19. maijā MP Dirge (FR) | Pedigree (EE) | Talbot (EE)
0

Maydays in the East 2012: Dirge (FR) | Pedigree (EE) | Talbot (EE)

Rīgā, 19.05.2012 @ Melnā Piektdiena

Maydays in the East 2012 tūres ietvaros Rīgā 19.05.2012 mūzikas klubā "Melnā Piektdiena" (Brīvības ielā 193c) uzstāsies franču post-metal / atmospheric sludge meistari Dirge kopā ar igauņu industrial – metal pārstāvjiem Pedigree. Par īpaši smagu, psihodēlisku un dūmīgu atmosfēru pasākumā parūpēsies mūsu kaimiņi no ziemeļiem, stoner / doom metal duets Talbot no Igaunijas.

---

Dirge pirmsākumi meklējami 1994. gadā Parīzē. Uzsākot radošo darbību, dalībnieki dod priekšroku industrial – metal stila mūzikai. Laika gaitā, kolektīvā iekļaujoties jauniem cilvēkiem, radītā mūzika pamazām attālinās no sākotnējā stila. 1998. gadā tiek izdots pirmais pilnais albums Down, Last Level.
Gadu vēlāk kolektīvam pievienojas vēl divi jauni cilvēki; kopējā darba rezultāts – albums Blight and Vision Below a Faded Sun - tiek izdots 2000. gadā. Albums skan daudz smagāk, ģitāras kļūst par tā gravitācijas centriem.

2001. gadā kolektīvs piedzīvo dalībnieku sastāva maiņu. Iekļaujoties jauniem dalībniekiem, kopīga darba rezultātā trīs gadus vēlāk, 2004. gadā, tiek izdots trešais pilnais grupas albums And Shall The Sky Descend, kas ataino grupas muzikālo evolūciju no industriālā metāla uz vairāk atmosfērisku un progresīvu metālmūzikas paveidu, savā ziņā saistītu ar tādiem post-metal / atmospheric sludge stila grandiem kā Neurosis, Isis un Cult of Luna. Šis albums aptver klausītāju ar nesteidzīgu, tumšu un hipnotizējošu mūziku. Ir skaidrs, ka grupa ir atradusi savu skanējumu un savu attīstības ceļu, atšķirīgu no citiem zīmīgiem šī stila pārstāvjiem.

2007. gads paver jaunu lappusi grupas pastāvēšanas vēsturē. Dubultais albums Wings of Lead Over the Dormant Seas, kura tapšanā bija iesaistīts arī pazīstamo franču industrial-rock pārstāvju Kill the Thrill vokālists Nikolass (tā vokāls ir dzirdams divos albumā iekļautos skaņdarbos), gūst daudz pozitīvu atsauksmju grupas cienītāju un kritiķu vidū. Tikai no sešām kompozīcijām sastāvošs, šis albums spēj pārsteigt klausīju ar tā harmonisko dažādību. No lēna, dažkārt pat asinis stindzinoša doom-a līdz pat trauslām ambient partijām, šis masīvais, tomēr arī ļoti delikāti smalkais albums nepamet klausītāju līdz pat pašām tā beigām, liekot vēlāk atgriezties pie tā atkal un atkal, nenožēlojot ne mirkli no ar to pavadītā laika.

2011. gadā Dirge izdod savu piekto pilno albumu – Elysian Magnetic Fields, kas ir viens no gada gaidītākajiem albumiem šī stila cienītāju un piekritēju vidū. Lai arī tas ir citādāks, atšķirīgs no ASTSD un WoLODS, tā skanējums ir ļoti masīvs, atmosfēriski piesātināts, bet pats galvenais - kolektīva agrākos albumus nekopējošs un tajā pašā laikā ļoti labi atpazīstams. Jau ar pirmajām albumu atklājošā skaņdarba Morphée Rouge sekundēm ir skaidrs, kas to izpilda; šo skanējumu nav iespējams aizmirst vai sajaukt ar ko citu.

Savā pastāvēšanas laikā Dirge ir uzstājušies kopā ar tādām grupām kā Unsane, Earth, Cult Of Luna, Nasum, Kill The Thrill, Baroness un Knut.

2012. gadā kolektīvs dodas Maydays in the East 2012 tūrē kopā ar igauņu industrial – metal atzītiem pārstāvjiem Pedigree, kuras ietvaros tiks apciemotas tādas valstis kā Polija, Lietuva, Krievija (kur abi kolektīvi uzstāsies uz vienas skatuves kopā ar vienu no Eiropas “tumšākajām” grupām – Amenra),
Vācija, arī Latvija – lai dāvātu šīs mūzikas cienītājiem un piekritējiem iespēju baudīt šo mūziku klātienē.

Ieejas biļetes būs pieejamas kluba kasē pasākuma norises dienā, cena - 5 LVL.

Informatīvais atbalsts:
Randoms.lv
Radio “Naba” un raidījums “Cits smagais”

Resursi internetā:
www.dirge.fr/
www.facebook.com/pages/Dirge/3104582...
www.myspace.com/pedigree1
www.myspace.com/talbotmusic...
www.melnapiektdiena.lv
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Vajag šiem pateikt, lai neuzliek anormālās cenas uz merchu. Daudzas grupas nepaskatās, cik ir lata vērtība. Ja produktam cena ir 15 EUR, tad uzliek tos pašus 15 latus un sadārdzina visu…
0
^ Tieši tā, šitas galīgi neiet krastā. It kā varbūt , latiņš šur, latiņš tur, bet nu tomēr, kopā sakrājās un reāli sanāk, ka dažreiz nepietiek visam kārotajam.
+2
^ visam kārotajam nepietiks nekad :D
0
Nekad nesaki nekad ! :D
+2
Jau izdarīts. Merchs nebūs pārāk dārgs. Visu disku noformējumi nav identiski (piemēram, WOLODS ir dubultais albums, būs arī digipack un LP), tāpēc arī dažādas cenas.

* DOWN LAST LEVEL - 4 LVL
* BLIGHT AND VISION... - 4.50 LVL
* AND SHALL THE SKY DESCEND - 6 LVL
* WOLODS (double CD set) - 7 LVL (classic) / 8.50 LVL (digipack)
* ELYSIAN MAGNETIC FIELDS - 7 LVL (digipack) / 12 LVL (2LP)
* Tshirt : 8 LVL
+1
Ļoti labas cenas! Būsim zināt, kāds cipars jāņem līdzi.
+1
Krekls pa 8ls ir diezgan labs rādītājs.
Kāds dzīvajā Dirge ir redzējis?
0
Oho, ELYSIAN MAGNETIC FIELDS pa 7ls... A kas tad tajā digipackā tāds īpašs? Vienkārši, paskatījos MA, nav nekas pie notes pierakstīts, tik vien tas, ka 6. songs ir uz platēm tikai.
0
Esmu redzējis viņus 2011. gadā Polijā. Patika.
+1
pēc koncerta, kā reiz, ar labu noskaņojumu, stāties jau mazākās rindās uz muzejiem.
0
Esmu ievērojis, ka no kaimiņu valstīm tieši igauņu grupas visbiežāk apmeklē Latviju nekā braļukas...A ko tā?
0
Līdz cikiem vispār domājams šis pasāciens ?
0
^ Droši vien vietējiem koncertu rīkotājiem ir labāki kontakti ar ugauņiem.
+1
Esmu dāvājis klubiem dažādas palabas leišu grupas aicināt uz koncertiem, kur dažas spēlēs arī tikai par degvielas naudu, bet reakcija nav. :(
0
pacietību, pacietību..
0
Jau biju stingri nolēmis, ka jāķer ciet būs Elīzijas magnētiskie lauki, līdz uzdūros šim gabalam. Nu vienkārši om nom nom.

www.youtube.com/watch?v=c7vEyrA62P0...
+1
Nu nav jau tā, ka no Lietuvas braļukas galīgi pie mums netiek. :-)
26.maija, piemēram, iekš MP spēlēs "Pekla" no Lietuvas.
Martā iekš Sakņu Fabrikas kopā ar Skyforgeriem arī spēlēja kaut kādi nacionālpatrioti no Lietuvas, tikai neatceros viņu nosaukumu.
0
^ Diktatūra tā bij. Nu vēl jau bija un atkal būs arī Life's Edge.
0
^ja brauc giktatura un life's edge, tad jau labāk vispābā nē. pedējos gados tikai pjergale bija izturami
0
Es gan pilnīgi piekrītu, ka uz Paean, Metsatoll, Talbot un Thou Shell of Death fona šitie visi Life's Edžiņi izskatās tādi, kurus vieglāk aizmirst…
0
atkārtosimies - mazliet pacietības, gan lt, gan ee cienītājiem.
no otras puses - ko tiem lt te darīt, ja kāda daļa viņus tāpat būs paskatījusi vienā vai otrā festā.
+1
mSPW, paklausies WOLODS riktīgi labi, viņi spēlēs vienu gabalu no šī albuma Rīgā (un vispār, koncis Rīgā būs garāks par viņu standarta setu).

Biju vakar Viļņā, Dirge un Pedigree koncertā. Igauņi sāka spēlēt desmitos, nomauca standarta 50 min. Atsevišķas lietas patika.
Dirge ieradās klubā tikai ap vieniem (nenormāla aizkavēšanās, gadījās ķibeles ceļā). Izkrāvuši somas no busa, devās uzreiz uz skatuvi. Sāka spēlēt pusdivos, nospēlēja piecas dziesmas no EMF, pabeidza ar Cocoon. Jaudīgi.

Ar grupu kopā brauc Axels Kriloffs, cilvēks, kurš veido Dirge albuma vākus jau kopš 2000. gada. Interesants vecis, ir par ko parunāt. Un vells, bet WOLODS digipack ir afigenna smuks noformējums - uz tā ir pilnais saules zīmējums, tikai daļu no kura var redzēt augstāk esošajā video.

Tuvāko dienu laikā uzcepsim video prezentāciju (atskaiti) par braucienu ar kādu lustīgāku skaņdarbiņu aizkadrā. Izvietošu arī šeit.

Ja ar skaņu būs viss OK, šis Rīgas koncerts varētu būt tiešām kaut kas vienreizējs.
0
Pedigree savos iesākumos bija ļoti kruta grupa, bet vairs, vismaz priekš manis, nepavelk. Toties Talbot ir nemainīgi laba banda, ja kāds te vēl nav viņus redzējis, par spīti viņu LV apciemošanas biežumam, tiešām iesaku. Dirge labs, cerams, saņemšos aiziet arī uz konci, haha
0
Ja būtu ar ko tikt atpakaļ uz savu mazpilsētu, obligāti brauktu.

Tā jau varētu noballēt pa muzeju nakti jauki, bet svētdien no rīta darbs. Neko, jācer, ka izdosies sadabūt transportu :)
0
Uz kurieni jātiek atpakaļ? :)
+3
Šis IR jāredz dzīvē:
www.youtube.com/watch?v=ha7TsgkZPGQ...
0
^^^^^ skaņā, jā. Man čoms bija pērn Berlīne, teica, ka skaņa diezgan sūdīga bijusi, bet tāpat pērnā gada koncis No.1.
+1
Jā , Cocoon bija pirmais, ko ietestēju no Dirge un tas pārliecināja, ka uz šito konci stabili jāiet.
0
^^ Kaut kādā ziņā A Storm of Light atgādina. Vēl jo vairāk sliecos uz konča apmeklēšanu!
0
@murddraals - uz Cēsīm jātiek :)
0
Quorthon, var mēģināt sarunāt palikšanu Rīgā pa nakti un agri no rīta uz Cēsim, vai arī tajā pašā vakarā ar kādu uz to pusi. Protams, tas nostrādās, ja būs šāds cilvēks, kas brauks uz to pusi.

Puiši šodien spēlēs Pēterburgā kopā ar Amenru.
0
Ir vajadzīga palīdzība.
Vai kādam no klātesošajām personām ir pieejama videokamera (kaut vai viena), ar kuras palīdzību varētu ierakstīt franču uzstāšanos, lai vēlāk varētu izveidot vairāk vai mazāk adekvātu koncerta video ierakstu?
Ja varat palīdzēt, rakstiet šeit.

Paldies.
0
Man ir maza, parasta rokas kameriņa. Tūristu izmēra. Bet es varu viņu uzmest uz statīva, tad vismaz attēls nelēkās. Ja izmantoto kasešu cena tiek kompensēta ar kādu kreklu vai diskiem, tad davai! :)

Ja ir vēl kādas kameras, tad varam kombinēties. Te kaut kad iepostēju Melvins konci no Francijas Hellfesta — bija nofilmēts ideālā līmenī tikai ar trim kamerām vien.
0
nu, man ir canon eos 550d
0
Canon — tas ir kruta, var filmēt HD, vienīgi viņai filmēšanas režīmā mēdz uzkarst matrica. Tātad jākombinējas tā, ka ar Canon var filmēt ar pārtraukumiem, kamērt ar manējo — praktiski visu laiku.
0
nujā, HD filmējot stundu no vietas ar viņu nevar, bet nu ņemot to vērā, var ietrenēties paņemt pauzi starp dziesmām tā, ka koncertu filmējot neko būtisku nenokavē
0
nu pa lielam HD arī ir vienīgā iespēja, citādi tur defaultā attiecība ir 4:3, kas tomēr ir krietni tizlāk nekā 16:9
0
skaņu gan droši vien vajag no pultiņas paņemt nevis pārblieztos basus klausīt pēc tam
0
Tam kanonn 16:9 netiek veidots vnk apcērpot 4:3?
0
^^ to gan, jo savādāk būs jāskatās video un atbilstošā skaņa jāpiemeklē no cd vai mp3 failiņa :D
0
Krtivāns jau bieži končos filmē, varbūt vajag ar viņu kontaktēt.
+2
Dethecrator, diski nav mani, līdz ar to izmantoto kasešu cenu kompensēšu pats personīgi, lai gan iespēja "norēķināties" ar kādu kreklu / disku pastāv (bet te ir jāparunā ar grupas pārstāvjiem, ko viņi teiks par šādu iespēju). Un uzlikt to agregātu uz statīva būtu tiešām laba doma, skaņu pēc tam pieliktu no pults klāt.
550 - jap, būtu labi, ja varētu noķert kaut ko no cita skatu punkta.

Dirge seta garums būs 65-70 min (kuš, es neko skaļi neesmu teicis).

P.S. Grupai sestdien astoņos vakarā paredzēta intervija radio Nabas raidījumā "Cits smagais". Ja nebūs nekādu aizkavēšanos ar KF robežas šķērsošanu, būs iespējams uzdod viņiem savus jautājumus (rakstiet uz Cita smagā e-pastu) un, iespējams, dzirdēt atbildes uz uzdotajiem jautājumiem tiešraidē.
+3
murddraals tiek izvirzīts nominācijai - "labākais pirmskoncerta asiņu uzsitējs trumetālā" :D
0
Paldies.
Padalieties ar draugiem par šo koncertu, aiciniet viņus arī. Puiši būs priecīgi redzēt daudzus viņu mūzikas cienītājus.
Bilde no Lietuvas koncerta (priekšstata radīšanai): img854.imageshack.us/img854/81/mg5541m.j... (turpat atrodamas vēl pāris bildes).
+4
Dombrovskis?
+4
Atmospheric Consolidation Metal
0
Nu ta jau baigi sestdienas vakarā nogriezīs! :D
0
Ka tik pa īsu nebūtu :D
0
Pastāv iespēja, ka šis tiks izpildīts Rīgā:
Pt.I:
www.youtube.com/watch?v=0lAB91FuAic...
Pt.II:
www.youtube.com/watch?v=3U1irGWf1q0...
0
Krievu auditorijas atsauksmes par Dirge pēc Sankt-Pēterburgas koncerta (neko necenzēju):
- спасибо за то что получилось с Дирдж в Питере . в живую они ахуенны !
- ...Это было нечто!
слов уже мало, одни эмоции.
Dirge атмосферны крайне, !!!
- Dirge тоже очень понравились, энергетика мощная. серьёзные ребята. было бы здорово посетить с ними отдельный концерт, уделив им большую часть внимания на сей раз
- dirge своей музыкой размазали меня и друга моего
- Аааееее!!! Было просто охуительно, спасибо, Amenra, Dirge, Pedigree!
- dirge мощные конечно, отвал башки. amenra чего-то не обрадовала, особенно после dirge, не стал дослушивать

Viss ņemts no kontakta un lasta.
0
Statīvs būs, kameriņa tātad arī. Vajag saorganizēties pārējiem, kam kaut kāds filmējamais!
-2
Sorry, ja tagad likshu sakt cepties te dazhiem faniem, bet paklausoties tos Dirge jutubes gabalus es vienkarshi nesaprotu - par ko tur fanot? Tik vienveidigu un primitivu muziku ir gruti atrast, pat ja velos. Es saprotu, ta ir gaumes lieta un par gaumi nestridas - tapec tas ir mans vidoklis - garlaicigi lidz zhavam.
+1
Tur jau tā lieta, ka youtubē nav pašas dirge sāls - albuma and shall the sky descend. Paklausies, varbūt tas iepatiksies. Ja neiepatiksies, tad neko neizdarīsi, gaume ir gaume.
+4
^^ Nebāzies ar savu bībeli svešā baznīcā :D
+2
Dethecrator, sarunāju vēl vienu cilvēku (iespējams, divus) ar kameru, cerams, ka arī Mincīts pieslēgsies un atsevišķus fragmentus nofilmēs.
Jāizdodas.

Grupa šonakt izbrauc no KF.
+2
Dirge ir veiksmīgi iebraukuši Latvijā.
0
" "Wings..." would be essential for this first disc alone, but that second offering elevates it to classic status. Profoundly deep, it's a journey of rising and falling, of light and dark, of silence and abrasive noise, which sums up everything the band has done so far. For once the word 'genius' is entirely appropriate" (c) Jose Carlos Santos, Terrorizer, 2006.
Avots: www.myspace.com/blightrecords/blog/...

Kompozīcija:
www.youtube.com/watch?v=gCdTsOaa6W0...

Šis gan Rīgā nebūs. :)
0
Tad nu tā. Š
0
Atvainojos, pirksti sapinās. )
Šovakar astoņos radio nabā būs intervija ar Dirge, grupu pārstāvēs ģitāristi Stefans un Marks, kas ir arī grupas oriģinālā sastāva dalībnieks.

Dethecrator, no manas puses būs viens cilvēks ar kameru, klubā ieradīsies ap 21:00-22:00.

Visiem jauku koncertu!

www.youtube.com/watch?v=EY36yRN8G1U...
0
hei, cikos aptuveni varētu DIRGE spēlēt?
0
Pagaidām tukšums un nekas nenotiek
+1
Tagad notiek. Dirge ap 23.30.
0
nu un kā bija'?
0
Dirge bija ļoti laba, ļoti skaistas gaismas / projekcijas, krc par noformējumu bija padomāts, kopumā koncerts lielisks. Ļoti patika vieta kaut kur koncerta vidū, kad likās, ka ir jau koncerta beigu noizs, kur bija ļoti prasmīgas visādas feizerīšu / dīlejiņu lietiņas, bet pēc tam koncerts vēl turpinājās un kopā Dirge nospēlēja, ja nemaldos, kādu pusotru stundu. Līdz galam nepavilka vokāli, viens džeks visu laiku izpildīja tādu neurosīgo kliedzienu un viens tīros vokālus, bet vietām bija ok, tomēr vairāk pavilka tieši (tikai) instrumentālie gabali. Dziesmas reizēm likās pārāk izstieptas un skaņa ne līdz galam laba (ģitāras jaucās vienā putrā), bet tieši kopumā nospēlēja godam. Talbot nokavēju, Pedigree, protams, huiņa vokālists joprojām uz skatuves plēš nepieslēgtu ģitāru. Izdomājām, ka Dirge būtu bijusi ļoti laba kombinācija ar, piemēram, Mona de Bo.
0
no gabaliem ar vokāliem "Cocoon" bija ļoti labs.
+2
Cocoon, Obsidian un Morphee Rouge bija izcili. Ta ko es te muldu viss Dirge bija 10 balles no 10. Labākais post metāls, kas dzirdēts un redzēts. Vienīgais, kam varēja piekasīties ir MarcT. ģitārai, kuras augšas varēja būt izteiktākas un ne tik pazūdošas kopējā haosā, kurā valdīja apbrīnojams kārtība :D.

Pedigree - pē. Talbot - super, nekad neesmu interesējies (moš kāds var paskaidrot) kā ar vienu giču var dabūt vienlaicīgi gan giču, gan basu, gan djentu kopā (lai gan ģitārists intensīvi darbojās ar visādām papildus uzpariktēm).

Kopumā 8/10, dēļ pedigree un tas, ka plett atkal ar tādu kavēšanos viss sākās. Ā un protams "apmeklētības" ziņā koncim tikai Voivod koncis iekabināja, nu kādas 40 sejas bija ne vairāk un tas ir dīvaini, jo visādi pē savāc parasti vairāk.
+3
Dirge bija lieliski, ij nepamanīju kā tā pusotra stunda aizlidoja. Talbot arī baigi labi bija, labs brīdis pagāja, kamēr apjēdzu, ka uz skatuves tiešām vairāk neviens muzikants nav noslēpies :) Par Pedigree laikam jau viss ir pateikts (šamo uzstāšanās laikā centos hibernēties un to pārlaist pēc iespējas nesāpīgāk), kaut bija arī daži ok momenti.

P.S. Rīgas maratonā šodien skrējējus ar bungām trases malā uzmundrināja Mazais no Skyforger, kopā ar kādu kolēģi, kuru bez brillēm gan nesazīmēju. Dikti patīkams pārsteigums.
+1
Koncerts iesākās ar nokavēšanos tādēļ, ka deviņos, kad bija jāsāk spēlēt Talbot, zālē bija labi ja četri apmeklētāji.
Par Dirge - pilns sets (70 min), Sandstorm (!), izvērsts Cocoon, un beigās kā nagla zārkā - Epicentre no WOLODS. Vairāk neko neteikšu - tie, kas bija, paši visu saprot.
No Pedigree patika viena dziesma. Talbot ir malači.

Paldies Valdim, Sergejam, Mārtiņam un pārējiem MP darbiniekiem par palīdzību, kā arī Dethecrator par filmēšanu. Ja vēl kāds ko filmēja, dodiet ziņu, salasīsim visu nofilmēto materiālu, tad jau redzēs, varbūt sanāks arī kāds video.
+3
hm, bet tāpēc jau iesildītāji domāti - lai iesildītu tos, kas atnākuši pirms galvenās grupas uzstāšanās sākuma, lai tiem nebūtu klusumā aliņš jāsūc garlaikojoties
+1
man ir 3 pilni gabali un nepilns Cocoon, milzīgi faili (katrs ap 2 Gb), pašlaik lēnām lādējas juķubā, skaņa, protams, pārpista, kamera vietām trīcoša
+1
Murd, vajag iemest arī to no pults paņemto skaņu, lai var novilkt. Atzīšos, labprāt dzirdētu vēl vienu reizi visu to pašu! Kaut vai caur wetransfer.

Bija daudz lielāks baudījums, nekā bija cerēts. Atskaitot to suņu barību, protams.

Rītā uzrakstīšu ko vairāk Karametālā.
+4
Es varbūt kļūdos un baigi pēc purniem nepazīstu tos «bārdaino» vietējās scēnas mūziķus (tipa Tesa, 9Horizon u.c. hipstermetālisti), bet k-kā tādus ļautiņus zālē neredzēja… kas man šķietas dīvaini. Tiem tak vajadzēja kā mušām uz svaigu kluci salaisties. A nu moška vienkārši viņus neatpazinu, HVZ.
+1
Kāds vispā skatās tos tumšos trīcekļvideo ar sapistu skaņu?
+2
^ Tikai tādus vien var uzskatīt par riktīgiem trū video! :D
0
jautājums murddraalim: cik tavuprāt ir pietiekoš minimālais ļaužu skaits lai varētu sākt konci? ja piem. plkst. 22 būtu pieci apmeklētāji, tad ko, gaidam līdz 23 a vosj vēl kāds atvilksies?
0
youtu.be/SjsLNy1iWGo...

youtu.be/YL1C51TwV5Y...

youtu.be/9oURW8hoznI...

pārsaukšu vēlāk :* vēl ir viens, kas ir 8 minūtes laikam, pārāk liels
0
Nē, būtu sākuši tajā pat laikā.
0
Baisais bļurkšķis.
0
īstenībā laba metode ir uzlīmēt 3 plāksterus uz kameras mica, skaņa var būt pat ciešama, vai arī ievīstīt kameru džemperī atstājot pieejams attiecīgās pogas :D ir mēģināts
0
jā, ir zināms prikols, bet neiedomājos izmēģināt
0
vai arī ar kādu digitālo diktofonu paņemt record out no pults, tikai pēc tam jābīda skaņa kopā ar video
0
nu, personīgi man nav pazīstami mp pultsveči un šitādi video ir vienkārši par piemiņu, tā kā ja būtu kaut kas baigi svarīgs, protams, to varētu kārtot, bet tur nesties pie nepazīstama cilvēka ar savu diktofonu šajā gad. nevēlos :)
+2
Khemm… vispār ir tāds fakts, ka piektdien Melnajā P. spēlēs Dirge atkal:

www.melnapiektdiena.lv/events/08052015...

Tas tā kā rītdien jau!
+1
Vispār būs jāaizkāpj, lai arī hyperions bija drusku vilšanās. Vēl kas - 9. maijā Dirge bliezīs Daugavpilī :)
0
te divi vismīļākie Dirge videoieraksti

www.karametals.lv/zinas/melnaja-piekt...
0
^ Tas ir ārkārtīgi intelektuāli mākslas galerijā (?) kādu 1/2 stundu klausīties ģitāras fīdbaku un sarūsējušu trubu grabināšanu.
0
Nu bet tu taču lasi Jeremijas tekstus un neviebies no viņiem, vai ne? Literāri un vēsturiski — tie ir tāda pati sarūsējušu trubu grabināšana, tikai rakstītā formā.
0
ir zināma grupu uzstāšanās secība? Kaut kur manīju, ka AON spēlē pēdējie. Tad jau droši vien, ka igauņi pirmie. Bet kā tur īstenībā ir?
0
AON tikpat labi varētu močīt starp abām bandām pa vidu, ņemot vērā, ka tas ir viens čuvaks ar laptopu. Vismaz tā viņš ir uzstājies iepriekšējos gadus. Katrā ziņā AON nav redzēta spēlējam kā grupa.
0
^pagājušā gada beigās Smiltenes kultūras namā AON bija kā duets. Kompis un bass + bungas.
0
21 ODOTA
22 Dirge
23 Aon
+2
"^ Tas ir ārkārtīgi intelektuāli mākslas galerijā (?) kādu 1/2 stundu klausīties ģitāras fīdbaku un sarūsējušu trubu grabināšanu."

diez vai intelektuāli, vienkārši ļoti patīkami ;*
+1
ODOTA — viena cilvēka industriālais bleķis (vokāls, ģitāra, saprogrammēts viss pārējais) tipa uz Aborym pusi. Spriežot pēc tetovējumiem, tas ir viens no Talbot čuvakiem. Gan saprogrammētās atmosfēras, gan rifi, gan vokāli — katrs elements bija neuzbāzīgs pats par sevi, kas kopā veidoja varen labu iespaidu.

DIRGE — nu vnk cepuri nost, tāpat kā iepriekšējo reizi. Līdz šim gada labākais koncerts, kas šogad manīts (droši vien šis tituls kritīs pēc nedēļas, bet nu pašlaik tas ir). Lai nebūtu šodien jāsūdzas par pārkruķītu skaņu, nosēdos krēslā pie bāra un baudīju apreibinoši labo uzstāšanos.

Jāpiekrīt tiem, kas teica — pagājušā gada Hyperion drusku tomēr nevelk līdz Elysian Magnetic Fields un WOLODS, bet tas ir albumā, ne koncertā. Kaut gan es vienkārši priecājos un neskaitīju, vai no katra albuma bija pa gabalam, jo Dirge mūzikā nekad neesmu pūlējies iegaumēt, kur viens sākas un otrs beidzas, un kā kuru sauc, jo tā ir mūzika, kas jāklausās pēc kārtas, nevis gaidot «nu kad tad beigsies tas Leper Messiah un aizies Damage, Inc.» Te viss bija vienlīdz brīnišķīgi.

Protams, ka uz to visu bija sanākuši cilvēki 50. Šovakar, ja tā ir taisnība, var paspēt uz Dirge iekš Daugavpils.
+1
Vārdu sakot, personīgi subjektīvajā «most underrated bands of the world» topā man pirmo vietu tagad dala Esoteric un Dirge.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas