0
[#]

27. jūnijā (sestdiena) “Grīvas mēbelēs” ar vienīgo, ekskluzīvu koncertu Baltijas valstīs viesosies leģendārais smagās mūzikas sekstets no Sanfrancisko – Neurosis.

Līdzīgi, kā veselajam neko neizsaka ar neirozi sirgstošā gara un ķermeņa sajūtu apraksts, neveiksmīgs var izrādīties arī jebkurš mēģinājums formulēt grupu Neurosis teikumā vai divos. Viņi ievadvārdus neprasa. Līča rajona (Bay Area) leģendu masīvo un “operisko” ģitāru psihedēlija ir iedvesmojusi un iespaidojusi daudzus. Ne vien atsevišķus mūziķus un to grupas, bet pat paaudzes, gandrīz vienpersoniski definējot vairākas mūsdienās populārās smagās mūzikas galējības.

Kopš grupas dibināšanas 1985.gadā, Neurosis ir izdevuši deviņus albumus, no kuriem katrs ir bijis jauns pavērsiens ne tikai grupas radošajā darbībā, bet smagajā mūzikā vispār. Tajā pašā laikā, Neurosis ar Skotu Kelliju (Scott Kelly) un Stīvu Von Tīlu (Steve Von Till) priekšgalā, ir viena no nedaudzajām grupām, kurai allaž ir bijusi sava, nevainojami skaidra vīzija, kuras materializēšanai viņi ir bijuši gatavi ziedot visu – laiku, līdzekļus un pat daļu savu cienītāju.

“Pirms sākam sacerēt ko jaunu, mēs sanākam kopā un atskatāmies, kur esam bijuši līdz šim, kurp domājam doties, kur ģitāras mūs ir vedušas, taču bez tā visa – lietas parasti notiek pašas no sevis,” grupas pieeju radīšanai raksturo Kellijs. Lai arī sava ceļa gājēji radot mūziku, to izdodot, veidojot noformējumu saviem ierakstiem, organizējot koncertus un tūres, nenoliedzams ir arī Džoša Greiema (Josh Graham) pienesums, veidojot video projekcijas koncertos, kā rezultātā viņš kopš 2000.gada ir pilntiesīgs, sestais grupas dalībnieks. Līdzīgi ir ar grupas ilggadējo draugu, skaņu inženieri Stīvu Albini (Steve Albini), kurš ar darbu pie pēdējiem pieciem grupas studijas albumiem ir ielicis savu artavu tajā, ar ko klausītāji kopš pēdējā albuma Given to the Rising asociē Neurosis arī 2009.gadā.

Šogad grupa Eiropā atgriežas otrreiz. Aprīlī Neurosis tika uzticēts parūpēties par sava, Beyond the Pale, festivāla programmu Roadburn ’09 ietvaros Tilburgā, Holandē. Visas biļetes uz šo notikumu tika izpārdotas 45 minūšu laikā. Koncerti jūnijā un jūlijā ir kā atlīdzināšana tiem, kuri nebija laimīgo un zibenīgo vidū, kas pie šīm biļetēm tika.

Līdzās Tuska un Ruisrock festivāliem Somijā, Roskildes festivālam Dānijā, Neurosis spēlēs vien dažus pašu koncertus Eiropā. Viens no tiem būs jo īpašs – pirmais koncerts Latvijā un Baltijas valstīs, koncerts “Grīvas mēbelēs” Rīgā, koncerts nelielai auditorijai.

Informācija par biļešu tirdzniecību uz koncertu 27.jūnijā sekos!

 

Resursi internetā:
www.neurosis.com
www.myspace.com/officialneurosis
www.neurotrecordings.com

Dziesmas “The Tide” video (no albuma “A Sun That Never Sets”, 2001; režisors Džošs Greiems)

Papildus informācija:
http://www.youtube.com/watch

skyr@inbox.lv
+371 26546213

PAPILDINĀTS:

Pirms Neurosis uzstāsies grupa Tesa kopā ar Edgaru Rubeni

Komentāri
0
bļāāāāāā/āāāāah...
0
MUST MUST MUST
0
Jea, Tesaaaa
0
bļe, tās biļetes... kāds nepārdod?
0
Jūtos vīlies. Iespējams es neko nesaprotu no tās mākslas, bet Neurosis kā jau te viens teica bija reāli nudnijs muzons. Jā aparatūra viņiem tur bija ahujennākā ( Mesa Boogie galva, Gibsons utt), bet tā melodija kopumā vislaik atkārtojas un paliek garlaicīgi. Tagad atkal nāksies 3 dienas staigāt ar sāpošām ausīm (žēl, ka nelietderīgi pačakarēta šoreiz dzirde).

Vienīgais prieks tajā pasākumā bija - Tesa. Malači puiši, vienīgi varēja ilgāk nospēlēt. Ja Tesai iedotu to aparatūru, kas bija Neurosis, tad viņi vispār norautu jumtu.

Jauki, ka paspēju uz pēdējo autobusu.:)) Moš Neurosis vēl tagad tur dragā savus 3 rifus...
0
'Iespējams es neko nesaprotu no tās mākslas'

ne tikai iespējams, pēc komentāra spriežot, pilnīgi noteikti.
0
kā reiz tesa man šoreiz likās pilnīgi garām.
0
Starp citu, Tesai tā aparatūra nebija diži sliktāka, un pastūžu izvēle vispār ir baigā gaumes lieta.
Tajā vienkāršajā hipnotiskumā un neviltotajās emocijās jau arī ir tā Neurosis sāls. Kopā ar videoprojekcijām bija pavisam jumtu raujoši, it sevišķi beigās, kad projicētā apļa apakšējā daļa spīdēja uz skatītāju pakaušiem un izkapts, nāves tēla rokās, pār tiem slīdēja:)
Vienīgā nepatīkamā lieta bija bezjēdzīgais skaļums. It kā jau saprotams, ka tas rada spēcīgāku skaņas efektu, bet nu šitā pist cilvēkiem dzirdi arī nav prātīgi.
0
nujā, protams, ko es tur iepriekš teicu - neņemiet ļaunā, bet nu tā ir, ka šito saprast visi nevar, būtībā, labāk jau noteikti ir tad, ja to mūziku pārzin, kaut gan bija arī pāris dziesmas, kuras es īsti nezināju, šķiet, viena bija jauna, un bija riktīgi jumtu raujoši.

aye, projekcijas bija super, un jā, tā nāve ar izkapti man arī baigi iekrita acīs, tā it kā klasiski metal, bet kaut kas tur baigi bija tajā visā :)

un Kellijs tak riktīgais mežonis :D mani riktīgi apšpļaudīja, un fonTīls vispār tur riktīgi neirotiski lol ārdījās, beigās vispār bija riktīgi nikns, kā viņš tur giču tik brutāli nometa uz zemes :)

beigu bungu kopdarbs visiem arī bija iespaidīgs. un nez, nelikās nekas tur afigenna skaļi, bija ok. kopumā tiešām koncim 10/10, tik prasījās ilgāk, un žēl, ka nenāca atpakaļ.
0
btw šajā koncertā, manuprāt, nemaz nebija tādas iespējas VĪLIES, bija iespēja, ka NEPATĪK, bet, ja saki, ka esi vīlies, tad izklausās, ka esi klausījies Neurosis jau iepriekš, bet ja jau reiz runā par 3 rifu kombinācijām, kas ir absolūta pārklausīšanās un kļūme, tas liek domāt, ka īpaši klausījies jau nu Neurosis nebiji, jo nospēlēja jau nu viņi par visiem 100 procentiem, gandrīz vai labāk nekā ierakstos.
0
Nop, iepriekš es viņus nebiju īpaši klausījies. Tikai dažas dziesmas youtubē, kuras ļoti patika ( diemžēl nesadzirdēju tās dziesmas dzīvajā). Varbūt es stāvēju pārāk tuvu tumbām :D :D
Da labi, gaumes lieta. Par gaumi nestrīdas, par to smejas :D
0
nu tur youtubā, šķiet, ir vairāk tādi sērīgie, lēnie gabali, koncī viņi mauca niknos gabalus vairāk. nu nez, es vēl šodien, lai cik sūdīga tā nebūtu, esmu Neurosis iespaidā, kas liek justies tiešām labāk.
0
Pasākums nebija slikts, skaņa varbūt vietām bisku par skaļu, taču uz beigām jau viss bija štokos, starp citu cik cilvēki varēja Tur būt, uz aci likās kādi 200 max.?
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas