26.nov.-NovembraLiktenis2011-Life’sEdge(LT),Tesa u.c.
+3
Novembra Liktenis 2011

Oktobra-Novembra mēneši baltu un indoeiropiešu tradīcijā ir veļu laiks, proti, laiks, kad atceras mirušos, tas ir laiks introspekcijai, citiem vārdiem – reize, kad jālūkojas vairāk sevī, nevis tajā, kas visapkārt. Galerija „Slazds” Jums piedāvā šādu iespēju. Jau trešo reizi, galerija "Slazds" aicina uz tumšās mākslas izpausmēm – piedalīties / paskatīties / paklausīties.

PIEDALĪTIES: tumšās grafikas / glezniecības / foto mākslinieki aicināti iesniegt darbus līdz 15.novembrim, darbu fotogrāfijas nosūtot uz e-kasti: slazds@slazds.lv vai kontaktēt personīgi - galerija "Slazds" (Aldaru iela 12/14 (tieši pie Zviedru vārtiem) 12:00 - 20:00.

PASKATĪTIES: izstādes atklāšana ar oficiālo un neoficiālo daļu sestdien – 26. novembrī.
Galerijā "Slazds" – neoficiālā daļa māksliniekiem ar pašbrūvētās degdziras degustāciju.

PAKLAUSĪTIES: oficiālā daļa Nabaklab (Z. A. Meierovica bulvāris 12). Koncepcija - tumšā mūzika, no gotiski melnas un elegantas līdz kosmiski ēteriskiem ceļojumiem ar meteorītu lietu.
Life’s Edge (LT)
Tesa
NigtTales
Cat from Japan
Dj Sinisters Dj Dr.Scaarons

“Tumšā māksla” ir 20.gs. produkts. Dažkārt to dēvē par “gotisko”, “metafizisko”, vai “nemiera mākslu”; tā ir ļoti tehniska no formālā, bet intraverta – no garīgā, vai intelektuālā viedokļa lūkojoties. Vai tā ir subkultūra, citiem vārdiem – mazākuma, garīgo meklētāju, vai vienkārši – šizofrēniķu pašizpausme? Nē – modernās skaidrojošās vārdnīcas teiks, ka “Tumšā māksla” (Dark art) ir meinstrīms, jeb galvenais virziens visās vizuālās mākslās. Tas nozīmē, ka „Tumšās mākslas” elementus atrodam kino, reklāmā, kolāžās un dizainā.

“Tumšās mākslas” laboratoriju novembra beigās atver galerija “Slazds” ar šajā žanrā strādājošo mākslinieku izstādi. Latvijas mākslas galerijās šis virziens ir pārstāvēts ar atsevišķiem darbiem un izstādes mērķis ir tumšo mākslu visās tās izpausmes formās apvienot vienā izstādē.

Life’s Edge ir lietuviešu down-tempo / gothic metal grupa, kuras aizsākums datējams ar 2008 gadu. Tagad tā izaugusi līdz sešu cilvēku sastāvam. Grupas skaņa ir melni plašas amplitūdas ģitāru rifi kombinācijā ar maigākām taustiņu melodijām. Intriģējoša apvienība ar nopietnu attieksmi pret mūziku pasaules līmeņa izpildījumā.
www.last.fm/music/Life%27s+Edge... / www.myspace.com/lifesedgeofficial...

Tesa ir Latvijas dzīvā atmospheric sludge / post-metal leģenda, kas sevi izcili parādījusi arī plašajā pasaulē. Jaunākais albums ir jau tepat pie vārtiem. Trīs vīri rada tik masīvu skaņu, ka nogāž klausītāju kā meteorītu lietus.
www.myspace.com/tesaband / www.last.fm/music/Tesa...

NigtTales ir Jelgavas elegants symphonic metal / gothic rock ar operas vokālu. Samērā neilgajā pastāvēšanas vēsturē no 2009. gada pamanījusies iekarot klausītāju uzmanību un izpelnīties Latvijas Metal mūzikas Gada balvu 2010 par labāko vokālu.
www.draugiem.lv/nighttales...

Cat from Japan ir ģitārburvis, kas savu unikālo skanējumu rada izmantojot ģitāru un cilpu procesoru. Katru reizi unikāls materiāls, kas aizved klausītāju kosmiski ēteriskos ceļojumos.
www.draugiem.lv/draugiemlvmusicmusi...

Ieeja neoficiālajā daļā galerijā „Slazds”: ar ielūgumiem
Ieeja oficiālajā daļā Nabaklab: 3 Ls, ielūgumu īpašniekiem – bezmaksas.
Izstādes apskate galerijā „Slazds”: bezmaksas

Sekojiet informācijai:
www.makslasgalerija.lv / p3licanwebzine.blogspot.com
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
-3
+1
Life's Edge - Left In Despair:
www.youtube.com/watch?v=dG-DKKg6na0...
0
Life's Edge Devilstone festivaalaa:
www.youtube.com/watch?v=Dqt_mX7rOIo...
0
tingeling.
rīt, NBAklab:

20:00 sirsnīga uzruna (iesildīšanās ar pašbrūvēto alkoholu 18:00 galerijā "SLAZDS")
20:15 NightTales
21:00 Life's Edge
22:00 Cat From Japan
23:00 TESA

+Iluzionisti Dace un Enriko Pecolli specializācija ir oriģinālas izrādes ar ziepju burbuļiem, komiskā iluzionisma un tērpu transformācijas izrādes, mikromaģija un plaša spektra specefekti. Tumšo mākslu maģiskā un metafiziskā izpausme ilūziju spēlēs.
www.pecolli.lv/

+ "Mūžamežs" - black metal cienītājs ar vijoli
muzamess.blogspot.com/

+ Dj Sinisters - gāzīs vampīrus un gotus no visiem stobriem

Desas gabaliņš, solās koncertā mazliet ieskandināt arī oratoriju no jaunā albuma.
www.youtube.com/watch?v=ju8Wmi7Hqjg...
0
Uz Klabanabiņu arī kāda ieejas maksiņa? Gribētos mazliet paTESīt.
0
Vispār nedaudz augstāk ir rakstīts, bet nu labi, atkārtošu: ieeja Nabaklab 3 Ls.
0
Pasākuma programma:
18:00 galerijā „Slazds” – neformālā izstādes atklāšana ar pašdarinātas degdziras baudīšanu māksliniekiem un īpašiem viesiem.
20:00 Nabaklab – izstādes digitālā izplidījuma atklāšana:
Lielā zāle:
20:00 – neformāla uzruna
20:15 – iluzionistu Pecolli izrāde
21:00 – koncerts, grupu secība:
Mūžamežs
NigtTales
Life’s Edge
Cat From Japan
Tesa
Mazā zāle: Dj Sinisters gāzīs vampīrus un gotus no visiem stobriem.
+1
Pazīnojums no "Mūžamežs"

"Zantes mūzikas populistiskais monoprojekts MŪŽAMEŽS jau 26. novembra vakarā festivāla “Novembra Liktenis 2011” (notiek “Nabaklab” klubā) ietvaros aizsāk jaunu tradīciju – veikt dažādus pirmataskaņojumus skaņdarbiem saistībā ar Latvijā aktuālām lietām.

“Krājbanka 665” - ir skaņdarbs, kas radies spontānos un vētrainos mūžameža viļņojumos Zantes apkaimē, šajā reizē iebērē kādu aizsaulē gājušo un vēl nesen tik prominento krāj-iestādi. Spontānie skaņdarba vārdi ir “viens, divi, trīs... 75... 220 ... 665 un vēl drusciņ”, kurus būs iespējams dzirdēt arī klātienē".

muzamess.blogspot.com/
0
Atvainojos, paziņojums (sasodītā disleksija!)
+2
Krājbanka 665 - heheheee
0
Tāks, laiks doties uz Nabu!
+4
Hū, viss bij štokos!

Pasākumu atklāja slavenā Pecoli burvju mākslinieku uzstāšanās, kas bija īsa, toties ar melno humoru pārpilna: ar giljotīnu sacirta burkānus, bet ne galvu, ar nazi sagrieza roku līdz kaulam — bet uzreiz ar Jack Daniels izārstēja, kādam no publikas izķencētam tipiņam uzmauca galvā dzelzs miskasti un iekšpusi aizdedzināja (džekiņam, protams, nekas) — vobšem, iznāciens negaidīts, tematiski pareizs un jautrs.

Apmēram to pašu varēja teikt par MŪŽAMEŽA uznācienu: vijole kļuvusi mazāk griezīga, parādījušies melodijas elementi. Sevišķi to varēja teikt par jauno gabalu «Krājbanka 665», kurš skanēja kā tematisks atvasinātais vērtspapīrs no lauku kapličas bēru ceremonijas vijoļmūzikas ar kādas velnišķīgas valsts parādzīmju izsoles vārdisku attēlojumu pa virsu: sākās solīšana ar «viens un divi», kamēr pamazām nonāca līdz «425… 600… 664…» un tad jau arī līdz 665!

NIGHTTALES priecēja gan aci, gan ausi: ne tikai perfekts vokāls, bet arī taustiņniece spēlēja interesanti un aizrautīgi. Proti, taustiņnieki smagajā mūzikā bieži to vien dara kā paņem kādu akordiņu, tur to un pamatā nodarbojas ar pačkas kratīšanu. Bet te taustiņniece pamanījās izspēlēties brīžiem pat jūtami progresīvi, un arī bundzinieks brīžiem atļāvās uzgrabināt negaidītus ritmus pa saviem katliem. Bonusā — Madonnas «Frozen» kavers, kurš no sava oriģināla atšķīrās tikpat negaidīti un patīkami, cik Ukrainas ogļraču folkloras kopas SUBITO kaverversija RAMMSTEIN gabalam «Du Hast» atšķiras no attiecīgi sava oriģināla.
+4
Leišu viesi LIFE'S EDGE spēlē diezgan interesantu, ne pārāk iepriekšparedzamu postmetālīti. Spējīgi ģitāristi, profesionāls vokāls — skanēja smagāk par ISIS, bet drusku vieglāk par TESU. Lielākā grupas dalībnieku daļa — galīgi jaunieši zem 20, un šis viņiem bija pirmais koncis ārpus Lietuvas. Atrādījās godam! Par spīti dažādu post-novirzienu popularitātei pie mums, tieši tā kā LIFE'S EDGE neviena mūsējā komanda nespēlē, tāpēc cerams, ka leišu jaunieši pie mums parādīsies vēl.

Un tad jau uz skatuves uzkūņojās CAT FROM JAPAN — jaunietis, kas par savu grupu var teikt: «Mēs pavisam bijām četri… es un trīs čemodāni ar pedāļiem!» Cilpiņa aiz cilpiņas… un rau, jau skaņdarbs uztamborēts! Kaķis nospēlēja vairāk nekā stundu, tautu priecēdams ar mierīgi ambientu postroku. Uz beigām pat kaut ko ieņaudēja mikrofonā.

TESA nebija sen dzirdēta, tāpēc atkal radās vecais jautājums: «Nu kā trijatā var pamanīties sataisīt tādu troksni!?» Gabali — pārsvarā no pēdējiem diviem ierakstiem («nekad» un «heartbeatsfromthesky»), bet šķiet, ka beigās nospēlējās arī kas jauns. Diez, kā šiem veicas ar jaunā albuma ierakstu? Pēdējās ziņas bija, ka esot gandrīz gatavs…
0
^vecīt, ja Life's Edge ir postmetāls... karoče, dzert vajag mazāk, un postmetālu klausīties arī nevajadzētu par daudz, ja reiz pat gotiskā čerņa sāk pēc tā izklausīties :D
+3
Blā, Life's Edge bija labākā skaņa, kādu esmu dzirdējis neelektroniskam projektam Nabaklabā. Kā teica viņu skaņotājs - prot spēlēt, tāpēc arī labi skan. Baigi labie bija. Sintezatoriste varēja būt glītāka, bet puiši gan visi tādi jauni, stalti, mataini, un viens smukāks par otru <3

Cat from Japan arī baigi interesantais, bet besīja tas, ka kaut kāds lohs skatuves priekšā pastāvīgi bojāja gaisu. Dodu 80%, ka tas bija Sametis, jo viņš ir no laukiem un smaka parādījās tiešā korelācijā ar viņa dislokācijas pietuvošanas manējai, savukārt otru iespējamo vaininieku - Dethecratoru es turēt aizdomās ne gribu, ne uzskatu par vajadzīgu. Jā, tas lohs, kas kliedza, lai tas pirdējs iet laukā, biju es
0
Atvainojos Raitim, ja tas nebija viņš. Es tomēr biju iejuties novembra nolemtībā, vizualizēju trūdošas lapas, mazu zvēriņu kadaverīšus un mūžīgu miegu un minetu, un tā tikai vēl pietrūka, lai kaut kāds bļe faking egofrīks bojātu visu EKO ar savu nesaturēšanu
-5
Vēl kas - tam pizģukam brillēs, kurš kopā ar beibi stāvēja tieši pretī skatuvei, un pēc mana protesta sāka demonstrēt izcili bīstamu humora izpratni, vajadzētu nākamreiz sākt ar jautājumu pašam sev - vai es protu kauties? Labi, ka Sinisteram bija dzimene un man bija jāiet ar viņu pīpēt tad
0
Life's Edge nudien nebija postmetāls, bet labi kūpināta dūmudesa. Uz Tesa nepaliku
+5
Nesanāca iečekot atklāšanas uzrunu ķitē. Uz to vien gāju 60%

Kaķis labi izlīda laukā no situācijas, kad samplu banka nočakarējās vai kas tml. Labi, ka nepadevās, jo vienu brīdi ļaudis bija diezgan izklīduši

Pēc gāzes kliedziena sāku ošņāt gaisu, bet neko nejutu. Varianti divi - vai nu gāzenieks bija tieši blakus pie sienas vai tajā zonā, vai arīm, ja savas gāzes nesmird, tad man ir problēma ar fartcontrol

Nightales vokāls likās tā neko (vokāliski vokālā ziņā vokāli normāls). Pārējais... nu nez. Soliņam varēja bik delay piekabināt, savādāk baigi sausi skan.

Tesa nospārdīja. Nav komentu tur īpašu.
Skaņa nabaklabam gan ir nu jā...

Sinisters baigi skaļi blieza, ka nevarēja normāli parunāt, un zālēm skaņas pārklājās, it īpaši kad kaķis spēlēja. Not cool

Pasākums normāls. Forši.
nefolk - tas biju es. Domāju, ka pārmet priekšā stāvošajiem gāzēšanu, kuras nemaz nebija tur kā stulbu joku.
0
Es ar nejutu, ka kāds būtu baigi pirdis, tāpēc jāsaka — diez vai tas bija uzskatāms par pasākuma centrālo elementu. Varbūt kāds aizkavējies triks no burvju mākslinieku priekšnesuma bija pēkšņi pasprucis vaļā pāris stundas vēlāk? :D
0
Bija, bija, pie tam ne jau tā, ka vienreiz, ja es būtu vienīgais, vēl varētu norakstīt uz neizgulēšanās gļukiem, bet sinisters arī apstiprināja, ka toč smirdot, lai nu kā, tas nebūt nav galvenais, vnk bojāja japānisko atmosfēru, un salikās cūcīgi. Ā, nu un šitā jokot ar cilvēku, kurš pirms tam neadekvāti aiz dusmām kliedzis nudien nav prātīgi
0
Negribēju aizvainot nevienu, bet nu jā. Sorr
0
A smirdēja brīžiem vai visu laiku? Vecrīgas pagrabiņos jau reizēm mēdz parādīties kanalizācijas smaciņa.
0
Smirdēja Sametis. Vnk, tad kad viņš soļoja garām, tā bija deguns jātur ciet. Sametemies ziepēm un šampūnam? :D
+2
Nu ja, reāli situācija bija tāda - sāk spēlēt CFJ, es aizeju kreisajā pusē un pietupjos pie sienas starp skaņotāja pulti un skatuvi, ap mani 2 metru rādiusā ir tikai 2 (ja nemaldos) meitenes (kuras tās, protams, nebija) un Dethecrātors (ja nemaldos, tas biji tu, pie pašas tumbas - iespējams, dzirdēji, ka pirmajā reizē es vnk skaļi nobļāvos BĻA un izgāju no zāles), nu un Sametis vēl tur staigā apkārt un biudē visu ar savu ziepinieku. Un smird. Ā, pēc tam vēl ārā pīpēju, Sametis pagāja garām un atkal kaut kas tāds - tikai nebiju drošs, vai mani psihe nemāna (iepr. naktī biju gulējis 1h, pie tam sapīpējies), nu un re, E. jau to arī apstiprina. Atvainojos koncerta organizatoriem, ka pārvēršu viņu cēlo ieceri, atvainojos, pirdiena raganu medībās, uztveriet to kā svētdienas trollingu, visiem bučas (izņemot E. un Sameti), atā
+5
Kur skatās Fartcontrol? o_O
+2
1.Izdalītās gāzes paraugu operatīvi sagūstīt celofāna maisā kā pierādījumu
2.Noslēgt visas izejas
3.Pa vienam iebarojot pupiņas ņemt uz ožu katra gāzi, līdz vainīgais ir uzosts!
0
Apmeklētājiem noņemt uztriepi varētu nebūt pēc Eirōpas standartiem, taču efektīvāk.
0
Varbūt vienkārši kāds bija ar kerziem iekāpis sūdā , tad nu tas razbojņiks traucēja visiem baudīt gaisīgo atmosfēru. :D
+2
Pilnīgi izslēgts :)
+6
Man laikam paveicās, no smakām veiksmīgi izbēgu...

Nabiņā iepeldēju tajā brīdī, kad Sameša kungs izklaidēja publiku ar vijoli. Pēdējos 665 akordus veiksmīgi pārlaidu sieviešu labierīcībās nepieklājīgi ilgi knibinoties ap savu rāvējslēdzēju.
Tad pienāca laiks Nighttales, ko gan atpazinu tikai pēc vokālistes parādīšanās, jo sastāvā nomainījušies kadri. Labi, ka no iepriekšējā basista tikuši vaļā, bet kāpēc ģitārista vietā tagad ir čalis, kas izskatās kā Džokers no Betmena?
Leišu Lifes edge patīkami pārsteidza, tā teikt - prieks ausīm un acīm. Kā jau Nefolka k-gs minēja, puikas viens par otru smukāki. ^^ Kārtīgi apgrāpstīju ar actiņām, jo ar rociņām vairs nedrīkst :p Neliela piebilde - interesanti, ka šāda stila grupā izcelts soloģitārists, kas izskatās un spēlē klasiskā heavy metal manierē, bet viņš ļoti labi iekļāvās, "skills" spīdēja un laistījās.
Tad sanāca aizrunāties un zālē ieiet solo projekta laikā, izrādījās, ka tas ir cilvēks - grupa Cat from Japan. Jāsaka godīgi, ka līdz šim nebija nācies dzīvajā redzēt šādu ar reverbiem satamborētu noskaņu mūziku. Vakara noskaņai perfekti, jo šis arī bija pēdējais, ko noklausīju, tad devos mājās.

Gaidīju, ka Sinisters gāzīs gotus un vampīrus no visiem stobriem, bet tajos brīžos, kad man gadījās būt tuvumā deju placim, skanēja vien uz dejām nerosinošs hevītis.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas