0
[#]

1.decembrī ar mega šovu „Roka Leģendas” Arēnā Rīga, pirmo reizi Latvijā uz vienas skatuves muzicēs vienas no spilgtākajām pasaules roka zvaigznēm: grupa Foreigner un ekstravagantais šoka rokmūziķis Eliss Kūpers (Alice Cooper)

Grupa Foreigner, kura decembrī Rīgā ieradīsies pirmo reizi, visā pasaulē kļuva pazīstama pateicoties savām nepārspējamām roka balādēm. Grupas trīsdesmit gadu pastāvēšanas laikā pirmās hītu rindas aizņem balādes „I Want To Know What Love Is”, „Waiting For A Girl Like You”, „Cold As Ice” un daudzas citas.

Neordinārais Amerikas Savienoto Valstu super rokmūziķis Eliss Kūpers ar savu ,,šausmu šovu’’ „Brutal Planet” 2005.gadā uzstājies desmit tūkstošu auditorijas priekšā mūsu kaimiņos Igaunijā, Hāpsalā un ir labi atpazīstams Igaunijas iedzīvotājiem, savukārt Latvijā un Rīgā Eliss Kūpers ieradīsies pirmo reizi.

Jaunais Kūpera šovs, kurš pašreiz atrodas pasaules turnejā, tiek saukts „Psycho – Drama” - nosaukums apliecina, ka jaunajā šovā būs vēl vairāk ekstrēma jau tā šokējošajā priekšnesumā. Kādā veidā šoreiz roka leģenda gatavojas šokēt Latvijas skatītājus, plašākai sabiedrībai pagaidām paliek noslēpums.

Biļetes uz koncertu „Roka Leģendas” Arēnā Rīga ir iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs un visās Statoil degvielas uzpildes stacijās, kā arī interneta mājas lapā www.bilesuserviss.lv

Grupa Foreigner

Pirms trīsdesmit gadiem Ņujorkā dibinātajai grupai Foreigner muzikālā Olimpa sasniegšana bija mērķtiecīgs darbs. Jau pirmais grupas albūms, kurā ir super hīts „Cold As Ice”, Amerikas Savienotajās Valstīs tika pārdots vairāk kā četri miljonu kopiju tirāžā.

Par 1980. gada iznākušā albūma hītu kļuva balāde „Waiting For A Girl Like You” un vairāk roķīgā kompozīcija „Urgent”. Nākamais grupas albūms dāvināja pasaulei super hītu „I Want To Know What Love Is”, kurš vēl joprojām tiek uzskatīts par visu laiku labāko roka balādi.

Pēdējos gadus Foreigner aktīvi piedalās koncertu turnejās visā pasaulē, pavisam nesen noslēdzās viņu sadarbības tūre ar grupu „Def Leppard”.

Eliss Kūpers

Otra super zvaigzne „Roka Leģendas” ietvaros būs neatvairāmais Eliss Kūpers, kurš neapšaubāmi ir viens no krāsainākajiem personāžiem pasaules mūzikas vēsturē. Sākot savu ceļu uz virsotni no Dievu aizmirstas pilsētiņas Amerikas Savienotajās Valstīs, jau septiņdesmito gadu sākumā Kūpers prata noteikt savu oriģinālo muzikālo stilu. Albūmi „School’s Out” un „Billion Dollar Babies” izveidoja no viņa pirmo un vienīgo sava veida šokroka mūziķi pasaules mērogā.

Septiņdesmito gadu beigās, pārāk aizraujoties ar alkoholu, veiksmīgā mūziķa karjera gandrīz beidzās, līdz ar to ar šo problēmu Kūpers cīnījās vairākus gadus.

Visiem par pārsteigumu 1989. gadā Kūpers atgriezās uz skatuves ar grandiozu albūmu „Trash”, kurš palīdzēja atgūt super zvaigznes statusu. Jāpiemin, ka tieši šajā albūmā dzimusī dziesma „Poison” tiek uzskatīta par mākslinieka vizītkarti.

Pašlaik Eliss Kūpers turpina savu muzikālo karjeru un tiek pozicionēts kā priekšzīmīgs ģimenes cilvēks un liels golfa piekritējs. Klajā nākuši viņa albūmi „Brutal Planet” un „The Eyes of Alice Cooper”. Drīz mūzikas veikalu plauktos parādīsies arī mākslinieka jaunais albūms.

 

Komentāri
0
Meegjinaas aizshaut! Taads vecs baideeklis, greeks palaist garaam! :)
0
biļete jau kādu laiciņu kabatā!
0
Biļetes sākot no Ls25.00. Labāk paskatīšos lieku reizi DVD Live at Montreux, 2005. Baigi labs.
0
nū es nopirku par 22.00 Ls
bet tas būs tā vērts!
0
Tikai biedē tie krutie iesildītāji-reklamā redzēju igauni Padaru vai kā viņu tur un vēl kaut ko.Nu nekas,gan jau atradīsies nodarbe kamēr tie tur tirināsies.
0
Nopirku arii par tiem pashiem 25! Lai jau tiek vecajam. Nezinu vieniigi, ko varees dariit tajaa laikaa kad uzstaasies tie FOREIGNER...
0
pierīties lopā, kā vecos laikos un nenoskatīties Alice Cooper... un pēc tam škroboties. Tas viens no variantiem, ko tu varētu darīt, kamēr Foreigner močī :)
0
Foreigner nav nemaz tik sūdīgs.
0
boks, baigie sūdi! Es pat vecajos laikos neatceros tādu gadījumu, kad pierīšanās dēļ nebūtu kādu konci redzējis!!! Protams, ja es uz viņu biju aiazgājis. Laikam būs jāiestāsta sev, ka BigUggam šoreiz taisnība un jābauda FOREIGNER tādi kādi ir.
0
Foreigner ir OK. Protams, tas ir hard/AOR, un nevajag ne uz ko sacerēties.
Ļautiņi, kas Štatos uz šo sastāvu gājuši, saka, ka profi līdz matu galiem, bliež normāli un nevienu balādi nespēlējot. Nav slikti :)
0
noklausījos pēc kārtas visu setlistu. Baidos, ka dziesmu izvēle ir diezgan garām. Izskatās, ka būs jākoncentrējas uz vizuālo...

no blabbermouth:
This past Thursday, June 21st, ALICE COOPER performed in Athens, Greece at The Lycabettus Theatre. That night's setlist ran as follows:

'It's Hot Tonight', 'No More Mr. Nice Guy', 'Under My Wheels', 'I’m Eighteen', 'Is It My Body?', 'Woman Of Mass Distraction', 'Lost In America', 'Be My Lover', 'Raped & Freezin', 'Long Way To Go', 'Desperado', 'Muscle Of Love', 'Public Animal #9', 'Halo Of Flies', drum solo, 'Welcome To My Nightmare', 'Cold Ethyl', 'Only Women Bleed', 'Steven', 'Dead Babies', 'Ballad Of Dwight Fry', 'Devil’s Food / Killer / I Love The Dead' and 'School's Out'.
The encore consisted of 'Billion Dollar Babies', 'Poison' and 'Elected'.

Coop's current touring band consists of Keri Kelli and Jason Hook on guitar, Eric Singer (KISS) on drums and Chuck Garric on bass.
0
tākā man pa nopietnam patīk tikai Raise Your Fist And Yell, Trash un Hey Stoopid, tad es mierīgi šito laižu garām. un vispār ar The Eyes Of A.C. un Dirty Diamonds čalis pamatīgi iestūrē atpakaļ septiņdesmitajos, kas nu galīgi nav labi.
0
Neko darīt - būs vien jāķer kaifs no tā ko vecais piedāvās. Lai gan minētais setlists nebūt nav tik peļams. Kaut gan - nezin', kā būs vecajam ar attieksmi pret publiku. Mēs jau viņiem te - kaut kas Āfrikai līdzīgs, tikai balts...
0
ja ir poison, tad es tur 100%
0
dzirdēju ka šamais grasās 28 dziesmas nomaukt!!!
0
T'jau k' shodien redzees...
0
Un redzeeja arii! Vienkaarshi perfekts show-s, gan FOREIGNER gan ALICE COOPER priekshnesumaa. Zaudeeja tie, kas tur nebija!!! Zinu jau ko par sho koncertu sheit rakstiis Ugga, un tajaa zinjaa man ir tikai viens neapgaazhams arguments - ALICE COOPER ir jaaizprot. Nesapratiisi, kaadeelj vinsh attieciigas lietas dara uz skatuves, nepatiks vinja show-s. Vecajam kaa nekaa naakamaa gada 4. februaarii apritees veseli 60(!!!), bet shameejs veel uz skatuves ir varen dziiveliigs. Pakjeera labi - ij skanja kolosaala, ij pats show-s perfekti nostraadaats - redzams, vecais Vincent Damon Furnier to izpilda ne pirmo reizi, jeb pareizaak sakot visu muuzhu savaa murgaa dziivo, ko aicina baudiit arii citus ("Welcome To My Nightmare").
Kas attiecas uz FOREIGNER, tad shie viiri visu savu repertuaaru noraava arii burviigi. Lai gan no vecaa grupas sastaava ir palicis tikai Mick Jones, tomeer paareej9e ve'ci nav nekaadi pirmziemnieki un savu lietu pieprata perfekti. Nekaadu iebildumu ne pret programu, ne pret izpildiijumu,lai arii man vinju muziceeshanas zhanrs ne visai. Par gaumi nestriidaas, un to nedariishu arii es, jo esmu 100% apmierinaats ar sho pasaakumu, kur ne santiima no par biljeti izdotaas naudas nenozheloju! Liidz maajaam pa sniegotajam ielaam chaapojot visu laiku ausiis skaneeja ALICE COOPER "No more Mr. Nice Guy". nu baigi iepatikaas!
Kas attiecas uz iesildiitaajiem, tad igaunji izraadiijaas krietni muzikaali paaraaki par latvieshu SUPPERHUMAN, kas ir speejiigi vieniigi izcelties ar vokaalista regulaari skuutajaam paduseem un gejisko show. Taa arii nesaprotu, kaadeelj no latvieshu grupaam ielika shitos pidrikus, ja vareeja atrast krietni labaakas grupas, jeb iztikt tikai ar igaunju iesildiitaajiem. tachu neskatoties uz to koncerts man drausi patika. Un par W.A.S.P. performanci shios show-s bija paaraaks vismaz par saviem 50%!
0
tas bija vnk fucked up koncis..tik labs tagad visas malas sap :D zel tos kuri kkadu iemeslu del netika
0
Čist bij sasodīti labs. Tie FOREIGNER a baigi labi nospēlēja un publiku ne pa jokam paķēra, mani tai skaitā. Spriežot pēc Warpath teiktā par iesildītājiem LV un EST, labi vien ka nokavējos. Kūper kungs a baigi ņipri ņēmās pa skatuvi. Tik man liekas dziesmu Poison baigi šķībi nospēlēja, kā arī žel ka House Of Fire nenorāva.
Bet tā viss pa pirmo
0
Man liekas, ka Poison nevis šķībi spēlēja, bet vienkārši savādāk. Savādāka harmonija, savādāk gan spēlēja, gan dziedāja. Gluži kā citu dziesmu... Nebija tā popsīguma, kas bija oriģinālajā harmonijā. Es teiktu, ka Kūpers smagākam skanējumam ir pārveidojis to dziesmu, lai ir metāls, nevis pops...
0
Sākumu nokavēju un ierados tieši pirms Foreigner.
Jāatzīst, gan Kūpera, gan Foreigner uzstāšanās man visnotaļ gāja pie sirds (un kā pēc kommentiem izskatās, tad ne man vienam).
Vispār priecēja arī organizētība - nevajadzēja kvernēt pa stundai līdz jaunam priekšnesumam. Skaņa arī bij ok. Uzstāšanās ilgums arī priecēja.
Jāatzīst, pasākums bij tiešām labs, ausis vēl tagad tādas ~~~...

Beigās visu prieku gan samaitāja rinda ģērbtuvē, bet nu laikam bez tā neiztikt.
0
varu pateikt 3 vārdus - man ļoti patika! iesildītājus pa pusei dzirdēju, un nesapratu kāpēc nav kaut kas cits. bet pats kūpers bija vienkārši lieliski!
0
Iesildītājus laidu garām apzināti, bet viss, ko redzēju bija labs. Foreigner principā nebija kur piesieties, Alice Cooper gan uz beigām sāka pulvera trūkt, vismaz tā likās. Vecums tomēr nenāk viens... "Poison" nospēlēja kaut kā stipri draņķīgi, un vispār tās beigas izskatījās ar lielu piespiešanos, sak, nu davai, vēl 2 dziesmas jānomoca, un tad gan tinamies. Bet kopumā esmu apmierināts :)
0
foto.delfi.lv/picture/58420/...

PASĀKUMA NAGLA,VENOMZ
0
Nu, to, ka mani tajaa briidii bildeeja vismaz kaadi triis preses maniaki, atceros visai labi. Buus jaapaskataas veel easyget.lv - tureejais bildermans arii liekas, ka kadraa pakjeera!
0
Ja spriež pēc bildēm, tad uz šovu īpaši nespieda.

Foreigner gan konkrētie vectētiņi :)

Prieks ka visiem tā patika, bet to ka neaizgāju ne brīdi nenožēloju.
0
HA HA HA!!! VENOM... tas TU biji METALŠOVĀ!
VECĪT! Es gandrīz...! Tas tik ir numurs! Ko tad, Tu tagad esi kļuvis par I.T.Warpath... Nu nē, VENOMS biji, VENOMS esi, VENOMS paliksi.
EU! Vispār jau, čatošanas beigās man radās aizdomas ka lecīgais I.T.Warpatha kungs takā liekas pazīstams... BET NU ŠITĀDU TE AINU ES NEGAIDĪJU! Redzi ko FAKINAIS TĪMEKLIS dara ar cīlvēkiem. KAROČE VECĪT, PIECE!
Kas attiecās uz pasākumu... NO COMMENTS
EXELENTI!!! Pat Foreigner nelika garlaikoties. Laigan iepriekšpēdējās dziesmas laikā pētīju binoklī publiku nevis vēroju uz skatuves notiekošo(nu nevelk mani tās viņu balllādes).
Nepatīkams pārsteigums bija tas, ka pirms COOPERA uzstāšanās koncertzāle palika tukšāka. Sākotnēji bija kādi seši tūkstosi. Attiecīgi finālu noskatījās vēl mazāk. Tauta lēnām klīda prom nesagaidot šova beigas.(no augšas to varēja labi redzēt). Vispār jau "šovs" sākās ārējās telpās.
Redzēju kā apsargi aiz kājām izvilka laukā pārāk "iesilušu" tautieti. Takā, aizliet mūli publiskā vietā paliek arvien bīstamāk.Var arī NEPAMOSTIES.
Nu ko... W.A.S.P. un Alice Cooper pašmājās ir redzēti. Varbūt organizatoriem būtu vērts padomāt par ZOMBIJU ROBČIKU?
P.S. Kas tas par Robiju... Bobiju XXX? Vai tā ir kāda PORNOZVAIGZNE?
0
Cienījamais I.T.Warpath! Ja Tu mani joprojām neesi atpazinis...Meklē mani starp vismaz 10 gadus pazīstamiem čomiem. ...Vēl neesi atpazinis?
Meklē šeit-KILLER maiden-
0
Labi, vecais, atpazinu! Aizdoma bija, ka Tu tas nejaukais esi!!! Atvaino, nesanāca ar Tevi postKūpera atmosfērā tā pa ritīgam apsveicināties - tieši pēc koncerta tad arī sāka tauta atrādīties, kuri pirms tam bija zināmi, ka būs, bet nesatikti.
To, ka tautai COOPER-a shock show ne visai gāja pie sirds jau varēja pirmajās rindās redzēt - man līdzās daža meitenīte ar rokām seju aizegusi un kamoliņā sarāvusies tā arī gandrīz visu viņa šova otro daļu notupēja pie režģiem piespiedusies - sākot ar rīkles "pārgriešanas" scēnu, gandrīz līdz pat "pakāršanas" daļai. saprotama lieta - lai izvērtētu ALICE COOPER ir vajadzīgs ne tikai pārzināt viņa repertuaru, bet arī šo to zināt par viņu pašu: nezināsi - nesapratīsi. Un to, ka cilvēkiem nepatīk tas, ko viņi nesaprot, jau sen ir skaidrs! Un protams, ir jābūrt iekšām, lai sagremotu to, ko viņš mēģina pasniegt - rīkles pārgriešana sievietei, kas stumj bērnu ratiņus ar (kā vēlāk izrādās!!!) mazu zombiju, nebūt nav tā pierastākā sadzīves aina. Vienkārši - ir jāsaprot to, kas ir ALICE COOPER, ko viņš ar to grib pateikt, un kāpēc viņš to darā tieši tā. Jāzin, kāpēc ALICE COOPER tika labi uzņemts no sirreālisma dieva S. Dali, un kāda tam visam ir saikne ar psihoanalīzi un ar zemapziņas šausmām saistītām lietām. Ne par velti viens no A. COOPER gabaliem tieši tā arī saucās - "Welcome To My Nightmare"!
Bet atttiecībā uz koncertiem, kurus vajadzētu šeit sarīkot es labprāt redzētu veco labo KING DIAMOND - kā noprotams, vecais ir savu apskādēto sprandu apārstējis un tagad tūrē pa štatiem, kopā ar mums jau redzētajiem LEAVES' EYES. kaut gan pret ZOMBaču ROBi man arī sevišķu pre4tenziju nebūtu. Vēl varētu āksti no GWAR atvālēt un mūs visus ar piepūšamajiem āmuriem koncertā nogalēt!!! kā šodien uzzināju, šiem kaut kad drīz plānojas viens "killings" Londonas areālā... :D :D :D Cik tad tur līdz Latvijai tālu...
0
...starpcitu Warpath, KUR PAZUDA TAVS LEĢENDĀRAIS T-krekls? Pēdējos divos pasākumos es neesmu uz Tevis to redžējis?
0
Kurš? VENOM?!!! Mājās ir. Uzvelku, kad pienāk attiecīgs koncerts. Piem, šovasar Blomē abas dienas viņā noganījos. Būs vēl kas kreftīgs - atkal uzvilkšu!
0
Svētku uzvalku ikdienā nedrīkst valkāt! :)

0
Tad jau labi. Citādi jau visādas MELNAS domas nāca galvā. Cik ta svētku uzvalciņam ir gadu? 12 droši.
0
Hm, Kings tiešām būtu labais, kaut gan viņa vokāls nedaudz besī. Kā iesildītāji varētu Labsirdīgais Liktenis uzrukāt :) Vai sliktākajā gadījumā vienkārši Fate ...
0
Ir viens pirātisks dvd kur King Diamond/Mercyful Fate koncerts Brazīlijā 1996.gadā,no katras grupas repertuāra pa 5 dziesmām. Video kvalitāte daudz labāka nekā viņa nedaudzajiem oficiālajiem dvd izdevumiem.
Diemžēl saistībā ar sprandu Amerikas tūre viņam ir atcelta.
0
Pat nezināju, ka viņiem ir oficiāls DVD. To pirātisko esmu kautkur manījis :)
0
Force of Evil varētu iesildīt, un kā hedlaineri varētu spēlētu Mercyful Fate un King Diamond ;)
0
DVD kā tāds Daimondam nav, man ir ''Abigail''The "25th Anniversary of Roadrunner" edition released in 2005 included the
remastered version of the album and a bonus DVD with a live gig from 1987:
1. Funeral
2. Arrival
3. Come To The Sabbath
4. The Portrait
5. The Family Ghost
6. The 7th Day Of July 1777
7. Halloween
un vēl klipi The Family Ghost,Welcome Home un Sleepless Nights.
Tātad šim bonus dvd koncertierakstam kvalitāte dikti švaka.
0
Tāpēc jau bonus.
0
Hmm!... Diivaini - Tikai pirms nepilnaam divaam nedeeljaam no Massacre records, kopaa ar citu, sanjeemu arii taadu informaaciju, ka tuure notiekot, pie tam tur tika mineeti tieshi shaabriizha datumi. Es pat veel nobriiniijos - kaa taa - tikai nesen shim taa indeve bija uznaakusi un nu jau vesels un sprigans kaa jauns lauva?
0
Arī Alex Krull 29.novembrī ielicis ziņu ka Amerikas tūre ''canceled''.
0
Jā, ATROCITY lapās neesmu kādu laiku bijis - nevar jau visu paspēt.
0
ne nu loģiski ka ja grupaij nav ne buņģiera ne basista:D
kāds negrib pieteikties?
0
Ak, jā - to gan lasīju ka no LEAVES' EYES ir aizgājuši gan Lukhaup, gan Neuner. interesanti tikai no vienas grupas, jeb no abām? - Būs jāieiet šodien, jāpalūko.
0
Nu tā jau viena un tā pati grupa ir, tikai solists ar bekvokālu apmainās vietām :D
0
Izrādās, ka no abām! Čābīgi, protams - labi ka ne visa grupa izjuka.
Bet tas, ka varēja aiziet no vienas grupas neaizejot no otras ir pilnīgi iespējams. Es brīnos par Kris Lukhaup - viņš taču bija viens no grupas dibinātājiem. Labi, būs man rets ATROCITY albūmiņš ar visu grupas dalībnieku parakstiem, ieskaitot arī K. Lukhaup. Starp citu par Moritz Neuner es arī esmu nedaudz pārsteigts - ar viņu mēs pēckoncerta atmosfērā visaim ilgi parunājāmies, tā kā viņš bija savulaik spēlējis tādā projektā kā ABIGOR, kā arī KOROVA/ KOROVAKILL un vēl dažos citos, bet tad šis man teica, ka ATROCITY/ LEAVES' EYES tagad esot viņa pamatprojekts un citus projektus viņš pagaidām meklēt vai veidot netaisās... Dīvaini...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
krabathor
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas