Sweden metal
0
Esmu milzīgs Zviedru melodic death metal cienītājs (nu, ne tikai death), jūsmoju par Soilwork, In Flames, Hypocrisy, Corporation 187 u.t.t.
Vēlos uzzināt visu, ko metalhedu nācija domā par šo mūziku, klausās, neklausās u.t.t. u.t.j.p.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
KLausījos tad, kad nebiju milzīgs lēvenis šādu grupu - kad bija tikai DT, IF (pirms tie aizgāja neceļos), Soilwork, Gardenian, un vēl viena otra - un, protams, neaizmirstot At The Gates pēdējos diskus diskus, kas vairāk vai mazāk aizvilka šo stilu saulītē.

Taču ar laiku pieriebjas pat šokolāde :) Kad sāc saprast, ka grupas samērā cieš no "ūdens lāšu sindroma", tad...
0
to beldegrid
nevari man pateikt kaadu labu melodic death grupu ar labu brutaalo vokaalu (taadu kaa CC, SFU)
0
Man jau ar tīri labi patīk tās zviedru padarīšanas. Bez jau nosauktām grupām var pieminēt tādus ansambļus kā Arch Enemy, The Haunted, The Crown, Carnal Forge. Arch Enemy ir sarežģīts gadījums - mūzika man labāk patika vecajos albumos, bet vecais vokāls bija pašvaks. Burning Bridges, manuprāt ir vislabākais šiem.
Varētu piekrist par to līdzību šādu grupu starpā. Laikam tas stils ir tāds pašaurs, mēs jau redzam, kas sanācis tiem, kas mēģina izlauzties no rāmjiem - N'Flaymz un Soilwork gadījumi...

Attiec;ibā uz melodeath ar growl vokālu - Amon Amarth ir tīri labs growls, ja neaprobežejamies ar zviedriem, tad pēdējos Kataklysm ir tīri daudz melodijas. Ir vēl arī citi, kas ātrumā nenāk prātā.
0
To Intars
growl vokaals skaitaas brutal chant?Jaunais Amon Amarth vakar dabuuts (kopaa ar Haggard) bet tieshi tas Haggard bruts man baigi patiik.Tad laikam jaaaiecepj Kataklysm
0
Melodic man gan parasti šermuļus uzdzen, bet nu no zviedru desas man vienīgā kas tiešām patīk ir Amon Amarth. Bet nu kāda čupiņa zviedru grupu, kas gan nav desa, bet ir kaut kādā ziņā līdzīgas augstākminētajiem, nu piemēram Manegarm. Labi... tas bija daļējs offtopic.
0
arch enemy un the crown clichei arii patiik
0
archi un amoni [labi ka ne omoni] respect vispaar man jau patiik. skandinaaviem zveeraa daudz grupu atliek tik secinaat ka paareejaa eiropa paaraak degradeeta lai speetu saprast un ja gadaas indiviidi aks stomeer speej tad vienalga skandinaaviem sanaak labaak es tomeer vairaak pa somiju
0
Dark Tranquillty ir mana favorītgrupa no Zviedrijas. Viss cits man liekas par mīkstu. Arī Opeth ir labi, baigi patīk...
0
to roof:
Tas gan nebūs tīri melodic death, bet tomēr - vari irvērtēt diezgan jaunos Bloodbath - grupa dream team - tur ir savākušies kopā Tagtgrēns, Dans Svano u.c. monstri, spēlē death, bet, manuprāt, pietiekami melodic.
Par to līdzību - lielākajai daļai grupu ir savas saknes - gan gotenburgas grupām- Soilwork, In Flames, Dark Tranquility u.c., savos pirmsākumos ļauži gāja uz koncertiem, ievērtēja tās grupas un... tur jau arī tās saknes - At The Gates u.c.- tāpat arī Stokholmas grupām - pirsākums Carnage, Entombed, savā ziņā arī Hypocrisy u.c. Es to saucu par "zviedru rokrakstu"
0
Bloodbath ir vairāk old-school projekts - džeki atminas jaunīb's dienas.
Līdzīgs projekts ir nesen iznākušais Demonoid "Riders Of Apocalypse" - tur Therion veči staigā jaunības taciņas, tas gan ir salīdzinoši melodiskāks, vietām drusku atgādina agrīnākus Hypocrisy.

Stokholmas sleijeriskais piegājiens bija: Entombed, Carnage, Dismember, Grave, Afflicted. Vairums grupu gan pēcāk no tā "atgāja", bet tā gadās...
0
ahh pareizi kaukaa aizmirsaas pa entombed nu viens varens zaagjiitis he
0
to Wrong Tale:
Nezinu, man Demonoid tā ne visai, es labāk tad pirmos Hypocrisy iemetu maģī, man Therion piegājiens arī nekad nav gājis pie sirds, bet nu gaume!
To rindu jau vēl var papildināt, bet nu tās jau arī ir zināmākās lietas. Grave tomēr vairāk tajos laikos "dancoja" pēc Entombed (un Tomasa Skogsberga) "stabulītes".
0
Wrong Tale, 100% piekriitu! Pirms nebija entaas taadas grupas bija OK un tiessi taa, PIRMS neaizgaaja necellos!

Bet ja runaajam par zviedriem, tad ssobriid es lieku priekssaa gan SPAWN OF POSSESION(laikam jau klluudiijos ar raxtiibu) ar ko kopaa atblieza CANNIBAL CORPSE, luuk taads death no zviedrijas man nezzeeliigi patiik! Ja par vecajiem, tad jau laikam GRAVE noteikti, vecie DARK TRANQUILITY.

Lai piedodt jaunie censonni un protams beldegir, bet ssitie jaunie modernie briinumi man pie sirds neiet. Un vai tad tads In Flames un Entombed ir iisti izbijis melodic death? man gan sskkiet, ka driizaak tas bija melodic agressive thrash, jo death es saskatu tur diezgan maz.

0
entombed man kaukaa gribas saukt pa death`n`roll
a in flames vispaar peedeejie 2 cd galiigi degradeeti
+1
Ak jā, vecie Therion, kā Of Darkness un Beyond Sanctorum toč ir lieliski. Pirmie Unleashed albumi arī bija labi.

Hellhammer, ko nozīmē agressive thrash? Ir arī kāds citādāks? Man jau liekas, ka thrash tāpēc ir thrash, ka tas ir agresīvs :) Bet pa to izbijušo būšanu atkal ir tā, ka šiem te zviedreļiem pagrūti novilkt robežu starp thrash un melodic death - tāds blices kā The Haunted, Carnal Forge u.c. daži pieskaita pie thrash, daži pie Gēteborgas.
0
piemeeram taads thrash kaa turniquite nav agresiivs bet gan psihhodeeliski hipnotisks
0


To Intars

Nu, by area thrash parstavji viena dalla nekaadi agresiivie iipassi nava.

Geteburga jau patiesiba arii ir tads melodic thrash/death, es patiesiba ssitos visus sweden melodic "death" un Geteburgu vispar neskaitu pie death metal, tas ir smiekligi. Zviedru death sakas ar veco Entombed, Dismemeber, carnage varbut, nu katraa zinaa GRAVE ir death un tas man patik.
0
Kas tas par sviestu "aizgaajushi neceljos"? Jums jau nav apnicis visu noliegt? Labaak ieklausieties tikai zviedru metal raxturiigajaa skaneejumaa un gjitaaras tehnikaa, tur tieshaam ir ko dzirdeet. Un izbeidziet tos celjus vai necelju, kas juus dievu vietaa esat? Katrs maaxlinieks izveelas savu celju un tas ir pareizais, jo vislabaak padodas. Esmu redzeejusi Soilwork dziivajaa un taada paarlieciiba, skaneejums un precizitaate, vokaala daudzveidiiba vairumam latvieshu grupu veel ir taalu. Iesaku vairaak domaat par savu izaugsmi un mazaak kritizeet profesionaaljus, jo ar savu kritiku juus tieshaam esat aizgaajushi "neceljos".
0
Ta ir gaumes lieta! Sorry, es esmu metalmuzikas fans un man patik "kartigs zaggis", bet varat mani uzsskkeerst, bet tam tagadejam Soilwork un In Flames popsa pieskanna speizzas pa visam malam aaraa, tur neko nevar padariit. Te jau neviens nenoliedz VISU. Nu par to parliecibu.... Es tomaju, ka tajaa zinaa un cita (profesionaalismaa un noteikti vakaala) veidaa vinus visus sit uz pusem tie passi Cannibal Corpse .... luuk taa bija parlieciba un augstaakaaa liimenna parugs, kas ir metal superstars, kas tajaa passaa reizee ir arii true metal liidz pamatiem, bet nu nezin vai tadus Soilwork var maz bazt zem metaala, veel tikai pasakiet, ka tas ir melodis death:))) Es jau nesaku, ka ssie speeleet nemaak, vai kaa citaadi, bet vinni jau ir cits staats tagad...
0
Sorry par klluudaam:) Mazliet uzvariijaas asinis:)
0
Necolos ir domaats tas, ka vinni vairs nav iisti uz metaala "cella", bet gan nogriezussies uz taada viegli viegli smilssaina un granteeta
0
Laipni lūgti ievērtēt dažas lietas iz noputējušākiem plauktiem. Pēc manām necilajām domām, ir vērts ielūkoties novirziena pirmsākumos. Tad nu daži ieteikumi no manas puses:

* Entombed "Left Hand Path" un "Clandestine" (otrais gan, manuprāt, ir krietni vairāk izdevies nekā pirmais)

* Unleashed "Across The Open Sea" & "Victory" (te savukārt priekšroka, manuprāt, dodama pirmajam)

* Dismember "Casket Garden" un "Indecent & Obscene". It īpaši dziesma "Dreaming in Red" no albuma "Indecent & Obscene"... slinkums aprakstīt, bet ievērtējiet.
0
Sōre, jāpapildina paša teiktais - Dismember albuma nosaukums ir "Massive Killing Capacity", kurā ir dziesma "Casket Garden", kura ir izdota arī kā singls. Tātad - iesaku ievērtēt visu albumu.
+1
2 poison

Profesionaalju kritizeeshana nemaz netraucee "domaat par savu izaugsmi". (Varbuut tieshi paliidz) Shii tipa iebildes vispaar izklausaas driizaak peec piekasiishanaas. Redz redz, izdari taa kaa es un tad runaa. A kapeec? Daudzi muuzikas kritikji vispaar neko nespeelee. Zini tachu teicienu: "tas, ka nevaru izdeet olu, nenoziimee, ka nevaru spriest par omletes garshu." Nevari labaak - nekritizee! Shaads pretnostatiijums nav pareizs. Taas ir tikai tukshas aizstaaviibas runas. Arguments, ko viegli izmantot. Iipashi jau profesionaaliem (labaak teiksim - pieredzeejushiem) muuzikjiem pret iesaaceejiem. Turklaat (un cik veel tas buus jaatkaarto liidz sapratiis?) runa nav par "kvalitaati" vai "liimeni". Profesionaalisms biezhi vien, starp citu, ir vairaak kvantitaate, nekaa kvalitaate: "shajaa biznesaa" pavadiito gadu skaits, "leibla" naudas atbalsts u.c.

Nu jaa, atvaino, ka atkal "njemos" vai kaa nu Tu tur toreiz teici...?
0
Turklaat es nesaku "Soilwork - suuds!" Es tikai aizstaavu citu tiesiibas to teikt. :)
0
kk:(
Tavas domas par sweden metal?
0
Sweden metal ir dazhaads. :)
0
ha ha ha ha ha ha ha.... humorists:DDDDDDDDD
0
Davai tagad nepāriesim cīniņā par kautkādām mistiskām tiesībām! Tas termins vispār sūkā, jo tiesības visiem vienādas! Visi tikai izsaka savu viedokli un punkts! Un kas attiecās uz Zviedriem: At the gates; Dark Tranquility; Arch Enemy; Amon Amarth!!! Kautkas arī ir no The Haunted un Dismember! Kvalitatīvākais Black; Death un dažs labs Trash nak no skandināviem!
0
Nu tiesiibas, protams, nav iisti pareizais vaards, taa kaa mums sheit nav dariishana ar likumos noteiktaam lietaam.

"Visi tikai izsaka savu viedokli un punkts!" Tieshi par to es runaaju, jo ir dazhi, kas laikam neveelas sheit redzeet negatiivu viedokli par savaam miiljaakajaam grupaam, jo vinjas ir tik "profesionaalas", bet kritizeetaaji tik "neprofesionaali" un vinju viedoklis tik "nepamatots". :)

All hail the new shit!
0
2 kk:(

Tagad jau saakam muuziku saliidzinaat ar bariibu? Man liekas ka Tavaa galvaa ir baigaa omlete. Man prieks, ka Tevi nokaitinaaju, un vispaar, daudzi muuzikas kritikji, kas nespeelee vismaz ir apguvushi muuzikas teoriju, bet Tu, kaa man liekas, neesi... VINJI VIENKAARSHI IR PROFESIONAALJI. Pieraadi preteejo un es buushu ar mieru.. vienkaarshi Tev tas neizdosies! Taapeec: LAI DZIIVO SWEDEN ROCK! VINJI IR LABIE!!!!!!!!!!!
0
Buus jau labi. Ir arii jaasaprot, kad atkaapties... jo tas, kas ir pietiekams "pieraadiijums" vienam NEKAD taads nebuus otram. Taa, ka Tev taisniiba - man tas nekad neizdosies. Tas, skjiet, ir pietiekoshi biezhi jau noveerots.

p.s. Tu mani nokaitinaaji tikai ar sho peedeejo komentu, iipashi ar vaardiem "Man prieks, ka Tevi nokaitinaaju"...
p.p.s Teema, starp citu, saucas "Sweden metal".
0
phe! :D
0
pļe! :D
0
Lai dziivo Swden rock! Ha haa haa , nu Tu pats draugs izgaazies! Saaki slaveet savu personiigo gaumi, yeah! A, vot davai - lai dziivo Floridas death metal, ko? vai taa nedriixt buut un vinniem nav taads liimens, ko?
0
To Arhiivs

Kvalitatiivaakais death arii naak no Zviedrijas, ei nu eju, ko Tu tik neteixi???? Labi, tagad zinaassu:)
0
Gaume, Helhammer, gaume, man arī Zviedru melodic death ir NR 1. iekš death metal mūzikas, tāpēc jau uzsāku šo diskusiju, lai noskaidrotu citu domas par šo mūziku. Un Sweden Rock arī nav ne vainas, piem., Europe jaunais disks ir ļoti labs.
0
labs joks ka Arch enemy vokaals ir vecene,klipaa tiiri smuki noreecaas:]]
norveegjiemnav ne vainas,vieniigi melodic death kautkaa nestimmee.
0
To beldegir

Zviedru melodic deatha 50% no death nav ne smakas, patiesibaa tas vis ir tads smagaaks un dobjaaks thrash, bet ne jau nu iists death. Iists death no Zviedrijas ir Grave, vecais Entombed, Carnage. bet ja In Flames, Soilwork (iipassi jaunais) ir death, tad es tiessaam esmu Dimmu Bogir ggitaarists. Es neapstriidi Tavu gaumi, tikai neaizrunaat mani ar to, ka ssiti ir detuhas!
0
ja godīgi man tas jaunais europe likās tāds ``aiz astes savilkts kaķis`` kaukā mākslīgs tas muzons likās, bet galīga kaka jau arī gluži nav
0
nu man no zviedru desam pedeja laika patik tads Zatokrev, tiesa vini ir gan ierakstijushies anglija, droshi vien lai izbegtu klasiskas scenas eenu. Varbut drusku pa lenu un tirais vokals nepatik, bet parejais ir tiri feini.
0
No netradicionālajām: Ceremonial Oath , A Canorous Quintet, Without Grief, Godgory, Hypocrite, Ablaze My Sorrow utt
0
ui, Godgory, ka'du laiku nav klausīties, superīgākais muzoniņš >:)
0
Pirmos divus Godgory albumus nopirku, kad man vēl nebija CD pleijeris ...

A tēma ta ir par Swedish Melodic Death, ja ? Citādi jau pārāk plašs bazars. Bez jau minētajiem IF, DT, AA, AE, Soilwork, Gardenian dikti labi ir Amaran (pārsvarā tīrais sieviešu vokāls), In Slumber, Dawn of Relic, Satariel, Unanimated (''Ancient God of Evil''), Decameron (''My Shadow''), Witchery (pēdējie), Zonaria (šis no tiem brutālākajiem), Decadence (dāma pie mikrofona), Brimstone (cik nu tur Melodic Death). Demonoid ar dikti labs, bet tas tāds Death / Thrash drīzāk.

Vispār, ar šo stilu pamazām sāku iebraukt klasiskajā Death Metal, konkrēti ap šitā topika tapšanas laiku, kad tie MDM pašplaģiāti reāli piegriezās un sāku celt pamazām gaismiņā skolas gados ieklausītās, bet ne visai patikušās blices.

P.S. Smaga aizdoma, ka visādi Duskfall, Haunted utt. lidos misenē pie lielās Mp3 revīzijas. The Crown gan paliks.
+2
MESHUGGAH!!!!!!!!!
-1
New millenium cianide minciitis!!!!!!
+1
definetly Meshuggah
m/
0
Hell yeah, Meshuggah!
Bet arī citas SWE bandas spārda - Amon Amarth, Bloodbath, Katatonia, October Tide... Nu tas tā, kas pašam pleilistē un ātrumā prātā ienāca.
0
A kāpēc Meshuggah skaitās tik superīgi?
0
What, what ? Mešuga tak sūkā līko ....
0
Ja tu neatbildēji uz jautājumu, tad vismaz Ciči bij jāpiemin.
0
kas ir Mešuga?
0
Desper, parādi cičus ....
+2
Pohuj. Edža ar Sanitiņ pāri visiem.
0
^ Tie spārda sūro dirsu, bet mana sverjes banda Nr.1 ir PAN.THY.MONIUM ...

www.youtube.com/watch?v=9KsfSrppDRg...
0
Es šobrīd klausos citā tēmā ielinkoto DF un patīk. Bet ko nu tur daudz... kam jau nav lemts, tam nav.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
BigUgga
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas