5 LAUSKAS SUB?KULTŪRAS - dokumentālā īsfilma
+10
5 LAUSKAS SUB?KULTŪRAS ir dokumentāla īsfilma par dažām no Latvijas subkultūrām.

www.youtube.com/watch?v=gCTACQt9j64...

Īsfilma uzņemta sadarbībā ar studiju Elm Media un par Eiropas Komisijas programmas „Jaunatne darbībā" finansējumu projekta „Roku rokā ar citādo" ietvaros.

Lasīt vairāk: our-fire.net/?p=290

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+3
Nav slikta īsfilma, bet liekas, ka tur kaut kas pietrūkst. Vairāk tā kā tendēts uz ārišķību, maz pieskaroties jautājumam, kāpēc jaunietis izvēlas piederēt kādai subkultūrai, kāpēc viņam tā šķiet pievilcīga.
Vilkači - subkultūra? Jebkuras subkultūras pamatā ir protests pret pastāvošo kārtību/sabiedrību. Vai rekonstruējot Latvijas pagātni un kopjot latvisko dzīvesziņu - to var uzskatīt par protestu?! Zināmā mērā var, taču tas ir pavisam savādāk kā, piemēram, panku protests pret sabiedrību.
0
a kāpēc par urļikiem nekā nebija?
0
Ja tā padomā, tad par daudzām citām subkultūrām nekā arī nebija...Šīs jau tās spilgtākās.
+1
Mēs plānojam kaut kad uzņemt padziļinātu filmu par kādu no subkultūrām, kur plašāk apskatīto šos jautājumus. Īsfilmas formātā tam īsti nebija vietas.
Folkloristi tika iekļauti diskusijas veicināšanai, un, kā jau Edgars no Vilkačiem teica, neviena no "subkultūrām" nav nodalāma no kopējās latviešu kultūras.
0
nu tā baigi sekli un stereotipiski.

To tik es gribētu redzēt kā urlas kameras priekšā stāsta cik atsaldēti bezsmadzeņu radījumi viņi ir :D
0
Ko domā ar stereotipiski? Tie tak nav algoti aktieri - tādi nu tie gōti un pārējie ir. Stereotipus jau no malas liek virsū.
+4
^^"To tik es gribētu redzēt kā urlas kameras priekšā stāsta cik atsaldēti bezsmadzeņu radījumi viņi ir :D"

Ļoti iespējams, ka pēc šādas intervijas operatoram kameras vairs nemaz nebūtu. :)
Un vēl pēc +/- 20 minūtēm tās nebūtu arī urļikiem, bet gan lombardam :D
+2
drausmas.
+1
"Mēs plānojam kaut kad uzņemt padziļinātu filmu par kādu no subkultūrām, kur plašāk apskatīto šos jautājumus. Īsfilmas formātā tam īsti nebija vietas." <--- nu tieši tāpēc ir visai maza jēga no šādas īsfilmas uzņemšanas.

Ok, varbūt pašiem tīri praksei utt., kā veidot, montēt, bet nu pēc noskatīšanās, tā arī nekāda jauna informācija netiek sniegta, kas nebūtu zināma vidusmēra cilvēkam. Visi zina, ka reperi runās par savu ellīgo dzīves pieredzes bagāžu un možo analītisko prātu, ka metālistiem pofigs, ko tu par viņiem domā, un ka gotiem patīk taisīt drūmus, bet smuki uzkrāsotus ģīmīšus. :)

Toties padziļinātas izpētes un atbilstoša garuma filmu par kādu no šīm kultūrām (lasi - metalhediem :) latviešu izpildījumā gan labprāt no jums sagaidītu.
+1
Tikko skatijos to īsfilmu paradiju kolēģim.. copy+paste viņa domas

Nesaprotu, kāds prikols tādu mēslu filmēt. Tie kas ir tajās subkultūrās to visu tā pat saprot, a tie kuri nav, tiem tāpat ir pohuj un tie nemaz necenšas saprast

Absolūti piekrītu.
-1
Baigi sekli un virspusēji apgrābstīts skatījums.
+1
Ideja nav slikta, bet varbūt taisot jau lieāku (garāku filmu) varētu tiešām iekļaut mazāk zināmus materiālus un formātu pasniegt kopā ar sabiedrību, kurā tas tiek filmēts, ja metālistiem velta filmu, nu ielieciet arī atsauces uz 80.g. ar visu roka attīstību un subkultūras paralēlo rašanos iemesli, cēļoņi utt, tās maiņa mūsdienās, ko paši par sevi domā katras subkultūras pārstāvji utt.....!
Vislabāk jau šādu filmu būtu veidot kā dialogu starp dažādiem subkultūras pārstāvjiem, kur klāt sižetiski tiek pielikts spilgtākie subkultūras momenti,utt. Ideāli ja šo filmu kā dialogu starp subkultūrām veidotu ar jautājumiem, piemēram, tur gote Anniņa vienā sižetā apstāsta par sevi un savu subkultūru, ko viņa pārstāv un viņa uzdod jautājumu citai subkultūrai utt...!
Idejas ir daudz un dažādas, lai ar mazu finansiālo ieguldījumu varētu uztaisīt tiešām labu filmu :)
Paņemiet piemēru kaut vai no filmas "Ē. Ķiģelis - pārrautā stīga" filma kā tāda ir vienkārša, bet sižets, atsauces, kāpinājuma moments ir pietiekami efektīvs !!!!
+1
kurrrat
šodien, plkst. 13:28
a kāpēc par urļikiem nekā nebija?

Tāpēc, ka urļiki nav subkultūra...vismaz viņi sevi nepieskaita pie jebkādas t.s. subkultūras ,kastas vai kā citādi. Viņi, urlas (gopniki), neuzskata un nelieto terminu `gopniks` attiecībā pret sevi. Viņi neprotestē pret kko, necenšās atšķirties un nav `citādi` domājoši.
Parasti sabiedrības elementi, tāpatkā bomži, tirgus sievas, mikriņu vadītāji, biroju hemoroīdaudzētāji u.t.t. :)
В отличие от большинства неформальных объединений молодёжи (например, хиппи, панков, ролевиков), гопники не присваивали остальному населению каких-либо названий и не выделяли себя в отдельную группу относительно всего населения[14], из чего следует, что они не осознавали себя как субкультуру.
No ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D... materiāla.
+10
Tāks,
panki dzer;
gōtu nemaz nav, ir pāris meitenītes, kurām patīk smukas kleitas;
reperi staigā kedās, repo un smērē sienas;
folkloristi folklorizē;
metālisti atraugājas un krāsojas.

Visem pohuj, ko pa viņiem domā.
+3
Par industriāļiem pavisam aizmirsts. Vajadzeja aiziet uz Transilvāniju vai Bunkuru un tur kādu paintervēt. Tur arī kāds kārtīgāks gots būtu atrodams.
+7
ahhh, latvieši, ka tik nodirst.
fuckermatory komentāram gan nevar nepiekrist. bet no otras puses, protams, ka filma vairāk ir mums pašiem, lai radītu diskusiju starp mums pašiem. es, piemēram, ne sūda nezinu par tādiem mc un nemaz īsti neiebraucu, kas tā bija par augstprātīgu 'mākslinieci' /pēc konteksta gotene/.
tai pat laikā akmens mūsu pašu lauciņā- diemžēl metālistu subkultūras pārstāvju izvēle samēra neveiksmīga. nu neesam mēs tādi nihilisti, kas turklāt var nosaukt kā vienīgās latviešu bandas, kas patīk, savus čomakus un skyforger. manuprāt, to ka (it kā) pie kājas ir sabiedrības viedoklis, ir vienojošais elements visām subkultūrām, drīzāk būtu interesanti no tāda viedokļa, kā tad šie subkultūras pārstāvji iekļaujas sabiedrībā un nevis no vidusskolnieka skatījuma, bet no cilvēkiem ar pieredzi. nointervējiet 40 gadīgu mataino ar ko viņam nācies saskarties pārstāvot savu subkultūru ikdienā. domāju, ka tas būs vērtīgāk nekā konflikts ar ķīmijas učeni.
bet nu es jau neesmu nekāds speciālists, tikai standarta skatītājs.
+1
^ a man patiktos domāt, ka ir...ja labi grib to ielikt tādos rāmjos.
www.youtube.com/watch?v=xAqPGIPpMCk...

Protams, tas viss ir tikai joks:)
+1
^ tā bija domāta replika bokam
+1
^^^ mataino Valdi varēja nointervēt :D
0
Deathperado, no industriālistiem bija ārkārtīgi maza atsaucība un principā mūs uzmeta arī tie, kuri teicās intervēties. Kas principā ir ļoti industriālistiem raksturīgi. :)
0
u, akcents bija tieši uz jauniešiem, nevis kulta personāžiem, vismaz tāds bija projekta mērķis, kā man to pastāstīja

par mataino izvēli, bija arī tādi tik true, kuri atteicās intervēties un filmēties (jo tas laikam neesot gana true) :D
un zinu arī pietiekami daudz metālistus, kuri latviešu metālu, varbūt izņemot skajus, neklausās
tā kā ir visādi un visus tāpat nenointervēsi
0
ok, tad neuztvēru domu par jauniešiem, jo pankus nemaz tāds bērns nepārstāv:)
nu, ko žēl, ka tāda tā mataino jaunatne:(
0
Mēs jau ar tevi ar uz interviju nepieteicāmies ... paši vainīgi, bļa.
0
u, jauni klasiskie panki, kā mēs to tradicionāli iedomājamies, kā Ivo teica, šobrīd ir retums :(
+5
Nu tas ir ļoti subjektīvi, protams, ka izvēloties Helvijistus (helvija pielūdzējus) tie atzīs tikai black, necro utml, tāpat kā savā laikā bija visas tās Andžas un Magnusa mazās pielūdzējas, runās tikai par saviem elkiem, kā par dieviem! protams daudz informatīvāk būtu paintervēt, kaut vai Valdi, vai šīs mājaslapas saimnieku, jo ar gadiem jau tikai pieredze nāk klāt un mainās tā attieksme, cilvēks kļūst pieaugušāks, protams ir izņēmumi, vari nointervēt Betlera jaunskungu vai viņam līdzīgos, tad protams atbildes būs, ka visa dzīves jēga ir alus un ļaunā uzvara pār labo!!! Pikantākas lietas vari prasīt Desperam un Werwolfam, tiem jau pupi un petenes būs galvenais virziens par ko runāties..>!
bet lai būtu laimīgas beigas, paintervē dāmas un beigās, lai šamās parāda pupus :)

Es esmu savu teicis!!!
0
Jap mataino jautnatne ir pakaļā galīgā, tepat nesen jau bij video ar jaunatnes vīrišķibas izpausmēm, kur fona krievu matainās!!!
+1
dainīt mēs neesam jaunatne. un kas vispār mēs par metālistiem, tu tur kkādu power klausies es vispār popsas karaliene. deatpers jau mani tajā durkas pasākumā apsmēja, ka stila ziņā es tur vairāk iederos. viņš jau vieds, viņam būs taisnība. mēs neesam true;(
0
negaiss, es nepiekasos, bet tad jau vajadzēja arī parādīt to, ka panki ir izmiruši mūsdienu LV jaunatnes vidū. vai arī ja rāda vecos, tad spējīgākus oratorus no citam subkultūrām piemeklēt neieciklējoties uz vecumu. metālisti un tipa gotu meitene ir vāji, atzīsti:( un man nav nekas pret grondh faniem, lai jau ir. protams, ka tas ir viens no radikālākajiem metāla novirzieniem un līdz ar to metālistus raksturo spilgti.
0
metālista būtību raksturo džinsu veste ar dažādām grupu un pasākumu uzšuvēm, alus vēders un sirsnīgums. klausās šis metālists anthrax, annihilator, raud pat Metallica un smej par Megadeth, un necieš visādus tur blekerus un coristus :D:D:D:D
0
u, uhu, tas viss saprotams, bet, piemēram, tie arī bija vienīgie no visiem gotiem, kas piekrita pafilmēties, un tad ar ar milzu pielaušanu - atkal arguments, ka tas ir zem viņu goda :D
Tika aptaujāti un sakontatkēti visai daudz cilvēku. Bet metālisti :) nu, man šķiet, ka metāla jauniešu vidū ir visai tipiski. :p

Taču es arī piekrītu Tevis norādītajiem trūkumiem.

Kaut kad izdomāsim, par kuru no subkultūrām taisīt padziļinātāku filmu, tad arī, protams, sadabūsim plašāku loku un visu pārējo, ko nevarēja uzfilmēt īsfilmā (atbilstoši tā brīža termiņiem un uzstādījumiem). Starp citu visatsaucīgākie bija hiphoperi.
+1
Vienu šī īsfilma gan panāca - diskusijas rašanos starp cilvēkiem. Tātad darbs nav atstājis cilvēkus vienaldzīgus, kas ir apsveicami.
Runājot par saturu/sižetu, tas varētu būt sarežģīts uzdevums. Mūsdienās subkultūrām ir tik daudzi atzari/transformēšanās/... ar citām subkultūrām utt. Lai izveidotu labu filmu mūsdienu skatījumā, darbu vajag ieguldīt daudz. Apskatīt šo tēmu no dažādām pusēm - tur ir pamatīgs darbiņš. Daudz vieglāk bija 80. gados, piemēram, filmā "Vai viegli būt jaunam?", kur nofurmulēt toreizējo panku protestu un dzīvesveidu bija daudz vienkāršāk nekā tagad.
Taču tas vienojošais aspekts jau nav nekur zudis - tieksme pēc individuālās brīvības, tieksme pēc tā, lai pasaule tevi sadzirdētu un galvenais saprastu...:)
+1
u, galvenais, lai Metāls ir sirdī ! Kā ?gotu? jaunkundze izteicās - vieno jau tikai mūzika.

Graver apraksts attiecināms uz normāliem hevistiem, trešeriem un deseriem.
+1
Tieši tā Blade, saprati par visiem 100% :)
+2
Bet savu džinseni kādus 3-4g neesmu vilcis. Nepraktiska - smaga, nesilda, tik no vēja pasargā. Hūdijs vairāk iespirina. kautgan skatoties, kā Neonz ņemas ap savas džinsenes pačošanu bezmaz ar sakārojās. Tik vajag jau laicīgi paču shēmu uzzīmēt :D
+3
Nu, industriāļi ir samērā noslēgti un laikam runāji ar tiem, kam negribas īpaši afišēties. Šitas novirziens laikam ir pēdējais true underground palicis :)

Panki, tādi kā šitajā filmā ir principā gandrīz izmiruši. Šitie paši ir vecā gaļa no 90o gadu vidus-beigām. Skatos, ka Enģelīte ir speciāli grebeni uzmontējusi pēc ilgiem laikiem :D

Hiphops un reps nav nekāda subkultūra, tas ir fucking "meinstrīms".

Goti - laikam, ka "true" gotu ir maz un tos pārsvarā var sastapt kopā ar inustriāļiem, ir lielākoties jaunas meitenītes, kas staigā melnās kleitās un visdrīzāk justos ļoti neomulīgi aizbraucot uz Wave Gotik Treffen.

Metālisti? Tos tak jādala jau mūsdienās! Es galīgi sevi neasociēju ar sīkpiržiem krāsainās botās un keponiem ar taisnu nagu, kas klausās visus nolādētos emoshitcores utt To jau koncertos var redzēt - uz vienām grupām no pažobelēm izlien vecie matainie, uz citām vidējais vecums nokrīt uz kādiem 20 gadiem un es pasākumā jūtos kā vecs patriarhs...

Nākamreiz vajag šīs socioloģiskā pētījuma grupas labāk piemeklēt.
+1
bet man šausmīgi patīk tas fenomens, ka mazie matainīši staigā kā astoņdesmitajos, kediņās un ar čolkām. nu rebel riot fanu pulks utml. tas ir viens fantastiski sirsnīgs atzars, manuprāt. daudz vairak perspektīvas es tam mūsdienās saskatu nekā black utml. (ui, zinu, ka man daudzi tagad nepiekritīs) nost ar metalistu propogandēšanu kā šaumsīgi drūmus cilvēkus! priekš kam to teātri vajag?
0
nu man jau liekas, ka metāls tomēr ir piepildīts ar agresiju, enerģiju (nelaboHAHAHASATAN) un tie, kas staigā čolkās ir tākā vairak powerīši.
+1
un tas teiciens ''metālisti ir tādi pasi cilvēki kā visi pārējie, tikai klausas savādāku mūziku'' vispār ir jobans, jo ši veida kultūra sevī ietver PILN"ĪGI savādāku dzīvesveidu kā neitrālajiem cilvēkiem.
+3
Metal is fun ! Apskaties smagās anekdotes un trūmetāla komentārus - katrs otrais ir kāds ierēciens par kautko. Ja atmet trū blekerus un trū dūmerus, tad nekādi drūmiķi matainie nav, tieši otrādāk - ierēcēji, apdirsēji un pohujisti.
0
labi, kad kaut kad aizvilkošos beidzot uz MP es paskaidrosu savu domu. tagad slinkums.
+3
iedod true blackerim šņampi un redzēsi cik viņš drūms :D
+1
Helvijs jau nav trū blekeris. Normāls matainais ierēcējs :D

P.S. Biju ievilcis Nabaklabā uz pāris aliem, kad tieši spēlēja video redzamā grupa Sūdi. Šitāds panks man nav saprotams - pilnīgs sūds, bet tauta lēkājas un priecājas par WC sienu dziļdomībām un garām nospēlētiem primitīviem akordiem ...
+3
kur vel vairak true- krasojās taču :D
+1
^^ Panki smird.
+5
ši veida kultūra sevī ietver PILN"ĪGI savādāku dzīvesveidu kā neitrālajiem cilvēkiem.

^es strādāju. maksāju īri un citus rēķinus. eju uz veikalu pēc pārtikas. kad esmu slims, eju pie ārsta. svētkos iedzeru. cenšos uzturēt normālas attiecības (cik no manis tas atkarīgs) ar tuviniekiem un citiem līdzcilvēkiem. man ir kaķis. imho, absolūti parasts dzīvesveids. tas, ka klausos dūmus, desas un visādas elektroambienthuijņas, maina tikai manu pasaules uztveri, nevis ikdienas dzīves paradumus. aicinu citēto vārdu autoru paskaidrot, ko viņš domā ar PILN"ĪGI savādāku dzīvesveidu kā neitrālajiem cilvēkiem. cik redzēts, vidusmēra metālists, kas vecāks par tīņa gadiem ir pilnīgi neitrāls cilvēks...
-4
metala klausīšanās, staigāsana pa bāriem,klubiem, kur ir metals utt un uzturēšanās sabiedrība, kur 90% cilvēku ir pastāvīgā reibumā no dažnedažādām lietiņām ir diezgan liels PILN"ĪGI. tas, kas no tā paliek ir dažreiz aizstaigāšana uz kādu konci, moš kāda diska paklausīšanās un, ja ļoti liela vēlme, tad uz lieldienām katru gadu iet ar vecajiem čomiem nogalināt kristu, bet principā ar vecumu arī visss tas mainās. (man to ir sttastījuši daudz veca (lasīt 30 uz augšu) cilvēki un es neuzskatu, ka tas ir bullšits. visas tavas nosauktās darbības ir nepieciešamas izdzīvošanai.
0
Man savādāks ir tikai tas, ka eju uz tādiem končiem, kur satieku tādus ļaužus un tagad bieži ar matainajiem lopiem tusēju arī ar metālu nesaistītos pasākumos. Pat neesmu pārliecināts, vai tur kāda diži cita pasaules uztvere (turklāt nav tādas metālistu pasaules uztveres). Šaubos vai tusētu pa baznīcu un nedzertu alu, ja būtu kļuvis par reperi.
+2
^^ tu jau ierindas alkānu / tusotāju aprakstīji. Pajāt, pie kādas mūzikas tas notiek ...
+1
labi, es te neko vairs neskaidrosu, tam nav jēgas, jo nemāku.
+2
nu nezinu, vienmēr ir bijuši tādi kas vnk dzer ar metālistiem, tādi, kas spiež uz ārišķīgo (tie skaitās visvairāk true, līdz zināma vecuma sasniegšanai) un tie, kas it kā apmaldījušies. tas jau vispār mūžīgais jautājums- kas vispār ir true metālists? un vai ir jēga atbildēt uz tādām muļķībām? domāju, ka normālam cilvēkam tas ir stipri paralēli, galvenais, ka jūtas labi.
0
nu jā, bet es jau par to filmu runāju. kaut kā jau vajadzētu noformulēt to visu lietu.
+1
ai, slēpto kameru kāda mājas ballītē un jautājums būs atbildēts. parādīs visu kā ir, ko klausās un cik kurš izdzer, apēd un izčurā.
-1
Manuprāt, ja runa gāja par pankiem, tad vajadzēja pieaicināt Dambi, kurš vairāk vai mazāk ir šīs subkultūras viens no pamatlicējiem Latvijā vai arī Peksi. Un pareizi te viena persona iepriekš pateica - vecumam jau nav absolūti nekādas nozīmes, jo visu nosaka slāpe..., tas ir attieksme! vo!
+1
Da nu tās subkultūras. Velc , kas tev patīk un klausies, kas tev patīk. Kāda te ibio rio kultūra ?! Tas, ka uzvilki ādas bikses , jo tev tajās ir ērti un patīk , nenozīmē, ka tu uzreiz esi baisākais smagā cienītājs vai otrādi...
+2
^ Drīzāk pediņš.

A vistrūākais ir tas, kuram tas trūums ir dziļi gar hipotenūzu ...
0
...bāc, un tomēr drusku nožēlojami, ka daudzi cilvēki, piemēram, ir tikai metāla klausītāji ar kantainām frizūrām un auseklīšu džemperiem
+4
Nožēlojamāk ir tad, ja sūrais matainis kerzos, ādās, asiņainos kreklos un spaikos dzer ar matainajiem lopiem, sit reperus, bet pats ''Thrash'' vietā raksta ''trash'' ... un domā, ka ''Zero the Hero'' ir CC dziesma, pat nezinot, ko nozīmē CC ;)
0
Gaļa paliek gaļa, tai nejautā par intelektu, bet, ja acis neaizvaino, uzreiz ir vieglāk :D
+1
^^^ matainais auseklīšu džemperī ir baigi cool!
-3
a kam ir zero the hero? es ta ari neiebraucu taja cc konci, nah vislaik cupa cilveku vinu sauca...
0
...vot tā, erudīcija klibo...
0
^biorio, Black Sabbath. njā...
0
(augstākais komentārs ar biorio neattiecas uz funerallady)
0
Mani fascinē visas šeit minētās dažādās un bieži pretrunīgās definīcijas par to, kas ir true metal!
Varbūt vajag filmiņu, kur uzstājas visi, kas sevi uzskata par true metal, no true emocore līdz sūrākajai true desai, un noliek tos, kas nav true. :D

Personīgi es uzskatu, ka visīstākais true metal ir NANOWAR! Respect, yo! 8)
+4
visas tavas nosauktās darbības ir nepieciešamas izdzīvošanai.

^piedodiet, bet atkal lūgšu paskaidrot - kā izdzīvošanai ir nepieciešams kaķis vai iedzeršana svētkos? imho, bez kaķa var izdzīvot, un nelietot alkoholu nav tas pats, kas nedzert piem., ūdeni. iet uz veikalu arī nav nepieciešams - visu var izaudzēt pats, ja dzīvo laukos. u.t.t.

izdarām secinājumu - PILNĪGI no sabiedrības neatkarīgs cilvēks var būt tikai un vienīgi no pasaules aizgājis kristiešu mūks - vientuļnieks, aprox. kādā no pirmajiem mūsu ēras gadsimtiem :D metaļugas ir pavisam parasti cilvēki, jo izņemot varbūt man nezināmus ļoti ekstrēmus gadījumus, visi dzīvo pēc sabiedrībā pieņemtām uzvedības normām. Šobrīd arī Kristiāns Vikerness.
+2
ja, ja, piekasies pilnigi visam, ko saku. es tev kada tema atriebsos! HAHAHA! (loti launi smiekli)
+1
es tik domaju, cik recigi butu, ja dzeks ar packu lidz dirsai, keriniem lidz celim, adas biksem, viss nokaries ar pentagrammam un spaikiem stastitu, ka metalisti ir tiesi tadi pasi cilvkei ka parejie, tikai klausas savadaku muziku. :D
0
Ļoti iespējams un ticams, ka tā tiešām arī ir tādos eksistences pamatos kā ēšana, elpošana un dafiga citu procesu. Bet, ja es sevi uztveru kā diezgan parastu cilvēku, apkārtējie to gan nedara. Tas minētais cilvēks mier;igi varētu pat ticēt savam ikdienišķumam, nenoticēs tie, kam to stāsta. Skeptiskās sejas pazīstu.
0
e. tulit kaut ko pateiks.
0
^tu toč dzīvo pēc primitīviem stereotipiem.
0
Ja, ta ir . pohuj metals. (ja tu man to teici)
0
Gandrīz katrs otrais tavs komentārs. Ši laikam ir tava tēma.. :D
0
..hmm, bet, zini, tēma diezgan aktuāla :D
Atliek aizbraukt uz ģerevņu, lai tur uzzinātu visu par savu depresiju, reliģisko piederību un seksuālo orientāciju. Un tas viss tiek izsecināts galvenokārt no imidža un blāvām nojausmām, ko tā visa simbolika nozīmē.
Kad esi ...betonists...sabiedrība jau arī ta izdomā rāmi.
Bet tas tā ir dziļā provincē, noteikti civilizācijā šī noslāņošanās nemaz nav tik kategoriska. Vai ir blakus apstākļi, kāpēc to nejūt. Piemēram, ka vienkārši ir arī citi tādi paši ērmi:D
0
Man savukārt liekas, ka tā ir šeit nevis tā ir vispār pasaulē. Piemērs nav no tiem neapstrīdamākajiem , bet nu tomēr. Katram matainim noteikti ir gadījies , ka braucot sabiedriskajā noteikti kāds baigi blenž , jo redz tev gari mati vai saģērbies esi relatīvi "dīvaināk" nekā visi citi , bet es uzreiz atceros kā man bija tajā pašā UK. Neatceros nevienu momentu, kad uz mani blenztu īpašāk nekā uz citiem. Pat atceros, ka centrā pāris cilvēki īpaši noskatīja to, ka man bija Dark Funeral džempītis ar mīļu Satana fizionomiju , bet UK tam vienkārši nepievērš uzmanību. Gan jau tā arī ir citur. Tagad tāds laiks, tāda brīvība (protams, ne visur) , ka ir šausmīga daudzveidība un attīstītās valstīs uz to vairs neskatās tik asi , ka lūk TU izskaties daudz savādāk nekā , manuprāt , būtu tev jāizskatās...
0
Taisnība, bet atkarīgs arī, kādā valstī trāpīts. Ne īros, ne somos neviens neblenž, tas ir stabili. Toties tai pašā Luksemburgā, kur pavadu diezgan daudz laika, nekādas ekstras nav vajadzīgas, būtībā pietiek būt melnā, lai sajustu uzmanību. ne obligāti negatīvu, bet izdalīts tiec.
0
Kautkā neesmu manījis, ka uz manīm īpaši blenzu, pat Zos Kias Kultus krekliņā vazājoties ...

''es tik domaju, cik recigi butu, ja dzeks ar packu lidz dirsai, keriniem lidz celim, adas biksem, viss nokaries ar pentagrammam un spaikiem stastitu, ka metalisti ir tiesi tadi pasi cilvkei ka parejie, tikai klausas savadaku muziku. :D''

Ja tās ļerpatas novilktu, vai ta būtu baigi citāds nekā pārējā masa ?
0
tapec jau velk, lai atskirtos.
+3
Es velku tāpēc ka man banda patīk un bilde uz krekla ...
0
bet uz spaikiem, keriniem un adenem nav bldes vai bandas.
0
Tu man esi redzējis spaikus, keriņus, ādeni ?
+2
Beidz no sevis zīmēt metālista etalonu "Tu man esi redzējis spaikus, keriņus, ādeni ? " lol wtf... Ķipa nenēsāju es nēnēsa neviens!

Protams prieks ka starp mums dienas laika nestaiga džeki korpspeintā kā ir noverots pāris importa bildēs... Un diezvai tas arī notiks jo tie laiki kad katram 3. sīcim mīļāka gruba bija Cradle of Filth, CC ir pagajuši, tagad bērneļiem vairak cepij izskatīties pēc emo, pediņiem un stastīt ka būt biseksualam ir cool 0___o fu bla! (nu tas par neformālajiem sīchiem tiek domāts nevis globāli, tas ja akurāt kadam gribās piepisties burtiem kā tiek novērots)

Tatad atpakaļ pie tēmas:

"es tik domaju, cik recigi butu, ja dzeks ar packu lidz dirsai, keriniem lidz celim, adas biksem, viss nokaries ar pentagrammam un spaikiem stastitu, ka metalisti ir tiesi tadi pasi cilvkei ka parejie, tikai klausas savadaku muziku. :D''

Simtpunkt vēl joprojam puse Latvijas iedzīvotaji redzot tevi sabtransā, uz ietves vai pasargdievs ja tevi pamanīs kapu tuvumā... Viņi redzēs tevī dēmonu, narkomanu, vai nekrofīlu.. nevis normalu džeku kas patiesība dodas mājās pēc normāli pavadītas darbadienas lai pēctam aizdotos piemēram uz MP nevis Essential! Piedzertos kā parasts cilveks un nakamajā diena lāpītu paģiras.. arī kā parasts cilveks.

Latvijai vel tāls ceļš ejams šajā ziņā.. Māte ari ik pa laikam uzdod jautājumu kad es nogriezīšu matus un saksu izskatīties pēc cilvēka. :D
0
Murgonim vienkārši nav krutu keriņu, spaiku, ādenes. :D
+3
Kautkāda kolektīvā identitātes krīze, bitīt matos!
0
skaists bija moments par ķīmijas skolotāju tajā filmā, btw :)
+1
godīgi sakot, vairāk blenž kad ir minisvārki un augstpapēžu kurpes nekā kad purnu spārdāmie zābaki un ādas bikses. tā ka mierīgi variet atslābt.:D cilvēkiem acis dotas, lai skatītos un prāts (ne visiem, tiesa gan), lai netaisītu no tā megaproblēmu.
+1
Tev tik avārijas situācijas radīt ... :)

Tas, ka citi domā, ka esi atšķirīgs, tevi par tādu nepadara (tīri cilvēcīgā plānā). Pie mums uz nigām arī blenž un atpakaļ atskatās.
+2
viena no retajām valstīm, kur vēl uz niggām blenž ...
0
Ui, Bleid, es atkal taisni gribēju norādīt, ka izdalīšana kā atšķirīgu visvairāk provocē sajusties, uzvesties un sākt būt patiešām atšķirīgam.
Visvairāk blenž, kad ir gan ādas, gan minīši, tā ir aksioma.:D
0
Man nekad nav bijis ādas apģērbs, zābīšos staigāju tikai zemessardzes mācībās, Zos Kia Cultus krekliņš smuki salocīts un gadus 4 neaiztikts stāv goda vietā skapī, garas pačkas arī vairs nav.

Droši vien tas būs tas ārprātīgais mirdzums manās acīs, kas liek cilvēkiem (īpaši jaunajām māmiņām ar bērnu pie rokas) uz mani šķībi paskatīties un ietves robežās izvēlēties iespējami lielāku trajektoriju manis apiešanai. Bet vispār jau es esmu ļoti jauks un labdabīgs :)
0
Būt atšķirīgam atšķirīguma pēc ir pokemonisms. ''Hm, visi par Džastinu fano. Apnicis (forš čalis, bet zb). Kāgan izcelties ? Oh, metaļugām ir foršas ādenes un seksīgi krekliņi. Būšu metālists, tāpat tak 5x dienā radziņus rādu... ''
0
Visam, kas šķiet nedaudz par ārišķīgu uzreiz karin't klāt pokemonisma zvanus jau nu arī nevajag. Nu nē, an tas, kas tiek maukts mugurā, gan izturēšānā manieres tak tādas ir tāpēc, ka tā patīk un tā to sajūt...Vēl ir drīzāk līdzināšanās motīvs, protams, tipa, tam ģitārmenim tiiik kruti zābaki...nu, nez, vai stila elementu pārņemšana no autoritātēm bāžama vienā maisā ar kopēšanu...Bet vai tiešām atšķiršanās motīvs? Ja dreskodā vispār ir kāds motīvs, izņemot to, ka man vnk tādas lietas patīk, tad tas ir signāls līdzīgajiem, nevis izcelšanās un tautas mulsināšana.
+1
"viena no retajām valstīm, kur vēl uz niggām blenž ... "
par to jau tikai jāpriecājas

Bet tā filmiņa kā labs treniņš kam garākam, nopietnākam, izvērstākam, ar dažādākiem viedokļiem un skatupunktiem utt.
0
Te blenž uz visu melno, tā jāsecina, lai tā būtu seja vai bikses :D
0
muļķības. latvieši ģērbjas samēra pelēki un tumšos toņos. līdz ar to uz melnu blenž pat mazāk nekā uz kaut ko košu utml. nu uzburiet ainiņu:) uz ko blenztu vairāk- dainītis melnās džinsenēs un džemperī vai dainīts viss baltā?
jā, un filmiņā jaunietis centās iestāstīt, cik ļoti metālistiem ir po....
+1
^ Dainītis viss rozā.
+1
no sākuma tā uzrakstīju, bet pārdomāju, ka tas ir pārāk radikāli :D ka neapvainojas.
+3
Werwolf, Tu Dainim varētu iedot to zaķa kostīmu, ko pats valkāji.
0
nu par to apģērbu man liekas, ka tie jaunieši, kuri tikko sak metalu klausities un velas piederēt sāk velkāt arī tumšu apģērbu, jo dvēsele nepieder vēl s'ātanam. vēlāk, kad sirdī nostabilizējas metāls, tas vairs nav vajadzīgs. vismaz man tā bija.
protams iznēmumi ir, ja jau piedzimst ar ledus sirdi un tajā iekalti vārdi metal forever vai king of metal. (ar asiņainu mietu, protams)
0
redzi daļai te manas paaudzes izpalika tie prieki esot jaunieša statusā tikt pie baigam metālistu drēbēm. vilka kas ir, paši plēsa džinsus, taisīja rotas un džinsu jaka bija kruta! ogres trikotāzis ražoja vienu modeli melnu garu kleitu, ja nešuvi pati citas lielas iespējas izvērsties nebija. līdz ar to arī uz to apģerbu skatāmies visai skeptiski, jo vai mēs sūdīgāki, ka nebija tās lupatas? tad kad varēja sākt nopirkt, tad vairs nebija tik svarīgi, bijām izauguši no tā.
+1
jūsu laikā tās bija metālistu drēbes. mūsu laikos tie ir ceļainie kerzi, ādenes un dark funeral vai zos kia cultus maikas. kad man bija 13 gadi, taadas lietas jau bija pieejamas un tādi pensionāri kā BoD vai deathperado manī radīja iedvesmu arī iegādāties kādu ļaunāku apģerbu,jo paši velkāja tadu apģērbu.
+1
...kad mēs augām...
0
henesy, šodien, plkst. 13:51
Werwolf, Tu Dainim varētu iedot to zaķa kostīmu, ko pats valkāji.

^ Diemžēl tas nav mans kostīms :(( Bet, domaju, ka Dainim arī varētu labi izskatīties. :D

ej.uz/hqk
+2
"un tādi pensionāri kā BoD vai deathperado"

^ Hhahhahhaaaahhhaaaa. :D:D:D:D:D:D
+1
Normāls Bags Bannijs. :D:D
+1
...varētu ieviest īpašo opciju iet pensijā, tiklīdz sasniegti, teiksim, 27...
0
manā laikā pensionāres (tās kam pāri 20) staigaja spīdīgās blūzēs uz koncertiem :D tu zini, neiedvesmoja ne kripatiņas. ir taču jābūt savam ES. ar šito "iedvesmošanos" pašā saknē tiek sagrauts mīts par "po ko par mani domā" un "es esmu pilnīgi savādāks kā citi" "es esmu individualitāte"
par ko mēs te vispār runājam? davai atgriežamies pie dainīša visa iekš rozā un pupiem, tas būs jēgpilnāk.
+1
Esmu staigājis viss baltā. Varbūt kāds matains cūka blenza, man po.

A werwolfs zaķkostīmā, tas ir hot :D
0
^ Patīk, ja? :D
0
Izskatās, ka kādam ar humora izjūtu ir savādāk, ja jau mīnusus liek...
0
Tā izskatās...
0
baigais stereotipisms te gaazhaas no visaam malaam, jaatziist, ka materiaals ir diezgan nebaudaams, pieliekat angllu titrus un youtube iekshaa....
0
nē, tā nebija, es to pat bild'ēs esmu redzējis.
+2
Reku jums kārtīgs trūmetāls:

DREAM EVIL - The Book of Heavy Metal (March of the Metallians)

www.youtube.com/watch?v=JgzFMPPH340...

I'd sign - a contract with the devil
I've tried - for so very long
I'd die - to become immortal
that's why I sing this song
Am I a wannabe? - have I no dignity.
Who'd give up all my life.. to be
In the book of heavy metal.. metal!
In the book of heavy metal

In life - I have no religion
besides the heavy metal gods
wear nothing but black skin tight leather
My skin's clad with Metal studs
Am I a wannabe? - have I no dignity.
I give up all my life to be..
In the book of heavy metal.. metal!
In the book of heavy metal

Some twenty years ago, the goods put down there feet,
So firmly in to the ground that no man of sword nor pen,
could ever chains the rules upon which
The very fundament of metal was made.

Read all about it, in the book of heavy metal
Read all about it, in the manual
Read all about it, in the book of heavy metal
Read all about it
Don't need no flashy house, no kids/car or ugly wife
the only thing I want, is what my parents don't
need no widescreen TV, No in all honesty
the only thing I want to be (to be or not to be)

In the book of heavy metal - In life - metal!
In the book of heavy metal - to death - metal!

I've signed - a contract with the devil
I'd like to become a star
I'd die - to become immortal
That's why I play the guitar
+3
Es esmu gatava uzšūt Dainītim tādu pašu zaķa kostīmu kā WW :D :D :D Gribi?
0
^ Vajag! :D
-3
Negribu būt nekāds šokoladnij zajac ...
+1
Dainīt, daži labi tautā iecienīti _ne tik ļoti metālisti_ šo tēmu ir spējuši pasniegt vēl skaistāk un kodolīgāk.

Du bist kein Heavy Metal
Das liegt doch auf der Hand.
Hast keine Spandexhose
und kein Nietenarmband.
Ich weiß, Du wärst gern true und hart,
doch Du hast keinen Oberlippenbart
Tut mir leid, aber nein:
Du wirst niemals Heavy Metal sein!
Du bist kein Metal!
Nein, Du bist nicht geeignet für Metal.
Deine Eier sind zu klein.
Metal.
Kein Patronengurt, keine Nackentapete,
gehst im Korn-Shirt auf die Abi-Fete!
Du brauchst Killernieten und weiße Turnschuh‘!
Und eh Du Dich versiehst gehörst Du dazu!
Tut mir leid, aber nein:
Du wirst niemals Heavy Metal sein!
Du bist kein Metal!
Nein, Du bist nicht geeignet für Metal.
Deine Eier sind zu klein.
Metal!
Nein, Du bist nicht geeignet für Metal.
Deine Eier sind zu klein.
0
Nu varbūt arī ne tieši to pašu tēmu, bet tomēr :D
+4
Un jā - par tēmu runājot ... Pārāk mērķtiecīga atšķirties kāre arī ir kaut kādā mērā trula, imho (zināmā mērā tā, protams, ir dabiska). Ne jau lupatas, gari mati vai bārda kādu padara par ko īpašu; un izmisīgā mukšana no pelēkās masas statusa neko nelīdz - ja esi pelēks, tad esi, neatkarīgi no tā, kā izskaties. Bet pelēkam būt jau nav nekas slikts vai nosodāms. Labāk patiess pelēkais, nekā pozeris, kura āriene sevī slēpj vēl lielāku salkanību. Es personīgi esmu samierinājies ar fakta konstatāciju, ka esmu vairāk vai mazāk viduvējība.
0
Cik nu tur sapratu, Kakulāči apdzied Destruction jaunībā :D - www.last.fm/music/Destruction/+...
+5
''Ne jau lupatas, gari mati vai bārda kādu padara par ko īpašu''

Brilles aizmirsi :D
+3
labi rūkts, Intar, laikam ir ausis pohains rīts un tamdēļ tādas viedas tēzes nāk laukā:)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
vainamoinen
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas