0
[#]

DARK FUNERAL

Trešdien, 14. aprīlī, klubā "Melnā Piektdiena" uzstāsies leģendārā zviedru true black metal grupa „DARK FUNERAL”, kas Latvijā viesosies tūres A Declaration Of Hate– European Tour 2010 ietvaros.

„Dark Funeral” Rīgā ieradīsies kopā ar divām citām Eiropā labi zināmām grupām, proti, 14. aprīļa koncertā uz „Melnās Piektdienas” skatuves vēl redzēsim arī zviedru melodiskā death metal vienību „ZONARIA”, kā arī symphonic black metal grupu „CARACH ANGREN” no Nīderlandes.

Smagās mūzikas pasaulē „Dark Funeral” tiek uzskatīti par žanra meistariem, un mūzikas kritiķi to ierindo pasaules ekstremālāko bezkompromisa mūzikas vienību galvgalī. Jaunākais albums "Angelus Exuro Pro Eternus" klajā laists Latvijai zīmīgā datumā - 2009. gada 18. novembrī, un to izdevusi mūzikas kompānija „Regain Records”. Turklāt interesants fakts - albumu ierakstījis mums jau labi pazīstamais Peter Tägtgren („Pain”, „Hypocrisy”) Zviedrijas skaņu ierakstu studijā „Abyss”.

Recenzenti jau paspējuši nodēvēt albumu "Angelus Exuro Pro Eternus" par tehniski spožāko un daudzveidīgāko veikumu grupas vēsturē. Lūk, viena no atsauksmēm: „Paliekot uzticīgi saviem principiem un saknēm, „Dark Funeral” spēruši platu soli Zviedrijas black metal attīstībā. Albums no sākuma līdz beigām ir kā neprātīgs brauciens, ko nokavēt negribēs neviens!”

Grupa „Dark Funeral” dibināta 1993.gadā Zviedrijā, kad Lord Ahriman (Mikke Swanberg) un Blackmoon (David Parland), nedaudz vēlāk pieaicinot arī Draugen un Themgoroth, nolemj spēlēt bezkompromisa black metal. Tiek sacerēti pirmie skaņdarbi, un jau gadu vēlāk studijā "Uni-Sound" ierakstīts pirmais mini albums un grupa sniedz savu pirmo koncertu. Viņu radītā mūzika gūst labas atsauksmes vietējos underground mūzikas izdevumos, kā rezultātā 1995.gadā tiek parakstīts līgums ar "No Fashion Records" un uzsākts darbs pie pirmā pilnmetrāžas albuma "The Secrets Of The Black Arts" ierakstīšanas.

Nedaudz vēlāk grupa nofilmē video kompozīcijai "The Secrets Of The Black Arts", kas tiek translēts pasaules mūzikas kanālos un nes grupai plašu popularitāti.

Tam seko vairākas sastāva maiņas, pirmā Eiropas tūre, koncerti kopā ar pasaules vadošajām metāla vienībām, dalība pasaules lielākajos mūzikas festivālos, un nu jau turpat vai desmitgadi arī stabila vieta pasaules vadošo black metal grupu sarakstā.

Biļetes no 5.februāra varēs iegādāties pasākumu laikā kluba „Melnā Piektdiena” kasē.

Biļetes cena iepriekšpārdošanā Ls 8, koncerta dienā Ls 10.

Pieejamas arī sēdvietas VIP zonā. To cena iepriekšpārdošanā Ls 10, koncerta dienā Ls 12.

Resursi internetā:
www.darkfuneral.se
www.myspace.com/darkfuneral
www.zonaria.com
www.myspace.com/zonaria
www.carach-angren.nl
www.myspace.com/carachangren

Komentāri
0
Būšu! Un, bezmazvai, metīšu savu viegli sasviedrēto T-kreklu uz skatuves, epķe! <3
0
Šitie mums divus koncertus īstenībā ir parādā >:( Būšu...
+1
^ Jā gan , varētu jaunākā albūma diskus izmētāt publikai parāda nodzēšanai. :D
0
Tas ir kā, parādā? Tu sapirkies biļetes uz nenotikušajiem koncertiem?
0
Intars dusmīgs.
+4
Gan jau paraadaa par neskaitaamajiem seansiem pie psihologa.
+2
2006. gada 20. oktobrī viņiem jau vajadzēja uzstāties taču, ne? Ja atmiņa mani neviļ...
0
pohuj...ceru ka shoreiz buus:)
+1
es TIK ĻOTI tajā dienā uz skolu neiešu. :D:D:D
0
Tagad biļetes nopērkamas arī "Biļešu Paradīze: kasēs un internetā:
www.bilesuparadize.lv/events/dark_funeral...
0
Zonaria bija tie,kuri ar Vader pirms gada atbrauca? katrā ziņā, riktīgi labie. nu ļoti ļoti dimmu un dark funeral kopija, bet vienalga tāds smuks muzoniņš, ko paklausīties.
0
Ar Vader viņi bija, bet man jau gan likās totāls Hypocrisy woršips.
-4
Jap,cerams,ka šoreiz grupa savāksies un beidzot atbrauks!Savādāk tas jau sāk likties aizdomīgi.
+2
...ka viņi speciāli salauž rokas vai liek čīliešu policijai konfiscēt savu ekipējumu? Diezgan oriģināls piegājiens lai ieriebtu mūsu publikai.
-7
...tieši tas.
+1
nu tad iedzersim par mums - tiem, kuri nav Dark Funeral koncī! :) PRIEKĀĀĀ!!
0
tiešām nožēloju, ka nebiju, bet tā nu iet, kad pārtērē mēneša ienākumus. būs zintnieks priekšdienām.
0
Kad atskanēja DF intro, es domāju, kur gan es esmu dzirdējis šo melodiju. Nu baiiiiigi zināmā... priekš manis :D

Un pēkšņi man pieleca. Intro melodija ir paņemta no World of Warcraft, zonas Stratholme.

DF spēlē WoW? :D

Bet vispār - bija baigi labais koncerts, bija tikai un vienīgi labas grupas, skaņa bija ļoti laba, publika bija skaidrā :) Ļoti iepatikās pirmie iesildītāji Carach Angren, jauks DB līdzinieks. Zonaria klausīties ir tas pats, kas klausīties kādu no pēdējiem četriem Hypocrisy albūmiem ar nelielu piešprici kores.
Nu - DF ir DF, te nekas nav jāskaidro. Nospēlēja cītīgi un smuki, bet šova nebija, uguni nepūta un nenospēlēja Secerts of the Black Arts.
0
nedaudz pielabošu Deathperu - Latvijas publika bija skaidrā, bet igauņi pa ceļam jau bija krietni iesiluši ;)
Bet pats koncerts tiešām bija jauks, jo īpaši DF, kas nu nemaz nelika vilties :D
0
Jā, ar neskaidriem igauņiem mēs vēl labu laiku pēc konča ārā bazarējām. Šie vēl dikti gribēja zināt, vai un kad būs vēl kāds Blomes fests, tip viņiem baigi patikās...

Koncis bij labs, pat man kā ne sevišķi lielam norsecore cienītājam tikai uz beigām sāka apnikt :)
+1
Pēc ilgiem laikiem sanāca beidzot sprandas enģes izkustināt, just var šodien, ka vietā ir.
Carach Angren noteikti atstāja iespaidu, ka šamos vaig i paklausīties ierakstā, i pie iespējas atkārtoti redzēt, ļoti pārliecinoša uzstāšanās, pa vidu i dzeju(?) paspējot nodeklamēt, pie kuras acīmredzot labi piestrādāts, gan tēla - tērpu un grima ziņā, gan arī attieksmē.
Jau pēc Vader/Grave koncerta pēc Zonaria nebij nekādas vēlmes šos redzēt atkārtoti, tagad, trešo reizi vēl jo mazāk. Tāds Čildren Ov Bodom'isks bleks, nav manā gaumē. Uz grupas prasīto mošpitu ar neviens īpaši nerāvās.
Tumšā Bēre gan, lai arī vairāk pa vienu apli no šamo pēdēja garadarba klausīties ir pasmagi, tad dzīvajā zāģēja makten labi, čuķ pa ilgu, bet labi.
-2
Nu smuki! Nointervēju cilvēkus no visām grupām. FUNERĀĻiem ķēros krāgā pašam Kaligulam - he! - apm. trīs jautājumi par grupas darbību, mūziku un karjeru, pārējie - par sātanismu viņa izpratnē... Taču vislabākā sanāca ar CARACH ANGREN. ZONARIA - veci paziņas, jau vienreiz intervēti, pie tam intervēju to pašu cilvēku, tā kā diži ko stāstīt nebija, jo jaunais albums tikai kaut kad uz gada otro pusi iznāks.
Koncerts parts - He! CARACH ANGREN ar savu divbalsu black-"repu" laikam vislielāko iespaidu atstāja. ZONARIAi arī laikam šoreiz problēmu ar tehniku nebija, un publikai arī šie jau kopš aizpērnā gada zināmi. FUNERĀĻI bišķin uz beigām pagarlaicīgi izklausījās. OK, norāva godam, tikai pagarlaicīgi... Pajutri sametās, kad tā iedomājo0s šos backsteidžā uzskatot - resni pusmūža perdeļi... :D
0
Tfu - "pajautri"
0
Koncis bij LABS!Man ar black nav favoritzanrs, bet loti labs pasaciens sanaca.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Komentāri
Viskas