Smagā metāla mūzikas tēls
-4
Sveiki!
Esmu Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes 3. kursa students un sava bakalaura darba ietvaros veicu pētījumu par smagā metāla mūziku.
Būšu jums neizsakāmi pateicīgs, ja atvēlēsiet 5 minūtes un aizpildīsiet anketu.

Aptauja ir pilnībā anonīma un rezultāti tiks vērtēti kopskatā!

Liels paldies jau iepriekš!
\m/

Links uz anketu:
www.visidati.lv/aptauja/69...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
iepostē to linku lai strādā
0
+7
www.visidati.lv/aptauja/69

Aptauja par seksa pozām metālā?
0
vot kādreiz jāpapēta :D
+15
Nu lielākā daļa jautājumi ir noformulēti tā, lai uz viņiem principā nebūtu iespējams atbildēt. :(

Piemēram: Izsakiet savu viedokli par smagā metāla mūziku! — un tad jānovērtē: populāra vai mazpazīstama. Grūti samest vienā katlā «Nothing Else Matters» un «Fekalizatoru», lai novērtētu.

Kā lai novērtē, vai metāls ir emocionāls vai nosvērts? Ir nu līdz neiespējamībai viskautkāds!

Inovatīva — konservatīva mūzika… ej nu novērtē, vai tu domā drone, vai Accept un Destruction.

Ko lai pasaka pie «kaitīga/nekaitīga»? Dzirdei? Vai varbūt sakralajai arhitektūrai Norvēģijā?

Politiska/nepolitiska… atkal: te ir tāda daudzveidība (no My Dying Bride uz metālkōriem un tā līdz Ministry vai Napalmiem), ka uz šo atbildēt nav iespējams…

Pieejama/ekskluzīva: nu kā lai uz šito atbild?
0
jā, lielākā daļa no jautājumiem ir gan, gan
+2
Sheit shadas temas jau bijushas n-tas reizes. Japs, jautajumi galigi suka, jo uz vinjiem nav iespejams viennozimi atbildet, pat pie labakas gribeshas. Bet - katra gadijuma shoreiz cilveks ir samera nopietni piegajis lietai un vismaz pats ar savu galvu padomajis - ko jautat un uz ko sanjemt atbildes.
+3
sveiks,

man prieks par to, ka taisi bakalaura darbu par smago mūziku, gribētu tikai norādīt uz nepilnībām anketā, ko ieteiktu pārstrādāt, pirms pārāk daudzi respondenti nav tai veltījuši savu laiku.

1) 2. jautājumā tomēr trūkst paskaidrojuma - ko nozīmē eksperts par smagā metāla mūzikas tēmu? tas nozīmē, ka protu nospēlēt visus metālikas solņikus, ka zinu no galvas visus albumu izdošanas datumus, vai kaut ko citu?

2) 3. jautājums absolūti nekorekts - iespējama tikai viena atbilde, bet es varu būt gan aktīvs mūziķis, gan arī piedalīties pasākumu organizēšanā. kā arī - ar "šīs mūzikas veidošanu/izpildīšanu" var nebūt saistīti tikai mūziķi vai organizatori, tie var būt arī ierakstu studijas džeki, skaņotāji vai albumu vāciņu dizaineri.

3) 4. Izsakiet savu viedokli par smagā metāla mūziku! - vecīt, vienīgais, ko es tiešām varu piekrist, ka tā ir ļoti daudzveidīga. ja tu man prasi pie politiska salīdzināt 'dying fetus' ar 'cannibal corspe', tad es pateikšu, ka uzskatu 'dying fetus' par politiskāku. tomēr tu nevari visu mest vienā katlā, ir pārāk daudz dažādas metāla mūzikas, lai viņu visu varētu samest vienā čupā. tad jau ieteiktu tev vispirms norādīt savu mīļāko metāla žanru (kas vispār būtu highly recommended jautājums) vai pat drīzāk kādu favorīto grupu, un likt raksturot šo konkrēto grupu pēc nosauktajiem parametriem. Tāpat arī ieteiku paskaidrot, ko nozīmē, piemēram, kaitīga vai nekaitīga? kam tieši kaitīga? manai omei, manam kaķim, manām ausīm, eironīmusam vai baznīcām Norgē? trūkst paskaidrojuma.
0
Šādi var pateikt par jebkuru salīdzinoši lielu lietu vai parādību, kas tiek pētīta, piemēram, aptaujājot tautu par reliģiju un tās izpausmēm.

Nav nepieciešams atrast "pareizo" atbildi, bet gan paust savas izjūtas, iespaidus.

Domāju, ka lielai daļai nemetālistu uz jautājumu vai šī mūzika ir kaitīga vai nekaitīga atbilde rastos acumirklī, protams, vadoties ne jau pēc pētījuma par "Metallica" un "Fekalizatora" kopīgajiem efektiem uz smagmetāla popularitāti, bet gan pēc aizspriedumiem, kaut kur medijos izlasītā utt utt :))

Tikuntā - paldies visiem par atsaucību!
Izvilkāt mani no True nepatikšanām:)
-1
Tiesa gan atzīšu, ka priekš metāla pārzinātājiem vajadzētu sīkāk paskaidrot īpašības vārdu pārus.
Negribas gan pēdējās skolas nedēļās pārveidot darba vadītāja apstiprinātu anketu.
+2
"
Nav nepieciešams atrast "pareizo" atbildi, bet gan paust savas izjūtas, iespaidus."

kamon, tur arī nav nekādas "pareizās" atbildes, tas ir katram bērnam skaidrs, runa ir par to, ka nav iespējams paust savu nostāju par tik daudzveidīgu tēmu kā smagā mūzika kopumā, to vajag sadalīt.

"
Domāju, ka lielai daļai nemetālistu uz jautājumu vai šī mūzika ir kaitīga vai nekaitīga atbilde rastos acumirklī,"

man vienalga par nemetālistu atbildēm, jo esmu "metālists", tikai nesaprotu, kā uz šādu anketu var atbildēt nemetālisti, ja ņem vērā, ka jautājums "1. Aptuveni cik ilgu laika posmu interesējaties par šo mūzikas žanru?" jau absolūti paredz to, ka šo anketu pilda metālists vai vismaz cilvēks, kas kaut ko zina / ir zinājis par metāla mūziku.

jebkurā gadījumā, tad tur arī vajadzētu būt filtra jautājumiem (ceru, ka zini kas tas ir), kur, piemēram, ir jautājums ar iespējamu atbildi 'metālu vispār neklausos' un šie respondenti tiek nosūtīti kaut vai novērtēt savus mediju radītos priekšstatus kopumā, bet tie, kas klausās metālu, tad arī norāda, kādus stilus, kādas ir mīļākās grupas, utt, un vērtē kādu konkrētu stilu vai pat grupu.

"Tikuntā - paldies visiem par atsaucību!
Izvilkāt mani no True nepatikšanām:) "

tā anketa ir tizla un tas ir objektīvs spriedums, šie rezultāti NAV IZMANTOJAMI. ja tiešām taisies šos rezultātus izmantot bakalaura darbā, kas tomēr ir pietiekami nozīmīgs papīrs, tad ceru, ka novērtējums nebūs augsts.
+1
"pārveidot darba vadītāja apstiprinātu anketu"

nu, no comments, tavs darbs vadītājs sucks
0
tb darba vadītājs
-1
Anketa ir domāta TIKAI metāla subkultūras pārstāvjiem.
Nekur neesmu teicis, ka mērķa auditorija ir arī "nemetālisti".
0
nu tādā gadījumā tava piebilde "Domāju, ka lielai daļai nemetālistu uz jautājumu vai šī mūzika ir kaitīga vai nekaitīga atbilde rastos acumirklī" ir bezjēdzīga :)
+2
un kā reiz interesantāk būtu salīdzināt arī nemetālistu priekšstatus par metālmūziku ar metālistu priekšstatiem, bet nu labi, pietiks tos klaviatūras taustiņus te bezjēgā deldēt
+1
Mana loģika šīs anketas aizpildīšanā bija tāda - sākot ar "novērtēšanas" jautājumiem, vairāk vai mazāk visur izvēlējos zelta vidusceļu.
Lai gan kopumā anketa ir šaušalīgi nepārdomāta un drīzāk atgādina kāda vidusskolnieka pētījumu, ne bakalaura darba cienīgu aptauju...
+3
ā jā, un "Vērtējums 4 - nav viedokļa "; vērtējums 4 šajā gadījumā būtu tulkojams kā, piemēram, 'ne kvalitatīva, ne nekvalitatīva', kas tā arī var būt, piemēram, šāds viedoklis man noteikti būtu par grupu daiļradi, kuras man šķiet ok, bet personīgi nepaķer. vērtējumam "nav viedokļa" šādās anketās parasti izmanto opciju "grūti pateikt". un to minianketu uz normālu varētu pārveidot 10 minūšu laikā. no tā izšķiras, vai tu to dari, lai iegūtu normālas zināšanas (ko nevar iegūt, ja cilvēki aizpilda jautājumus, nesprotot, kā tie jāaizpilda), vai arī, lai uztaisītu kaut kādu kārtējo papīru papīra pēc. kad es esmu veicis šādas aptaujas, man parasti ir bijis svarīgākais, lai es izdarītu kaut ko jēdzīgu, kas parasti arī visur citur ir mans motīvs (izņemot spamošanu internetā, protams), bet nu ideālisms jau mūsdienu jaunatnei nav raksturīgs, kā teiktu Sokrāts, hahahaha
+1
Labi, ierosinu bišk pārtaisīt anketu šādi:

4.1. Vai jums metālmūzika šķiet daudzveidīga? Pašam?
4.2. Vai no citu personu teiktā saprotat, vai viņi metālu uzskata par daudzveidīgu? Vai tieši pretēji?

5.1. Vai jums metāls šķiet nosvērts vai emocionāls žanrs?
5.2. Vai pārējie cilvēki jums apkārt domā tapat, vai pretēji?

Nu kaut kā šitā te.

Bez tam — vai tad «emocionāls» un «nosvērts» ir pretstati, kā anketā ielikts? Cilvēki tak lielākoties jūt plašu emociju spektru (draudzība, humors, patriotisms, darba mīlestība, ģimeniskums, cieņa pret citiem utt.), un tieši tāpēc rīkojas nosvērti un loģiski :) Pie kam emociju gamma parasti tieši pastiprina nosvērtu un piepildītu dzīvi. Nez, varbūt vienkārši nekad nebija ienācis prātā, ka tās var kāds uzskatīt par savstarpēji izslēdzošām lietām :D
-1
Nu pasakos par sirsnībām un mīļojumiem:D
Tomēr distancēšos, skatīšos no malas un diskusijās neiesaistīšos.
+3
vismaz par lupatām nekas nav prasīts ? :D

Pēc minkas aizrādījumiem neradās vēlma niekot 5min uz FTF jautājumiem, bet par hipotētisko ''5.2. Vai pārējie cilvēki jums apkārt domā tapat, vai pretēji?'' - nav ne jausmas, ko mani radi un kolēģi domā par Metālu - nekad neesmu prasījis, jo nekrata, ko viņi domā.
+1
Nu ko jūs te trakojat - visi, kas ir ieguvuši bakalaura grādu, ļoti labi zina, ka tas bakalaura darbs tāds piķis uz puļķa vien ir (jel piedod Mr.Boss, ja tu domā savādāk - arī es kādreiz tā domāju) un kas ir, ar to būs labi.
Mūsu izglītības sistēmā nopietnāks pētījums jau vilktu uz daktera grādu vismaz :)
+2
^ Atkarībā no izvēlētās mācību iestādes un programmas ;)
0
Bet, ja tā padomā, varētu būt interesanti papētīt, kāda bij 90tajos lielā sabiedrības vairākuma attieksme pret mums un kā ir tagad. Vai kas mainījies. Un kā.
+3
Tagad visiem viss po.
0
^^^ pārsvarā jau visur.
+2
^ tu esi pamācījies visās pasaules bakalaura programmās?
0
Huh jau gribēju druagos rakstīt to pašu ko dethecrarators un micīts minēja bet tomēr beigās izvelējos nebūt heiteris un nemulsināt potenicialos aizpildītājus :D Atnākot šeit skatos viss jau tapat ir pateikts:p Bet tiešam izskatas, ka tā anketa tapusi tā: ''Bļe parīt tak jābūt kautkam taustāmam, ātri kautkas jāsašvepstina'' tctctctctc :|
0
^^ nebūt ne, bet pazīstu ļaužus arī no citām universitātēm.
+2
aizpildīju visur saliekot 4niekus, nu pa vidu, jo visu laiku tiek uzdots salīdzināt pimpi ar pirkstu. Nu abi labi un vajadzīgi, ja tiek pielietoti vietā, laikā un kontekstā.
+3
^^^ papildinot desekrātōra teikto

Vērtējiet emocionalitāti skalā no 1 līdz 10, kur 10 nozīmē emocionālākais
1. Black Metal 8
2. Trve Black Metal 10
3. Post Black Metal 7
4. Untrve Black Metal 6
5. Black Metal influenced post-death metal 6
6. Symphonic Black Metal 8
7. Satanic Black Metal 8
8. US Black Metal 9
9. Suicidal Depressive Black Metal 10
10. Technical Brutal Black Metal 4

un tā par katru stilu :D
+3
^

11. Pagan Black — 8
12. Black Ambient — 6 (emocionalitāte reizēm mēdz būt pārāk uzkrītoša, lai būtu patiesa)
13. Unblack metal — 3
14. NSBM — 11!
+7
Es laikam nepildīšu anketu. Es laikam labāk iešu dzert alu.
Alus > anketas
+1
NSBM - 1488!
+2
Šī anketa tik tiešām ir neizpildāma, ja es vēlos būt godīgs pret metāla kultūru un sevi.

Sorry, uz 99% no jautājumiem, kā tos Tu esi noformulējis, korekti atbildēt var tikai ar atvērtām atbildēm.

Tā jau pētījuma temats interesants un prieks, ka kāds ko tādu vēlas pētīt, bet ņem vērā šejieniešu ieteikumus, kuri vairumā gadījumu ir prātīgi, pat nav ko piebilst vairs, un pārstrādā anketu (ja vien termiņš nežņaudz). Tad ar prieku aizpildīšu.
+5
Vairums jautājumu tiešām nav atbildami, tas ir tāpat kā prasīt, vai zivis ir lielas vai mazas.
0
:) man tā anketa drīzāk atgādināja psiholoģisko testu, kur jāieraksta pirmās asociācijas, nevis jārok dziļāk un jādomā. pēc šāda principa arī aizpildīju, vienīgi tad tiešām iztrūkst mincīša pieminētais "kādu žanru jūs klausāties", jo asociācijas pamatā no tā arī veidojas.
+1
Nesen, braucot atpakaļ no filmēšanas Kurzemē, operators šķendējās: «Nevaru ciest, ka tā saucamie inteliģentie kultūras cilvēki izsakās tā dziļdomīgi: «Jā, nu vot tā mūzika — tas nu ir gan…» un «Jā, tā valsts mums nu ir gan…» Vai: «Jā, nu tā Lielupe ir gan…» Kāda viņa ir? Plata, dziļa, sekla? Tīra, netīra? Daudz zivis, maz?!»

Vot šinī gadījumā uz daļu no tiem jautājumiem jāatbild ar tādu pašu inteliģentu novilkšanu: «Jā, nu tā agresivitāte metālā, tā nu ir gan…», un šitā uz pusi no tiem jautājumiem!
+1
^^^ zivis ir glumas ;)

''5. Black Metal influenced post-death metal 6'' - ķip Behemoth ? :D
0
Behemoth jau nav nekas post-. Drīzāk tādu birku var mēģināt piekarināt kaut kādiem tādiem kā Portal, Mitochondrion utml.
0
a ko varētu par post-Death nolamāt ? kautkādu Deathcore ?
+1
formāli varbūt, bet priekš kam, ja tam jau sava palama ir. Paņem kā atskaites punktu kādu post-black, un iedomājies, kā tas skanētu, ja būtu sakņojies detuhā.
0
man jau post-Black ir tumša bilde, ja par tādu nenolamā Solefald, Enslaved u.c. kas uz ~ progu aizvilka.
0
post-black ir vai nu postroķīgs bleķis, kā Altar Of Plagues, Fen, Alcest vai nesen Rīgā bijušie Deafheaven, vai arī vnk krazū black something
0
vienkārši mūzika ar atmosfēriskāku skanējumu. idejiski jūs taču zinat, kāda atšķirība starp postmodernismu un modernismu, utt, jebko, zinat taču ko vārdiņš post angliski nozīmē ;)
0
Hellgar, tad jau jāraksta: «Nesen Rīgā pabijušie Altar of Plagues, Fen, Deafheaven…» :D
+3
es zinu, ka sūdu var nosaukt par post-ēdienu (vēmekli arī). Skan it kā smalkāk.
+2
Tu nejauc: vēmeklis — tas ir remiksēts ēdiens!
0
^ Post-food black metal izlase vol.3 (es starp citu iedomājos, ka kāpēc gan neviens no ultramodernajiem māksliniekiem nav iedomājies šo garīgās un fiziskās izpausmes veidu (vemšanu) kapitalizēt veidojot no tā "mākslas darbus")

^^^ ^^ ja nopietnāk, tad labākais post bleķis jau gadus 3-4 ir Krallice. Pārējie nosauktie un nesen Rīgā bijušie arī manuprāt ir tuvu top postblack spicei. Nu Alcest varbūt tomēr jau ir cits stāsts.
0
Ja tīri pēc vārda nozīmes ņem, tad post-Death ir Sanctimony - agrāk tak spēlēja Death ... un vēl tie uz ''I'' burtu, kas tagad kautkādu alternatīvo popsu mauc
0
Invasion? Ta jau Dzelzs Vilks arī kvalificējas.
0
Ja "Mirušās Kaijas" pie Death skaita. Man tas likās kaukāds WTF stils.
0

Es "Mirušās Kaijas" pieskaitu pie psychodelic death :)
+1
Par karametālu runājot atcerējos SLUDGE ( www.metal-archives.com/bands/Sludge/9371... ) - izrādās, ka MA šo vēlīnais stils apzīmēts kā ''Post-Metal/Death/Black (later)''

SLUDGE - 60mm (Lava @ 2008)

www.youtube.com/watch?v=kwsP-QG2tOA...

SLUDGE - Blind Man (Yellow Acid Rain @ 2004)

www.youtube.com/watch?v=zvBDFWoDFI8...
+3
Vispār šitais gan ir kaut kas unikāls, ja tā padomā. Ir grupa Sludge, kas nemaz nespēlē «sludge»; bija grupa Death, kas biežāk spīdēja ar kaut ko burvīgi progresīvu, ne tik daudz klasisku brutālo «death». Ir bijusi arī tāda Black, tomēr spelējusi nevis «black», bet «thrash». www.metal-archives.com/bands/Black/62002...

Ir divas grupas ar nosaukumiem Drone, bet neviena no viņām nespēlē «drone»: www.metal-archives.com/search?searchString...
Divas arīdzan zem nosaukuma Doom (Japāna un Čīle), kuras arī spēlējot kaut ko citu. HVZ, pats neesmu klausījies, cerams, kāds zina: www.metal-archives.com/search?searchString...

Un, visbeidzot, ir kaut kāda draņķība, kas saucas Ambient Death, bet spēlē melodesu: www.metal-archives.com/bands/Ambient_Death...

Jautājums: VAI ŠAI PASAULĒ VISPĀR KAUT KAM VĒL VAR TICĒT? :D
+1
Nedrīkst nepieminēt arī britu crust punk celmlaužus Doom. en.wikipedia.org/wiki/Doom_%28UK_ban...

Par grupu Death gan nevar piekrist - štrunts par to, ko beigās spēlēja, tomēr bija starp žanra pamatlicējiem, un 2. un 3. albums ideāli der kā žanra paraugs.
0
Ir vēl pāris grupas Speed kuras Hevīti mauca un trīs Power, no kurām tik viena mauca Power :)
+1
Ir vēl grupa Dakota, kura īstenībā ir no Latvijas... :D
0
0
man Death Metal izklausās daudz īvilāks par Bleķi
+2
Jau 1971.gadā bija grupa "Death". Metāla tur tiešām nav, bet lielisks mello protpanks. Atvainojos par nemetāla linku, bet, ja jau par tēliem runājam:
www.youtube.com/watch?v=rl3FstCc_OY...
0
"man Death Metal izklausās daudz īvilāks par Bleķi"

jāsāk jau ar to, ka ņūmetālam parasti ir krietni labāka / nopulētāka skaņa nekā citiem metāla žanriem
0
un par sātanu var arī dūmā rūkt
0
nez vai starp ''labāks'' un ''nopulētāks'' var likt vienādības zīmi
0
"nez vai starp ''labāks'' un ''nopulētāks'' var likt vienādības zīmi "

nu bet es jau arī neieliku vienādības zīmi (=), es ieliku zīmi (/), kas apzīmē huiviņzina ko :D
+1
a tas Death (tas , kas `protopunk`...kādi bļet tik stili neuzpeld, meistarībā var sapisties) vispār nav slikts nemaz. Pirmajā brīdī pat atsita kkur attāli progu no tiem laikiem (Yes, Emerson Lake&Palmer).
Tiem, kas padziļināti ineteresējas par mūziku, varētu likties interesants šis `protopunk` Death.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas