karametals.lv vēstī - VOIVOID Rīgā 18. maijā
0
Nu reiz par visām reizēm Progressive Thrash cirvji pacelsies – lai nokristu vismaz uz vienu vakaru visiem pierēs. Visu pēc kārtas - 18. maijā pirmo reizi Latvijā uzstāsies leģendārā Kanādas thrash metal grupa VOIVOID, kurā no 2002. līdz 2008. gadam spēlējis arī grupas METALLICA bijušais basģitārists Džeisons Ņūsteds (Jason Curtis Newsted).
==========
Pilnais raksts "VOIVOID 18. maijā Rīgā: kaucinās prog-thrash kaulzāģi" saitē: karametals.lv/zinas/521/voivoid-1...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+8
Nosaukumu gan varēji pareizi uzrakstīt.
+1
Tas fakts par Ņūstedu ir vismazievērojamākais viņu karjerā. Pēdējie albumi ir visai drausmīgi un dzivajā īse ir pilnīgs sūds (WOA), kautgan BA uzgrabināja bišku veco stafu un bija tīri klausāmi. Ja nebūs vērtīgu iesildītāju / lētas biļetes, tad nav vērts iet.
-4
VOiVOD sucks.
+1
Tam gan nepiekritīšu - viņu albumi ir pārāk dažādi, lai visus vienā sūdučupā samestu. Piecgade 1988-1993 ir pat ļoti laba.
0
Njā, tie pēdējie albumi bija nu tādi nekādi....
Mani favorīti vēl joprojām ir Nothingface, The Outre Limits, Dimension Hatross...
0
^^
Piekritīšu - ar izņēmumu Angel Rats, ar kuru viņi iebrauca nelielās auzās...
0
Ja nospēlēs Pink Floyd kaveru Astronomy Divine, tad ir jāiet. Un protams, cik tickets kosto, pa kādi 6 Ls jau var, pa 15 diez vai :D
0
Biļešu servisa lapā stāv rakstīts, ka biļetes cena ir 7 Ls.
+1
"Astronomy Domine" ir pareizi. Neteiktu, ka tas viņiem tāds baigiais "kroņa numurs", bet nu katram savs.
0
Pa tādu piķi varētu aizbrist. Man jau ''The Outer Limits'' ir topā. Ilgu laiku nebija ne jausmas, ka ''The Nile Song'' ir kovers - ļoti Voivodiski skanēja:

www.youtube.com/watch?v=byEyCyV33q0...
0
VOIVOD spēlēs šovakar NABAKLAB (Z. A. Meierovica bulvārī 12.).

Koncertā kā iesildītāji uzstāsies pašmāju grupa Flaying, kas pavisam nesen snieguši koncertu Latvijas metālmūzikas gada balvas pasniegšanā un atsākuši koncertēt jaunā kvalitātē.

Biļetes uz Voivod koncertu pieejamas visās Biļešu serviss kasēs, kā arī klubā NABAKLAB un internetā.
Cena - Ls7.

Sākums: plkst. 21:00
Ieeja no 20:00

www.youtube.com/watch?v=vS70mPG4bfQ...
0
uhu, un vismaz divi no Voivod brīdi atpakaļ apstaigāja vecpilsētu, sarunai un vienam alum atvērti.
+1
es arī esmu atvērts sarunai un alum
-2
^ tātad tu esi atvērts alum kā tādam neierobežotā daudzumā, bet divi Voivod dalībnieki bija atvērti tikai vienam alum uz abiem, kuru, iespējams, bija dabūjuši jau pirms tu ierakstīji šo komentāru piecas minūtes pēc pelikāna, ņemot vērā viena alus dabūšanas iespējas Vecrīgā kvantitatīvo daudzumu. tas, protams, noteikti neaizliedz tev joprojām būt atvērtam sarunai un alum, tikai, jāņem vērā, ka visticamāk šis projekts tev varētu tikt realizēts ar citiem cilvēkiem, piemēram, kādu no taviem draugiem, nevis ar diviem Voivod dalībniekiem. two girls one cup nepieminēsim. cerams, esmu izteicies pietiekami skaidri un lakoniski.
+5
^ nē (tas par pēdējo teikumu).

+2
Bet koncerts izvērtās makten krietns. Labāks, nekā gaidīju, godīgi sakot. Tādā mērenā pimpī esošais Snake veiksmīgi uzturēja sarunu ar visiem ~34.61 atnākušajiem apmeklētājiem, un ne mazāk veiksmīgi visi kopā taisīja mērenu cirku un zvetēja pa ausēm. 75-80 minūtes spēlēja, un veiksmīgi sarindotā programma, kas sākās ar vecajiem trešīgajiem gabaliem, ļāva jau būt gana iesilušiem, lai uztvertu arī vēlāk sekojošos ērmīgākos gabalus. Bija pārītis dziesmu, kas man nepatika - tās abas bija jaunākās no repertuāra - viena no pēzdīgā albuma, viena jauna. Tomēr to nebija grūti pieciest, un par būšanu jau laikam tam tur vajadzēja būt, jo sets aptuveni izskrēja cauri visām Voivod fāzēm.

Ak jā, kas te pieminēja Astronomy Domine - laikam jau tas tomēr ir šiem savā ziņā kroņa numurs, jo ar to koncerts noslēdzās, pieminot pa skuju taku aizgājušo Piggy.

Žēl, ka apmeklējums bija tik švaks, bet tie, kas tomēr atvilkās dabūja krietnu, intīmu koncertu.
0
Nuja - kluba koncertam to plusu tomēr vairāk nekā (lielam) openairam.
+4
Paskat, ko - manu diskusiju par tēmu kāds ir veiksmīgi izdzēsis!!! Uz varžcīm uzspieda, jeb kā? Nekas, varu jau uzrakstīt vēl. Te būs:

Pakaļā visus Latvijas t.s. "metālistus", kuri uz šo pasākumu neatnāca savu ģimenes problēmu un "rītdienas darba" dēļ! Tādas grupas kā VOIVOD pie mums tik bieži nebrauc un nav zināms vai vēl brauks - pateicoties jūsu stulbumam!
Tiešām neērti bija pēcāk runāt ar Mongrain (jaunais ģitārists "Chewy" ) par to visu - viņš pēc koncerta pamatīgi lamājās par šito - bet situācija ir, kāda ir. Apm 35 cilvēki zālē, no kuriem vismaz 30 stāv kā zemē sasprausti mietiņi un tikai acis mirkšķina. Bļeģ, ja uz koncertu var atnākt čalis ar kustību traucējumiem un samaksāt savus 7 Ls par biļeti (Nu BAIGĀ cena, ne?!) - tad jāprasa - ar kādu kropluma pakāpi sirgst tie pārējie, kas nevar no mājas izvilkties?! Kauna nav! Cūkas, ne metālisti! Metaļiku im padavaj - Urlas jobannie!
+1
Jeb pārējie tajā laikā varbūt CAMOUFLAGE koncertā bengoja?! Tas dažam urlismam varētu būt labs attaisnojums. Vismaz ne par velti zemē laiks nomests. Pārējiem, kuri mājās skatījās "Ugunsgrēku", es ceru, ka, tas 7 Ls aliņš pie sirds labi gāja. Vismaz ietaupījāt!
0
^ sad but true :(
-3
Es skatījos ''Babylon 5'' ceturto sezonu un dzēru Brāli !
+1
Pat ja būtu doma aiziet (kā jau augstāk minēju - WOA smagi iesūkāju un vairāk par 2 dziesmām neklausījos, bet Bruķikā spēlēja pavisam vecos gabalus, kas bija OK, bet vairāk par 20min uzmanību nepiesaistīja), tad būtu aizmirsis, ja Hopkins nepiezvanītu un nepajautātu vai iešu ... organizētāji ar reklāmu itnemaz neiespringa - pat mājaslapā vakar ap 16 tik bija ierakstīts, ka spēlēs VoiVod un viss.
+2
^^^^ pie dirsas man tādi voi voi oj oj.
+1
To IT.Warpath
Zini, nav ko dirst cilvēkiem virsū. Ja patiesi interesē grupa, tad cilvēki atrod naudu un aiziet uz pasākumu, bet ja pie kājas tā grupa, tad labāk sēž mājās un dzer alu.
0
Man škiet, VOivod ir tāda izteikta studijas grupa, kuru mūziku labprātāk es izvēlos klausīties mājās, nekā iet uz koncertiem.
0
Nu, VoiVod galvenā problēma, ka, pēdējos padsmit karjeras gadus, galvenais ievērības cienīgais notikums bija kāda bijušā basģitārista spēlēšana ...
+2
^ domāju vilkties, bet neaizvilkos. Domāju, Voivod, it kā baigi inteliģentais brends un, iespējams, must see, bet tad - so fakin vat ? Voivod mani nekad nav "uzrunājis" - pat 80.gadu beigās, kad bija poh kādu metālu klausīties, ka tik metāls.

tā arī neaizgāju.
0
Tās divas dziesmas, kas no viņiem dzirdētas - tāda jēla 1/2 no The Exploited krosouver ēras. Man šitāda bungāšana ar pankiem vairāk nekā trešu asociējas.
0
un vajag skatīties no gaišās puses, ja Obituary, Grave un Pathology (starp citu dīvainā kārtā pēc konča iekļuva manā pleilistē) savāca kādus 300 ļoļikus, tad uz Voivod 35 purni nemaz nav tik slikti.

Ja proprocija būtu bijusi 1000 pret 35, tad nāktos teikt -jā kaut kas jocīgs trešdienas vakaram, bet tā 35 cilvēki atspoguļo realitāti

arī uz Fen bija tikai kādi 70 Nabaklabā
+1
A kāpēc mincīšam -4 sabalsots? Man tas joks par to vienu aliņu uz diviem likās smieklīgs. +1
0
Iegāju šamējo mājaslapā voivod.net kur pamanīju, ka koncerts, kurš bija paredzēts šodien Rock Cafe, Tallinā - ir atcelts. Acīmredzot paredzot to pašu bēdīgo rezultātu, kāds šiem bija Rīgā, arī pasākums tika drošvien atcelts....
+1
Cauri ir - jāiet pakārties.

Kāpēc jāiet uz koncertu piespiedu kārtā ?! Nezinu kā citiem , man koncerti ir izklaide un atpūta , nevis kaut kāds pienākums.
+1
Šinī saistībā ir viena milztoša baile. Mūziķu (+ arī koncertu promoteru + metālistu leiblu + mūzikas žurnālistu un blogeru) vide, lai arī ģeogrāfiski izkliedēta, tomēr daudz kur savstarpēji pazīstama. Ka tik agri vai vēlu nepaklīst runas, ka uz LV nav jēga braukt spēlēt, jo pie mums zālē labi ja 100 līdz 200 purni. Un pagrīdes/puspagrīdes grupas — arī tās, kas te brauc — sāks noraidīt mūsu koncertu rīkotāju piedāvājumus iekļaut mūsu zemīti tūres grafikā…
+1
Tā puspagrīdes grupām 200 ir normāls skaits.
+1
vispār tas,ko te daži raksta ir lielākais stulbums, kādu nācies lasīt. kā reāli metal grupas tagad sāks dirsties vēl, ka viņi spēlē, lai miljoni viņus klausītos?? dabīgi, ka ja nemāk spēlēt lielākā daļa grupu, tad arī neviens neklausās. un nav vairs 90tie, kad metāls bija kaut kas aizliegts, jauns, nebijis. bišku vajag mainīt domāšanu, lai te pa faniem sāktu dirst. tagad jau tādu voivod principā pēc varētu neklausīties..
+2
Venoms varen sacepies. Nevajag jau akurāt visus uz konci neatnākušos par suņa sūdiem apsaukāt, taču tiesa, ka Voivod uzstašanās bija prāvāka klausītāju pulciņa vērta.

BigUgga, es jau kādā citā tēmā pieminēju par nelāgo modi lielīties ar ignoranci.
0
dzīve visu saliks pa vietām, nav ko cepties. peace.
0
^^ man, savukārt, šķiet, ka tagad Tu jauc dažādas lietas.
+1
Nē, nu ja ir pajāt, tad ir pajāt. Kad ir pajāt, tad necenšas lielīties ar to, ka ir pajāt.
0
Atkal Tu kaut ko jauc. Wtf? Skaidroju: pohuj man tā banda, bet tādi uzbraucieni nepatīk.
+1
Venoms zagnul galīgi >:( paša komenti izskatās pēc urlisma.
0
Kas tad tur par uzbraucienu...jebkurā gadījumā - pie aliņa runājams.
-1
Nē, nu man jau vispār PO!, "metāla fani" (khm), tikai, ka tiešām nesanāk tā, ka te pēc kāda laika vispār neviens nebrauc. Ka mums te par kaut kādu baiso sasniegumu tiek atzītas pāris pagrīdes līmeņa grupeļu un kaudzīte ar skaļiem "reiz bija", kuriem, labā toņa vārdā "nevaram vien beigt applaudēt". Jums neliekas, ka mums te no tiesas ir panīkums tieši smagās mūzikas jomā? Pateikšu atklāti - man arī VOIVOD nebūt nav no tām mīļākajām grupām, bet, atvainojiet, cienītie metālmūzikas cienītāji - TAS IR PRESTIŽA JAUTĀJUMS, KA ATBRAUCOT GRUPAI, TĀS KONCERTI TIEK APMEKLĒTI, nevis notiek gudra diršana pa kaktiem, tupēšana mājās un pēcāka taisnošanās - "Oi, zini, man nepatīk". Te kas ir savākušies - popsteri ar pāris metālgrupu simpātijām, jeb metālisti?
Ja grupa vēl arvien tiek atzīta citur pasaulē, tad mēs, redz tagad būsim tie "gudrie", kas to apstrīdēs? Saprotiet - nav vajadzīga viņiem tā Latvija un neesat vajadzīgi jūs, ja viņu koncerti šeit netiek apmeklēti - viņi var šeit nebraukt un ieekonomēt savus tūres izdevumus, bet savus līdzekļus savukārt tērēsiet jūs, lai pie viņiem tiktu.
0
P.S. Muļķis maksā divreiz (un arī trīsreiz, ja nesaprot).
0
^ ^vispār jau pareizi saki.
+3
^^
"Ja grupa vēl arvien tiek atzīta citur pasaulē, tad mēs, redz tagad būsim tie "gudrie", kas to apstrīdēs? "

A kāpēc ar varu būtu jāiebaro tas, kas otram negaršo? Parasti, ja grupa rūpējās par savu koncertu apmeklētību, tā tomēr rūpējas, lai tā tiktu pienācīgi reklamēta, kā tas piemēram bija Obituary gadījumā. Tad ko vispār dara grupas menedžments, ja tāds vispār grupai ir? Un Obituary gadījumā man šķiet, ka koncis tika apmeklēts kuplā skaitā, jo būsim reāli - savākt vairāk par 300-350 matainajiem uz tādu pasākumu uz pašreizējo brīdi ir praktiski nereāli...
0
Mani savlaik nošokēja OverKill, Blaze un Decapitated konču apmeklējums. Būtu jau laiks samierināties.
0
OverKill apmeklējums?
2000. gadā, kad viņi spēlēja kopā ar Annihilator Kinostudijā, daudz apmeklētāju bija... Bet nu tas vēl tajos senos laikos, kad metāla grupas no Rietumeiropas un viņpus okeāna pie mums koncertēja dikti reti.

2008. gadā Melnajā Piektdienā arī uz OverKill koncertu atnāca tā pavairāk klausītāju...



+6
MP uz Overkill kādi 150-200 cilvēki bija. Ne daudz, ne arī tā ka dikti maz.

Bet tēze, ka jāiet uz visiem ārzemju koncertiem pēc kārtas, lai tik nabadziņi neapvainojas un nesāk mums mest līkumu, gan ir stulba. Netaisos apmeklēt man neinteresējošus koncertus tikai šāda muļķīga iemesla pēc.
0
Nebūt ne tik daudz uz tiem OVERKILL arī tajā pirmajā reizē (2000. gadā) atnāca. Es biju kādā trešajā rindā no skatuves - protams ālējos utt. bet tad uz vienu brīdi tā nejauši paskatos atpakaļ - jopcik - aiz manis ir pustukša zāle. Teikšu kā ir - tā bija pirmā reize, kad man par Latvijas publiku kauns sametās. Jo bija arī toreiz tādi, kurus tur gribēju satikt, bet nesatiku, kuri pēcāk visdažādākos iemeslus atrada, lai attaisnotu savu tur nebūšanu. 2008. gadā - drīzāk tur (MP) telpa bija mazāka. ;)

Un - "Bet nu tas vēl tajos senos laikos, kad metāla grupas no Rietumeiropas un viņpus okeāna pie mums koncertēja dikti reti." - Bet vai tad tagad baigi bieži brauc? - Biezā slānī? Ar baigajām izvēles iespējām? Es uzskatu, ka pie tā attīstības līmeņa mēs esam vēl dziļākā aizkrāsnē nekā bijām tad.

vēl - kurrrat - "A kāpēc ar varu būtu jāiebaro tas, kas otram negaršo?" - nav jāiebaro. Runa ir par to, ka ir jāprot pieņemt to, ko tev dod, jo tad būs vēl un tad arī varēs izvēlēties - kas tev patīk, kas nē. Parasts ekonomikas pamatprincips - pieprasījums rada piedāvājumu. Mēs nedzīvojam tajā vietā, kur grupas cauri brauc ešaloniem. mūsu metāla skatuve pa šiem gadiem ir nolaista līdz kliņķim, tāpēc, ka skatāmies tikai uz pāris pašmāju grupām, kas kaut kādus panākumus ir guvušas, bet jaunas, potenciāli veiksmīgas grupas mums - labi ja sanāks uz visiem 10 pirkstiem saskaitāmas. Bet visu popsarņiku pasākumi ir pārpildīti - tas neliecina par mūsu pašu nolaidību? Jebšu domājam, ka ar aizbraukšanu uz Wacken (vai kur citur) esam pacēluši savu reitingu metālmūzikas apritē?
0
Mans gan domāja, ka uz Obituary bija vairāk. Vispār interesanti, kuri tad bija tie visapmeklētākie koncerti. Uz sitiena nāk prātā Kreator , Chimaira un tas SWH pasāciens ar Skyforger.
+4
" Runa ir par to, ka ir jāprot pieņemt to, ko tev dod, jo tad būs vēl un tad arī varēs izvēlēties - kas tev patīk, kas nē. Parasts ekonomikas pamatprincips - pieprasījums rada piedāvājumu. "

Tur jau Tu pats nonāc pretrunās ar sevi:) Tur jau tā lieta, ka Latvijā NAV pieprasījuma (lielā mērā) pēc VOIVOD, bet ir piemēram pieprasījums pēc vecās detuhas:D Turpmāk ieteikums tāda līmeņa grupām kā VOIVOD rūpīgāk papētīt attiecīgās valsts tirgus pieprasījumu, kuru savā ziņā ietekmē attiecīgās valsts metalheadu tradīcijas( jo itīpaši tas attiecās uz tādām mazām valstīm kā Latvija):) Un jā - kāpēc gan man būtu jāapmeklē n-to grupu koncertus, kuras man neinteresē, lai pēc tam, kaut kad es sagaidītu kaut ko labāku?!
Bet vēl viens mīnuss bija tāds, ka grupai nebija spēcīgu iesildītāju. Redz, Obituary gadījumā bija Grave un tauta momentā pavilkās!
0
Neskaitot festivālus, man liekas, ka "Kurbada" prezentācija varēja būt pēdējos gados apmeklētākais pasāciens. Tur pāri štukai izskatījās. No MP končiem - bez minētajiem vēl uz 2007. gada Cannibal Corpse atceros pilnu zāli, vēl kaut kas noteikti piemirsies. Salamandrā uz CC un Exodus/Hypocrisy/Keep of Kalessin arī bija pilns.
0
Nu gribētos teikt ka uz Sabaton arī bija šiem laikiem visnotaļ pilna zāle.
0
kurrrat - mums Latvija arī pēc vecās detuhas nav pieprasījuma - tas, ka tev ir pieprasījums pēc vecās detuhas, nav rādītājs - kaut vai paskatoties uz to pašu OBITUARY/GRAVE. Nu nebija vinš diži apmeklēts. tik mazā zālē kā MP, tas varbūt likās daudz, bet nebija! Sorry, Lietuvā, ko savādāki cilvēki dzīvo? Uz VOIVOD viņiem bija vismaz 200 cilvēku apmeklējums. TUR - LIETUVĀ arī notiek lielākie un veiksmīgākie festi Baltijā un uz turieni grupas brauc, jo tur ir publikas atsaucība. Kāpēc mums jābūt tiem sliktākajiem - atkal latviskais gleti smaidošā jūgalopa sindroms ierunājās?!
Bet te mums sēž "gēniji" - man patīk/man nepatīk - ceru sagaidīt kaut ko labāku - nebrauks tev tas labākais, ja nepratīsi paņemt to, kas tev tiek dots. un ja vēl tiešām tas VOIVOD būtu slikta grupa - arī es tad neietu un uzšķaudītu tam visam. Bet redzi - jau 30 gadus tā grupa spēlē un ir atzīti vetera'i savā žanrā - kas viņiem par daļu, ka tev kaut kas patīk/nepatīk - nebrauks vairs un arī citiem pateiks, ka nav jēgas! Kā tu domā - kā tad tās mūzikas scēnas valstīs attīstās - ar to, ka ir grupas, kuru koncerti tiek apmeklēti un ar to, ka tiek parādīts, ka publikai tur ir interese, nevis, ka tās nav. Nebrauks šie un nebrauks arī citi - varēsi savu naudiņu braukt un lietuviešiem/poļiem/vāc... atdot!
Kādās vēl pretrunās? Tu savā pašapmierinātībā laikam vēl aizvien jūties par pasaules nabu pasaules centra valstī, ne? Nu baigas mums te ir piedāvājums un baigi mums te visādas grupas brauc, ne? Apmēram reizi mēnesī kaut kas notiek un uz to pašu neesam spējīgi normāli savākties un aiziet. Kam te var būt kāda interese ko piedāvāt? Koncertu statistika - ENSLAVED - nedaudz vairāk par 100 cilvēkiem, Blaze Bayley Band - apmēram 50, VOIVOD - izsmiekls - apm. 35. Pārējos kaut kas vidējs starp šiem skaitļiem. Ok, ir bijuši izņēmumi - KREATOR, OVERKILL, VADER, CALIBAN ... vēl dažas, kur sanākušos skaits pārsniedz 200. Sorry, tas nav rādītājs.
+1
haha, un kopējā tēmas doma - man būtu jāiet uz visiem 'atzīto' grupu koncertiem, pat ja man tās besī. nē, paldies, man ir dzīve. (angliski tas teiciens skan labāk).
+4
Jāņem, ko dod? Ei dirst, varbūt?

Tas tāpat kā ar vēlēšanām? Iet balsot, par tiem, ko dod? Un tad justies, kā labu darbu izdarījušam?

Dirst?
0
Vēl - "ja neies, uz tiem, ko dod, ta nebrauks labāki"? Varbūt otrādi? Baros ar sūdiem un labākus nemaz neaicinās, sak, dārgi un te vietējiem jau tāpat pietiek ar sūdiem?

Nu redzēs, cik ieradīsies uz Amorphis >:)
+6
Vēl par tiem vecajiem krabjiem - slikti metās. Ko ta viņi te nebrauca deviņdesmitajos? Labi gāja citur? Tagad, kad nevienam viņi nekur nav vajadzīgi, tad var braukt uz tādām trešās pasaules valstīm vēl ar kādām cerībām. Eat my dikk.
0
"Bet tēze, ka jāiet uz visiem ārzemju koncertiem pēc kārtas, lai tik nabadziņi neapvainojas un nesāk mums mest līkumu, gan ir stulba. Netaisos apmeklēt man neinteresējošus koncertus tikai šāda muļķīga iemesla pēc."

Intar, nu tad nebrīnies, ka piepildās tas, ko te jau visu laiku saku: "PIE MUMS - VIENKĀRŠI - VAIRS NEBRAUKS. Mēs jau sen esam zaudējuši to labi apmeklēto koncertu valsts statusu, kur, atceros, vēl '96 gadā uz pasākumu "Fuck Off Marduk!" sanākušie nevis devās mājās MARDUK neatbraukšanas fakta pēc, bet visi sagāja koncertā, neskatoties uz to, ka tur spēlēja vairs tikai pašmāju grupas. Kur ir palikušas tās pilnās RVR koncertu zāles, kur atbraukušie bija tikai mazzināmas grupas TORTHARRY un vēl kāda no Čehijas/Slovākijas?! Pardon, bet pirmajā un vienīgajā DARK REIGN koncertā klubā "Mad Mix" publikas bija krietni vairāk, nekā tagad uz, atvaino, leģendāru pasaules klases grupu no Kanādas ar 30 gadu stāžu un popularitāti.
0
Tā jau ar gluži nav, te jau nav runa par Nazareth, Smokie un tamlīdzīgiem Ogres estrādes deldētājiem.
0
^ Tas Bogijam bija adresēts.
0
Tās publikas ir tik, cik ir. Apmeklētāki koncerti būs tikai tad, ja tie notiks retāk - vienkārša sakarība.
0
Voivod ir Voivod. Atbrauktu Bolt Thrower , būtu cita diršana un cits apmeklējuma skaits. Un kurš koncerts pēdējos gados tika organizēts special for LV ?! Tak grupas brauc tūrēs , pa ceļam iegriežas pie mums un vuaļā.
0
Ugga, es speciāli apjautājos daudzām grupām pirms savām intervijām un arī tāpat pēckoncertu sarunās - kāpēc nebrauca uz šejieni agrāk. Atbilde parasti ir viena - mēs nezinājam, ka te vispār kaut kas ir. To man atbildēja gan Holts no EXODUS, gan Ivar un Grutle no ENSLAVED un vēl daudzi. Tā kā, ja neesam spējīgi paši savu scēnu uzturēt, tad nevis tu mani, vai es tevi, vai Ansītis Grietiņu, bet mūs visus pasūtīs dirst! Un nav jau te tikai VOIVOD apmeklējuma vaina - vaina ir tajā, ka nekas jau netika darīts visus pēdējos, teiksim, 15 gadus, lai šo scēnu popularizētu. Tas, ka mums te ir pāris grupas, kas ir spējīgas arī aiz robežām pakoncertēt? Piedod, arī tas ir vājš rādītājs. Mums nevajag dažas, mums ir vajadzīga spēcīga scēna, bet viņas vairs nav.
+1
^ zināma korelācija noteikti ir, lai gan ja reizi pusgadā brauks Eaten by Black Sun, ABNORMAL PUSSYGRINDERS vai Beyond Sanity, tad diez vai vairāk par 20 sanāks, bet, ja reizi mēnesī ierastos Slayer, Carcass, Suffocation, Enslaved utt. utjprm, tad katru mēnesi arī tos 300-400 savāktu
0
"Apmeklētāki koncerti būs tikai tad, ja tie notiks retāk - vienkārša sakarība."

Vēl retāk kā tagad? Kur varbūt labi ja mēnesī reizi kaut kas vispār atbrauc? Sorry, publikai ir vajadzīgas izklaides un tā ies tur, kur tās ir. CAMOUFLAGE zāle, kā es pēc apskatiem skatos, ir bijusi pārpidīta.
+1
^Nu tātad publikai vairāk interesē Camouflage nevis metāls, tas tomēr ir gaumes jautājums.
+1
"mums ir vajadzīga spēcīga scēna, bet viņas vairs nav."

Kad tad ir bijusi?
0
Tur jau tā lieta, ka gaume ir kopjama un arī iespaidojama lieta. Bet, ja mums te nav nekādas citas informācijas par to, ka eksistē arī kaut kas cits, ja ir jāsamierinās ar to, ka kāds varbūt zinošs to izlasīs kaut kur internetā, vai nezinošs nejauši uzraksies attiecīgajai mājaslapai, tad - lietas ir bēdīgas. Jo visa tā popkultūra te ir kultivēta jau no 80-to gadu vidus un es to ilgu laiku nesapratu, kāpēc metālmūzikas vidē netiek darīts tas pats. Tas, ka te eksistē tāda metālistu vietne ir varbūt pašsaprotams tam, kas to zina un kas tajā ir iekšā. Bet pasaki to tam, kas to nezina. Tāpēc - ja pamatā šeit Latvijā visus šos gadus oficiāli (es nerunāju par metālistu iekšējo komunikāciju) ir kultivēta popkultūra, disko klubiņu kultūra un analogās, tad nav ko brīnīties, ka mums te tas koncertu apmeklējums kāds ir tāds ir. Grozi kā gribi - grimst tas mūsu kuģītis.
+3
Vot, nedevāt vārdāneminajam popularizēt un celt scēnu, tagad paši vainīgi! :)
0
Lasot šos komentārus, īstenībā gribas teikt — sava taisnība ir katram! Gan zvērinātiem metālistiem, kas uzskata par Latvijas Lepnumu savākties normālā skaitā uz koncertu, lai māksliniekiem prieks, gan arī tiem, kas džinkst — visu pēc kārtas nevar noklausīt un apskatīt: i maciņš nespēj, i galva nespēj visu ņemt pretī. Bet šāda diskusija ir ļoti, ļoti vajadzīga, lai saprastu, kas gaidāms turpmāk un ko darīt!
0
...Tas nu gan bija nekorekti salīdzināt VOIVOD ar CAMOUFLAGE :) Venom, nu cik tad vispār Latvijā ir metalheadu? Par kādu metal scēnu var iet runa? Rēķini, ka vairāk kā pumiljons jau vispār Latviju ir pametuši un atrodas kaut kur tālu prom:) Un pametuši Latviju ir nevis vecie krabji, bet gados jaunie, tie - kuri teorētiski varētu klausīties metālu...Par Lietuvu runājot - Lietuvā rēķini, ka arī iedzīvotāju skaits ir 2 x vairāk kā Latvijā!
0
Nu viens ir ko grupas muld, bet reāli kamēr menedžeri plānos, koncertu organizatori maksās, tikmēr spēlēs arī tukšai zālei. Ir ļoti maz tāda līmeņa grupas, kurām kā nosacījums min. apmeklējums ir 5000 un tie 5000 neierodas....izņēmums protams ir AA iekš KŽ, kuri vnk aizmirsa paprasīt cik tad festā būs apmeklētāju :D
0
Intar - nu 90-to vidū/otrajā pusē vēl varēja runāt par diezgan daudzsološu scēnu. Labi, es tad aplauzos ar saviem DARK REIGN, bet bija taču vēl daudz labu brigāžu - kaut vai sākuma stadijā. Kaut vai atceroties visus tos, kas jelkad Robinsonā uz skatuves ir kāpuši. Tagad - situācija ir tāda kāda ir - grupas ir un ir arī jaunas, bet to skaits praktiski kopš tiem laikiem nav mainījies. Kur jebkur citur tendence grupu skaitam pieaugt ir tikai pašsaprotama un pat ar neapbruņotu aci redzama. Tas nozīmē, ka vai nu mēs degradējamies, vai arī vēl kaut kas var būt labojams.
0
No izcili izdevušamies un apmeklētiem pasākumiem gribētos atzīmēt vēl SEPULTURA visus abus koncertus Rīgā (reti ir tā, kā publikai pilnībā norauj jumtu jau pie otrās dziesmas), TYPE O NEGATIVE — tauta daudz, skaņa izcila (lai arī publika nīka pusotru stundu pārbāztā MP, vismaz skatuves tuvumā, gaidot, kad tad kungiem labpatiks kāpt uz skatuves). SOULFLY ļooooti pavilka pilnajā Sapņu Fabrikā — domāju, šie brauks vēl pie mums!
0
Kirpuss, Latvijai būtu labi arī ja uz katru koncertu varētu savākties tie paši +/- 200 cilvēki. Tas tomēr jau būtu rādītājs. Man šķiet ka es sapratu, kas ir darāms. :) ;)
0
Jāsamierinās vien būs, ka mūsu publika ir palikusi izvēlīgāka, bet vecas vērtības tomēr ciena, tam par pierādījumu kaut vai Kretaor koncis. Organizatoriem mūsdienās diezgan nopietni jāapsver, ko vest un ko nevest, jo +/- undergroundā pazīstamas grupas tagad tiek apbalvotas ar 50 cilvju apmeklējumu. Vairs nepietiek vien ar to, ka man patīk grupa X, tādēļ taisīšu konci un cilvēki nāks. Ar šādu koncertu apmeklējumu labākajā gadījumā var apmaksāt tuvāko kaimiņbrāļu ceļu izdevumus. Tā kā koks ar diviem galiem. Tagad taisi vai nu va bank, vai nu labāk tad netaisi vispār :D
0

Pie apmeklētākiem koņčiem ir vērts pieminēt arī SODOM, kas gan notika Salamandrā...
+1
^ kas bija interesanti, tad Obituary koncertā satiku visādus aizvēsturisku krabjus, kuri, kā klusībā domāju, sen jau pārdevušies kaut vai tiem pašiem Camouflage. a nē izrādās kā aiz glīti sasukātas pričenes, augstiem amatiem un 2-3 bērniem slēpjas vecais labais metalheads, kurš būtu reāli gatavs iet uz katru tusu, kur būtu kāds no vecajiem 90gadu superkrabjiem kā jau minētie Obituary un Grave, piemēram

un Dethecarator minētie sepultura, solufly un type o negative arī (arī kurrata minētais sodoms) pieder pie šīs kastas, kas spēs sapulcēt maksātgribošos vecos metalheadus, kamēr kaut kādi "jaunie perspektīvie", kaut arī jau slaveni, diez vai spēs viņus izvilkt no rutīnas kaut vai tā iemesla dēļ, ka čaļiem nav laika sekot līdzi visām top novitātēm metāla lauciņā
0
Fakts arī tāds, ka nevar tomēr vienā maisā bāzt Sepultura, Soulfly, Kreator, Sodom utt. ar labām, bet salīdzinoši jaunām grupām, kuras ir populāras Skandināvijā, Polijā, UK vai nu kurā tur valstī. Ta ir anozer level.
0
ai, vispār, no citas puses par scēnas "stiprumiem" runājot, ierakstus arī tāpat visi velk tīklā, nevis pērk, piemēram. Un neviens jau arī nenomirs, ja tiešām nebūs šeit vairs neviena koncerta.
Nevari jau, Warpath, arī teikt, ka pats uz visiem smagajiem končiem ej.
Un piem. šī saita "popularizēšana" parasti noved pie tādu bobiju savairošanās šeit, man liekas.
0
Loģiski, ka grupu skaits pa lielam nemainās - iedzīvotāju skaits tak arī nepieaug. Ja grib celt klausītāju skaitu uz procentuāla popularitātes pieauguma, respektīvi, ka metālu klausās divi no simta, nevis viens no simta, tad ir jābāžas masās, respektīvi, meinstrīma medijos. Ar iešanu uz koncertiem vien metāls populārāks nepaliks.

Toties mums tagad ir vismaz viens metālists Saeimā - varbūt izbīdīs kādu likumprojektu par labu matainiem :D
0
Kirpuss - "Organizatoriem mūsdienās diezgan nopietni jāapsver, ko vest un ko nevest" - ne tikai tas, ka jāapsver. Ir vēl citas lietas, kas attiecas ne tikai uz organizatoriem. Arī pati publika palaisties nedrīkst. kā jau minēju - vājš apmeklējums bija ne tikai VOIVOD, bet daudzām pat visai slavenām vienībām. VOIVOD bija tikai tas, kas nu man bišķi asini uzsita. Jo - tagad uzreiz tad arī paceļas jautājums - ko tad jums vajag, ja tādi veči ir smādējami pat par nieka 7 Ls biļeti, kur uz ordināru koncertu biļete maksā vismaz 10, ja ne (parasti) vairāk.
0
Intar - kurš tad? Parādnieks - redzēju šamo OBITUARY koncertā.
0
Cilinskis - bija tak arī Voivod koncī.
0
kk:( , es, kā pats labi zini, krietnu laiku Rīgā vispār neapgrozījos un tāpat biju atslēgts no ārpasaules visai krietnu laiku. Nevaru es zināt visu, kam man nav pieejas informācijai.
0
Cilinskis... nefiksēju - droši vien pat nezinu kurš tas ir.
+1
Šis: lv.wikipedia.org/wiki/Att%C4%93ls:Fl... Megadeth kreklā bija. Koncertus apmeklē regulāri.
+1
kā vispār var uztvert iešanu uz koncertu kā pienākumu kaut kādu tur mistisku 'metāla popularizēšanas un bobijizēšanas' vārdā nevis kā paša izvēlētu izklaidi? (nerunāju par koncerta tehniskajiem darbiniekiem)
-3
Tas Cilinskis baigi atgādina čali, kas man uzvēma, ja nemaldos, Kreator koncertā uz kājas.
0
bļaaaaaaaaaaaaaa tas cilinskis nebreauca uz BA pagājšgad???? :D
0
Nefiksēju, MEGADEĶA krekla gan kaut ko atcros redzējis, bet kas tas par putnu - nezinu. ok, piefiksēju to ģīmi... ko sazin...
0
nerunāsim, protams, par ramšteiniem, metālikām, bet apmklētākais koncis manuprāt bija Paradise Lost 2004.decembrī ķīpenē, ja spriežam par nekomerciālo metālu (kas gan viss ir nosacīti)
0
Vienvārdsakot, tu vēlies Latvijā metālu posas vietā?
+2
atļaušos piebilst ka iespējamais nelaimes cēlonis uz slikto konču apmeklējumu ir mūsdienu sērga - internets. Nah man kaut kur iet ja var nokačāt visus iespējamos video, koncertus da ar jebkuru ansambeli ,un atlaisties dīvānā ar aliņu rokā. Infa par blicēm pilna pakaļa, bled jebkurā kioskā var nopirkt Metal Hammeru! Grupu ar saradies vairāk nekā netīrumu uz pasaules.
Puikas jūs vajazdētu aizteleportēt uz 80. g. beigām, da jūs bled par tām Voivod biļetēm kautos ibio mat!
+3
Es pēdējos 20 komentārus noskipoju, bet kāds, pizdumaķ, sakars vietējai scēnai ar koncertu apmeklējumu ? Tas, ka mums nebūtu SkyForger, Sanctimony un Neglected Fileds tak neko neizmainītu. Ja mums būtu Blind Guardian un Autopsy, tak tādēļ vien tauta uz koncertiem negāztos straumēm ...

Netaisos iet uz grupu tik tāpēc, ka tā vajadzētu - ka pirms 20g. šie bijuši populāri utt.. Vakenā VoiVod izēda dirsu, Bruiķikā bija ''s pivkom poķāņet''. Un koncertus plānojot neviens viņu viedokli neprasīs.
0
Bet dažos komentāros interesanta tēma panesās par to mūsdienu auditoriju, kas , kur iet izklaidēties. Cits uz smagajiem končiem , cits uz tucāriem un popsu. Nu es nez , iemācīt mīlēt/patikt smagajiem , nav gluži tas pats, kas iemācīt cik ir 2+2 vai F=m*g . Tas , manuprāt, ir kaut kas dziļāks, ko daudz čotkāk varētu kaut kādi psiholōgi vai citi -lōgi izskaidrot ar zinātniskiem argumentiem. Kaut gan ir zināmi daži cilvēki, kas no kādiem 10 gadiem klausījās visādus tucārus un popsu , un uzsākot mācības pēc 9.klases Rīgas amatniecības videnē , jau pēc gada bezmaz vai zināja visas , mums smagās mūzikas cienītājiem , pašsaprotamās grupeles. Var jau būt, ka tiešām metāls jāsāk bāzt visur , kur ir iespējams un tad varbūt arī metalhedu vairāk saradīsies.
0
Mjā, jautājums ir - vai tev baigi vajag, lai viņi vairāk "sarastos"?

Man tāpat nekad dzīvē nebūs laika noklausīties visus metālalbumus, kas man varbūt patiktu un kurus man būtu svētīgi noklausīties. Metāla trūkumu nudie neizjūtu, un pavisam noteikti ir pie kājas, cik vēl džeki domā līdzīgi Čomi, ar kuriem papļerkstēt par bleķi, arī pietiek, tādēļ kaut kā neredzu jēgu tādam apzinātam "metalizēšanas" kvestam. :)
+2
es vispār nesaprotu, no kurienes nāk tās idejas, ka vajag 'popularizēt metālmūziku', utt. nu kas par vājprātu? jūs gribat, lai par Electric Wizard vai Dying Fetus Cosmopolitanā raksta? kas jūs galīgi saspiedušies? ja mēs būtu kaut kāda politiska partija, tad būtu jādomā par jaunu sekotāju vervēšanu, bet nafig kādam vajadzētu vervēt cilvēkus metālmūzikai? mūsdienās ir ļoti daudz iespēju, lai cilvēki paši izkoptu savu gaumi un atrastu to, kas viņiem patīk, cita lieta - vai viņi to izmanto un vai vispār vēlas izmantot... bet ne jau nu metāla klausīšanās būtu kaut kas viennozīmīgi vajadzīgs un par labu atzīstams - vienkārši tāda uztveres īpatnība un viss. ja patīk, tad patīk, ja nē tad nē. nu kas man, ka viņi klausās Ladybird, ja es varu klausīties Ufomammut un par Ladybird faniem nedot ne sūda? laikam visspilgtāk šīs idejas vērā ņemamību, ka viens no aktīvākajiem 'metāla tautās nesējiem' jau izseni ir bijis mūsu mīļotais Trejastis jeb Bobijs XXX.
0
galvenais, ka cilvēks labs ...
0
Nu tāpēc arī ir tāds vidējais apmeklētības rādītājs...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas