0
[#]

 Salacious Gods ir gana pazīstama grupa Latvijā. Viņi ir gan bijuši pie mums, uzstājoties kopā ar Behexen un Horna, kā arī uzstājušies Vākenā (W.O.A.) Diezgan neviennozīmīgi vērtēta grupa, par kuru ir izveidojies priekšstats, kā par grupu, kas neprot spēlēt dzīvajā. Lai vai kā, viņiem ir iznācis kārtējais albums Folter Records paspārnē.

Uzreiz atzīmēšu, ka ar šo grupu saskaros pirmo reizi, atskaitot koncertu Rīgā. Ar iepriekšējiem albumiem nesalīdzināšu, jo vai tā arī nesaņēmos nevienu no tiem noklausīties, vai arī viņu daiļrade nav atstājusi nekādas pēdas manos atmiņas kambaros.

Pirmais iespaids klausoties jauno albumu ir visai pozitīvs, kas galvenokārt attiecās uz ieraksta kvalitāti. Pirmās divas dziesmas ir tāda kā savu spēju demonstrācija – pamatā ātras, tehniskas, bet bez dvēseles. Kopumā viss albūms ir ļoti ātrs, un kaut kādā ziņā atgādina jau minētos Behexen, ja nu vienīgi Salacious Gods mūzika ir mazliet melodiskāka un maķenīt vienkāršāka. Man personīgi šai albumā patika ritma maiņas, kas ir izpildītas diezgan veiksmīgi, un dziesmu lēnākās daļas. Gandrīz katrā dziesmā ir pa kādam „lipīgam” bet vienkāršam meldiņam. Klausoties albumu, katra nākamā dziesma man patika arvien vairāk, un vienā Salacious Gods izceļas pat ar Darkthrone cienīgiem rifiem, lai gan ātri vien viss atgriežas šim albumam raksturīgajā gultnē. Pie neviennozīmīgiem mīnusiem varētu nosaukt to, ka rodas sajūta, ka viņi paši nav spējīgi turēt savu tempu un skaņa ir tāda kā izsmērēta, bet tas varētu būt atkarīgs no atskaņošanas skaļuma un aparatūras, jo citu reizi liekas viss nospēlēts absolūti precīzi. Kā arī man personīgi nepatīk šīs grupas vokāls, par ko kādu pus punktu arī noņemšu nost no vērtējuma.

Kopumā diezgan neslikts albums, kas noteikti atradīs atsaucību mūsu auditorijā, ko principā pierādīja koncerts. No otra puses, noklausīts viņš ir, un diez vai radīsies vēlme pēc kāda laika noraust no albuma putekļus, lai noklausītos to vēlreiz, atskaitot varbūt vienu vai divas dziesmas. Bet nu par gaumi kā saka nestrīdas.

Vērtējums: 7/10

Black DATA

Par iespēju iegādāties šo albumu, raksties uz estragons@inbox.lv

 

Komentāri
0
Interesanti ko kurienes tu izrāvi info par to ka SG ir spēlējuši Wackenā hehe? tas nu gan tā nav, līdz tam viņiem ir vēl tālu. Katrā ziņā dzeki ir cool, mīl daudz dzert un pīpēt arī, bijām SF tūrē kopā 8 dienas. Albums varbūt nedaudz dīvaini ierakstīts, vokāls tāds neizteiksmīgs tur, bet atkal dzīvajā sper pakaļu.
0
Var gadīties, ka būšu sajaucis ar kādu citu festu, bet pilnīgi noteikti ļoti daudzi viņus ir redzējuši ne tikai Kabatā.
0
albuma iistais nosaukums ir-pienene!;D
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas