Apstiprināti festivāla Metalshow.lv 2010. galvenie viesi!
+9
Klubs „Melnā Piektdiena” un „Lāčplēša Alus” ar lepnumu piedāvā festivāla Metalshow.lv programmas naglu – Lielbritānijas ekstrēmās skatuves pionierus un Brutal Death Metal / Grind Core mūzikas stilu pamatlicējus – Napalm Death!

Latvijā būtu grūti atrast smagās mūzikas cienītāju, kurš nebūtu dzirdējis Napalm Death. Šādu retumu varētu uziet vien tad, ja tomēr atrastos kāds, kurš pēdējos 25 gadus atradies pilnīgā informācijas vakuumā.

Napalm Death ir viena no savdabīgākajām smagās mūzikas ikonām. 14 albumi, milzum daudz atdarinātāju, neskaitāma cienītāju armija visā pasaulē un... Ginesa rekordu grāmatā ierakstīts rekords par visīsāko dziesmu!
Grupa dibināta 1981.gadā Birmingemā un ir viena no retajām formācijām, kas savas pastāvēšanas turpat vai 30 gadu laikā nav zaudējuši ne kripatas no savas enerģijas un spara! Napalm Death vēl joprojām ir aktuāli, arī pēdējie grupas albumi izpelnījušies lieliskas mūzikas apskatnieku recenzijas un nedalītu metal mūzikas fanu atbalstu.
Grupas nosaukums, ko varētu tulkot kā „Nāve no napalma”, lieliski atspoguļo grupas koncertos valdošo gaisotni, jo mūziķu pāri malām plūstošā enerģija klausītājus aizrauj tā, it kā zālē virmotu masu iedarbības līdzeklis.

Šajās dienās apstiprināts galīgais festivāla Metalshow.lv 2010 grupu saraksts. Vēl no festivāla jaunieguvumiem noteikti jāpiemin poļu Crionics, kas 2007.gadā ar Rotting Christ un Krisiun jau viesojās Latvijā un pērn Polijā atzīti par vienu no labākajām koncertgrupām, kā arī igauņus Goresoerd, kuru lieliskais death/grind jau nodrošinājis grupai atpazīstamību Igaunijā un Somijā. Tādēļ ceram, ka viņu uzstāšanās neatstās vienaldzīgus arī vietējos šī mūzikas žanra cienītājus!

Atgādināsim, ka jau iepriekš dalību festivālā apstiprinājuši leģendārie Grieķijas dark metal pārstāvji Rotting Christ, kas nupat izdevuši jaunu albumu, ko klausītāji un mūzikas apskatnieki novērtējuši vairāk nekā pozitīvi, kā arī vieni no eiropas alternatīvās skatuves līderiem – vācu CALIBAN, kuri divas dienas pirms uzstāšanās Rīgā būs galvenā grupa vienā no lielākajiem Vācijas festivāliem, ko apmeklē ap 30 000 mūzikas cienītāju.

Šogad festivāls Metalshow.lv Open Air notiks Rīgā, jūlija pirmajā nedēļas nogalē – 2, 3, un 4. jūlijā Brīvības gatvē 193c - gan „Melnās Piektdienas” telpās uz mazās skatuves, gan uz īpaši būvētas lielās skatuves laukumā aiz kluba ēkas. Teritorija tiks labiekārtota, turklāt jaunums – būs arī apsargāta telšu pilsētiņa un mantu glabātava, ko noteikti atzinīgi novērtēs pasākuma apmeklētāji no citām pilsētām. Par mūzikas mīļotāju fiziskās labsajūtas uzturēšanu rūpēsies vairāki bāri, kā arī tiks gādāts par kvalitatīvu ēdināšanu un patīkamu laika pavadīšanu.

Mūzikas cienītāju tūkstošus pulcējošais Metalshow.lv festivāls ieņem īpašu vietu Latvijas galvaspilsētas kultūras dzīvē. Apmeklējuma un organizācijas kvalitātes ziņā savā nišā nepārspēts, piecu gadu pastāvēšanas laikā festivāls ne reizi vien apliecinājis vadošo statusu LV alternatīvās mūzikas lauciņā, katru gadu piesaistot eiropas alternatīvās un metal skatuves čārtu vadošos māksliniekus. Festivālā jau uzstājušies CRADLE OF FILTH, THE EXPLOITED, PAIN, DARK TRANQUILLITY, un ar katru gadu šis žvaigžņu saraksts kļūst garāks.
Pastāvīgi attīstoties un jaunu formu meklējumos šogad festivāls noritēs jau trīs dienas – no 2. Līdz 4. Jūlijam, kā laikā uz divām skatuvēm uzstāsies vairāk par 40 grupām no desmit pasaules valstīm.

Metalshow.lv Open Air vienmēr ir notikums! Tie, kuri jau bijuši, – pārtiniet patīkamāko atmiņu iespaidu rullīšus no iepriekšējiem festivāliem, atminieties, cik labi, tas bij’, un dodieties baudīt arī šā gada piedāvājumu!
Tiem, kuri vēl nav bijuši, viens no šīs vasaras galvenajiem uzdevumiem: uzzināt, kas tas ir, ko daudzi vairākus gadus pēc kārtas atzinuši par labāko esam!

Festivāla biļetes jau nopērkamas visās „Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās un internetā:
www.bilesuparadize.lv/

Uzmanību, vistuvākajā laikā biļetes kļūs dārgākas!

Festivāla grupu saraksts:
Napalm Death (Lielbritānija),
Caliban (Vācija),
Rotting Christ (Grieķija),
Weedeater (ASV),
Crionics (Polija),
Sanctimony,
Preternatural,
Soundarcade,
Rūsa,
Vic Anselmo,
Heaven Grey,
Frailty,
Thursday 12,
Trendkill Method,
Urskumug,
Ocularis Infernum,
Distant Light,
Idillia (Igaunija),
Ricochet (Baltkrievija),
Lassie The Cat,
Saviours (ASV),
Black Cobra (ASV),
Goresoerd (Igaunija),
Collide,
ZX Spectrum,
Nycticorax,
Brand New Band,
Blackout,
Band Versus Music,
Synodic,
Mad Fish,
Perpetual,
Grondh,
Apēdājs,
Rest’Art,
Whore Glamourama,
Anal Punishment,
Other Way,
Snobrand,
Rebel Riot,
Cloverfield,
Retrace My Life.

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Napalm Death,Crionics un vietējie... Būs laikam jāiet.
0
kurā dienā zāģēs Napalmi? uz to dienu jāpērk bilete \m/
+3
Nycticorax...tie veel dziivi ?:D:D:D
+3
Būs trīs ārprāta dienas. Un agonijas pilna pirmdiena.
0
Napalm DEATH ? No laimes kritu!
-9
Diemžēl dzirdēti. Arī dzīvajā. Otreiz noteikti negribas.
0
^
Depresijai šeit nav vietas - še Tev mīnuss :D
0
Yess! tagad gan peec biletes jaaiet!
3x jau redzeeti, bet katru raava jumtu nost, ka nemetas :)

P.S. BladeOfDarkness- cik grupas tu veel neesi redzeejis, bet gribeetos? Man piemeeram taadas ir galiigi maz.
0
labs
0
^^ diemžēl daudzas no tām vairs nespīd redzēt ...
0
Ujj.. Napalmus vienmēr gribēsies vēlreiz redzēt.
0
nu es īsti nesaprotu to jēgu no šitāda grupu saraksta, bet nu labi. laikam esmu sīks lohs, kurš pārāk daudz dzer, lai kaut ko saprastu, bet nu tāpat esmu izmisis. :(:(:(:(:(
0
lai gan īstenībā nav nemaz tik sūdaini. napalm des, crionics un vēl dažas supergrupas no LV ir ok. a šitas taču nav galējais saraksts, ne?
-1
Neaizmirsti, ka šeit nav Wackena ! :)
+2
Nu nez, cilvēki kaut kādi jocīgi palikuši. Tak visas top pašmāju bandas ir! Kad pirmā Blome bija, visi brauca ar lielāko prieku skatīties un neviens neteica, ka sliktas bandas spēlēs.
+5
Blomē bija labs ezers, stadions un vispār laba vieta! :-)
0
jap. laikam šoreiz piekritīšu, ka brīvdabā viss ir piedodams. šitas takš tāds pats fests kā Melnā Piektdiena, tikai vairākas dienas. nekas jau slikts nav, viss čikeniekā, tik nesaprotu nafig tad ir jādirš, ka ''jāatgādina, ka šis galīgi nav ārzemju grupu galīgais saraksts'', ja tikai 2 grupas vēl klāt nāk.
+1
Nu tad var izvirzīt hipotēzi, ka ir vaidzīgs ezers un laba vieta, tad grupas nav tik svarīgas un visi nekurn. Jā, tā kārtīgāk padomājot, cilvēkam Latvijā, vasarā Rīgas centrā nav ko darīt, viņš tur nejūtas labi un viņam viss ir slikti.
0
nu bet kāpēc tad tik daudzi brauc uz visādiem fonofestiem and staff, ja tur spēlē tikai pankuškas un vēl šis tas? TĀppēc, ka tur ir brīvdaba, aliņš un jauka atmosfēra, nevis rīga, asfalts un protokoli par atrašanos publ. vietā alkohola reibonī.
+4
Ak ta re, kas ir galvenais stresa moments :D :D :D
+3
Visi brauc tapēc, ka visādu alternatīvo ir daudz, tur daži ar gariem matiem arī piekantējas. kopā sanāk daudz cilvēku- labs notiets. a metaļoram redziet, vaig visādas ūber ārzemju grupas, neskatoties uz to ka viņš skaitā ir maz.
+1
Tā jau ir normāla parādība, ka metaļors ir vairāk ieinteresēts arī mūzikā, nevis tikai paārdīties vien.
0
''Ak ta re, kas ir galvenais stresa moments :D :D :D ''
pieķēri. :P :D:D:D
0
nu jā, vnk kāda jēga saukties festam METĀLšow, ja lielākajā daļa bandu nav metāls. tas gaļīgi nav kulē, bet tākā orhu darboņi jāatbalsta, tad būs vien jādodas uz 3 dienu dzerstiņu rīgā. (flex)
0
Kaut kāda stulba lekšanās te notiek. Es gan atzīstu šī gada programmu par labu esam. Gribas dabu, ejiet pārgājienos, mīlīši.
+6
nav jau nekāda lekšanās, bet viedokļa izklāstīšana!
0
Visu cieņu organizatoriem, tomēr laiki sūrāki palikuši un viņi tomēr to ņem vērā, ka izmaksas uz to pašu blomi būtu krietni augstākas etc... Bet nu fests dabā tomēr ir pavisam cita lieta... Kamēr spēle tev netīkama grupa , vari aiziet papļuņčāties vai apskatīt apkārtni vai vienkārši lakt gardu aliņu guļot uz zāles...
0
nu protams cieņu organizatoriem par šitāda pasāciena uztaisīšanu. un arī kruti, ka rīgā, jo, cik zinu, reti, kad taisa festus lielpilsētu (nu cik nu rīga lielpilsēta) centrā. tas ir kūl. vnk nepatīk tās grupas un viss, bet tā ir mana problēma un gaumes jautājums.
0
^ Somijā visi lielākie festi notiek pilsētās. Nezinu, kāpēc tā, laikam neviens uz savas zemes negrib ļaut, un neveinam no rīkotājiem piemērota pleķa zaļumos nav.
0
nu to es nezināju. bet tagad zināšu!
0
Es saprotu, ka daļai gribas vienkārši kaut ko ierakstīt, bet tā čīkstēšana par to, ka pilsētā jau sāk piegriezties.
Ja nepatīk lineup, tad tā arī jāsaka. Nedēļu pēc metashow ir Fonofest, kur uzstājas Skyforger un kaudze ar citām metāla bandām- kādas problēmas aizbraukt tur? Plus vēl ir Kilkim Žaibu, Devilstone, un kaudze ar alternatīvo festiem, kur var pa lēto piedzerties, pasēdēt zālītē un pakratīt pačku pie kaut kā.
0
''Skyforger un kaudze ar citām metāla bandām- kādas problēmas aizbraukt tur? ''

kura tad tieši ir tā kaudze?
+1
Kādas problēmas ? Da kaut vai naudas problēmas...
0
Pasākumiem dabā arī sava ēnas puse - ~ 100 odu kodumus saskaitīju svētdien. Vēl tagad kasās ka traki.

A grupu sastāvs normāls. No ārzemniekiem nekā diža nav, bet vietējo pietiek. Un nemetāla grupu nav nemaz daudz.
0
Pasākumiem dabā arī sava ēnas puse - tikai un vienīgi tik, cik palīst ēnā pasnaust pēc grūtas darba diennakts (alus filtrēšanas). Odi? LOLOLOL
0
Re ku, ja kādam tik ļoti kārojas dabu Smiltenē būs open airs kaut kāds...
šogad arī Igaunijā Hard rock Laagers būs, te jau var skaitīt un skaitīt tos festus bezgalīgi...
Negribi ne-ej uz urban festu, kur problēma?
+4
Nesaprotu, par ko te cilveki šitā ņerkst? Cik atceros pagājušo gadu, pat bez mega grupām pasākums bija vienkārši super, jautrības bija atliku likām!
Es te vienkārī iedomājos par tiem mataiņiem, kas dodas uz Wacken, kur ir pilns ar megagrupām, bet gandrīz nevienu neiet skatītes, bet visu laiku notusē apkārt.
+4
^
Vēl vairāk visi sāktu ņarkstēt, ja pēkšni Gotiku produkcija paziņo, ka netaisīs Metalshow vispār...
0
Odi ir arī pilsētā, un tā nu reiz ir varbūt mazliet netīkama, bet principā nenozīmīga nianse.

Bet Desperam taisnība - pērn pasākums bija prīmā tāpat.

"Kādas problēmas ? Da kaut vai naudas problēmas... "

Metalshow taču arī nav par velti. Nepatīk pilsētā, tērē to piķi par zaļumballi.
0
ā ķipa. nepatīk rīgā? man ir trīspunktu risinājums - mugursoma, autene, zaļumi. :D
+3
Čemodan, vokzal, roģina ?
0
nu ķipa, tikai ar to otro domu. nemācēju savādāk noformulēt.
+1
"Gribēji paspīdēt , bet nodzisi kā rīta pohmeļa benčuks..." !
0
Njā... atkal Rotting Christ. Visur, kur skaties - Rotting Christ. 2 ned apakaļ redzēju viņus kopā ar BENEDICTION un BOLT THROWER. Tas nu bija viens riktīgi labs, bet Rotting Christ pēc 4. reizes jau sāk piebesīt, kaut arī viņi salīdzinot ar Benediction un BT izklausījās pavisam nīkulīgi. Turklāt, no jaunā albūma viņi tāpat neko gandrīz nespēlēja. Izklausījās pēc tās pašas 3-4 gadus vecās Theogonia programmas. Bet nu nekad neko nevar zināt...

Napalmus vienreiz redzēju, tie riktīgi rāva jumtu, gribas vēlreiz!
-1
Uhh -labajam vestim par godu pec kada neilga partraukuma noklausijos pirmos divus napalu albumus , ja nem vera,ka no siem albumiem vini vienmer , ko regulari nospele visam jabut pa pirmo zorti! :D
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Lācis
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas