Latvijas metāla krustēvs
0
zināms fakts, ka piemēram, Latvijas panki "pieminekli" ir uzcēluši Dambim / no Inokentijs Mārpls/. Arī (ne)oficāli šis cilvēks ir atdzīts par latviešu punkeru kustības, reliģijas u.c. krustēvu.
Bet kā ir ar pamatlicējiem Latvijas metālā. Kuri ir tie cilvēki, kas turēja sveci, kad še sāka parādīties pirmie metāla kultūras iedīgļi. Kuri gadi, pirmās grupas, fakti, skaitļi, ieraksti u.t.t.
Vai ir viens tāds cilvēks Latvijā (kā piem. Ozijs pasaulē), ko jāatdzīst par pašmāju metāla krustēvu.//////
Ir kādam kāda doma šai sakarā?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
...nu un ko tad Tu darīsi, iesi pielūgsi? Staigāsi kliegdams, ka esi redzējis un paostījis ieceltā vīra bārdu?...fag
0
Runcis Renaars.
0
celjat man pieminekli, broolji un moosas
0
:o
0
Kas ta mums tajā laikā bija pie NR 1. Dzelzs Vilks un Huskvarn.
0
Nav nekaada Latvijas metaala, ir tikai ievazaats pakaljdarinaajums. Taatad arii krustteevs jaameklee aarzemees.
0
un ko ta Urbix būs tas krusttēvs? ha nafig, ta jau toč labāk nopirkt kādu vīru no citurienes, ja jau baigi vajag...
vēl jau var padomāt par japāņu metāla krustēvu ietekmi uz latvijas mūziku...
0
hei, pīzdu malēj(vai petenē mīzējs..kas tu tur esi), ja nekas konkrēts tavai gludajai smadzenei nav sakāms, tad labāk nesaki. neviens netaisās staigāt un kautko pielūgt. šo jautājumu es uzdevu cilvēkiem, kas ko zin no Latvijas metāla skatuves vēstures un cilvēkiem, kas tai laikā darbojās un darbojas vēl šodien. pirmie, plašāk pazīstamie, kas sāka spēlēt un kultivēt metālu Latvijā.
A tu vecīt, sāc dirst virsū galīgi garām. Ja kas nepatīk, tad pis prom nošejienes. un labāk nebrauc augumā... kaitīgi veselībai
0
Uz sitienu grūti ir iedomāties, kas varētu būt pirmie no death, thrash u.t.t. metāla, bet laikam jau tomēr pirmsākumi ir jāmeklē iekš HMR - lai cik tas banāli neliktos, bet tad ir jāpiemin tādas grupas kā Līvi un Neptūns... (Par Opus Pro neko nemācēšu teikt, jo viņu daiļrade nez kāpēc man ir gājusi garām - varbūt arī viņi ir tie =)
0
Principaa par Latvijas metaala kustiibas aizsaaceeju varam uzskatiit Jāni Levitu un viņa dibināto grupu - Remains - pilsdrupas, taa bija viena no pirmajaam latviesu metaala grupaam, ja kaads to nezin, taa ka, principaa gan laikrakstos, gan dažādās intervijās ir bijis uzsvērts tas, ka šī grupa ir metāla pamatlicēji Latvijā vispār, un tikai peec tam mees varam siikaak iedaliit grupas, kas aizsaakušas kaadu stilu Latvijaa. Es veel gribeetu mineet taadu grupu kaa Monro, ko daudzi varbuut nezin, taa vairs nav aktiiva, bet uzskataama par rockmetaala aizsaaceeju Latvijaa, taadaa stila veel speelee tikai Huskvarn
0
Levits ar studiju "Fēnikss", viennozīmīgi.
0
Jā, Monro - lūgšana, baisi labā dziesmele padevusies!
0
izskatās, ka nemaz nav vienota viedokļa par to, kas ir metāls... un kā vispār var zināt, cik kur un kādas grupas 80-ajos spēlēja metālu Latvijā?
0
Dzelzs vilks bija trasheri
0
Metaala pionieri Latvijaa bija Monro draugi miillie! Peec tam naca Huskvarn. Taas ir zinaamaakaas, gan jau, ka veel bija labas bandas, tikai nepaspeja izaugt. dzelzs vilks? Stipri apssaubu. Metaalinns jau bija, bet nakas vairaak. Labaak, lai vinni speelee ko tagad. Priekss true metalheads tas nav, bet tas sanaak daudz labaak. Mirussaas Kaijas es paklausities nespeeju .
0
man gan tas pirmais dzelzsa vilka ripuls patika, tāds slikti organizēts haoss, bet no thrash man domāt tur patālu
0
Izskatās, ka nav īsti skaidri pirmsākumi..
Lielākā daļa no mums, cik noprotu ir vecumā no 18-25 g. Nav brīnums, ka ir diezgan patumša bilde par to kas darījās 80-to beigās un 90-to sākumā Latvijas metāla skatuvē... Laikam jau tas būtu J.Levits. Būtu labi, ja kāds no vecajiem nokomentētu, kas ta īsti darījās tai laikā.
0
pameklee, varbut pats atradisi
0
Levits? Metala krustevs? Mullkkiibas! Parlasi velrezi manu komnetu. Levits ir sakot no Huskvarn paudzes.
0
labi, bet vai pionierus metāla var uzskatīt par krusttēviem, Hel? man gan domāt, ka krusttēvs varētu būt URBIX no HUSKVARN.
0
Vareetu pat buut ka viens no pirmajiem, kas meegjinaaja kaut ko smagu Latvijaa speeleet bija Ēriks Ķiģelis. Padomju laiki, protams, trauceeja uzgriezt zaagji liidz galam un speeleet Heavy Metal, bet vinsh "Liivu" sastaavaa centaas kaa speeja. Dazhaadaam "Liivu" dziesmaam jau ir dazhaadas versijas - smagaakas un vieglaakas. "Rudens veeju muzikants" piem. ir tiiri smaga.

Bet veel ap to laiku (1981 - 84) bija arii taada grupa kaa Dzelzs Celsh, kuri speeleeja taadu Maidenisku heavy un punk maisijumu (heavy bija paarsvaraa). Vinjiem pat esot kaut kaadi ieraksti, bet protams, arii vienjiem sovjetisms piegrieza skaabekli. Tur gjitaaru speeleeja Gints Sola, kursh muusdienaas paziistams kaa Jauna meeness un Iļģu daliibnieks. Droshi vien shodien neveelas ipashi izcelt sho savas biograafijas dalju (taapat kaa vecie Possessed daliibnieki, piem.)

Ai, bljin, pat ex-premjers Guntars Krasts savulaik esot dziedaajis kaadaa Hard'n'heavy grupaa.
0
"Rudens vēju muzikants" ir Feliksa Ķigeļa albums, kurš izdots tēva piemiņai.
0
Vēl bija tāda pasmaga grupa kā Corpus...
0
Pietiekami smagi grieza arī Neptūns, tolaik ar mazo Fominu un tagadējo līvu ģitāristu Tomasu Kleinu - kad tas aizgāja armināj, atnāca divi citi vietā. VIņiem bija Skorpju kavergabali un tml. :) "Rock You Like A Hurricane", piem, bija pārtapis par "Brīdi". Tas varēja būt ap kādu 1988-1990. gadu. toreiz gan krutie bija Līvi :)
Protams, ja mēs tikai par death un thrash , tad cita ruņa.
0
2 chaZZZrock

Jaa, bet ir arii dziesma ar taadu nosaukumu.
0
Mjā, un tā dziesma nu ļoooti pavelk... Nosaukums gan laikam ir "Vēju muzikants". Uzdrīkstēšos nosaukt to par labāko, kas tapis iekš latvju heavy metal (jo nekas diži daudz jau tapis nemaz nav;)
Nezinu par Guntaru Krastu... Godmanis gan droši vien visiem zināms.
0
dziesma ar tādu nosaukumu un Paranoid rifu :)

Sieva, kas no smagās mūzikas nejēdz ne drusku, reiz redzēja TV "Paraniod" un teica - pag, vai tik latviešiem nebija viena baigi līdzīgā dziesma :)
+1
man ar kautkā Monro un Bukums nāk prātā. 80tie gadi laikam tie bija. īsti gan nevaru atcerēties, ko viņi tur spēlēja, bet bija metāliskāk par Līviem vai citiem vecajiem rock veterāniem, kautkas uz U.D.O. / Accept pusi škiet viņiem skanēja. kā pa miglu atceros dziesmu, kur dziesmas galvenais varonis atraujas ar 100 000 voltiem
0
Bukums rēca stipri līdzīgi Udo. Man pat kaut kur ir oriģinālā kasete ar šiem :) Ja vien nav izlidināta, grghm...
0
ES būšu krusttēvs, kas man jādara?
0
Taa jau vareetu buut kaa juus te visi sakaat, bet es gan domaaju, ka pirmie, kas kluva tiesaam populaari un arii notureejaas uz skatuves pietiekami ilgi bija HUSKVARN, ja arii vini nebija pasi pirmie, tad labaakie no otraa vilna noteikti!!!
0
tā pat jebkurā gadījumā:kas teica , ka tam krusttēvam ir jābūt tam kurs iesāka, iesāka apdirsās un nomira, ja taisa tādu pasākumu kā krusttēvs, tam ir jābūt tipam, kurš bīda un veido... kā Dainu tēvam.... bet manuprāt tāda šeitan nav...
0
A varbut tas dainu tevs ari ir tas krustevs :-)
Kas zin, ka tur bija...
0
Bet ja godigi es uzskatu ka Kigelis bija tas kurs to aizsaka nopietni.
0
Te atbilde ir pavisam vienkarsha:) kamer husikis vel iisaas biksheles staigaja, tikmer Livi jau bija izdevusi savu labako albumu, kur bija Metala sirds, Straume, Dzelzgriezejs utt. tas ir pats pirmais realakais albums, aks visus uzlika uz sliedeem. Tas bija 88 gadā. Vel ap to pashu laiku groziijas Monro, kas bija totals labinieks! par uz koncertu kadreiz vel biju heh. Stipri lidzids UDO gan bija:) Vel bija Neptuns ar savu nemirstiigo hitu -Ej Tālāk. Bet es balsoju par Liiviem ar Virgu un Briizi. Ar Kigeli nekas tur vel nebija. Pec tam jau bija citi laiki un jaunas sejas. Smiekls nak, ka cilveki uzskata ka Urbis vai Levits izveidoja latvijas metaalu hehe.
0
Nu ko boks, tagad tikai atliek kiegelus vakt piemineklim
0
pirmais ķieģelis no tevis prātvēder...
Nolaidies ceļos un atdod godu.
0
...skaties boks pats jau ar sāksi karu:)) ja kas man nezvani...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
vainamoinen
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas