0
[#]

Piektdien, 17. novembrī uz kluba "Melnā Piektdiena" skatuves kāps kārtējās, trešās konkursa „Fresh Blood“ kārtas dalībnieki – grupas Negatron / Serpent / Patriots / The Masquerace / Secta un Velna Krusti!

Katras konkursa kārtas uzvārētāji tiksies finālā, kur viņiem tiks dota iespēja sacensties savā starpā par galveno balvu – iespēju ierakstīt vienu kompozīciju profesionālā skaņu ierakstu studijā (Fenikss), kas savukārt tiks iekļauta izlasē “Melnā Piektdiena”.
Atgādināsim, ka no iepriekšējām konkursa kārtām finālā izgājušas grupas Bite Back, Lazarus, Ocularis Infernum un Bloodstone.

NEGATRON
Pirmie mēģinājumi savākt pilnu sastāvu sākās 2001. gada rudenī, ar nosaukumu Necromancer. Dibinot grupu iecerētais mūzikas stils bija kas līdzīgs Death vai Children of Bodom, bet jau sākumā kļuva skaidrs, ka viņu mūzika ies pati savu ceļu... Tā izveidojās stils, kas apvienoja klasiskā heavy metal dinamiku un melodijas ar death metal rifiem un vokālu, ko paši raksturo kā melodic extreme metal. Iedvesmu gūst no Metallica, Iron Maiden, Death, Therion u.c.

Negatron tekstos pārsvarā ir filozofiskas pārdomas un iekšējo konfliktu apraksti, kā arī fantastikas sižeti.

SERPENT
Ideja par grupas izveidi radās 2003. gada rudenī, taču pirmais mēģinājums notika tikai 2004. gada pavasarī. Grupas pamatsastāvs – ģitārists un vokālists, nedaudz vēlāk viņiem pievienojās bundzinieks un otrs ģitārists. Pēc pirmā nospēlēta koncerta kļuva skaidrs - pietrūkst basģitārista, kas pēc kāda laika arī tika atrasts.
Grupa Serpent pastāv divus gadus, tā spēlē klasiskā black metal stilā.

PATRIOTS
Grupa izveidojusies 2004.gada otrajā pusē, savukārt, vārds tika iegūts gadu vēlāk. Pamatsastāvs ir nemainīgs visu grupas pastāvēšanas laiku, vienīgais mainījušies vokālisti. Ideju ir daudz, tādēļ kompozīcijas ir visai dažādas. Grupa ietekmējusies no Pantera, Metallica, Megadeth, Iron Maiden, Black Sabbath, Savatage u.c., Patriota stils ir trash/hard heavy metal.

THE MASQUERACE.
Grupu izveidoja 2006. gada vasarā vairāki zināmi Rīgas mūziķi, pieaicinot talkā arī vairākus mazāk pazīstamus. Viņu mērķis – izveidot smagā gothic rock/metal grupu (pēc stila tuvu Paradise Lost un The 69 Eyes), papildinot to ar etniskiem deju elementiem, kas koncertos radītu metal-diskotēkas atmosfēru.

SECTA
SECTA dibināta naktī no 26. uz 27. novembri (2005.), kad Tumšie aukstās nakts spēki apvienoja 3 cilvēkus, kas sakusa vienā, nedalāmā BLACK METAL liesmā un sūta savas reliģijas vēsti caur elles tumšās matērijas caurstrāvoto mūziku, nākošo no Vēja Dēmoniem Amuletum (balss), Furfur (ģitāra) un Baron Tum (bungas), saucot saplūst ar to un pievienoties šim maģiskajam haosa iemiesojuma virpulim - SECTA.

VELNA KRUSTI
2005. gadā grupu savāca kopā vokālists, pieaicinot ģitāristu, vēlāk arī basģitāristu un bundzinieku.
Velna Krustu muzicēšanas stils ir meklējams Mayhem, Carpathian Forest, Satyricon un citu tradicionālo black metal grupu noskaņā.

Sākums: 20:00 (vaļā no 18:00)

Ieeja: 3Ls

 

Komentāri
0
Atkal jāiet dzert un ārdīties... pzc
0
atkal netieku :@
0
jaamaina darbs :D
0
Būšu.. vācu baru, ko ņemt līdzi!! Cilvēki nu gan tomēr ir pasīvi >,<
0
ņem mani- es nākšu!!! :)))
0
Tiešām?? Nāksi..?? Njuz, tad nac..
Satikšanās vieta: Tur -- ārdoties(=
0
Jā ok, varēsi mani paziit pēc gariem matiem, melnas ādas jakas, melnām apspiileetaam bikseem. :D
0
īsi mati, dermantīna žakete, kļošas.
0
Ja atcerēsies manu niku šeit, ievērosi sīkumus apģērbā, tad mani atpazīsi.. neko vairāk neteikšu!!(=
0
Iepaziishanaas sadalja :D
0
Nejauši(:
..bez iepriekšēja nodoma!!
0
Kā tad bija? Pats nebiju, bet ņemot vērā to, kas iepriekš ir paklausīts, ceru, ka Velna Krustiem būs panākumi :)
0
Ā pareiz...tas tik vakarā notiksies :D
0
Bija super, vismaz man patika.. No velna krustiem man šodien kakls stīvs un esmu bez balss.. bet bija labs!!

Tāks.. tagad atzīstās -- kurš man iebakstīja mugurā un nozuda??
0
Droši vien tas īsmatainais vai dredainais, tie tur baigi lekaaja un plosijās :D
Man vislabāk patik Pariots, sen nebiju neko tik labu redzējis.
0
paaldies :)
0
:*
0
Jā, redzēju tos abus tur plosāmies.. gribējās jau pievienoties!!(=

Uh, jā, Patriots ir labie.. tik zēl, ka par vēlu atnācu, dzirdēju tik pedējās 2as dziesmas un riktīgi kliedzu, lai būtu atkārtojums.. prieks, ka bija!!

Velna krusti bija perfekti.. super izlēkājos, mūzika super.. vnkārši unikums!!
0
Patriots šobrīd ir vienīgā jaunā grupa, kas man patīk. Tiešām labi, Elizabete labi nodziedāja:)
0
ljoti patiikamo dzirdeet!!!:)))
0
Mani favorītie šamjā jampadracī bija
PATRIOTS un VELNA KRUSTI (sveiciens Satrakonam!)...
0
PS - Velna Krustiem -
"Ich Hatt' Einen Kameraden"... - es pareizi saklausīju, vai pārklausījos? :)
0
Klau, kapēc gandrīz visi pēc Velna krustiem paņēma vagu?
0
@Sonnenmensch
nezinu vispār ko tas nozīmē XD nu moš viņš kko tādu arī teica.

Bet vispār man patika visas grupas izņemot The Masquerace:) tāda mūzika kkā neiecepī. Bet prieks, ka Latvijas metālskatuve aug, pēc dažiem gadiem būs daudz labas grupas!
0
Hellgar - kas jums ta bija par dziesmu, ja tagad secibu pareizi atceros, tad skaitot no beigam, 2 pirms industriala gabala?
0
Man šķiet, ka tā bija Negaiss.
0
Par spīti ne īpaši lielajai smagmūzikas mīļotāju atsaucībai 3. jauno grupu atlases konkurss sagādāja, domājams, ne man vienīgajam ne vienu vien it jauku pārsteigumu. Uzreiz gribu atzīmēt, ka ar šaj vakarā skatuvi minošo grupu daiļradi biju pazīstams tik vien, kā bij noklausīta viena Velna Krustu dziesma, kas pieejama iekš draugu portāla, kā arī neliels ieskats Patriota daiļradē kopš Ventspils apmeklējuma, kurā šamie uzstājās kopā ar Lazarus un Collide.

Serpent – pirmais iespaids nereti mēdz būt maldīgs. Pirmā saskarsme un zēni atstāja patīkamu iespaidu visam vakaram; žēl vien, ka pēcgaršas tam materiālam, ko spēlēja teju nekādas jau nākamajā dienā vien solista uzkrāsotās acis iespiedušās atmiņā. Zālē ar neko lielu atsaucību Serpent uzstāšanās laikā nemaniju, vien kādi 3-6 matainie pirmajā rindā it centīgi centās atbalstīt mūziķus (tā jau tas laikam bija un būs, ka pirmajiem tieši tā pat kā pēdējiem kāpt uz skatuves ir visnepateicīgākais darbs).

Patriots – patīkams pārsteigums. Vieni no maniem šī vakara favorītiem, un, lai ar šur tur ausij šķita, ka bij pa kādai lažiņai, tas netraucēja kopējai noskaņai. Ļoti tīkami manām ausīm bij tie meldiņi, ko no saviem instrumentiem izvilināja mūziķi, pluss vēl tas, ka dziesmu teksti latviešu valodā !! Neņemiet vien ļaunā, bet man tomēr uz mēles stulbs ieteikums, kurā varbūt tomēr ir vērts ieklausīties - pie to tekstu saturīguma/ skanīguma - tomēr prasās piestrādāt; nav tak grūti atrast kādu, kuram mēle niez uz sacerēšanu. Joprojām īsti nevaru sev nodefinēt, kāda stila mūziku Patriots spēlēja, jo dziesmas tik tiešām ļoti dažādas, bet tas šoreiz ar nav no svara. Īpaši uzsvērt gribētos ģitārista (tas, kas atradās skatuves kreisajā pusē; no skatuves zālē skototies) spēli. Man šajā sakarā tāds nelāgs čujs uzradās, ka šis zellis kādreiz varētu ņemt un smuki iegriezt konkurenci ne vienam ne tik pašmāju ģitāruzauram vien. Solistei, kas kā noprotu ir pašmāju surrogāts, ietektu mazāk kautrēties un drošāk aizpildīt skatuves telpu, jo kam ta vēl labāk, ja ne jums daiļā dzimuma būtnēm zināmi dažnedažādi paņēmieni, kā tēviņus valdzināt/ kārdināt/ pakļaut kauču uz grupas uzstāšanos laiku. :)

The Masquerace – savdabīgs muzikāls projekts, kurā jūtamas metālam netipiskas iezīmes. Ja kādam niez jautāt, kas tad tas īsti bij, atklāti saku, ka man nav ne jausmas. Vien atzīmēšu, ka skaņa, ko maniem jutekļiem radija The Masquerace, pildija telpu ar vibrācijām, kas uzvundija vīziju it kā klausītājs atrastos jauno literātu saietā, kur puskrēslā kāds lasa mūsdienīgu dzeju roķīgu meldiņu pavadijumā. Mūzika - на любителя. Noteikti patika tiem, kas nebij uz +/- klasiskām death/ black mūzikas vērtībām šovakar tendēti.

Ātmosfēra diezgan iespaidīga, bet, ko man še pļekāt, tāpatās tās vien manas ilūzijas, jums mazie smerdeļi gar tām nav nekādas darīšanas ..

Velna Krusti – lielākais vakara pārsteigums un tiešām prieks, ka man nebij taisnība. Proti, zēni vienā mirklī graciozi salauza manus priekštatus par to, ka black metāls ir priekš vientulīgas tā atskaņošanas savā austiņaparātā kādā siltā istabas nostūrī ar karstvīna puslitreni ķepā. Pat manis iepriekš noniecinātā Elles Deja, kas atrodama draugu portālā, še skanēja trakoti feini un ietilpīgi. Bez šaubām še no svara bija ar jaukā performance Velna Krustu izpildījumā. Vienaldzīgo nebija – smuks piemērs tam, kā pievērst sev uzmanību. Bet tas šoreiz tak bija ar galvenais jebkuras grupas uzdevums, kas kāpa uz skatuves – kā nekā konkurss paliek konkurss.

Negatron – interesants side projekts. Patīkama atdeve ar kādu tika spēlētas kompozīcijas. Žēl, ka tautas bij palicis stipri maz pēc Velna Krustu uzstāšanās. Inčīgas ģitāru partijas, Balrogha bungu rībināšana, kā arī cenšanās skaņotājus piedabūt pie daudz maz normālas skaņas padeves. Mazliet žēl, ka ģitāras plūda kopā, bet var būt, ka tā bij arī mana nespēja izšķirt; šķita, ka tā nespēja izregulēt tika kompensēta ar skaņas viļņa uzgriešanu par pārs dBl skaļāk. Uzteicamas Hellhammera aktivitātes, cenšoties savākt pie skatuves pēdējos uzcītīgākos klausītājus, kuri pirms Negatron uzstāšanās brīža lielakoties saldi zvilnēja pretējā zāles galā, kurš tempdams kārtējo aliņu, kurš atlūzis snauzdams uz galdiem vai soliem savos vai kādu citu īstenu mūzikas cienītāju kuņģu vai urīnpūšļu izdalijumos.

Secta – vēl vieni melno mācību sludinātāji. :) Muzikālā plāksnē ievērības cienīgs šķita viens no ģitāristu sniegums (viens no plikajiem, sorry, bet vairāk teikt man nav ko). Skatuves tēls man pašam gan vien tādu smīnu uz lūpām izsauca, kaut palikušie nācēji it sparīgi darbojās skatuves priekšā. Var jau ļoti pat būt, ka es nekā nejēdzu tā visa, bet tās grāmateles virināšana un it kā lasīšana no tās diezgan nenopietna šķita. Un tad, kad soliste pieteica nākamo dziesmu, ka tā būšot norvēģu valodā, neņemiet ļaunā, bet es tik tiešām teju nenovēlos no beņķa dēl tā jautrības vilņa, ko tas manī izsauca. Tā bez šaubām ir jūsu darīšana kādā valodā un ko jūs dziedat, bet man šķiet, ka ne man vienam še Latvijā jūs tik pat labi varējāt izmest, ka tagad dziesma būšot etiopiešu valodā un, ka piedziedājums esot zimbabviski; tā teikt, velkam līdzi !! :) Zlobas no tā tik pat klātum nāktu, cik no šādas dziedāšanas norvēģu mēlē. Bet, lai jau, par gaumes jautājumiem nav vērts strīdus raisīt.

Paldies grupām, atnācējiem, organizatoriem, laba dzimšanas dienas dāvana sanāca....
0
... valodā un, ka piedziedājums esot zimbabviski; tā teikt, velkam līdzi !! :) Zlobas no tā tik pat klātum nāktu, cik no šādas dziedāšanas norvēģu mēlē. Bet, lai jau, par gaumes jautājumiem nav vērts strīdus raisīt.

Paldies grupām, atnācējiem, organizatoriem, laba dzimšanas dienas dāvana sanāca.
0
A kāda huja pēc tev obligāti ir jādefinē, kas par stilu? Vai tas ir tik svarīgi?
0
gribi, lai saucu sev par trash/hard heavy metal, kā augstāk reklāmas aprakstā mums tiek piedāvāts ? :)

bez šaubām neko kardināli, ja savam priekam ielikšu Patriotu kādos sev saprotamos rāmīšos, manā attieksmē pret mūziku tas tici vai nē nemainīsies.
0
negribas še lietot pirmo šai izteicienā skanošo vārdu, bet laikam nekas cits jēdzīgāks dotajā mirklī nav man uz mēles - "profesionāls kritīnisms" !! der atbilde ? :)
0
Es negribu, lai tu sevi sauc par trash/hard heavy metal, teiksim tā- labāk lai sauc par Patriots un viss. nevaig nekādus rāmjus meklēt(katrs tāpat izdomā savus rāmjus, kas dažos gadijumos atšķiras no citu izdomātajiem) ieliec rāmī heavy metal un buus kruta :D
0
Jaa,Hell,sorry ka nepaliku...uzvareeja kaare peec alkohola un pienaakums apsveikt cilveeku dzimmenee,et paareejaas grupas-taa neko...

Nez cik cilveeku es svaarkos staigaadams izkretineeju?XDDD
0
INFA NO METALŠOVA:

Konkursa “Fresh Blood” trešās kārtas (17.11.2006.) rezultāti...

... ir sekojoši:

VELNA KRUSTI – 53
PATRIOTS – 38
SERPENT – 15
SECTA – 8
NEGATRON – 4
THE MASQUERACE – 4

Pateicamies konkursantiem par sniegumu, kā arī vērtētājiem, kas apmeklēja koncertu un balsoja par grupām.
Finālā iziet grupas – VELNA KRUSTI (53) un PATRIOTS (38)!
Tiekamies ceturtajā atlases kārtā 23. decembrī!
Sekojiet reklāmai!
0
Starp citu - a ko vispār saņems šī pasākuma uzvarētāji, tie kas uzvarēs finālā????
0
Tip vienas dziesmas ieraxtu pie Ginta, tā manuprāt.
0
Hellgar,
uzjautā vokālistam, vai viņš TO teica, vai, nē - to ko es jautāju :)
0
yeah,paldies visiem kas balsoja par patriotu !!!! :*
+1
Surogaat, vienmēr laipni, nākošreiz savākšu līdz lielāku bariņu, lai nobalso(=
Bet tiešām bija super, Velna kalpi un Patriots nudien bija pelnījuši tikt tālāk.. bravo!!

Kādas grupas piedalīsies 4. kārtā??
Un, kad ir fināls??
0
redz kā atklājas īstenie situācijas noteicēji. bet kāpēc pārējie nebija pelnījuši tikt tālāk ?
0
Velna Kalpi :D:D:D. hellgar - re, jauns nosaukums finālam:D:D:D
0
jaa, kuul, tas protams ir ljoti ljoti jauki, bet patriots taapeec netika taalaak,ka bija bars liidzi.kjorkji,vari arii necensties domaat to, ko tu domaa, jo es piemeeram pat nepaziistu sho Kerijas jaunkundzi.taapat kaa kaadus cilveekus 35,kuri par mums nobalsoja,jo es zinu tikai 3 cilveekus, kuri par mums tieshaam nobalsoja,jo pashi to pateica :P
neesam bite back :D
0
man tak pie kājas tas vai tu pazīsti to Keriju un viņas līdz_balsotājus, vai ar pirmā dzirdēšana tev par šiem ļautiņiem :) mani drīzāk ja ne gluži pārsteidz, tad vismaz izbrīna tas apstāklis, ka nav nevienam še azarta, ko riebeklīgu uzrakstīt kauču manam aprakstam par pasākumu. pilnīgi vai bail sametas, redzot (pareizāk sakot nemaz neredzot), ka kāds censtos manus vārdus man atpakaļ rīklē sabāzt :)) jā, un vēl par to manis piekopto nepareizo domāšanu, ko ta man tagad iesākt, aizvērt acis un tēlot, ka es nekā neredzu, nedzirdu ? Viesulis pirmīt ieteica - "sauc par trash/hard heavy metal, teiksim tā- labāk lai sauc par Patriots un viss. nevaig nekādus rāmjus meklēt(katrs tāpat izdomā savus rāmjus, kas dažos gadijumos atšķiras no citu izdomātajiem) ieliec rāmī heavy metal un buus kruta :D" - nu nav mīlīši kruta !! Līdz kruta vēl dikti jāaug/ jāspirinās/ jāmeklē kādi jauni ceļi uz visiem sen zināmām patiesībām, kuras vārdos nosaukt ne maz tik viegli nenākas, ne vien jums - mūziku radošiem/ spēlējošiem, bet arī tādam stulbenim, kā man.
0
.. un, kurš man var izskaidrot, kāpēc NEGATRON – 4; THE MASQUERACE – 4 balsis ?? sakritība, sūdīgu muzonu zēni spēlēja ?? .. zinu jau zinu, atkal tā ņemšanās un jautājumi uz kuriem atbildes tā ar nekad nesagaidīšu .., bet es tak neprasu pat, lai tu man surogaat'iņ tās sagādātu, sēdiet jūs visi savos augstajos krēslos un glauni ar uzšričētu samākslotību klanieties visiem tiem, kas par jums nobalsoja, jo tie bija īstie klausītāji, kas mācēja novērtēt jūsu sniegumu, atdodot savu balsi par labu tam, lai jūs cīnītos finālā. Oooo, par kādu cīnīšanos te maz vēl runa .., atnācu, ieraudzīju .., beigas tā pat visiem zināmas .. Paldies tev, paldies tev, tu ar labs cilvēks, bet kāpēc es nedzirdu neviena pateicības/ apbrīnas/ uzslavas vārda kādam, kurš palicis šoreiz aiz strīpas .. nē, nu ko jūs cienītais Korķa izdzimteni, kā var šitādi netīri vārdi no jūsu rijamcauruma nākt laukā, mēs, protams, saprotam, ka alkohols ir darījis savu un tava smadzene ir sapista, bet šitā nu gan nevajadzēja; vai tu maz aptver, ka mazi bērni šito ar lasa un par tām sekām, ko tu atstāj uz nenobriedušo psihi, mēs tev veselu lekciju nolasīt varētu, ja tik gribētu !! Žēl, bet nav laika, jo mums jāklanās, jūsmojot par savu neatvairāmo superīgumu !! :))
0
Gribu pafilosofēt,

es biju šajā pasākumā, bet izejot no tā, ka es biju "bez maksas" - un līdz ar to nevāreju neparvienu nobalsot - es ja pēc koncerta šeit iepostēju :

Sonnenmensch, 18. novembrī, plkst. 19:04 [Profils] Link
Mani favorītie šamjā jampadracī bija
PATRIOTS un VELNA KRUSTI (sveiciens Satrakonam!)...

kāpēc es to saku - jo varbūt bija cilvēki, tādi paši kā es, kuriem vienkārši šis abas grupas PATIKA, neiedziļinoties, cik kuram bija draugu līdz vai cik uzpirkti utt....

Līdz ar to, uz jautājumu, kāpēc viņi tika tālāk nevis citi - tāpēc (acīmredzot) ka cilvēki nobalsoja par viņiem, jo patika tas ko redzēja/dzirdēja....

Negribu nevienu aizstāvēt vai braukt virsū (no Patriotiem es vispār nevienu dzīvē nepazīstu), bet fakts paliek fakts - viņi uzvarēja un viss...
Nav jēgas iztirzāt šo tēmu vairāk.

Vai tas bija tikai viens "slavas" vakars, jeb arī sākums kautkam lielākam - to visu parādis laiks.
0
Ak dies.. nākošreiz laikam jāizsakās apdomātāk, lai saprastu to, ko vēlējos pateikt, nevis pārprastu!!
0
vau, korkji tu nu gan dod.. gribeejaas jau nosaukt to saakumaa kaa prosta veelmi uz kashkji, bet kaa taisniigs(nu vismaz es taada gribeetu buut) cilveex es veelreiz paarlasiiju tavu raxtiito un sapratu, ka tik vnk nebuus:) es kaa vieniigais grupas paarstaavis shajaa forumaa (arii Viesuli es dziivee nepaziistu :DDD ) varu pateikt, ka es Domaaju, ka Mees speeleejam Kaut KO starp heavy/hard/trash/power(?). es nevaru to objektiivi noveerteet.un arii neteiktu, ka pagaidaam es to gribeetu, jo arii atskaites man nevienam nav jaasniedz, nu vismaz pagaidaam.nah man lieki(?) par to tagad domaat,kko meegjinaat defineet, ja nav droshiibas sajuutas daudz svariigaakaas ar muzikaalajaam un tehniskaam lietaam saistiitaas probleemaas.
par konkurentiem/koleegjiem runaajot...es nedomaaju, ka kaadam intereseetu manas domas,pie tam taas ir liidz taadai robezjai drastiskas, ka negribu aiziet liidz kashkjiem ar dazjiem,kas vareetu buut taadaa gadiijumaa diezgan neizbeegami, jo tur pa vidu maisaas arii cilveeciskais faktors(paziishanaas, etniskais, valodas, religjiskais,)un ne jau no manas puses. taa kaa negribu ne ar vienu dirsinaaties, tad viss, ko es vareeju pateikt peec shii pasaaciena, ir paldies atbalstiitaajiem.un TIESHAAM VISS.par to ko es vispaar domaaju peec un par sho (konkreeti) pasaakumu,arii organizeeshanu un organizeetaajiem, negribu apspriest publiski.varbuut kaadaa citaa ljoti nosleegtaa forumaa.
0
Drastisks – Tāds, kurā izpaužas nebēdnība, pārgalvība, arī draiskulība ;)

Sveicu finaalistus!
0
starp citu, drastisks noziimee bik kko citu,bet nu var arii taa... :)
0
sveshvaardu vaardniica un tilde uzraada man sho skaidrojumu.. ;P
0
tilde ir sūds, bet svešvārdu vārdnīcā jau nu noteikti ir jābūt šī vārda pirmajai nozīmei :D
0
Tilde arī uzrāda pirmo nozīmi - radikāls, krass.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas