0
[#]

19. jūlijā Andrejsalas lielajā laukumā notiks pasākums „Metallica warm-up party”, ar kuru tiks atzīmēts pirmais leģendārās grupas „Metallica” koncerts Latvijā. Grupas cienītājiem tā būs iespēja „iesildīties” grandiozajam koncertam Skonto stadionā. Pasākumā uzstāsies mūziķi un grupas no Latvijas un ārvalstīm.

Savu dalību koncertā šobrīd apstiprinājušas vairākas grupas, kas pārstāv smagās mūzikas stilu:
  CRAZYMACHINE (Somija)
  RANDOM EYES (Somija)
  HUSKVARN (Latvija)
  SANCTIMONY (Latvija)
  RELICSEED (Latvija)

Kā īpašs dalībnieks jāmin tieši šim pasākumam par godu izveidotais Gustava Terzena projekts TERCH ‘EM UP!

Somijas melodiskā jeb simfoniskā metāla grupa „Random Eyes”, kas dibināta 1999. gadā, sola neaizmirstamu enerģijas lādiņu un unikālu skaņu. Smagā metāla/hārdroka grupa „Crazymachine” iedvesmojusies galvenokārt no „Metallica”, kā arī no „Iron Maiden”, „Diablo”, „In Flames” radītās mūzikas.

Šāda veida pasākumus grupas fani rīko visā pasaulē, un tagad arī Rīgā vienu dienu pirms grupas „Metallica” koncerta Skonto stadionā vispasaules „Metallica” kluba Latvijas nodaļa rīko savu pasākumu Andrejsalā. Paredzams, ka iesildīšanās pasākumu apmeklēs daudzi „Metallica” kluba biedri no ārvalstīm, kuri ieradīsies Rīgā, lai novērtētu Latvijas fanu organizēto „veltījuma” koncertu grupai. Šis pasākums būs unikāla iespēja Latvijas metāla mūzikas aktīvistiem izrādīt savu cieņu un uzticību visu laiku atzītākajiem rokmūzikas māksliniekiem pasaulē.

„Metallica” darbība aizsākās 1981. gadā Kalifornijā, un to var uzskatīt par vienu no pirmajām, ja ne pirmo, smagā metāla grupu pasaulē. Savas darbības laikā grupa ir piedzīvojusi visdažādākās pārmaiņas un traģēdijas, atspoguļojot to arī savā mūzikā. „Metallica” pārdevusi jau vairāk nekā 100 miljonus albumu, iegūstot arī daudzas prestižas mūzikas balvas un atzinības. Grupas albums „Master of Puppets” ir viens no ietekmīgākajiem ierakstiem smagā metāla vēsturē. 1999. gada 7. aprīlī grupa tika pat uzņemta Sanfrancisko „Slavas alejā”, un Sanfrancisko pilsētas mērs Villijs Brauns (Willy Brown) izsludināja šo datumu par „Oficiālo „Metallica” Dienu”.

Pasākuma organizators ir biedrība „Metallica club Latvia”, kas ir vispasaules „Metallica” kluba nodaļa Latvijā. „Metallica” klubu 1993. gadā nodibināja paši grupas dalībnieki ar mērķi sniegt saviem draugiem un cienītājiem aktuālāko informāciju par grupas darbību. Kluba mājas lapā www.metclub.com atrodama plaša informācija par grupas vēsturi, ierakstiem, gaidāmajām koncertturnejām. Tā ir vieta, kur „Metallica” fani var sazināties savā starpā un arī ar grupas dalībniekiem. Kluba biedri iegūst daudzas priekšrocības, piemēram, iespēju apmeklēt īpašus, faniem rīkotus „Metallica” koncertus, kas nav pieejami plašākai publikai un tikties ar grupu koncertu aizkulisēs.

Sākums: 17:00

Ieeja: 8Ls

Biļetes iespējams nopirkt „Biļešu paradīzes” kasēs

 

Komentāri
0
hmm moss buus jaaizlien ... kads Huskvarnas MEtalicas koveritis janoklausas un jaiepiipaa kas zalls .. solas but jauks pasaciens :)
0
Neinteresē mani ne metaļika ne arī šitais. Un tas metaļikas fanklubs, šķiet vispār kaut kāda ačgārnā ideja. No šīs grupas sen vairs neko negaidu. Tāpēc kaut kāda atdeve kaut kādu viņu pašu apspļaudīto ideālu dēļ, man būtu atkāpšanās no principiem.
Nē, manis tur nebūs.
0
eu bet šitas neievilksies līdz naktij, ko?
0
Ja tevis tur I.T.Warpath vispār nebūs, un tevi neinteresē tas, kas tur būs - nafig vispār kaut ko raksti! Sēdi savās biksēs un priecājies!
0
metallica - pirmā smagā metāla grupa pasaulē? wtf
0
random eyes - labs nosaukums :DDD

radaas viens jautaajums - nafig pirkt bileti pa 8 ls, ja tas viss notiek Andrejsalaa?! tur tak viens pussaruuseejis angaars, un lielie pasaakumi notiek outdoraa, kur visu taapt var kaa uz saujas redzeet :D
0
vo vo, nevaru sagaidīt, kad tur buldozeri sāks riktēties un sacels smukas stikla biroja mājas :) a to bojā skatu man pa logu un vēl velkas visādi
0
Šī teksa sastādītājam urīns galvā sakāpis ... pirmā metāla grupa, visu laiku atzītākie rokmūzikas mākslinieki pasaulē ... :D :D :D

Lielākais selauts un laža, bļin.
0
Omg, nu vai tad grūti saprast? Reklāmu rakstot neviens nerakstīs aptuveni tā: "Nu redz, tā grupa nevienam nepatīk. Pēdējais albums bija totāla blamāža u.t.t. Bet nu nāciet un vērojiet klātienē".
Tak jau jāraksta varen pacilāti...pieņemu, ka tāpat lielākā daļa šī teksta lasītāju par Metallicu ir šo to vien dzirdējuši un visu to uztver kā 100% patiesību.
Bet par pašu grupu - gaumes jautājums.
Pēdējais periods man ne ļoti, bet sākums gan patikās. Ja kādam citam ne - tā nu vairs nav mana problēma.
0
Bāc, uzrakstīju garu tekstu un viss pazuda.
Krc, kas par komentāriem? It kā jūs pirmo reizi mūžā sastaptos ar tādu štellīti kā REKLĀMA, lol. Te nevienam neinteresē 80-to metaļugas. Ļoti daudzi šī pasākuma apmeklētāji būs no zortes, kura Metallicas čārmingu atklāja ar Saint Anger, un tagad izlasa, ka šī tak ir PIRMĀ ĪSTĀ METĀLA GRUPA PASAULĒ, nu psc, nu kā tad var neiet uz šito koncertu, es tak šito tikai kopš tā svētā niknuča klausos, a izrādās šie jau SEN un PIRMIE, jomajo. R.E.K.L.Ā.M.A., spell it mudafuckas, hahahahahaaahhawhahaha.

Attiecībā uz IT warpathu - tas sen jau vairs nav pārsteigums, ka viņam lielāku baudu sagādā nevis ierakstīt kaut ko pozitīvu par pasākumu uz kuru ies, bet kaut ko negatīvu, par pasākumu, uz kuru neies un uz kuru nevajadzētu iet arī citiem, ja negrib būt aunapieres. Nu es jau neko, argumentāciju jau vajag, vai tik uzkrītoši negatīvu un pašpārliecinātu - tas ir cits jautājums, bet tā - lai jau raksta, kuram no tā kas mainās?
0
Hm, ja tas ir tur, kur notiek tas Nokia open fests extrēmais, tad ar iekļūšanu tā pagrūtāk, bet nu ja tiešām A-salas vidū, tad jau atliek tikai biš ātrāk paciemoties pie kāda pazīstama mākslinieka :D
0
vienīgais, kā dēļ ir vēlme iet ir mūsu pašu Huskvarn, Sanctimony un Relicseed. kaut kā gar tām somu grupām un Terzena projektu īsti intereses nav.
nedaudz neveiksmīgs datums. manuprāt, būtu bijis labāk ja šis viss tiktu rīktos piektdienā, tad būtu viena lieka diena, kurā "atgūt spēkus" Metallicas koncertam. a to nākamajā dienā jau koncerts.
0
Nu es arii ja brauktu tad tikai huskvarn peec,bet diemzjeel netieku....
0
paziistu bundzinieku no Random eyes..shis dikti prieciigs, ka LV speeles, jo nav bijis ne reizes..bet nu diemzheel netikshu ar vinjiem patuseet.. samainiisimies ar vinju valstiim uz nedeeljas nogali :D es in suomi vinjs in latvia :D
0
buus jaaizvelkas uz Skonto stadionu tur protams nav viens saruuuseejis angaars, bet cer ka bez biljetass arii kaut ko redzeeshu...
0
un vispar no "Death Magnetic" kautkas skaneees???
0
Viens no labākajiem končiem šogad - brīvā dabā Rīgas centrā, ar labu skaņu, grupas arī super, tautas nebija daudz un alus pa 1Ls. Pirmie bija The Blackout, spēlēja labi, atšķīrās no pārējiem ar to, ka spēlēja, nevis Metallica, bet gan Down kaveri (visiem pārējiem bija vismaz pa vienam Metallica kaverim). Pēc tam Relicseed, kuru repertuārā, manuprāt, bija puse savu gabalu un puse Metallica kaveru - Welcome Home (Sanitarium), Master of Puppets, utt. Pēc tam Huskvarn, kuri, neskatoties uz to, ka uzstāšanās laikā divreiz palika bez strāvas, bez saviem hītiem un jau ierastā Sad But True nospēlēja arī Harvester of Sorrow kaveri (Urbix gan zināja tikai piedziedājumu, pārējo tekstu lasīja no lapas). Tās divas somu grupas gan nebija nekas īpašs, starp tām vēl bija G. Terzena projekts (Terch 'em Up?), un beigās Sanctimony, kuri gan dažas dziesmas nospēlējuši paziņoja, ka esot ieradusies Pašvaldības policija un pasākums jābeidz, žigli nospēlēja kaverversiju dziesmai Fuel un notinās no skatuves. Kopumā ļoti pozitīvs pasākums - jāgaida tik vakars!
0
Bildes no pasākuma šeit:
diena.lv/lat/izklaide/muzika...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [2]
DestructerOfNewb
PeterisP
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas