0
[#]

Anglija kārtējo reizi ir pierādījusi, ka tās mūziķi ir nepārspējami Doom Metal laukā. My Dying Bride, Cathedral, Pantheist, Paradise Lost, Anathema.... un tagad arī THE PROPHECY.

Šī grupa ir salīdzinoši svaiga, jo tā radās 2001. gada rudenī, Ziemeļanglijā. Jau no paša sākuma viņi cītīgi lauza savu ceļu Epic un Melodic Doom/Death metal virzienā. Jāsaka, ka viņu panākumi ir lieli, jo ir spēlēts kopā ar daudzām ievērojamām grupām, zināmākās  no kurām ir My Dying Bride un Children of Bodom.

2003. gadā iznāca The Prophecy pirmais albūms Ashes, ko izdeva kompānija BLACKDOOM records, kuras īpašnieki ir Andrew Craighan un Hamish Glencross no My Dying Bride. Es ilgi tiku gaidījis, līdz šī relīze, par kuru biju lasījis visnotaļ daudzsološas recenzijas, nonāca manā īpašumā. Un tā man nelika vilties. Man kā My Dying Bride fanam, izlikās kaitinošas atsauksmes par to, ka The Prophecy it kā esot smagāki un brutālāki par šamējiem.

Tomēr, noklausoties albūmu vairākas reizes pēc kārtas, es atzinu, ka The Prophecy mūzikas smagums ir daudz savādāks par MDB. Daudz melodiskākas ģitāras, solo pasāžas, sarežģītāka spēles tehnika. The Prophecy vokālists Matt Lawson ir apveltīts ar neticamu balss amplitūdu, no ultra zemiem grawliem līdz pavisam skaistai un melodiskai tīrajai balsij. Mūzika pati par sevi ir daudzpusīgs savārstījums ar ietekmēm no MDB, Opeth, Anathema. Patīkams pārsteigums bija dziesma Blackened Desire, kas atsauca atmiņā tādas MDB agrīno dienu Death Metal dziesmas kā God is Alone, De Sade Soliloquay, The Forever People. Tomēr, jāņem vērā, ka šī dziesma tika iekļauta albūmā no paša pirmā The Prophecy demo – Her Embrace My Ruin. Pārējās dziesmas albūmā ir ne tik brutālas, bet gan daudz melodiskākas, smalkākas. Par ko dzied The Prophecy? Tas gan nav nekas oriģināls, tās pašas tradicionālās Doom Metal tēmas – vientulība, sāpes, zaudējums, nāve un zaimi. Taču tas ir ietērpts tik fantastiskā skaņu salikumā, ka neviļus sevi pieķer līdz ar Matt Lawson rēcot līdzi skarbus un sapju pilnus vārdus – but beware, lamb of God, I come for you...

The Prophecy pašlaik gatavo savu otro albūmu, kas sauksies Revelations, un, cerams, nāks klajā šī gada jūnijā.  Papildus informācijai – http://www.the-prophecy.net DOOM OR BE DOOMED....!!!! papildus info un mp3 sampli – http://www.blackdoom.com

Edenbeast

 

Komentāri
0
+
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
LaurisPo
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas