5. novembrī Depo TROLLIS LIEC EGLI
+3
TROLL BENDS FIR (Sanktpēterburga – alus/ folks/ metāls)
www.myspace.com/trollbendsfiroffici...
www.trollge.ru/

Jau kopš 2002. gada pastāvoša grupa spēlē draisku ķeltu tradīcijās balstītu folk metālu. Iedomājieties tradicionālu metal grupu, kura papildināta ar vijoli un stabuli. Dziesmas par iedzeršanu un ar to saistītiem jautriem notikumiem. Dziesmas krievu, pa kādai arī islandiešu valodā. Patiks folka, metāla, alus un Tolkina faniem.

VIDEO -

www.youtube.com/watch?v=X33VINdfU5E...

Kas bija Juodaragī, tiem patika (izņemot mincīti, bet tāpēc, ka viņš rusofobs) -

www.youtube.com/watch?v=WxCx2roO6s4...

www.klubsdepo.lv/index-lat.php?p=8&i...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
vnvsk slāvu fintrolls, pirms tam sensenos laikos biju klausījies, bet muzikāli vīlies, taču dzīvajā savaldzināja. karoče, nevar neiet \m/
+3
Āāāāaaaa, draustmas :D
+1
vijolnieks nju taac kjuutijs! :*
0
25. oktobrī jau arī uzstāsies viena folk metal banda no Sanktpēterburgas - Woodscream.
2006. gadā radusies, bet jau pamanīta un labi novērtēta grupa. Kaut kas starp mūsu Skyforger un Iļģi. Līdzās tradicionālajiem roka instrumentiem tiek izmantota arī vijole un flauta.
www.klubsdepo.lv/index-lat.php?p=8&i...
0
paldies, nezināju
+2
pff, kāds tev vēl rusofobs, man vispār folkmetāls kā tāds nav nekas baigi tuvs, bet tajā es pat ar savām vārgajām ausīm īsti metālu nesaklausīju, kaut kāds dzērāju popfolkroks
-3
šas pagaidīšu 24 stundas un iebliezīšu tev mīnusiņu :@
0
tad jau pie reizes, ietinoties karogā un ar saukli, atbalsti arī savējos -
SVIESTS IV - mūsdienu tautas mūzikas koncerts

Piektdien, 2011.gada 21.oktobrī, plkst 19.00
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē, Rīgā, Kr. Barona ielā 1

Iznākot mūsdienu tautas mūzikas izlasei SVIESTS IV, „Lauska” rīko albuma atvēršanas koncertu ar piecām grupām, kuras piedalās šajā projektā, bet kuras ikdienā nav tik bieži izdevība dzirdēt un nekad vēl – vienkopus.
SVIESTS iznāk ik pārgadus un piedāvā pārskatu pār aktuālo mūsdienu latviešu tautas mūzikā. Nu jau ceturtais izlaidums ir „pilns līdz malām” – tajā ieskaņotas 22 grupas un projekti.

Piedalās:
Pērkonvīri un Laima Jansone – Grupas kodols ir pieredzējuši ritma meistari Mikus Čavarts, Tālis Gžibovskis un Artis Gulbis. Koncertā viņiem pievienosies arī lieliskā koklētāja Laima Jansone.
Tai tai – nesen radušos grupu vieno interese par somugru-līvu-latviešu skanisko mantojumu. Koncertā dzirdēsim Julgī un Dāvi Staltus, Leanni Barbo, Ernestu Medeni.
Vētras saites – Grupa spēlē ambientu instrumentālu mūziku, kuras galvenais akcents ir Latvītes Podiņas spēlētā elektriskā kokle saspēlē ar Ģirta Pavēņa ģitāru. Grupa ļauj atkāpties no ierastajiem priekšstatiem, kā jāskan etnogrāfiskam instrumentam, dodoties no etnogrāfiskā uz mūsdienīgo.
Trakula – grupas repertuārā ir gan viduslaiku, gan renesanses skaņdarbi, bet iedvesma tiek smelta arī no latviešu folkloras materiāla, piešķirot tam savdabīgu skanējumu.
Folkvakars un Austris Grasis – Grupa ar lieliskiem un tautas mūzikas cienītājiem labi pazīstamiem mūziķiem - Kristīne Kārkle-Puriņa, Edgars Kārkls, Gatis Valters un citi. Regulāri uzstājas folkklubā „ALA pagrabs”, bet šoreiz būs sagatavota īpaša koncertprogramma.

Pēc koncerta tikšanās un sadancošana folkklubā ALA Pagrabs, Vecrīgā, Smilšu 16


+2
Un kāpēc nekā par to, ka ieeja NAV bezmaksas?
0
vispār, kas tie par "pie reizes"? kas te notiek? vēl lielāks bardaks kā nefolka laikos! davai taču, taisiet atsevišķu tēmu katram pasākumam!
0
Trollis ir jautra banda.

Woodscream izklausās pēc Cruachan kopijas. Vokāliste visai mehāniski mauc.

Stulbi, ka Depo neuzskata par vajadzīgu paziņot koncerta sākuma laiku. Tas, ka to tāpat neievēros ir cita lieta.
0
Šī gada MJR apmeklētāji par troļļiem izteicās visai pozitīvi. Pats nogulēju, tā ka iespaidos dalīties nevarēšu...
0
^^
Tas varbūt tāpēc, lai cilvēks atnāktu ātrāk un vairāk naudu atstātu bārā?
Visticamāk, ka sākums 21.
0
tas jau skaidrs. Soundarcade pasākums tik 23 sākās ...
+1
tas, ka grupas no Latvijas pašas izdomā, cikos tad nu spēlēs, it kā būtu pa lielam skaidrs, bet šiem jau droši vien ir kaut kādas idejas par to, cikos tas varētu būt. tas man arī ir vienmēr licies jocīgi - visticamāk jau koncerts sāksies ne ātrāk kā ap vienpadsmitiem, bet, ja tev nav grupā pazīstami cilvēki, kas pasaka, cikos sāksies, un tiešām grupu gribi redzēt, tad nu gan labāk nākt jau uz astoņiem.
0
Tas Woodscream ir šodien, nevis 25. oktobrī, Dandala
0
laikam ātrāk par 22 vilkties nav vērts
0
tāpat kādu stundu sanāca nomīcīties, jo sākās 23:10, turklāt apakšā nebija vēl vaļā. Tautas bija daudz un atlaida aktīvi. TBF bija pārsteidzoši labi, atraktīvi un profesionāli - ar divām pauzītēm gandrīz līdz 2:00 nokapāja. Vokālists labs džeks un frontmens - ar pareizu attieksmi pret klausītāju.
0
Kas ir pareiza attieksme pret klausītāju? :-)
+3
pretēja Hetfīldam / Laihio, kuri māk tik spļaut un fakoties.
+2
Baigi paradoksāli, cilvēku bija apmēram desmiteiz vairāk kā uz Woodscream (gandrīz tikai krievi, tā likās, pie tam tādi, kas, šķiet, ZINA VISAS VIŅU DZIESMAS, ibio), bet pazīstamo vienalga - uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi (for real, 4 gab.)

Troļļi zupā, protams, uz Juodaraga priežu skatuves bija vairāk gaisa un vietas, kur stabulniecei izlēkāties, Depo pavisam cita atmosfēra, iespējams, adekvātāka - kā siltā, piepirstā troļļa alā (protams, izplūdes gāzes apiņu izcelsmes). Es nesaprotu, kā agrāk Depo drīkstēja pīpēt (eh, vecie Šturmi), tur taču ritīgs CO2 overkills tagad, ja sanāk tik daudz trakopātu, visi dzer, svīst, elpo, lēkā, grūstās, labi, ka neatnācu lāčādās (kuru man nav).

Bet grupas atdeve - pa pirmo. Viss patika. Galvenais, ka tās aluspauzes, visām bandām tādas būtu jātaisa!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
atmoda
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas