0
[#]

Vēl enerģiskāki, vēl trakāki. Apocalyptica atgriežas Rīgā!

14. aprīlī (otrdiena) halli “Arēna Rīga” no jauna satricinās unikālās čellu rokgrupas koncerts. Somu kulta rokgrupa Rīgā solās spēlēt gan savas par klasiku kļuvušās kompozīcijas no “Metallica”, “Sepultura”, un citu smagās mūzikas monstru dziesmu kaverversiju klāsta, gan lielākos pašradītos grāvējus, kā arī ļaus ielūkoties savā jaunajā albumā, kas iznāks tikai 2010. gadā!

Latvijā grupas “Apocalyptica” stāsts ir labi zināms – četri čellisti, Helsinku Sibeliusa Mūzikas akadēmijas studenti, šad tad mēdza eksperimentēt ar saviem visnotaļ klasiskajiem mūzikas instrumentiem, mēģinot ar to palīdzību spēlēt mīļākos grupas “Metallica” skaņdarbus. Sākumā puiši darbojās tikai savam priekam, līdz 1995.gadā kādā no Helsinku klubiem jaunajai grupai tika piedāvāts noslēgt līgumu par pirmā albuma izdošanu. Šobrīd jau “Apocalyptica” no mazpazīstamas čellistu apvienības, kas spēlē savu elku dziesmu kaverversijas, pati kļuvusi par ikonu pasaules mūzikas vēsturē un vienu no neparastākajām smagās mūzikas grupām, kas pārkāpusi šķietami nepārvaramo bezdibeni starp Edvardu Grīgu un “Sepulturu”, klasisko mūziku un smago metālu. Kaverversijas palikušas otrajā plānā un “Apocalyptica” puiši ir pierādījuši, ka spēj radīt paši, un nebūt ne sliktāk kā “Metallica” un citas pasaules mēroga grupas.

Grupas „Apocalyptica” sastāvā šobrīd ir četri dalībnieki - profesionāli čellisti Eika Topinens, Pāvo Lotjonens un Pertu Kivilakso, kā arī bundzinieks Miko Sirens.

Sākot ar piekto studijas albumu, “Apocalyptica” sadarbojas arī ar ietekmīgiem viesmāksliniekiem. Grupas kompozīcijām savu īpašo skanējumu ir piešķīrušas tādas zvaigznes kā Ville Valo (HIM), Tils Lindemans (Rammstein), Sandra Nasika (Guano Apes), Korijs Teilors (Slipknot, Stone Sour), Makss Kavalera (Soulfly), Deivs Lombardo (Slayer) un vairāki citi.

Grupas jaunākais singls „I Don’t Care”, kurā dzirdama „Three Days Grace” līdera Ādama Gontjē balss, iznācis 2008.gada rudenī un sasniedzis atzīstamus panākumus rokmūzikas topos. Paralēli grupa strādā arī pie jaunā albuma, kura iznākšana paredzēta nākamgad, kā arī dodas koncertturnejās un spēlē dažādos festivālos dažādās valstīs.

Paredzams, ka koncertā Rīgā, kuras publiku grupas dalībnieki arvien atceras ar lielu prieku un labpatiku, izskanēs ne tikai lielākie grupas hiti, bet arī pavisam jauns un līdz šim nedzirdēts materiāls no nākamgad gaidāmā albuma.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties visā Latvijā „Biļešu Servisa” kasēs, kā arī internetā www.bilesuserviss.lv.

Komentāri
0
pa skoļka biļet ?
+1
biļet uze ot 18ls , za 15 uze net . potom budet isho dorozhe !

1. nav naudas
2. 2x jau redzēti
tāka īpashi ar nevelk

gan vel aiziešu pēc krīzes kādā no nākamajām reizēm
0
Lombardo jau gan piedalījās albumā "Cult", kurš man, skaiti, kā gribi, sanāk ceturtais.

Vispār jāpiekrīt Slayerman'am - 3x jau redzēti, pie kam pēdējā aizmigu, tā ka nu i nah.
+1
Tā kā neesmu redzējis dzīvajā, nākšu :)
+4
iesildīs Melo-M ?:D
+4
Pirmajā reizē biju. Pirmajās rindās bija kakianas VIP sēdvietas un vēl kautkādas vecenes mugurā grūstīja, jo redz mana pačkas kratīšna viņām traucējot klasiku baudīt ... Nākamreiz negribējaās vairs iet. Interesē jau ar buņģieri šos redzēt, bet tā kā lētās biļetes sen jau nokavēju, ta labāk nodzert to piķi skatoties DVD.
0
Tai nedēļā Emilie un Dooms! Kāda vēl tur Apokalpitika...
+6
Mjā, principā vajag vēl vienu algu priekš visām šīm sabiedriski muzikālajām aktivitātēm...
+1
oh jaa, Emiilija otro reizi
nu forsi
buus baigaa nedeelja
+1
garlaicīgi un sen kā neaktuāli
+1
nekas nopietns.
+1
Hmm, negaidot manu biļeti šodien iedeva rokās šeit...Eiropa ir niecīga, bet domām ir milzu spēks...
četri pasākumi nedēļā, nez, aknu pietiks?
0
Vienu dien avīzē skatos bildi - peģiki kaut kādi. Izskatās pēc somiem, vēl nosmejos. Nu pretīgi viepļi, krāsotām skropstiņām, balinātiem matiem, fu fu fu.... Nez, kas tie bija tādi.
0
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas