Eiropas Savienības "X" diena
+1
Vai Latvija ir gatava “X” dienai un eirooptimistu sapnis par Eiropas valsti ir izsapņots?
Autors: Einārs Graudiņš

Pēdējās nedēļās pasaules masu medijos sistemātiski izskan signāli par smago ekonomisko situāciju ES kontekstā ar atsevišķu dalībvalstu milzīgiem budžetu deficītiem un totālu eiro kursa (tā vērtības) kritumu. It īpaši tramīgi paziņojumi atskan no Vācijas kancleres Merkeles kundzes mutes, kura atklāti paziņo, ka neraugoties uz milzīgām virtuālas naudas investīcijām ES finanšu sistēmā, faktiski uz kārts ir likts ne tikai eiro liktenis, bet visas ES turpmākais liktenis un eksistence. Daļēji var saprast vāciešu satraukumu, jo spēcīgākā valsts Eiropā, kas atteicās no savas vēsturiskās norēķinu vienības- markas, pašlaik ir sasaistīta ne tikai ar Grieķijas, bet arī Rumānijas, Latvijas un citu analogu antiekonomiku esošajām un vēl gaidāmajām problēmām. Kārtējais ekonomiskais idiotisms Lisabonā vai Rīgā smagi sāk atsaukties uz vācu nodokļu maksātāju tik ierasto komfortablo dzīves līmeni. Vēsturiski par aksiomu ir kļuvusi varas izpratne, ka krass tautas dzīves kvalitātes kritums vienmēr ir par cēloni politiskām turbulencēm, kuras neizslēdz iespēju, ka 21. gadsimtā var sākties revolūcija vai karš.

Var saprast Merkeles kundzes un Sarkozī kunga bažas. Var jau teikt, ka panikai nav pamata. Gan vācieši, gan franči zina, ka nevar uzticēt atsevišķu ES dalībvalstu budžetu izstrādi un apstiprināšanu jaunvalstu (piemēram, Latvijas politiskajiem pajoliņiem), tāpēc tiek pieprasīta budžetu projektu saskaņošana ES līmenī. Šāda politiska nostādne (direktīva?) faktiski likvidē atsevišķu dalībvalstu neatkarību un iznīcina to konstitucionālās tradīcijas.

Paralēli vācieši ekstremālā ātrumā ir sākuši ierobežot spekulācijas ar īstermiņa finanšu instrumentiem.

Jautājums - vai mēs šodien redzam tikai atsevišķus negatīvus globalizācijas fragmentus un situācijas, kuras ir ārstējamas un risināmas, jeb notiekošie procesi ir tikai sākums vispasaules krīzes radītajām strukturālām izmaiņām fundamentālā politiskā un ekonomiskā līmenī?

Domāju, ka situācija ir daudz nopietnāka un smagāka nekā pirmajā brīdī liekas. Ja 80. gadu beigu kapitālistiskās ražošanas metodes radīto krīzi izdevās novērst, ideoloģiski sagraujot padomju bloku un tālākos 20 gadus izlaupot milzīgas teritorijas ( paraugāmies ārā pa logu un viss skaidrs), tad ap tūkstošgades miju arī šis Rietumu ieslēgtais un kontrolētais neoliberālo vērtību darbinātais putekļusūcējs sāka šķaudīt un klepot. Lai paildzinātu Rietumu agoniju, steigšus nācās noorganizēt 11.septembra šovu Ņujorkā un uzsākt krusta karus ar mistiskiem teroristiem neeksistējošu masu iznīcināšanas ieroču vārdā. Diemžēl arī dividendes no šī pasākuma jau ir apēstas ikros Malibu, izčurātas šampanietī Fišera salā un samaksātas reālām un politiskām prostitūtām, bet uz virtuālas naudas balstīta pasaules ekonomika sāk izrādīt letāla drudža pazīmes.

Domājoši cilvēki jau sen ir sapratuši, ka mēs atrodamies tiešām globālu izmaiņu un katastrofu priekšvakarā, jo:

1.Tiklīdz Ķīna un Saūda Arābija beigs uzpirkt ASV SIA”Federālās Rezerves Sistēma” nodrukāto zaļo papīru, kuru vēl šur tur sauc par dolāriem, sabruks visas pasaules finanšu un kredītnorēķinu sistēma, un šāds brīdis nenoliedzami pienāks.

2. Jebkurā variantā ASV jau sen ir pilnībā bankrotējusi kā valsts un kā zināmas teritorijas konkrēta ekonomika , un tā nekad nespēs nokārtot savas kredītsaistības, tas nav iespējams nedz tehniski, nedz matemātiski, nedz loģiski.

Intereses pēc iesaku saskaitīt kopā visu ASV fondu tirgū kotēto finanšu nemateriālo aktīvu (plusējot valsts parādzīmes) vērtību pret emitentu peļņu. Sapratīsim, ka reāli dolārs ir garantēts tikai ar kodolieroču esamību un ne ar ko citu.

3. Pasaules ekonomika kopumā ir veidota nevis uz pievienotās vērtības radīšanu, bet virtuālas peļņas gūšanu veicot tikpat virtuālas globāla mēroga finanšu spekulācijas. Jautājums - no kā tad dzīvo zelta miljards, jo pārējo zemeslodes iedzīvotāju dzīvi nevar uzskatīt par dzīvi pēc šī paša zelta miljarda noteiktajiem standartiem? Atbildu -eksportējot savu inflāciju uz trešajām valstīm, radot tur militārus konfliktus un ekspluatējot vergus, bet no turienes importējot pilnīgi taustāmus materiālos labumus zem to pašizmaksas, ko citiem vārdiem sakot var nosaukt par neekvivalentu barteru ar atklātas laupīšanas pazīmēm. Cik ilgi var eksistēt šāds ekonomikas modelis un kāda ir tā kapacitāte aktīvu pietiekamībai ?

4. Ik dienu pasaules demogrāfijā samazinās zelta miljarda dzimstība, bet tai proporcionāli un pat vairāk pieaug trešās pasaules valstu iedzīvotāju skaits. Samazinās kristieši, pieaug musulmaņi un Ķīnas-Indijas teritorijas dažnedažādu konfesiju pārstāvji. Kur ir robeža kristiešu pašpietiekamībai un genofonda atražošanai?

5. Aptuveni 1/3 dabas resursu pasaulē atrodas vienas valsts-Krievijas Federācijas teritorijā, bet kurā nebūt nav lielākais iedzīvotāju blīvums uz 1km2 un pozitīva demogrāfija. Savukārt kaimiņos Krievijai ir Ķīna ar miljardu iedzīvotājiem un bez dabas resursiem, bet abām valstīm ir kodolieroči.

6. ES nav dzīvotspējīga ilgstošā perspektīvā milzīgu tās atsevišķu teritoriju ekonomisko modeļu, dzīves līmeņu un infrastruktūru atšķirību dēļ. Klāt tam visam uzklājas gadsimtu etnopolitiskās atšķirības un naids, teritoriālas pretenzijas. Visi šie faktori ir “snaudošā” režīmā, kamēr tiek nodrošināts nepelnīti augsts iedzīvotāju dzīves līmenis, kā tas krītas-skatīt notikumus pēc S.Eizenšteina “Bruņukuģis Potjomkins”.

Zelta miljarda valstis ar iznīkstošu demogrāfiju pēdējo 50 gadu laikā ir izlietojušas nākamo paaudžu 50 gadu vēl nenopelnīto peļņu. Kritiskā masa ir sasniegta, atliek jautājums tikai par globāla sprādziena-katastrofas sākumu. Loģiski, ka tad norakstīsies visu valstu un to pilsoņu parādsaistības, izmainīsies pasaules politiskā struktūra un uzbūve, radīsies jaunu principu ekonomika un ideoloģiski-reliģiozā kultūra. Diemžēl tas viss nenotiks vienā dienā vai stundā, bet mokošu un ilgstošu kataklizmu pavadījumā un nepieredzētu traģēdiju fonā. Gandrīz droši var apgalvot, ka jau tuvākajos desmit gados atsevišķas privātpersonas vai privātpersonu grupas iegūs savā rīcībā kodolieročus. Tā vairs nav nedz finansiāla, nedz tehnoloģiska problēma, bet tikai laika jautājums. Tikpat droši var apgalvot, ka šie kodolieroči tiks pielietoti pret ASV un Apvienoto Karalisti, pārāk daudz cilvēces smagāko noziegumu vēstures ir nācis no šīm valstīm.

Ar 5 minūšu intervālu 20 kodollādiņu detonācija 20 skaitliski lielākajās megapolisēs ASV un Londonā var uzsākt pilnīgu jaunu vēstures periodu,pat laikmetu . Es tiešām neieteiktu Latvijas ekonomiskajiem emigrantiem doties laimes meklējumos pie aizdīķa Sema vai iegādāties nekustamo īpašumu Temzas krastos. Tā ir bezperspektīva lieta, padomājiem par bērniem.

Uz it kā fantastiska, bet pilnīgi reāla tuvas nākotnes attīstības scenārija Latvijai un tās politiskajai vadībai varbūt vajadzētu domāt ne par to, kā pēdējos pensionāru pensiju grašus un zārku naudu pārfiltrēt SVF kontos,un iznīcinot vietējo ekonomiku glābt pāris svensonu finanšu aferistu kantorus, kurus nezin kāpēc pie mums dēvē par vadošām komercbankām ar ārvalstu kapitāla līdzdalību, bet uzsākt sarunas ar Krieviju un Ķīnu par mūsu vietu nākotnes pasaules uzbūvē. Varbūt tā vietā, lai viena meiča ar baltām tupelēm no Sibīrijas sniegiem šeit murgotu par ASV kodolieroču infrastruktūras izvietošanu, būtu jēga izstrādāt Latvijas nacionālās valūtas un finanšu instrumentu pielietošanas koncepciju ASV (USD) un ES(EUR) pēkšņa sabrukuma gadījumā?

Varbūt nevajadzētu aizmirst, ka 1938. gadā Eiropā un ASV cilvēki mira un dzima, mīlējās un nīda, kaut kur kaut kas karoja (gluži kā šodien Irākā un Afganistānā) un nekas neliecināja par 1939.gada 1.septembra vai 1941.gada 22.jūnija rīta notikumiem. Mēs visi psiholoģiski baidāmies no nezināmā un sliktā, bet tas nenozīmē, ka to nebūs.

Tāda ir galvenā vēstures mācība.
...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
-1
iptvai, ku gari...
+1
un es tagad iedzeru vēl vienu LB šņabja glāzī, pohuj ka karsts utt - ar domu, ka tāpat es jau sen zinu, ka būs vēl lielāki sūdi...
+1
Ir jau savā ziņā taisnība, tikai bik prokrieviska dvindziņa nosmirdēja...

0
Nemanu nekādas dvindziņas. Lūdzu citātu, kurā tā smird.
0
ļoti oriģināls raksts, wow, atvēra acis, patiesi.
+6
"bet uzsākt sarunas ar Krieviju un Ķīnu par mūsu vietu nākotnes pasaules uzbūvē."

^ Desper, lūdzu.

Par Ķīnu es vēl piekristu, bet nabagmāja Krievija nav un nebūs ekonomiskā lielvalsts.
0
nu pieņemsim, ka tas tieši tā arī ir. UN...???
0
u, ja Tu pieņem, ka tā ir, tad UN nemaz nevar jautāt.
0
werwolf: "6. ES nav dzīvotspējīga ilgstošā perspektīvā milzīgu tās atsevišķu teritoriju ekonomisko modeļu, dzīves līmeņu un infrastruktūru atšķirību dēļ. Klāt tam visam uzklājas gadsimtu etnopolitiskās atšķirības un naids, teritoriālas pretenzijas."

>:)
0
^^^ es zinu, Spānijai mums 1/2 Pireneju ir jātdod!!!
+5
"2. Jebkurā variantā ASV jau sen ir pilnībā bankrotējusi kā valsts un kā zināmas teritorijas konkrēta ekonomika , un tā nekad nespēs nokārtot savas kredītsaistības, tas nav iespējams nedz tehniski, nedz matemātiski, nedz loģiski."

Un kāpēc autors domā, ka ASV bankrotēs tikpat godīgi kā latviešu lauksaimnieks?

Vispār tas ir viens drausmīgi tendenciozs raksts. Raksts, kas satur ļaunpriecīgas ES, ASV un esošās pasaules kārtības iznīcības prognozes, kas kontekstā ar Krievijas lielās pakaļas uzmanīgi cildinošu bučošanu, ir vienkārši pretīgi.

Ir sūdi vagā, tā tas ir bijis vienmēr un nekad nemainīsies. Tas, kurš pravieša balsī skanīgām frāzēm skaidro pasaules ģeopolitisko ritumu ap sauli, ir vai nu motivēts kaitnieks/pasaules_glābē... vai Antiņš-idiots. Atkarīgs no auditorijas lieluma. Es to zinu droši, jo dažreiz pēc divreiz pāris aliem un stipras tabakas, pats esmu gatavs kāpt uz paaugstinājuma.

0
Man piedrāzt visu Eiropu un ES (var pat minēt visu Rietumu pasauli). Es tur neesmu dzimis un audzis, tā man ir sveša sistēma :P
Un man nav kredītu!!! :-)

0
tas Einārs Graudiņš ir, kas? gaišreģis vai fantazētājs, kurš no savām domām izvejdojis pasaku! Tak jeb kuram jau sen ir skaidrs, ka agri vai vēlu iestāsies pizģec-tas ir nenovēršami! Tak pastieties, kas ir noticis ar visām iepriekšeksistējošām civilizācijām uz šīs zemes lodes? Ēģipte, šumēri.. utt - visām ar laiku ir čau rasma- restarts ir nenovēršams, ja iepriekšējie zemeslodes iedzīvotāji vēl neattīstīja prātu lai izdomātu kādu kodolgalviņu un neaizlidotu kosmosā, to izdarīja mūsējie! Vot Jums arī izriet visam sekas-Re ku bija viens karš - atnāca fīrers un otrs karš sākās-drīz nāks arī nākamais fīrers un?
da dirsā šito visu-Reāli mums būtu jāriecājas, ka tagad vēl nav karš sācies, nav ieradies pagaidām Antikrists, kā arī atlidojuši ļaunie citplanētieši pievākt zemes resursus sev un paverdzināt visus cilvēkus gan slāvus, gan šķībos, gan latviešus! Cilvēkiem ir iedzimta tieksme (libido) privatizēt pašiem sevi un tur neko nepadarīsi-redziet es ar māku sacerēt pasaku-vienkārši šitie Eināru raksti neskaitāmie jau apriebušies-bla pastāstiet kaut ko jaunu!

un ko tu te creative_77 sprēgā, ka tev ir pohuj par Eiropu? domā viņiem nav pohuj par tevi un tavu ģimeni? uzmini atbildi - loģiski,ka ir! Visi ir nomīzušies dirsā, ka dēļ tādiem kā tu, es, grieķiem dirsa iestāsies visiem!!! Patiesība ir vienkārša - cilvēka varas kāre, paverdzināšana un atkarība no materiālām vērtībām ir pašu cilvēku iedzinusi strupceļā! Ja ir strupceļš, tad notiek kas? Pašnāvība-tā ir tikai viena no formām, kuru savadāk var interpretēt kā pašiznīcināšanos-3šai... pasaules karš?
0
^
par drukas kļūdām atvainojos, ļoti sen nav spēlēts Quake 3, līdz ar to līki pirksti ar ir palikuši...
-1
ninja69 relax and stay cool!!
0
^
tas ir viss, ko Tu man vari pateikt?Nēsi spējīgs aizstāvēt savu aso ''pohuj'' tēzi?
-1
Zaudēsi man pa visiem punktiem. Vēlies pastrīdēties? :-)
-1
Zaudē jau tur, ka necienu otra cilvēka viedokli. Un tas jau ir daudz. Mācies.
0
^
tev šito teikumu iemācija skolā?
zajebis čalis esi! man prieks par tevi.

Ps kas ir visi punkti? mēs esam kaut kādā spēlē? kur uzvarētājs ir tas kurš sakrās vairāk punkus? wtf?
Kurš teica ka necienu tavu viedokli! pirms tam uzdevu tev jautājumu - vai tas ir viss, ko tu vari pateikt par savu frāzi, ka tev pohuj? a tu uzreiz sāc skaitīt punktus-nu zvizģec!
0
Tagad pārfrāzē to visu bez emocijām? :-)
0
par visu šito un manu iepriekš minēto 'un' ir tā, ka man nav vienalga, bet ko tad, piemēram, es tur varu darīt? daļa patiesības ir raksta autoram, par lielo ļauno iznīcību, kas ir priekšā. daļa ir, kā jau iepriekš minēts, kaimiņvalsts dupša bučošana. bet ok, aizstāsim krieviju vienkārši ar austrumiem /tuviem, tāliem/ kā jēdzienu. bet ko es kā ierindas cilvēks tur varu darīt? nu saprotam, ka nav laba lieta tā ES, sapratām jau ari pirms tajā iestājāmies. un? tāpat iestājāmies:) piekrītam šim rakstam vai nē, rūp vai nerūp mums pasaules liktenis. nu nav no mums pilnīgi nekas atkarīgs. es ikdienā, čakli un godīgi veicot savu darbu, domājot pozitīvas domas un pārspriežot ar apkārtējiem savu politisko, patriotisko un vēl kādu nostāju, tāpat tāds pirdiens jūrā vien esmu..
0
Ak jēziņ, kas tie vēl pa dzēruma murgiem?
0
Nekad neesmu bijis un nebūšu tādu mākslīgi veidotu savienību piekritējs, kāda ir ES un kāda bija PSRS. PSRS sabruka...Neparedzu arī ilgu mūžu ES...
Tomēr, mans uzskats būtu tāds, ka savienības būtu jādibina valstīm, kuras gan vēsturiski, gan ģeogrāfiski ietilpst kādā konkrētā reģionā, tai pat laikā - nezaudējot savu ekonomisko un politisko pašnoteikšanos. Latvijas gadījumā - tuvināšanās Ziemeļeiropas reģiona valstīm un iespējams kādas kopīgas ekonomiskas vai militāras alianses izveide. Cik tas būtu reāli, tas jau protams būtu cits jautājums....
+3
^ jā jā, to jau sen visi ir sapratuši, tikai kā ar to realizāciju, paši redzam. Trīsdesmitajos gados jau arī uz papīra pastāvēja tā saucamā Baltijas Antante. Ja pareizi atceros, praksē tas izpaudās kā vinu vai divas reizes kopīgi sarīkoti neliela mēroga mācību manevri latviešu un igauņu bruņotajiem spēkiem. Kad sāka mums no abām pusēm raut apenes dirsā, tad no alianses palika vien sacensība par lielāko pakaļas bučotāju.

Piepluso vēl faktu, ka tadai Zviedrijai vai Somijai reāli simt gadu nav vajadzīga ne tāda Latvija, ne Igaunija, ja tas prasa kādu reālu ieguldījumu un pretimnākšanu nevis tikai uzvārīšanos.
0
Slinkums lasīt, ko jūs te sadzejojāt kamēr mēs dzērām. Dodiet PUPUS !
+4
Tu zin, es izlasīju, bet gudrāks no tā toč nekļuvu. Pilnīgi bezjēdzīgs laika patēriņš.
0
^^^ izlasi vēlreiz~
0
Labāk ieraut. Smeķēju akcijas Tērveti no Tērvetes kausiņa, skatos hoķi un nav nekādas vēlmas kautko pārgudru lasīt. Turklāt vēlreiz.
0
ja varētu ar kādu simbolu apzīmēt ka pašlaik ņirdzu - tad to izdarītu :)
0
"Trīsdesmitajos gados jau arī uz papīra pastāvēja tā saucamā Baltijas Antante. Ja pareizi atceros, praksē tas izpaudās kā vinu vai divas reizes kopīgi sarīkoti neliela mēroga mācību manevri latviešu un igauņu bruņotajiem spēkiem. Kad sāka mums no abām pusēm raut apenes dirsā, tad no alianses palika vien sacensība par lielāko pakaļas bučotāju."

Par Baltijas Antanti jeb aliansi es gan nekādas īpašās ilūzijas neloloju ...Energoresursu ziņā Baltijas valstis bija un ir pārāk atkarīgas no lielā kaimiņa, protams, arī pateicoties mūsu pašu bāleliņiem -uzņēmējiem, kuri labprāt veicina šādu atkarību savas peļņas intresesēs kālab dažkārt arī notiek "sacensība par lielāko pakaļas bučotāju". Starp citu - Zviedrija taču piedāvāja eksportēt savu elektrību Latvijai un pārējām Baltijas valstīm, izbūvējot starpsavienojuma tīklu pāri Baltijas jūrai kas daļēji mazinātu energodeficītu un atkarību no Krievijas....

"Piepluso vēl faktu, ka tadai Zviedrijai vai Somijai reāli simt gadu nav vajadzīga ne tāda Latvija, ne Igaunija, ja tas prasa kādu reālu ieguldījumu un pretimnākšanu nevis tikai uzvārīšanos. "

Protams. Neatnāks labā Zviedrija un nesavedīs kārtībā Latvijas ekonomiku. Viss pašu rokās.
+1
"Protams. Neatnāks labā Zviedrija un nesavedīs kārtībā Latvijas ekonomiku. Viss pašu rokās."
^^^
protams, Krievija to tik gaida, kad mūsējie idioti būs noveduši visu tik tālu, ka nevienam, izņemot Krieviju, nebūsim vajadzīgi.
+2
0
protams, Krievija to tik gaida, kad mūsējie idioti būs noveduši visu tik tālu, ka nevienam, izņemot Krieviju, nebūsim vajadzīgi.

A ko tik pesimistiski? Vai Tu redzi Latvijā arī kādu, kas nav idioti ? Jebšu vispār nah to Latviju?
0
Latvijā ir radikālas pārmaiņas nepieciešamas, bet neredzu, kas un kā tās varētu veikt.
0
Neteiktu ka pašiem Zviedriem viss būtu ideāli. Sociālā programma izrādījusies visai pasmags slogs
0
^
nu, ja rēķina, ka uz to sociālo programmu gaida katrs otrais iebraucējs no 3 attīstības valstīm... Kā paši zviedri smej - drīz Stokholmā sastapt kādu zviedru būs baigais retums.
+3
Visas varenās Krievijas nominālais IKP (~1.3 triljoni USD - infu paņēmu no en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Rus...), kamēr viena paša ASV štata - Kalifornijas (13% no kopējā štatu kāposta) nominālais IKP ir 1.85 triljoni USD (en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Cal...). Līdz ar to sanāk, ka nežēlīgi augošās (kritums ap 10% - 2009.g) urllandes ekonomika attiecībā pret nīstajiem ASV ekonomiku ir 8 (!!!) reizes mazāka. Un visiem kremļa iedvesmotiem analītiķiem savus vāvuļojumus vajadzēja sākt ar tekstu, ka mēs paši esam smirdīgā pakaļā, bet lūk mēs tagad papļūtīsim par lielo un slikto ASV. Bet tas, ka Ķīna ir/būs megalielvalsts - par to šaubas nav nevienam, bet tā lielā varenība ir iegūta darbinot cilvēkus ar vidējo gada algu ~50 bakši. Un brīdī (tuvāko 20 gadu laikā), kad arī ķīnieši sāks prasīt adekvātu samaksu, ķīna nemaz vairs nebūs tāda lēto izmaksu zeme. Bet nu tas skaidrs, ka arī viņi gatavojas kādam kariņam - jo patlaban ķīna importē aptuveni 4x vairāk piem niķeļa rūdas, nekā vajadzīgs tās iekšējam patēriņam. Tātad uzkrāj stratēģiskās rezerves, lai būtu no kā štancēt tankus.
+1
Nākotnē tankus no metāla nemaz netaisīs. Keramika un plastmasa rullēs.
0
"Latvijā ir radikālas pārmaiņas nepieciešamas, bet neredzu, kas un kā tās varētu veikt."

Tādēļ, ka revolūciju jau neatnes kāds mesija. Jāsāk ir ar radikālām pārmaiņām mūsu katra paša raksturā.
0
^ Es Tev pilnīgi piekrītu, bet kurš būs tas pirmais, kas ies uz barikādēm? Domāju, ka ne es, ne Tu.
+2
Pārmaiņas, acīmredzot, nav gan vajadzīgas. Cik skatos - visiem labi tāpat ;) Vīri tur - augšā - jau ar nav muļķi un no kļūdām mācās. Taga iedo vergam bik paikas, bik TV, bik krogam, un varēs viņu spert kaut kājām ikkatru mīļu brīdi ;)
-2
warewolf, ne jau barikādes vajag, bet politisku spēku ar kaut nedaudz sirdsapziņu par savu darbu.

Kamēr politikā ies tikai mahinatõri/uzņēmēji un viņu čomaki tikmēr arī sabiedrībā valdīs apātija pret politikso procesu kā tādu. Un imo tieši šī ir LV lielākā problēma, kas padara visādi citādi lielisko demokrātijas/kapitālisma sistēmu par apsmieklu un plutokrātiju.

Atgriežoties pie tēmas sākuma, tam pašam Poikānam tagad pēc neliela Kristus ciešanu cirka būs jau ļoti nopietns sekotāju pulks. Žēl tikai, ka cilvēks tik nenopietni iespaidu atstāj ar visām matrixa hujatrixa un v for vendetta tīneidžeru muļķībām.
0
Heh, sajaucu tēmas sākumu ar šo /forum/122435-v%C4%93stule-no-neo
0
Haha, kapēc diskutēt ja var anonīmi iebakstīt "Dauns", ne? Reku komiksiņu atcerējos: abstrusegoose.com/8

0
@ werwolf: "Es Tev pilnīgi piekrītu, bet kurš būs tas pirmais, kas ies uz barikādēm? Domāju, ka ne es, ne Tu."

Acīmredzot tu manis teikto tomēr nesaprati, jo tieši par to es arī runāju - "Jāsāk ir ar radikālām pārmaiņām mūsu katra paša raksturā." - un nevis jāgaida, kad adradīsies kāds "pirmais, kas ies uz barikādēm".
0
un tādas pārmaiņas laikam parasti notiek tikai spilgtu emocionālu pārdzīvojumu rezultātā, vai kaut kā tā...
0
takšu liekaties mierā neviens nekur neies!
piemērs - tautas varonis Neo tika notverts par to, ka parādīja valstij kādas algas saņem krīzes laikā taukainās šlipses...un ta cik bija to Rīdzinieku, kas gāja viņu atbalstīt? Ap 200 cilvēkiem tikai -
kur ta pārējās štukas cilvēku palika? visiem pie dirsas!
-6
Pizģec, ku metālisti ir kompetenti politikā...
0
^ un kamdēļ lai nebūtu?
-6
pohuj, metāls..!
+2
Kā teica mans draugs un nevar nepiekrist - "Kalvīša laikā man vismaz bija nauda par ko iedzert alu un aizbraukt uz festiem!".
+3
Nu, ja būtu ietaupījis tai laikā to alus un festa nau naudu, tad varētu tagad dzert alu un braukt uz festiem :P
0
kaut kāds lieks "nau" iespraucās tekstā :D
+1
^
Intar tajā laikā ietaupītā nauda tā vai tā agri vai vēlu beigsies vai jau ir beigusies :D
nav-nav, nav-na-nav nav, nav naudas- šeit nav limits šeit ir bezizejā . . . .(2unlimited dziesma)
-1
@mSPW - tur jau pat kalvīti nevajag - draugs varēja iet ar mammas laulību gredzenu pa taisno uz lombardu un atkal būtu kāposts par ko iedzert alu un aizbraukt uz festiem!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Midgard
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas