03.11. COLLIDE atgriešanās koncerts! Kopā ar Polijas heavy me
0
Šo sestdien, 3.novembrī, klubā „A Nice Place” – COLLIDE atgriešanās koncerts!

Pasākumā bez COLLIDE spēlēs divas Heavy Metal grupas no Polijas:
Wicked Side (www.facebook.com/wickedsi...
Scream Maker (www.facebook.com/wickedsi...

Sākums 20:00, biļetes cena: Ls 1,50

Latvijas Thrash Metal grupa COLLIDE gandrīz divus gadus ieturēja pauzi aktīvā grupas darbībā. Pa šo laiku grupa ir atpūtusies, uzkrājusi enerģiju un spēku un ir atkal gatava koncertēt!

Grupa COLLIDE spēlē daudzveidīgu un mūsdienīgu Thrash Metal mūziku, kas papildināta ar ietekmēm no Death, Groove u.c. Metal stiliem, veidojot savu īpašo skanējumu. COLLIDE tekstos notiek visu vērtību pārvērtēšana, dogmu atmaskošana un pat sajukšana prātā – tas viss izpaužas arī mūzikā!

Grupas dalībnieki:
Māris Muižnieks – ģitāra (no 2003)
Aigars Māls – solo ģitāra (no 2007)
Ivars Veidelis – vokāls (no 2012)
Alex Marakovs – basģitāra (no 2012)
Krišjānis Gerics – bungas (no 2012)
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
oh, jau 4 koncis sestdien ...
0
Sakarā ar šīs sestdienas COLLIDE koncertu no kluba "A Nice Place" alternative.lv ir ievietota neliela intervija ar Māri Muižnieku.

www.alternative.lv/zinas/atgriezas-gru...

3. novembrī klubā "A Nice Place" notiks Thrash Metal grupas "The Collide" atgriešanās koncerts, skatuvi dalot ar divām heavy metal apvienībām no Polijas - Screammaker & Wicked Side.

Grupas dibinātājs, ģitārists, komponists un tekstu autors Māris Muižneks atbild uz pāris jautājumiem par grupas vēsturi un nākotnes plāniem.

Pastāsti īsi par to kad un kur esat radušies, no kā ietekmējāties un ko spēlējat

Collide aizsākumi meklējami 2003.gada beigās Rīgā, lai gan tajā brīdī tikai bundzinieks bija rīdzinieks. Jau 2004. gadā, kad sākās aktīva koncertēšana, Collide dalībnieki bija katrs no savas pilsētas – es no Ventspils, vokālists no Liepājas, bundzinieks no Valmieras un basģitārists no Smiltenes. Tajā laikā studējām Rīgā. Sākotnēji grupas mūzikā bija liela ietekme no Slayer, agrīnās Sepultura un ātra hardcore, tāpēc galvenais bija – jo ātrāk, jo labāk! Savukārt tekstos liela ietekme bija manām filozofijas studijām. Laika gaitā grupas mūzika palika arvien daudzveidīgāka un stilistiski bagātāka.

Kādēļ pajukāt?

Ar 2009.gadu grupā sākās liela dalībnieku maiņa saistībā ar tā saucamo krīzi Latvijā, dēļ kuras daudzi sāka braukt strādāt ārpus Latvijas. Līdz 2010.gada beigām grupa nepārtraukti centās atrast trūkstošos dalībniekus, bet katru reizi, kad sastāvs nostabilizējās, tā atkal kādam no grupas radās finansiālas vai citas problēmas. Par iemeslu tam bija arī tas, ka grupa nekad nav sastāvējusi tikai no rīdziniekiem, bet mēģinājumi notika Rīgā. Pa šo laiku grupa uzstājās dažādos sastāvos, bet šī nestabilitāte grupā tad arī noveda pie tā, ka grupas darbība vienkārši apstājās.

Kāds bija iemesls kopā sanākšanai un kādi ir turpmāki plāni.

Pēc kārtīgas atpūtas no visām iepriekšējām Collide problēmām es sapratu, ka bez mūzikas nespēju iztikt – jaunas dziesmas radās tiklīdz kā paņēmu ģitāru rokās un tās emocijas, kas gūtas koncertos, nebija aizmirstamas. Tāpēc nolēmu, ka Collide iesāktais ir jāturpina. Tādās pašās domās bija arī otrs Collide ģitārists Aigars Māls un, tajā brīdī, arī vokālists Sandis Korps, kurš drīz vien tomēr aizbrauca strādāt uz ārzemēm, bet tas bija pamats, ar ko sākt! Grupā šobrīd spēlē ļoti labi un pieredzējuši mūziķi, kas ir pazīstami jau no citām grupām, bet vokālists – jauns talants, ko Latvijas metāla skatuve vēl nepazīst. No agrākiem Collide laikiem ir abi ģitāristi. Esam labi saspēlējušies un tagad, 2012.gada beigās, esam pilnībā gatavi koncertēt. Paralēli koncertu plāniem, strādājam pie jaunām dziesmām, kuras plānojam ierakstīt studijā un izdod albumā. Tādi arī ir tuvākie plāni – koncertēt un izdot labu albumu, kas varētu būt labs papildinājums Latvijas metāla mūzikas laukā.

Koncerta afiša: www.aniceplace.lv/images/stories/post...
+4
Afišā "Trash metal" - ak, cik gan bieži šāds termins gan jāredz...
0
Nav arī diez ko nopietni rakstīt "Š" vietā "SH" uz afišas.
+4
Man afišā izlasās "atgriešanas", nevis "atgriešanās", koncerts. Nevar saprast, vai domāts, ka šos ar varu atgriež uz skatuves, vai arī, ka apmeklētājiem kaut ko griezīs nost. :)
+1
Šajā "trash metal atgriešanas" pasākumā būs iespējams no grupas pa lēto nopirkt COLLIDE "All That Oppress" CD.
0
Pēc manas saprašanas, jau nu šobrīd Collide līdz thrasham ir tik tālu, kā līdz Kanādai, viena vienīga brutāla desa. Thrash`š bija, tad, kad tur bija Ingusi i pie basa, i pie vokāla.
Bet tāpat tovakar ir viens cits koncīc arī...
0
līdz Brutālai Desai tur ir kā līdz Havaju salām, ja nekas pēkšņi nav mainījies
0
pohuj kas tas ir, bet tas nav thrash.
+1
a kāpēc nevar būt brutāls thrash?
0
0
nez, šis jau arī skaitās thrash, tikai brutāls...

www.youtube.com/watch?v=cyYCRvqtkCI...

www.youtube.com/watch?v=I1LeADbh4jY...
0
^ ???
+1
Viesul, haha.

Zināms, ka nav jau trū trešs tie Collide. Varbūt ka no desas šie bija tālāk tais laikos, kad Kils vokalizēja, bet taisni kā vakarnakt Melnās piektdienas izlase tikai izvilkta ārā, kur tas viens Collide gabals ar bij... 2007 gada laikam - nu īsāk sakot, tā MP izlase, kur ir Nyctricorax hīts latviski.

Nu ej tak du apsadierst, cik tizli izklausījās tas rečitatīvs par to, ka dievu nav.... ārprāts. Tāpat kā videonomas balss klasikas garā ieturētā parunāšana par tēmu "I. DON'T. HAVE. ANY."

"INTEREST IN YOUU."

Varbūt vēlākie sastāva varianti attālinājās no tipveida thrash (šķiet, ka, vokalēšanu neskaitot, izmaiņas nemaz diži lielas nebija), bet labāk tā, nekā thrash ar laika ziņām vokāla vietā. Nekā personīga, bet nu jā.

+2
:D pisdec pilnīgs - es vispirms uzliku no MP6 ''Collide - I dont care'' - pirmā doma: apmēram šādi Estriks dzied ''Alkagoļik i pridurok'' :D

Bet tevis minētajā gabalā no MP7 toč Gustavs Zemgals bekvokalirunizē :D
+1
Man liekas, ka Intars ļoti precīzi raksturo situāciju.

„šķiet, ka, vokalēšanu neskaitot, izmaiņas nemaz diži lielas nebija” – tieši tā. Visas dziesmas, kas bija 2004.gada demo bija iekļautas arī albumā „All That Oppress”. Es (Māris), savu ģitāras partiju spēlēju, var teikt, tieši tāpat kā 2004.gadā, tikai kvalitatīvāk. Patiesībā viss „All That Oppress” albums sākumā tika ierakstīts ar Kila vokālu jau 2007.gadā (personīgā arhīvā šis tas ir saglabāts, tajā skaitā, video, kurā neveiksmīgi cenšamies no viņa dziedāšanas ko vairāk izspiest). Tā kā gala variants izklausījās tieši tā kā Intars rakstīja – „ar laika ziņām vokāla vietā” – tad arī nonācām līdz Sanda Korpa vokālam, kura vokāls man ļoti patika jau tad, kad COLLIDE vispār nebija, bet vēl bija Brute Chant.

COLLIDE pilnīgi noteikti nav retro thrash, kas spēlē Exodus u.tml. COLLIDE sākotnējās ietekmes un, var teikt, gandrīz visa mana „ģitāras skola” tad bija Slayer un agrīnā Sepultura. Tā kā, saliekot to visu kopā, jau brutāls thrash jeb thrash/death sanāk. Visas groove metal iezīmes arī Slayer „God Hates Us All” var dzirdēt.

Tam, ka „pohuj kas tas ir, bet tas nav thrash”, īsti negribas piekrist, ņemot vērā tieši ģitāras riffus, bet tam, ka tas ir death/thrash vai brutāls thrash, gan labprāt piekrītu. Neskaitot vokālu, līdz brutālai desai, manuprāt, tiešām ir ļoti tālu.

Kaut kā pārāk bieži thrash asociējas tikai ar vieglo galu – Metallica, Exodus, Anthrax, Megadeth, aizmirstot brutālo – Slayer (ar savu Reign in Blood, Hell Awaits), agrīno Sepultura, pat Testament ir bijuši „brutāli” (piem., The Gathering).

No vienas intervijas, par kuras nākotni nekas skaidri nav zināms.

What core idea or message is in Collide i.e. do you play just because you can`t not to play or there is some bigger urge too?

(..) Ne velti grupas nosaukums ir COLLIDE un pati pirmā grupas dziesma – „Dogma”. Jau no grupas pirmsākumiem galvenā COLLIDE ideja ir par cilvēka brīvību no visa, kas apspiež, ierobežo un veido cilvēku tieši tādu, kāds viņš ir. Tas gan nav aicinājums uz pilnīgi neprātīgu visa esošā graušanu un noliegšanu, bet tas ir aicinājums paskatīties uz lietām un, galvenokārt, uz sevi pašu pavisam citādāk nekā ierasts un redzēt, ka tas, kas tiek uzskatīts par normālu un reizēm pat ir it kā zinātniski apstiprināts, tāds var arī nebūt – subjekts ir mākslīgs veidojums. Tāpēc var arī teikt, ka COLLIDE ideja ir visu vērtību pārvērtēšana!

Why you chose to play such mixture – in your music is as thrash, as death, as grind as well...

Grupā katrs dalībnieks ir individualitāte ar savu mūzikas gaumi un interesēm. Neviens no mums arī nav ierobežots tikai un vienīgi kādā vienā konkrētā stilā. Attiecīgi tas viss izpaužas COLLIDE mūzikā. Turklāt šis stilu sajaukums ir arī atbilstošs COLLIDE idejai par brīvību no visa, kas ierobežo. Tāpēc sacerot mūziku, netiek domāts par to, vai tas ir atbilstoši thrash metal noteikumiem vai nav. Mums galvenais ir spēlēt mūziku, kas mums patīk. Jā, pašos COLLIDE pirmsākumos bija vairāk saklausāma ietekme tieši no Slayer spēlētā thrash metal, bet līdzināties kādai konkrētai grupai nekad nav bijis mērķis. Vienmēr ir patikusi Napalm Death EP albuma nosaukums „Leaders Not Followers”.
0
Tas smagums un brutalitāte visai nosacīta - manuprāt ''Hell Awaits'' ir mazāk smags par ''Ride the Lightning'' vai ''Bonded by Blood''. Cita lieta, ka Metallica, F&J, Annihilator ir melodiskāki. ''Reign in Blood'' ir ļoti intensīvs un ātrs, bet tas nav sinonīms smagumam. Pa lielam, Vācu Thrash ir smagāks un brutālāks par Amīšu klasisko Thrash. Skaidrs, ka ir pilns ar izņēmumiem, kā Possessed, Dark Angel, Cyclone Temple vienā galā un Paradox un ... eeee ... uz sitiena nekas vecs un pazīstams no molodiskākiem fričiem nenāk prātā ...

Ja man jautātu par Collide ietekmēm, tad pirmais ienāktu prātā ''Bomb Brain Melodies'' - visai brutāls klucis.
0
Droši vien arī "smagumu" katrs interpretēs pa savam. :)
0
Skaidrs, ka smagums mūzikā ir diezgan subjektīva padarīšana.

Par melodiskākiem fričiem - Tankard? Vendetta?
0
salīdzinot ar Destruction, takā būtu melodiskāki ;)
0
Bleid, a kura kategorija tu tad Helstar ievieto? It ka no sakuma vinji bija treshigi.
0
Pa lielam jau Poweru laida, tā ka pie melodiskajiem.
-1
sākās zinātne... ir tas Carabidae vai tas tomēr ir Dytiscidae... Sēž kungi naktīm un cīnās par terminiem. Bet no tā vai tevis sauc par poppunk vai indie nekas neuzlabosies. Vai nu tev ir ko teikt vai nu nav. Un pierunāt kādu ķipa "ei vecīt šitas ir īsts "ievietot stilu", tāpēc pievērs mums uzmanību" laikam nedarbosies.
0
a kāpēc nepacīnīties tīrā sporta pēc ? skaidrs - sauc sūdu par kluci vai kaku, no tā mazāk nesmirdēs
0
Helstars imho tagad spēlē krietni trešīgāk nekā kādreiz, tb, tagad nav nekādu šaubu, ka thrasham pieskaitāmi.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [2]
Dethecrator
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas