+1
[#]

Tā nu vēl viena pasaulslavena grupa ir sniegusi koncertu mūsu zemē – Dismember pirmais koncerts Baltijas valstīs ir godam aizvadīts. Var, protams, diskutēt par to, ka Depo ir aplam maziņš, biļetes aplam dārgas utt.; tomēr kopumā jāsaka, ka koncerts bija labs, pat ļoti labs. Cena jau gan diezgan uzskrūvēta bija, īpaši ciest dabūja to apmeklētāju maciņi, kas šo koncertu apmeklēt izlēma pēdējā brīdī, jo uz vietas biļetes maksāja 9 Ls. Tomēr acīmredzot tam visam pateicoties, klubs bija itin tālu no pārbāztības, tā ka atnākušie varēja brīvi baudīt mūziku, nesatraucoties par elpas ievilkšanu un dunkām no apkārtstāvošiem. Pārsteidzošā kārtā šoreiz tiešām bija izdevies panākt labu skaņu, kaut arī īpaši nemanīja solīto skaņas un gaismas aparatūras pastiprinājumu.

Tuvojoties ieejai nebija manāms citkārt neiztrūkstošais ārpusē stāvošo mataiņu bariņš, toties bija divi mazāk redzēti tipi – viens tāds neliela auguma, drusku apaļīgs, ar gariem matiem un pagaru, pašķidru bārdu un brillītēm; otrs savukārt garš, garmatains un blonds, tipiskais skandināvu karotāja tips. Droši vien jau arī jūs uzminējāt, kas tie tādi – protams, Dismember vokālists un basists tie bija. Basists gan acīmredzot ir viņiem kāds session member, jo grupas pamatsastāva basists Richard Cabeza izskatās citādi, tomēr šis pats blondais tips uz skatuves bija arī pērn Wackenā.

Iekļūstot iekšā, ieraugām tādas visai patukšas telpas, bet nu tas jau arī bija gaidāms. Neliela pagaidīšana, divu ietaupīto latu (pērkot biļeti iepriekšpārdošanā) steidzama likvidēšana dzērienos, un ap desmitiem uz skatuves jau iekārtojušies Flaying un sāk raut vaļā. Jūtams, ka līmenis šiem aug ar katru uzstāšanos, bija laikam arī viens otrs jaunāks gabals, kas izklausījās makten labi. Vokālists Ruslans, protams, arī ir klase par sevi – lai nu tur kā, bet tik iespaidīga rīkle, šķiet, nevienam citam no kocertējošiem Latvijas rūcējiem nav. Arī ar skaņu šoreiz viss bija kārtībā, labākais skanējums Depo klubā, kādu esmu pieredzējis.

Pēc kāda brīža klusiņām savas vietas uz skatuves ieņēma Sanctimony. Spēlēja šie ilgi, un šoreiz man ļoti patika viņu priekšnesums; dzīvā izpildījumā arī jaunais materiāls – hard&heavy smagās skaņās - gāja uz urrā, publika pavilkās diezgan pamatīgi. Pats arī jau iesildīju kaklu un sanāca arī iesvīst.

Un tad jau bija klāt arī brīdis, kad skatuvi okupēja slavenie zviedru Stokholmas novirziena death metal spēlmaņi Dismember. Pāris ievadvārdi, un šovs sākās ar jaunā albuma tituldziesmu “Where Ironcrosses Grow”. Uzreiz varēja redzēt, ka ne īpaši kuplais apmeklētāju pulks ir šeit nācis tieši uz šo grupu, jo retais kurš stāvēja nekustīgs ar kā akmenī cirstu seju, lielākā daļa metās aktīvi dejot metālistu deju, sauktu par headbanging :) Arī es ļāvos “dejas ritmiem” :) Pirmajai dziesmai sekoja, ja nemaldos, “Casketgarden”, tai savukārt “Soon to be Dead” no pirmā albuma. Vispār koncertā kopumā tika nospēlētas vismaz četras dziesmas no pirmā albuma “Like an Ever Flowing Stream”, to starpā “In Death’s Sleep” un “song, dedicated to all the ladies here” – “Skin Her Alive”; vairākas no jaunā albuma (“Tragedy of the Faithful”, “Where Angels Fear to Tread”) un pa druskai arī no citiem albumiem. Kopējais uzstāšanās ilgums bija itin pieklājīgs, tomēr augstās kvalitātes dēļ pagāja ātri. It kā beiguši savu uzstāšanos, šie viltīgi notinās no skatuves, bet iejukuši barā, nekur tālu necentās aiziet, gaidīdami, kad tiks saukti atpakaļ. Protams, tas arī notika, un Dismember nospēlēja vēl pāris dziesmas, uzstāšanos beidzot ar “Hate Campaign”.

Tā nu pusdivos naktī koncis arī bija cauri, un bija to vērts. Protams, nevar to salīdzināt ar uzstāšanos brīvdabā, vēl jo mazāk brīvdabā Wacken Open Air festā, ko intervijā pieminēja arī ģitārists. Tomēr savu augsto klasi šie vīri apliecināja godam, un cerams, ka viņiem nepalika nelāgs iespaids par latvju metāla cienītāju pasivitāti; vismaz tā saujiņa, kas bija atnākuši, ņēmās, cik spēja.

Intars.

Komentāri
0
Žēl, pats netiku, bet cepuri nost visiem klātesošajiem. Vismaz Dismember Zviedrijā stāstīs, cik pie mums bija OK un brauks arī citi!!!
0
Nu, tas ka DEPO tomeer speeja sariikot kaut ko labu, tas ir pozitiivi, lai taa buutu vienmeer. Bet ko Dismember staastiis par latviju veel ir jautaajums, njemot veeraa koncertu peec divaam dienaam igaunijaa. Nekaada gaishaa bilde man tur neziimeejaas.
0
skanja jau nu nebija nekaada spiidoshaa. kaa jau parasti. bet ko padariisi - kjiegelju sienas un skanju operators ieksh depo dara savu un regulaari maitaa uzstaashanos citkaart labi skanoshaam grupaam. tomeer jaatziist, ka Dismember iepeera labi - neskatoties uz visaam drazaam vareeja dziivajaa baudiit veco labo skandinaavu death metal skanju:)))
0
Koncerts tieshaam kolosaals, un tieshaam cerams, ka taa matu sauja, atsauks veel kaadu labu bliciiti no aarzemeem un ne tikai no aarzemeem, uz Latviju!
0
tas bija pirmais un piedajais dismembera konc Latvijaa...organisator's bullshit
0
ja buutu kaut nedaudz pacenties pamaniities pamatot savu domu, tavs koments vareetu arii tikt uzskatiits par izskatiishanas cieniigu, tachu shajaa gadiijumaa tu vienkaarshu pretendee uz pokemoona statusu.
0
Nedomāju, ka var salīdzināt Latvijas konci ar Igauniju, jo tur notiek festivāls lielā teritorijā (nu katrā ziņā ievērojami lielākā par Depo!) ar vairākām grupām. Šeit tas bija privātais koncis ar iesildītājiem un mazā klubā. Domāju, ka ar grupas atmiņām par mūsu valsti viss ir kārtībā!
0
Tas ka konci ir bijis maz cilveeku nav DEPO vaina...
divaini izklausas komentaari ka "Dismember ir labs! bet 7Ls un Depo suxxx! neieshu!"
Iemesls ir pavisam cits un visiem saprotams... darba diena, koncis Lietuvaa nakaamdien, un veel peec dienaas fests Igaunijaa... pietiekaami daudz alternatiivu un katrs izveleejas sev pievilciigaaku. Varbuut tas ir labi... tikai negriibetos lai peec kaada laika buutu tada pati situaacijaa kaa piemsim Vaacijaa kad uz Morbid Angel liidziigaa Depo klubaa atnaak 70-80-90 cilji...
A pats Dismembers bija ugaaraa... Es domaaju ka shiem bija vienaalga cik lielaam klausiitaaju puulim speeleet.
0
Jā, jocīgi, ka daudzi tos pašus 7 LS pa nedēļu vai pat par vienu vakaru nodzer, bet, lai aizietu uz pasaules līmeņa grupu, saka, ka pa dārgu. Absurdi!
0
Nu man vismaz nav vienalga kad, kur un pa cik tiek rīkots koncis..
0
Es biju un esmu pat ĻOTI apmierināts. Man pat patika, ka nebija tik daudz cilvēku. Bija ko elpot.
0
Žēl, moš tomēr vajadzeja aiziet ... nobremzēju ...
0
Hail sen neredzeetie kk:( un Beldegir. Es nenozzeeloju, ka nebiju, jo galu galaa Dismember nav kaut kaadi baisie death metal trieceeji, bet protams grupas priekssaa cepuri nost, jo kaa zviedru death paarstaavji ir vieni no labaakajiem. Es vinnus vienkaarssi cienu kaa death metal veteraanus un par to , ka nav sevi apkaunojussi kaa Entombed ar savu sviest-bluuz death speeleessanu. Taa luuk!
0
to Hellhammer:
brr Tev par Entombed, bet Dismember jau tiešām ir cienījami!
0
Paga, mees jau vienu reizi diskuteejaam par Entombed un Tavu viedokli es zinu, nesatraucies, neesmu aizmirsis:) Es Entombed arii cienu, bet tikai pirmo dazzu ieraxtu garumaa, taalaakie briinumi mani nesaista. Buutu priecaajies, ka vispaar no zviedriem man kas patiik, es esmu Floridas un taa saucamaa USA brutal death piekriteejs. Aaa, pareizi, no zviedriem man lloti patiik Vomitory, jaa, tas gan ieper.
0
Ok's
0
Tu nu gan izcelies bagaatu vaardu kraajumu;) Tas nebija uzbrauciens;)
0
Ai, slinkums izvērsties!
0
Uz koncertu biju un jaaatziist nenozheeloju ne par vienu sekundi! Par to ka maz cilveku bija, tas bija skaidrs kapeec, varbut arii tas bija labi, jo varetu sameraa briivi pietuseet tuvaak skatuvei. Flaying nospeeleeja atziistami, bet jasaka ka ir gadiijies redzeet daudz ugaariskaakus shamejo konchus. Vokaalists bija taads rezerveets :)) Sanctimony es tikai dzirdeeju jo biju kluba augspusee,taa kaa neizteikshos. Veel jau varees sho grupu redzeet arii citos koncertos. Tad naaca Dismember kaarta.. :) Jau skanojoties bija atpaziistams grupai raskturiigais 'saunds' un veel nedaudz paneemushies ap bungaam, tad arii gaaja valaa! Saakumaa bija varbuut nelieli miseekli ar skanu, bet tad jau kautkaa viss tapa noreguleets un viss bija pavisam normali. Atceros otrais gabals bija 'Casket Garden', aiz kura jau sekoja dazhadi hiti no visiem albumiem. Tauta lomiijas ar prieku, jo tieshaam bija arii par ko. Sho rindu autors arii juta ka jau peec paaris dziesmaam saka cilaaties kaajas, rokas un galva ar'.. :) Zviedreli pieradija savu klasi un koncerts bija loti izdevies.
Topa moments iestaajaas, kad tika pabeigts pirmais sets un muzikanti iejuka puulii, un taa nu sagadijaas, ka dziedonis nostaajaas man tieshi blakus un ar ziimeem raadija ka steidziigi vajagot piipeet! :) Es steidzami sho supporteeju ar cigareti, uguni un alus malku, par ko tiku atdariits ar draudzigu rokas spiedienu un teikumu 'Thanks a lot friend, You rule!" :) Taa kaa bija jautri! :) Peec tam tika nospeeletas veel paris peedeejeas dziesmas.
Fui, tiem kas neredzeeja vispaar Dismember tajaa viikendaa, jo naakamaa reize varbut bus ilgi jagaida. Ar to arii beidzu.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
BigUgga
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas