0
[#]

28. novembrī Rīgā, klubā „Melnā Piektdiena” Antithesis – doom kultūrai veltītais pasākumu sērijas turpinājums, otrā daļa ar visu triju Baltijas valstu grupām un viesiem no Somijas.

Antithesis koncertu sērijas koncepcija balstās uz doom mūzikas un kultūras popularizēšanu un iepazīstināšanu, Antithesis otrā daļa būs pirmais šāda mēroga tikai doom mūzikai veltītais koncerts Latvijā.

DEPRESSED MODE
www.myspace.com/depressedmodedoom
Symphonic doom metal, Somija

Grupa radusies 2005.gadā, laika gaitā, no viena cilvēka projekta izaugusi līdz 7 cilvēku sastāvam, ieskaitot vokālisti Natalie Koskinen (Shape Of Despair), izdevusi debijas albumu „Ghosts of Devotion” (2007) un Rīgā prezentēs arī dziesmas no jaunā albuma, kas gaidāms nākamgad.

Depressed Mode skanējums debijas albumā balansē uz melodic doom un monolīta funeral doom metal robežas, savukārt, jaunais, jau kļuvis dinamiskāks un simfoniskāks. Šaubu nav, tehniski perfekts, noslīpēts un pārdomāts, ar lieliski sabalansētiem vīriešu un sieviešu vokāliem, dinamiskām, melodiskām taustiņu pasāžām un drūmu, aukstu ģitāru vilni, kas vienlaikus gan aicina uzkavēties, gan bēgt no sajūtas, ko varētu dēvēt par.. rudeni.

Symphonic doom metal, kā to dēvē paši grupas dalībnieki.

FRAILTY
www.myspace.com/frailtymetal
Doom / Death metal, Latvija

Pretrunīgi vērtētā eksperimentāla doom metal grupa no Rīgas, kas šogad izdevusi debijas albumu „Lost Lifeless Lights”, daudz koncertējusi un pārcietusi izmaiņas sastāvā. Nupat pabeigti studijas darbi EP ierakstam. Ja agrāk grupas skanējums bija pietuvināts klasiskajam doom / death metal žanram ar eksperimentālām nobīdēm, tad ar jauno materiālu grupa ir progresējusi soli tālāk – ārpus žanra robežām, apvienojot doom metal un dažādu citu stilu mūziku vienotā, pagaidām no lietuviešiem aizgūtā apzīmējumā – skull crushing doom.

DEGRADATONIA
www.myspace.com/degradatonia
Gothic / Doom metal, Lietuva

Dažādu Lietuvas metal grupu dalībnieku kopīgais projekts. 2008. gada vasarā ierakstīts demo ieraksts, kas klausāms grupas myspace lapā. Grupa nevēlas ierobežot sevi stila rāmjos, bet tas noteikti būs doom / gothic metal, ar dažādu citu stilu piejaukumu, kur bez ierastajām ģitārām, skanēs arī čells, kuram ir gana dominējoša loma grupas mūzikā.

WRATH IS EVERGREEN
www.myspace.com/wrathisevergreen
Experimental doom / black metal, Igaunija

2006. gads, viena cilvēka – IngWar projekts, kuru radīt mūziku iespaidoja slimība un tā brīža pasaules redzējums. 2008. gadā jau pilnvērtīga grupa, kas sola debijas albumu drīzumā. Wrath Is Evergreen izpaužas, kā eksperimentāls doom metal ar black metal elementiem. Monotona, depresīva, drūma mūzika.

+ Gotiskās Nakts dejas kopā ar Black Masquarade dīdžejiem

Dj Sinister un Dj Soljarka

Antithesis III skarbākā daļa sekos nākamā gada pirmajā pusē ar folk / funeral doom grupas Во Ско́рбях (Vo Skorbjah) no Krievijas piedalīšanos, kura sastāva problēmu dēļ nespēlēs šajā pasākumā, kā arī citām ārzemju grupām.

Sākums: 20:00

 

Komentāri
0
ogo, kaut kas tīkams
0
tiem Depressed Mode tas Burzum Dunkelheit kovers baigi spārda
0
+ SOLARIS
0
man likties un šķist ne peļami
tikai cenu nevar matīt
0
6 Ls - un nesakiet, ka tas ir dārgi! krīzes pie kājas, uz koncertu ir jānāk, un jāklausās metāls.
0
Ņems un aizies ar.....
0
nu bet dabistiski, ta ir perfekta cena, uz tādu ari cerēju
0
Ir, ir jāiet. :) Bieži jau tādi pasākumi nenotiek. Gothic/doom metal reti kad parādās uz LV skatuves.
0
cmuks plakāts, kas maketēja?
+
0
Nefij, tu LV?
0
DEPRESSED MODE - WORDS OF SILENCE OFICIĀLAIS VIDEO

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="www.youtube.com/v/3u2zNiv0g2I&hl=en...></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><para... name="allowscriptaccess" value="always"></param><em... src="www.youtube.com/v/3u2zNiv0g2I&hl=en... type="application/x-shockw... allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></obj...

www.youtube.com/watch?v=3u2zNiv0g2I...

0
kas pirmais uzstaasies ? :D
0
Esiet tik labi un aizkavējieties kā minimums par stundu, var par divām, tad paspētu uz sākumu.
+1
+2
Solaris labi iekapāja. ierakstā pēc post-rock izklausās, dzīvajā vairāk pēc sludge / doom.

Igauņi bija OK, nekā baigi oriģināla vai eksperimentāla (varbūt vienīgi skatuviskais tēls un meitene rūcēja pie mikrofona). Ļoti jocīgi izklausījās basa / sintiņa fonogramma - neviens neko nespēlē, bet skan :D

Leiši jau jautrā uzmauca - pirmā dziesma tīrs Tiamat ''Clouds'', pēc tam Charon / Sentenced stila gabali panesās un pie beigām loģisks ''Sleaping Beaty'' kovers. Vienīgajiem bija lažas ar skaņu - čellu sākumā nedzirdēja, arī vokālista dziedāšanas stils / maniere traucēja vienmēr labi dzirdēt vokālu.

Somi sāka visai labi - standarta doom-death, bet nākamais gabals pēc Six Feet under izklausījās. kopumā garlaicīgākā grupa, kuras mūzikā starp dūma rifiem sprauc ārā džumpzefakapciski rifi. Klausījos pie galdiņa sēdot.

Frailty jaunās vecās dziesmas (laikam 3-4 nospēlēja) bija pa pirmo, tā ka jāgaida MCD. jaunie taustiņniece un basists rāva godam.

labs pasākums, varēja gan sākties ātrāk un beigties ātrāk. Zibspuldzes kan konkrēti kretinēja. Reizēm bija grūti uz skatuvi skatīties. Epileptiķus varētu grēdās kraut.
0
Pasākums labs, viss bumbās. Bij labs, ka vēlu sākās, par beigām lai citi spriež. Super, ka Frailty Lūgšanu norāvā.

Runājot par tiem fotogrāfiem. Matainie laikam bagāti palikuši visi spogulenes sapirkuši un baigās zibspūldzes. Tos zibeņotājus vajazētu aiz pautiem no kluba izmest. Tak neviens normāls cilvēks ar zibeni muzikantus nefotogrāfē.
0
Kas attiecas uz DM - šausmas. Dzēsīšu ārā no savas doom listes. Dzīvajā nu nemaz neizklausās līdzīgi. No vokālistes gaidīju ko vairāk, kā nekā, Shape of Despair, bet nu čiks vien bija - skaņa ik pa brīdim pazuda (tas, domājams, tehniķu vaina), dziedājums nebija sevišķi izteiksmīgs.
Gadījās dzirdēt, ja nemaldos, Degradatonia. Atceros vienīgi smieklīgus bezgaumīgus tērpus, garlaicīgu sievietes growl un vienmuļu mūziku kā tādu. Vienīgi pēdējā dziesma bija klausāma.
Ļoti patīkams pārsteigums - Solaris. Tik dziļi un izjusti... pat nespēju izlemt, kura ir labāka - Solaris vai Frailty. Fantastika! Efektīvi kāpinājumi, ļoti skaisti! Atsit Agalloch un Mar de Grises :)

Mistiskā kārtā no manas somas izzuda fotoaparāts - Samsung ziepītis melnā atbilstošā somā. Pat, ja tas izkrita, domājams, ka atdots atpakaļ tas netiks.
0
Nav brīnums, ka pazuda, jo Tu divas vokālistes redzēji, kautgan vokāliste bija tikai igauņiem Wrath is Evergreen (tie kas tērpos) ;)

Zibspuldzes bija domātas tās, kas no griestiem zibināja. Es jau pats arī ar zibspuldzi mēdzu fočēt koncertos, bet neesmu jau nemaz normāls ...
0
Nu ko tu runā, Depressed Mode arī ir sievietes vokāls - Natālija Koskinena!
0
Ā, tu to taustiņnieci domāji ... Šī jau tikai nedaudz pastenēja ;)
0
Vairāk vai mazāk BoD jau visu izstāstīja, es tikai vēl varētu piemetināt, ka Degradatonia muzons bija apmēram kā aprakstīts - veco Tiamat/Katatonia vaariants kopā ar minētajiem somiem, toties vokālists par Pēteri Tēraudu iz Ķipo Negative taisījās. Skanējuma ziņā, tas ir.

Un otra lieta - tas, ka Depressed Mode bija vienkārši garlaicīgākā banda ko pēdējos pāris gados sanācis redzēt. Nu fui, nu. Pēc pirmajām pāris dziesmām, varēja jau no pirmajām taktīm izdarīt secinājumus par pēdējām, un vēl pēc kāda laika jau bezmaz vai aš pašus gabalus kā no galvas varēja prognozēt.

Mūžzaļās dusmas bija arī diezgan pabriesmīgs, tomēr atsevišķi momenti bija interesanti.

Solaris - dzirdēju tikai pēsdīgo gabsi, bet tas izklausījās lielisks.

Frailty - nu cepur nost, kāj virsū. Tie jaunie vecie gabali izklausījās pat labāki par dažu labu ne-veco.
0
Lai arī gaidīts un pēc žanra tematikas perfekts pasākums, tomēr izvērtās par vienu no garlaicīgākajiem apmeklējumiem MP. 2 labākās grupas bij no Latvijas: Solaris, kas spēlēja ļoti tīkamu drone/sludge, un noteikti vēlētos dzirdēt šos vēl, gan Frailty, kuru vecais materiāls tik tiešām pārsteidza, minidisks noteitki būs ņemams apčamdāmā formātā.
A par viesiem nav vispār ko komentēt no dūma ne sūda, un tas kas vietām tur varbūt ar bij dūms bij visai pabriesmīgs. Un nez, kā taj Depresētai Modej bij padevies izdot visai veiksmīgu albumu, jo dzīvajā šie zāģēja pilnīgi nebaudāmi. Un Depressed Mode nebij taustiņniece, bet gan vokāliste Natalie Koskinen'a turklāt tā pati tante, kas iekš Shape Of Despair.
Un jāpiekrīt par tām gaismām, kas no griestiem zibsnīja, visai drausmīgi traucēja.
0
Wtf? Kā var nepatikt stroboskopi? <3
0
Kur var apskatiities bildes? Fotograafu tak bija vesels pulks.
0
0
aha.... tencinu !
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas