TRUE
+3
Kāds var pateikt kas vēl Latvijā ir TRUE izņemot, protams Lācplēsi un truemetal.lv? :rock

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+9
bezdarbs.
0
taisnība.

p.s. lūgums nerakstīt šeit par dažādām ejām, izejām un nelietot citus nelabus vārdus. Nevienam no tā labak nepaliks.
Paldies.
0
Naudas trūkums. :(
0
nu jā, werwolfam taisnības vairāk, darbs ir, un darbu vienmēr jau atrast var, nav tikai naudas.
+3
Darbs ir?
Vari man ko piedāvāt? Reālu?
0
Jā, darba arī nav. Mēs gan ar pāris domubiedriem mēģinam savu štellīti bīdīt, bet nu patreizējos apstākļos - ļoti smagi.
+4
Tieši tā, tagad jau sākas tā dirsa, ka pat par apelsīnu tirgotāju centrāltirgū nevar tikt...
+1
Aha, agrāk sliktākajā gadījumā varēja kaut uz stroiku iet šancēt, tagad pat tās nav...
0
Attieksme.
0
Pofigisms.
+2
Taisnības tomēr vairāk mincīšam - ko darīt jau it kā ir, nav tikai, kas par to maksātu.
+1
^ ir ko darīt, bet nav, kas maksā par to - bezdarbs enīvei.
+2
Nāksies pāriet uz naturālo saimniecību, tā izskatās.
+3
Tas gan. Jāmācās kartupeļi stādīt un sivēni kopt, kandžas aparāts ar jābūvē.
0
Starpcitu par kandžu runājot. Būšot tas likums, ka varēs savu brūvi tirgot, bet gan jau arī tam uzliks kaut kādu mistisko nodokli.
0
"Darbs ir?
Vari man ko piedāvāt? Reālu? "

Jā, darbs ir, piemēram, iet slaucīt ielas, pieteikties kaut kur par melnstrādnieku; es pieņemu, ka darbinieki daudziem ir vajadzīgi, tikai naudu neviens maksāt netaisās.

0
Vispār true latviska ir Friča Bārdas dzeja.
0
"Taisnības tomēr vairāk mincīšam - ko darīt jau it kā ir, nav tikai, kas par to maksātu. "

Nu re, tad jau pat manu domu bija iespējams saprast. Probably Šnicele liek mīnusus neredzamajiem komentātiem :D
+20
Es te tā reiz vien dien štukkoju - kur ta visi palikuši? T.i, gan darbs gan dzīkokļos dzīvotāji? Vēl pirms pusotra gada tak nevarēj dabūt dzīvokli Rīgā, kad sūda vienistabnieks sūda hrušķovenē maksāja turpat 200Ls/mēn un tad ar lielu meklēšanu un runāšanu.

Tāpat par darbu. Visādi slaisti prasīja 500Ls un vairāk uz rokas, a to, redz, nemaz nestrādās vai necelsies no dīvāna uz interview aiziet.

Nevar tak būt, ka pie mums viss darbs nu ir tik automatizēts un optimizēts, ka darba roku un, galvenais, smadzeņu vairs nevajaga. Tagad, cik skatos, ar augstāko izglītību un labu pieredzi gatavi strādāt tuvu par minimālo.

Un kur visi Rīgā dzīvot gribētāji? Uz laukiem visi aizpirda? Uz Rīgas nomalēm? Tagad jau met pakaļ visai labus dzīvokļus pa 100Ls/mēn normālās vietās.

Vēl es te štukkoju nu kam tie kangari šitā dar? Valstij ir nauda un, ja ir gribēšana, tad var to likt lietā un ātri vien te daudz maz kārtībā savest ražošanu vietājām vajadzībām un pat exportam - tas tā, lai paši paēduši un visādi kredīt-hujāri nav jāņem. Ilgākā laikā attiecīgi no savešanas kārtībā kāpt jau uz nākamo pakāpienu - labklājību. Bet nē - no kangaru puses viss tiek darīts viss otrādi. Nu vairs ne tikai, lai vienkārši neatbalstītu ražojošo iniciatīvu, bet nu jau visai atklāti liekot šķēršļus ar dažādiem birokrātiskiem instrumentiem.

Kāpēc?

Iedomājamies situāciju - atnāk uz Latviju "biznesmenis" ar tekstu "Eu, es jūs tur baurus tādus pērku kopā ar visu teritoriju. Dodu 2361Ls par katru no jums ieskaitot zemi un iespēju diktēt te noteikumus". Domāju (lai gan, ļoti iespējams, ka arī kļūdos), ka tauta tādā gadījumā iespringtu un ietu pa gaisu uz protestiem kopā ar dakšām un lāpstām. Un tā jau, laikam, gluži oficiāli arī nevar pēc visādiem tur noteikumiem un likumiem.

Tāpēc, tā vietā vajag izdomāt ko viltīgāku, piemēram, izņemt no apgrozības 1 miljardu (6.6% no kopprodukta, 18% no budžeta), masēt pusgadu, ka mums nafdas nav, ir jāatrod kredīts. Rezultātā pēc tādas smadzeņu skalošanas 90% LV populācijas (ceru, ka par ciparu kļūdos) sit ķepiņas un sauc urravas, kad pēc mēneša vai diviem spēlētā teijātera ar "aizdevējiem" par aizdevuma piešķiršanu vai nepiešķiršanu, Repšiks vai Visvaldis paziņo - sarunas bija smagas, bet aizdevums dabūts. URRRĀ!!!

Ja es esmu pareizi sapratis (jo tie līgumi tak ir "noslēpums", un izlasīt viņus nevar), tad šāds aizdevums oficiāli uzliek valdībai pildīt dažādas "aizdevēju" "prasības". Un tas *var* turpināsies, kamēr aizdevums netiks atdots, bet manā skatījumā šāds aizdevums nemaz nav atdodams, un galvenais, izskatās, ka no aizdevēju puses nemaz nav domāts kā atdodams, jo kopienai, kas apdrukā papīrīšu vai ievada datorā cipariņus, un var tos padarīt par naudu, nauda ir bezjēdzīga.

Kāpēc šāds kredīts ir nevis kredīts, bet valsts pārdošana un nav atdodams? Atbilde uz šo jautājumu dod jautājuma: "Kā ar iznīcinātu vietējo ražošanu, esošās graušana un budžeta iztrūkumu 600milj latu apmērā 2009. gadam, ir plānots šādu kredītu+phrocente atmaksāt?".

Starptautiskie "aizdevēji" prasa, lai budžeta deficīts tiktu gadu no gada mazināts - it kā loģiski, tomēr pamatojoties uz šo frāzi tiek veiksmīgi turpināts graut tautsaimniecību un visam citam, kam ir kāds sakars ar tautas iespēju pašai sevi apgādāt. Kāpēc kādam visu to vajag? Lai atstātu mūs ar pliku dirsu un parādos līdz ausīm. Tomēr, kāds labums kādam no parādos slīkstošām plikām dirsām? Par šo man ilgi nebija skaidrs, tomēr, jo tuvāk braucam, jo labāk redzams.

Kamēr "vecajā" eiropā vidējā alga ir +/- 3K EUR/mēn, Latvijā, kā redzams jau tagad, ļoooti daudzi ir gatavi strādāt kaut par minimālo - 260Eur/mēn. Atšķirību jūtam?

Viens komā viens miljons, kas būs gatavi strādāt par 10x mazāku algu, kā "vecajā" eiropā. Par to pašu naudu - 10x vairāk strādnieku, tas ir labs bizness, es teiktu, ja būtu fīrmanis no tām zemēm.

Nākamais, ko es no šī visa varu prognozēt, ir - minimālās algas samazināšana, vēl dramatiskāka nekustamo īpašumu cenu krišana - sevišķi industriālajām ēkām ar visu aprīkojumu (it kā jau skan labi, taču vietējiem jau vairs nebūs iespējas tos pirkt - tikai pārdot ne-vietējiem), kā arī cenu nosišana valsts uzņēmumiem (tai skaitā bankām, LOL).

Attiecīgi, gaidāma nekustamo īpašumu, industriālo ēku un valsts uzņēmumu (tai skaitā arī "neprivatizējamos" - LG, Latvenergo) pilnīga iztirgošana ārzemju kapitālam, iespējams, arī jaunu ražošanu atvēršana (protams, ne-latvijas kapitāla, jo tāds vairs neeksistē), veiksmīgi to maskējot ar "investīcijām" un mums caur vietējiem kangariem kārtējo reizi pasniedzot kā lietu, bez kuras mēs būtu beigti uz vietas. Materiālu imports, produkcijas exports un 10x lētākais darbaspēks ar plikām dirsām un uzspiestu augošu parādu. Ar vietējo kangaru palīdzību.

Bet vai tad darbs cilvēkiem nav cool? Lai nenomirtu badā - tad protams. Vergiem arī bija darbs. Un paēst arī vieņiem iedeva. Tikai bakstāms un sitams vergs ir slikts darbinieks, daudz efektīvāk ir radīt vidi un apziņu, lai katrs pats plēstu sev un citiem dirsu, lai tikai tiktu pirmais pastrādāt un darīt to daaaaadz efektīvāk par vergiem, kādus mēs pazīstam no mācību grāmatām. Ja vergus kādreiz turēja ieslodzītus, tad mūsdienās ir pilnīgi otrādi - ej, tavā vietā atnāks cits. Daudz daudz daudz efektīvāk.

P.S.
Ja nu kas, es šo nerakstu, es vispār tagad guļu un murgoju, ka atrodos trūmetālā un kaut ko tur rakstu....
0
šaubos vai mūsējiem ir tik daudz smadzene, lai izštukotu tādu plānu.
+4
Latvijā ir trve kangari.
0
Khh, vai tad naudu dod mūsējie? :D
+2
BigUgga^^^
+10
Pilnība piekrītu. Tāpat taču arī to cukura ražošanu valstī nogremdēja un zivsaimniecību.
0
būs tā - krievija nopērk 4us kuģus no Francijas par 500 miljoniem katru_ paiet kāds laiciņš un slāvi izdomā_ ka viņiem tomēr vajag Baltijas jūru galu galā! Baltijas valstīs cilvēki mirst badā, streiko, pašnavību skaits grandiozs... un džeki ar jaunajaiem kuterīšiem cipu capu 10 minūtes 25 tūkstoši krievijas kareivju Rīgā. Visi laimīgi māj ar karogiem un saņem bučas no vietējiem iedzīvotājiem_LV_LT_EE tika izglābti atkārtoti! :D

Nākošais plāns - Jeglgavā sāk ražot Tankus, Rīga iebiezināto pienu, Ventspilī kuģus uz gaisa spilveniem_viss notiek! darbs garantēts un alga arī laba!
0
^^^...un visi atkal ir laimīgi tikt Krievijas satāvā:DDD
+3
Kautkā šī dziesma prātā ienāca sakarā šo tēmu

www.youtube.com/watch?v=XImeOJaKU6I...
+2
bet vispār jau Bigij tā sistēma par dirsas plēšanu protams darbojas, ka daudzi bezsmadzeņu radījumi laimīgi strādā par 260Eur min algu, tomēr Tev kā brīvam vergam vēl ir izvēle-strādāt par 260 Eur mēnesī vai par 20Eur nopirkt lidmašīnas biļeti vienā virzienā un vergot citā vietā par lielāku samaksu :)

Krievijas sastāvs yeee! Russian vodka visiem par velti! ^_^ urāā - NAC OCVOBODILJI! lol
+6
vispār interesanti vai Latvijas valsts vīri paši apzinās un apjauš lielā drāziena apjomus ?
No vienas puses interesanti kā šitas viss beigsies, tik pārāk traģiski, ka ies pāri paša galvai. Un kas vel šitai shēmai slēpjas apakšā.
Pārāk uzkrītoša ir valdības nevēlēšanās ieguldīt pieejamos Eiropas fondu līdzekļus un veicināt ekonomikas augšupeju. Kaut gan varētu būt, ka ats ir pasūtījums no malas kā Bigijs veiklie iezīmēja.
Vispār drausmas, antīkās pasaules verdzība dažos aspektos pat bija civilizētāka kā šobrīd notiekošais.
+4
deputātu algas samazinājumu redzēji? rēka nāk!

nesen Zatlers esot bijis kaut kur aizbraucis vizītē, nabagam algu nogrieza par 26% - viņs esot vizītes laikā sūdzējies, ka viars nevarot ēst normālu pārtiku un drēbes ar nevar nopirkt (alga 2208ls)
njā ar divām štukām mēnesī tas ir unreal! :D

Vienkārši tie resnie tik ļoti ir aizrāvušies ar naudas bāzšanu kabatās, ka nesaprot, ka viņu naudas bāzšanu ar vienu knipi var beigt "Brālis" Lācis!
+3
man, šī rindkopa izsaka visu no Uggas teksta:

"Bet vai tad darbs cilvēkiem nav cool? Lai nenomirtu badā - tad protams. Vergiem arī bija darbs. Un paēst arī vieņiem iedeva. Tikai bakstāms un sitams vergs ir slikts darbinieks, daudz efektīvāk ir radīt vidi un apziņu, lai katrs pats plēstu sev un citiem dirsu, lai tikai tiktu pirmais pastrādāt un darīt to daaaaadz efektīvāk par vergiem, kādus mēs pazīstam no mācību grāmatām. Ja vergus kādreiz turēja ieslodzītus, tad mūsdienās ir pilnīgi otrādi - ej, tavā vietā atnāks cits. Daudz daudz daudz efektīvāk."
+4
Malēj, man šķiet 100%, ka kaut kas un kāds aiz tā visa stāv. Man neticās, ka resnie mūļi ir tik dumji.
+6
Mincīt, tu raksti -
"Jā, darbs ir, piemēram, iet slaucīt ielas, pieteikties kaut kur par melnstrādnieku; es pieņemu, ka darbinieki daudziem ir vajadzīgi, tikai naudu neviens maksāt netaisās."

Tu vispār apzinies kāda ir konkuremce uz sētnieka vietu? Tu esi personiski saskāries ar pašvaldību namu apsaimniekotājiem vai leilajiem iznomājamajiem privātīpašumiem? Tu pats vispār saprotu ko runā un kas ir realitāte, jeb dzīvo kautkādā rožainā pasaulē?
Goda vārds - ja nezini, tad nah labāk nedirs.
+2
^ +
+3
Tur jau tā lieta - pat prastajos darbos vakanču nav.
+3
ninja, man liekas, ka redzēju vakar rakstu kautkādā ziņu portālā, ka deputāti nesamazinaš ne algas, ne piemaksas - tas gan ir spļāviens sejā.

Werwolf, ja viņi apzinās visu noetiekošo drāzienu, kāda ir sajūta, ka pats sev bāz kabatā, bet Tavas pārstāvētaš valsts iedzīvotāji mirst badā. Vai tiešām vienā brīdī jebkāda godīguma/atbildības sajūta vienkārši atmirst ?

Man patīk indiešu pieeja naudas sadalījumam. Pēc viņu reliģiskajiem uzskatiem cilvēks, ja iepriekšējā dzīvē bijis bagāts - tad nākamajā ir nabags. Tāpēc bagātie diezgan labprātīgi nodarbojas ar labdarību, lai uzlabotu savu stāvokli nākamajā dzīvē, kā arī kopumā cilvēki ar līdzjūtību izturās pret bagātajiem, jo nākamajā dzīvē dzīvos ar roku mutē.
+1
ja paveiksies tad dzivos ar roku mutē! parasti jau biezie sastrādā tik daudz sliktu darbu ka vells viņus ravē ar dakšu ellē laimīgs :D lol
+8
"Godīgums zināmās aprindās vienmēr tiek uzskatīts par muļķību. Tādēļ, ja deputātu vidū atradīsies godīgs cilvēks, viņš pamazām nostāsies uz labi iebrauktajām melu un krāpšanas sliedēm."
/Ādolfs Hitlers, "Mana cīņa"/
+3
Es ieteiktu izlasīt šo grāmatu:
"Neceriet šai grāmatā atrast kādu rindiņu par koncentrācijas nometnēm vai gāzes kamerām. Toties šajā grāmatā atradīsiet atbildes arī uz notiekošo Latvijā. Lasot radīsies sajūta, ka autors šodien dzīvo starp mums un redzot notiekošo Latvijā un pasaulē raksta šo grāmatu."
latvietis.com/index.cgi?action=31...
+2
tad jau atrašanās tumšajā caurumā nekad nebeigsies
+2
Nē, kamēr netiks visa valsts pārvaldes sistēma nomainīta.
+2
pēc Ādolfa teiktā, sanāk, ka principā jau tas neko nemainīs, nu varbūt uz īsu brīdi, pēc tam atkal tiks iets pa melu un krāpšanas sliedēm
+3
... es tik nesaportu, kā tautas partijas reitings var kāpt pēc šķēles atgriezšanās.. cilvēks 3 reizies izlaupijis LV un vēl ceturto reizi to taisās izdarīt un visi par viņu sāk fanot??

+3
Vai tad tā nav? Vēl mazliet no Ādolfa: "Galu galā ikviens no viņiem saprot, ka neatkarīgi no tā, kādu pozīciju ieņems katrs atsevišķais deputāts, mainīt neizdosies neko. Tieši šī apziņa nogalē jebkuru godīgu nodomu, kas dažreiz rodas kādam no viņiem. Par mierinājumu sev šis deputāts teiks, ka viņš jau nav pats sliktākais no visiem deputātiem."
+3
ninja, tautai patīk apņēmīgi cilvēki :D:D

werwolf - ja gribās "sabojāties", jāiet iekšā politikā.
+1
dažreiz šķiet, ka Adolfa teorija tik darbojas LV deputātus vērojot, jo, ja paskatās uz LT un EE deputātiem, kaut kā nav dzirdēts, ka tur ir tik traki un naudas kāri uzvalku nēsātāji kā pie mums.
+1
ninja - reitingi ir tādi, kādus tos pasūta. + stulbeņu jau arī netrūkst, kuriem var mīzt aiz apkakles un iestāstīt, ka lietus līst.
+1
Korupcija ir visur, tikai šur tur tā ir daudzmaz ierobežota un sakārtota.

Sonne, werwolf - kas attiecas uz darbu un vakancēm - jūs jau runājat par ALGOTU darbu. Bet ja tu gribi strādāt strādāšanas pēc (nevis, lai saņemtu par to kādu nebūt atlīdzību), neviens jau tev netraucē to darīt.
+3
BigUgga, tiešām interesantas pārdomas, tomēr baidos, ka realitē viss ir daudz vienkāršāk.

Nu neiet kopā matemātika, ES onkuļi netērē 7,6 miljardus lai nosistu LV darba spēka izmaksas un nacionālo uzņēmumu cenas, ar mērķi vēlāk mūs ekspluatēt, priekš viņiem mūsu mērogi vienalga ir totālas kapeikas.

Lēto darba spēku jautājumu viņi var un arī risina DAUDZ efektīvāk - nedaudz pieregulējot imigrācijas un nodarbinātības likumdošanu viņi var ielaist valstī praktiski NEIEROBEŽOTU skaitu ārvalstu imigrantu no vēl nabadzīgākiem Āzijas reģioniem kā LV - Indija, Pakistāna, Koreja utt. Gluži kā UK to izdarīja pirms kādiem gadiem. Rezultāts ir momentā un izmaksas praktiski nekādas.

Vietējo uzņēmumu vērtība savukārt ir tieši proporcionāla ar vietējo labklājības līmeni. Pasliktinot ekonomisko situāciju un samazinot darba spēka izmaksas attiecīgi samazinās arī valsts uzņēmumu spēja pelnīt. Ja tautai nav naudas, tad arī LG un visiem pārējiem drīz nebūs.

Kāda huja pēc viņi mums aizdod tāaaadu summu labi redzot, ka atdot mēs to nespēsim ir ļoti labs jautājums. Tomēr atbilde ir visai acīm redzama - pasaulē ir/bija smagākā finanšu krīze vēsturē kopš 30. gadiem. Ļoti nopietni vīriņi EU izteica bažas, ka ja LV goes down, tad visa Baltija goes down, paķerot līdzi vēl virkni valstu. Un to pieļaut viņi netaisas. Skandināvu bankas bija zem milzīga finansu stresa un devalvācija LV izraisītu paniku un banku bankrotu vilni.

"Bet LV tāpat iet totālā dirsā un uz bankrotu?", var jautāt. Bet šeit atslēgas vārdiņš ir "iet". LV vēl nav devalvācija un nav bankrots. Mūs bija svarīgi noturēt virs ūdens kritiskajā brīdī, kad visa pasaule turējās aiz olām. Šobrīd pasaules finansu sistēma ir DAUDZ labākā stāvoklī kāda tā bija pirms gada un pusgada.

LV noturēsies vēl kādu gadiņu vai divus, bet pasaule tad jau būs uz pekām un visiem būs pie kājas, ka LV izlaiž garu. Un tad tie 7,6 miljardi būs sevi atpelnījuši daudzas reizes priekš visiem ārpusē. Iespējams, ka jau tagad ir atpelnījuši.

Tas arī izskaidro aizdevējo strikto noteikumu - čungurs ir tikai finansu sistēmas stabilitātes nodrošināšanai (lasām - bankām). Ekonomikas stimulēšanai viņi nedod ne kapeikas, jo tas nevienu neinteresē.
+2
Kādu risinājumu es personīgi redzu priekš LV?

Jālegalizē marihuānas audzēšana un jākļūst par Eiropas oficiālo piegādātāju! lol
0
Sava daļa taisnīobas droži vien ir arī Bangla teiktajā, bet kaut kā īsti nelīmējas tā pēdējā rindkopa. Ja jau aizdevējus interesē tikai banku sektora stabilitāte, kādēļ tad viņi to naudu neiepumpē pa taisno tajās bankās? Skaidrs, ka viņiem ir izdevīgāk to naudu aizdot Latvija valstij, lai to naudu sagrūž *viņu* bankās.
0
Jālegalizē marihuānas audzēšana un jākļūst par Eiropas oficiālo piegādātāju! lol -

Pārfrāzēšu - piegādājam un audzējam zāli uz jeb kuru Eiropas savienības valsti!

Jautājums:Vai mums garšo pimpji?
Atbilde: Jā mums garšo pimpji!
+4
Par to korupciju diemžēl pie mums tā arī ir kā tajā anekdotē, lai arī drīzāk ne anekdotē, bet patiesībā:

"Aizbrauc Šlesers uz Vāciju pie kolēģa. Izrunā dažādas lietas un dodas pie vācu kolēģa uz villu.
- Kā tu To dabūji gatavu? - jautā Šlesers.
- To maģistrāli redzi? Bija paredzēti 20 miljoni - uzbūvējām par 19. Nu un tā arī sanāca…
Pēc kāda laika atbildes vizīte. Atbrauc vācietis pie Šlesera ciemos. Arī izrunā svarīgas lietas un dodas uz šlesera….pili.
- Opā, kā tu to dabūji gatavu?- jautā francūzis.
-Vienkārši…Maģistrāl... redzi?
- Nē…"
+3
Bangls, jā ļoti iespējams, taču, gan UK gan Francija nesen redzēja, pie kā noved, piemēram, darba spēks un Āfrikas vai vispār Musulmanijas :D. Grūti spriest, vai tas viņiem patīk, nepatīk, vai varbūt arī ir pilnīgi pie dirsas. Domāju, ka tomēr tuvāks ir eiropietis, kas uzvedas un pie tam arī rukkā labāk kā āfrikānis (mans pieņēmums nav balstīts uz nekādiem pētījumiem, bet vairākums ārzemēs strādājošo tā izsakās). Pietam, tie čukčas Francijā, vai īrlandē saņem tos pašu minimālo algu, kas ir pāri pa 1000Eur/mēn.

Un galu galā, runa jau nav tikai par LV - neaizmirsīsim Lietuva, Igaunija (lai cik viņi tur nemātātu m/), Bulgārija un kas vēl tur bija par valstīm, kurās ir līdzīgs žoppinen (mūsējās ziņās jau tālāk pa Rīgu reti kad kas ir, ja nu kas tikai deg vai galina). Tur kopā salasīsies tāda mazā ķīna, ka prieks.

Pie tam Europa jau dod tikai pusi - gandrīz 1000Ls par purnu. Skandināvija (kopā ar pōzeriem Igauņiem) līdzīgi kā SVF kopā ar Pasaules banku (kas ir viens un tas pats) ~500Ls par purnu. Pārējie tur vēl piemetīs pāris kapeikas. Par Skandināviem viss ir skaidrs - noturēt latu, kamēr tie izvāks te sagrūzto savu banku piķķi (ko protams, nosegs no tā paša kredīta, LOL). Par SVF īstas skaidrības vispār nav, ko viņi šeit meklē, jūtu ka lata davalvāciju, tikai nav skaidrs kāds *viņiem* no tā tolks.

Un vispār es ceru, ka esmu pārbarojies ar konspirācijām un šī "starptautiskā" palīdzība nāk no sirds.
+1
Es personīgi uzskatu, ka tā palīdzība nāk no sirds, bet arī smalks aprēķins ir aiz tā visa. Eiropa nevar atļauties mūs zaudēt. Vismaz pagaidām nevar.
0
^^^
Tieši tā, Eiropai vajadzīgi ir vergi:)
0
Intars, nu kaut vai tapēc, ka aizdot valstij ir "drošāk". Valstij tomēr ir kaut kādas zelta un vērtspapīru rezerves un galvenais, ka ir garantēts nodokļu keš flows.

Un kā jau minēju, šeit galvenā ideja bija novērst valsts bankrotu/devalvāciju lai neizraisītu starptautisku šoku. Un to novērst varēja tikai ja valstij ir čungurs ar ko rīkoties. Komercbanku izglābšana nepalīdzētu valdībai sabalansēt budžetu un nesmukums būtu garantēts imo.
0
Reku rakstiņš kā tad īsti tas aizdevums tiks tērēts:

www.apollo.lv/portal/news/74/arti...
0
Tie eiropas aizdevēji taču kapitāli mūs gremdē, un ar katru reizi aizvien dziļāk un dziļāk. Ja vēl pirms laika ņēma un blieza ciet mūsu uzņēmumus, jo tie bija labi konkurenti E.S , tad tagad ar visu to aizdevumu un budžetu samazināšanu viņi mūs smacē nost. Mans fācis ir uzņēmējs un viņam vairāki kursabiedri arī "bija" uzņēmēji , kuriem sākotnēji bija labs bizness , kurš bija starptautisks, bet tagad jau neviena eiropas valsts negrib ar mums nekādu tirdzniecību, jo mēs taču esam galīgi pakaļā un apdrošināšanu maksāt negrib. Līdz ar to es neizprotu E.S darbību... Paši slāpē nost un vēlāk sniedz aizdevumu kā baigie draugi.
0
"Paši slāpē nost un vēlāk sniedz aizdevumu kā baigie draugi. "

aizdevumi, kā jau to visi zinām, vēlāk ir jāatmaksā, tā kā laiks pārvērtēt - kurš ir draugs un kurš ne gluži! ;)
0
a Tu nebiji dzirdējis kā ES jau nosmacēja šitā vienu valsti?
iedzina totālā bankrotā un parādā? Tv netā pasen bija raksts par to..
0
"Līdz ar to es neizprotu E.S darbību... Paši slāpē nost un vēlāk sniedz aizdevumu kā baigie draugi."

Nu kas tur ko nesaprast, tepat jau vairākkārt pieminēts - parādu verdzība.
+1
Parādu verdzība, pirmās nakts tiesības un piespiedu kastrācija :)
0
Mincīt , es jau to teicu sarkasmā..

nu ok , parādu verdzība. Aizbrauks prom vēl liela daļa potenciālo strādnieku, ko tad viņi gūs no tās verdzības ? Pārņems Latvijas teritoriju un izveidos milzīgu noliktavu ? :D

0
nez kapēc visiem tik Ļoti patīk Baltijas jura un šī vieta!?
to arī iegūs ES! dooh
+1
nujā, teritorija ir jaukā vietā, kāpēc dot krieviem to, ko var pievākt sev?
-6
Latvijā TRUE ir diršana, ka viss ir dirsā! Hā bļe!
+1
lai jau vāc sev šo teritoriju 8) tāpat krievi atbrauks ar saviem jaunajiem kuģiem un ar to arī viss beigsies... palaidīs pāris kodolgalviņas uz ES un visi stāves klusu - miera stājā!

pirms tam jau visi novēroja kā treknajos gados lēnām LV uzņēmumus izpārdod... bet tagad ir lieliska iespēja izmantojot krīzi pārdot visu LV ar visiem tās pārpalikušajiem iedzīvotājiem-SUPER!
+2
Tipa saki - ir pircējs, kurš cenšas nosist cenu? Nu kas zin, varbūt tieši tā arī ir.
0
Vienīgi nav īsti skaidrs, kurš ir pārdevējs.
-1
Nu tad jau te interesanta diskusija raisās... Vai nu pie tevis atbrauc ar tiem skaistajiem kuģīšiem vai arī jau laicīgi izvieto tos kuģīšus šeiten. Cik lasu Ušakovs jau Krieviju pamatīgi velk šurpu. No vienas puses , varbūt tā arī ir labāk..
+4
"No vienas puses , varbūt tā arī ir labāk.. "

Lai vai kaa, bet nav un nevar buut nevienas taadas "puses", no kuras tas var buut labaak.
0
par tiem kugjiem,ninja69,zinu uzpusta huinja,franchi vel nav pat notirgojushi vinus,un jau saak laaci mezhaa dalitXD
un vel kas,izskaidro jeegu no kodolgalvinam?XD
nu uzspersi gaisaa,un taalaak?!infrastruktuura!c... piedirstaa XD
doma ka krieviem nav ko dariit?viniem pashiem huinju dahujaa,krievijaa kriizes laikaa dziivokliem cenas ir kapushas iiree XD
un par tiem darbiem,pagaidam nevaru uz sitiena neviena manu draugu kas seedeetu maajas un rulleetu desu red tubeeXD
vistulbakais ir nolaist krabjus un gaidiit pastaro tiesu...
0
kreivi teica ka pirks tos kugus ar visam licenseem takaa taa :)
Krieveli starā ka iepriekss operaciju ar vinu vecajiem kugiem javeic bija 4as stundas ... bet tagad ar jaunajiem francuziku kuggisiem viss tas aiznem tikai 40 minutes ^_^
0
mīlu visus visus :*
-1
izņemot guns and roses (vomit)
+3
Par vietējiem uzņēmumiem...

nu, manuprāt, tur viss ir diezgan vienkārši. Notiek imports, tiem produktiem, kuriem tas galīgi nav vajadzīgs. Mūsējie visu var saražot tādos daudzumos un kvalitātē, ka baisi. Vēl pāri paliks un varēs eksportēt. Tikai problēma ir tāda, ka tas nenotiek.

No tā, ko redzu - tiek veicināts imports, JO kāds uzvārās no apliktajiem nodokļiem (lai kaut ko LV importētu ir jāmaksā nodoklis valstij, dooh). Rezultātā preces cena ir dārgāka nekā to, ko ražo vietējie, un kādam resnam kuilim ir pilns maks.

Nav brīnums, ka, piemēram, lauksaimniecība un zemniecība izmirst Latvijā, jo nabaga zemniekam nav kur pārdot uzaudzēto.

Nē, nu, varbūt es tiešām kļūdos un veikalos nav pilna dirsa ar Lietuvas un Igaunijas precēm, bet ja ir, tad dirsa tomēr ir mūsu pusē.
0
taapat Latviju paardos krieviem, ne velti, kaa kur bij rakstiits, noveerots lielaaks tuuristu piepluudums no Krievijas, domaajat jamie dabu brauc skatiit? ne suuda, savus jaunos iipashumus
0
...un nevis tāpēc, ka atviegloja vīzu saņemšanas prasības krieviem... ko izdarīja arī igauņi, btw
0
no prakses, savu laiciņu nostrādāju saistībā ar nekustamiem īpašumiem: Rīgā, tā uz aci mērot, 80% īpašumu pieder krievvalodīgiem, kuri, pie tam, īpašumus iegādājas bez banku kredītiem. Nebrīnītos, ja atklātos, ka Krievija sponsorē savus pilsoņus, lai tie brauktu uz šejieni, iegādātos īpašumus un jau sāktu dzīvot šeit ar domu par nākotnes Krievijas guberņu.
0
Mnje nravetco eta Gubernja! Tut prjemmo kak v gorodji Pushkina! :)
+1
www.youtube.com/watch?v=ZJgvFFatLSI...
ahhaah notieveet nevajadzeetu XD
0
Toljko gansov, bļa, mnoga!
0
da blje !!!!

Cuki lati6i! vcy Rigy izportilji!
+1
HVZ. Zinu vismaz divus ražošanas uzņēmumus kam darbs ir pārpārēm. Jo strādā uz krievijas pasūtijumiem. Pa biezo. Turpretīm tās pašas jomas uzņēmumi, kuriem ar Krieviju kontaktu nav bankrotējuši un pankrotē. Vēl pavisam nesen tika atklātas gigantiskas naudas summas, kuras bez deklarēšanas pa kluso mēģināja ievest Latvijā. Visi gali veda uz Krieviju. Un tie ir tikai atklātie gadūjumi.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas