Metāls pa rādiō
+5
Kādu laiku jau tā lieta notiek tā pa kluso, bet tā kā tagad ir arī mājaslapā ielikts (sisadmins atgriezies no atvaļinājuma), tad lūk:

www.radionaba.lv/index.php?option=co...

Tātad laipni lūgti ieslēgt radio vienpadsmitos vakarā, uzmest ausi!
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
-4
Šodien, lai propagandētu muzonu- radio vairs nav nepieciešams... (pie tā paša- nav jāliem/paši ziniet, kur/ kādam programmu direktoram).
+1
Kad satiksi NABAs Madaru, pajautā viņam, kur mēs viņam ielīdām, un kurš no tā guva vairāk baudas. :D
0
Nejautāšu:) Jo savulaik Madaram prasījos pats ar savu raidījumu, bet vismaz 3 reizes tika atteikts. Tamdēļ nekur nelienu, bet tagad IT tehnoloģijas ļauj rīkoties jau ar paša spēkiem ;)
+4
Bet par līšanu uz radiostacijām varu gari stāstīt... visur izrādījās bailīgi cilvēki. Vienīgi ir pateicība "Radio SKONTO", kur pusgadu ļāva "Dzenskrūvei" skanēt. Pirms radiostacija pārdevās amerikāņiem... Pa reizei izdevās "Radio Cēsis", viena "Lielā Gaļas Āķu nakts" 10 stundu garumā - radio TOP (kad tā bija pirātiskā), viens pusstundnieks "Radio Liepāja". Arī "Radio 2" (ne Latvijas R2) bija īss laiks pareizas mūzikas propagandai, nu tā...
0
Mans raksts, kas primāri bija ieliks: www.eradio.lv/forums/?disc=1253...
-------------------------
Radio – kā divplāksnis

Sen nebiju pavēstījis kādu viedokli par pašmāju radio komercraidīšanas lietām. Bet nu tas brīdis gan pienācis.

Sākšu iztālēm – pirms vairākiem gadu desmitiem redzēju vēl aiztālā padomju laikā filmu, kuru tomēr ielaida no ASV industrijas puses jeb "Traka traka pasaule". Sižets: kādi cilvēki visādos ekstremālos veidos traucās pēc dārgumiem, kas tomēr lentes kadru izskaņā tika izkaisīti vējā no čemodāniem. Filmā bija arī sižets – kur viens varonis par visām varēm un par visu tai brīdī kabatās esošo naudu ņēmās iznomāt divplāksni. Ar mērķi - pa gaisu ātrāk absteigt konkurentus. Taču redzēja – ka lidojošais divplāksnis ir novecojusī lieta, un pa automaģistrālēm modernie autiņi traucas ātrāk nekā tas pa gaisu esošais divplāksnis.

Tagad pārejam pie tēmas – arī šodien pašmāju komercstacijas radiostacijas ņemas dalīt šauro reklāmas tirdziņu un klausītāju nelielo bariņu. Velkam mazo deķīti katrs uz savu pusi. Un priecājamies, ja ar kādiem 1-2 vai pat 0,5 procentu pārspļaujam savus konkurentus. Viss tieši tāpat kā Neatkarības atjaunotnes pirmajos gados. Kad komerc-raidstacijas bija modes lieta un jaunās, šurp nākošās kapitālistiskās pasaules teju neatņemams atribūts. Skatoties uz šo visu no malas: nepamet tāda lēnā divplākšņa sajūta. Kamdēļ?

Tamdēļ – ka 2011. gada izskaņā esam tālu pavirzījušies mediju un vispārējās informācijas apritē. Varenais internets ar serveriem un saitiem mums ļauj pie mūzikas tikt nu jau bez raidstaciju starpniecības. Saņemt mums (katram atsevišķi caur savas gaumes prizmu) tādu mūziku un tādā laikā un tādos daudzumos, kādā mēs paši izvēlamies. Nevis uzspiestā vīzē, ko mums vēl cenšas "dot" radiostacijas.

Kas tad nu sanāk? Aizsenie radio mediji mīcās savā aizvien sarūkošajā (interneta kausētajā) tirdziņā. Kā divplākšņi, kuru "lidotāji" neredz apkārt izmainīto pasauli. Tā teikt, radioambīcijas ir vien pašu priekšnieku, ne vairs patērētāju aktuālais lauciņš. Patērētāji jau pārmetušies gan uz sociālajiem tīkliem, gan uz mūzikas profiliem, daļa arī -> nelegālo torentu virzienā.

Vēl jau lāpamies caur to, ka attiecīgās radiostacijas paralēli sāk raidīt arī internetā. Tur gan nekādas frekvenču licences nav vajadzīgas, vien griba darīt. Taču interneta vidē arī spēles noteikumi ir citi. Visas lietas virzās uz īpaši meklētu (tagged) informāciju, nevis tādā pastarpinātā un nenoteiktā mākonī kā patreiz vēl esošā raidstaciju viļņos.

Tēmu varētu turpināt- patreiz vien pasaku: klasisko mediju laiks aizgājis uz neatgriešanos. Bet pie vienām beigām vienmēr ir kā cita sākums. Veco laiku divplākšņiem – laiks ir vēstures pensijā...

Vai ne?
0
Kamdēļ? Nu nezinu kamdēļ Tev liekas, ka konkurence (arī jebkurā citā veidā) ir radusies pēc PSRS sabrukšanas.

Vai internets ir palielinājis klausītāju skaitu? Iespējams, bet reizē arī to pašu Tevis pieminēto sadrumstalotību un deķošanos.

Par to Radio nāvi arī kaut kas ir dzirdēts, vēl laikā, kad mani senči vēl nebija dzimuši :)
0
Kamdēļ? Nu nezinu kamdēļ Tev liekas, ka konkurence (arī jebkurā citā veidā) ir radusies pēc PSRS sabrukšanas.
- protams, konkurence nav radusies pēc PSRS sabrukšanas, tā jau pazīsatama visā cilvēces periodā, pat tad - kad mūsu aizsenči dzīvojās vēl mamutu laikā. PSRS laikā tā tika piezemēta: Ļeņina banda- kas caur militāru apvērsumu uzdibināja PSRS pirmsākumus, uzmetās par kaklakungiem uz brīdi 1/20, vēlāk 1/6 pasaulei... Konkurence - nekas jauns.

Vai internets ir palielinājis klausītāju skaitu? Iespējams, bet reizē arī to pašu Tevis pieminēto sadrumstalotību un deķošanos.

- viennozīmīgi samazinājis radio klausītāju skaitu. Varu daudz runāt. Īsumā saku: tagad mediju laiks ir pagājis, sācies sociālo tīklu laiks.

Par to Radio nāvi arī kaut kas ir dzirdēts, vēl laikā, kad mani senči vēl nebija dzimuši :)
- radio jau nemirs. Mirs "vecās" radiostacijas, kuru priekšnieki neizdomās kādas novitātes, tostarp savu prezentāciju interneta vidē...
0
^ Lai tik mirst. Nepiš.
+2
Ja radio nomrs, tad... to atkal izgudros no jauna ;)
0
^ Es par tām stacijām, kuras nemainās līdzi laikiem, ne par radio kā tādu.
+4
Raidījums domāts tiem, kam patīk ka viņiem dažreiz kaut ko +/- nejaušas izlases veidā pienes uz paplātes un pastāsta. Internetā tomēr pašiem jāmeklē, a te ir divas sejas, kas vāvuļo un liek mūziku tāpat vien prieka pēc (un vai tad mums ir dzīvē baigi daudz prieka? nu tā kopumā )
Plus vēl arī uzklausa visus viedokļus (jo sociālajos tīklos 99% katram svarīgākais ir viņš pats, man šķiet. "lai komentētāji iet dirst, bet mēs turpināsim radīt lieliskus rakstus" (reāls citāts)).
Tā kā mums tagad beidzot ir pieeja tai epasta adresei, kas mums iedalīta, tad varu atļauties tā izrunāties. :)
0
^ Es par tām stacijām, kuras nemainās līdzi laikiem, ne par radio kā tādu. - tad Radio SKONTO būs kā reiz pašā laikā:)
0
(jo sociālajos tīklos 99% katram svarīgākais ir viņš pats, man šķiet. "lai komentētāji iet dirst, bet mēs turpināsim radīt lieliskus rakstus" (reāls citāts)). - pareizi, es arī dzīvoju daudzejādi pēc principa "suņi rej, bet karavāna iet tālāk" (lai gan komentus pārlasu visai uzmanīgi, pa reizei gadās arī kāds reāls domu grauds...).
+3
Mūsdienās jau nav tik svarīgs mēdijs cik satura kvalitāte.
+7
Sameti, tava uzstādījuma nepareizība slēpjas tajā, ka tu pieņem, ka rādiō cilvēki klausās, lai dzirdētu mūziku. Tas varētu attiekties labākajā gadījumā vien uz LR3 klausītājiem, varbūt mazākā mērā uz to pašu Nabu. Es, piemēram, radio klausos katru dienu darbā, bet tas kalpo tikai kā fons; pie tam mani kretinē nerunājošās radiostacijas, man prasās, lai tur kāds dzīvs cilvēks kaut ko tur vervelē, reizēm sanāk arī ko interesantu dzirdēt. Mūzika tur tikai tā starp citu. Ja es gribu mūziku klausīties, tad es apzināti izvēlos kaut ko no saviem krājumiem, vai arī iemetos jūtūbē un klejoju pa "suggestions".
0
^ +
par dzīvo ēteru, tā ir neatņemama radio sastāvdaļa, ko savā winampa playlistā neatradīšu.

LR3 ir ļoti daudz labu interviju ar visādiem gudrajiem prātiem, kā arī ļoti izmeļošu informācīju par māksliniekiem izklāsta un vēl visādi bonusi. Pārējās radio stcijas netur līdzi ar smadzeņu vielu, bet atslodzei var jau pakalusīties arī visādu vervelēšanu.

un darbavietās radio ir labākais variants. Strādājot var vismaz sasmelties ziņas, nav vakarā panorāma jāskatās.

un neredzu lielu jēgu izvēlēties interneta radio kur nonstopā skan mūzika, ja tik pat labi varu savu playlistu palaist.
0
Tikko 2 cilvēki pateica viens pretī otrajam - tā teikt, kamēr vienam ir svarīga kvalitāte, otrajam "mūzika svilpo garām ausīm", nekur sevišķi neizķeroties (un par to droši vien nebūs priecīgi šā topika aizsācēji...). Ātrumā nepateikšu precīzus procentus, bet es tāpatās zinu- 2/3 radio lieto kā "fonu". Es te gan runāju par ko citu: radiostacijas vairs neiztur konkurenci "tirgū" (un Latvijā šis reklāmas tirdziņš ir mikroskopisks, salīdzinot ar citām valstīm...). Tamdēļ radiostaciju īpašniekiem būs (ir) jādomā par sava medija pastāvēšanu pēc teiciena "pastāvēs kas mainīsies" (Raiņa teiciens). Latvijā no tirgus viedokļa ir vieta LRadio ar 4 kanāliem (ar 5-ciem, ja par "piekto" pieņemam RadioNABA, kas, cerams, nav "piektais ritenis" tajā saimniecībā), vienai popsas komercstacijai... Bet mums radiostaciju ir tuvu 60mit šajā teritoriāli nelielajā zemītē.
0
Skaidrs, ka jādomā. Piemēram, man besī tie mūzikas un reklāmu piesātinātie radio. Baigais bizness - likt CD. Klausos LR1 un, ja tur kaut kāda tizlošanās (intervija ar kādu dauni, sportaziņas un tamldz krepps), tad LR3. Pārējie rādži var(vajag) arī izdzist.
+1
sametis, šodien, plkst. 21:46

"Tikko 2 cilvēki pateica viens pretī otrajam - tā teikt, kamēr vienam ir svarīga kvalitāte, otrajam "mūzika svilpo garām ausīm""

Nekādas pretrunas tur nav - ne jau mūzika ir vienīgais (un ne galvenais, vismaz daudziem), kas veido radio satura kvalitāti.
+3
Iemetīšu: dati par radio klausīšanās paradumiem.

Latvijas Radio 1 klausītāji uzslēdz bieži — un tikpat bieži aiziet no šī kanāla prom. Iemesls: LR1 ir autoritatīvs padziļinātu ziņu avots (vismaz salīdzinājumā ar komercradio ziņu piecminūti), tāpēc cilvēki LR1 uzslēdz, noklausās interesējošo, un aizslēdz prom. Un tā dažu dienu pat vairākkārt. LR1 to zina, tāpēc plāno ziņas, intervijas un diskusijas pa stundu gariem blokiem, lai cilvēks katrā stundā varētu uztrāpīt uz saturīgām ziņām — nevis, teiksim, apaļā stundā kā Radio 101, bet uzslēdzot jebkurā brīdī, lai trāpītu uz ko saturīgu1.

LR2 — komentāri nav. Ateja. Klasikas kanāls — tādu vajag, tas ir kultūrpolitikas pasūtījums. Turklāt programmēšana lēta, jo KAKKA nestāv blakkām — teju visi komponisti miruši aizpagājušajā gadsimtā. Un LR4 «Doma Laukums» — ziņu kanāls krievvalodīgajiem ir valsts politikas pasūtījums, lai neatdotu krievus Maskavas radio informatīvajai telpai!

Komercradio plašā saimniecība — tajā sacenšas gan valsts apraides radio (SWH, Skonto), gan reģionālie (tipa Kurzemes Radio, Rietumu Radio, 101 utt.). Katram sava niša jāatrod. Tikmēr neizravējams bizness izrādījies šāds: NEPLP (agrāk — NRTVP) izsludina konkursu par kārtējās frekvences atdošanu jaunai radiostacijai. Tiek sasūtītas idejas, uzvar tipa labākā. Pēc pusgada darbības jaunā stacija «konstatē», ka reklāmas ieņēmumi «neesot pietiekami», un «piekrīt» par maksu translēt krievu Jevropa Pļus vai Jumor Raģio savā frekvencē. Un — finita la comedia. Turpmāk attiecīgajā frekvencē džinkst krievu cūcība.
0
mazsvarīgi, bet Radio 101 nav ziņas apaļās stundās, bet bez piecpact.

Starp citu, vai beidzot kāds var man paskaidrot, kā radio un TV var noteikt konkrētā brīža auditorijas apjomu?
0
^ par 101 taisnība, šiem ziņas sākas ātrāk nekā citiem. Skonto arī laikam ir pirms apaļas stundas apritēšanas, nevis tieši pēc.

Ir pētījumu kompānija TNS, kam viens no produktiem ir radio un TV auditorijas mērījumi. Tiek gan aptaujāti cilvēki, kādus kanālus patērē, gan tiek doti saraksti īpaši atlasītai mājsaimniecību kopai (kura atbilst sabiedrības vispārējai demogrāfijai), kurā cilvēki atzīmē, ko, kad un cik ilgi klausās/skatās. Tajā skaitā tiek atsevišķi atzīmēts laiks, kurā klausās mūziku no kompja, CD vai pleijera, nevis radio saturu.

Otra firma ir GfK, kura arī šito dara, tikai laikam reti. Ārzemēs ir arī Nielsen, kas Latvijā laikam joprojām radio un TV tirgu nepēta, cik atceros. (Varbūt pēdējā laikā mainās situācija, no galvas smalki nepateikš.)

Pieņemu, ka Lattelecom digitālajā televīzijā var saprast, kādus kanālus kurš skatīties, statistikas aplūkošana vieglāka.
0
Man šķiet, ka Radio SWH rock ļoti lietu daļu auditorijas pazaudēja tieši tāpēc, ka tur viss sāka notikt nostopā - nevienas ētera personības + playliste, kura atkārtojas.
Radio 101 arī stagnē (manuprāt), dziesmu seti atkārtojas, kaut ko modernizēt mēģina (jauno grupu konkursi), bet īsti nesanāk. Biju laimīga, kad atklāju Radio Rīga, jo 101 bija apnicis ar saviem Grēviņa hipstermēsliem. Savukārt Radio Nabai antena nevelk :(
0
Nabu klausos regulāri darba apstākļos, un, tā kā bieži tur palieku līdz vēlam vakaram, pirms pāris nedēļām tieši gadījās dzirdēt šito raidījumu. Toreiz bija intervija ar Diseim, un viss būti bijis jauki, tikai grupa šķita ļoti kautrīgi noskaņota.. Žēl, ka Beverīna izčākstējā, bet varbūt šis būs laba alternatīva; lai izdodas!

Šāda raidījuma sakarā man ļoti interesē uzzināt, kādā kārtībā tiek risināti tie autortiesību jautājumi.. Pieļauju, ka mūziku liekat no diskiem; vai tādā gadījumā iepriekš sakontaktējaties ar mūziķiem/izdevējiem, prasot atļauju atskaņošanai, vai arī kapājat tāpat?
0
Man šķiet, ka LR1 pašreiz ir kļuvis daudzreiz neinteresantāks (vienpusīgāks), nekā tas bija piemēram pirms daudzpadsmit gadiem, kad citu komercradiostaciju Latvijā vēl nebija (vai tās bija tikai vēl savas darbības pašos pirmsākumos) un LR1 nācās aizpildīt tukšo vakumu radio tirgū, kurš toreiz Latvijā pastāvēja. LR1 centās būt daudzpusīgāks visādā ziņā - bija gan Mūrnieks ar savu "Būsim Pazīstami", gan "Zvaignīšu Brīdis", gan savs raidījums par rokmūzikas saknēm "Rokāde", gan džeza mūzikai veltīts raidījums.... PAt tie, kuriem bija slinkums lasīt grāmatas, ieslēdza vakarā rādžiņu un pirms miega varēja noklausīties kādu raidlugu.
0
A nav tāda opcija, ka spēlē ko gribi un maksā pēc tam? tipa reizi mēnesī iesniedz atskaiti un nomaksā? Citādi šķiet, ka, piemēram, Radio 101 reizēm diezgan impulsīvi izštuko, ka tagad jāuzliek šis vai tas (kas neskan regulāri - piemēram, kāds Iron Maiden gabals).
0
^^ vienpusīgāks jā, specializētāks, varētu teikt. Vai tāpēc sliktāks?
+1
A radio NABAI man patīk tieši tā iemsla dēļ, ka nekad nezini, kas būs nākamā dziesma un jūties kā ar aukstu ūdeni apliets, ka pēc Exploited dziesmas seko Josifa Kobzona padomju maršs:)
+1
Pa LR1 ir raidījumi par džezu gan arī vispār par dažādu muzīk. Smagučus gan nav dzirdēts (izņemot, protams, Frailty - Silent Winter pirmo pantiņu :D), bet par vacajiem rokkrabjiem ir bijis. Viņiem regulāri ir raidījumi ~1h garumā par vienu muzīķi/banu, kur izskrien cauri vēsturei, pastāsta un šo to uzmet ar'.

Tāpat, lugas arī ir, ap 23 šķiet? Svētdienā arī pa dienu iet sērijas.

Tākā - klausies vairāk :D
+2
Jā, NABA reāli besī.
+1
^
a par ko ta NABA tā besī ? Par to, ka neuzlika Frailty - Silent Winter pirmo pantiņu :D)?
Bet vispār jā, LR1 sen nav klausīti.

P.S.
Mana ome itin bieži klausījās LR1 raidījumu "Krustpunktā" vai kā tur viņu sauca...
0
Pat neatceros, kad pats pēdējo reizi būtu radio uzslēdzis. Moš pirms gada SWH Cock, kur kārtējo reizi skanēja Scorpions un Metallica ...
0
Smagučus LRadio un neviena cita radiostacija "pie priekšnieka pilna prāta" neraidīs. Aizbildinās- reitingus gremdēs... tas izmēģināts uz manas ādas (kad tīmeklis vēl nebija un vajadzēja teju līst... pie programmu direktoriem/ par to varētu arī romānu sarakstīt). Mans ģenerālais viedoklis, bailīgi cilvēciņi pielaisti pie šprices... :(
0
Tiešām, kā brīnumu atceros LR 2 raidījumu pirms gadiem 10, kad vienreiz Sanctimony uzlika. Tas bija tad, kad jamie vēl klasisko brutālo desu spēlēja, tā kā varat spriest, cik tas bija sen! :D Diktore brīdināja: «Vārdus saprast nevarēs!»
0
Ā, gandrīz aizmirsu. Pirms kāda gada tak mani uzaicināja piedalīties folkloras raidījumā «Greizie Rati» pa Latvijas Radio 1. Konkrētais raidījums bija par tautas mīklām, za to es akustiskajā versijā varēju paspēlēt Dark Domination gabalus :) No iepriekšējā albuma — «Astral World» un no topošā — «Preludio de Brujería». Bija arī viens tīrās folkloras gabaliņš plusā.
+1
Tāpē, ka NABA mētājās - viens songs tur psiho astro pārdomu kossmoss uz 15min, pēc tam kaut kāds brutālais industrijas tuc tuc, pēc tam kāds draņķis un tā uz riņķi.
0
Joprojām prieks par «Beverīnas» kā raidījuma savulaik ieviesto atsveicināšanos frāzi: «Nu tad atvadīsimies šovakar — visu tumšu!» Toreiz tas pat vēl nebija Radio NABA, bet gan laikam KNZ saucās…
0
hi-hi :)
0
LR2 kaut ko no Skyforger "Strēlniekiem" arī atskaņoja, kad tas albums bij svaigi iznācis. Mazvērsīte laikam pacentās.
0
^
no strēlniekiem vispār maz kas (kā dziesmu, tā reižu ziņā) skanējis pa rādžiņu..
+2
Toties ļoti daudz kas pašā Rīgas centrā - rātslaukumā :-)
+1
Neesmu te bijis jau apmēram gadu, bet kā rādās, no smilšukastes te kā negrib tā negrib izaugt. Laikam jāiečurā.

Ok, tiem kam tas neinteresē, tiem neinteresē, tiem kam interesē - Pa RadioNABA jau kopš jūnija beigām iet pārraide " Metāla Pasaules Hronikas" - katru ceturtdienu no 23.00 līdz pusnaktij (1h). Kāds nu sanāk, tāds sanāk jo citu pagaidām neredzam un mums katru nedēļu ir atvēlēta tikai viena stunda,. kurā vairāk par 8-10 dziesmām nospēlēt nevar - bet veselus divus gadus vispār nevienu nekā ne redzēja, ne dzirdēja darām, un tagad, kad beidzot kāds ir kaut ko izdarījis, kāds jau atkal pa kaktiem sāk rukšķēt - "ne tā, ne šitā, vadītāji slikti - runā ne tā kā kādam gribētos, nedara to ko kādam gribētos utt..." jeb - vēl labāk - kā jau te, skatos, sametis ir izzīdis (HVZ no kāda īkšķa) - Mēs esot pielīduši NABAs vadībai, kad pats Madars (Štramdiers) man pateica, ka esot ļoti pārsteigts, kad pēc Beverīnas beigām (apm. pirms diviem gadiem, ja nemaldos) neesot par šo tēmu bijušas pilnīgi nekādas aktivitātes. Pie tam, mums kopš marta mēneša bija regulāri raidījuma demoierakstu mēģinājumi (man nācās pat nomainīt vienu no potenciālajiem vadītājiem), kuru laikā arī neparādījās nekādas citu cilvēku veiktas aktivitātes šajā jomā. Bet man, lai ar Madaru sarunātu par raidījumu bija tikai viņš jāsatiek un pāris teikumos jāizklāsta koncepcija - viens telefona zvans. Pardon, Raiti, bet man gan vairāk šķiet, ka tu te turpini to pašu zosu dzīšanu kā līdz šim. Neskaud! Un, pat ja ir tā kā saki, ka tev esot atteikts, tad varbūt padomā vai tava koncepcija bija tik saistoša - jo, nedomāju, ka mēs ar savu raidījumu te sasniegtu kaut kādas baigās virsotnes vai kā. Mēs tikai aizpildījām radušos tukšumu. Tikai skatos, ka tas dažam ir kā pēcpusē dabūta lāsteka - jūtas izdrāzts, bet nav pat ko nolamāt, jo drāžamais pakaļā izkusis.

Jau 2 gadi pagājuši kopš Beverīna beidza skanēt (aptuveni tā varētu sanākt, jo precīzi nezinu - laukos, kur pavadīju pēdējos piecus gadus (bija savi nopietni iemesli), NABA netiek uztverta un man tur nav arī interneta) - pa šo laiku visi tagad pa kaktiem kunkstētāji varēja sataisīt savus raidījumus kādus vien patīk un kur vien patīk un vadīt viņus kā vien pašiem patīk. Tagad, kad kāds ir atsācis šajā jomā vismaz kaut ko darīt, sarodas vesela čupa aizkrāsnes kritiķu, pa kaktiem dirsēju, skauģu un tamlīdzīgas "izteikti-negatīvi-latvis... drazas. Nepatīk, neklausieties - gan pārdzīvosim. Ir ieteikumi - uzklausīsim - ceru, ka mūsu NABAs e-pasta adrese tiks ātri kārtībā savesta. Tad gaidīsim ieteikumus un arī jelkādus jaunus pašmāju mūzikas ierakstus. Pagaidām pēdējos var sūtīt uz e-pastu: spirit.of.chord@@gmail.com - veidojam programmu par pēdējā laika Latvijas smagās mūzikas aktivitātēm.

Daudziem gan jau ka interesēs - kas ir noticis ar manu "Akorda Gara" projektu (kuru te, kā dzirdēju, kārtējo reizi (atbilstoši šī saita tradīcijām) ļoti latviski nodirsa). Būs arī tas - kamēr dzīvojos pa lauku galu, tikmēr nebija iespēju pilnībā sevi ziedot šim projektam. Tagad, kad tuvākājā laikā taisos atgriezties Rīgā, atsākšu darbu arī pie tā.

I.T.
0
Japs, 2 gadi kopsh Beverinas vairs nav, jo es jau pec menesha bushu ka 2 gadus Austrija.
0
Sonnenmensch, kad tad beidzāt - kamēr vēl šeit biji? Jeb - kā aizbrauci, tā arī beidzāt. Un Saša kur palika? Te - pa kaut kādām annālēm dzirdēju, ka šamējs it kā uz Krieviju aizbraucis, celtniecībā strādājot. Bet tās jau bija ziņas apmēram kaut kad ap to laiku, kad beidzās Beverīna.
0
Pas Sashku neko nezinu, jo pedejos 3 (?) Beverinas gadus es jau ar Sashku vairs nebiju kopa. Un ja - ka devos prom uz Austriju, ta ari viss beidzas.
+12
^^^man gan šķiet, ka te nevienu īpaši nesatrauc, kas noticis ar Tavu "Akorda Gara" projektu..
+3
^^^^^ tip sanāks, ka tu esi izaudzis no smilškastes? Bet kadēļ tad pats vaimanā it kā kāds būtu mašīnīti atņēmis vai smilšu kūciņu sabradājis.

Īsti nemaz nevar saprast, kur ir problēma (mašīnīte vai kūciņa?) un kur ir vēlamais risinājums.
0
Bigugga: To laikam es atstāšu tev pašam izdomāt.

MegGriffin: Mani arī tavs teiktais nesatrauc, tikai jautājums - kā tu to zini tik labi par visiem? Vari neatbildēt - tikpat nezinu kad vēl šeit nākošreiz ienākšu.
+8
es nezinu, kā ir citiem, bet mani reāli nomāc tas "kā saka" faktors šajā raidījumā. To, ka Venoms neļauj Neonam iestarpināt savā monologā vairāk par : "Jā, es arī tā domāju", vēl varētu pieciest, bet no tā, ka ik pēc diviem vārdiem tiek lietots "kā saka", man pamazām sāk asiņot ausis...

nu, kas tas par teikumu: Es nezinu, kā saka, ko, kā saka, ar to var pateikt, kā saka.. ????
(facepalm)

jā, es zinu, ka man neviens nespiež klausīties raidījumu, bet, manpurāt, ja cilvēks vada raidījumu, lai to klausītos citi, ir vērts pievērst uzmanību tādai lietai kā runas maniere.
+2
Venoms, kāsakabļaģnahujbļag, ir pārāk kruts džeks, kāsakabļaģnahujbļag, priekš tevis, kāsakabļaģnahujbļag, jobānnijkompotibionahuj !
+2
^^ Iedomājies kas būtu, ja metāla raidījumu vadītu pa čangaļu Ķenča modei attiecīgajā izloksnē un "kā sacīt jāsaka" aiz katra vārda.
+3
^^^
Vienīgo raidījumu, ko klausījos, arī nespēju līdz galam izturēt, jo ētera sarunas brīžiem kļūst vienkārši nebaudāmas,

BET

neaizmirsīsim, ka tas viss balstās uz entuziasmu un, ar tūkstošiem citu darbu aizņemtiem cilvēkiem vēl atrast laiku, lai citiem pastāstītu par hevīti un tā vēsturi - manuprāt, tas vien ir pelnījis "cepuri nost".
Jā, var labāk, un tas, kurš var labāk, laipni lūgts to darīt, domāju, ka NABā visu var sarunāt :>
+4
tā lieta, ka NABĀ , tāpat, kā amatieru porno, visbiežāk par stipru viduvējību neko vairāk nesastapt, ja runājam par viņu māku aizpildīt ēteru ar muldoņu. Maz kurus patīkami klausīties (tāds bija tas vēsturnieks, kuru par žīdu jautājumu aizklapēja). Pārejie ir vnk entuziasti, kuri kkā pamanās atrast laiku, lai taisītu tos raidījumus. Rādžiņš nekomerciāls, algu nemaksā... Tāpēc Warpats, kā nu viņš prot, tā arī muld un viņam ļauj to darīt. Ne runas mākslu, ne dikciju ne hvz ko tur vēl- apguvis viņš nav.
Terzens nebija slikts metinātāju laikos.. Bet ar vislielāko patiku klausījos Egila Deiča roka arhīvus.
+4
Ar vislabāko sajūtu atceros seno «Beverīnu»… tas bija tad, kad NABA pati vēl saucās KNZ radio :) Deviņdesmito beigas… ekk… kur tā Joņeva grāmata? :D
+5
^^ Tu gribi teikt, ka, ja Venomam maksātu piecīti par raidījumu, viņš uzreiz iestātos Runasmākslas kursos?

tā entuziasma štelle jau ir skaista, nenoliedzami. Tikai šajā gadījumā manas pārdomas bija par to, vai nav vērts mazliet piedomāt pie tā, kā Tu izklausies (ja reiz esi ticis ēterā), lai prieks par to, ka ir šāds raidījums, varētu pārvērsties par prieku, cik šis raidījums ir superduperīgs, un rastos vēlme to nevis izslēgt, bet klausīties atkal un atkal.
+5
Nu ja jau par vēl senāku nākotni, tad nekad neaizmirsīšu vēlos piektdienas (laikam) vakarus, kad Cēsu radio 23.00 sākās raidījums par metālu. Raidījuma intro man liekas, ka bija My Dying Bride Silent Dance. Vēl Valmieras rādžiņā no 92 līdz 94 bija kaut kādi čaļi, kas pirmdienu vēlos vakaros močīja Beherit, Deicide, Dark Throne utt. Vot tie bij laiki, labākās ziņas nāca no izdevuma Zaraza (printēja Maskavā laikam) un no MTV Headbangers Ball, kad MTV vēl bija mūzikas kanāls. Mūsdienu jaunatnei to nesaprast :D
+3
Tie bija pirmdienas vakari/nakts. Vēl tagad atceros, ka nākamā rītā jāceļās agri uz skolu, acis līp ciet, bet nē, sēžu un cītīgi spaidu maģīša pogas, lai ierakstītu kasetē dažādus gabalus :)
0
Pa Kurzemes rādio bija "Radio Eksplozija" ap pusnakti pirmdienās. Nereti, raidījumu nobeidzot, Ints Bariss paziņoja, ka "no diviem naktī klausīsimies jauno Napalm Death albumu" utml. :)
0
Es klausījos pa ''Radio Rossijam'' (laikam tā sauca, tika laista pa tādu piemirstu brīnumu, kā radio translācija) iknedēļas programmu par Metālu. Visādas Metaļikas, Šahi, Pokolgepi un Edžofsaņiķī (ar Daņ Svaņo') tika laisti.
+1
^ "Pogrom v Efire" un "Sumerki chelovechestva " bija pa radio - ja tu doma tos :)
0
^ man liekas, ka Sumerki chelovechestva bija pa Majak AM viļņos ar normālu "sniedziņu" fonā
0
Radio Rossija tika mums retransleta caur "Majaku" :)
0
kautkāds Vsevolods Barinņikovs ņēmās
+2
nu gandriz uzvards pareizs - bet ir laba info par to keksu :)

lurkmore.to/%D0%9E%D0%BB%D0%B5%...
0
eeee, nē. Manis aprakstītais raidījums gāja 90-to pirmajā pusē - 92-95 gads, apmēram
0
Iz Motora dziives:

BladeOfDarkness
, šodien, plkst. 20:55
kautkāds Vsevolods Barinņikovs ņēmās

Vai tik tas nebija ceturtdienas vakaros, ja nemaldos 93 gada vasarā klausījos, tik es atrados netālu no Aknīstes, līdz ar to neesmu drošs vai tas nebija Baltkrievijas rādiō ! Sākās ap pus vieniem pēc mūsu laika, beidzās pirms trijiem. Tiku iepazīstināts ar Sadist, Unanimated ( SWE )( atceros pieteikumu - iespējams, pat kādā kasetē ir palicis : Задумчивое от слова дум... rāva uz rēku, jo zināju , ka dūms tur nekad nav skanējis ), Forbidden, Dead Head ( NED ) [ tika saukts par eksperimentālo trešu, bet bij tāds vnk prasts sū ], Paranoia ( rus ) ( Я повелитель тьмы, со мною не играй...ты не увидишь дня) un iespējams Abstract Algebra. Vadīja čalis viens pats
0
BladeOfDarkness
eeee, nē. Manis aprakstītais raidījums gāja 90-to pirmajā pusē - 92-95 gads, apmēram

^nu ja, nu ja, tieshi ta - 90-to sakuma. Tas bija 1992. gads kad pateicoties viniem izdtirdeju Impaled Nazarese - Tol Kormpt... bla-bla-bla.

tur jau ta fishka, ka paraides bija divas, "Pogrom v Efire" un "Sumerki chelovechestva" - viena bija pamata, ar popsigako galu, otra ka speciala rubrika, ar totalo ekstremu. Nu salidzinajumam, ka pa MTV bija Hedbangeri, kuros bija "Triple Thrash Treat" vai ka tur saucas :)
0
tik es nesapratu, kādā galā tas attiecas uz to keksu, uz kuru tu linku iedevi
0
ā, atradu:

''3. Пpавда ли, что Бочаpофф pаботал на "Радио России"? (часто спpашивают в нетмейле).

Да. Пpи этом в адpес pуководства "Радио России" пpиходили несколько pаз письма, с тpебованием ведущего Бочаpова за его пеpедачи упpятать в сумашедший дом. А если он будет пpизнан психически здоpовым - то pасстpелять. Оpигинал одного такого письма до сих поp лежит у меня где-то в бумагах. Пpавда, основная часть писем в адpес моей пеpедачи "Погpом в эфиpе" (позже пеpеименованной в "Сумеpки человечества") была пpимеpно того же содеpжания, что и тpаффик BOCHAROFF.SUX - пpизнания в любви (к меpтвым).''

ja nu veinīgi pseidonīmu izmantoja

tā apmēram bija, kā Malējs apraksta
+1
ā, atradu:

''3. Пpавда ли, что Бочаpофф pаботал на "Радио России"? (часто спpашивают в нетмейле).

Да. Пpи этом в адpес pуководства "Радио России" пpиходили несколько pаз письма, с тpебованием ведущего Бочаpова за его пеpедачи упpятать в сумашедший дом. А если он будет пpизнан психически здоpовым - то pасстpелять. Оpигинал одного такого письма до сих поp лежит у меня где-то в бумагах. Пpавда, основная часть писем в адpес моей пеpедачи "Погpом в эфиpе" (позже пеpеименованной в "Сумеpки человечества") была пpимеpно того же содеpжания, что и тpаффик BOCHAROFF.SUX - пpизнания в любви (к меpтвым).''

ja nu veinīgi pseidonīmu izmantoja

tā apmēram bija, kā Malējs apraksta
+1
vobshem esam salimejushi kopa filmu :)
+7
Šobrīd pa radio SWH Gustava Terzena raidījumā viesojas Skyforger Pēteris, atbilstošs muzikālais noformējums arīdzan skan.
0
Un rītā 15:00 pa radio 101 būs Einārs Cilinskis! Visiem iespēja uzdot arī savus jautājumus :)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
pincītis
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas