LITURGY "Skaņu Mežā"
+1

LITURGY "Skaņu Mežā"Pirmā melnmetāla grupa, kas patiesi iemieso Ņujorkas rēgus – tā par jauno un daudzsološo Bruklinas metāla grupu LITURGY, kas 11.septembrī (sestdiena) spēlēs "Skaņu mežā", raksta laikraksts Village Voice, paskaidrojot, ka viņi spēlē metālu it kā tas būtu minimālistu mākslas-dzīves-reliģijas projekts Ņujorkas drone meistaru Glena Brankas, Rīza Četema un La Montes Janga ansambļa Dream Syndicate tradīcijā. Savukārt Aquarius Records uzskata, ka Liturgy dziesmas izklausās kā Arvo Perta kompozīcijas melnmetāla grupai, nosaucot viņu debijas albumu Renihiliation par vienu no labākajiem metāla albumiem 2009.gadā.


Liturgy, ko tās līderis un vokālists Hanters Hants-Hendrikss dēvē par “transcendentālo melnmetālu”, atšķiras no vairums melnā metāla grupām savā attieksmē. Melnais metāls bieži tiek asociēts ar nihilismu un dēmoniem. Taču Liturgy dzīvi svin. Ne velti albums saucas Renihiliation – nihilisma atsaukums, un viena no dziesmām - Ecstatic Rite jeb Ekstāzes rituāls. Arī viņu āriene ir metāla grupām neraksturīga – piemēram, puiši uzstājas parastās drēbēs, nav tetovēti un visumā pieiet ekstrēmajam metālam atvērti kā jauna, aizrautīga garāžroka grupa. Viņi visi ir izglītoti mūziķi, kas spēlē arī citos, ar melno metālu nesaistītos projektos – piemēram, Gregs Fokss ir arī Dena Dīkona bundzinieks. Īsi sakot, Liturgy ir viena no tām grupām, kas metālu atdara plašākai neatkarīgās mūzikas auditorijai caur savu atvērto skanējumu un attieksmi.

Liturgy atgriežas indie melnmetāla klasikā caur disonējošajām ģitārām un viesuļveida perkusiju partijām, taču tai pat laikā skan jauni, pateicoties savā inovatīvajām tehnikām. Par to var daļēji pateikties bundzinieka Grega Foksa reizē haotiskajam, tai pat laikā izteikti lakoniskajam piegājienam, kas vieš viņu mūzikā nosacītu džeza piesitienu un pieklājības robežās arī d.i.y. pankroka noskaņu.

Liturgy mūzikā ir zināmas līdzības ar viņu Ņujorkas draugiem Krallice, Burzum cietuma perioda mūziku un īpaši ir jūtama ietekme no Ulver 1997.gada ieraksta Nattens Madrigal - Aatte Hymne Til Ulven I Manden. Savukārt Kolins Mārstons no lieliskās matemātiskā/progresīvā metāla grupas Behold... The Arctopus ir miksējis Liturgy pēdējo albumu. Paši Liturgy citē ietekmes ir no franču kulta metālistiem Vlad Tepes, spektrālās mūzikas komponista Žerāra Grisē, filmu mūzikas komponista Andželo Badalamenti un pakistāniešu reliģiskā dziedātāja Nusrata Fateha Ali Khāna. Kā raksta portāla Brainwashed kritiķis Džons Kīlijs, - “Pasaulei nevajag vēl vienu melnā metāla grupu, taču čaļiem no Liturgy tas nerūp. Arī mani tas apmierina, jo šis ir viens no labākajiem žanra albumiem daudzu gadu garumā.”

Ņujorkā noturēto interviju ar Liturgy līderi un vokālistu Hanteru Hantu-Hendriksu varēs drīzumā lasīt Skaņu meža mājaslapā un nākamajā žurnāla Veto numurā.

Atgādināsim, ka Skaņu Mežā šogad no viesmāksliniekiem uzstāsies arī jaunās amerikāņu pagrīdes zvaigznes Oneohtrix Point Never un Emeralds, dinamiskais disko-metāla ansamblis Chrome Hoof un prominentās vācu audiovizuālās izdevniecības Raster-Noton pārstāvji Byetone, Aoki Takamasa un Griša Lihtenbergers. Ņemot vērā šīgada muzikālo ievirzi – pagātnes stilus laikmetīgā interpretācijā un interesantās norises vietas, kas drīz tiks izziņotas, festivāla tēma ir Aizgājusī godība.

LITURGY "Skaņu Mežā"

Biļešu pārdošana tiks izsludināta drīzumā – un cenas būs cilvēcīgas.

www.myspace.com/liturgynybm
greenarmmanagement.com
www.skanumezs.lv

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+4
normāls bleķis! vienīgais iebildums - netrū izskats... a kur korpspeinti, spaiki un alus vēderi?
+4
"Skaņu Mežā" spēlēs psihedēliskā melnmetāla grupa "Liturgy"

Melnmetāls, man šis baigi iepatikās.
0
ū, šis lauciņš strauji top aizņemts. bet nu kā ta nu uz Skaņu Mežu neiet, tā kā redzēt jau redzēs ^^
+2
Atļaušos būt neelitārs un to nosaukt par kautkādu tupu sūda troksni.
+2
He - 11. septembris un banda no Ņujorkas. :) A vispār es pievienojos BOD viedoklim.
0
Izklausās labi, galvenais ka puikas izskatās pēc parastiem čaļiem. Nav nedz glamūrīgais corpse paint, nedz spaiki, nedz citi "aksesuāri"...
+3
Man pēc kādas 3. dziesmas pārgāja kāre viņus klausīties.
0
Man ar vairāk uz kaut kādu noise paveidu, nekā bleku izklausījās.
0
pirmajaa briidii bik Darkspace atsita... kautkas tuvs tam i, bet Darkspace tomeer labaak tīk.
0
Nu vai zin, labāk būtu bijuši dzelkšņi un līķkrāsas.. Izklausās pēc kaut kā apjukuša, ūberwannabemāksliniecisk... un caurcaurēm nelāga.. "Atnihilēšana", sakāt? Atstāj daudz pliekanāku iespaidu nekā dažs slikts no tā 'nihilistu melnmetāla' gala.. Tanī Jaunjorkā laikam tiešām ir briesmīga dzīvošana.. Ā, un citēt Les Legions Noires grupas kā ietekmi droši vien palīdz vairot kvlt-punktus un piesaistīt ieintriģētu auditoriju.. Rūgts audiāls kumoss nudien, jāizskalo ausis ar to pašu Vlad Tepes.

Ja šis kaut uz 10to daļu atsistu Darkspace, es būtu klāt uz viņu koncertu kaut vai nakts vidū, basām kājām un apakšbiksēs. Bet jāiet būs tik un tā, jo tajā vakarā uzstāsies arī Emeralds, kuri ir forši.. Ļoti jauks viņiem tas šīgada albumiņš.. Bet kopumā, žetons Skaņu Mežam! SunnO))) kataklizmiskā dārdēšana joprojām man rēgojas siltās atmiņās..!
0
pozitīvais, dzīvi svinošais melnmetāls... this made my day :D

0
ei DJ pakuri travu i pastavj Dub FX...
0
Skaņu Mežš pamatīgi ierullē - 3 dienas, visdažādākā eksperimentālā mūzika, tostarp arī metāls un smieklīgi lētas biļetes - ko vēl vairāk? Varēšu apmierināt savus dzirdes orgānus pēc pilnas programmas :)
Un par ko īsti Mr. E smejas?
0
(ups, vārdu "mežS" vairs nemāku rakstīt)
0
Es gluži labi saprotu, par ko E. uzjautrinās. "Pozitīvais, dzīvi svinošais melnmetāls" ir pēc būtības tikpat absurds kā kristīgais melnmetāls. Dzīvi svinēt tad drīzāk piestāv stoneriem un poweristiem ;)

Tāpēc jau laikam šie arī īpaši pēc melnmetāla neizklausās.
0
runājot konkrēti par Liturgy - grupa ļoti laba, tīri instrumentāli skaists blekmetālisks skanējums, ļoti jaudīgs bunģieris. vokāls droši vien krietni par vienveidīgu, bet tā jau pakratīties varēja labi. likās jocīgi, ka Melnā Piektdiena izvēlēta par Skaņu Meža koncertzāli, bet nu lai jau ir. Skaņu Meža uzplaukuma periods jau nu arī ir pagājis, un galva jocīga bija. iepriekšējās dienās, kad SM notika Preses namā bija vairāki diezgan iespaidīgi eksperimentālie / psihodēliskie mūziķi, bet tas vecais SM smeķis priekš manis kaut kā biš zudis.
0
Man atkal ierakstos tas Liturgy likās tīri klausāms, bet dzīvajā uzdzinā tādu žāvu, ka, zvilnējot uz mīkstajiem dīvāniņiem, teju vai iemigu. Pēdējā diena vispār bija ļoti neizteiksmīga (ok, ja neskaita Chrome Hoof) salīdzinot ar pirmajām divām. Tie mākslinieki, kas uzstājās pirmajā dienā, širmi norāva visi bez izņēmuma.
0
nujā, Preses namā bija jauki, bet tā Melnās Piektdienas daļa tik tiešām kaut kā nebija izdevusies. arī no Chrome Hoof kaut kā biju cerējis sev iegūt vairāk prieciņa.
0
jaa Crome Hoof bija super
bet nu sorii,lithurgy bija geeez kas par suudu :D
es pa tiesham nesapratu ko skanu mezhs tur par viniem safanojushies....
0
Neesmu nekāda baisā metāla speciāliste, bet man uz brīdi radās iespaids, ka būtu bijis labāk, ja Liturģijas solists būtu mazliet paklusējis. Man viņš vairāk izklausījās kā norūpējies moceklis. Līdz ar to arī pārējais skanējums sagāja putrā. Laikam jau ne bez iemesla grupai tika SM noslēdzēju gods - jo grupas uzstāšanās laikā, lielākā daļa apmeklētāju pucēja zābakus un devās uz izeju.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [2]
BigUgga
Sonnenmensch
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas