRST GRIND IN THE WORLD!!i LIKE HIM
0
SO DONT STOP EATING CUM LITTLE ANAL BASTARD. Bet black gan liec mieraa, mazaak Cradle Of Filth un Dimmu Borgir klausies, un atradiisi arii taadas black grupas, kuraam daudz kas kopiigs ar grind. SO KEEP ELBOWING YOUR SHITHOLE.

Bet, kas attiecas uz Abortion, ieprieksheejie albumi kautkaa labaak patiik. Vairaak eksperimentaacijas, shis taads daudzmaz standarta, neizraisa ne prieku, ne vemshanu...

P.S. Nevari iedot man savas anglju valodas skolotaajas telefona num.?
0
tpfu - Aborted nevis Abortion, redz kaa nesmuki sanaaca.
0
Nez, man atkal otraadi liekas - Engineering the Dead vairaak standarta likaas, te taa kaa vairaak dazhaadiibas.
0
Kas par blacku-cradle of filth,dimmu borgir,marduk-it's FUCKING SHIT,IMMORTAL AND MAYHEM-OXYENNIE BANDI.NO GRIND IS FUCKING LU46e.
0
oooo, tu esi tik gudrs...
0
Tak eto grindcore ili death/gore???????????
0
death/grind
0
Pizdato
0
ABORTED-GRIND,IT's FUCKING CRAZY GOOD!GrrrrIND it's LIVE!!!!!!!!
0
Nu es nesen arii iegaadaajos ssito cd. Nu kaa tad ssitaadu gallu vareetu neesst:)?

Death/grind jau nu tas nav. Muzikaali diezgan brutaals death, bet arii ne no taas brutaalaakaas dallas.

Par muuzziku. Gandriiz visas dziesmas iegrieza un klausoties ne mirkli nevareeja atvilkt elpu, ja nu vieniigi tajos briizzos, kad skaneeja par intro iliktaas uzrunas par galliigam teemaam:)

Par vokaalu. Te nu akmens grupas daarzinnaa. Varbuut, ka taa ir producenta vaina, bet vokaalam es lieku tikai 5/6 no 10, jo nu diezgan kliedzoss, kaut arii dziivajaa ir ruuciens drossvien un arii ne iipassi speeciigs.

bet domaaju, ka tas man vareetu klluut par vienu no miillakajiem brutal death ieraxtiem.

p.s.
Par albuma vaacinnu-10!:)

0
90'to saakumaa - viduu bij amiishiem viena banda "Aborted Christchilde" saucaas, ja nemaldos. Dazhiem bandas memberiem notinoties/nomainoties palika tikai "Aborted". Nju un man sanaaca dzirdeet jamo demuci - uhh!! Iespeejams zhanra speciaalisti mani apstriidees, bet izklausiijaas peec black-grind. Nedaudz atgaadinaaja Blasphemy, tikai krietni melnaakaa un asaakaa skaneejumaa. Buushu maajaas uzmetiishu paklausiities ;)
0
Abet šitais Aborted ir iz Beļģijas.
0
Intars: pamaniiju gan, ka shitie iz Beljgjijas ;) Tik vien ka gribeejaas padaliities ar savu zinaashanu ;)
0
Es jau arii it kaa to zinaaju.Tas nu taa, negribu jau atkal lieliities:)
0
galva saap ja grindu pa daudz saklausaas
0
Muldonna!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Sonnenmensch
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas