Kāpēc neslēgt līgumu ar AKKA/LAA?
+2
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Atceros kautkut netā bija publicēts AKKA/KAKA budžets. Algas labu labās!
Bet cik saņem vidēja lieluma lv makslinieks (autoratlīdzības veidā gada laikā) nebija minēts. Varbūt kāds zin?
+1
Tikko runāju ar vienu fotogrāfi (viņai ir izstādes) - viņa minēja, ka apmēram 100Ls gadā, bet viņai neesot teikts, kā tas tiek aprēķināts.
0
nebija 20 santīmi par vienu dziesmas atskaņojuma reizi? jeb tas bija agrāk.
0
A kā tu to uzskaitīsi ?
+3
Bija kkādi saņi par atskaņojuma reizi, bet nesen esot bijusi tāda lieta ka SWH, piem., atteicies maksāt. Tādam grupām, kuru dziesmas regulāri atskaņo pa rādžu, tas ir izdevīgi. Tā kā metālistiem pie kājas:)
+7
Un atkal jau nonākam pie tā, ka

www.youtube.com/watch?v=KIKHKv_3Yw8...

:D

+4
Agrāk visas tēmas pārvērtās pupos, prieka spraugās un iedzeršanā, bet tagad - žīdos :D
+2
Uzskaites formulai ir jābūt open source. Iespējams, tādas nav un samaksa tiek veikta balstoties uz "reitingiem". Atceros gadu atpakaļ RIMI pat atteicies maksāt tai org, jo nespēja vienoties par samaksu (samaksa tiek veikta pēc m2 (veikala platības)). Šajā taciņā vēl tāls ceļš ejams...
0
Cienītie, jūs te jaucat divas (nedaudz) dažādas lietas. Kaut kādu piķi par dziesmas atskaņosānu neiekasē KAKKA, to dara LaIPA ( www.laipa.org/ ) un tur ir darīšana ar blakustiesībām, nevis autortiesībām.

P.S. nesen kaut kur lasīju par KAKKAs tēmu - cik atceros, lielākās autoratlīdzības saņēmējs Latvijā ir (tavu brīnumu) Raimonds Pauls; šķiet, summa grozījās ap 80 K gadā.
0
Raimonds Falls nesūdīgi vārās.
+2
Viņš jau pusei Latvijā sakomponētās popsas ir muzjaku uzštellējis ....
0
AKKA iekomentējusi:

Varbūt, ja raksti “analītisku” rakstu, tad ņem vērā visu mājas lapā pieejamo informāciju, nevis tikai to, ko gribas ņemt vērā.
Piemēram, par atlīdzības sadales principiem ļoti skaidri ir aprakstīts: www.akka-laa.lv/lat/autoriem2/autor... tālāk tikai izvēlies, kādi darbi kādā izmantojuma veidā interesē un lasi. Ja ir kādas neskaidrības – piezvani un pajautā vai atsūti savu jautājumu e-pastā (info@akka-laa.lv)
Protams, jo vairāk Tavi darbi tiks izmantoti, jo vairāk saņemsi! tas taču ir loģiski – vai tad būtu godīgi, ja , piemēram, Raimonds Pauls, kam ir simtiem bieži izmantotu dziesmu, saņemtu tikpat, cik jauns mūziķis, kuram šobrīd ir tikai trīs dziesmas?
Atlīdzība autoriem tiek sadalīta strikti pēc darba izmantotāju atskaitēm – jo vairāk kāds darbs tiek izmantots, jo vairāk saņems autors..
Jā, protams, AKKA/LAA ietur arī administrēšanas procentu,jo darbu izmantošanas administrēšana taču arī ir darbs, pie kam – visnotaļ sarežģīts. Taču administratīvais procents ir strikti noteikts katrā izmantojuma veidā. Tas nekādā gadījumā nedrīkst pārsniegt 25 %, lai gan arī lielākajā daļā gadījumu tie būs 7% vai 10% vai 15 %.. Šeit vajadzētu tomēr saprast, ka, lai adminsitrētu autoru mantiskās tiesības, ir vajadzīgs speciālistu darbs, datubāzes, datortehnika, lai saggatavotu un izsūtītu rēķinus un līgumus, tie ir arī banku pakalpojumi. Galu galā – kāpēc tādā gadījumā nepārmest arī bankām, ka tās prasa samaksu par konta apkalpošanu, komisijas naudu par rēķina apmaksu, utt. ? Kāpēc jāmaksā par kādu citu pakalpojumu? Vai ne tādēļ, ka, lai nodrošinātu mums nepieciešamo pakalpojumu, kāds tajā iegulda savu darbu un citus resursus? :)
Par darbu tālāku izmantošanu (5. un 6. punkts) – no kurienes tad šāda informācija?? :)) ļoti daudzi mūsu pārstāvēto autoru darbi tiek aranžēti un transformēti. Mums pat ir tāda Autortiesību bezgalības balva, ko katru gadu piešķiram visvairāk un visdažādākos veidos izmantoto darbu autoriem!

Šādi, liekas, varētu turpināt par vēl dažām rakstā aprakstītajām nepatiesajām lietām, bet ceru, ka par galveno atbildēju.

Ja kādam rodas kādas neskaidrības vai jautājumi – vienmēr laipni atbildēsim – info@akka-laa.lv

Autoram – kauns nav kaut ko nezināt – kauns ir nepajautāt un runāt par to.. :))
0
Kas tas par “analītisku” rakstu?
0
Nez! :D
+2
Pipec, tajā kantorī tak vienreiz būtu granāta jāiemet:

www.delfi.lv/news/national/polit...
+2
tas tak ir pilnīgs absurds ... viana lieta ir krogs, kur tu ievelcies muzonu paklausīt un alu iedzert un cita lieta veikals vai taksis, kur tas rādžins domāts, lai darbinieks no garlaicības nenomirst
0
hm, likumā jānosaka, ka pirms katra ar autortiesībām aizsargāta darba valsts radio jāraida brīdinājums un atgādinājums izslēgt radio uz noteiktu laiku, ja nav iegādāta licenece
0
Tak šitie žīdainie miskastnieki pamanās no lauku folkloristiem par konci Mazpisānu kultūras šķūni naudu notresīt. Kad dzirdu par KAKKAS izdarībām, nagi sāk niezēt uz nežēlīgu vardarbību.
0
^^ tas bija citāts no Delfi
0
Kā teica čekists biedrs Pūķins: "Мочить в сортире".
+2
zyklon-b ventilācijā palaist viņiem :D
+5
Par to ūķi diezgan daudz esmu lasījis.

Reku interesanta, "analītiska" (kā viņi teiktu) lasāmviela -
skyr.wordpress.com/2012/03/01/skats-no...
skyr.wordpress.com/2012/03/08/skats-no...

Un cik saprotu no pēdējā laikā izskanējušās informācijas, viņi ir sākuši iekasēt naudu no PILNĪGI VISIEM koncertiem, absolūti vienalga, vai izpildītājam ir līgums vai nav. Bet kaut kādu naudu saņemt (vai cerēt uz saņemšanu) var tikai tad, ja ir noslēgts līgums.

Tad tas kopsaucējs ir tāds - viņi iekasē no katra koncerta, katra atskaņojuma, katra pārdotā diska. Vēl vairāk - visiem datu nesējiem ir uzlikts nodoklis par to, ka viņā "varētu ierakstīt pirātisko mūziku". Kā var pastāvēt nodoklis, kas pārstāv viena un tikai viena līkdeguņu kantora intereses, es nevaru saprast...

Ā, un pats labākais, ka Latvijas likumdošana paredz to, ka autors pats savas tiesības nevar pārstāvēt. Tobiš autortiesības vai nu nav aizsargātas, vai tās "aizsargā" AKKA/LAA. Reāli tas nozīmē, ka neviens mākslinieks nevar savu darbu izplatīt ar Creative Commons licenci vai jebkā citādi uzlikt autortiesības, kas atļauj kaut kādu bezmaksas darba izplatīšanu. AKKA/LAA arī, protams, neko tādu nepiedāvā - ir vai nu visu vai neko.

Jo vairāk es par to kantori dzirdu, jo vairāk uznāk vēlme iet un izdarīt kaut ko pretlikumīgu. Viņi ir absolūti nelietīgi naudas izkrāpēji, kuri sava labuma dēļ iznīdē kultūru (kaut vai ka Soundarcade par savu albuma prezentāciju, kur ieeja bija par brīvu un vēl brengulis tika uzsaukts, bija jāmaksā AKKA/LAA laikam 500Ls sods, ja nemaldos).

Šī būtu lieta, par ko es tiešām varētu cepties un cepties. Jums tak kaut kādi čomi VL! ir, vai ne? Nu lūk, varētu pacelt šo jautājumu, jo pašlaik notiek konkrēta un apzināta jauno mākslinieku (un ne tikai mūziķu) iznīdēšana.
+3
Jau kādu mēnesi atpakaļ zem vēl viena nom de guerre ieliku pietiek.com, ko es domāju par šitādiem te [cenzēts] kapeik[cenzēts], kas maskējas kā «autortiesību aizstāvji». Savas kabatas aizstāvji viņi ir, nekas cits. www.pietiek.com/raksti/tiec_vala_no...

Klusībā esmu sācis meklēt domubiedrus, lai problēmu parisinātu. Tā nebūs «blickrīga» akcija, bet kaut kas kluss un mierīgs, lai mēģinātu sasniegt rezultātu bez lieka trokšņa.
0
Metal Blade toč ? Tos jau WEA izplata, kas ir trešie lielākie pasaulē

Kādā sakarāoundarcade varēja sodu likt ?
0
Te jau runa ne par izplatīšanas tiesībām, bet par AUTORĪBAS tiesībām. Ja tas ir tas, ko domāji.
0
Esmu laikam blonda, tāpēc lūgšu man izskaidrot - kā šitie abi kantori var plēst naudu no iestādēm, kurās atskaņo (koncertē) kādu grupu, kas pilnībā ir atteikusies no šo abu kantoru pakalpojumiem un bonusā liek savas dziesmas lejuplādei pa brīvu, pieņemsim, savā mājaslapā? Tā teikt - mēs jums dodam, atpakāl neko par to neprasām.
+3
It kā jau pēc Bernes konvencijas tā nedrīkst. Bet Latvijas Autortiesību likumā ir ierakstīts — ka autora tiesības tiek pārvaldītas kolektīvi, pat ja viņš tā negrib un ir aizliedzis kādam iekasēt maksu par publisko izpildījumu, ja (piemēram) pasākums ir nekomerciāls. Bet AKKA/LAA vienalga izspiež naudu, jo viņiem, lūk, likums to ļaujot.

+1
Njā... Ahujeļi galīgi...
+1
Labs arguments - kolektīvās pārvaldības princips. Es gan negribētu, ka abi kantori palielinātu administratīvās izmaksas, lai visu sakārtotu atbilstoši Bernes konvencijai. Kurš maksās? :-)
+1
Vispār jau Bernes konvencija šinī gadījumā ir mūsu, autoru, pusē. Bet nu mums ir situācija šajā «sakārtotajā» valstī, ka likums ir pat stingrāks nekā starptautiskā konvencija, un atļauj KAKKAI iekasēt naudu arī par to autoru darbiem, kas nav un varbūt pat nekad arī nebūs KAKKAS biedri.
+3
@BladeOfDarkness
Pirms pāris gadiem bija hajs par šito sacelts (kad sākās pirmie spļāvieni KAKKAS virzienā).
Pārādījās tas kantoris, Soundarcade ar šiem noslēdza līgumu - sak', nenāks jau par ļaunu, ja kāds palīdzēs ar autortiesību lietām. Ierakstīja un izdeva albumu par savu naudu, atrada vietu prezentācijas koncim, par savu naudu visu skaņas un gaismas aparatūru sadabūja. Ieeja koncī bija par brīvu + kā jau teicu, visiem apmeklētājiem vēl brenguli uzsauca. Atnāk KAKKA un saka - mēs pārstāvam šo grupu, jums te ir koncerts ar tikuntik klausītājiem, mums par to pienākas tikuntik lati. Un pohuj, ka to naudu piedzen no pašas grupas - jo, lūk, par koncertu KAKKAI pienākas nauda.

Un par to likumdošanu, pareizi ir - LV likumdošana neparedz tādu iespēju, ka autors varētu pats lemt par savām autortiesībām. Tieši tas ir tas, kur derētu ar kaut kādiem deputātiņiem parunāt - nevar tak viena kantora interesēs vesels likums būt. Kurš tādu vispār pieņēma, bļe?
0
Satikšu kādu no VL! izteikšu sāpi.
+1
Bet vispār jau izskatās, ka lobijs spēcīgs šitam mauku kantorim. :(
0
Dethecrator, likumam jebkurā valstī ir augstāks spēks par starpvalstu līgumiem.

Bet principā pirmais nepieciešamais trieciens AKKA/LAA - jāpanāk, ka autors var aizliegt viņiem iekasēt naudu par savu darbu izmantošanu. www.satori.lv/raksts/izdruka/4336...
0
Pamēģini nepildīt ES prasības! :D

-1
Neonz, nu kas tev par brīnumiem rēgojas.

Tāpēc jau valstis noslēdz konvencijas, miera līgumus utt. vienošanās savā starpā, lai vadītos pēc tām.

Starpvalstu līgumi ir prioritāri attiecībā pret vietējo likumdošanu. Tāpēc jau arī satraucamies par ACTA u.c. dīvainībām.

Iedomājies: 1920. gadā Latvija un Krievija noslēdza miera līgumu, tagad krievi izdomā — a davai ka tas vairs nav spēkā, davai pēc nedēļas pieņemam ukazu, ka jāuzbrūk Baltijai!
+4
Nu bet tā jau arī bija :D
0
^ Un tāpēc arī tas bija nelikumīgi! Ja būtu tā, kā te smadzeņo Neonz, tad krievi vēl to varētu mēģināt iestāstīt, ka tā vajadzēja darīt. Bet redz, ka nevar! ;)

Tā kā AKKA/LAA gadījumā būs vien labi, ka tāda Bernes konvencija ir.
0
Nelikumīgi skatoties no LV puses, likumīgi no RU puses, ja tika pieņemts attiecīgs likums :D
0
… un, pārfrāzējot situāciju: AKKA/LAA iekasē naudu to mākslinieku vārdā, kas nav viņu biedri un nemaz netaisās būt — tas ir nelikumīgi, ja skatās no tautas puses, kamēr likumīgi no AKKA/LAA puses, jo kādreiz Saeima senāk ir pieņēmusi drusku pārcentīgu likumu…
0
Nu nav gan nekādi brīnumi, bet baltākā patiesība. :)

Latvijā vara ir Satversmei un saskaņā ar to pieņemtajiem likumiem. Starpvalstu līgumi tikai nosaka, ka valstis apņemas kaut kā noteikti rīkoties vai koriģēt un uzturēt savu likumdošanu atbilstoši tiem. Bet starpvalstu līgumiem nav tieša likuma spēka Latvijas vai kādas citas valsts teritorijā. Līdzīgi ir ar ES regulām un direktīvām. Pašas par sevi šīs regulas nav mums saistoši likumi. Mēs varam tās arī neieviest, tikai tad pret mums tiek vērstas soda sankcijas.

Varam iedomāties analoģiju uzņēmējdarbībā. Pieņemsim, ka man pieder logu mazgāšanas firma un mēs ar tevi noslēdzam līgumu, ka noteiktā dienā mans darbinieks Jānis ieradīsies pie tevis un nomazgās tev logus. Bet es tai dienā dodu rīkojumu Jankam braukt mazgāt logus pie Pētera. Šai gadījumā arī mans rīkojums būs Jankam saistošāks par mūsu noslēgto līgumu. Bet, protams, par līgumu neievērošanu tu pret mani varēs vērst tajā paredzētās soda sankcijas.
0
^^^ Nu bet tā jau arī ir :D Pamēģini vidējam krievu okupantu pēctecim par okupāciju ieminēties, uzreiz brēks, ka atbrīvotājus uščemļājut. :)
+1
Dethecrator, šķiet, ka tagad skaitās likumīgi arī no tautas puses (bēleliņu vēlētie pārstāvji tā lēma), bet vai leģitīmi - tas ir jautājums.
0
Man ir bijuši gluži erotiski sapnīši samesties kopā ar kādu pārīti līdzīgi noskaņoju juristu un mēģināt ar kādiem demokrātijas sniegtajiem mehānismiem izmainīt to absurdo Autortiesību likumu. Nez, cik tālu tas iespējams?
0
^^ Leģetīmi Krievijas augstākā vara joprojām pieder Romanovu dinastijai. :)
+3

«Pret noziedzīgiem valdītājiem tautai sacelties ir tiesības!» /Hobss/

«Pret noziedzīgiem valdītājiem tautai sacelties ir ne vien tiesības, bet pat morāls pienākums!» /Džefersons/
0
Viss likuma ietvaros :D
0
Ir ļaudis, kas joprojām neizprot atšķirību starp autortiesību aizstāvību un nodokļu maksāšanu mafijai.
Un ir ļaudis, kas ar to manipulē un uzvārās kā buržuji. :)
0
Buržuji jau vārīja ar savu un dažu palīgu kārtīgu darbu ;)
0
Nu jā. Buržuji parastie kļūst par hiperburžujiem. :D
0
Nu, labi, naudiņa tiek iekasēta. Par to naudiņu, lai tās organizācijas organizē bezmaksas publiskus koncertus visiem tiek kas to vēlās (protams, budžeta ietvaros) un konkursa kārtībā :-)
+2
Vai tu tiešām vēlies iknedēļas bezmaksas G.Rača koncertu?
0
Rotācijas kārtībā. Katru nedēļu cits mākslinieks.
+3
G.Račs - akustiskais koncerts ar M.Zālītes vārdiem - Uldis Marhilēvičs - G.Račs. Apli atkārtot pēc nepieciešamības.
0
Nea, ja kāds māklsinieks ir uzstājies, tad, lai gaida savu "bezmaksas rindu" vismaz 3 mēn.
50% kvota jaunajiem izpildtītājiem. Piem. Vērmanītē laba vieta (lai muzicē kaut katru vakaru).
+3
AKKA/LAA sāk zaudēt lobiju savstarpējās cīņās

Valdošās koalīcijas politiķi pagājušonedēļ draudzīgi paziņoja, ka atbalsta likuma grozījumus, pēc kuriem sodi par radio klausīšanos bez licences birojā vai kafejnīcā vairs nebūs jāmaksā. Tas izraisīja Latvijas galvenā autortiesību maksas iekasētāja AKKA/LAA neapmierinātību, bet, izrādās, ar to organizācijas nedienas var arī nebeigties.

(..)

LTA priekšsēdētājs Henriks Danušēvičs saka: «Būšu priecīgs tikai tad, kad tas [grozījums] būs pieņemts,» jo AKKA/LAA tik vienkārši ar to nesamierināšoties. «Tas taču ir pilnīgs absurds - neviens no kafejnīcas ārā neskries tāpēc, ka tajā brīdī tur neskan mūzika. Arī taksometrā jūs nekāpjat, lai paklausītos radio, bet lai nokļūtu no vienas vietas otrā,» viņš uzsvēra LTA argumentus

(..)

www.diena.lv/latvija/politika/ak...

A ko es teicu ?
+2
"AKKA/LAA savukārt paziņojusi, [..] ka «radio nodeva» izriet no autora tiesībām saņemt atlīdzību par publisko izpildījumu, kas Latvijas Autortiesību likumā esot pārņemtas no Bernes konvencijas, no kuras izstāties «nozīmētu to pašu, ko izstāties no civilizētās pasaules»."

Nu nu, šitā pateikt, kad paši atklāti pirž pretī tai konvencijai. Mudaku bars.
0
pilnīgi mudaki ... radio no tās mūzikas gūst peļņu un loģiski, ka viņi maksā nodevu. Kāpēc tad par to vēl otreiz jāmaksā ? Turklāt tiem, kas no tā negūst materiālu labumu.

Turklāt rādžiņa gadījumā bieži tiek atskaņoti promo singli, kurus izdevēji izsūta, lai to atskaņotu - ņem un reklamē mūs
0
tas tā pat, kā datu nesēju aplikšana ar nodevu
+1
Eksperts: Latvija drīkst atcelt "radio klausīšanās nodevu" www.DELFI.lv | 28. maijs 2012 14:39

(..)

Savukārt Krūmiņš portālam "Delfi" uzsvēra, ka Latvijai saskaņā ar Bernes konvencijas pantu par papildus iespējamiem darbu brīvas izmantošanas gadījumiem ir tiesības noteikt kārtību, kā regulēt dažādu darbu publisko atskaņošanu.

(..)

www.delfi.lv/news/national/polit...
+5
Eksperts BigUggijs portālam "Truemetal" uzsver: dirsā AKKAA/KAKKA
0
...un pie kam vēl - ar nokaitētu krāsns kruķi.
+1
^^ Mārcis Krūmiņš ir spējīgs advokāts — ļoti viltīgs un glumjš (labā nozīmē). Viņš pirms kādiem gadiņiem mūsu izdevniecību aizstāvēja tipiskā mediju tiesību lietā par neslavas celšanu vienam Ventspils bandītam — protams, ka mēs ar Mārci Krūmiņu vinnējām to lietu. Līdz ar to — ja kāds grib tiesāties ar KAKKU, tad lai ņem viņu palīgā droši! ;)
0
AKKA/LAA šobrīd rosīgi iekasē naudu no vasaras izklaides vietām, āra kafejnīcām un kuģīšiem:

nra.lv/latvija/72933-akkal...
0
Nu, cerams, ka Lācīša pirksta kratīšana beigsies ar šī kantora iegrožošanu:

www.tvnet.lv/zinas/viedokli/4236...
+7
Bet šitais ir vāks. Katrā rakstelī par to SŪDS/JĀ tiek piemetināts: "Protams, neviens neapšauba, ka autoriem jāsaņem kāposts, autoriem pienākas..."

DIRST LAI IET!! Lai iemācās strādāt, ķuņas bērni. Savairojušies te mākslenēki, autōre un visādi prōduchujāri. Bļa, man arī pienākas kāposts. Davai goņī. Tūlītpat uz galda!!! Vecā laiduma banknotes N E P I E Ņ E M U!!
+1
Tak es šaubos vai tie autori tur vispār ko saņem, un ja saņem, tad noteikti kapeikas, lielais kāposts aiziet KAKKAS maukuru kabatās, tāpē jau viņi ar zobiem un nagiem ieķērušies šamējā kumosā.
0
0
lielākie dirsēji jau ir visādi reiniki kurus huju kāds pērk vot i vaig piedzīt piķi ar varu. Auzāns jau a dirsējs, vienā rakstā žēlojās ka mūziķiem nēsot piķis par ko ierakstīt, da nu i nah, pilns pagasts ar visādiem kaktu spēlmaņiem un katrs tagad gribēs kautkādu atlīdzību? Par ko? Par to ka tu ir uzdrošinājies paņemt pagali rokā un zem sintiņa faņeras uz steidža līst? Nu i nah, ne es radio klausos un ja arī klausos tad točna ne visādus pidarus reinikus un citus šlāgerus, tad nah man jamiem ko jāmaksā
+1
Šodien sanāca parunāties ar savu otru darba devēju no tulkošanas kantora. Viņai Rīgā pazīstams viens čalis, kas atvēris savdabīgu kokčiku bāru ala take away. Tā kā bizness ienesīgs ir tikai vasaras sezonā, čalis, godīgs būdams, uz ziemas sezonu VIDā slēdza darbību (laikam pareizāk būtu teikt iesaldēja), nekas tajā bārā viņam rudens/ ziemas sezonas laikā tāpat nenotika. Tagad, kad aprīlī atkal vēra bodīti vaļā, vienu dienu saņem pavēsti no KAKAS - 2000 LVL naudas sods par neizņemto pusgada licenci (lai gan vasaras sezonai licence bija iegādāta)!!!!!!!

Nu, un ko lai vairs te saka.......
+2
^ Lai pārsūdz Administratīvajā rajona tiesā. Divi gadi stabili, kamēr tiks cauri pirmajai instancei vien :)
0
gan jau ka tai akakakaa par tik augstām lietām kā iestādījumi ar sezonālu raksturu nemaz ij aizdomājušies nav, droši ka sēž viens pediņš un borās iestādes caur 1188 lapām un sūta cedeli visiem pēc kārtas, a vosj, paveiksies.
+3
Dethecrator, pārsūdzēt lēmumu tas čalis viennozīmīgi pārsūdzēs, vnk ierakstīju šo stāstiņu, lai kārtējo reizi pašausminātos un saprastu, ka tas kantoris tik tiešām nekādus mūziķus un autorus nepārstāv, tikai bāž visu (nu, OK, lielāko daļu) sev kabatās...

Vakar patika raksts TVNETā, kur tika apjautātas LV "zvaigznes": teju visi atzina, ka viņiem nav ne mazākās nojausmas par to, cik naudas ik gadu ieripo viņu kontā no KAKAS... Retorisks jautājums - kur paliek nauda????
0
Nošaut!
0
manis liktajā rakstiņā jau bija norādīts - tā kā pa rādžu vairums atskaņotā ir ārzemju izcelsmes, tad uz turieni arī proporcionāli aizripo. Kā nosaka atlīdzību vietējiem - nav ne jausmas ... pēc acīm laikam
+1
Kaut kā mani māc visnotaļ lielas šaubas par to, ka kaut vai Gāga saņem n-tos tūkstošus no KAKAS...
+6
Vietējās (LV) "zvaigznes" melo,par to,ka viņiem nav ne mazākās nojausmas par to, cik naudas ik gadu ieripo viņu kontā no KAKAS...
Viņi vienkārši negrib nosaukt summas un tāpēc tēlo muļķus.
+3
Arī fakts. Man arī būtu kauns nosaukt ciparu neatbilstošu padarītam darbam vai tā kvalitātei. Labāk teiktu, es jau īsti njez, kaut kas biki aliņam varbūt iespējams sanāktu nezinu jā nē.
+1
Ja nevar nosaukt, vai negrib, tad gan jau ka brangi, vai arī tik iztaisās ka brangi, jo parasti ja naudas ir daudz, tad hrenzincik daudz, a ja maz, tad gan zin CIK maz i.
0
Turpinām - AKKA/LAA par labdarības pasākumu no organizatoriem pieprasa 126 Ls

www.diena.lv/latvija/zinas/akka-...

0
^ tak bija jau augstāk
0
Oi bla, nepamanīju.
+1
0
tas jau viss skaidrs, ka autoriem ir autortiesības, bet ir tak arī tāda ES štelle, kā neaplikšana ar nodokli dubulti, ko var salīdzināt ar situāciju, kad nomaksā piķi radiostacija un tad vēl nopiķo kafūzis (moš pie reizes par radio aparātu ar kas tiek ievākts ?) ...
+1
Nu, vispār jau sanāk toč trubultā.

Nodoklis radiostacijai par atskaņošanu.
Nodoklis par disku (kā datu nesēju), ko tas dīdžejs uzliek savā raidījumā.
Nodoklis kafūzim par tā rādža klausīšanos.

Pats bik sasmējos, ka saucu tos par nodokļiem. It kā jau KAKKA ir nevalstiska organizācija, un tie nav nodokļi, bet realitātē nemaksāt tos ciparus ir grūtāk nekā nemaksāt IIN.
0
vajag tak aiziet vienreiz to iestādi ar tomātiem apmētāt. A. Čaka iela 97, Rīga
0
Vēl jāsamaksā nodoklis par to, ka tiek maksāts nodoklis. Lai samaksātu AKKA/LAA maksu, gan jau ka PVN arī vēl tiek pierēķināts maksāšanas brīdī.
0
Cik saprotu, radiostacija maksā par autortiesībām (©), bet kafūzis par blakustiesībām (P), kas it kā nav viens un tas pats, blakustiesības laikam attiecas uz izpildītājiem un ierakstu štancētājiem.
+1
nu tad akka/laa darbības shēma laikam ir tāda, ka viņiem ir speciāli raideri, ar kuriem viņi izseko kurā brīdī kura radiostacija ir ieslēgts un kāds autors tajā brīdī tiek atskaņots. tad katru mēnesi tas viss tiek sasummēts un no iekasētas summa sadalīts uz autoriem, kuriem tajā pašā mēnesī tiek izmaksātas viņu 'algas', kaut lai tās būtu santīmos skaitāmas, nauda tak ir nauda. vai arī ir kāda cita inovatīva shēma, kā viņi nodrošina šo naudas pārdali, jo es tiešām pat iztēloties nespēju, kādi visvareni ieroči ir viņu lieliskajās rokās.
0
sorz par drukas kļūdām, tekstu laikam jāpārlasa pirms postošanas. nujā, un tie raideri tad ir uz katru kafejnīcu, un, ja, piemēram, viņi ļoti daudz klausās bon jovi, tad viņiem jāmaksā papildus, jo bon džovijam taču ik mēnesi jānosūta attiecīgais naudas žūksnītis par to, cik viņš ir daudz tapis klausīts.
0
^^ Pēc šitā principa katru reizi, kad kāds uzbrauc uz tavas projektētās ielas, viņam tev būtu jāmaksā 20 santīmi par to, ka tā iela rekonstruēta pēc tava projekta!
+2
...tikai kaut kā no mūziķiem ne reizi vien esmu dzirdējis, ka kakka/laa sevišķi cītīga ir tieši uz naudas ievākšanu, bet uz samaksāšanu mūziķiem, kad tam reāli vajadzētu būt iespējamam, viņiem gan kaut kā rokas neceļas
0
^^nuja, kad tu lieto pitagora teorēmu vidusskolā arī katru reizi jāsamaksā pitagora mazmazmazmazmazmazmazbērn...
0
^^^ Tāds principas jau vēl būtu loģisks, bet kakkas variants jau ir tāds, ka tos santīmus maksātu nevis man (kā projekta autoram), bet, taiksim, namīpašniekam, no kura īrēju telpas, kurās strādāju.
+2
Ja nu kāds grib reāli ieriebt KAKKAi, tad te ir iespēja. Ziņa no LTV raidījuma Sastrēgumstunda produkcijas asistentes, kas apzina un uzaicina raidījuma dalībniekus:

500 latu sods par radio klausīšanos bez licences mazam veikaliņam – rūpes par māksliniekiem vai alkatība? Strīdā iesaistījušies arī politiķi, kas nu grasās labot pašu pieņemto likumu. Bet tikmēr sabiedrībā plaši apspriež – vai bērnudārza izlaidumā dziedāta dziesmiņa ir publisks izpildījums? Un kā ar Jāņu balli mājas pagalmā?

Diskutēsim trešdienas vakarā!

Ja vēlaties piedalīties raidījumā ar savu viedokli, rakstiet: annadov@inbox.lv.

Tiekamies trešdien, 30. maijā – no 20.30-45!
+1
Es par savu kolēģu autoru un muzikantu tiesībām un cieņu cīnīšos visiem spēkiem un neslēpšos. Mani sauc Guntars Račs un jūs zināt kur mani atrast. nra.lv/viedokli/guntars-ra...
+4
G.Račs - kas viņš tāds ir un "why should we care"?

Es ieteiktu tad arī izlasīt vienu citu viedokli, kas izskaidro KAKAS histēriju:

nra.lv/viedokli/juris-paid...
+1
^^^ pats jams tur atzīst 20/80. Nožēlojami maz? Nē, tas pārsvarā ir nožēlojams muzons, par kuru te no visiem ar policejiskām metodēm grib izspiest kādu kapeiku. Neesi deputās, kas par pofig kā [pa|neiz]darītu darbu saņem algu.
0
Tirliņi atkal smird:

www.tvnet.lv/zinas/latvija/42451...
0
Otrie histēriķi "skaidro" savu "pozīciju" un "tiesības":
www.db.lv/citas-zinas/laipa-a...
+3
Te būtu jāpaprasa viņiem komentārs par grupas Solaris (ja nejaucu tagad) koncertu, kur šiem paprasīja samaksāt par pašiem savu uzstāšanos kakainajām laipām.
+1
tu laikam domā Soundarcade koncertu, kad viņiem bija jāmaksā nauda par to, ka viņi rīkoja bezmaksas albuma prezentācijas koncertu. bet nu tas pats jau ir arī cik tie simti latu par labdarības koncertu Vērmaņdārzā vai 500 ls sods Mājas Svētībai par radio Klasika klausīšanos (500 ls pa taisno pie Mocarta pēcnācējiem, ble)
+4
Re, tomēr es sajaucu ne tikai šņabi ar alu...
Bet jā - ja jau Račs tik ļoti rūpējas par LV mūziķiem, tad lai "explain this"
+2
račs jau brauc ar dakšām debesīs- kurš tad iekasē naudu par tām licencēm arī valsts? tā nauda jau pa tiešo badakāšu organizācijā nonāk.

vienīgais, kas man patika, bija viņa komentārs par vēlmi piemaksāt, lai taksists izslēgtu radio pik. manī uzreiz pamodās profesionāls kretīnisms, kad šādos gadījumos šis ir lielisks "drāžamais pants", kuru izmanto ekskluzīvi ieriebšanas gadījumā, ja kāds ļoti neprot uzvesties un citādi viņu izčakarēt nav iespējams.. nu kā ceļinieki, piemēram, lūdzot uzrādīt aptieciņu vai ugunsdzēšamo aparātu vai ekonomisti kad ķeras klāt pie kases pārskaitīšanas :)
0
Tiešajā ēterā pašreiz par KAKKU:

www.ltv.lv/live/7/
+5
nu varbūt arī Račs, par to, ka kaka/laa viņam kaut kādu naudu iespējami piegādā, arī viņiem kaut ko iemaksātu, kad taisītu kādu koncertu, es jau nezinu, kāda ir tā maksāšanas shēma. runa jau par to, ka ir starpība starp kaut kādu jobanu Raču, kas raksta pop ghay huiņu un tādu grupu kā Soundarcade, kuru klausās elitārs sabiedrības slānis ble (un visticamākais arī ar ne sevišķi lieliem vidējiem ienākumiem, haha). nu nevar nolikt vienā plauktiņā kaut kādus popstārus sabiedrības pimpja sūkātājus ar kaut kādām metāla vai undergorund roka / indjustrial / whatever blicēm.
+1
HAHAHAHAAA

Bargo noteikumu dēļ izlaidumos aizliedz atskaņot mūziku:

www.tvnet.lv/zinas/latvija/42557...
+5
Lai liek Dark Domination - šie ir brīvi no KAKKAS.
+4
" ... un 8.klases skolēni klusu nodziedājuši vienu «Prāta vētras» dziesmu."

Klusu... bet Račš vienalga dzirdēja. :D
+4
račs ir kakā reģistrēts kā nezināms autors, ar to esot normālu piķi nopelnījis, starp citu. jobanais kapitālistiskās kultūrindustrijas mauka, piedevām vēl krāpnieks, ja es viņu ieraudzītu uz ielas, nezinu vai savaldītos bled
0
Prātnieki jau ar nav kakkā. Vismaz kādu laiku nebi.
+1
viela pārdomām: nra.lv/viedokli/sandra-vei...
+1
Skatos, ka kāds trūmetālists ir jau komentējis:

"Anonīmais Šakālis
Kaut gan jāpiebilst, ka zviedru mūzika mums te Latvijā vairāk saistās ne ar Robyn un kaut kādiem mājas kārtībā organizētajiem noziedzniekiem, bet gan ar — Marduk, Opeth, Necrophobic, Dark Funeral, Bathory, Edge of Sanity, visu Gēteborgas melodiskā miroņnieka kustību, no jaunajiem — Degradead un citiem. Popšits? Phēēēēē…"
0
Tai Veinbergai par visu to bezsaturīgo drazu, ko viņa gvelž un drukā, arī kāds kaut ko maksā? Laikam jau jā, vai tad citādi mēģinātu kaut ko izspiest, kad nav ko teikt.
0
Domā, ka viņa tīri sava prieka pēc raksta? Maizītei ar desu jau kaut kā arī jānopelna. :)
0
Atkal grib lielo rubuli iesist:

(..)
Jau ziņots, ka AKKA/LAA Rīgas apgabaltiesā ir iesniegusi arī prasību par autortiesību aizsardzību un zaudējumu piedziņu 356 155 latu apmērā. Lietas izskatīšanas datums vēl nav noteikts.
(..)
Viasat vadītājs Baltijas valstīs Raivo Rosts norāda, ka satelītoperatora darbība nav uzskatāma par retranslāciju, jo visas tiesības Viasat ir ieguvis saskaņā ar savstarpēji noslēgtajiem līgumiem ar kanālu piegādātājiem. "Uzskatām, ka mums nav jāmaksā par tiesībām, kas jau ir iegūtas un par kurām ir samaksāts," uzsver Rosts.

www.diena.lv/latvija/zinas/tiesa...
+2
un atkal - grib naudu par neko...
man reali interese, kas bus nakamais par ko vinjiem sagribesies naudu - varbut ari par to, ka cilveks vienkarshi majas skatas televizoru?
0
TV nu nebūtu jāskatās, vajadzētu ieviest nodokli 100Ls par TV skatīšanos no galviņas.
+1
Kad busi 70 gadigs opis - tad parunasim :):):)
0
Tajos laikos TV jau būs izmiris :)
+6
0
Tieši tā!
+10
Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu par monopolstāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu sodīt autortiesību kolektīvā pārvaldījuma biedrību AKKA/LAA, piemērojot tai sodu 45 646 latu apmērā, liecina KP informācija.
www.tvnet.lv/zinas/latvija/46012...

Mazs, tomēr prieciņš :)
+1
mhm. Paši ar dabūja ierīt vienreiz.
+9
Mans garadarbs par AKKA/LAA priekšnieci.

imgflip.com/i/11s7b
+2
"Latvijas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem par mūzikas atskaņošanu telpās, kas nepārsniedz 300 kvadrātmetru, jāmaksā vismaz divtik vairāk kā līdzīgiem uzņēmumiem Lietuvā un Igaunijā - valstīs ar līdzīgu tautsaimniecību un iedzīvotāju labklājību."

kāpēc tas kaut kā tā notiek, ka gandrīz visās sfērās Latvijā, pat daudz vairāk nekā kaimiņvalstīs ar ļoti līdzīgu pagātni, tik ļoti mēģina izēst jebkādu darbību, kas neierindojas pie lielajiem biznesiem, spekulācijām vai shēmošanas?
+4
KP vajadzēja pieņemt lēmumu visiem viņiem ar pusķieģeli pa seju.
0
^^^ heh, labi barots
0
0
RĪGA, Apr 11, BNS -Latvijā tarifi par mūzikas publisko izpildījumu nav augstākie Eiropā ceturtdien intervijā Latvijas Radio raidījumam “Labrīt!” sacīja "Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūras/Latvijas Autoru apvienības" ( AKKA/ LAA) direktora pienākumu izpildītājs un jurists Imants Belogrīvs.

Konkurences padome (KP) ceturtdien piemēroja 45 tūkstošu latu lielu sodu par monopolstāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, jo mazajiem un vidējiem uzņēmumiem par mūzikas atskaņošanu piemēroti tarifi, kas ir daudz augstāki ne vien kā Lietuvā un Igaunijā, bet arī vairumā citās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

AKKA/LAA pārstāvis norādīja, ka pārkāpumus neatzīst un KP lēmumuu pārsūdzēs tiesā. Viņš arī uzsvēra, ka KP apgalvojums, ka piemērotie tarifi ir lielākie nav precīzs, jo, piemēram Rumānijā šie tarifi ir augstāki. "Turklāt, KP, izvērtējot tarifus, nav ņēmusi vērā tos gadījumus, kad AKKA/LAA tarifi bijuši mazāki," piebilda Belogrīvs.

Organizācijas pārstāvis atzina, ka AKKA/LAA pagaidām nav vērtējusi vai un kā varētu izpausties uzņēmēju prasības pret aģentūru, tomēr norādīja, ka diez vai tie plāno tiesāsies dažu autoriem pārmaksāto latu dēļ.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka pēc KP secinājuma, Latvijas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem par mūzikas atskaņošanu telpās, kas nepārsniedz 300 kvadrātmetru, jāmaksā vismaz divtik vairāk nekā līdzīgiem uzņēmumiem Lietuvā un Igaunijā – valstīs ar līdzīgu tautsaimniecību un iedzīvotāju labklājību. Tarifi Igaunijā ir daudz zemāki visiem uzņēmumiem, savukārt Lietuvā mazāk jāmaksā visiem uzņēmumiem, kuru platība nepārsniedz 850 kvadrātmetru, bet lielākajiem tarifs ir nedaudz augstāks kā Latvijā.

Savukārt, salīdzinot ar vidējo tarifu līmeni ES dalībvalstīs, redzams, ka Latvijā uzņēmumiem atkarībā no to lieluma par mūzikas atskaņošanu ir jāmaksā par 50 līdz 100% vairāk. Salīdzinājumu starp ES dalībvalstīm KP veica, izmantojot pirktspējas paritātes indeksu, kas ļauj objektīvi salīdzināt valstis, kuru iedzīvotājiem būtiski atšķiras ienākumu līmenis.

KP novērtējusi, ka īpaši netaisnīgus tarifus AKKA/ LAA piemēroja mazākajiem un vidējiem uzņēmumiem, tāpēc pārkāpuma dēļ tie tika nostādīti nevienlīdzīgā situācijā ar lielākajiem konkurentiem. Turklāt, tā kā tirgotāji savus izdevumus ietver pārdodamo preču cenās, pārmēru augstie tarifi būtībā radīja papildu izdevumus patērētājiem.

AKKA/ LAA ir vienīgā organizācija Latvijā, pie kuras var vērsties tirgotāji un pakalpojumu sniedzēji, lai iegūtu tiesības atskaņot mūziku apmeklētājiem domātās telpās. Tā kā AKKA/ LAA pārstāv gan Latvijas, gan ārvalstu autorus, turklāt ar pārmēru augstajiem tarifiem samazina Latvijas uzņēmēju konkurētspēju ārvalstu tirgos, ar lēmumu KP atzinusi, ka noticis gan Latvijas Konkurences likuma, gan Līguma par Eiropas Savienības darbību pārkāpums.

Jautājums par mūzikas publisku atskaņošanu un licenču cenām Latvijā aktualizējās, kad daudziem likās nesamērīga norma, ka par radio klausīšanos vispār jāmaksā, piemēram, mazos veikalos,šoferiem autobusos. Mazs veikaliņš Rīgā tika sodīts ar 500 latu naudas sodu par to, ka tajā skanēja sabiedriskais radio. Pēc šāgadījuma Saeimas deputāti sāka strādāt pie likuma grozījumiem, precizējot, ko uzskatīt par publisku atskaņošanu un kādos gadījumos jāpērk licence.
+3
Tātad, ko saka KP?

"[..] pēc KP secinājuma, Latvijas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem par mūzikas atskaņošanu telpās, kas nepārsniedz 300 kvadrātmetru, jāmaksā vismaz divtik vairāk nekā līdzīgiem uzņēmumiem Lietuvā un Igaunijā – valstīs ar līdzīgu tautsaimniecību un iedzīvotāju labklājību."

"Savukārt, salīdzinot ar vidējo tarifu līmeni ES dalībvalstīs, redzams, ka Latvijā uzņēmumiem atkarībā no to lieluma par mūzikas atskaņošanu ir jāmaksā par 50 līdz 100% vairāk. Salīdzinājumu starp ES dalībvalstīm KP veica, izmantojot pirktspējas paritātes indeksu, kas ļauj objektīvi salīdzināt valstis, kuru iedzīvotājiem būtiski atšķiras ienākumu līmenis."

Ko saka AKKA/LAA?

"KP apgalvojums, ka piemērotie tarifi ir lielākie nav precīzs, jo, piemēram Rumānijā šie tarifi ir augstāki."

Spēcīga atmazka. :D Apmēram no sērijas:

- Pēterīt, tu esi zaglis!
- Innē, neesmu vis, reku Dolārs zog vairāk par mani!
+2
Ievācu stāstus par cilvēku pieredzi ar AKKA/LAA. Ja ir kāds stāsts (vienalga, vai gājis slikti vai labi) un nav žēl padalīties, labprāt uzklausītu. Interesē tieši mākslinieku saskarsme ar AKKA/LAA. Ja ļoti grib, var arī kādu alu par to nopelnīt. Ja ir interese - atmet epastu (adrese atrodama profila info).
0
Aicinām atsaukties kādu, kas ir ne tikai AKKA/LAA pārstāvēts autors, bet arī biedrs. Atšķirība ir tā, ka biedri maksā sīku ikgadēju biedru naudu, un apmaiņā pret to ir tiesīgi piedalīties un lemt organizācijas kosapulcē.

Jautājums ir ārkārtīgi steidzams. Vēlamies ievākt informāciju par AKKA/LAA iekšējo struktūru, ar mērķi uzlabot autortiesību situāciju Latvijā.

Lūdzam atsaukties uz:
overkirils@gmail.com vai 26678278

P.S. neviens no trūmetālistiem ar saviem bēdus stāstiem ar mani nepadalījās. Skuj tad cerēt, ka kaut kas labāk paliks, ja pat epastu nevar aizmest!
0
Atgādini par šito stāstu vākšanu otrdien, tad moška aizrakstīšu. Stāsts ir, tikai laiks nav, kad aizrakstīt.
0
Rekur - urllandē vecajiem perdeļiem arī $$$ slauc.

www.youtube.com/watch?v=nCuS6nmFIOI...
+3
KAKKA turpina tiekties uz jaunām marasma virsotnēm: šie netic, ka jogas cienītāju flešmoba laikā spēlētā mūzika nav izpildītāju uz vietas uzimprovizēta, un pieprasa iesniegt sarakstu ar kompozīcijām, uz kā improvizācija balstīta, lai varētu iekasēt attiecīgu samaksu.
www.mixnews.lv/ru/exclusive/news/2...
+2
Njā, karstums KAKKU pamatīgi ietekmējis..
+2
kāpēc kautkas jāiesniedz ? vajadzēja būt klāt kakātājiem un piefiksēt pašiem ... tagad lai saņem Burzum dēmuču sarakstiņu ;)
0
domāju ka nākamais solis būs aktīva akkalaa aģentu vervēšana lai staigā pa sabiedriskām vietām privātās drānās un noklausās ka tik kāds kādu maksas meldiņu nemēģina nosvilpot vai, pasarg dies, citiem dzirdot nodungot. Kā reiz uz dziesmusvētkulaiku būtu īstais brīdis.
0
Un tad kāds niknāk nopirdīsies, bet KAKKAS aģents klāt un pierādīs, ka pirdiens skanēja kā super duper andergraunda blekmetāla grupas tādas un tādas meldiņš. Maksājiet ragā!
Uztaisīsi smalkāku pirdienu - lūgtum, aizgūts no grupas Bee Gees.

Vēl jau dažs labs miegā krāc, runā, izdveš dažādas skaņas - it viss var līdzināties kādu izpildītāju daiļradei...
+3
Es kā aktīvs (MŪŽAMEŽA) mūziķis saku, neslēgt ar LAA/AKKA līgumu- tā ir lētāka dzīvošana, un lielāks skaits koncertu, kur varu tikt uz skatuves.
0
^^ a ja nu pa miegam dzied vai vismaz dungo ?!
+17
Mans sencis, neraugoties uz atrašanos pensijā un piestrādāšanu skolā, pa reizei joprojām šad tad uzstājas kā klasiskās mūzikas izpildītājs. Pagājšziem šim arī atnāca KAKKAS paziņojums — viņam obligāti jāizņem licence un jāsamaksā nauda, lai KAKKA visžēlīgi atļautu spēlēt XVI līdz XIX gadsimta mūziku, kā arī dažādu valstu folkloru, tautasdziesmas (senča paša apstrādātas).

Sencis uzvilka pašu pretīgāko plašķi, kādu varēja atrast, brīnumainā kārtā piedarbināja izrūsējušu žiguli (viņam ir arī normāla mašīna), uzlika cepuri otrādi un aizbrauca uz KAKKAS kantori. Tur viņš ieslēdza savu briesmīgāko krievu akcentu (viņš nav krievs, tikai bērnībā kādu laiku dzīvojis Sibīrijā un tur apguvis akcentu), vicināja papīru un prasīja: «Jus man tagad tepat šodien būt izmaksāt kādi naudi? Kā — nē? Kāpēc ta jus man pasūtīt uz mana māja tāds vēstulis, ka man tagad naudi piemaksās? Divdesmit lati par viens koncerts? Kāāā??!!! Ko jūs sadomājas? Nevis jūs maksās man, bet es jāmaksā jums? Bahs un Bēthovens ir biedris iekš jusu kantoris? Kas jums — čuri galvā?»

Vairāk vēstules no KAKKAS saņēmis nav.
+2
Raksts gadu vecs, bet nekas jau nav būtiski mainījies: www.easyget.lv/muzika/read/51478/...

Komentāri:

... 20.12.2012. 14:49

Un kā tad paliek ar to obligāto nodevu ko gribot vai negribot pērkot tukšus datu nesējus maksājam? Maksājot šo nodevu man vienmēr uzreiz rodas sajūta, ka valsts mani jau noklusējumā uzskata par noziedznieku un liek kaut ko netveramu izpirkt, tā teikt - ja nu gadījumā.......
Pirātismu neatbalstu, taču kaut kā liekas - ka būtu taču pareizi kaut vienreiz saņemt arī to, par ko jau ir samaksāts, ne tā?!

s 20.12.2012. 15:53

Ja mūziķis spēj ar savu talantu piesaistīt klausītājus, nevis tikai uz "producentu" pārtaisītām un pielabotām balsīm un dziesmām, tad viņš nopelnīs gan no koncertiem, gan diskiem.
Pirātisms tikai darbosies kā reklāma, kas nav mazsvarīgi.
Par reklāmu ir jāmaksā.

Haju ceļ tie, kas grib tikt pie vieglas naudas pagrozot pupus ekrānā

Zvērs 21.12.2012. 00:04

Piekrītu tiem, kas saka, ka pirātisms ir laba reklāma, parējais jau ir pašu mūziķu rokās, cik daudz viņi to prot izmantot. Liekot maksāt par mūziku daudz ātrāk var zaudēt šo popularitāti nekā iegūt. Jo cilvēki vnk nemaksās un līdz ar to neklausīsies.
+4
Lai piedzītu 10 latus par kačkas koncertu MP, AKKA/LAA tiesājoties iztērē 50 latus:

www.pietiek.com/raksti/akka_laa_gat...
+5
^^BladeOfDarkness linkā www.easyget.lv/muzika/read/51478/... labs raksts.

Piesaistīja dažas labas pērles no "biznesmeņa" E.Rakovska negatīvās attieksmes pret mūzikas pirātismu.

"…problēma ir pašmāju alternatīvo mūziķu domāšanā, attieksmē pašiem pret sevi un vispārējās zināšanās par mūzikas industriju kā biznesa formu."

"Pārmaiņas notiks tikai tad, kad domāt un rīkoties sāks, pirmkārt, paši mūziķi, savu nodarbi uztverot kā biznesu. Man gan nav viedokļa, kā šādu domāšanu ieviest kaut vai vienā divdesmit piektajā daļā latviešu alternatīvo mūziķu, taču pašreizējās tendences šī mūzikas žanra attīstībā pasaulē liecina par drīzām pārmaiņām, kas laimīgā kārtā varētu ietekmēt arī Latviju."

"Pēc idejas jau var ievērot diētu un pārtikt no ūdens, kastaņiem un sēnēm, kas ir brīvi pieejamas ik vienam; dzīvot tumsā, kā arī visu cauru gadu staigāt vienos apavos, bet to mēs neesam gatavi darīt. Savukārt nemaksāt par savu izklaidi un māksliniecisko baudījumu, bez kura mēs ilgtermiņā arīdzan nevaram iztikt - o, nē, to gan nē.""

company.lursoft.lv/relicseed
Tagad kļūst skaidrāks, kāpēc ir pat oficiāli reģistrēts SIA "Relicseed", kas uzreiz paredz pamatkapitāla ieguldīšanu laikam Ls2000 (nezinu, kā tagad), grāmatvedi un vēl nezin ko.
+3
ko tur īpaši lai iebilst - cilvēks grupu dibināja ar tēlejošu plānu - ierakstīt diskus, uzbliezt končus ārzemēs un pie reizes piķīti iesists, nevis ''sabīdam grupu, kautkādas dziesmas sadomāsim, moš kādu konci ar laiku, varbūt pat dēmuci ierakstīsim''
+3
Mans piedāvājums LAA-AKKA un mūziķiem (mūzikas koments 20.1.14.)

Šķiet- šī striķa vilkšana katram uz savu pusi- nebeigsies vēl ilgi. Mūzikas autortiesību frontē: tieši tāpat. Vieni grib saņemt vairāk (mūziķi), bet citi (patērētaji) atkal negrib maksāt tik daudz/un ideālā versijā vispār neko. Preambula un iespējamais risinājums.

Vispirms - no iztāles...
Visur tur, kur parādās nauda- izbeidzas cilvēciskās attiecības. Tā vismaz "draugos" bija kāds izteicies. Arī mūzikā.
Tad nu minētā autortiesību aģentūra izvērš vētrainu naudas iekasēšanas darbības. Pretīm tādu vētrainu darbību izvērš mūzikas visdažādākie izmantotāji. Atkal jautājums: kurš kuru pārspļaus. Šajā karadarbības frontē panākumi mainīgi. Aģentūras cilvēki laiku pa laikam uzvar dažādos tiesas procesos- caur kuriem tiek piedzīta tā autortiesību nauda. Bet izmantotāji aizvien atrod jaunas "spraugas", caur kurām atkal iespējams sadabūt kādas nemaksāšanas iespējas.

Tā vai citādi- LAA/AKKAs pieminēšana uz reizi visiem asociējas ar skandāliem un dažām citām negatīvām domu asociācijām. Emocionāli- ir tāds kā "burkāna un pātagas princips" mums galvās ieveidojies. Reizēm pa tiešo uzjautājot mūziķiem par iespēju konkrēto skaņdarbu izmantot (kādā performancē, filmā, video...), tad saņemam parasti sirsnīgu un vēlīgu "jā" vārdu ("burkāns";). Drusku vēlāk pienāk rēķins no autortiesibu aģentūras par izmantoto skaņu mākslu ("pātaga";). Un visumā starp mūziķiem un izmantotājiem izveidojas neveselīga saskarsme: apmēram kā ielu cīņās, kur satiekas censoņi no barikādes pretējām pusēm.
-------------------------

Neidziļinoties visās šo cīņu niansēs (tas tiek darīts jau visriņķī- dažādus rakstu materiālus šai sakarībā arī latviski iespējams sameklēt "tīmeklī";) - jāsaka kāda iespēja. Kas patreiz ir vien zila fantāzija, bet tomēr...?
Kā būtu- ja mūziķi paši izsacītos: kura mūzika ir nekomerciāla un kura tad ir komerciālā. Vienkāršāk: mūziķis A pasaka- Skaņdarbi nr.1 un nr.2 ie nekomerciāli, bet Skaņdarbi nr.3 un nr.4 ir komerciāli. Pirmie tad nonāktu sabiedrības vispārējā lietošanā, tostarp par brīvu izmantotājiem.

Ko tad mūziķi vinnētu caur šādiem nekomerciāliem skaņarbiem?
- lielāku atpazīstamību;
- labu auru ap sevi;
- parautu uz priekšu visas mūzikas kustību, nākamie "jaunie gurķi" redzētu- vieniem izdodas un arī pašiem lielāka vēlme darīt mūzikas lauciņā būtu.
- daudz lielāku iespēju pašiem sevi reklamēt nākamo albumu un koncertu virzienā.
- MĪNUSS: nesaņemtu nekādus eiro kabatā kā autoratlīdzību. Bet šis "mīnuss" nebūtu tik liels, salīdzinot ar ieguvumiem, kurus minēju augstāk.

Savukār par komerciāliem nosauktie skaņdarbi būtu pēc pilnas programmas nostiprināti autortiesībās. Un izmantotājiem saskaņā ar likumdošanu ir jāatlīdzina autor-honorārs.

Viss kļūtu vienkāršāk: visi zinātu, kura ir "bezmaksas", kura ir "maksas" mūzika.
+4
^ augstāk Intara tvnet linkā, ibbio, kā tā cūka ir norijusies. Noteikti labs skats, kā šamā ņukā tās kotlešu virtenes iekšā. Padauza!
+7
Bet, ja tā nopietnāk, man vispār nav skaidrs, kā var kaut kādi kropļi uzlikt jebkādu zīmogu uz gaisa vibrācijām.. Kur ir elementāras pamattiesības?! Kur ir tas jobanais fundaments??? Pēc tās viņu fiškas, sanāk, ka man ir nopietni jāpārdomā katra skaņa, ko izdvešu. Kuram kroplim ir šādas tiesības to diktēt? Kas tālāk? Varbūt vēl baidīties acis vērt vaļā, ka tik neierauga kaut ko, kas ir par maksu? Vajag tik vēl čipu smadzenēs! Tas noteikti atvieglotu darbu šiem cēlajiem tiesībsargiem.

bledd, pašam tik tīkami uzrakstīt tik klišejisku komentāru. Atļauju peistot visiem!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
krabathor
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas